Gość: go peczak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:58 DA-WAJ! WYDAJ ICH! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: forum.sejm.com.pl Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:14 I winnych teraz będzie na "pęczki" Podyskutuj o tym na naszym forum www.sejm.com.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Czemu jeszcze nie siedzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:28 niech poczuje zapach celi, może odzyska pamięć i zacznie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred JESZCZE ???? WOGÓLE NIE BĘDZIE IP: *.outsourcing.atman.pl 15.11.04, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zsssiń... A my zrzeknijmy się SLD będziemy bezpieczniejsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:37 Ostatecznie mamy SdPl, UP i Samoobronę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek W celi będzie bezpieczniejszy ! IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.04, 17:49 W tym kraju był już jeden taki, który niestety nie został aresztowany i potem próbował w dziwnych nieco okolicznościach ( trzy strzały w brzuch - trzeba mieć dużo samozaparcia ) odebrać sobie życie ( kilka tygodni po tej "samobójczej" próbie zmarł - prokuratura szybko "zakończyła" śledztwo ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi hi Nie chciał podziałkować sie merolem IP: *.outsourcing.atman.pl 15.11.04, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Peczak wszystko wysypie IP: *.crowley.pl 15.11.04, 12:14 już po paru godzinach odsiadki.Zastosowana do niego bedzie jedna s 3 ponizszych metod śledztwa : 1. "bucharina" - wasze przyznanie jest partii potrzebne 2. "przepracowanego czekisty" - macie tu papier i piszcie za co zostaliscie aresztowani 3. "informatyczna" -wasza pozycja w mamrze bedzie fatalna bo wasza profesja "poseł" nie jest przez pensjonariuszy tolerowana. Taka jest instrukcja Lubianki dla przesłuchiwanych "swoich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezuita Najciemniej pod latarnia IP: *.anon-online.org 15.11.04, 12:51 Jsana Gora, przedmiot kultu religijnego, okazuje sie lokalem kontaktowym mafiosow roznej masci. Ojcowie Paulini sa obecni przy rozmowach, aranzuja tajne spotkania, wyplacaja kaucje za przestecow z afery paliwowej, do jakiej organizacji rozrosla sie kasta polityczno-koscielna, w zaciszu jak Riechelieu pociagajaca za sznurki polityki? Czy Jasna Gora jest pralnia brudnych pieniedzy biznesu paliwowego i strategicznym miejscem wplywu fundamentalistycznych sil watykanu? Agent giertych, agent kulczyk puscili juz pare w tej sprawie, paulini w czestochowie zablokowali klasztor dla reporterow, nabierajac wode w usta. Trzeba wyspowiadac tych ojczulkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JASIU22 Re: Najciemniej pod latarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:15 "Jezuita"-człowieku z nienawiści do KK. odebrało Ci chyba rozum ,przeczytaj to co napisałes jeszcze raz na spokojnie albo daj to poczytać komuś z rodziny może Ci coś doradzi albo gdzieś skieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 A powinien zrzec sie mandatu poselskiego !! 15.11.04, 13:28 Ciekawe czy pojdzie do pierdla ?? Chyba nie, bo kolesie nie dopuszcza do tego aby kochany koles poszedl do ciupy i w nerwach moglby zaczac sypac swoich kolesi. Naczelny prokurator Oleksy juz nie widzi powodow aby Peczak siedzial ???????!!! A tak nie moze byc ! Jesli nawet pojdzie w co watpie to dlaczego ma brac diety poselskie ?? Polskie prawo jest zupelnie idiotyczne, - nurmistrz siedzi w pierdlu i rzadzi miastem, posel moze siedziec w pierdlu i bierze diete - cos tu jest porabane w tym kraju ??? czy mi sie tylko tak wydaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
sinsky Pęczak zrzekł się immunitetu 15.11.04, 13:31 Czerwone Sku..syny!!! Czy za rządów AWS-UW 1997-2001 słyszał ktoś o jakichś aferach...? O tak daleko posiuniętej korupcji...? Zabierać tym czeerwonym swiniom majątki!!! niech się nauczą że mataczenie nie popłaca!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziq Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:16 nie wygłópiaj się.jedni warci drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Pęczak zrzekł się immunitetu 15.11.04, 13:38 To wersja oficjalna. W rzeczywistości to immunitet zrzekł się Pęczaka i trudno mu się nawet dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 13:46 Bedzie spiewal Peczak cienkim glosem. A eseldowcy juz maja pelne gacie ze strachu. Ta niepewnosc musi byc najgorsza - co zostalo nagrane, kogo Andrzejek zakapuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Pęczak zrzekł się immunitetu 15.11.04, 13:54 Gość portalu: michal napisał(a): > Bedzie spiewal Peczak cienkim glosem. A eseldowcy juz maja pelne gacie ze > strachu. Ta niepewnosc musi byc najgorsza - co zostalo nagrane, kogo Andrzejek > zakapuje? Ależ skąd. Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że sld uzna, że skoro Pęczak sam zrzekł się immunitetu, więc nie istnieje ryzyko by miał przeszkadzac w śledztwie - i nie będzie aresztowany. Prawdopodobnie nie będzie nawet potrzebna debata sejmowa, bo sama prokuratura dojdzie wczesniej do tego samego wniosku. Zresztą - co on złego zrobił - naopowiadał bajek Dohnalowi, który postanowił mu użyczyć mercedesa kupionego przez własną firmę. Jakby tego było mało, ze skromnej sejmowej diety nawet zapłacił kilka razy za benzynę, az go o ścianę rzuciło - jak się dowiedział ile. Nic Dochnalowi nie załatwił, bo nie mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 14:04 Znamy tylko czesc zeznan. Musi byc tego duzo wiecej, skoro Dochnala zapuszkowali. Nie wiadomo o czym rozmawiali Kaniewski z Peczakiem. Prokuratorzy nie odfajkuja sprawy, bo nie chca zostac przez nowa wladze posadzeni o sprzyjanie czerwonym - zobacz jak nam ostatnio zhardzial Kapusta. Peczak nie wyglada mi na takiego, co zechce umierac za SLD. Zreszta wie, ze koledzy mu nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Pęczak zrzekł się immunitetu 15.11.04, 16:29 Gość portalu: michal napisał(a): > Znamy tylko czesc zeznan. Musi byc tego duzo wiecej, skoro Dochnala > zapuszkowali. Chyba stenogramów? Dochnal został pewnie zapuszkowany, gdyż w jego przypadku "bezpowrotny" wyjazd za granicę wydawał się bardzo prawdopodobny. > Nie wiadomo o czym rozmawiali Kaniewski z Peczakiem. W sumie nie jestem pewien, czy Pęczak był podsłuchiwany, czy raczej nagrali go przy okazji podsłuchów Dochnala i Popendy. Tym bardziej wątpię, by podsłuchiwali Kaniewskiego - najwyraźniej człowieka wziętego do rządu przez Leszka w celu szybkiego załatwienia kilku waznych spraw. > Prokuratorzy > nie odfajkuja sprawy, bo nie chca zostac przez nowa wladze posadzeni o > sprzyjanie czerwonym - zobacz jak nam ostatnio zhardzial Kapusta. Wygląda na takiego, którego łatwo zastraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 17:03 > Znamy tylko czesc zeznan. Musi byc tego duzo wiecej, skoro Dochnala > > zapuszkowali. > > Chyba stenogramów? Oczywiscie stenogramow. Zbyt wybieglem do przodu. Dochnal został pewnie zapuszkowany, gdyż w jego > przypadku "bezpowrotny" wyjazd za granicę wydawał się bardzo prawdopodobny. Bardzo mozliwe. Choc wydaje mi sie, ze musialy byc mocniejsze podstawy. W ujawnionych rozmowach nie znalazlem niczego dajacego podstawy do postawienia zarzutow (aresztowania). W sumie nie jestem pewien, czy Pęczak był podsłuchiwany, czy raczej nagrali go > przy okazji podsłuchów Dochnala i Popendy. Tym bardziej wątpię, by > podsłuchiwali Kaniewskiego - najwyraźniej człowieka wziętego do rządu przez > Leszka w celu szybkiego załatwienia kilku waznych spraw. Musieli podsluchiwac, nie sadze zeby byli az takimi amatorami, zeby tego zaniedbac. Tym bardziej, ze istotne dla sledztwo bylo, czy Peczak posiada realny wplyw na ministra. Wyborcza potwierdza taka wersje: "W ujawnionych podsłuchach brak rozmów o spotkaniu w Moskwie, podczas którego Dochnal miał przekazać prezesowi Łukoilu listę polskich polityków, którzy "mogą pomóc" w sprzedaży Rosjanom Rafinerii Gdańskiej. Nie ma też śladu podsłuchów telefonów Pęczaka i byłego ministra skarbu Zbigniewa Kaniewskiego, choć z ujawnionych rozmów wynika, że także jego telefon podsłuchiwała ABW." >Wygląda na takiego, którego łatwo zastraszyć. Pelna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Nikogo nie zakapuje, bo będzie ... IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.04, 17:54 ..kwiatki wąchał od spodu ! Koledzy zapewnią mu porządny pogrzeb, a i wdowie nie dadzą umrzeć z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk SLD 15.11.04, 14:59 Należeć do SLD to oibcuach. Zawsze tak było, to mendy z PZPR co nic wspólnego z leicą nic miały. Tylko czerwona burżuazja we łbach. France. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.mega.com.pl 15.11.04, 15:08 Wsadzą go do pierdla i z tego powodu biedaczek się powiesi na swojej strunie głosowej, tak jak już to bywalo z innymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EC Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 15.11.04, 15:10 Wielokrotnie i bardzo dokładnie zapoznałem się z ujawnionymi stenogramami z rozmów telefonicznych p. Posła Pęczaka z p. Dochnalem i jego doradcą biznesowym. I co z tych rozmów wynika? Ano nic, co może moim skromnym zdaniem wskazywać na już popełnione przestępstwo. Są tam generalnie dwa obszary problemów, które można interpretować od strony prawnej, a mianowicie: 1. Użyczenie. Chodzi tu o umożliwienie nieodpłatnego eksploatowania przez p. Posła luksusowego samochodu, który nie jest jego własnością. Nawiasem mówiąc fakt ten został przez p. Posła zgłoszony w jego poselskim oświadczeniu majątkowym – rejestr korzyści ( obsługa uroczystości ślubnej jego córki ). Jeżeli mój znajomy sąsiad, któremu pomagam nieodpłatnie przy budowie domu czy przeprowadzce, użyczy mi swój samochód z pełnym bakiem, komórką, systemem satelitarnym, firaneczkami, przyciemnionymi szybami i innymi bzdetami na jakiś czas – to co to za przestępstwo? Pytam się! To, że drogi i luksusowy, no to co ? A może moja dobrosąsiedzka pomoc ( choćby i w interesach ) jest tego warta? Umowa użyczenia może być prawnie zawarta przez strony poprzez ustne oświadczenie woli lub w postaci umowy notarialnej, która jest zalecana ( ale nie jest to wymóg obligatoryjny ), o ile przedmiot użyczenia ma wartość powyżej 3 tys. zł. 2. Doradztwo finansowe, lobbing, konsulting. To są pojęcia dobrze znane w biznesie, i nie tylko, na całym świecie. Ale widać nie w Polsce. Są to usługi, które można świadczyć odpłatnie lub nieodpłatnie – tak jak to robił p. Poseł na rzecz firmy p. Dochnala. A użyczenie samochodu było wyrazem wdzięczności za wyświadczoną pomoc w interesach. Tak to wynika z ujawnionych rozmów telefonicznych! Ktoś powie, że naiwniak ze mnie. Może i tak. Ale proszę o materialne dowody na tę okoliczność. Jeśli ja wybieram Posła Mojej Ziemi, to oczekuję od niego działań na rzecz mojego dobra, moich współziomków oraz firm, które w moim sąsiedztwie działają. I to nieodpłatnie. Jeżeli Poseł zna Ministra, Premiera, Prezydenta to tym lepiej. Niech ich prosi, namawia, przekonuje, nawet molestuje – dzień i noc – w naszym dobrze pojętym interesie i naszych polskich firm działających na polskim rynku. Ja osobiście właśnie takiego działania oczekuję od Posła Mojej Ziemi. A na rynku sprzedaje się nie tylko marchewkę, pietruszkę czy chleb ( towary o wyjątkowym znaczeniu strategicznym ), ale również huty, zakłady energetyczne, petrochemie, naftoporty, stocznie. To też towar, jeśli jest na sprzedaż. A jeśli ten towar chcą kupić za dobrą cenę firmy rosyjskie, no to co? Przecież podpisujemy z nimi międzyrządowe umowy o współpracy gospodarczej, umowy handlowe i inne. Jeśli firmy rosyjskie, ukraińskie i białoruskie są "be", to po co ten udawany cyrk? Postawmy mur wzdłuż wschodniej granicy i już. Nie zawracajmy naszym Sąsiadom głowy, by nie powiedzieć co innego! To są fakty wynikające z całkiem prywatnych rozmów telefonicznych ( nie wolno o tym zapominać ), które poznaliśmy dzięki SUPER SPECKOMISJI i "super secdziennikarzom" różnego autoramentu. Jeśli ktoś w takich prywatnych rozmowach powołuje się na kogoś, to jest to może objaw mitomaństwa, ale nie przestępstwo. Nie jest to rozmowa prowadzona publicznie. I tylko jego bezpośredni rozmówca może próbować wyciągać prawne konsekwencje i to tylko w oparciu o prawo cywilne, nie karne. Na przykładzie tzw. afery starachowickiej, w wyniku której przy użyciu brygady antyterrorystycznej zatrzymano i aresztowano prawie na rok, a następnie skazano na dwa lata więzienia człowieka, który wyłudził od firmy ubezpieczeniowej 3 tys. zł za rzekomą stłuczkę w kolizji drogowej, pamiętajmy o tym, że polskie organy prawa jak się rozpędzą, to działają bez opamiętania, umiaru i poszanowania tegoż prawa. EC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ławnik Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: 193.151.96.* 15.11.04, 15:27 EC- ty wogóle nie znasz sprawy a opierasz sie na tym co przeciekło w społeczeństwo , prokuraror ma znacznie wiecej dowodóww , niz ty znasz z prasy ,przecież o tym ze tak jest informowano nas , radzę nie wyciągać wniosków zbyt pochopnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z młodzież.sld Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: 193.151.96.* 15.11.04, 15:21 ale mi smutno , ze Pęczak niema imunitetu , szkoda mi tego proletariadczyka , a najwiecej mi zal SLD, ze nie ma w swoich szeregach Pęczaka , taka smutna wiadomośc , co teraż zrobi kumpel= Leszek M , chyba pójdzie za nim do kicia ,ściagnij go panie Pęczak , Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 ale kryminaliste bedzie utrzymywal Narod !! (diety 15.11.04, 15:35 To istna paranoja !!! Kto wymyslil takie debilne prawo, chyba tylko kryminalisci !! tacy jak Peczak i spolka z SLD ! no i moze z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Londynu Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.aster.pl 15.11.04, 16:03 Jakie to dziwne. Towarzysze sie tak czesto spotykali i nie polapali sie, ze maja do czynieniea ze zwyczajnym, kompletnym zerem. Zero intelektu - zwrociliscie uwage na ten jezyk - subtelne konstrukcje logiczne i wyszukane slownictwo. Zero etyki, zero odpowiedzialnosci, zero przywoitosci. Po prostu dno. Skad sie taki Peczak wzial, przeciez juz gdzies musial funkcjonowac wczesniej. Nikt sie na nim nie poznal? No tak, aby sie poznac na kims trzeba byc choc troche lepszym od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.vc.shawcable.net 15.11.04, 16:23 A co by bylo, gdyby Kwach - Sztolzman i Miller schowali sie przed odpowiedzialnoscia za parawan swiadka koronnego?? Nadprezydent Szechter by juz to "uzasadnil"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:25 SLD to zorganizowana grupa przestępcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Zamierza o to wnioskować "za to wszystko co jest IP: *.ne.client2.attbi.com 15.11.04, 17:39 w materiale, który publikowała prasa". No bo gdyby prasa nieopublikowala to wszystko byloby OK, a Peczak nadal cieszylby sie "zaufaniem najwyzszych czynnikow partyjnych". I jak tu nie popierac Kaczynskiego o zdelegalizowanie tego przestepczego syndykatu pod nazwa SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.agh.edu.pl 15.11.04, 19:06 super sprawa najpierw 2 tygodnie przeczymuje sprawe immunitetu, teraz Pęczak wysyła SWOJA rezygnacje pocztą. Ma mnóstwo czasu załatwić swoje "sprawy" porządek ze swoim majątkiem, kontem itp. Za nastepne 2 tygodnie okaże się że nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Niech mu zabiora wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:11 Ten kretyn z "polityki" zostanie wykopany ale sad nie powinien pozwolic na to aby jego rodzina czerpala profity z nakradzionych i wyludzonych pieniedzy. Takiego gnoja trzeba po prostu puscic z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Po prostu dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:14 Dno! Najgorsze jest to, że to wszystko bicie piany. Media mają pożywkę, a za jakiś czas sprawa rozejdzie się po kościach i kolo będzie śmiał się nam w twarz. Jest za mocny żeby utonąć, musiałby sypnąć kolesi. A może tu obowiązują reguły jak w mafii? Odpowiedz Link Zgłoś
datel1 tak wyglada przedawczyk... 15.11.04, 19:29 no i jak ludziska? zawsze chcieliscie wiedziec jak wyglada sprzedawczyk i kto z nas jeszcze ma szlchecka prywate w genach w najpodlejszym stylu. ruskom dupy dac za mercedesa... ale sie ku.. popisal... jezeli to wszystko to chociaz w polowie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: tak wyglada przedawczyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:01 Kochaniutki, najprawdziwsza prawda, a to tylko pojedzyńczy przpadek. Pomyśl ile jeszcze "odkryć" nas czeka !? Przypominam, że w XVII wieku szlachta zrywała Sejm za garść złota. To, mamy niestety w genach, wstyd się przyznac, ale sam krętaczę z.....płaceniem podatku. Muszę jednak przyznać, że mam wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.mm.com.pl / *.pienista.net 15.11.04, 19:45 Wszystko już było. Pisali w gazetach o tych bandytach i zostało bez reakcji. Zobaczcie to:POLITYKA 29/2002 NEWSWEEK 06/04 POLITYKA 12/2004 Mi wystarczyło już dawno, a wy się teraz obudziliście??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasz Re: Pęczak wykancza SLD!!!! IP: *.proxy.aol.com 15.11.04, 20:29 Cale SLD to slugi i zdrajcy moskwy,wszystko robia zeby Polska nalezala do Rosji!!!Wszystkich komuchow rozliczyc i niech oddaja co zagrabili panstwu!!! Kiedy sie skoncza wszystkie oszustwa i afery w SLD!!!!Ta partia jest skomromitowana!!!!A co na to wielki prezydent???????Nic nie robi tylko przygl;ada sie najwiekszym aferom!!!To jest nieudacznik ktory nie powinien byc prezydentem,bo nic nie zrobil dla POLSKI!!!!!Rozwiazac Sejm !!!Prezydenta postawic przed trybunalem Stanu za doprowadzenie kraju do anarchi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G...W Re: Pęczak zrzekł się immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:45 W TVN pan STASINSKI OD 5 LAT , PODWAŻYŁ PEANY NA CZĘŚ KOMUCHÓW W GAZECIE , CYTAT W JAKIM KRAJU MY ZYJEMY OD KIEDY RZĄDZI LESZEK miller , PENIE WKORZYSTAŁ NIEMOC PRYNCYPAŁA TOWARZTSZA ADAMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo mój znajomy okradl kiosk na 600 zl to dostal 3 lat IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 15.11.04, 20:51 a te gnidy z SLD kradną miliony i można im na h..u..j skoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: mój znajomy okradl kiosk na 600 zl to dostal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:54 Stary poradż znajomemu aby czym prędzej zapisał się do SLD, oni takich potrzebują. A tak na marginesie: nie zazdroszczę znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś