Dodaj do ulubionych

Recepta na dobrą zmianę

04.08.23, 10:05
Kobieta skręca się z bólu. Lekarz próbuje wystawić receptę na lek przeciwbólowy i nie może. Dlaczego? Bo ministerstwo zdrowia walczy z burdelem, którego jest autorem. Recepta jest prosta — albo puszcza się wszystko na żywioł bez żadnej kontroli, albo blokuje się wszystko pod pozorem kontroli.

www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Lekarze-alarmuja-ze-po-wprowadzeniu-ograniczen-nie-moga-wystawiac-recept,248407,2.html
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 12:15
      Jak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie ma zasięgu?
      • a.jej.rkoniak Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 13:26
        przesyła receptę ze swego smarka na smarka cierpiącej pacjentki
        zasięg reguluje się nogami
        albo wyciąga się bloczek i wypisuje ręcznie, albo wysyła ereceptę po dotarciu do miejsca bardziej cywilizowanego
        • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 14:54
          a.jej.rkoniak napisał(a):

> przesyła receptę ze swego smarka na smarka cierpiącej pacjentki
          > zasięg reguluje się nogami
          > albo wyciąga się bloczek i wypisuje ręcznie, albo wysyła ereceptę po dotarciu d
          > o miejsca bardziej cywilizowanego

Doskonała rada. Można czekać kilka lat na wizytę, to można też spokojnie poczekać aż postawią przekaźnik.
      • ireneo Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 00:53
        oby.watel napisał:

> Jak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie ma zasięg
        > u?
        ++++++
        Może wystawić papierkową. I po problemie.

• oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:14
          ireneo napisał(a):

> Może wystawić papierkową. I po problemie.

Dlaczego lekarze tego nie robią tylko uprawiają imposybilizm — "nie da się!"?
          • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:23
            Kto ci powiedział, ze tak nie robią?
            • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:24
              pies.na.czarnych napisała:

> Kto ci powiedział, ze tak nie robią?

Mini ster od zdrowia.
              • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:38
                Tu chodzi o środki przeciwbólowe, które pisi w idiotyczny sposób zablokowali. Twoje pytanie nie precyzowano o jakie lekarstwa chodzi.
                > ak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie ma zasięgu?
                • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:44

> Tu chodzi o środki przeciwbólowe, które pisi w idiotyczny sposób zablokowali. T
                  > woje pytanie nie precyzowano o jakie lekarstwa chodzi.
                  > > ak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie ma z
                  > asięgu?

Mądrej głowie dość dwie słowie. Wybacz, ale nie będę pisał elaboratów tylko dlatego, że jeśli wpis nie zawiera wszystkich możliwych, acz nieistotnych szczegółów to ktoś będzie bez sensu drążył temat. Już Cię pytałem dlaczego ni stąd ni zowąd pod byle pretekstem przyczepisz się do jakiegoś bzdeta? Niestabilność emocjonalna czy imperatyw nie do powstrzymania?
                  • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:48
                    > Wybacz, ale nie będę pisał elaboratów

Wybacz, ale twój wpis nie trzyma się kupy. Pisałeś obatelu o niemożności wystawienia elektronicznej recepty z powodu braku połączenia z internetem. Tego dotyczy ta gałąź wątku.
                    Jak zwykle sam nie rozumiesz o czym piszesz. Czyżby zablokowali ci środki uspokajające?

> Jak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie ma zasięgu
                    • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 14:08

> Wybacz, ale twój wpis nie trzyma się kupy. Pisałeś obatelu o niemożności wystaw
                      > ienia elektronicznej recepty z powodu braku połączenia z internetem. Tego dotyc
                      > zy ta gałąź wątku.
                      > Jak zwykle sam nie rozumiesz o czym piszesz. Czyżby zablokowali ci środki uspok
                      > ajające?

> Kobieta skręca się z bólu. Lekarz próbuje wystawić receptę na lek przeciwb
                      > ólowy i nie może.

....

> Jak ma wystawić receptę lekarz, który pojechał do pacjenta, a tam nie
                      > ma zasięgu

Teraz już kumasz?
                      • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 11:50
                        To wypisuje papierową receptę, a później mając zasięg wysyła elektroniczną. Teraz już kumasz?
                        • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 12:04

> To wypisuje papierową receptę, a później mając zasięg wysyła elektroniczną.
                          > Teraz już kumasz?

Oczywiście kumam. Lekarz pacjentowi przewlekle choremu we wsi oddalonej o kilka kilometrów, którego leczy, udziela teleporady. Chodzi o wystawienie recepty na kolejny okres. Wystawia więc mu receptę papierową i wysyła gołębiem pocztowym. Czy zdarza Ci się czasem pomyśleć? Sprawdzić na czym polega problem zanim czepisz się rozmówcy?
          • ireneo Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 18:40
            oby.watel napisał:

> ireneo napisał(a):
            >
            > > Może wystawić papierkową. I po problemie.
            >
            > Dlaczego lekarze tego nie robią tylko uprawiają imposybilizm — "nie da się!"?
            ++++++
            trudno odpowiedzieć jak na pytanie dlaczego tow. Andrzej D. gwałci konstytucje.
            • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 20:52
              ireneo napisał(a):

> trudno odpowiedzieć jak na pytanie dlaczego tow. Andrzej D. gwałci konstytucje.

Jeśli chodzi o receptę, to wyjaśnienie jest banalnie proste. Zresztą jeśli chodzi o Dudę także, z tym, że to państwowa tajemnica poliszynela.
    • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 21:48
      Opowiem ci pewną historyjkę. Dziś byłem w Gliwicach u Marii Skłodowskiej-Curie. O ile podróż w tamtą stronę przebiegła punktualnie, to nie wiem czy pociąg do Wrocławia i inne zza Karkowa już dojechały go Gliwic. Jest pociąg o 13:42 czy coś koło tego, który w momencie mego wyjazdu był opóźniony o 300 minut.
      W końcu Gliwice zaczęły pakować do pociągów z całkowitą rezerwacją biletów ludzi bez rezerwacji. Wsiadam idę na swoje miejsce, a tam kobieta z małym dzieckiem na kolanach, chce wstawać, a je mówię nie. Po 18 godzinach bez snu nie pozwoliłem, by kobieta z dzieckiem ustąpiła mi miejsca. Stałem w IC do Wrocławia, jak w za starej dobrej komuny.

Podobny sposób znajdą lekarze. Chodzi tylko o nieprzepisywanie recept w ciemno, nawet nie widząc pacjenta.
      Klinika w Gliwicach przepisze ci opiaty, jeśli ich naprawdę potrzebujesz. Byczka, czy młodą jakąś kobietę bym zgonił ze swego zarezerwowanego miejsca. Ale dla kobiet z małymi dziećmi, inwalidów, starców w sytuacji kryzysowej zawsze znajdzie się wyjście. Przepisywanie tramadolu na boli mnie głowa w większości przypadków jest jest wskazane. Potem jak ich będzie naprawdę bolało to nic im nie pomoże.
      • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 22:04
        Walnąłem się w rachunkach. Bez snu jestem jakieś 24+18 = 42 godziny. Zgoniłbyś kobietę z 2-3 letnim dzieckiem na kolanach, bo masz rezerwację na to miejsce, a ona nie ma?
        • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 22:42
          pozytonium napisał:

> Walnąłem się w rachunkach. Bez snu jestem jakieś 24+18 = 42 godziny. Zgoniłbyś
          > kobietę z 2-3 letnim dzieckiem na kolanach, bo masz rezerwację na to miejsce, a
          > ona nie ma?

Nie zgoniłbym kobiety. Dawno nie korzystałem z usług kolei. Nie musiałem. I widzę, że mam szczęście, bo z tego co piszesz wynika, że powrót do PRL-u jest bardziej kompleksowy. Jeszcze kilka lat tej władzy i będziemy żyć jak w raju — chodzić nago i jeść korzonki.
          • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 23:29
            oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > Walnąłem się w rachunkach. Bez snu jestem jakieś 24+18 = 42 godziny. Zgon
            > iłbyś
            > > kobietę z 2-3 letnim dzieckiem na kolanach, bo masz rezerwację na to miej
            > sce, a
            > > ona nie ma?
            >
            > Nie zgoniłbym kobiety. Dawno nie korzystałem z usług kolei. Nie musiałem. I wid
            > zę, że mam szczęście, bo z tego co piszesz wynika, że powrót do PRL-u jest bard
            > ziej kompleksowy. Jeszcze kilka lat tej władzy i będziemy żyć jak w raju — chod
            > zić nago i jeść korzonki.

Nie wiem co się stało. Wystarczy jeden samobójca i masz problem, nie tylko za czasów PiS, ale i PO.
            Dlatego uważam, że jeśli ktoś postanowił ze sobą skończyć, to nie pierdyknie z bloku, a niech rzuca się pod pociąg.
            • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:17
              pozytonium napisał:

> Nie wiem co się stało. Wystarczy jeden samobójca i masz problem, nie tylko za c
              > zasów PiS, ale i PO.
              > Dlatego uważam, że jeśli ktoś postanowił ze sobą skończyć, to nie pierdyknie z
              > bloku, a niech rzuca się pod pociąg.

Tez nie wiem co się stało. Cieszę się, że na kolei i w ogóle w transporcie publicznym zachodzą coraz lepsze zmiany. Totalna opozycja krytykuje "wykluczenie komunikacyjne" udając, że nie rozumie, że żeby móc przywrócić połączenia najpierw należy je zlikwidować.
              • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 13:22
                oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > Nie wiem co się stało. Wystarczy jeden samobójca i masz problem, nie tylk
                > o za c
                > > zasów PiS, ale i PO.
                > > Dlatego uważam, że jeśli ktoś postanowił ze sobą skończyć, to nie pierdyk
                > nie z
                > > bloku, a niech rzuca się pod pociąg.
                >
                > Tez nie wiem co się stało. Cieszę się, że na kolei i w ogóle w transporcie publ
                > icznym zachodzą coraz lepsze zmiany. Totalna opozycja krytykuje "wykluczenie ko
                > munikacyjne" udając, że nie rozumie, że żeby móc przywrócić połączenia najpierw
                > należy je zlikwidować.

Linia górnośląska się modernizuje. Ale pociągi tam jeżdżą. Nie za szybko ale jeżdżą. Ale trzeba było przeżyć dalej tę podróż od Opola do Wrocławia, jak maszynista dał wszystko na co tory mu pozwalają i lokomotywa, dał po garach. Opóźniony pociąg 15 min w Gliwicach, do Wrocławia przyjechał terminowo. We Wrocławiu pani przeprosiła pasażerów za opóźnienia, choć pociąg przyjechał 2 minuty przed czasem, gdzie kończył bieg. Ludzie mieli aż nadmiar czasu na przesiadki.
                Jak tak będzie z linią Wrocław-Warszawa, która powstaje, to do Warszawy dojedziesz w 1.5-2 godzinny. A to już sensowny czas.
                Tu musiał się rzucić jakiś samobójca pod pociąg. Pomoże totalny, po świadomości, że jego sympatie przegrywają. Dlatego ci mówię, jak masz się zabić to skacz z dachu lub okna. Oszczędzisz innym opóźnień.
                • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 07.08.23, 10:28
                  pozytonium napisał:

Rozmowę o kolei podsumowała wyborcza: Tabele ze zniżkami na bilety na pociąg zajmują 14 stron. Opisano także pana kontrolera. Wypisz wymaluj nasz kochany moderatorek.
      • mateusz.urbanski Re: Recepta na dobrą zmianę 04.08.23, 23:16
        pozytonium napisał:

>a tam kobieta z małym dzieckiem
        > na kolanach, chce wstawać, a je mówię nie. Po 18 godzinach bez snu nie pozwoli
        > łem, by kobieta z dzieckiem ustąpiła mi miejsca. Stałem w IC do Wrocławia, jak
        > w za starej dobrej komuny.
        >
        Można było zapytać konduktora o m-sce w wagonie służbowym - dla matki z małym dzieckiem. To działa, piszę z naocznego doświadczenia

> Podobny sposób znajdą lekarze. Chodzi tylko o nieprzepisywanie recept w ciemno,
        > nawet nie widząc pacjenta.

Każdy ma inny próg bólu, cbdo w wątku o porodach
        Przypomina to trochę odmowę podawania morfiny chorym onkologicznie, bo mogą się uzależnić
        Gdy oni z bólu niemal popadali w obłęd
        • horpyna4 Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 14:53
          Znam przypadek, kiedy lekarz nie chciał podać morfiny umierającemu pacjentowi, bo ten "mógłby się uzależnić". Pacjent wył z bólu jeszcze kilkanaście godzin, zanim zmarł.
          • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 16:30
            horpyna4 napisała:

> Znam przypadek, kiedy lekarz nie chciał podać morfiny umierającemu pacjentowi,
            > bo ten "mógłby się uzależnić". Pacjent wył z bólu jeszcze kilkanaście godzin, z
            > anim zmarł.

Bo to nie był lekarz.
            • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 11:52
              > Bo to nie był lekarz.

To był lekarz przestrzegający nakazów miłosiernego boga. Matka Teresa działała na tych samych zasadach.
              • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 13:51

> > Bo to nie był lekarz.
                >
                > To był lekarz przestrzegający nakazów miłosiernego boga. Matka Teresa działała
                > na tych samych zasadach.

To nie był lekarz. Bycie lekarzem do służba. Znam lekarkę, onkologa dziecięcego, do której możesz zadzwonić przez 24 h/365. Uratowała chłopczyka z białaczką dziecięcą, który pochodził z domu dziecka. Wiesz co zrobiła potem? Przysposobiła go. Już nie trafił znów do domu dziecka.
      • adam.eu Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:04
        Pozytonium:

"Po 18 godzinach bez snu nie pozwoliłem, by kobieta z dzieckiem ustąpiła mi miejsca. Stałem w IC do Wrocławia, jak w za starej dobrej komuny."

Podziwiam Twoją wrażliwość i poświęcanie się kobietom w tym przypadku szczególnie kobiecie z dzieckiem na ręku.
        Ale czy to nie z powodu jakiegoś rodzaju schizofrenii głosujesz na PIS?
        Przecież to PISi przerzucali przez granice również kobiety z dziećmi, a nawet ich działanie powodowało rozdzielenie dzieci od matki. Warto też mieć mieć w pamięci zmuszanie kobiet do rodzenia martwych płodów.
        • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:23
          adam.eu napisał:

> Podziwiam Twoją wrażliwość i poświęcanie się kobietom w tym przypadku szczególn
          > ie kobiecie z dzieckiem na ręku.
          > Ale czy to nie z powodu jakiegoś rodzaju schizofrenii głosujesz na PIS?
          > Przecież to PISi przerzucali przez granice również kobiety z dziećmi, a nawet i
          > ch działanie powodowało rozdzielenie dzieci od matki. Warto też mieć mieć w pa
          > mięci zmuszanie kobiet do rodzenia martwych płodów.

Nie dostrzegasz różnicy między przerzuceniem kobiety z dzieckiem przez granicę lub wyrzucenie do lasu a ustąpieniem miejsca w pociągu? Pierwsza jest nielegalna, bezczelnie się wpycha, więc nie wolno jej ustępować, druga zajęła nieswoje miejsce, ponieważ koleje państwowe są równie sprawnie zarządzane jak inne spółki.
          • mateusz.urbanski Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:45
            oby.watel napisał:

> Nie dostrzegasz różnicy między przerzuceniem kobiety z dzieckiem przez granicę
            > lub wyrzucenie do lasu a ustąpieniem miejsca w pociągu? Pierwsza jest nielegaln
            > a, bezczelnie się wpycha, więc nie wolno jej ustępować,

druga zajęła nieswoje m
            > iejsce, ponieważ koleje państwowe są równie sprawnie zarządzane jak inne spółki
            > .
            Też to nieswoje miejsce zajęła bezczelnie, jednak legalnie weszła do pociągu. I pewnie wygląd nie wskazywał na element wojny hybrydowej Łukaszenki
            Poza tym to miejsce i wybór pozytona
      • horpyna4 Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 14:43
        Jeżeli ta kobieta chciała wstawać, a przed wami była długa podróż, to trzeba było siedzieć na zmianę z nią, np. zmieniając się np. co pół godziny. Dziecko byłoby cały czas na kolanach osoby, która aktualnie siedzi; kobiecie też przydałoby się rozprostować nogi od czasu do czasu bez obciążania się dzieckiem. Proste?
        • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 15:01
          horpyna4 napisała:

> Jeżeli ta kobieta chciała wstawać, a przed wami była długa podróż, to trzeba by
          > ło siedzieć na zmianę z nią, np. zmieniając się np. co pół godziny. Dziecko był
          > oby cały czas na kolanach osoby, która aktualnie siedzi; kobiecie też przydałob
          > y się rozprostować nogi od czasu do czasu bez obciążania się dzieckiem. Proste?

Znacznie prościej jest pobrać opłatę za miejscówkę i nie zapewnić miejsca.
          • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 15:35
            oby.watel napisał:

> horpyna4 napisała:
            >
            > > Jeżeli ta kobieta chciała wstawać, a przed wami była długa podróż, to trz
            > eba by
            > > ło siedzieć na zmianę z nią, np. zmieniając się np. co pół godziny. Dziec
            > ko był
            > > oby cały czas na kolanach osoby, która aktualnie siedzi; kobiecie też prz
            > ydałob
            > > y się rozprostować nogi od czasu do czasu bez obciążania się dzieckiem. P
            > roste?
            >
            > Znacznie prościej jest pobrać opłatę za miejscówkę i nie zapewnić miejsca.

Nie odmówię kobiecie bez rezerwacji z dzieckiem, zajęcia mego miejsca.
            Wolę stać. Kobieta chciała wstać i ustąpić mi dostęp do mojego miejsca. Powiedziałem, że niech siedzi tam gdzie siedzi. Dziecko po 15 minutach zasnęło wtulone w mamę.
            Wczoraj był Armagedon na kolei. Uważam, że tylko świnia wypędziłaby kobietę z małym dzieckiem, choć może owa świnia stać na nogach. Co miała zrobić z małym dzieckiem? Dziecko naprawdę zasnęło wtulone w mamę.
            Czasami nie chodzi o to by dochodzić swoich praw.
            Gdy to powszechnie nastąpi, nastąpi dobra zmiana. Wczoraj była sytuacja szczególna.
            Jeśli nie będziemy sobie wrogami, wszystkim nam będzie się żyło lepiej.
            • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 11:47
              pozytonium napisał:

> Nie odmówię kobiecie bez rezerwacji z dzieckiem, zajęcia mego miejsca.
              > Wolę stać. Kobieta chciała wstać i ustąpić mi dostęp do mojego miejsca. Powiedz
              > iałem, że niech siedzi tam gdzie siedzi. Dziecko po 15 minutach zasnęło wtulone
              > w mamę.

Ktoś każe Ci odmawiać? Jeśli usługodawca nie wywiązuje się z umowy, to powinien ponosić tego konsekwencje. Pasażera nie interesuje dlaczego kolej traktuje go jak zło konieczne. To nie pasażerowie ustalają rozkład i likwidują połączenia.

> Wczoraj był Armagedon na kolei. Uważam, że tylko świnia wypędziłaby kobietę z m
              > ałym dzieckiem, choć może owa świnia stać na nogach. Co miała zrobić z małym d
              > zieckiem? Dziecko naprawdę zasnęło wtulone w mamę.
              > Czasami nie chodzi o to by dochodzić swoich praw.
              > Gdy to powszechnie nastąpi, nastąpi dobra zmiana. Wczoraj była sytuacja szczegó
              > lna.

Swoich praw należy dochodzić od kolei, a nie od bogu ducha winnej kobiety. To obsługa pociągu powinna zadbać o to, by pasażerowie z miejscówkami, za które zapłacili, mieli gdzie siedzieć.

> Jeśli nie będziemy sobie wrogami, wszystkim nam będzie się żyło lepiej.

Powiedz to snajperowi, który uniemożliwia nieskrepowaną dyskusję tnąc po uważaniu posty i wątki. Nie rozumiem tego panicznego lęku przed słowem. Powiedział. No i co z tego? Czego tchórze lękają się? Dochodzi do tego, że chcą cenzurować satyryków!
              • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 12:16
                oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > Nie odmówię kobiecie bez rezerwacji z dzieckiem, zajęcia mego miejsca.
                > > Wolę stać. Kobieta chciała wstać i ustąpić mi dostęp do mojego miejsca. P
                > owiedz
                > > iałem, że niech siedzi tam gdzie siedzi. Dziecko po 15 minutach zasnęło w
                > tulone
                > > w mamę.
                >
                > Ktoś każe Ci odmawiać? Jeśli usługodawca nie wywiązuje się z umowy, to powinien
                > ponosić tego konsekwencje. Pasażera nie interesuje dlaczego kolej traktuje go
                > jak zło konieczne. To nie pasażerowie ustalają rozkład i likwidują połączenia.

Tak jak powiedziałem wystarczy 1 seryjny samobójca by sparaliżować komunikację z jakiegoś kierunku.
                Pociąg opóźniony, przeważnie nie nadrobi już opóźnienia. Pierwotnie było 150 minut, które urosło do ponad 300. Pociąg opóźniony musi przepuszczać inne pociągi jadące planowo.

> > Wczoraj był Armagedon na kolei. Uważam, że tylko świnia wypędziłaby kobie
                > tę z m
                > > ałym dzieckiem, choć może owa świnia stać na nogach. Co miała zrobić z m
                > ałym d
                > > zieckiem? Dziecko naprawdę zasnęło wtulone w mamę.
                > > Czasami nie chodzi o to by dochodzić swoich praw.
                > > Gdy to powszechnie nastąpi, nastąpi dobra zmiana. Wczoraj była sytuacja s
                > zczegó
                > > lna.
                >
                > Swoich praw należy dochodzić od kolei, a nie od bogu ducha winnej kobiety. To o
                > bsługa pociągu powinna zadbać o to, by pasażerowie z miejscówkami, za które zap
                > łacili, mieli gdzie siedzieć.

Jakiś czas temu przestali pobierać opłatę na miejscówki. Zwykle możesz sobie wybrać nawet miejsce gdzie chce siedzieć bez opłat. Nie wiem czy korzystałeś z aplikacji Koleo, czy podobnych

> > Jeśli nie będziemy sobie wrogami, wszystkim nam będzie się żyło lepiej.
                >
                > Powiedz to snajperowi, który uniemożliwia nieskrepowaną dyskusję tnąc po uważan
                > iu posty i wątki. Nie rozumiem tego panicznego lęku przed słowem. Powiedział. N
                > o i co z tego? Czego tchórze lękają się? Dochodzi do tego, że chcą cenzurować s
                > atyryków!

Pomyśl o tym, że to ludzie bez planu, działający po omacku.
                twitter.com/GenKiszczak/status/1687748784686546945
                • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 12:28
                  pozytonium napisał:

> Tak jak powiedziałem wystarczy 1 seryjny samobójca by sparaliżować komunikację
                  > z jakiegoś kierunku.
                  > Pociąg opóźniony, przeważnie nie nadrobi już opóźnienia. Pierwotnie było 150 mi
                  > nut, które urosło do ponad 300. Pociąg opóźniony musi przepuszczać inne pociąg
                  > i jadące planowo.

No i? Wiesz, że złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy?

> Jakiś czas temu przestali pobierać opłatę na miejscówki. Zwykle możesz sobie wy
                  > brać nawet miejsce gdzie chce siedzieć bez opłat. Nie wiem czy korzystałeś z ap
                  > likacji Koleo, czy podobnych

Nie ma już dopłat do miejscówek? Dawno nie jeździłem koleją. Tak czy owak
                  Jeżeli nie ma wolnych miejsc i – pomimo posiadanej rezerwacji miejsca do siedzenia – podróż odbywana jest na stojąco, Podróżny może prosić konduktora o wydanie poświadczenia zaistniałej sytuacji. Następnie może złożyć do przewoźnika reklamację

> Pomyśl o tym, że to ludzie bez planu, działający po omacku.

Kto? Ci co stoją choć mają miejscówkę?
                  • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 13:44
                    oby.watel napisał:

> Nie ma już dopłat do miejscówek? Dawno nie jeździłem koleją. T
                    > ak czy owak

> Jeżeli nie ma wolnych miejsc i – pomimo posiadanej rezerwacji miejsca do sie
                    > dzenia – podróż odbywana jest na stojąco, Podróżny może prosić konduktora o wyd
                    > anie poświadczenia zaistniałej sytuacji. Następnie może złożyć do przewoźnika r
                    > eklamację

>
                    > > Pomyśl o tym, że to ludzie bez planu, działający po omacku.
                    >
                    > Kto? Ci co stoją choć mają miejscówkę?

Miałem miejscówkę i mogłem z niej skorzystać, wywalając kobietę z małym dzieckiem ze swojego miejsca.
                    Ale nie mogłem jakoś, jakiś wewnętrzny imperatyw.
                    Takie coś nie podlega reklamacji. Przychodzi konduktor i co mu powiem, że na moim miejscu siedzi kobieta z małym dzieckiem? Chciała mi ustąpić miejsca, obudziła nawet małe dziecko, wstając.
                    • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 14:31
                      pozytonium napisał:

> Przychodzi konduktor i co mu powiem, że na moim miejscu siedzi
                      > kobieta z małym dzieckiem? Chciała mi ustąpić miejsca, obudzi
                      > ła nawet małe dziecko, wstając.

Mnie pytasz co masz powiedzieć konduktorowi? Zaspokoisz moją ciekawość i powiesz kogo pytasz co masz napisać w odpowiedzi na post? Nie masz mu powiedzieć, że na Twoim miejscu siedzi kobieta z małym dzieckiem. Masz mu powiedzieć, że ma dla kobiety z małym dzieckiem znaleźć miejsce siedzące.
                      • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 15:54
                        oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                        >
                        > > Przychodzi konduktor i co mu powiem, że na moim miejscu siedzi
                        > > kobieta z małym dzieckiem? Chciała mi ustąpić miejsca, obudzi
                        > > ła nawet małe dziecko, wstając.
                        >
                        > Mnie pytasz co masz powiedzieć konduktorowi? Zaspokoisz moją ciekawość i powies
                        > z kogo pytasz co masz napisać w odpowiedzi na post? Nie masz mu powiedzieć, że
                        > na Twoim miejscu siedzi kobieta z małym dzieckiem. Masz mu powiedzieć, że ma dl
                        > a kobiety z małym dzieckiem znaleźć miejsce siedzące.

Łatwo ci mówić. Kogo ów konduktor miał pozbawić miejsca?
                        Bo ja chcę siedzieć. Inni też mieli pełne prawo do siedzenia.
            • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 14:41
              > Nie odmówię kobiecie

No. Mogłeś przecież natrzaskać ją po pysku, w najlepszym wypadku. Litościwe panisko jesteś pozyto. Po tym co tu wypisujesz na temat kobiet nigdy nie spodziewałbym się po tobie takiego szlachetnego postępowania.
              • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 14:47

> No. Mogłeś przecież natrzaskać ją po pysku, w najlepszym wypadku. Litościwe pan
                > isko jesteś pozyto. Po tym co tu wypisujesz na temat kobiet nigdy nie spodziewa
                > łbym się po tobie takiego szlachetnego postępowania.

Ale zdajesz sobie sprawę, że to była Ukrainka?
                • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 16:10
                  Ja jestem pewny, ze pozyto wymyślił sobie tą opowiastkę. Nie wiem tylko po co. Chce poprawić swój wizerunek?:)
                  • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 16:22

> Ja jestem pewny, ze pozyto wymyślił sobie tą opowiastkę. Nie wiem tylko po co.
                    > Chce poprawić swój wizerunek?:)

Nie wymyśliłem sobie. Pociągi na Wrocław były opóźnione o 300 i więcej minut. A rodzica z małym dzieckiem nie zwalę, jak mogę postać 2 godziny. Garb mi od tego nie wyrośnie.
              • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 16:17

> > Nie odmówię kobiecie
                >
                > No. Mogłeś przecież natrzaskać ją po pysku, w najlepszym wypadku. Litościwe pan
                > isko jesteś pozyto. Po tym co tu wypisujesz na temat kobiet nigdy nie spodziewa
                > łbym się po tobie takiego szlachetnego postępowania.

Jakby facet siedział z dzieckiem, to też bym go nie wywalił. Mamy równouprawnienie.
                Wczoraj, po wielu miesiącach zadzwonił Syn. Udało mu się obejść jakoś zabezpieczenia mamy. Stwierdził, że siedzi od ponad miesiąca na wsi i praktycznie co drugi dzień leje. Planowałem z nim wyjechać do Energylandii w Zatorze, ale mama oświadczyła, że muszę jej przedstawić testy weneryczne, tak jakbym miał zgwałcić własne dziecko. To siedzi na wsi. Posiedzi jedne wakacje, drugie na trzecie rozsadzi chałupę.
                Też jeździłem na wieś na wakacje ale tam choć miałem atrakcję powożąc koniem.

Biedne konie, dlaczego te nie mają chomąta, które rozkłada obciążenie na całą pierś?
        • kalllka Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 15:12
          Wydaje mi się, ze rozwiązaniem jest rozumieć indywidualna sytuacje- pacjenta.
          Byłoby to możliwe przy innnej władzy. Ta działa i rozkazuje w stylistyce PRL.
          Dlatego wciąż funkcjonuje u nas: kobieta … z dzieckiem na ręku i choć nie wszyscy to kalekie nielogiczne sformułowanie rozumieją
          to musza je akceptować.
          Ale jak widać po koledze pozytoniumie- akceptują głównie przez „zasiedzenie”.
          • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 16:45
            kalllka napisała:

> Wydaje mi się, ze rozwiązaniem jest rozumieć indywidualna sytuacje- pacjenta.
            > Byłoby to możliwe przy innnej władzy. Ta działa i rozkazuje w stylistyce PRL.
            > Dlatego wciąż funkcjonuje u nas: kobieta … z dzieckiem na ręku i choć nie wszys
            > cy to kalekie nielogiczne sformułowanie rozumieją
            > to musza je akceptować.
            > Ale jak widać po koledze pozytoniumie- akceptują głównie przez „zasiedzenie”.

To nie było zasiedzenie.
    • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:13
      Recepta na dobrą zmianę!

Zrezygnować, tak jak to robią talibowie z elektroniki. Z takim okupantem jakim jest PiS nie ma innej rady. Śledzą każdy twój ruch i w każdej chwili wrażliwe dane mogą wykorzystać przeciwko tobie.
      Oczywiście mój wpis jest pisany z przekąsem. Jednak sami widzicie co się w tym kraju dzieje.

Będzie zawiadomienie do prokuratury po wpisie ministra zdrowia tvn24.pl/polska/adam-niedzielski-ujawnil-co-przepisal-sobie-lekarz-bedzie-zawiadomienie-do-prokuratury-w-sprawie-ministra-zdrowia-7279564
      • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:26

> Recepta na dobrą zmianę!
        >
        > Zrezygnować, tak jak to robią talibowie z elektroniki. Z takim okupantem jakim
        > jest PiS nie ma innej rady. Śledzą każdy twój ruch i w każdej chwili wrażliwe d
        > ane mogą wykorzystać przeciwko tobie.
        > Oczywiście mój wpis jest pisany z przekąsem. Jednak sami widzicie co się w tym
        > kraju dzieje.
        >
        >
        > Będzie zawiadomienie do prokuratury po wpisie ministra zdrowia

Do tej prokuratury, która ujawnia dane poszkodowanych?
        • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:41
          Innej na razie nie ma. Zgłaszać trzeba, każde zgłoszenie jest rejestrowane. Tego trochę się już nazbierało. Przyszła prokuratura będzie miała dużo roboty.
          • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:46

> Innej na razie nie ma. Zgłaszać trzeba, każde zgłoszenie jest rejestrowane. Teg
            > o trochę się już nazbierało. Przyszła prokuratura będzie miała dużo roboty.

To prawda. Problem w tym, że takich praktyk nie stosowała nawet komuna. Dlatego czapki z głów przed każdym, kto tych ludzi popiera.
            • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:51
              > Dlatego czapki z głów przed każdym, kto tych ludzi popiera.

Sorry, ale ja nawet przed ich trumną czapki nie zdejmę.
    • pies.na.czarnych Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 10:25
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/363408388_652887203538413_6922542225696206918_n.jpg?_nc_cat=108&cb=99be929b-59f725be&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=c_JHavnum4wAX8B4fgm&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBh2k57LpTIyAU2Sb2bDsVxAIIydHz6j_uGTwnGUpr6Zg&oe=64D2F1F3
      • rotenschwanz Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 15:16
        Jeszcze tam nikt nie zaczal spiewac a ten burak juz pyskuje.

> https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/363408388_652887203538
> 413_6922542225696206918_n.jpg?_nc_cat=108&cb=99be929b-59f725be&ccb=1-7&_nc_sid=
> 730e14&_nc_ohc=c_JHavnum4wAX8B4fgm&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBh2k57LpTI
> yAU2Sb2bDsVxAIIydHz6j_uGTwnGUpr6Zg&oe=64D2F1F3
        >
      • pozytonium Co to znaczy "zwalić" wybory? 07.08.23, 01:24

> https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/363408388_652887203538
> 413_6922542225696206918_n.jpg?_nc_cat=108&cb=99be929b-59f725be&ccb=1-7&_nc_sid=
> 730e14&_nc_ohc=c_JHavnum4wAX8B4fgm&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBh2k57LpTI
> yAU2Sb2bDsVxAIIydHz6j_uGTwnGUpr6Zg&oe=64D2F1F3
        >
        • pies.na.czarnych Re: Co to znaczy "zwalić" wybory? 07.08.23, 10:31
          Masz kilka doktoratów i nie potrafisz znaleźć znaczenia tego słowa?
    • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 16:35
      Kosiniak-Kamysz pytany przed spędem partyjnym o Trzecią Drogę z szerokim uśmiechem odpowiadał tak, jak odpowiada Terlecki i inni z PiS-u. To sugeruje, że jeśli znajdzie się w rządzie to będzie kultywował pisowską tradycję olewania pytań. Buta i Arogancja, tak się powinna nazywać ta koalicja.
      • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 05.08.23, 16:37
        Pomyliłem watki. Snajper, zrób porządek.
        • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 17:09
          oby.watel napisał:

> Pomyliłem watki. Snajper, zrób porządek.

Dlaczego? Przecież to program dobrej zmiany.

twitter.com/GenKiszczak/status/1687748784686546945
          • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 17:46
            pozytonium napisał:

> Dlaczego? Przecież to program dobrej zmiany.
            >
            > twitter.com/GenKiszczak/status/1687748784686546945

Po co to wklejasz? Nie lubisz Tuska Twoja sprawa. Też go nie lubię za to, że bije wszystkich pozostałych liderów na głowę. Jeździ po kraju i przekonuje wyborców, tłumaczy, odwala kawał dobrej roboty. Jaki Kosiniak-Kamysz, Hołownia, Czarzasty maja pomysł na kampanię? Obiecywać że jak zdobędą władzę przekształca Polskę w ranczo, albo wprowadzą socjalizm plus?
            • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 18:14
              oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
              >
              > > Dlaczego? Przecież to program dobrej zmiany.
              > >
              > > twitter.com/GenKiszczak/status/1687748784686546945
              >
              > Po co to wklejasz? Nie lubisz Tuska Twoja sprawa. Też go nie lubię za to, że b
              > ije wszystkich pozostałych liderów na głowę. Jeździ po kraju i przekonuje wybor
              > ców, tłumaczy, odwala kawał dobrej roboty. Jaki Kosiniak-Kamysz, Hołownia, Czar
              > zasty maja pomysł na kampanię? Obiecywać że jak zdobędą władzę przekształca Pol
              > skę w ranczo, albo wprowadzą socjalizm plus?

Czy jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne? Równie dobrze mógłby dalej malować kominy z lepszym skutkiem dla PKB.
              • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 19:13
                pozytonium napisał:

> Czy jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne? Równie dobrze mógł
                > by dalej malować kominy z lepszym skutkiem dla PKB.

Oczywiście, że jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne. Każdy sposób jest dobry jeśli prowadzi do odsunięcia nieudolnych malwersantów od władzy.
                • pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 23:32
                  oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                  >
                  > > Czy jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne? Równie dobrz
                  > e mógł
                  > > by dalej malować kominy z lepszym skutkiem dla PKB.
                  >
                  > Oczywiście, że jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne. Każdy s
                  > posób jest dobry jeśli prowadzi do odsunięcia nieudolnych malwersantów od władz
                  > y.

twitter.com/i/status/1687748784686546945
                  Ludzikom trzeba coś dać zaproponować, oprócz Gott mit uns!
                  • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 07.08.23, 09:00
                    pozytonium napisał:

> Ludzikom trzeba coś dać zaproponować, oprócz Gott mit uns!

Posady i spółki. Ludziki z entuzjazmem poprą ten program.
              • adam.eu Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 21:24
                pozytonium napisał:

> Czy jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne? Równie dobrze mógł

Przemyśl swój post.
                Nie masz żadnych bardzo poważnych do PISu?
                • oby.watel Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 21:34
                  adam.eu napisał:

> Przemyśl swój post.

Nie za wysoko aby stawiasz poprzeczkę?
                • adam.eu Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 21:41
                  adam.eu napisał:

> pozytonium napisał:
                  >
                  > > Czy jeżdżenie po kraju bez programu można uznać za sensowne? Równie dobrz
                  > e mógł
                  > > by dalej malować kominy z lepszym skutkiem dla PKB.
                  >
                  > Przemyśl swój post.
                  > Nie masz żadnych bardzo poważnych do PISu?

Zgubiłem słowo "zastrzeżeń"
                  Powinno być:

Nie masz żadnych bardzo poważnych zastrzeżeń do PISu?
              • ireneo Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 23:24
                pozytonium napisał:

++++++++
                główny cel to pozamykać złodziei. Podahe coraz to.nowe dojne nazwiska, a długofalowe to:
                babciowe, czyli wsparcie dla matek wracających do pracy po urodzeniu dziecka
                wyższe płace
                przywrócenie praworządności w Polsce
                rozliczenie polityków PiS z 8 lat rządów
                wolność i demokrację dla wszystkich
                europejską ochronę zdrowia
                W czasie każdego wiecu, bo to nie zebrania w salce jak dla partii intelektualnego szrotu czy u koniczynek i S-ka, dodaje coś nowego.
                Rzucają się w oczy konkretne odpowiedzi dla wożonym za nim hejterów intelektualnie zeszrotowanych. Nawet na ataki personalne co u dojnych nie na miejaca. Możliwości też nie bo wstęp za rekomendacjami a frekwencje i klake załatwia kilka autobusów z tymi samymi aktywistami i ich rodzinami

• pozytonium Re: Recepta na dobrą zmianę 06.08.23, 23:58
                  ireneo napisał(a):

> główny cel to pozamykać złodziei.

https://pbs.twimg.com/media/F2w2ywkWUAAIFXi?format=jpg&name=small
                  • ireneo Re: Recepta na dobrą zmianę 07.08.23, 01:29
                    pozytonium napisał:

> ireneo napisał(a):
                    >
                    >
                    > > główny cel to pozamykać złodziei.
                    >
                    > https://pbs.twimg.com/media/F2w2ywkWUAAIFXi?format=jpg&name=small
                    >
                    ++++++++
                    Wizja abstrakcyjna gdyż watpię aby chciał odwiedzić kurdupla, nareszcie bezpiecznego bez suk pod oknami. A to już atrakcja pod nazwą z kopertą do komtura, alleluja i do kraty
                  • ireneo Re: Recepta na dobrą zmianę 07.08.23, 01:40
                    pozytonium napisał:
                    > główny cel to pozamykać złodziei.
                    +++++++
                    o tym chciałeś? Wszyscy chcą, cierpliwości
                    • pozytonium Będzie odwiedzał Tuska? :) 07.08.23, 02:10
                      ireneo napisał(a):

> pozytonium napisał:
                      > > główny cel to pozamykać złodziei.
                      > +++++++
                      > o tym chciałeś? Wszyscy chcą, cierpliwości
    • zlamas-kutany CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 05.08.23, 17:43
      oby.watel napisał:

> Kobieta skręca się z bólu. Lekarz próbuje wystawić receptę na lek przeciwbólowy
      > i nie może. Dlaczego? Bo ministerstwo zdrowia walczy z burdelem, którego jest
      > autorem. Recepta jest prosta — albo puszcza się wszystko na żywioł bez żadnej k
      > ontroli, albo blokuje się wszystko pod pozorem kontroli.
      >
      > www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Lekarze-alarmuja-ze-po-wprowadzeniu-ograniczen-nie-moga-wystawiac-recept,248407,2.html
      >

Pamiętasz ja ci debile wprowadzili zakaz wstępu do lasów przy 300 dziennych zakażeniach?

Przecież na taki kretynizm, to nawet mistrz Bareja by nie wpadł!
      A ZQ to zrobił.
      • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 05.08.23, 19:55
        zlamas-kutany napisał:

> Pamiętasz ja ci debile wprowadzili zakaz wstępu do lasów przy 300 dziennych zak
        > ażeniach?
        >
        > Przecież na taki kretynizm, to nawet mistrz Bareja by nie wpadł!
        > A ZQ to zrobił.

Warto zwrócić uwagę na oświadczenie Niedzielskiego, w którym napisał:

W sprawie wystawienia przez lekarza zatrudnionego w szpitalu miejskim w Poznaniu recepty na leki z grupy objętej szczególnym nadzorem i monitoringiem z uwagi na ich wpływ na bezpieczeństwo pacjentów, informuję, że było to działanie z jednej strony w obronie dobrego imienia Ministerstwa Zdrowia, ale przede wszystkim w obronie interesów pacjenta.

Są w stanie sprawdzić na co wystawił sobie receptę lekarz, ale nie są w stanie sprawdzić i ukrócić procederu wystawiania kilkaset recept dziennie.
        • pies.na.czarnych Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 11:56
          > Warto zwrócić uwagę na oświadczenie Niedzielskiego

RODO się kłania.

Dodatkowo Niedzielski łże jak bura suka.

Wciąż jest problem z wystawianiem recept. Lekarka: oczekiwałabym odwagi cywilnej od ministra Adama Niedzielskiego tvn24.pl/polska/minister-zdrowia-ujawnil-co-przepisal-sobie-lekarz-lekarze-anna-bazydlo-i-grzegorz-wrona-komentuja-7280529
          • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 12:08

> > Warto zwrócić uwagę na oświadczenie Niedzielskiego
            >
            > RODO się kłania.
            >
            > Dodatkowo Niedzielski łże jak bura suka.
            >
            > Wciąż jest problem z wystawianiem recept. Lekarka: oczekiwałabym odwagi cywilnej od ministra Adama Niedzielskiego

Możesz zaspokoić moją ciekawość? Znasz kogoś z PiS-u, kto nie mija się z prawdą i zachowuje choć odrobinę przyzwoitości? Jeśli chodzi o Niedzielskiego...
            • pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 13:52
              oby.watel napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > > Warto zwrócić uwagę na oświadczenie Niedzielskiego
              > >
              > > RODO się kłania.
              > >
              > > Dodatkowo Niedzielski łże jak bura suka.
              > >
              > > Wciąż jest problem z wystawianiem recept. Lekarka: oczekiwałabym odwagi c
              > ywilnej od ministra Adama Niedzielskiego
              >
              > Możesz zaspokoić moją ciekawość? Znasz kogoś z PiS-u, kto nie mija się z prawdą
              > i zachowuje choć odrobinę przyzwoitości? Jeśli chodzi o Niedzielskiego...

Np. były wojewoda dolnośląski. Całkiem porządny gość.
              • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 14:33
                pozytonium napisał:

> Np. były wojewoda dolnośląski. Całkiem porządny gość.

I właśnie dlatego były. Ale ja pytam o obecnych.
                • pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 15:58
                  oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                  >
                  > > Np. były wojewoda dolnośląski. Całkiem porządny gość.
                  >
                  > I właśnie dlatego były. Ale ja pytam o obecnych.

Myślisz, że jeżdżę po kraju i szukam uczciwych urzędników?
                  • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 16:52
                    pozytonium napisał:

> Myślisz, że jeżdżę po kraju i szukam uczciwych urzędników?

Gdybym myślał, że nie zrozumiesz prostego pytania to bym nie pytał. Skoro nie potrafisz wymienić ani jednego bez jeżdżenia po kraju i poszukiwania, to znaczy, że takich po prostu nie ma wśród tych, których szukać nie trzeba, bo są na świeczniku.
                    • pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 17:00
                      oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                      >
                      > > Myślisz, że jeżdżę po kraju i szukam uczciwych urzędników?
                      >
                      > Gdybym myślał, że nie zrozumiesz prostego pytania to bym nie pytał. Skoro nie p
                      > otrafisz wymienić ani jednego bez jeżdżenia po kraju i poszukiwania, to znaczy,
                      > że takich po prostu nie ma wśród tych, których szukać nie trzeba, bo są na świ
                      > eczniku.

Mam co innego do roboty, niż jeżdżenie po kraju.
                      Swego czasu porządnym był prezydent Ferenc, ale choroba go dopadła i musiał przekazać ster władzy w mieście.
                      Mając świadomość, że się umiera

Data i miejsce urodzenia
                      10 lutego 1940
                      Rzeszów

Data i miejsce śmierci
                      27 sierpnia 2022
                      Rzeszów

Prezydent Rzeszowa
                      Okres
                      od 10 listopada 2002
                      do 10 lutego 2021
                      • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 17:57
                        pozytonium napisał:

> Mam co innego do roboty, niż jeżdżenie po kraju.
                        > Swego czasu porządnym był prezydent Ferenc, ale choroba go dopadła i musiał prz
                        > ekazać ster władzy w mieście.
                        > Mając świadomość, że się umiera

Czy nie rozumiesz o czym mowa, czy udajesz, że nie rozumiesz? Podpowiem: wejdź na stronę Sejmu, kancelarii RM i wskaż kogoś, kto spełnia według Ciebie wymogi.

✓ Niedzielski już odfajkowany.
                        • pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 18:15
                          oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                          >
                          > > Mam co innego do roboty, niż jeżdżenie po kraju.
                          > > Swego czasu porządnym był prezydent Ferenc, ale choroba go dopadła i musi
                          > ał prz
                          > > ekazać ster władzy w mieście.
                          > > Mając świadomość, że się umiera
                          >
                          > Czy nie rozumiesz o czym mowa, czy udajesz, że nie rozumiesz? Podpowiem: wejdź
                          > na stronę Sejmu, kancelarii RM i wskaż kogoś, kto spełnia według Ciebie wymogi.
                          >
                          >
                          > ✓ Niedzielski już odfajkowany.

✓ Jachira :)
                          • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 19:14
                            pozytonium napisał:

> ✓ Jachira :)

Zapisała się do PiS-u? Została pełnomocnikiem rządu do tego i owego?
                          • adam.eu Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 21:11
                            pozytonium napisał:

> ✓ Jachira :)

Oglądałem co najmniej ze dwa wystąpienia Klaudii Jachiry. Dla mnie na tle całego sejmu to jedna z lepszych posłanek.
                            Potrafisz sprecyzować, dlaczego próbujesz ją deprecjonować?
                            • oby.watel Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 21:16
                              adam.eu napisał:

> pozytonium napisał:
                              >
                              > > ✓ Jachira :)
                              >
                              > Oglądałem co najmniej ze dwa wystąpienia Klaudii Jachiry. Dla mnie na tle całeg
                              > o sejmu to jedna z lepszych posłanek.
                              > Potrafisz sprecyzować, dlaczego próbujesz ją deprecjonować?

Naprawdę nie wiesz? Dlatego, że towarzysze z PiS-u do pięt jej nie dorastają.
                            • pies.na.czarnych Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 21:18
                              > jedna z lepszych posłanek.

Właśnie dlatego pozyt robi to co robi.
                              • pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 07.08.23, 01:30

> > jedna z lepszych posłanek.
                                >
                                > Właśnie dlatego pozyt robi to co robi.

"Zwalam" wybory :)))))
              • ireneo Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 23:39
                pozytonium napisał:
                .

> Np. były wojewoda dolnośląski. Całkiem porządny gość.
                ++++++
                a co w nim porządnego? To ten co bredził o 7 milionach przyjętych Ukraińcach?
                To dojna papuga dojnej zmiany

• pozytonium Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 07.08.23, 01:33
                  ireneo napisał(a):

> pozytonium napisał:
                  > .
                  >
                  > > Np. były wojewoda dolnośląski. Całkiem porządny gość.
                  > ++++++
                  > a co w nim porządnego? To ten co bredził o 7 milionach przyjętych Ukraińcach?
                  > To dojna papuga dojnej zmiany

Obremski? Wojewoda dolnośląski (od 2019) dalej urzęduje.
        • snajper55 Re: CZemu się dziwisz, to banda idiotów!!! 06.08.23, 14:05
          oby.watel napisał:

> Są w stanie sprawdzić na co wystawił sobie receptę lekarz, ale nie są w stanie
          > sprawdzić i ukrócić procederu wystawiania kilkaset recept dziennie.

No przecież ukrócili, blokując możliwość wystawiania recept. 🤣🤣🤣

Gdy zajmą się walka z wypadkami zakażą sprzedaży samochodów osobom prywatnym.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka