Dodaj do ulubionych

Czarni wynajmują rudery

05.02.24, 11:43
Czarni wynajmują rudery!
Nie chcę poruszać tego tragicznego wypadku wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30665512,pieciolatek-wypadl-z-okna-budynku-nalezacego-do-kurii-giertych.html#do_w=46&do_v=1001&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg1&do_upid=1001_ti&do_utid=30665512&do_uvid=1707119939900
Szokiem jest dla mnie informacja o wynajmie mieszkań przez Kościół, w dodatku w takim stanie.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Czarni wynajmują rudery 05.02.24, 13:06
      pies.na.czarnych napisała:

> Szokiem jest dla mnie informacja o wynajmie mieszkań przez Kościół, w dodatku w
      > takim stanie.

Ciekawe czy jedynie rodzinom z małymi dziećmi.

S.
    • j-k sam widzisz, ze nie sa rozrzutni. 05.02.24, 15:15
      i oszczedzaja na kosztach - co przeczy tfoim wczesniejszym tezom.
      • pies.na.czarnych Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni. 05.02.24, 15:27
        U mnie taki "oszczędny" wynajemcy nazywa się "Huizenmelker". W wolnym tłumaczeniu "dojarz".
        nl.wikipedia.org/wiki/Huisjesmelker

Pierwszy akapit. Google Tlanslate (bez moich poprawek)

Właściciel slumsów to określenie niedbałego właściciela, który jest właścicielem wielu nieruchomości. Właściciel slumsów stara się osiągnąć jak największy zysk, wydając minimalne pieniądze na utrzymanie. Ze względu na brak mieszkań właściciele slumsów często mają możliwość zażądania wyższego czynszu. Właściciel slumsów może również zastraszyć lokatorów.[1] [2] Właściciele slumsów, którzy wynajmują domy w zubożałych dzielnicach biednym mniejszościom, nazywani są również „właścicielami gett”. Właściciele slumsów mogą również zarządzać centrami handlowymi. Właściciele slumsów mają nadzieję, że rząd kupi lub skonfiskuje ich nieruchomości.
        • j-k sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekunczy. 05.02.24, 15:31
          i znowu potwierdzasz moje uwagi.

dbaja o ludzi.

- bo mogli zostawic ich na ulicy - a jednak dali im mieszkanie.
          • snajper55 Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 15:48
            j-k napisał:

> i znowu potwierdzasz moje uwagi.
            >
            > dbaja o ludzi.
            >
            > - bo mogli zostawic ich na ulicy - a jednak dali im mieszkanie.

Dali? Czy zdzierają z nich kasę za mieszkanie w ruderze zagrażającej życiu mieszkańców?

S.
            • j-k Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 16:32
              snajper55 napisał:
              > Dali? Czy zdzierają z nich kasę za mieszkanie w ruderze zagrażającej życiu mies
              > zkańców?

wez nie uprawiaj propagandy.
              ceny byly napewno nizsze - niz ceny. wynajmu na wolnym rynku...
              • pies.na.czarnych Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 17:38
                > ceny byly napewno nizsze - niz ceny. wynajmu na wolnym rynku...

Skad ty to wiesz?
                • j-k Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 17:44
                  pies.na.czarnych napisała:

> > ceny byly napewno nizsze - niz ceny. wynajmu na wolnym rynku...
                  >
                  > Skad ty to wiesz?

bo inaczej nie mieszaliby w "starej ruderze" - tylko wzieli sobie cos na wolnym rynku.

znowu "rzniesz glupa" w celach propagandowych ?
                  • snajper55 Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 19:18
                    j-k napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                    >
                    > > > ceny byly napewno nizsze - niz ceny. wynajmu na wolnym rynku
                    > ...
                    > >
                    > > Skad ty to wiesz?
                    >
                    >
                    > bo inaczej nie mieszaliby w "starej ruderze" - tylko wzieli sobie cos na wolnym
                    > rynku.

Ceny przeterminowanej żywności zagrażającej zdrowiu i życiu też są niższe od cen na wolnym rynku. Co powiesz o takich, którzy wykorzystują biedę ludzi i sprzedają im taką żywność?

S.
                  • pies.na.czarnych Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 19:27
                    > bo inaczej nie mieszaliby w "starej ruderze"

Jestem więcej niż pewny, że czarni wynajmują tę ruderę na czarno. Nie płacą podatku od wynajmu.
                    Na takiej samej zasadzie wynajmują rudery właściciele slamsów na Zachodzie i w innych częściach Świata co pracujący za granicą Polacy mogą poświadczyć.
          • pies.na.czarnych Re: sam widzisz, ze nie sa rozrzutni, ale opiekun 05.02.24, 17:36
            j-k napisał:

> i znowu potwierdzasz moje uwagi.
            >
            > dbaja o ludzi.
            >
            > - bo mogli zostawic ich na ulicy - a jednak dali im mieszkanie.

Dali? Kościół od swojego zarania jeszcze nikomu nic nie dał poza fałszywymi i nie do sprawdzenia obietnicami.
            W wyżej wymienionym przypadku widać, ze nie przestrzegają prawa lokalowego i umowy o najem.
    • margit49 Re: Czarni wynajmują rudery 05.02.24, 17:38
      > Szokiem jest dla mnie informacja o wynajmie mieszkań przez Kościół, w dodatku w
      > takim stanie.
      >
      Kościół ubogi jest, a trwa remont rezydencji Gądeckiego. Z publicznych środków - z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
      Fundusz w latach 2016-2021 wydał łącznie 40 mln zł na przedsięwzięcia Tadeusza Rydzyka i Radia Maryja.
      Poznańska kuria dostała 22 mln zł w formie dotacji. Środki te mają być przeznaczone na remont sześciu budynków w Poznaniu i Ostrowie.
      Na samą kanonię, czyli na siedzibę przyszłego emeryta Gądeckiego przeznaczono aż 5,3 mln zł.

natemat.pl/539879,emerytura-abpa-gadeckiego-rzad-pis-na-jego-remont-dal-miliony

• pies.na.czarnych Re: Czarni wynajmują rudery 05.02.24, 19:29
        Teraz hierarchowie czekają aż rząd wyremontuje im te rudery i będą mogli podnieść czynsz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka