Dodaj do ulubionych

Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu

16.04.25, 22:15
Braun i Fritz (piękne polskie nazwiska) napadli na lekarkę w szpitalu za rzekomo nielegalne przeprowadzenie aborcji:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31862825,politycy-konfederacji-wtargneli-do-szpitala-z-powodu-aborcji.html
Obserwuj wątek
    • manhu Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 01:02
      36-ty tydzień ciąży i jeszcze zły stan psychiczny - no tak, to straszna choroba.
      wiadomosci.onet.pl/kraj/glosna-sprawa-aborcji-ginekolodzy-zwrocili-sie-do-resortu-zdrowia/h0ykd8j
      Sprawa mocno śmierdzi korupcją.

Generalnie nie bronię Dawn-ów itp. Jeśli jest istotne uszkodzenie płodu czy choroba to nie mam problemu z aborcją. Ale tutaj się zastanawiała 36 tygodni, a jej choroba to śmiech na sali. Niedługo takie będą się zastanawiać do dnia porodu i wtedy za łapówkę usuwać "zygotę".
      • yoma Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 01:17
        W dzień porodu nie muszą. Mogą zostawić w szpitalu zupełnie za darmo.
        • privus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 01:50
          Szacuje się, że tysiące dzieci z rodzin patologicznych i dysfunkcyjnych niejednokrotnie krzywdzonych we własnych rodzinach, które trzeba szybko zabrać z ich domów, jest coraz więcej. Jednak zamiast udzielenia pomocy tym dzieciom, serwuje się dogmaty teologiczne na temat aborcji. Same MOPS-y tego nie załatwią. Dla wielu wygodniej jest pogardłować, niż pomyśleć o konsekwencjach takich paranoicznych miraży.
          • no-popis Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 05:10
            privus napisał:

> Szacuje się, że tysiące dzieci z rodzin patologicznych i dysfunkcyjnych niejedn
            > okrotnie krzywdzonych we własnych rodzinach, które trzeba szybko zabrać z ich
            > domów, jest coraz więcej. Jednak zamiast udzielenia pomocy tym dzieciom, serwuj
            > e się dogmaty teologiczne na temat aborcji. Same MOPS-y tego nie załatwią. Dla
            > wielu wygodniej jest pogardłować, niż pomyśleć o konsekwencjach takich paranoic
            > znych miraży.
            Owszem. Tak bywa jak piszesz ale zapomniałeś napisać o biznesach w handlu dziećmi zabieranymi takim rodzinom czyli jak zwykle masz tradycyjnie niepełny obraz rzeczywistości.
            To tak jakbyś wyjrzał przez okno i zobaczył piękne, niebieskie i słoneczne niebo i nie patrząc na termometr i kalendarz wyszedł na zewnątrz z domu w t shirt i kąpielówkach a tam minus 15 stopni.
            Część rzeczywistości nie jest rzeczywistością.
          • niepoprawnylogin1980 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 06:38
            A kto prowadzi domy pomocy dzieciom, samotnym matkom, świetlicę, kluby sportowe, jadłodajnie itd itp?
            Ci co serwują dogmaty teologiczne czy ci ci serwują dogmaty aborcyjne?
      • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 01:54
        manhu napisał:

> 36-ty tydzień ciąży i jeszcze zły stan psychiczny - no tak, to straszna choroba
        > .
        To jakiś durnowaty wpis - kto niby jest tym Dawnem? ty czy lekarze?

Płód z wrodzoną łamliwością kości. Chciałbyś takiego losu dla swojego dziecka?
        Ta kobieta dla lekarzy miała być królikiem doświadczalnym.
        Taki przypadek zdarza się raz na 50 tys. urodzeń. Wie pani, ile to jest możliwości nowych badań?

To z winy lekarzy terminacja ciąży nie nastąpiła wcześniej, bo zwlekali, uspokajali. Wiadomo, ciekawy przypadek, można poeksperymentować. Tym bardziej, że do złamań dochodziło na etapie płodowym, w macicy

Anitę przyszedł zbadać - w towarzystwie swoich studentów - prof. dr hab. n. med. Piotr Sieroszewski, prezes Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników i kierownik Kliniki Medycyny Płodu i Ginekologii UM w Łodzi. - Studenci żwawo komentowali ekran z USG: "patrz, jakie ma nogi wygięte! Spójrz na ramiona, a te żebra! Ile złamań!"
        Następnego dnia do Anity przysłano lekarkę pediatrii, profesorkę, specjalistkę od chorób kości. Współpracuje z kilkoma placówkami medycznymi w Łodzi. - Kiedy opowiedziałam jej, że załatwiłam dla Felka fundację, dziwnie na mnie spojrzała. Zapytała, jak ja chcę go gdziekolwiek przewieźć, bo przecież "może się połamać na bardziej wyboistej drodze". Osłupiałam. Ekspertka kontynuowała:
        Ciężką wadę widać gołym okiem.
        Jej zdaniem, była widoczna już w 20. tygodniu, kiedy kierowano mnie na amniopunkcję. I to nie żadne wygięcia nóżek, tylko złamania, które się zrosły. Nie wiadomo, czy dziecko w ogóle przeżyje poród
        • manhu Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 15:58
          margit49 napisała:
          > To jakiś durnowaty wpis - kto niby jest tym Dawnem? ty czy lekarze?
          >
          > Płód z wrodzoną łamliwością kości.
          "Dawnem" było to dziecko.

Nie mam żadnych problemów z aborcją uszkodzonych płodów, ale tu było o wiele *za późno. BTW. w innej sprawie płodu w pustostanie zostawionego na śmierć suka się tłumaczy, że nie wiedziała że była w ciąży - już za samo to powinna dostać dożywocie, 9 miesięcy i "nie zauważyła".
          *Uwaga nie jestem lekarzem więc nie jestem pewien kiedy można to wykryć tę łamliwość, ale na ostatnią chwilę śmierdzi to kłamstwem tak jak tej co "nie wiedziała", że jest w ciąży 9 mies.
          • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 19:15
            manhu napisał:

> "Dawnem" było to dziecko.
            >
            Temn płód nie miał Zespołu Downa

> Nie mam żadnych problemów z aborcją uszkodzonych płodów, ale tu było o wiele *z
            > a późno.

Aborcja w trzecim trymestrze jest możliwa i zdarza się - vide UK. Takie też są wytyczne medyczne /WHO/
            Nie sądzę, że ta lekarka działała niezgodnie z prawem
            W szpitalach bez skrupułów uśmiercono 6 kobiet, nie udzielając im pomocy zgodnie z najnowszą wiedzą medyczną
            Jaki powinien być wyrok za śmierć w pełni uformowaną, ukształtowaną kobietę?

BTW. w innej sprawie płodu w pustostanie zostawionego na śmierć suka s
            > ię tłumaczy, że nie wiedziała że była w ciąży - już za samo to powinna dostać d
            > ożywocie, 9 miesięcy i "nie zauważyła".

Za pozostawienie noworodka podejrzewany jest sukinsyn
            Poszukiwana kobieta była w szpitalu
            A jaki wyrok? Może taki, jaki otrzymują myśliwi za śmiertelne postrzelenie - bo mylą człowieka z dzikiem

> *Uwaga nie jestem lekarzem więc nie jestem pewien kiedy można to wykryć tę łaml
            > iwość, ale na ostatnią chwilę śmierdzi to kłamstwem tak jak tej co "nie wiedzia
            > ła", że jest w ciąży 9 mies.

Borze szumiący! przecież podałam Ci obszerne fragmenty 🤦‍♀️
            Tak śmierdzą lekarze, którzy swoim postępowaniem odwlekali czas terminacji
            Ukrywali przed nią ciężką odmianę tej choroby. Uspokajali, bagatelizowali, a nawet umieścili kobietę w szpitalu psychiatrycznym. Nie miała żadnych myśli samobójczych.
            Dla nich to był ciekawy, rzadko spotykany przypadek - łamanie kości na etapie życia płodowego
            Awanturę wokół tej terminacji wywołał prof.Sieroszewski, bo jest petycja o odwołanie buca z pełnionych funkcji-też podpisałam
            Za oszukiwanie i traktowanie pacjentki przedmiotowo.
            • asia-loi Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 08:30
              Margit, daj linka do tej petycji. Też chcę podpisać.
              • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 08:36
                voila

www.naszademokracja.pl/petitions/zadamy-odwolania-prof-piotra-sieroszewskiego-z-funkcji-kierowniczych-na-umed-oraz-csk-umed-w-lodzi
                • asia-loi Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 09:50
                  Podpisane. Dzięki za linka.
                  Nie wiesz czy ta petycja była na emamie?
                  Jeżeli nie to założę wątek z tą petycją, bo tam na pewno ileś forumek podpisze.
                  • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:55
                    asia-loi napisała:

> Nie wiesz czy ta petycja była na emamie?

Chyba się pojawiła, ja też podałam w jednym ze swoich wpisów
                • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:18
                  👍
        • hordol a tu dalszy ciąg wypowiedzi profesora 17.04.25, 19:02
          a dalej profesor mówi:
          Kiedyś to była rzeczywiście straszna tragedia. Dzieci z tą wadą często umierały. Jednak od kilku lat jest program ministerialny, którym objęto naszą klinikę zaburzeń metabolicznych Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Noworodki z taką wadą trafiają do niej od razu z sali porodowej. Dostają wlewy enzymów, których im brakuje, ze względu wrodzoną wadę. Leczenie sprawia, że te dzieci potem całkiem dobrze żyją, są sprawne intelektualnie. Mieliśmy już takie przypadki - podkreśla.
      • no-popis Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 05:06
        manhu napisał:

> Generalnie nie bronię Dawn-ów itp. Jeśli jest istotne uszkodzenie płodu czy cho
        > roba to nie mam problemu z aborcją.
        Powiedz to senatorowi Libickiemu.
        • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 08:54
          no-popis napisała:

> Powiedz to senatorowi Libickiemu.
          >
          Libicki zmaga się z porażeniem mózgowym, jest na wózku. Sprawne ręce pozwalają mu na samodzielne życie
          Znam dziewczynę z porażeniem czterokończynowym. Jest całkowicie zależna od innych, a rodzice coraz starsi, niebawem sami będą potrzebowali opieki.

• niepoprawnylogin1980 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 09:01
            Znany działacz pro-life Bawer Aondo-Akaa nie ma sprawnych ani rąk ani nóg.
            Ma tytuł doktora i jest aktywnym działaczem katolickim .
            • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 09:37
              niepoprawnylogin1980 napisał:

> Znany działacz pro-life Bawer Aondo-Akaa nie ma sprawnych ani rąk ani nóg.
              > Ma tytuł doktora i jest aktywnym działaczem katolickim .

No i super.
              Tak, owszem, jest wielu ludzi, niekoniecznie katolików, którzy żyją z niepełnosprawnością
              A każda sytuacja jest inna, trudno generalizować. Tym bardziej oceniać i osądzać cudze wybory

• greg0.75 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 18:32
                nie można mieć tytułu doktora, bo "doktor" to stopień; wymieniony pan z wykształcenia jest teologiem
      • niepoprawnylogin1980 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 06:34
        Pewnie z tą "napaścią" okaże się jak podczas happeningu z chanukiją.
        Jedna pani oskarżyła Brauna o napaść zapominając, że to czasy kiedy wszystko jest nagrywane. I widać było jak na dłoni jak to szarpie a nawet kopie Brauna.
        • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:17
          niepoprawnylogin1980 napisał:

>I widać było jak na dłoni jak to szarpie a nawet kopie Brauna.

W ramach obrony koniecznej. I nie przekroczyła jej. Nawet gdyby użyła gazu łzawiącego
          Napastnikiem był Braun
        • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:31
          > widać było jak na dłoni jak to szarpie a nawet kopie Brauna.

Dokładnie widać na filmikach, które każdy może obejrzeć w sieci. Braun razem ze swoimi bojówkami sterroryzował cały szpital i za to powinien ponieść konsekwencje. On obojętnie gdzie się pokaże tam robi burdy. Już został ukarany prze PE, teraz powinni odebrać mu immunitet i zamknąć w zakładzie psychiatrycznym.
        • x2468 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 20:51
          Bezprawne pozbawienie wolności, za to idzie się siedzieć.
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:42
        Gdybyś potrafił nie tylko pisać ale również czytać i myśleć to może zrozumiałbyś co było powodem aborcji.
    • zoskowa Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 06:26
      Dla mnie to było morderstwo! Parę tu piszących osób, może zaklinać rzeczywistość, posiłkować się dziwacznymi argumentami w rodzaju patologiczne rodziny, jednak fakt pozostaje faktem, to była zbrodnia w stylu Mengele! Czy ktokolwiek zajrzał na forum ginekologiczne tego szpitala? Jest tam ogrom wpisów na temat tej pseudo lekarki - Jagielskiej. Wiele kobiet dziękuje opatrzności, że udały się do innego ginekologa, położnika, gdyż dziś nie miałyby wspaniałych, kochanych dzieci. Osoby cierpiące na wrodzoną łamliwość kości są bardzo inteligentne, kończą z wyróżnieniem studia, uzyskują doktoraty (Oksford, Harward, itd.), i żadne z nich - pomimo cierpienia - nie ma żalu do rodziców za życie. Nie podejmuję się zajmowania stanowiska w sprawie aborcji do 12 tyg. Jestem w wieku w, którym takie kwestie mam za sobą. Zadaję pytanie: temu dziecku zabrakło dosłownie tygodnia do porodu, czy nie można było pozostawić je w szpitalu i zrzec się praw? Czy - przytoczone w tej dyskusji - dzieci z patologicznych rodzin - nie mają prawa do życia? Dożyliśmy czasów, gdzie uruchamiane są ogromne siły i pieniądze, oraz następuje pełna mobilizacja, by ratować jednego robaczka gównojadka o którym nigdy się nie słyszało i którego dostrzec można tylko pod lupą, aby nie można było budowac dróg, mostów, domów, gdyż oszołomy blokują każdą inwestycję i rozwój. Za to umiejętność zabicia człowieka, brak empatii, moralności stało się pożądaną i podziwianą zaletą. Ps. Ytartu, ta morderczyni, to też żydówka!
      • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 08:08
        zoskowa napisała:

Nie podejmuję się z
        > ajmowania stanowiska w sprawie aborcji do 12 tyg. Jestem w wieku w, którym taki
        > e kwestie mam za sobą. Zadaję pytanie: temu dziecku zabrakło dosłownie tygodnia
        > do porodu, czy nie można było pozostawić je w szpitalu i zrzec się praw?

Widocznie nie. Nie Twoja sprawa, nie Twoja sytuacja, nie Twój wybór.
        W szpitalach, ZOL-ach, domach opieki jest wiele chorych dzieci pozostawionych przez rodziców.
        Zaadoptowałaś któreś z nich? Jest czas, by się wykazać
        • hrasier_2 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 13:28
          margit49 napisała:

> zoskowa napisała:
          >
          > Nie podejmuję się z
          > > ajmowania stanowiska w sprawie aborcji do 12 tyg. Jestem w wieku w, który
          > m taki
          > > e kwestie mam za sobą. Zadaję pytanie: temu dziecku zabrakło dosłownie ty
          > godnia
          > > do porodu, czy nie można było pozostawić je w szpitalu i zrzec się praw?
          >
          > Widocznie nie. Nie Twoja sprawa, nie Twoja sytuacja, nie Twój wybór.
          > W szpitalach, ZOL-ach, domach opieki jest wiele chorych dzieci pozostawionych p
          > rzez rodziców.
          > Zaadoptowałaś któreś z nich? Jest czas, by się wykazać
          A ty też możesz zrobić. Zamiast pyskować na forum. Niezbadane są wyroki pana.
          • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 14:10
            > Niezbadane są wyroki pana.

Luki w wykształceniu czy brak szacunku do Pana Boga?
            • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 18:18
              A ten szacunek to dla kogo i za co?
              • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 19:43
                Dla swojej wiary. Ja osobiście jestem ateistą, ale w takich zdaniach jak powyżej ze względu na szacunek dla innych piszę tak jak powinno być, czyli przestrzegam zasad ortografii.
                • storima Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 20:31
                  cuda.na.plebanii napisał:

> ze względu na szacunek dla innych piszę tak jak powinno być, czyli przestrzeg
                  > am zasad ortografii.

Czyżby?

> W tym wątku jakiś wychowanek radzieckiego Komsomołu twierdził

Każdemu może się zdarzyć;
                  Ale on ma w zwyczaju piętnowanie innych za to co samemu czyni.
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 15:48
        Jak się nie zna szczegółów to lepiej pomilczeć żeby sie nie ośmieszać.
        Jesteś nie tylko prymitywnym prostaczkiem. Odwoływanie się do Mengele i twój parszywy antysemityzm świadczą jedynie o twoim prostactwie.
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 09:39
        A PRAWDA jest taka:
        wyborcza.pl/7,75398,31655606,anita-zamkneli-mnie-na-oddziale-psychiatrycznym-mialam-urodzic.html?_gl=1*ubcndy*_gcl_au*OTQ4NzIzMjEwLjE3Mzc5Nzg0MTk.*_
    • nowicjusz55 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 09:21
      dlaczego ona nie dała mu w ryja?
      • negativum Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 19:39
        nowicjusz55 napisał:

> dlaczego ona nie dała mu w ryja?

Jako Żydówka nie mogła. To wbrew ich wierze.
        • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:53
          Wyjątkowy bydlak z ciebie.
          • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 11:23
            wykus napisał:

> Wyjątkowy bydlak z ciebie.

Co mnie bardzo dziwi to to, że on kiedyś pisał, że jego matka jest Zydówką, a to znaczy, ze on jest Żydem. Ojciec Ukrainiec, matka Żydówka gorszej mieszanki nie ma.
            • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 18:19
              Niczym się od niego nie różnisz.
              • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 19:45
                wykus napisał:

> Niczym się od niego nie różnisz.

Najważniejsze jest, że różnię się od ciebie i to bardzo.
                • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 20:49
                  Fakt. Potwierdzam.
    • nowicjusz55 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 09:23
      dac mu w ryja
    • czytelnikus Psychol 17.04.25, 10:13
      ytartu napisał:

> Braun i Fritz (piękne polskie nazwiska) napadli na lekarkę w szpitalu za rzekom
      > o nielegalne przeprowadzenie aborcji:
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31862825,politycy-konfederacji-wtargneli-do-szpitala-z-powodu-aborcji.html
      • oszol-lom-z-rm Re: Psychol 18.04.25, 12:18
        aborcja dotyczyła dziecka w 9 miesiacu!! lada chwila miało się urodzić a feminichy mówiły o 12 tygodniach tymczam te miało juz 36 tygodni
        • margit49 Re: Psychol 18.04.25, 13:14
          oszol-lom-z-rm napisał:

> aborcja dotyczyła dziecka w 9 miesiacu!! l
          >

Oszoł kłamczuchu, manipulancie, moralisto od 7 boleści Jeszcze zarzuć, że bez chrztu

Lekarze z łódzkiego szpitala odwlekali termin przerwania ciąży. Bo miała taką zgodę
          Ale wtedy straciliby materiał do swoich badań
          Tzw. obrońcy, prolajfowcy celowo manipulują faktami.
          Zatajają istotne informacje, tak, jak większość mediów
          A wszystko kosztem ludzi - rodziców i lekarki, która miała odwagę przerwać tę gehennę.
          Powinni pozwać państwo

• wykus Re: Psychol 18.04.25, 18:21
          urodzić z przeznaczeniem na eksperymenty medyczne!!!
    • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 10:38
      Następny rozmodlony debil z aspiracjami na zdobycie stanowiska prezydenta. tvn24.pl/wroclaw/olesnica-grzegorz-braun-uwiezil-lekarke-w-szpitalu-jest-sledztwo-prokuratury-st8415242
      Terroryzuje cały szpital, a Psy nie bardzo wiedzą co mają z tym fantem zrobić. Przypominam, że legitymacja poselska nie chroni nikogo kto popełnia przęstepstwo i zostaje przyłapany na gorącym uczynku. Powinni wysłać antyterrorystów i aresztować bydlaka zważywszy jeszcze to, że to nie jest pierwszy przypadek kiedy on dokonuje czynności zagrażających zdrowiu innych ludzi.
      • szwampuch58 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:27
        Bodnar znowu pogrozi paluszkiem
        • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:43
          bezzębny staruszek.
      • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 13:58

> Przypominam, że legitymacja poselska nie chroni nikogo kto popełnia przęstepstw
        > o i zostaje przyłapany na gorącym uczynku.
        Powinni wysłać antyterrorystów i are
        > sztować bydlaka zważywszy jeszcze to, że to nie jest pierwszy przypadek kiedy o
        > n dokonuje czynności zagrażających zdrowiu innych ludzi.

Czy policja mogła działać bardziej zdecydowanie podczas interwencji w szpitalu, w którym Grzegorz Braun więził ginekolożkę? Zdania w tej sprawie są podzielone. W opinii senatora KO Krzysztofa Kwiatkowskiego policja nie powinna dopuścić do uwięzienia lekarki, a przyłapanego na gorącym uczynku Brauna w tym momencie nie chronił immunitet. Postawy funkcjonariuszy bronił z kolei wiceszef MSWiA Wiesław Szczepański.

tvn24.pl/polska/braun-pozbawil-wolnosci-pania-doktor-co-mogla-zrobic-policja-st8415779
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 16:06
        Doktor Gizela Jagielska w rozmowie z WP przyznaje, że w całej sytuacji najbardziej cierpi pacjentka. Dziwi się również postawie prokuratury, która wcześniej – na podstawie doniesień medialnych – wszczęła postępowanie dotyczące przerwania ciąży w dziewiątym miesiącu. - Ofiarą tego wszystkiego jest pacjentka, której cała historia jest wielokrotnie wywlekana, czego – z tego, co wiem – ma dość. Teraz wszyscy będą ją jeszcze dodatkowo ciągać – dodaje.
        • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 16:10
          Taliban mentalności rządzi tym krajem.
    • hordol jak to się fajnie nazywa metodykę zabiegu 17.04.25, 10:58
      "indukcja asystolii"
    • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 11:56
      Kolejna “interwencja poselska” Brauna. Tym razem w obronie zęba 🤦‍♂️

https://pbs.twimg.com/media/GouY8E9XAAALUq9?format=jpg&name=medium
    • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 12:03
      Dyrektorka placówki, a zarazem reżyserka misterium zapewnia, że ma kompetencje do pracy z dziećmi.

https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/492020763_1106987378121309_4176645106458719343_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=PPynzjS8o44Q7kNvwGj0SLo&_nc_oc=AdkDANKSZHgJ7plqvRNn4cgmR-w1yGvVUPeKKrQkSBtZ_1IMl2jr-Ttu9ys8JW-gPoa-KmowqF75yIjuYA2wQkPs&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_gid=OxrhuzktEDhFatcUoibzDQ&oh=00_AfE0JmOChgoOG_2tTGLJs-vcaQjfHKLbPM_rcLjiNppYLQ&oe=6806915F
      rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,31860854,przedszkole-na-podkarpaciu-przygotowalo-misterium-meki-panskiej.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&fbclid=IwY2xjawJtsURleHRuA2FlbQIxMAABHr-FCLcvscHoxTQFh_x30lRUbqReTCFvu9pXKECmAMes5hE8q0XfdouGa2UR_aem_3SgA8Jndb_KcpJEYXfVRdQ
    • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 14:00
      Śledztwo w sprawie pozbawienia wolności, naruszenia nietykalności cielesnej, znieważenia i pomówienia lekarki wszczęła Prokuratura Rejonowa w Oleśnicy.
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 20:35
        Chyba cud???Obudzili się?
      • negativum Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 22:48

> Śledztwo w sprawie pozbawienia wolności, naruszenia nietykalności cielesnej, zn
        > ieważenia i pomówienia lekarki wszczęła Prokuratura Rejonowa w Oleśnicy.

To ona wbiła tę igłę w serce 9 miesięcznego dziecka czy nie wbiła?
      • z.cch.1 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:44
        Wyrok raczej znany.
    • oszol-lom-z-rm Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 21:23
      Większy skandal jest taki że zabito 9 miesięczne dziecko !na chwilę przed narodzeniem!
      • ytartu Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 19.04.25, 20:19
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Większy skandal jest taki że zabito 9 miesięczne dziecko !na chwilę przed narod
        > zeniem!

A zabito?
    • bobislaw.borboje Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:02
      "W Oleśnicy Braun po raz kolejny urządził teatr i jak zwykle nie zważał na koszty. Polityk dawno temu wymyślił sobie, że pod pozorem walki o lepszą sprawę może robić, co mu się żywnie podoba i zbijać na tym kapitał polityczny. Przypomnijmy kilka jego destrukcyjnych spektakli:

W marcu tego roku na opolskim rynku zniszczył wystawę zdjęć z organizowanych w Opolu marszów równości. Na planszach napisał farbą w spreju "stop propagandzie zboczeń". Przekonywał, bez zaskoczenia, że "stanął w obronie demoralizowanych Polaków". Na miejscu byli policjanci. Media relacjonowały, że stali i się przyglądali;
      W styczniu 2023 roku zniszczył choinkę ustawioną w krakowskim sądzie. Nie podobały mu się ozdoby z symbolami LGBT i Unii Europejskiej. Obecnym na miejscu policjantom mówił, że to wstyd, że noszą polski mundur;
      W maju 2023 roku w Warszawie poseł przerwał wykład prof. Jana Grabowskiego, zaczął niszczyć mikrofon i sprzęt nagłaśniający. Policja nie wyprowadziła go z sali, bo Braun zasłaniał się immunitetem poselskim;
      W marcu 2022 roku Braun, w ramach "interwencji poselskiej", wtargnął do Narodowego Instytutu Kardiologii i szarpał się z byłym ministrem zdrowia Łukaszem Szumowskim. - Biegał po szpitalu, próbował wtargnąć z innymi osobami do pomieszczeń, gdzie leżą pacjenci, także najciężej chorzy po operacjach, nie licząc się z chorymi, nie szanując ludzkiego życia i zdrowa - relacjonował w PAP Szumowski. Policja Brauna wyprosiła;
      I w końcu sprawa bodaj najgłośniejsza, czyli zgaszenie żydowskich świec w Sejmie. Braun użył do tego gaśnicy, przy okazji pryskając w twarz kobiety obecnej na miejscu. Poseł został wykluczony z obrad.
      Schemat jest zawsze podobny. Braun coś niszczy, przeszkadza w pracy lekarzom lub wprost zagraża osobom obecnym w miejscu "interwencji". Obecna na miejscu policja - świadoma, że ma do czynienia z człowiekiem z immunitetem - nie podejmuje żadnych stanowczych działań. Jedyne kary, które dotychczas spotkały Brauna, to finansowe, nakładane przez Sejm lub, ostatnio, Parlament Europejski. Kronika awantur fundamentalisty pokazuje, że nie są one skuteczne. "

23 kwietnia decyzja PE. Tym razem korwinszon się nie wyłga. Bez mnimnunitetu będzie tylko śmieciem.
      • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:11
        Wczoraj pokazywał jakiś świstek i podawał się za posła przez co Psy całe głupie były.
      • negativum Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:14
        bobislaw.borboje napisała:

> 23 kwietnia decyzja PE. Tym razem korwinszon się nie wyłga. Bez mnimnunitetu bę
        > dzie tylko śmieciem.

Wyłga się :)
        Czyn jest zagrożony tylko z oskarżenia prywatnego. Wątpię, by pani "Godzilla" zdecydowała się przyznać, że zabiła 9 miesięcznego Goja strzałem w serce wbrew polskiemu prawu i OTUA.
        • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:24
          Znowu palisz zioła od dziadka czarownika.
          • bobislaw.borboje Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 23:49
            Nie wiem, po co w to miesza "Godzillę" Swienczkowskiego.
      • oszol-lom-z-rm Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 05:10
        I bardzo dobrze zrobił
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:57
        Jak długo ten psychol będzie bezkarny?? Jak długo policja i wymiar sprawiedliwości będą bierni??
    • z.cch.1 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:43
      Braun jest jaki taki jest, ale jednak nieustępliwości nie można mu odmówić.
      • bobislaw.borboje Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 23:52
        Grigorij Brown nieustępliwy jak Cyba.
      • ytartu Hitlerowi też nie można jej było odmówić 19.04.25, 21:06
        z.cch.1 napisał:

> Braun jest jaki taki jest, ale jednak nieustępliwości nie można mu odmówić.

Hitlerowi też nie można jej było odmówić.
    • z.cch.1 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 17.04.25, 23:55
      Warto zaznaczyć, że to było 9-miesięczne dziecko które już bylo bardziej świadome, a nie 2-tygodniowy płód.
      • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 03:30
        Dwutygodniowy to jest zarodek.
        W przypadku człowieka to 4 - 8. tydzień
        Płodem staje się między 8. a 11. tygodniem ciąży

A miałeś takie refleksje po śmierci kobiet, którym nie udzielono pomocy w szpitalu? były w pełni świadome, uformowane, ukształtowane
      • oszol-lom-z-rm Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 05:11
        Warto zainteresować się osobą którą zabiła 9 mies dziecko tuż przed porodem
        www.fronda.pl/a/Jestem-Zydowka-i-ateistka-I-wykonywac-bede-aborcje-Kim-jest-aborterka-z-Olesnicy,242731.html
        • asia-loi Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:14
          Dla lekarki wielkie, wielkie brawa. 👏
          Dla kobiety w ciąży, wyrazy współczucia. 😪
          Gdybyśmy się spotkali w realu, to bym Ci wytrzaskała po tym pustym, pozbawionym empatii łbie.
          Ale czego się spodziewać po kimś, kto podpiera się kocopałami z Frondy. 😬
          • bobislaw.borboje Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 23:54
            +++
        • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:22
          Oszol! Tobą już dawno powinna zainteresować się prokuratura. Wiele twoich wpisów prowokuje do agresji wobec konkretnych osób.
        • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:58
          oszoł, czytanie frondy prowadzi do ateizmu 👆
      • wykus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 10:59
        Warto zaznaczyć, że ten płód lekarze z Łodzi chcieli wykorzystać do badań.
        • oszol-lom-z-rm Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 11:01
          Mengele też tak robił
          • margit49 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 11:24
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Mengele też tak robił

Jak ten prof.Sieroszewski, który chciał mieć materiał do badań?
            Taka okazja się trafiła - przypadek 1 na 50 tys.!
            Dlatego oszukiwał o stanie zdrowia płodu, tym samym opóźniał możliwą terminację, dlatego umieścił kobietę w szpitalu psychiatrycznym?
    • manhu Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 10:09
      Jak wyglądała ta skrobanka? Media informowały, że skrobanka polegała na zastrzyku w serce dziecka.

Jak wbić igłę w dziecko w łonie?
      1. To dość hardcorowe, ciężko trafić, owszem lekarze mają specjalny sprzęt by widzieć gdzie to dziecko, a nawet serce, ale wbicie się jest trudne i kuriozalne.
      2. Matka nie chciała cesarskiego cięcia więc jak wyskrobać taką zygotę? Bodajże wolała ciężki i bolesny poród trwający 6 godzin. A nie prościej najpierw urodzić a potem wbić tę igłę? Czyżby "lekarka" bała się paragrafów?

BTW. co do samego Brauna to znany pato-streamer więc bez sensacji.
      • marecky81 Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 10:19
        Generalnie p. Gerszon Braunzygier to taki damski bokser. Lubi dymić i bić słabsze kobiety, czyli miejsca i osoby gdzie nic mu nie grozi. Ciekawe czy by tak kozaczył przy ochroniarzach izraelskich licealistów w Auschwitz :D
        • oszol-lom-z-rm Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 11:02
          Zgasił świece w sejmie a tam większość była mężczyzn
        • hordol Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 14:17
          marecky81 napisał(a):

> Generalnie p. Gerszon Braunzygier to taki damski bokser. Lubi dymić i bić słabs
          > ze kobiety, czyli miejsca i osoby gdzie nic mu nie grozi. Ciekawe czy by tak ko
          > zaczył przy ochroniarzach izraelskich licealistów w Auschwitz :D

wiadomosci.onet.pl/kraj/skandal-w-bylym-obozie-auschwitz-17-latek-z-izraela-zatrzymany/7s9d13l
          • margit49 Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 15:20
            No właśnie, chłopak został zatrzymany, a Braun też powinien
            Szpital został sparaliżowany, bo Braun i Fritz wtargnęli z Hände hoch

• cuda.na.plebanii Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 15:48
              margit49 napisała:

> No właśnie, chłopak został zatrzymany, a Braun też powinien
              > Szpital został sparaliżowany, bo Braun i Fritz wtargnęli z Hände hoch
              >

Powinni co najmniej zostać zatrzymani bojówkarze Brauna. Oni nie posiadają immunitetu poselskiego. Podkreślam słowa "co najmniej", bo w tym wypadku jaki zaszedł Brauna również nie chroni immunitet.
      • margit49 Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 10:49
        manhu napisał:

> Jak wyglądała ta skrobanka? Media informowały, że skrobanka polegała na zastrzy
        > ku w serce dziecka.
        >

Manhu, zatrzymałeś się w czasie - nie ma już skrobanek

Zainteresowanie ginekologią rośnie
        Bardziej niż przy dekapitacji - lekarz urwał dziecku główkę podczas porodu.
        Pewnie stąd, że to nie była aborcja

gazetawroclawska.pl/lekarz-urwal-dziecku-glowke-prokurator-bledu-nie-bylo/ar/c14-14255121
        • oszol-lom-z-rm Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 11:03
          Teraz jest cykuta … uśmiercanie weszło na wyższy poziom
      • hordol Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 14:15
        36 tydzień ciąży to już nie zygota
        • cuda.na.plebanii Re: Jak wbić igłę w dziecko w łonie 18.04.25, 15:51
          W tym wypadku wszystko odbyło się zgodnie z prawem, a za przeciąganie sprawy odpowiedzialni są "lekarze", którzy złamali przysięgę Sokratesa.
          Jakby to pewien ojciec powiedział: "to wilcy, a nie lekarze".
    • privus Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 15:06
      Gdyby zrobił to Kowalski, momentalnie wylądował by na dołku.
      • cuda.na.plebanii Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 15:58
        Psy w takich wypadkach powinni interweniować w obecności prawnika, który dokładnie informowałby ich o statusie czynu i czy immunitet poselski ochrania w takim wypadku sprawcę. Dodatkowo, Braun nazywał swoją działalność interwencją poselską. Psy powinni go poprosić o pokazanie dowodu na to, że Parlament Europejski upoważnił go do tego typu czynności w Polsce.
        • hrasier_2 Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 16:26

> Psy w takich wypadkach powinni interweniować w obecności prawnika, który dokład
          > nie informowałby ich o statusie czynu i czy immunitet poselski ochrania w takim
          > wypadku sprawcę. Dodatkowo, Braun nazywał swoją działalność interwencją posels
          > ką. Psy powinni go poprosić o pokazanie dowodu na to, że Parlament Europejski u
          > poważnił go do tego typu czynności w Polsce.
          Strasznie jesteś pobudzony w tym wątku. W którym można przelewać wodę przez durszlak do drugiego wiadra. Na sąsiednim forum ematki to samo. Ludzie nie mają nic do roboty, tyko się obrzucać pomyjami. A gadka taka kto jest mądrzejszy od drugiego. Tam moderatorka to chyba cały dzień spędza na usuwaniu postów bardziej przeciwnych tej aborcji, niż feministek. Co to daje. Chcesz podpisać petycje co Aśka wrzuciła twoja sprawa. To nie jest temat dla faceta we wieku powiedzmy już dojrzałym. Niech kobiety decydują.

• mozart Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 18.04.25, 16:38
      Zachowanie się prokuratury wobec wyskoków pana Brauna każe sądzić, że pan Braun ma silne "plecy" gdzieś znacznie wyżej. I dopóki to trwa, dopóty prokuratura może go cmoknąć w dupę.
    • oszol-lom-z-rm Re: Napaść Brauna na lekarkę w szpitalu 20.04.25, 21:28
      dorzeczy.pl/opinie/716796/panstwo-zbrodniarzy-aborcji-trzeba-calkowicie-zakazac.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka