Dodaj do ulubionych

premier Tusk Europie

29.03.24, 11:03
premier Tusk udzielił wywiadu prasie europejskiej - El Pais, La Repubblica, Die Welt, Le Soir(Belgia), Tribune de Geneve.
Całość wywiadu w dzisiejszej GW. To wydarzenie uważam za skandaliczne: dlaczego prasa europejska rozmawia z uzurpatorem a nie z prawdziwym władcą Polski Jarosławem Kaczyńskim??
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:13
      Tusk musi wspierać swoja politykę jeżdżenia po krajach ościennych i namawiania wszystkich do produkowania kulek dla Ukrainy.
      Tusk będąc niedawno w Stanach powtarzał za Bidenem, że nie ma żadnych indykacji aby twierdzić, że Rosja chce rozszerzyć działania wojenne na Europę. Wrócił do kraju i mu się odwróciło.
      Straszenie wojną ma jedynie zadanie uzyskania poparcia suwerena na dalsze wspieranie Ukrainy, dawania im broni i amunicji.

Zelenski działa na tej samej zasadzie. Dajcie bo jak nie to pożałujecie.

Wołodymyr Zełenski przyznał, że Ukraina nie jest gotowa na kolejny atak Rosji, a bez dalszego wsparcia przegra wojnę. Zwrócił też uwagę, że przegrana Ukrainy może doprowadzić do tego, że wojna "może dotrzeć do Europy i Stanów Zjednoczonych".
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30842490,ukraina-nie-ma-broni-do-obrony-zelenski-wojna-moze-dotrzec.html#do_w=46&do_v=1007&do_st=RS&do_sid=1480&do_a=1480&s=BoxNewsImg9&do_upid=1007_ti&do_utid=30842490&do_uvid=1711660719499
      • szwampuch58 Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:22
        Nauczyl sie tylko plakac i zadac..dawac,dawac
        Nudny jest
        • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:32
          Teraz zaczął straszyć. Moja jedyna rada dla niego: "Rozważ poważnie słowa papieża".
          • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:58
            jakie?
            • szwampuch58 Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:10
              Szukac pokojowego wyjscia z wojny
              • oby.watel Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:13
                szwampuch58 napisał:

> Szukac pokojowego wyjscia z wojny

Trump już znalazł — nie dać uzbrojenia i wojna szybko się skończy. Można będzie znieść sankcje i zacząć oficjalnie robić interesy z Putinem.
                • szwampuch58 Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:19
                  Pomeranczowy debil to Agent putlera
                  • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:25
                    Pomarańczowy debil wspomoże przemarsz prawicowej swołoczy w Europie i dopiera zaczną się problemy.
                    tvn24.pl/swiat/usa-krytyczny-wobec-nato-dyplomata-richard-grenell-glownym-kandydatem-donalda-trumpa-na-szefa-dyplomacji-st7844027
              • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:58
                Napisz memorandum do Putina. Z całą pewnością się tym zainteresuje.
        • hordol Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:50
          ale pana premiera przekonał.może nudny ale skuteczny.
        • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 11:56
          Jak ruska swołocz zajmie Ukrainę to twoja nuda się skończy. Chociaż może wtedy popadniesz w nastrój radosny?
          • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:21
            99venus napisał:

> Jak ruska swołocz zajmie Ukrainę to twoja nuda się skończy. Chociaż może wtedy
            > popadniesz w nastrój radosny?
            >

To co? Biden i Tusk kłamali mówiąc, że nie ma indykacji jakoby Rosja chciała rozszerzać swoje działania wojenne?
            Z tego co widać to oni nawet nie chcą zająć całej ukrainy tylko realizują swój plan początkowy.
            • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 13:01
              Od dawna masz problemy z wzrokiem?
              • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 13:05
                Nie mam. Ty natomiast jesteś zaczadzony propagandom i nie potrafisz obiektywnie ocenić wydarzeń.
                To co pisałem od pierwszych miesięcy tej wojny sprawdza się w 80%.
                • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 14:28
                  Ale mimo zaczadzenia nie mam problemów z ortografią i nie ulegam propagandom.
                  • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 14:34
                    Dziękuję za uwagi. Już od dłuższego czasu mam problemy z właściwym używaniem ogonków. Nie słyszysz codziennie, zapominasz. Tak to działa.
                    • 99venus Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 14:30
                      Drobiazg, nie ma problemu. Może po Świetach będzie lepiej.
            • prze.nick Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 13:33
              > nie ma indykacji

czego nie ma? :D
      • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:29
        Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i zacznie się podział łupów. Polska jest spokojna bo przecież już dostała swoją działkę w postaci ukraińskiego zboża:)
        • taziuta Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 17:57
          pies.na.czarnych napisała:

> Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i zacznie się podział łupów. Polska jest s
          > pokojna bo przecież już dostała swoją działkę w postaci ukraińskiego zboża:)

Żałosne...
          • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 18:08
            Pożyjesz, zobaczysz kto jest żałosny. W tym wątku najbardziej są żałosne twoje wpisy pełne nienawiści do ludzi. Jakby to Rydzyk powiedział: "ziejesz jadem".
            • 99venus Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 20:16
              do jakich ludzi?
              • snajper55 Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 20:20
                99venus napisał:

> do jakich ludzi?

Do ludzi walczącego o pokój Putina.

S.
              • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:36
                99venus napisał:

> do jakich ludzi?
                >

Uwazaj na siebie. Wiele twoich wypowiedzi są wypowiedziami, za które nawet w Polsce prokuratura może ci postawić zarzuty.
      • ewa8a Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 14:00
        >Tusk musi wspierać swoja politykę jeżdżenia po krajach ościennych i namawiania wszystkich do produkowania kulek dla Ukrainy.

I chwała mu za to. Im więcej kulek dla Ukrainy, tym mniej Kacapów. Z korzyścią dla wszystkich.
        • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 14:50
          I mniej papu dla głodnych dzieci.

> I chwała mu za to. Im więcej kulek dla Ukrainy, tym mniej Kacapów

Jakiś algorytm masz na policzenie tego? Już ponad dwa lata te brednie opowiadają, a końca zabijania po obu stronach jak nie było, tak nie ma.
          • 99venus Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 16:20
            w tej sprawie (głodnych i mordowanych dzieci) to do Putina - bękarta po Adolfie.
            • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 17:05
              Nienawistniku! Dziecko, to jest dziecko!

O mordowanych dzieciach w strefie Gazy jakoś ani na forum, ani w polskich gazetach nikt zbyt obszernie nie informuje i oburzenia również nie widzę. O tym że miłośnicy demokratycznych rozwiązań konfliktów nadal zaopatrują Izrael w najnowsze samoloty i śmiercionośną bron również ani mru, mru, mimo dowodów i oskarżania prze ONZ Izraela o dokonywaniu zbrodni ludobójstwa.
              • j-k wpadaj no forum Bliski Wschod. 30.03.24, 17:25
                > O mordowanych dzieciach w strefie Gazy jakoś ani na forum, ani w polskich gazet
                > ach nikt zbyt obszernie nie informuje i oburzenia również nie widzę. O tym że m
                > iłośnicy demokratycznych rozwiązań konfliktów nadal zaopatrują Izrael w najnows
                > ze samoloty i śmiercionośną bron również ani mru, mru, mimo dowodów i oskarżani
                > a prze ONZ Izraela o dokonywaniu zbrodni ludobójstwa.
                >

20 lat temu rozmawialem na tym forum przez dluszy okres z niejakim mustafa-goldbaumem
                (pol-Palestynczykiem)

teraz otworzylem tam ponownie nowy watek n/t tego - co sie aktualnie dzieje w strefie Gazy.

po napadzie Hamasu na Izrael i odwecie Izraela w tej strefie.

i jakos niewielkie ten wpis wzbudza zinteresowanie...

• pies.na.czarnych Re: wpadaj no forum Bliski Wschod. 30.03.24, 17:31
                  Typowa hipokryzja. „Moja chata z kraja”.
              • 99venus Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 20:18
                To pisz o wszystkich dzieciach. I o współwinie ich palestyńskich rodziców w tym co dzieje się w Gazie.
                • stefan4 Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 21:13
                  99venus:
                  > To pisz o wszystkich dzieciach. I o współwinie ich palestyńskich rodziców w tym
                  > co dzieje się w Gazie.

A jaka jest wina prostego palestyńskiego rodzica w tym, że miłośnik zbrojnego oporu z Hamasu postanowił poświęcić nie swoje dziecko dla jakiejś ,,wielkiej sprawy''?

To trochę tak, jak u nas w 1944. Jaka była wina 200 tys. zamordowanych warszawiaków, w decyzji miłośnika zbrojnego oporu z AK, żeby poświęcić miasto i jego mieszkańców dla ,,sprawy''?

Całe narody nie bywają winne. Każdy naród ma swoich zbrojnych (jak AK lub Hamas) i swoich bezbronnych. Zabijanie jest zawsze jednokierunkowe: zbrojni bezbronnych. Nie obciążaj winą bezbronnych. W Polsce 1944 winni 200 tys. śmierci nie byli Polacy, tylko hitlerowcy i AK. Obecnie w strefie Gazy winni 30 tys. śmierci (na razie) nie są Palestyńczycy, tylko armia izraelska i Hamas.

- Stefan
            • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 17:07
              99venus napisał:

> w tej sprawie (głodnych i mordowanych dzieci) to do Putina - bękarta po Adolfie
              > .
              >

Dodam tylko, że miałem na myśli polskie dzieci.
              • 99venus Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 20:22
                Jesteś tego pewny??? "
                > O mordowanych dzieciach w strefie Gazy !!
                • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:24
                  99venus napisał:

> Jesteś tego pewny??? "
                  > > O mordowanych dzieciach w strefie Gazy !!
                  >

O głodnych dzieciach, dla których brakuje papu ponieważ ważniejsze jest kupno kulek dla sąsiada. Teraz zrozumiałeś?
            • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 17:13
              Na wojnie jest zło i tylko zło, a pierwsza umiera prawda.

Szokujące słowa polskiego najemnika, który pojechał na #Ukraina, by walczyć z Rosjanami: "Zastanawiam się, czy jeszcze jestem człowiekiem, bo człowiek nie zabija człowieka".
              x.com/ekonomat_pl/status/1774077440823824401?s=20
              • snajper55 Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 20:23

> Na wojnie jest zło i tylko zło, a pierwsza umiera prawda.
                >
                > Szokujące słowa polskiego najemnika, który pojechał na #Ukraina, by walczyć z R
                > osjanami: "Zastanawiam się, czy jeszcze jestem człowiekiem, bo człowiek nie zab
                > ija człowieka".
                > x.com/ekonomat_pl/status/1774077440823824401?s=20

Ci w Armii Krajowej czy Dywizjonie 303 to nie byli ludzie, bo zabijali ludzi, zabijali hitlerowcow.

S.
                • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:25
                  Mazurek zdziwiony. Bohater okazał się antybohaterem.
              • hordol Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 21:18
                zastanawia sie... ale dalej bedzie zabijał
          • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:15
            Dziwna logika. Byłoby mniej głodnych dzieci, gdyby Kacapia zostawiła Ukrainę w spokoju i pozwoliła produkować żywność dla nich.
            Pogadaj z Putlerem, może wreszcie przestanie zabijać.

Co do algorytmu – mam, bardzo prosty. 1 kula+1 martwy Kacap= 2 pożyteczne zjawiska. Chwała Ukrainie!

• pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:32
              Jeszcze mniej byłoby głodnych dzieci i nieszczęść na całym świecie gdyby lobby zbrojeniowe nie wpływało na decyzje najbardziej władnych tego świata. Był bardzo krotki okres czasu kiedy była nadzieja na jak najszersza współpracę miedzy narodami i wkroczenie na drogę do polepszenia dobrobytu. Niestety najbardziej wpływową grupa przemysłowców zrobiła wszystko aby kontynuować Zimną Wojnę i w konsekwencji mamy to co mamy.

> Co do algorytmu – mam, bardzo prosty. 1 kula+1 martwy Kacap= 2 pożyteczne zjawiska.

PamBók kule nosi.

> Chwała Ukrainie!

Fajne epitafium.
              • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:54
                Bardziej niż teorie spiskowe o lobby zbrojeniowym przemawiają do mnie imperialne zapędy obszczymurka z Kremla.

• pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:57
                  Żałosna jesteś.
                  • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 13:58
                    Szlocham .......
      • prawda441 Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 00:27
        dokladnie tak !
    • oby.watel Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 12:12
      Tusk realizuje politykę Kaczyńskiego krytykowania i stawania okoniem. Zielony Ład be, mokradła i bagna zapisane w konkretach nie, polityka imigracyjna do bani. Najwyższa pora brać pieniądze póki dają i kierować wzrok na wschód, bo tam musi być jakaś cywilizacja.
      • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 13:03
        Już pierwsze 4 słowa mnie rozsmieszyły.
        • oby.watel Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 13:07
          99venus napisał:

> Już pierwsze 4 słowa mnie rozsmieszyły.

Przeczytaj kilka kolejnych a nie będzie Ci do śmiechu.
          • 99venus Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 14:33
            Nie jestem w stanie. Bełkot zbija z nóg ale zasadę patrzenia na wschód i brania pieniędzy opanowałeś chyba skutecznie.
            • oby.watel Re: premier Tusk Europie 29.03.24, 14:57
              99venus napisał:

> Nie jestem w stanie. Bełkot zbija z nóg ale zasadę patrzenia na wschód i brania
              > pieniędzy opanowałeś chyba skutecznie.

Przepraszam. Powinienem był przewidzieć, że kogoś, kto jest w stanie jako tako pojąć ledwie 4 pierwsze słowa pozostałe mogą zwalić z nóg. Mam nadzieję, że nie nabiłeś sobie guza.
        • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:13
          99venus napisał:

> Już pierwsze 4 słowa mnie rozsmieszyły.

Mnie natomiast ostatnie zdanie. Sugestia, że ktoś może przypuszczać, że na wschodzie jest jakaś cywilizacja jest obłędna i niepowtarzalna. Można o to podejrzewać jedynie jakiegoś Korwina lub mieć na myśli cywilizację na bardzo dalekim wschodzie.
          • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:22
            Twoje wypowiedzi i wypowiedzi venus pokazują, że jesteście przesiąknięci wschodnią cywilizacją. Nie będę rozwijał dalej tego tematu, bo każdy myślący człowiek wie dokładnie co mam na myśli. :(
            • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:43
              Taak…. Jestem przesiąknięta wschodnią cywilizacją i dlatego powątpiewam w jej istnienie.
              Tylko ,,myślący człowiek’’ mógł tak mnie zdemaskować.
              Jak widzę dyskusje z tobą opierają się głównie na atakach personalnych, co widać doskonale w tym wątku, a to oznacza bezsilność.
              Pomyśleć, że byłeś kiedyś całkiem fajnym psem. Teraz brzydko merdasz ogonem.
              • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:47
                > ak widzę dyskusje z tobą opierają się głównie na atakach personalnych, co widać doskonale w tym wątku, a to oznacza bezsilność.

Widzisz to co chcesz widzieć, a na moje merytoryczne wypowiedzi odpowiadasz sloganami zaczerpniętymi prosto z Ukraińskiej Prawdy.
                Bye 🥱
                • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:58
                  Nie znam ukraińskiej Prawdy, ale spróbuję poznać, bo zbieżność poglądów może wskazywać, że to oni inspirują się moimi postami. Trochę to nieskromne z mojej strony, ale skoro widzisz podobieństwo, to coś w tym jest, wszak jesteś człowiekiem myślącym. Chwała Ukrainie!

• pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 17:43
                    > Nie znam ukraińskiej Prawdy

https://en-academic.com/pictures/enwiki/85/Ukrayns%27ka_pravda_printscreen_2010_06_11.jpg

Jak kolo dupy robi się ciepło to nawet Iran nagle staje się wiarygodnym zródłem informacji.

Iran ostrzegał Rosję o możliwej "operacji terrorystycznej". Kilka dni przed zamachem w sali koncertowej tvn24.pl/swiat/rosja-zamach-w-sali-koncertowej-pod-moskwa-iran-informowal-rosje-o-mozliwej-operacji-terrorystycznej-reuters-st7848055
          • oby.watel Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 14:23
            ewa8a napisała:

> Mnie natomiast ostatnie zdanie. Sugestia, że ktoś może przypuszczać, że na wsch
            > odzie jest jakaś cywilizacja jest obłędna i niepowtarzalna. Można o to podejrze
            > wać jedynie jakiegoś Korwina lub mieć na myśli cywilizację na bardzo dalekim w
            > schodzie.

Bardzo celna uwaga. Dlatego komuniści usunęli tę sugestię by nikt nie przypuszczał.

www.youtube.com/watch?v=bKprBltSx4U
          • stefan4 Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 16:14
            ewa8a:
            > Sugestia, że ktoś może przypuszczać, że na wschodzie jest jakaś cywilizacja jest
            > obłędna i niepowtarzalna.

Jakieś 20 lat temu wędrowałem sobie samotnie po Uralu Polarnym w okolicach koła podbiegunowego (czasy wczesnego Putina). Oświadczam zdecydowanie, że tam wtedy istniała dobrze ugruntowana rosyjska cywilizacja. Za każdym razem, gdy napotykałem jakiegoś człowieka, interesował się, czy nie trzeba mi w czymś pomóc. Nikt nigdy mnie nie oszukał, ani nie zrobił niczego złego, chociaż, obiektywnie rzecz biorąc, byłem łatwym celem.

A co sądzili miejscowi o Wielkiej Rosji, o tym świadczy chociażby flaga nad reprezentacyjnym budynkiem поселка  powieszona do góry nogami. To nie był ani wyraz poglądów opozycyjnych, ani drwina, ani dowcip — po prostu życia tych Rosjan toczyły się tak daleko od polityki, że zwyczajnie nie znali się na jej symbolach.

Nie wiem, czy ta wschodnia cywilizacja rosyjska jeszcze istnieje, czy też Putinowi udało się już zarazić ją wielkomocarstwowymi koszmarami sennymi. Ale na wszelki wypadek nie dołączam się do Twojego ,,cywilizowanego'' rachunku:

ewa8a:
            > 1 kula+1 martwy Kacap= 2 pożyteczne zjawiska.

Ta kula na pewno nie wyleci z niczego trzymanego w mojej ręce..

- Stefan
            • ewa8a Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 17:10
              Cywilizacja to zgodnie z definicją poziom rozwoju społeczeństwa, a to co opisujesz to przykład zwyczajnej ludzkiej życzliwości.
              Nie jest trudno z prostego człowieka, żyjącego w małej społeczności zrobić dziką, bezlitosną bestię, która włamuje się do cudzego domu, by go zdemolować, ukraść sprzęty, zgwałcić gospodynię. Tych makabrycznych czynów, opisywanych na początku wojny dopuszczali się głównie żołnierze, pochodzący z terenów które nazywasz cywilizacją. To ci cywilizowani ludzie siedzieli na pakach ciężarówek, wyładowanych pralkami, kołdrami, muszlami klozetowymi.
              Na wschód od Polski nie ma cywilizacji, jest Ruski Mir, który stworzył niewolników, gotowych do popełniania okrutnych czynów. Oczywiście nie twierdzę, że dotyczy to wszystkich, ale procentowo jest ich z pewnością sporo.

>Ta kula na pewno nie wyleci z niczego trzymanego w mojej ręce.

Rozumiem. W razie zagrożenia wyciągniesz białą flagę.
              • stefan4 Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 14:19
                ewa8a:
                > Tych makabrycznych czynów, opisywanych na początku wojny dopuszczali się
                > głównie żołnierze

No właśnie, żołnierze. Makabrycznych czynów w czasie wojny dopuszczają się prawie wyłącznie żołnierze. Ich narodowość jest rzeczą drugorzędną. A więc zabija i gwałci nie Kacap, Szwab czy Jankes, tylko żołnierz. Tak więc, gdybyś w swojej ,,deklaracji ideowej''

ewa8a:
                > 1 kula+1 martwy Kacap= 2 pożyteczne zjawiska.

zastąpiła słowo ,,Kacap'' słowem ,,żołnierz'', to uznałbym ją za prymitywną, ale zrozumiałą. Jednak kiedy jest ona skierowana przeciwko całemu narodowi bez rozważana, kto winny, a kto nie, to stanowi propagandę faszyzmu/rasizmu/nacjonalizmu (niepotrzebne skreślić).

ewa8a:
                > Na wschód od Polski nie ma cywilizacji

To swoje ,,cywilizowane'' wyznanie wiary podałaś już wcześniej, więc po co je powtarzasz? I (jak poprzednio) nadal nie podajesz żadnego uzasadnienia. Czy rozmawiałaś z Rosjanami w ich naturalnym środowisku (więc w Rosji) i to Cię przekonało, że każdy z nich jest krwiożerczą bestią wymagającą pilnej eksterminacji? Czy tylko zachwycają Cię hasła ,,cywilizacyjne'' takie jak ,,The only good Indian is a dead Indian '' albo ,,Endlösung der Judenfrage ''?

- Stefan
                • ewa8a Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 16:55
                  Jeśli już cytujesz moje zdanie, to rób to w całości. Narodowość wcale nie jest rzeczą drugorzędną. Przeciętny żołnierz nie kradnie i nie gwałci, on zabija swojego wroga w przeciwieństwie do kacapskiej swołoczy, niezdolnej do samodzielnego myślenia.

Pisząc Kacap. Mam na myśli ruskiego żołdaka, bo nawet trudno ich nazwać żołnierzami, więc nie demonizuj mojej wypowiedzi. Choć uważam, że jako naród (2/3 z nich popiera działania Putina) nie zasługują na sympatię, daleko mi do nawoływania do eksterminacji tych żałosnych, cofniętych w rozwoju istot, gotowych poświęcić życie dla jachtów i złotych klamek oligarchów, obywateli upadłego, skorumpowanego państwa, które od czasów Dostojewskiego, Czajkowskiego, Tołstoja nic nie wnosi do światowego dziedzictwa oprócz zbrodni, intryg, terroryzmu, szpiegostwa, moralnego upadku. To ich ,,ugruntowana cywilizacja’’.

Możesz sobie zastąpić martwego Kacapa martwym żołdakiem kacapskim, jeśli uznasz, że jest to bardziej czytelne. A jeśli określenie ,,kacapski żołdak’’ wywołuje u Ciebie zgorszenie, to zastanów się, czy w najnowszej historii odnotowano przypadki takiego traktowania ,,swoich’’ przez żołnierzy:

,,Rosyjscy żołnierze, którzy zostali wysłani do miejscowości przy granicy z Ukrainą, aby "chronić" mieszkańców, zamieniają ich życie w piekło. Wdzierają się do domów swoich rodaków, zabierają wszystko, co chcą, zostawiają po sobie brud, śmieci i zniszczenia. Mieszkańcy obwodu biełgorodzkiego są załamani — informuje niezależny kanał informacyjny NieMoskwa na Telegramie.
                  Przejmują mieszkania, piją w nich alkohol i brudzą, dokonują grabieży cennych przedmiotów z domów — takie zarzuty pojawiły się w komentarzach do telegramowych wpisów gubernatora obwodu biełgorodzkiego Wiaczesława Gładkowa, który podaje aktualne informacje o pomocy humanitarnej dla mieszkańców. Zebrał je niezależny kanał informacyjny NieMoskwa na Telegramie''.
                  www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosjanie-terroryzuja-mieszkancow-swoich-wsi-ukradna-wszystko/ewhv4z2,79cfc278?utm_campaign=cb
                  Tygodnia by brakło, by podawać przykłady ,,dobrze ugruntowanej rosyjskiej cywilizacji’’.
                  Z mojej strony to wszystko.
                  • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 17:07
                    https://live.staticflickr.com/65535/49895737373_0889d2c554_b.jpg
                    https://image.pbs.org/video-assets/U3WHuku-asset-mezzanine-16x9-NWrTMzv.jpg?focalcrop=1200x630x50x10&format=auto
                    https://www.nydailynews.com/wp-content/uploads/migration/2017/08/03/KZEU6KXEFCCOMFJOS3QYH2HK3E.jpg?w=620
                    • 99venus Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 17:48
                      To przypomnij jeszcze wyczyny dzielnych żołdaków rosyjskich z lat 1919 -1921, 1939, Katyń, ich pobyt w Polsce w latach 1944-1945, mordy i gwałty w Prusach Wschodnich, Berlinie i innych miejscach.
                      • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 18:19
                        Przypomnij, nie krepuj się. Stronki z IPN są dostępne dla każdego.

Ja podaję to co sam mogłem śledzić na bieżąco i wiem, że to jest prawda niezmanipulowana prze współczesnych naprawiaczy historii.
                  • j-k spokojnie jak na wojnie - nie zapedzaj sie :) 01.04.24, 17:20
                    ewa8a napisała:
                    skorumpowanego państwa, które od czasów Dostojewskiego, Czajkowskiego, Tołstoja nic nie
                    > wnosi do światowego dziedzictwa

a Gagarin byl bez znaczenia?
                    • ewa8a Re: spokojnie jak na wojnie - nie zapedzaj sie :) 01.04.24, 17:26
                      Słusznie. Dorzucę ,,Iwana i Delfina''.
    • hordol Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 18:00
      "Gdy po raz pierwszy byłem premierem, nikt poza krajami bałtyckimi nie zwracał uwagi na moje przestrogi, że Rosja może być zagrożeniem"

• prze.nick Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 18:04
        a podśmiechujki w 2008 roku z Lecha Kaczyńskiego to kto robił?

Tusk albo ma Alzheimera albo świadomie łże w żywe oczy. Nie wiem co jest gorsze dla Polski.
        • snajper55 Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 18:56
          prze.nick napisał:

> a podśmiechujki w 2008 roku z Lecha Kaczyńskiego to kto robił?

Z tej ciamajdy wyko ujacej rozkazy brata wszyscy sobie podsmiechujki robili.

S.
          • prze.nick Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 15:44
            oto KOnkret panie cenzorze z 2007 roku, że Tusk łże w żywe oczy albo ma alzheimera
            www.money.pl/gospodarka/polityka/artykul/rzad;tuska;nie;wierzy;amerykanom,73,0,300361.html
            03.12.2007 1:12
            Rząd Tuska nie wierzy Amerykanom

Rząd Donalda Tuska nie pali się do rozmów z Amerykanami w sprawie tarczy antyrakietowej.

Rząd Donalda Tuska nie pali się do rozmów z Amerykanami w sprawie tarczy antyrakietowej - pisze "Rzeczpospolita". Jak dowiedziała się gazeta, nowa ekipa ma wątpliwości, czy Stany Zjednoczone mówią jej całą prawdę o tarczy.

Nowy rząd chce najpierw skonsultować sprawę z NATO, Czechami, Niemcami, a także z Rosją, a dopiero później ponownie zasiąść do stołu z Amerykanami.
    • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 30.03.24, 18:16
      Donald Tusk: Polska nie jest bezpośrednio zagrożona

Szef rządu był też pytany o to, na ile realny jest scenariusz, w którym Polska toczy wojnę.
      - Nie jest oczywiście moim zadaniem wprawiać naszych rodaków w zły nastrój. Jest wystarczająco dużo niepokoju wywołanego faktami, żeby jeszcze słowami i narracją wzmacniać ten niepokój. Ale nie ulega wątpliwości, że szczególnie my, leżąc w takim miejscu na Ziemi, musimy być świadomi, że wypieranie świadomości, co się dzieje wokół nas, na pewno nie zwiększa naszego bezpieczeństwa - powiedział.
      Tusk podkreślił, że "Polska nie jest bezpośrednio zagrożona". Przyznał jednocześnie, że "zdarzają się - jak wiemy - incydenty, szczególnie w powietrzu".
      tvn24.pl/polska/donald-tusk-wywiad-w-usa-z-piotrem-krasko-wideo-st7817522
    • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 16:06
      Bez komentarza

https://pbs.twimg.com/media/GJ_RkuMXgAABX_9?format=jpg&name=medium
      • j-k Niech Ukraina szerokie te tory zbuduje. 01.04.24, 00:34
        i za uzytkowanie ich placi.

zgodzimy sie.
    • ukos Re: premier Tusk Europie 31.03.24, 20:12
      99venus napisał:

> dlaczego prasa europejska rozmawia z uzurpatorem
      > a nie z prawdziwym władcą Polski Jarosławem Kaczyńskim??

Musieliby nauczyć się wolskiego.
    • negativum Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 16:40
      Na korytarzu :)
    • pies.na.czarnych Re: premier Tusk Europie 01.04.24, 17:27
    • niegracz Re: premier Tusk Europie 02.04.24, 15:06
      Tusk zrobił dobrze Ursuli van der
      wycofując skarge Polski
      w związku z aferą szczepionkową
      i marnostrawstwem środków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka