supem 08.07.24, 19:43 mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 19:58 Wcześniej obniży wiek poboru do wojska najpierw przywracając obowiązkową służbę wojskową 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 20:07 "Bez pracy nie ma kolaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 20:23 po niemiecku "Arbeit macht frei" kanclerz donald to nie takie piruety zrobi aby wygrać następne wybory :D już w swoim rządzie wprowadził program pilotażowy www.bankier.pl/wiadomosc/Tusk-Przygotujemy-precyzyjny-projekt-pilotazu-na-czterodniowy-tydzien-pracy-8372714.html biznes.interia.pl/praca/news-wazna-deklaracja-minister-w-rzadzie-donalda-tuska-o-krotszym,nId,7397629 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:30 Nie interesuje mnie co w Niemczech,czubek Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:32 ale mnie interesuje co się dzieje w ojczyźnie kanclerza donalda, czubek stamtąd przychodzą wskazówki i inżynierowie, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 22:54 Czubek z jakiego"wuja " twoje zainteresowany taka brednia, bo ruski agent niskiego wzrostu ci nakazuje tak bulgotac? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 23:47 Jak pijesz to nie pisz, czubek Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Jestem za. Choćby do 62. 08.07.24, 20:24 supem napisał: > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. Jestem za. Choćby do 62. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Jestem za. Choćby do 62. 09.07.24, 01:00 ytartu napisał: > supem napisał: > > > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. > > > Jestem za. Choćby do 62. Co tam 62!? Przecież każdy może przejść w wieku choćby i 32! Potem jednak płacze, że dali się zrobić w wała, bo emerytury im nie starcza do końca pierwszego tygodnia! Nie wypracowałeś sobie - nie dostajesz. Bo niby skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:56 Sobie już obniżył … Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 23:28 supem 08.07.24, 19:43 mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. Do czasu aż się zorientują ci bezradni, wpuszczeni młodo w kanał, że otrzymują emeryturę nie wystarczającą do przeżycia. Emerytura - jej wysokość zależy tylko i wyłącznie od przepracowanych lat i uzbieranego przez to kapitału. Krócej zbierasz na emeryturę - masz ja niską. Komu się wtedy poskarżysz? Odpowiedz Link Zgłoś
1maresuav Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 00:37 Liberał nie wie, co zrobić! W ogóle to chyba powinny zostać zniesione emeryttury niż stazowe, etc Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 01:06 Wcześniej na emeryturę, do szkoły od 14 roku życia. Czemu nie, przecież trzeba się wyżyć póki można :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 06:04 no-popis napisała: > supem napisał: > > > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. > A następnie, po tych dwóch kolejnych kadencjach, obniżyć do 50 lat i będą kolej > ne dwie kadencje. To jest dobre! A po jeszcze następnych dwóch kadencjach obniżyć do 40 lat i będą kolejne dwie kadencje. A do szkoły w wieku 16 lat! Dzieci niech mają dzieciństwo a obywatele używanie od 40 lat, od wieku dojrzałości. Żyć nie umierać w takiej Polsce! A ZUS zlikwidować bo i tak nie będzie miał co wypłacać! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis a może lepiej aby dotrzymywał słowa 09.07.24, 17:22 Przypomnę jedenk z konkretów wypowiedzianych przez Tuska: "„W spółkach z udziałem Skarby Państwa decydować będą kompetencje a nie znajomości partyjne” a teraz fakty: wpolityce.pl/polityka/698279-szefem-ts-w-szczecinie-zostal-dyrektor-biura-nitrasa Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Po co ?! 09.07.24, 18:08 supem napisał: > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze. Wystarczy nie kraść a polecenia zwierzchników niemieckich realizować tylko w 50 procentach. Odpowiedz Link Zgłoś