Dodaj do ulubionych

Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach

28.10.23, 08:48
Nie tak dawno bulwersowały normalnych ludzi wieści o handlu dziećmi przez zakonnice w Hiszpanii. Też w sprzyjającej takiemu procederowi prawackiej dyktaturze. Systemy autokratyczne kładą tamę kontroli nad organizacjami klerykałowymi. W Warszawie oddano zakonnicom opiekę nad dziećmi z trudnych rodzin wraz z funduszami na płace za tę "pracę". Dałem w cudzysłów gdyż na przykladzie niejakiej Berbadetty, tego wora słodyczy, zdeprawowanej, zdemoralizowamej baby w habicie dowiedzieliśmy się w jakie piekło zamieniła życie dzieciom jej powierzonym. Niedawno było o jordanowskich prezentkach i ich znęcaniu się (tu też prawactwo stanęło w obronie zboczonych, nic nt. konsekwencji)
Praca tych warszawskich podobnie polegała na wyżywaniu się nad dzieciakami, by po osiągnięciu przez nie dojrzałości zarobić jeszcze na ich sprzedawaniu, zwanym adopcją (adopcja osiemnastolatki? chyba przez burdel na Sycylii).
Przykladów takiej podlości setki a mimo tego samorzady nadal tuczą podobne pingwiny.
Byle tylko nie powierzyć "tęczowym".
--------------
Aby prowadzić malucha trzeba mieć prawo jazdy. Aby mieć dziecko wystarczy byle maluch, między dawaniem w szyje.
(ireneo, Listy do kaczych czarnków, 28;8)
Obserwuj wątek
    • bknbknbkn Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 10:03
      Tak przy okazji.
      Co się dzieje z dziećmi z tzw "okien życia" ?
      • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 10:08
        bknbknbkn napisał:

> Tak przy okazji.
        > Co się dzieje z dziećmi z tzw "okien życia" ?
        +++++
        kurdupel.powiedział ze wszystkie dzieci są nasze. A jak tak to czyjeś są jeśli niewymagające szczególnej troskliwości za grzechy któregoś przodka.
      • snajper55 Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 29.10.23, 17:45
        bknbknbkn napisał:

> Tak przy okazji.

Jak to co? Zapewne sprzedają. Na takie małe dzieci jest ogromny popyt i można zgarnąć dużo kasy za takiego bobaska.

S.
      • snajper55 Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 01.11.23, 08:59
        bknbknbkn napisał:

> Tak przy okazji.

"Zakon Misjonarek Miłości Matki Teresy z Kalkuty jest pod ostrzałem po ujawnieniu, że jedna z jego placówek sprzedawała noworodki. "

krytykapolityczna.pl/swiat/zakon-matka-teresa-handel-dziecmi/

S.
        • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 01.11.23, 09:16
          snajper55 napisał:

> bknbknbkn napisał:
          >
          > > Tak przy okazji.
          > > Co się dzieje z dziećmi z tzw "okien życia" ?
          >
          > "Zakon Misjonarek Miłości Matki Teresy z Kalkuty jest pod ostrzałem po ujawnien
          > iu, że jedna z jego placówek sprzedawała noworodki. "
          >
          > krytykapolityczna.pl/swiat/zakon-matka-teresa-handel-dziecmi/
          >
          > S.
          +++++++
          Sprzedaż jest braniem pieniędzy w worku. Gdyby zakonnice sprzedały Einsteina, czy po latach nie plułyby sobie w szkaplerz? Lepszym rozwiązaniem jest oddawanie w lizing. A gdyby kto nieświadomie podrzucił do koszyka poczętego Jezusa? Przecież obiecał się pojawić.
    • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 10:57
      Rozwiązaniem problemu nie jest odbieranie jednym i dawanie drugim, ale zdjęcie parasola ochronnego, szybkie reagowanie i egzekwowanie prawa.
      • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 11:28
        oby.watel napisał:

> Rozwiązaniem problemu nie jest odbieranie jednym i dawanie drugim, ale zdjęcie
        > parasola ochronnego, szybkie reagowanie i egzekwowanie prawa.
        ++++++
        rozeiązanuem jest nie dawanie dyletantom, co masz w stopce tematu Oddawanie "sierocińców" zakonom to tylko i wyłącznie "zatrudnianie klerykałów zwykle przez samorządy. Zazwyczaj są to fundamentaliści i bez przygotowamania. Traktują to podobnie jak ty, że dostają coś. Nie, to są dzieci a maybach od bezdomnych. Pisząc o rodzinach "tęczowych mam na mysli rodziny a nie ochronki gdzie dzieci są przedmiotami we władztwie ciężarków, którw, gdy państwo na utrzymanie już nie łoży sprzedaje się jak zużytą rzecz, jak w opisanym przypadku ..
        --------
        Za pieniądze lud się modli, dla pieniędzy ksiadz się podli (ireneo, Listy, 28;11)
        • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:45
          ireneo napisał:

> rozeiązanuem jest nie dawanie dyletantom, co masz w stopce tematu Oddawanie "s
          > ierocińców" zakonom to tylko i wyłącznie "zatrudnianie klerykałów zwykle przez
          > samorządy. Zazwyczaj są to fundamentaliści i bez przygotowamania. Traktują to p
          > odobnie jak ty, że dostają coś. Nie, to są dzieci a maybach od bezdomnych. Pisz
          > ąc o rodzinach "tęczowych mam na mysli rodziny a nie ochronki gdzie dzieci są p
          > rzedmiotami we władztwie ciężarków, którw, gdy państwo na utrzymanie już nie ło
          > ży sprzedaje się jak zużytą rzecz, jak w opisanym przypadku ..

Na własnej skórze odczułem miłosierdzie boże w wykonaniu sióstr rozmodlonych. Ale swoje dziecko im powierzyłem opiece, ponieważ w świeckim przedszkolu było traktowane skandalicznie. Wiara, owszem, czyni czuba, ale fanatyczna. Nieszczęście polega na tym, że zwyrodnienie tolerują i chronią sprawców sami rodzice lekceważąc skargi swoich dzieci, a czasem nawet karząc je za skarżenie się na świętego człowieka.
          • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:52
            > Na własnej skórze odczułem miłosierdzie boże

I tak ci pozostało na wieki wieków, Amen!
            • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:54
              pies.na.czarnych napisała:

> > Na własnej skórze odczułem miłosierdzie boże
              >
              > I tak ci pozostało na wieki wieków, Amen!

Tylko dlaczego swoim dzieciom gotujesz ten sam los?
          • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:55
            oby.watel napisał:

> ireneo napisał: > e polega na tym, że zwyrodnienie tolerują i chronią sprawców sami rodzice lekce
            > ważąc skargi swoich dzieci, a czasem nawet karząc je za skarżenie się na święte
            > go człowieka.
            ++++++
            gdybyś drżał o dziecko oddałbyś je tam gdzie mają przygotowanie do opieki. Żaden rodzić, poza fanatycznymi klerykałami, nie odda je w zboczone łapy. Przedszkolanka nie spełniająca wymagań wylatuje z roboty jak piórko. Poza tym w temacie jest o sierotach krórw się w domu nie poskarżą. Ty tu wciskasz swoją współodpowiedzialność za następstwa molestowania. Dzieciak ci się nie poskarży zastraszone losem Judasza. Bywa, że ocknie się po klikunastu latach ale już jako okaleczone.
            • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:14
              ireneo napisał:

> gdybyś drżał o dziecko oddałbyś je tam gdzie mają przygotowanie do opieki. Żade
              > n rodzić, poza fanatycznymi klerykałami, nie odda je w zboczone łapy. Przedszko
              > lanka nie spełniająca wymagań wylatuje z roboty jak piórko. Poza tym w temacie
              > jest o sierotach krórw się w domu nie poskarżą. Ty tu wciskasz swoją współodpow
              > iedzialność za następstwa molestowania. Dzieciak ci się nie poskarży zastraszon
              > e losem Judasza. Bywa, że ocknie się po klikunastu latach ale już jako okaleczo
              > ne.

Przedszkolanka nie spełniająca wymogów nie wylatuje z roboty, wiem coś o tym. Nawet siostry bywają empatyczne i potrafią okazać serce. Jednak najpierw trzeba sprawdzić, czy dziecko trafi w łapy, czy w dobre ręce. Największym wrogiem rozsądku jest uogólnianie. Nie każdy duchowny jest zwyrodnialcem, nie każdy świecki aniołem.

Nie da się dzieciaka, z którym rodzice rozmawiają i traktują poważnie zastraszyć, bo on wie, że może na nich liczyć, i że jak mu się będzie działa krzywda, to staną po jego stronie, a nie oprawcy. A ci pozwalają sobie, folgują swoim prymitywnym instynktom bo mogą, bo czują się bezkarni, bo władza reaguje opieszale albo wcale. Jeśli urząd działa od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00, to jak zareaguje na nieprawidłowości, które mają miejsce po godzinach pracy? Gdzie dziecko ma się zwrócić o pomoc, jeśli rodzice je lekceważą, a telefon zaufania likwiduje minister ciemnoty i zacofania? A nawet jak dziecko zadzwoni, i woluntariusz zrobi raban, to instytucje państwowe mają to głęboko w dudzie. Przecież te patologie, o których wiemy trwały lata! A o ilu jeszcze nie wiemy?
              • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:35
                oby.watel napisał:

? A nawet jak dziecko zadzwoni, i
                > woluntariusz zrobi raban, to instytucje państwowe mają to głęboko w dudzie. Prz
                > ecież te patologie, o których wiemy trwały lata! A o ilu jeszcze nie wiemy?
                ++++++++
                zaniedbania w placówkach pod opieką samorządów są jednostkowe natomiast pod opieką klerykałów, w dodatku bez niezbędnej kontroli nagminne i dramatyczne. Coraz mniej jest naiwnych rodziców z usprawiedliwiającym - mojemu się nic nie stanie. Tam gdzie ciemnota dyletancka stać się musi, to kwestia czasu. Jak w opisywanych przypadkach, a ile zamiecionych pod dywan. Bywa, że jakaś pingwinica mami wdziękiem by trzymając pod habitem kija w ręce.
                ""Wstawaj, ku***!", "Sraj pod siebie!", "Jak będziesz niedobra, dostaniesz wp***", "Wychowali cię w stajni" – takimi słowami miały się zwracać do dzieci zakonnice i niektórzy świeccy opiekunowie." Amen
                • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:44
                  ireneo napisał:

> zaniedbania w placówkach pod opieką samorządów są jednostkowe natomiast pod opi
                  > eką klerykałów, w dodatku bez niezbędnej kontroli nagminne i dramatyczne. Coraz
                  > mniej jest naiwnych rodziców z usprawiedliwiającym - mojemu się nic nie stanie
                  > . Tam gdzie ciemnota dyletancka stać się musi, to kwestia czasu. Jak w opisywan
                  > ych przypadkach, a ile zamiecionych pod dywan. Bywa, że jakaś pingwinica mami w
                  > dziękiem by trzymając pod habitem kija w ręce.
                  > ""Wstawaj, ku***!", "Sraj pod siebie!", "Jak będziesz niedobra, dostaniesz wp**
                  > *", "Wychowali cię w stajni" – takimi słowami miały się zwracać do dzieci zakon
                  > nice i niektórzy świeccy opiekunowie." Amen

No i? Tak, są patologie. Są, bo mogą, bo jakakolwiek ingerencja, to prześladowanie chrześcijan, bo bóg, honor, ojczyzna. Ale czy to znaczy, że należy stosować odpowiedzialność zbiorową? Jeśli kierowca z Warszawy zabije dziecko na pasach, to należy odebrać prawo jazdy wszystkim kierowcom z Warszawy? Wiem, to abstrakcja, ale problemu nie sprawia sutanna czy habit lecz bezkarność.
                  • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:49
                    > Ale czy to znaczy, że należy stosować odpowiedzialność zbiorową?

Znowu bredzisz.

> Jeśli kierowca

Skoro już jesteś przy kierowcach to przypomnę ci zasadę nieufności.
                  • snajper55 Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 18:01
                    oby.watel napisał:

> Jeśli kierowca z Warszawy zabije dziecko na pasach,
                    > to należy odebrać prawo jazdy wszystkim kierowcom z Warszawy? Wiem, to abstrak
                    > cja, ale problemu nie sprawia sutanna czy habit lecz bezkarność.

Kierowcy nie należą do organizacji, która zapewnia im bezkarność. Tym, którzy jeżdżą po pijaku, tym którzy kogoś przejechali, tym którzy gwałcą dzieci.

S.
                    • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 18:13
                      snajper55 napisał:

> Kierowcy nie należą do organizacji, która zapewnia im bezkarność. Tym, którzy j
                      > eżdżą po pijaku, tym którzy kogoś przejechali, tym którzy gwałcą dzieci.

Pozwól, że posłużę się inną analogią, ponieważ ta okazała się niezbyt trafna. Nie należy odbierać premii wszystkim moderatorom tylko dlatego, że jeden okazał się durniem.

> S.

Oh yes!
                  • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 18:50
                    oby.watel napisał:

> ireneo napisał:
                    >
                    > > zaniedbania w placówkach pod opieką samorządów są jednostkowe natomiast p
                    > od opi
                    > > eką klerykałów, w dodatku bez niezbędnej kontroli nagminne i dramatyczne.
                    > Coraz
                    > > mniej jest naiwnych rodziców z usprawiedliwiającym - mojemu się nic nie
                    > stanie
                    > > . Tam gdzie ciemnota dyletancka stać się musi, to kwestia czasu. Jak w op
                    > isywan
                    > > ych przypadkach, a ile zamiecionych pod dywan. Bywa, że jakaś pingwinica
                    > mami w
                    > > dziękiem by trzymając pod habitem kija w ręce.
                    > > ""Wstawaj, ku***!", "Sraj pod siebie!", "Jak będziesz niedobra, dostanies
                    > z wp**
                    > > *", "Wychowali cię w stajni" – takimi słowami miały się zwracać do dzieci
                    > zakon
                    > > nice i niektórzy świeccy opiekunowie." Amen
                    >
                    > No i? Tak, są patologie. Są, bo mogą, bo jakakolwiek ingerencja, to prześladowa
                    > nie chrześcijan, bo bóg, honor, ojczyzna. Ale czy to znaczy, że należy stosować
                    > odpowiedzialność zbiorową? Jeśli kierowca z Warszawy zabije dziecko na pasach,
                    > to należy odebrać prawo jazdy wszystkim kierowcom z Warszawy? Wiem, to abstrak
                    > cja, ale problemu nie sprawia sutanna czy habit lecz bezkarność.
                    ++++++++.
                    a gdzieś tu wyczytał ciągoty do stosowania odpowiedzialności zbiorowej,?!
                    Heśli chodzi o mnie i moje w tych sprawach stanowisko to przeciwnie jestem za indywidualnym rozliczaniem i wsadzaniem, przeciwnie do tych którzy uogul iają oo to aby osłabiać piętnowanie deprawującej solidarności i usprawiedliwiania. To co ty qyPISujesz to komtura toruńskiego - a kto nie ma pokus, no kto. Jakoś tego nie potępiłeś a to i demoralizujące i głupie. Zapewne masz takie pokusy, ale ten klecha powiedział, że im ulegasz, byle nie potępić zboczonej tęgiej dośtojności.
                    Skwituję to tak:
                    przeczytałeś zdanie po zdaniu
                    boś już biegły w czytaniu
                    niestety, nie opanowałeś jeszcze,
                    rozumienia, tego co w tekście.
                    Zapewniam, bo przeceż możesz myśleć inaczej, że nie o wszystkich tak myślę. Liczni trybią, że aż milo.

• oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 19:05
                      ireneo napisał:

> a gdzieś tu wyczytał ciągoty do stosowania odpowiedzialności zbiorowej,?!

Ktoś napisał, nie ja:

> zaniedbania w placówkach pod opieką samorządów są jednostkowe nato
                      > miast pod opieką klerykałów, w dodatku bez niezbędnej kontroli nagminne
                      > i dramatyczne.

Nie trzeba niczego badać, sprawdzać, żeby wyciągnąć uogólniające wnioski.

> Heśli chodzi o mnie i moje w tych sprawach stanowisko to przeciwnie jestem za i
                      > ndywidualnym rozliczaniem i wsadzaniem, przeciwnie do tych którzy uogul iają oo
                      > to aby osłabiać piętnowanie deprawującej solidarności i usprawiedliwiania.

No to tak jak i ja.

> To co ty qyPISujesz to komtura toruńskiego - a kto nie ma pokus, no kto. Jakoś
                      > tego nie potępiłeś a to i demoralizujące i głupie. Zapewne masz takie pokusy,
                      > ale ten klecha powiedział, że im ulegasz, byle nie potępić zboczonej tęgiej dośt
                      > ojności.

Nie tyle to co ja wypisuje, tylko to, co Ty rozumiesz, a to znaczy, że wywody nie są warte funta kłaków, bo mają się nijak do rzeczywistości..

> Skwituję to tak:
                      > przeczytałeś zdanie po zdaniu
                      > boś już biegły w czytaniu
                      > niestety, nie opanowałeś jeszcze,
                      > rozumienia, tego co w tekście.
                      > Zapewniam, bo przeceż możesz myśleć inaczej, że nie o wszystkich tak myślę. Lic
                      > zni trybią, że aż milo.

Być może gdybyś bardziej skupił się na tym co piszę, a nie na ocenianiu mnie, to być trybił, rozmowa byłaby przyjemniejsza i miała większy sens, bo nie trzeba by było niczego tłumaczyć.
                • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:46
                  > i niektórzy świeccy opiekunowie

którzy w większości wychowani zostali w duchu katolickim. Kółko zamknęło się.
      • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 29.10.23, 02:28
        oby.watel napisał:

> Rozwiązaniem problemu nie jest odbieranie jednym i dawanie drugim, ale zdjęcie
        ++++++
        Kiedy Jan tłucze kapcitem starą babcie, to rozwiązaniem jest wywalenie go z chałupy zanim przy nauce ją na śmierć zatłucze. Tak samo takim pingwinom trza szybko zabierać to koryto. Na nauke odesłać potem. Karać przedtem takze tych co niedouczonym dali podopiecznych i forse
        .
        Nie zabrałbyś kluczyków pijanemu kierowcy żeby dać prowadzić autokar przez trzeźwego?! To mnie zaskoczyłeś. Przecież możesz stracić życie przez durnia podobnie jak dzieci przez pazerne babsztyle. Dwoje popełnilo samobójstwo. Ile jeszcze powinno?!
        • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 29.10.23, 14:46
          ireneo napisał:

> Kiedy Jan tłucze kapcitem starą babcie, to rozwiązaniem jest wywalenie go z cha
          > łupy zanim przy nauce ją na śmierć zatłucze. Tak samo takim pingwinom trza szyb
          > ko zabierać to koryto. Na nauke odesłać potem. Karać przedtem takze tych co
          > niedouczonym dali podopiecznych i forse
          .

Najpierw trzeba udowodnić winę. Karanie bez sądu nazywa się linczem. Oczywiście po stwierdzeniu nieprawidłowości należy natychmiast zamknąć placówkę.

> Nie zabrałbyś kluczyków pijanemu kierowcy żeby dać prowadzić autokar przez trze
          > źwego?! To mnie zaskoczyłeś. Przecież możesz stracić życie przez durnia
          > podobnie jak dzieci przez pazerne babsztyle. Dwoje popełnilo samobójstwo. Ile j
          > eszcze powinno?!

Przepraszam, że pytam, ale Ty rozmawiasz ze sobą czy ze mną? Z czego wnosisz, że nie zabrałbym kluczyków pijanemu? Z tego?

Niejasne? Niezrozumiałe? Chcesz odbierać kluczyki człowiekowi, który na imieninach u cioci w maju zdrowo popił, a teraz wsiada do samochodu bo chce jechać z rodziną na Wszystkich Świętych? Placówki, w których wykryto nieprawidłowości najpierw należy zamknąć, a dopiero potem badać, czy faktycznie miały miejsce. Bo nie można dopuścić do tego, że gehenna będzie trwała podczas kontroli, a pensjonariusze (bo w domach starców też ma miejsce znęcanie się) będą zastraszani.
          • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 29.10.23, 15:43
            oby.watel napisał:

> Najpierw trzeba udowodnić winę. Karanie bez sądu nazywa się linczem. Oczywiście
            > po stwierdzeniu nieprawidłowości należy natychmiast zamknąć placówkę.
            +++++++
            nie można karać bez, sądu??? Nie wiedziałem, a szkoda. Dziwne, ze napisalem, że można tak bez sądu.
            Ale jak taki jesteś biegły, to może wiesz co zrobić, żeby do wyroku ten Jan nie tłukł tej babki Janki tym kapciem z drewna brzozowego smoleńskiego. Kumasz chyba, że teraz po prawackiej deformie to nawet jeden sędzia może schodzić się rozprawiać z Janem i rok, a może i dwa, tak że z kapcia to nawet drzazgi nie zostaną.
            • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 01.11.23, 10:19
              ireneo napisał:

> nie można karać bez, sądu??? Nie wiedziałem, a szkoda. Dziwne, ze napisalem, że
              > można tak bez sądu.

Też się zdziwiłem. Może dlatego napisałeś, że nie wiesz co piszesz?

> Ale jak taki jesteś biegły, to może wiesz co zrobić, żeby do wyroku ten Jan nie
              > tłukł tej babki Janki tym kapciem z drewna brzozowego smoleńskiego. Kumasz chy
              > ba, że teraz po prawackiej deformie to nawet jeden sędzia może schodzić się roz
              > prawiać z Janem i rok, a może i dwa, tak że z kapcia to nawet drzazgi nie zosta
              > ną.

Oczywiście należy tego Jana stłuc na kwaśne jabłko tym kapciem. Niech wie, że nie wolno nikogo tłuc. Po prawackiej deformie trzeba sprawy wziąć we własne ręce i samodzielnie wymierzać sprawiedliwość. Po co sądy skoro lepiej i sprawniej działają samosądy?
              • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 01.11.23, 10:43
                oby.watel napisał:

rano
                >
                > Oczywiście należy tego Jana stłuc na kwaśne jabłko tym kapciem. Niech wie, że n
                > ie wolno nikogo tłuc.
                +++++++++
                uwolnie cie od trudów myślenia. Pocisz się tak, że i u mnie ekran mokry. Taki obmoczony łatwo złapiesz zapalenie, co w okresie grypowym (a przecież nie zaszczepisz się chyba że po trupie), źle rokuje. Wyjściem po tej deformie skutkującej wydłużeniem czasu jest tzw. zabezpieczenie. Takim może być wydanie zakazu debilowi aby do czasu wyrokowania nie zbliżał się do ofiary nawet bez kapcia.
                Możesz już otrzeć pot i staraj się nawet na krok nie zbliżać do myślenia. I tak ci dopomóż buk😀😂😃
                • oby.watel Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 01.11.23, 12:19
                  ireneo napisał:

> uwolnie cie od trudów myślenia.

Dziękuję. Nareszcie czuję się wolny jak ptak!

> Pocisz się tak, że i u mnie ekran mokry. Taki obmoczony łatwo złapiesz zapalenie,
                  > co w okresie grypowym (a przecież nie zaszczepisz się chyba że po trupie), źle
                  > rokuje.

To nie pot, to skutek wybuchów niepohamowanej wesołości. Zwłaszcza wtręt o niezaszczpieniu się wzbudził powszechną radość, ponieważ jako żywo przypomina wywody ślepego o kolorach.

> Wyjściem po tej deformie skutkującej wydłużeniem czasu jest tzw. zabezpieczenie.
                  > Takim może być wydanie zakazu debilowi aby do czasu wyrokowania nie zbliżał się
                  > do ofiary nawet bez kapcia.

Tematem wypracowania były ośrodki dla dzieci prowadzone przez siostry zakonne i handel dziećmi. Ale skoro temat przerósł autora, to inaczej musiał wykazać swą bezkompromisowość w walce ze złem.

> Możesz już otrzeć pot i staraj się nawet na krok nie zbliżać do myślenia. I tak
                  > ci dopomóż buk😀😂😃

Skoro mnie od myślenia uwolniłeś, to ani myślę się zbliżać. Zwłaszcza widząc gdzie Cię zaprowadziło.
    • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 11:25
      Ten przypadek to jest kropla w morzu. Może nareszcie również w Polsce nadszedł czas na rzetelne dochodzenia w sprawie działalności ich miłosiernego Kościoła.

Druzgocący raport nt. Kościoła w Hiszpanii. Ponad 200 tys. dzieci wykorzystanych przez księży wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30349819,druzgocacy-raport-nt-kosciola-w-hiszpanii-ponad-200-tys-dzieci.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg3&do_upid=979_ti&do_utid=30349819&do_uvid=1698482937162
      • snajper55 Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 11:56

> Ten przypadek to jest kropla w morzu. Może nareszcie również w Polsce nadszedł
        > czas na rzetelne dochodzenia w sprawie działalności ich miłosiernego Kościoła.

Święty JP II ich obroni.

S.
        • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:07
          Cala siła w młodych. Poza tym uważam, ze skoro w jeszcze bardziej zapyziałej niż Polska Irlandii szybko rozprawiono się z "K" to i tutaj wreszcie cos się zmieni. Najwiekszą trudnością w tej sprawie jest wschodnia mentalność Polaków, ale nadzieję mam.
          • snajper55 Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:14

> Cala siła w młodych. Poza tym uważam, ze skoro w jeszcze bardziej zapyziałej ni
            > ż Polska Irlandii szybko rozprawiono się z "K" to i tutaj wreszcie cos się zmie
            > ni. Najwiekszą trudnością w tej sprawie jest wschodnia mentalność Polaków, ale
            > nadzieję mam.

Wschodnia mentalność to jedno, ale czy w Irlandii politycy korzystali ze wsparcia kk tak jak korzystaja w Polsce? Czy u nas zdecydują się zrezygnować z tej podpórki? Jakoś tego nie widzę.

S.
            • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:35
              > Wschodnia mentalność to jedno, ale czy w Irlandii politycy korzystali ze wsparcia kk tak jak
              > korzystaja w Polsce? Czy u nas zdecydują się zrezygnować z tej podpórki? Jakoś tego nie widzę.

Powierzyłeś swój los politykom? Wybory nie kończą się na wskazaniu swoich przedstawicieli do parlamentu. Vox populi, vox Dei. Głos ludu jest głosem Boga.
              • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:41

> > Wschodnia mentalność to jedno, ale czy w Irlandii politycy korzystali ze
                > wsparcia kk tak jak
                > > korzystaja w Polsce? Czy u nas zdecydują się zrezygnować z tej podpórki?
                > Jakoś tego nie widzę.
                >
                >
                > Powierzyłeś swój los politykom? Wybory nie kończą się na wskazaniu swoich przed
                > stawicieli do parlamentu. Vox populi, vox Dei. Głos ludu jest głosem Bog
                > a.
                >++++++
                Czy zrezygnują z tej boskiej opieki? Tusk już raz zarzekał się, ze świętym krowom nie odpusci, a odpuścił choć go na krakowskim...wyklęli za pomocą Małkowskiego
                • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 12:44
                  Jesteś pewien, ze dobrze zrozumiałeś ten zwrot "Vox populi, vox Dei"?
      • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 22:39

> Ten przypadek to jest kropla w morzu. Może nareszcie również w Polsce nadszedł
        > czas na rzetelne dochodzenia w sprawie działalności ich miłosiernego Kościoła.
        >
        > Druzgocący raport nt. Kościoła w Hiszpanii. Ponad 200 tys. dzieci wykorzystanych przez księży wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30349819,druzgocacy-raport-nt-kosciola-w-hiszpanii-ponad-200-tys-dzieci.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg3&do_upid=979_ti&do_utid=30349819&do_uvid=1698482937162
        +++++++
        wyglada ich raport na rzetelniejszy niż o zbokach w Polsce. Jeśli jednak mniej sprawców dokonalo większą ilość zbrodni to liczba ofiar pedofilskich zboków w Polsce 1100 jest ns okrągło zaniżona. Tam chcą z bandytami się rozprawić tu chcą PISać - nic się nie stalo. Pieronek kwitował to - namiętność taka, baran konsekrowany.
        Jakoś klerykały nie wyją, że homo to pedo, co rozkosznie przyPISują cywilnym peferastom.
    • j-k i bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 13:50
      ireneo napisało:
      > Byle tylko nie powierzyć "tęczowym".

nosz wlasnie.
      przynajmniej nie zostana LGBT +Q (jak Q-va :)
      • ireneo Re: i bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 14:43
        j-k napisała:

> ireneo napisało:
        > > Byle tylko nie powierzyć "tęczowym".
        >
        >
        > nosz wlasnie.
        > przynajmniej nie zostana LGBT +Q (jak Q-va :)
        ++++++++
        Babko Janko, ty chyba szaleju sie najadła jeśli homo ci sie dziedziczy. Poza tym historia traktuje o sprzedanej dziewczynie która już tuż miała zostać prostytutką. Ty pampersiaro koronkowa wolałabyś taki los byle nie zaraziła się lesbiaństwem, a kto cie zaraził taką głupotą - to przeszło od proboszcza, któremu serwowałaś loda...tfu
        Niech zgadne - ten od Kaszaka z Sosnowca czy jak do ekstazy doprowadzilaś komtura toruńskiego?.
        Związków partnerskich dzieciatych w Polsce, jednopłciowych, jest, lodziaro, ok. 50 000. Słyszałaś by jakie było zapeklowane w beczkach jak w Łodzi czy Białymstoku przez bogobojne hetero?!
        • j-k i nadal bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 14:50
          irenko napisało:
          jak zwykle - byle co.

i nadal bedziesz musialo z tym zyc, irenko,

mnie malo zaima los LGBT.
          "niech sie k... gniezdza we wlasnym gronie , tylko nie pchaja sie na ekran do pierwszego rzedu"

(cytat z Lecha walesy)
      • ireneo Re: i bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 17:52
        j-k napisał:

> ireneo napisało:
        >
        >
        > nosz wlasnie.
        > przynajmniej nie zostana LGBT +Q (jak Q-va :)
        ++++++++++
        i masz babciu na zawolanie. To nie zostanie "nosz wlasnie.
        LGBT +Q (jak Q-va :)"
        "Na balkonie jednego z mieszkań w Gdyni znaleziono zwłoki noworodka. Do sprawy zatrzymano matkę dziecka i jej partnera."
        Kumasz koronko, to on i ona, ideał tow. tow.: Przemyslawa C, Andrzeja D. - chłopak i dziewczyna to rodzina...Jakoś tu to bardzo kryminał.
        Ale w rzeczy samej LGBT nie będzie. A miało być, babko Janko?
    • privus Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 13:59
      Nie miałem żadnych wątpliwości, by nasze zakonnice były jakimś wyjątkiem w tym procederze. Po prostu sprawa ta nie był nagłaśniana i tyle.
      • pies.na.czarnych Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 14:10
        Dopiero zacznie się dziać jak ktoś wpadnie na pomysł przekopania ogródków przyklasztornych.
        • j-k no - to beda same trupy :) 28.10.23, 14:52
          > Dopiero zacznie się dziać jak ktoś wpadnie na pomysł przekopania ogródków przyk
          > lasztornych.

wierzacych cale wieki chowano pod kosciolami (w ogrodkach) - bo publiczne cmentarze - to dosc nowy wymysl :)))
          • ireneo Re: no - to beda same trupy :) 28.10.23, 15:23
            j-k napisała:

> pies.na.czarnych napisał:
            > > Dopiero zacznie się dziać jak ktoś wpadnie na pomysł przekopania ogródków
            > przyk
            > > lasztornych.
            >
            >
            > wierzacych cale wieki chowano pod kosciolami (w ogrodkach) - bo publiczne cment
            > arze - to dosc nowy wymysl :)))
            +++++++++
            koronkowa lodziaro pampersowa. Ty co jest dwa i dwa nie wiesz, a co dopiero o ofiarach klerykałowych zboczeńców ewangelizowanych w Kanadzie. Ale też odkopanych z szamba przyklasztornego w Irlandii. Głupiej to nie musisz udawać tak jak suka suki. Przecie tobie nikt nie wmówi, ze pies jest pies, co pampersiaro?

A tu w korespondencji z twoim bełkotem o tym niedawnym pomyśle.Masz tu babino, całkiem publiczny i nawet zwłocznie liczny:
            "Egipskie ministerstwo ds. zabytków starożytności poinformowało w sobotę, że w Dolinie Nilu, 250 km na południe od Kairu, egipscy archeolodzy odkryli cmentarz sprzed ponad 2 tys. lat z 40 wapiennymi sarkofagami." Ganz nówka, metalik, że boki zrywać😀
            • j-k irenko, viem, ze cierpisz: 28.10.23, 15:31
              gdy wypominam ci tfoja plec, ale w koncu nikt nie jest bez wad.

i nie pie*dol mi o cmentarzach w Egipcie.

bo w Polsze cmentarze - to relatywne novum.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• ireneo Re: irenko, viem, ze cierpisz: 28.10.23, 17:07
                j-k napisała:

> gdy wypominam ci tfoja plec, ale w koncu nikt nie jest bez wad.
                >
                > i nie pie*dol mi o cmentarzach w Egipcie.
                >
                > bo w Polsze cmentarze - to relatywne novum.
                +++++++++.
                ++++++++
                Dalej bredzicie lodziaro. Czyżby głupota twoją łepetynę rozsadzała, a podobno nie boli. Widać jesteś z nie bozej gliny a prawackiego szamba z trawą przeżutą przez kurdupla.
                Tu masz pampersiaro o nekropoliach z ojczyzny pingwinów co se zrobiły boski cmentarzyk poczętych nieprzehandlowanych:
                " Daty uzyskane z cmentarzyska Carrowmore sugerują, iż najwyższa aktywność ludzka tutaj miała miejsce między 3800 p.n.e. a 4400 p.n.e. Najpóźniejsza data, 3600 p.n.e., pochodzi z grobowca nr 51, "Tym pies.na.czarnych cie ubódł, aż zakwiczałaś😃
                A teraz usiądź babciu:
                "Najstarszy grób na ziemiach polskich pochodzi sprzed 27,5 tys. lat. Znaleziono go w Jaskini Borsuka w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Resztkom zwłok półtorarocznego dziecka towarzyszył naszyjnik ze 112 zębów zwierząt."
                Nówka, jak twoja proteza😀😂😀.

A co do orientacji, babciu, to gej tęczowy jest ireneo, co se zrobił z tą na fotce lesbą, forum.gazeta.pl/forum/w,28,176840794,176840794,Sztafeta_pokolen.html
                lesbeczkę którą też pod tym linkiem zobaczysz, bo wcześniej i tak opublikowałem jako ilustrację do refleksji o sztafecie pokoleń. Ta lesba ma za partnera geja, oczywista oczywistość. Pozostałych czworo nie wklejam, może przy okazji kolejnej refleksji. Jak ci zapewne wiadomo, z mamy i taty, lesby i gej🌈😀, bo przecie to sie dziedziczy wedle twojego, takiego🛐 rozumku, koronko,,😄😂😃.
                ----------
                Babka która dużo ryczy do niczego sie nie nadaje. (ireneo, Listy do kaczystki, 28;17)

• j-k irenko, pisalem o cmentarzach... 29.10.23, 15:54
                  irenko napisałoo:
                  > "Najstarszy grób na ziemiach polskich pochodzi sprzed 27,5 tys. lat.

irenko, pisalem o cmentarzach...

a nie grobach.

czaisz roznice ?

- czy wytlumaczyc - jak krowie na rowie ?
                  • ireneo Re: irenko, pisalem o cmentarzach... 29.10.23, 16:24
                    j-k napisała:

> irenko napisałoo:
                    > > "Najstarszy grób na ziemiach polskich pochodzi sprzed 27,5 tys. la
                    > t.
                    >
                    >
                    > irenko, pisalem o cmentarzach...
                    >
                    > a nie grobach.
                    >
                    > czaisz roznice ?
                    >
                    > - czy wytlumaczyc - jak krowie na rowie ?
                    +++++++
                    Babko, PISzeta o pierdolach a zwykle bzdety. Sama przecie nie wiesz co i dlaczego. Myślenie to już twoja prehistoria, koronko. Wierz albo nie, ale na cmentarzach są groby, a prawdopidobieństwo aby jaki taki starowieńki cmentarz sprzed 30 000 lat uchował się z alejkami, tujkami i grobami tak zachowanymi, to może uchować się tylko w twojej . A czasem nie podPISaleś się archeolog..Jak nie to nie szkodzi. Ten archeolodzy znaleźli w miejscu prehistorycznej nekropolii.
                    To zresztą nie na żadnego znaczenia w kontekście komentarza psa.na.czarnych. On podniósł zbrodnie zboczonych zdemoralizowanych zakonnic w ub. wieku, a nie przed kilkoma wiekami, lodziaro😃😂😄. A nieźle zachowany cmentarz na terenie Polski, to z XIV/XV w. Nówka, hehene.
              • ireneo Re: babka, zostaw to novum-łeb masz za stary 29.10.23, 02:17
                j-k napisała:

mi o cmentarzach w Egipcie.
                >
                ++++++
                abalfabetko😂, pies.na.czarnych napisał o cmentarzach tych poczętych, także przez siostry miłosierdzia nie w Polsce. Gdzie, to proboszcza swojego zapytaj. On bedzie wiedział, bo na pewno mieli o tym prasówkę. Czytaj psa.na.czarnych, ale bardzo starannie. W związku ze zdeficytowanym pomyślunkiem kołowacizny dostajesz, babko. On o chlebie a ty, pampersiaro, nazad o niebie. 😃😂😄
                ---------
                nie chcesz robić dudy z twarzy,
                - nie PISz głupich komentarzy.
                (ireneo, mentor babki janki-ka, 29;10)
              • snajper55 Re: irenko, viem, ze cierpisz: 01.11.23, 12:52
                j-k napisał:

> i nie pie*dol mi o cmentarzach w Egipcie.
                >

Novum? Znane od czasów Bolesława Chrobrego? Jedno z odkrytych cmentarzysk jest właśnie z jego czasów.

"To jedno z najbardziej spektakularnych odkryć archeologicznych w naszym kraju. Unikatowe cmentarzysko z czasów Bolesława Chrobrego z pochówkami w typie grobów komorowych, niezwykłością, bogactwem i szerokim kontekstem europejskim, fascynuje badaczy z Polski i Europy."

archeologia.com.pl/cmentarzysko-w-bodzi/

S.
            • oby.watel Re: no - to beda same trupy :) 28.10.23, 15:36
              ireneo napisał:

> koronkowa lodziaro pampersowa. Ty co jest dwa i dwa nie wiesz, a co dopiero o o
              > fiarach klerykałowych zboczeńców ewangelizowanych w Kanadzie. Ale też odkopanyc
              > h z szamba przyklasztornego w Irlandii. Głupiej to nie musisz udawać tak jak su
              > ka suki. Przecie tobie nikt nie wmówi, ze pies jest pies, co pampersiaro?

Czy może nie mieć racji ktoś, kto tak zgrabnie rozmówców miesza z błotem?
              • ireneo Re: no - to beda same trupy :) 28.10.23, 17:19
                oby.watel napisał:

> Czy może nie mieć racji ktoś, kto tak zgrabnie rozmówców miesza z błotem?
                ++++++++.
                zapewne jakoś tak to sobie chronologicznie poukładałeś?

"j-k i bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 13:50
                ireneo napisało:
                > Byle tylko nie powierzyć "tęczowym".

j-k i nadal bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 14:50
                irenko napisało:
                jak zwykle - byle

j-k irenko, viem, ze cierpisz: 28.10.23, 15:31
                gdy wypominam ci tfoja plec, ale w koncu nikt nie jest bez wad."

Zapewne też tęsknisz za ułożeniem ci CV. Ty też masz ciągoty jak z magla.
                Chcesz, to mnie dużo powtarzać nie trzeba, aby za personalia personaliami odwinąć.

• oby.watel Re: no - to beda same trupy :) 28.10.23, 17:45
                  ireneo napisał:

> zapewne jakoś tak to sobie chronologicznie poukładałeś?
                  >
                  > "j-k i bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 13:50
                  > ireneo napisało:
                  >
                  > j-k i nadal bedziesz musialo z tym zyc, irenko, 28.10.23, 14:50
                  > irenko napisało:
                  > jak zwykle - byle
                  >
                  > j-k irenko, viem, ze cierpisz: 28.10.23, 15:31
                  > gdy wypominam ci tfoja plec, ale w koncu nikt nie jest bez wad."
                  >
                  > Zapewne też tęsknisz za ułożeniem ci CV. Ty też masz ciągoty jak z magla.
                  > Chcesz, to mnie dużo powtarzać nie trzeba, aby za personalia personaliami odwin
                  > ąć.

Uderz w stół... Jeśli odczuwasz potrzebę odwijania, to odwijaj śmiało. Świstak zawinie.
          • pies.na.czarnych Re: no - to beda same trupy :) 28.10.23, 15:42
            j-k napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
            > > Dopiero zacznie się dziać jak ktoś wpadnie na pomysł przekopania ogródków
            > przyk
            > > lasztornych.
            >
            >
            > wierzacych cale wieki chowano pod kosciolami (w ogrodkach) - bo publiczne cment
            > arze - to dosc nowy wymysl :)))

Ja nie o cmentarzach przy kościołach. Ja piszę o nawożeniu ogrodów przyklasztornych. Zwłaszcza tych żeńskich.
        • bknbknbkn Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 15:28
          Cierpliwości .
          I tam georadary odkryją to i tamto w tych ogrodach przyklasztornych . Sprawa czasu ...
          • ireneo Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 19:09
            bknbknbkn napisał:

> Cierpliwości .
            > I tam georadary odkryją to i tamto w tych ogrodach przyklasztornych . Sprawa cz
            > asu ...
            +++++++.
            Tu pomocą dla prokuratorów są psy, ale te z oszczenienia a nie z angażu.
        • privus Re: Zwietrzyły pingwiny interes na dzieciach 28.10.23, 21:05
          Kto wie, kto wie. Irlandia była przed długie lata wzorem dla naszych katabasów.
          • wsk175 To nie pingwiny zwietrzyły. 29.10.23, 18:24
            Kobiety w tym środowisku to tylko bardzo tania siła robocza.
            • privus Re: To nie pingwiny zwietrzyły. 31.10.23, 10:45
              Bliskowschodnich tradycji w tym środowisku jest znacznie więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka