tapatik 11.01.24, 23:23 Dawno temu niejaki Wąsik wyraził swoje zdanie na temat ułaskawienia Zbigniewa Sobotki: Jak KAMIŃSKI komentuje ułaskawienie Sobotki 2005r Mam wrażenie, że ta wypowiedź bardzo pasuje do obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tapatik Re: duduś znów wystrychnał na dudka pisowskie lem 12.01.24, 09:38 I się PiS na tym może nieźle przejechać, bo obaj są umoczeni też w inne afery. Na wolności chojrakowali, w więzieniu mogą być bardziej chętni do rozmów z prokuratorem. Byleby jakiegoś wypadku w tym więzieniu nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: duduś znów wystrychnał na dudka pisowskie lem 12.01.24, 11:17 wykrywacz_klamcow: > bo duda właśnie wystrychnął na dudka swoje lemingi ;) Nie tylko swoje, ja też dałem się na to nabrać w pierwszej chwili. Odniosłem wrażenie, że Duda przestała być kukiełką i zrobiła coś przeciwko woli sterującego nią towarzysza Kaczyńskiego Jarosława. Że niby towarzysz Kaczyński Jarosław chciał mieć ,,więźniów politycznych w Polsce'', jako podstawę ataku ideologicznego na Unię, na Polskę i na Tuska; a w Dudzie tymczasem odezwało się dobre serduszko, dawna przyjaźń z kryminalistą Kamińskim oraz współczucie dla bezradnych i zapłakanych żon. Wziąłem za dobrą monetę słowa Dudy o tym, że ułaskawia ich po raz drugi ze względu na ,,zagrożenie życia'' osadzonych, jako że uparli się nie jeść, a żony płaczą. Tymczasem oczywiście masz rację, że on niczego takiego nie zrobił. Towarzysz Kaczyński Jarosław chciał mieć ,,więźniów politycznych w Polsce'' i ma. A tylko podpisem Dudy ,,wszczął proces'' ich ułaskawiania przez sądy i Bodnara. Proces, który wprawdzie nie może zakończyć się wypuszczeniem szubrawców z więzienia, ale da się sporej części ludu sprzedać jako mściwość Tuska i łamanie Konstytucji, ,,bo przecież pan prezydent po raz drugi ułaskawił''. I przy powszechnym oburzaniu się na formalizm prawnicze kompletnie ginie z uwagi opinii meritum: za co przestępcy siedzą, kogo skrzywdzili (oprócz swoich żon, bidulek), a kto na tym skorzystał. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Wąsik o ułaskawieniu 12.01.24, 14:22 stasi1 napisał: > Oczywiście to Kamiński O kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrka, oczywiście, że Kamiński a nie Wąsik. Wąsik to ten grubszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wąsik o ułaskawieniu 12.01.24, 14:24 > Wąsik to ten grubszy. To jest jedyna różnica miedzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś