superspec1 05.04.24, 20:31 Ten sojusz chyba tylko AFD może rozerwać.:) www.wnp.pl/finanse/niebywaly-czas-polskiego-przemyslu-gospodarka-turbodoladowana,821704.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Bitte: ) 05.04.24, 20:37 od lat jestem zwolennikiem AfD i jakos nie widze, - by AfD mialo cos przeciw Polsce. wszystko inne - to czcza propaganda. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Bitte: ) 05.04.24, 20:45 superspec1 napisał(a): > To co to za alternatywa dla Niemiec?:) normalna: Niemcy - "über alles" - ale w tym pozytywnym sensie. a potem Unia. a potem reszta Swiata. - po prostu zwykly patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Bitte: ) 05.04.24, 20:53 Przykład niemiecko polsko ukraińskiej współpracy gospodarczej. :) m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/grupa-pracuj-zysk-przychody-kurs-akcji-na-gieldzie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ta mnie nie interesuje. 05.04.24, 21:06 superspec1 napisał(a): > Przykład niemiecko polsko ukraińskiej współpracy gospodarczej. :) ta mnie nie interesuje. Ukraina nie jest w UE i mam nadzieje szybko nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: ta mnie nie interesuje. 05.04.24, 21:13 Ale Ukraina jest stowarzyszona z UE.:) eur-lex.europa.eu/PL/legal-content/summary/association-agreement-with-ukraine.html Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Turcja tez jest. 05.04.24, 21:38 superspec1 napisał(a): > Ale Ukraina jest stowarzyszona z UE.:) Turcja tez jest. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nnn.1 Re: Bitte: ) 07.04.24, 22:37 j-k napisał: > superspec1 napisał(a): > > To co to za alternatywa dla Niemiec?:) > > normalna: > > Niemcy - "über alles" - ale w tym pozytywnym sensie. > > a potem Unia. > > a potem reszta Swiata. > > - po prostu zwykly patriotyzm. a j-k po prostu mija się z prawdą, istotnie mija się z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mijam się z prawdą codziennie. - jeden Tag :) 08.04.24, 17:05 nnn.1 napisał(a): > a j-k po prostu mija się z prawdą, istotnie mijam się z prawdą codziennie. - jeden Tag :) mam na mojej klatce schodowej AfD-owca o dziwo - nawet podajemy sobie rece. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Bitte: ) 05.04.24, 21:46 j-k napisał: > od lat jestem zwolennikiem AfD > > i jakos nie widze, - by AfD mialo cos przeciw Polsce. > > wszystko inne - to czcza propaganda. > > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. > AFD ściśle współpracuje z rosyjskimi tajnymi służbami więc twoja sympatia do nich nikogo nie powinna dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dowiedzialos sie ? 08.04.24, 17:07 pies.na.czarnych napisała: > AfD ściśle współpracuje z rosyjskimi tajnymi służbami więc twoja sympatia do ni > ch nikogo nie powinna dziwić. dowiedzialos sie, czy juz podpisali kolejna , scisle tajna wersje paktu Ribbentrop - Molotov ? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Danke.:) 05.04.24, 20:38 "W 1989 roku byliśmy jednym z najbiedniejszych państw kontynentu pod względem PKB na mieszkańca. Obecnie nie jesteśmy jeszcze wśród najbogatszych, ale wyraźnie ich doganiamy poziomem życia." Żeby być wśród najbogatszych, nie wystarcza osiągnąć porównywalne do nich dochody. Trzeba jeszcze zgromadzić porównywalny majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Danke.:) 08.04.24, 16:57 Jak widzisz, kurza ślepota jest trudną do usunięcia przypadłością. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkajdas Re: Danke.:) 08.04.24, 15:11 Czemu niby AFD? Oni nie chcą przecież unii w takiej formie jaka jest obecnie, czyli narzucającej innym państwom wspólnoty swoją ideologię. To jest właśnie alternatywa dla Niemców, nie dla Polaków, czy innych narodów. Jak większość niemieckich partii chcą aby słabsze kraje takie jak np. Polska, Czechy, czy Litwa w Europie służyły gospodarczo, a potem ideologicznie dla Niemiec. Patrząc się na statystyki dla polskiej gospodarki, nawet gdybysmy nie wstąpili do unii to rozwinęlibyśmy się, oczywiście nie byłoby tylu pieniedzy na drogi, inwestycje itp. ale też nikt nie narzucałby nam co mamy robić, a gdybyśmy stworzyli własną unię handlową z innymi państwami Europy Środkowo- Wschodniej, to myślę iż Polska rozwinęłaby się jeszcze bardziej niż obecnie. W dzisiejszych czasach Polska nie powinna przyjmować chorych i niepotrzebnych rozwiązań unii eurpoejskiej jak np. pakiet "Fit for 55'", zakaz sprzedaży samochodów spalinowych na terenie unii europejskiej od 2035 roku, czy strefy czystego transportu i wiele innych. Na razie odnosimy jeszcze korzyści z bycia w unii, ale w przyszłości niekoniecznie, ponieważ będzie trzeba spełniać te wymogi, płacąc olbrzymie sumy za dostosowanie się do nich, oczywiście w większości bedzie trzeba za to zapłacić zachodnioeuropejskim korporacjom za zastosowanie nowych, ekologicznych i zgodnych z wymogami rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś