pies.na.czarnych 14.11.23, 13:18 Tradycja. Jest to słówko, które pisi ostatnio mielą przy każdej okazji. Czym jest tradycja w ich pojęciu? Fiddler on the roof - Tradition ( with subtitles ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Tradycja 14.11.23, 13:22 Z naszego podwórka: 070. Takie dziecko, Tradycja, to się ostatnio w Gdańsku urodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Tradycja i codzienność 14.11.23, 15:15 pies.na.czarnych napisała: > Z naszego podwórka: Nawet Misia nie rozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tradycja i codzienność 14.11.23, 15:40 Sam widzisz. Te nowonarodzone pisie tradycje zupełnie nie pasują do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Tradycja i codzienność 14.11.23, 17:07 pies.na.czarnych napisała: > Sam widzisz. Te nowonarodzone pisie tradycje zupełnie nie pasują do tego. Nie ma nowoczesnej tradycji. Czasami się zdarzają, np. drapieżne króliki jedzą trawę, Ale pokaż mi kota jedzącego gruszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tradycja i codzienność 14.11.23, 17:55 > Nie ma nowoczesnej tradycji. Jest I to kilka. Pisi codziennie tworzą nowe:) > Ale pokaż mi kota jedzącego gruszkę? Mało widziałeś w swoim krótkim, nędznym życiu. Koty trawę jedzą dość często, ale tylko wybrane pędy. Poza tym koty również jedzą owoce. Moja kotka nie gardziła nawet surową marchewką zabraną śwince morskiej, ale to chyba z zazdrości:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Tradycja i codzienność 14.11.23, 20:07 pies.na.czarnych napisała: > > Nie ma nowoczesnej tradycji. > > Jest I to kilka. Pisi codziennie tworzą nowe:) > > > Ale pokaż mi kota jedzącego gruszkę? > > Mało widziałeś w swoim krótkim, nędznym życiu. Koty trawę jedzą dość często, al > e tylko wybrane pędy. Poza tym koty również jedzą owoce. Moja kotka nie gardził > a nawet surową marchewką zabraną śwince morskiej, ale to chyba z zazdrości:) Mowa była o gruszce. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tradycja 14.11.23, 13:24 pies.na.czarnych napisała: > Tradycja. Jest to słówko, które pisi ostatnio mielą przy każdej okazji. Czym > jest tradycja w ich pojęciu? Tym, że wola Prezesa jest święta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Tradycja 14.11.23, 13:25 Szolem Alechem miał zupełnie inny pogląd. On był człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tradycja 14.11.23, 13:26 mazala2 napisał: > Szolem Alechem miał zupełnie inny pogląd. On był człowiekiem. > Kaczyński i spółka nie są ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Tradycja 14.11.23, 13:30 pies.na.czarnych napisała: > mazala2 napisał: > > > Szolem Alechem miał zupełnie inny pogląd. On był człowiekiem. > > > > Kaczyński i spółka nie są ludźmi? > > Pies pyta bo widzi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Tradycja 14.11.23, 14:17 Azaliż mazala sugerujesz, że Kaczyński & company ludźmi nie są. Po prostu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Miś :) 14.11.23, 15:16 pies.na.czarnych napisała: > Tradycja. Jest to słówko, które pisi ostatnio mielą przy każdej okazji. Czym > jest tradycja w ich pojęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Miś :) 14.11.23, 15:20 Eeee tam. W wykonaniu PiS Miś to jest pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 15:24 pies.na.czarnych napisała: > Eeee tam. W wykonaniu PiS Miś to jest pikuś. Tu masz cały wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 15:27 negativum napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > > Eeee tam. W wykonaniu PiS Miś to jest pikuś. > > Tu masz cały wątek. Szerszy wątek. Kadr z filmu „Miś" St. Barei (Czym jest tradycja naszych dziejów) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Miś :) 14.11.23, 15:30 Chlopcze! Ty jeszcze w pieluchach chodziłeś gdy ja pierwszy raz oglądałem ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 17:09 pies.na.czarnych napisała: > Chlopcze! Ty jeszcze w pieluchach chodziłeś gdy ja pierwszy raz oglądałem ten f > ilm. Widać niemowlak zrozumiał z niego więcej niż cenzorzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Miś :) 14.11.23, 17:57 Jacy cenzorzy? Ten film był pokazywany w PRL w TV, bez cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 18:27 pies.na.czarnych napisała: > Jacy cenzorzy? Ten film był pokazywany w PRL w TV, bez cenzury. Uważasz, że w PRL nie było cenzorów? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 21:27 pies.na.czarnych napisała: > Dlaczego tak myślisz? Próbuję nadążyć za twoim tokiem rozumowania Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miś :) 14.11.23, 23:21 pies.na.czarnych napisała: > Sam widzisz, nie masz szans. Ależ o tym wiem. Trudno nadążyć za osobą, która uważa, że w PRL nie było złośliwej cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Miś :) 14.11.23, 23:56 Fajnie jest sobie samemu wmawiać, ze inni napisali coś co zrozumiałeś jak zwykle po swojemu czyli na opak. Wytłumaczę ci powoli bo wiem, ze wolno czytasz. Napisałem, ze ten film był puszczany w PRL bez ingerencji cenzora. Mam porównanie ponieważ film ten widziałem kiedyś i dla przypomnienia oglądałem go jeszcze raz jakieś dwa lata temu. Inne filmy były oczywiście cięte, a nawet odkładane na półkę. Dzisiaj robi się w psiej Polsce podobnie. Przykładem może być ostatni zakaz nadania wystąpienia kabaretu. Pech dla dzisiejszych cenzorów, istnieje YouTube i tam można obejrzeć to co PiS zakazał. Odpowiedz Link Zgłoś