Dodaj do ulubionych

Powstanie styczniowe

12.11.23, 12:12
"W styczniu przyszłego roku w Warszawie odbędzie się konferencja wszystkich patriotycznych sił — zapowiedział w sobotę prezes PiS, wicepremier Jarosław Kaczyński. Jak dodał, spotkanie będzie "początkiem wielkiej akcji w różnych dziedzinach"."

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaroslaw-kaczynski-w-styczniu-konferencja-sil-patriotycznych/bhdmq1y,79cfc278

Akcja wysadzania pociągów? Akcja napadów na posterunki policji? Akcja eliminacja wrogów Narodu?

S.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 12:20
      Szkoda mi cię.
      • snajper55 Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 13:01
        negativum napisał:

> Szkoda mi cię.

kpina «żart wyrażający czyjeś lekceważenie, drwina»

sjp.pwn.pl/sjp/kpina;2474804
        S.
    • szwampuch58 Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 12:21
      Gostek bredzi
      • yoma Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 12:25
        Depresja gangstera. Mała rzecz, a cieszy 😇

Nie płacz kurdupel, poległeś na maturze i przeżyłeś, to i to przeżyjesz.
        • snajper55 Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 12:58
          yoma napisała:

> Depresja gangstera. Mała rzecz, a cieszy 😇

Fajna jest ta "wielka akcja w różnych dziedzinach". U niego wszystko musi być wielkie, centralne... Jakie to nieszczęście mieć taką mamusię, która obu synom daje na drugie imię Aleksander.

S.
          • yoma Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 13:35
            Raczej kompleks małego... wzrostu.
            • privus Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 23:29
              Dlatego walczy ze wszystkim, co jego przerasta.
              • yoma Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 23:32
                Czyli ze wszystkim :)

Czemuś skojarzyło mi się ze smokiem i św. Jerzym 😂
                • dunajec1 Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 23:38
                  yoma napisała:

> Czyli ze wszystkim :)
                  >
                  > Czemuś skojarzyło mi się ze smokiem i św. Jerzym 😂
                  >
                  Yoma, cos gdzies slyszalem ze Jerzy przestal byc swietym, moze temu ze zabil smoka a nie Borute? Albo ten smok to byla jaszczurka?
    • mazala2 Niewyobrażalna zapowiedź zbrodni politycznej 12.11.23, 12:40
      snajper55 napisał:

> "W styczniu przyszłego roku w Warszawie odbędzie się konferencja wszystkich pat
      > riotycznych sił — zapowiedział w sobotę prezes PiS, wicepremier Jarosław Kaczyń
      > ski. Jak dodał, spotkanie będzie "początkiem wielkiej akcji w różnych dziedz
      > inach
      "."
      >
      > Akcja wysadzania pociągów? Akcja napadów na posterunki policji? Akcja eliminacj
      > a wrogów Narodu?
      >
      > S.

Zaraz po zakończeniu oficjalnej części spotkania w hali krakowskiego "Sokoła" chmara dziennikarzy rzuciła się ku Prezesowi z głośnym zapytaniem ...'prosimy o szczegóły najważniejszej akcji".

Prezes uważnie przyjrzał się wyciągniętym ku niemu mikrofonom i po wybraniu naszego z napisem ******** głośno krzyknął, cytuję z pamięci: najważniejszą sprawą w styczniu będzie uciszenie groźnego snajpera z FK.

Zapanowała, mrożąca krew w żyłach, cisza. Powiało grozą !
      • snajper55 Re: Niewyobrażalna zapowiedź zbrodni politycznej 12.11.23, 13:00
        mazala2 napisał:

> Zaraz po zakończeniu oficjalnej części spotkania w hali krakowskiego "Sokoła"
        > chmara dziennikarzy rzuciła się ku Prezesowi z głośnym zapytaniem ...'prosimy o
        > szczegóły najważniejszej akcji".
        >
        > Prezes uważnie przyjrzał się wyciągniętym ku niemu mikrofonom i po wybraniu nas
        > zego z napisem ******** głośno krzyknął, cytuję z pamięci: najważniejszą spra
        > wą w styczniu będzie uciszenie groźnego snajpera z FK.
        >
        > Zapanowała, mrożąca krew w żyłach, cisza. Powiało grozą !

🤣🤣🤣

S.
      • privus Re: Niewyobrażalna zapowiedź zbrodni politycznej 13.11.23, 23:31
        :)
    • hordol Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 13:58
      bredzisz
      • snajper55 Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 16:41
        hordol napisała:

> bredzisz

To nie moje dlowa, tylko Kaczyńskiego.

S.
        • mazala2 Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 16:44
          snajper55 napisał:

> hordol napisała:
          >
          > > bredzisz
          >
          > To nie moje dlowa, tylko Kaczyńskiego.
          >
          > S.

Czy on dojrzałym człekiem ?
          • privus Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 23:32
            Odpowiedz sobie sam.
    • j-k zabawne skojarzenie :) 12.11.23, 16:48
      snajper55 napisał:

> "W styczniu przyszłego roku w Warszawie odbędzie się konferencja wszystkich pat
      > riotycznych sił — zapowiedział w sobotę prezes PiS, wicepremier Jarosław Kaczyń
      > ski. Jak dodał, spotkanie będzie "początkiem wielkiej akcji w różnych dziedz
      > inach
      "."

zabawne skojarzenie - tyle , ze nietrafne.

Powstanie Styczniowe od poczatku bylo skazane na porazke.

PiSi moga wypracowac mechanizmy - by moc podkladac nowej Wladzy przerozne klody pod nogi...

• privus Re: zabawne skojarzenie :) 13.11.23, 23:38
        j-k napisał:

> PiSi moga wypracowac mechanizmy - by moc podkladac nowej Wladzy przerozne klody
        > pod nogi...
        >
        Będą się starali. Nie jestem wróżczką,. Mylę, że każdy przed gilotyną machał giczałami. Niezawisłe sądy rozstrzygą takie pregistytatoestwo.
    • bknbknbkn Re: Powstanie styczniowe 12.11.23, 20:54
      eee tam powstanie zaraz , najwyżej postanie może , jak w tej komisji wyborczej
      --------------------------
      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/400378080_364100629508301_592335190698067810_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=7LaIP2_JZ0cAX_P4yyn&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfDFuNbcrzcWf_B7WzjhI6S93uEVbRUsQ0mLPyZBYE37Jw&oe=65571947
      SokzBuraka ,fb
      • privus Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 23:39
        Najpierw trzeba być dziadkiem :)
    • rzewuski1 Re: Powstanie styczniowe 13.11.23, 14:25
      Dziadek wnuki bawić a nie knuć spiski.
    • oleg3 Listopad to dla Polski niebezpieczna pora? 13.11.23, 14:53
      Przed Powstaniem Styczniowym było Listopadowe.

Jak wyczytałem Demokraci ramach w programu Przywracanie Praworządności uchwałą sejmową unieważnią wszystkie wyroki Trybunału Konstytucyjnego zapadłe od końca 2015 r. W kolejnym kroku - jak przypuszczam - unieważnią wszystkie wyroki sądów powszechnych wydane z udziałem neosędziów.

Nie martw się o to, co będzie w styczniu. Ciesz się chwilą. Demokracja triumfuje!
      • snajper55 Re: Listopad to dla Polski niebezpieczna pora? 14.11.23, 00:00
        oleg3 napisał:

> Nie martw się o to, co będzie w styczniu. Ciesz się chwilą. Demokracja triumfuj
        > e!

Nie martwię się styczniem. Śmieszą mnie pochukiwania Kaczyńskiego o wielkiej akcji w różnych dziedzinach. Jeszcze trochę, a zacznie mi się robić żal tego naszego Akeksandra Bardzo Wielkiego.

S.
      • snajper55 Re: Listopad to dla Polski niebezpieczna pora? 14.11.23, 15:01
        oleg3 napisał:

> Przed Powstaniem Styczniowym było Listopadowe.
        >
        > Jak wyczytałem Demokraci ramach w programu Przywracanie Praworządnoś
        > ci
        uchwałą sejmową unieważnią wszystkie wyroki Trybunału Konstytucyjnego za
        > padłe od końca 2015 r.

Gdzie wyczytałeś? U Karnowskich czy u Sakiewicza? A nie wyczytałeś tam, że Polska będzie landem niemieckim i niemiecki będzie językiem urzędowym?

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka