Dodaj do ulubionych

Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny

08.07.24, 19:43
mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 19:58
      Wcześniej obniży wiek poboru do wojska najpierw przywracając obowiązkową służbę wojskową 🤪
    • szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 20:07
      "Bez pracy nie ma kolaczy"
      • prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 20:23
        po niemiecku "Arbeit macht frei"

kanclerz donald to nie takie piruety zrobi aby wygrać następne wybory :D
        już w swoim rządzie wprowadził program pilotażowy
        www.bankier.pl/wiadomosc/Tusk-Przygotujemy-precyzyjny-projekt-pilotazu-na-czterodniowy-tydzien-pracy-8372714.html
        biznes.interia.pl/praca/news-wazna-deklaracja-minister-w-rzadzie-donalda-tuska-o-krotszym,nId,7397629
        • szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:30
          Nie interesuje mnie co w Niemczech,czubek
          • prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:32
            ale mnie interesuje co się dzieje w ojczyźnie kanclerza donalda, czubek
            stamtąd przychodzą wskazówki i inżynierowie, ha ha
            • szwampuch58 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 22:54
              Czubek z jakiego"wuja " twoje zainteresowany taka brednia, bo ruski agent niskiego wzrostu ci nakazuje tak bulgotac?
              • prze.nick Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 23:47
                Jak pijesz to nie pisz, czubek
    • ytartu Jestem za. Choćby do 62. 08.07.24, 20:24
      supem napisał:

> mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.

Jestem za. Choćby do 62.
      • kawa_poranna11 Re: Jestem za. Choćby do 62. 09.07.24, 01:00
        ytartu napisał:

> supem napisał:
        >
        > > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.
        >
        >
        > Jestem za. Choćby do 62.
        Co tam 62!?
        Przecież każdy może przejść w wieku choćby i 32!
        Potem jednak płacze, że dali się zrobić w wała, bo emerytury im nie starcza do końca pierwszego tygodnia!
        Nie wypracowałeś sobie - nie dostajesz.
        Bo niby skąd?
    • oszol-lom-z-rm Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 21:56
      Sobie już obniżył …
    • kawa_poranna11 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 08.07.24, 23:28
      supem 08.07.24, 19:43
      mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.

Do czasu aż się zorientują ci bezradni, wpuszczeni młodo w kanał, że otrzymują emeryturę nie wystarczającą do przeżycia.
      Emerytura - jej wysokość zależy tylko i wyłącznie od przepracowanych lat i uzbieranego przez to kapitału.
      Krócej zbierasz na emeryturę - masz ja niską.
      Komu się wtedy poskarżysz?
    • 1maresuav Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 00:37
      Liberał nie wie, co zrobić!
      W ogóle to chyba powinny zostać zniesione emeryttury niż stazowe, etc
    • pies.na.czarnych Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 01:06
      Wcześniej na emeryturę, do szkoły od 14 roku życia. Czemu nie, przecież trzeba się wyżyć póki można :)
    • kawa_poranna11 Re: Donald Tusk powinien obniżyć wiek emerytalny 09.07.24, 06:04
      no-popis napisała:

> supem napisał:
      >
      > > mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.
      > A następnie, po tych dwóch kolejnych kadencjach, obniżyć do 50 lat i będą kolej
      > ne dwie kadencje.
      To jest dobre!
      A po jeszcze następnych dwóch kadencjach obniżyć do 40 lat i będą kolejne dwie kadencje.
      A do szkoły w wieku 16 lat!
      Dzieci niech mają dzieciństwo a obywatele używanie od 40 lat, od wieku dojrzałości.
      Żyć nie umierać w takiej Polsce!
      A ZUS zlikwidować bo i tak nie będzie miał co wypłacać!
    • no-popis a może lepiej aby dotrzymywał słowa 09.07.24, 17:22
      Przypomnę jedenk z konkretów wypowiedzianych przez Tuska:
      "„W spółkach z udziałem Skarby Państwa decydować będą kompetencje a nie znajomości partyjne
      a teraz fakty:
      wpolityce.pl/polityka/698279-szefem-ts-w-szczecinie-zostal-dyrektor-biura-nitrasa
    • no-popis Po co ?! 09.07.24, 18:08
      supem napisał:

> mężczyzn do 60 lat. Wtedy uzyska poparcie na jeszcze 2 kampanie wyborcze.

Wystarczy nie kraść a polecenia zwierzchników niemieckich realizować tylko w 50 procentach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka