czan-dra 22.04.25, 13:57 Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, czyżby ogłaszał na zasadzie kogo lubię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 14:43 Jak to bylo u nich: to nie nasz papiez Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 14:47 Tzw obywatelski poleci się lansować wśród kosciolkowej gawiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:00 Anżej Spałacu jedzie do Watykanu po relikwie. Będzie mial na wymianę z Dziwiszem. Dziesięć do jednej, tak jak dzieci wymieniają miedzy soba kulki do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 21:49 wsk175 napisał: > Tzw obywatelski poleci się lansować wśród kosciolkowej gawiedzi... lub Tusk pleci i będzie płakał nad trumną udając wzruszonego tak jak ten oszust wyborczy brał wyborczy ślub kościółkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 22:00 wsk175 napisał: > A po wuj miałby tam lecieć.. Jak napisałem, z tego samego powodu z jakiego brał ślub wyborczy czyli dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 03:58 wsk175 napisał: > A po wuj miałby tam lecieć.. No tak głęboko, można powiedzieć fanatycznie, wierzący człowiek ....dlaczego miałby sobie odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikus Daj spokój, to przypadek dla ortopedy od głowy. 22.04.25, 14:59 czan-dra napisał: > Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, > czyżby ogłaszał na zasadzie kogo lubię? > > Chociaż wątpię, czy w tak ciężkim przypadku i on dałby radę Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:02 What? Ty wiesz, ile koncertów jest w tym tygodniu? :o Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:05 Zapomni,cala sobote na kolana i zdrowaski Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:26 Czekam na ruch Tuska. Jego asygnata jest konieczna. Nadziei wielkich nie mam, ale zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:36 Tusk jest zbyt cwany żeby sobie robić nawalankę z Dudą z okazji śmierci papieża przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:40 W takim razie znowu wyjdzie na podnóżek epidiaskopu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:59 Podpisze. I będzie miał u mnie przechlapane, nie z powodu moich koncertów, ale z powodu, że obiecywał świeckie państwo 😎 Ale przysięgam, że jak mi odwołają Primordial, to komuś stanie się krzywda. A ja to mogę, bom wiedźma 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 17:38 W obiecankach-cacankach jest dobry a nawet lepszy....co ja gadam,najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 22:50 Najniebezpieczniejsze narzędzie zbrodni - kobieta wkurwiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 10:39 Podpisal. Zapomnij o koncercie x.com/i/broadcasts/1RDGlzLnMPoxL Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:04 Tusku, nie masz jaj 😎 Zobaczymy, czy właściciele klubu mają. No to komuś stanie się krzywda [przeciąga się]. Pojadę na Primordial do Krakowa, ten biedny klub w Krakowie pęknie w szwach. A w ogóle, to są jakieś sankcje za złamanie żałoby narodowej i co, w zasadzie, jest jej złamaniem? W sensie, wpada batalion antyterrorystów na dajmy na to wesele, wygarnia wszystkich do ciupy, a dom weselny równa z ziemią? Pytam, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:19 Pszeca pedział, ze psesuniento koncerty i pokaz dronów. :) Ważne, że ten papież to nie Niemiec 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 12:12 Jasne, irlandzka kapela w trasie i będzie przesuwać koncert, bo dóda z tuskiem mają wybory. Na razie nie odwołali 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 14:03 Właśnie dostałam maila z bileterii, myślę sobie: noż kuuuuu..., otwieram, a tam czasówka koncertu. Dobra robota, chłopaki 😂😈😈👍 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:31 Przecież nie odwołali masówek. Są nawet mecze w sobotę. I po co szlochać. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 15:42 > Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, Pogięło cię jakbyś bredził w konwulsjach? Po Niemcu żałobę mial ogłaszać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 16:51 Proponuję kompromis. Żaloba w sobotę w godz. 10-12. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 18:04 Ot Żulczyk miał 1000000%racji Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 22:54 Nie aż taki debil jakby się wydawało na pierwszy rzut oka. Zagrał podobnie jak w sprawie Netanjahu. Teraz spokojnie czeka aż Tusk się podłoży. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 18:15 czan-dra napisał: > Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, > czyżby ogłaszał na zasadzie kogo lubię? To jest wspólna w zasadzie decyzja Dudy i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
cabron Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 22:00 Duda szuka nowej fuchy na czas po prezydenturze. Już mu wszystko jedno czy będzie służył w organizacji cywilnej czy kościelnej. Stąd aktualna podlizówka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 08:46 cabron napisał(a): > Duda szuka nowej fuchy na czas po prezydenturze. Już mu wszystko jedno czy będz > ie służył w organizacji cywilnej czy kościelnej. Stąd aktualna podlizówka. Masz z tym problem. Wszyscy się podlizują. Argentyna – siedem dni żałoby narodowej, od 22 do 28 kwietnia. Brazylia – siedem dni żałoby narodowej, od 21 do 27 kwietnia. Chile – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Chorwacja – jeden dzień żałoby narodowej, 26 kwietnia. Dominikana – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Ekwador – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Gwatemala – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Hiszpania – trzy dni żałoby narodowej, od 22 do 24 kwietnia. Indie – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Kuba – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Liban – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Malta – jeden dzień żałoby narodowej, 21 kwietnia. Panama – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Peru – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Polska – jeden dzień żałoby narodowej w dniu pogrzebu, 26 kwietnia. Portugalia – trzy dni żałoby narodowej, od 24 do 26 kwietnia. Timor Wschodni – siedem dni żałoby narodowej, od 22 do 28 kwietnia. Wenezuela – trzy dni żałoby narodowej, od 21 do 23 kwietnia. Węgry – jeden dzień żałoby narodowej, 26 kwietnia. Włochy – pięć dni żałoby narodowej, od 22 do 26 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:37 Wlochy rozumiem, Hiszpania sie wyglupila chociaz LaLiga nie pauzuje Reszta to 3 swiat ciemnoty religijnej nie widze powodu zadowolenia dla swieckiego kraju jakim jest podobno Polska Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 12:10 Kuwa Liban i Indie, no nie wierzę 😂😂😂 Emiraty też? Aa, to tańka wkleiła. Wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:05 cabron napisał(a): > Duda szuka nowej fuchy na czas po prezydenturze. Już mu wszystko jedno czy będz > ie służył w organizacji cywilnej czy kościelnej. Stąd aktualna podlizówka. Odnoszę wrażenie, że szukając siebie, miejsca dla siebie trudno mu będzie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 22.04.25, 23:31 Zgodnie z art. 25.Konstytucji "Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym" Dr prawa, 8 lat prezydentury i jak łamał prawo, tak łamie do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 03:28 privus napisał: > Zgodnie z art. 25.Konstytucji "Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej > zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i fi > lozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym" > Dr prawa, 8 lat prezydentury i jak łamał prawo, tak łamie do dzisiaj. Akurat z takim poglądem się zgadzam z tym, że wspieram bez względu na to, której władzy to dotyczy w przeciwieństwie do Ciebie privus. Napisałeś bezstronność. Bezstronność jednak nie oznacza, że nie może publicznie uczestniczyć w uroczystościach religijnych jeżeli w wyborach deklarował się jako wierzący.....wyborca to wiedział i zdecydował bo ma prawo wybrać np głęboko wierzącego prezydenta czy posła. Bezstronność nie ma też nic wspólnego z programową negacją jakiejkolwiek wiary bo programowy ateizm jest też OK jak suweren wie o ateizmie kandydata ale atakowanie jakiegokolwiek kościoła też jest zaprzeczeniem tego właśnie zapisu , i innych, konstytucji. Duda był uczciwy, tak uczciwy, i prezentował swoje przekonania religijnie suweren wiedział na kogo głosuje. Natomiast co sądzisz o oszustach wyborczych, którzy jak tak się opłaca deklarują dystans do wiary a następnie produkują memy z obrazkami jak to idą z jajkami wielkanocnymi i koszykiem do poświęcenia ...do kościoła lub fotki na tle krzyży. Bezstronność ma dotyczyć decyzji i nie jest zakazem np pożegnania papieża czy uczestnictwa w mszy. Załączam Ci foto "bezstronnego prezydenta".....premiera też mogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:51 no-popis napisała: > Akurat z takim poglądem się zgadzam z tym, że wspieram bez względu na to, które > j władzy to dotyczy w przeciwieństwie do Ciebie privus. Widzę, że coś Ci jeszcze został ze szkoły determinizzmu,chociaż nie najszczęśliwiej go interpretujesz :) > Napisałeś bezstronność. Bezstronność jednak nie oznacza, że nie może publiczni > e uczestniczyć w uroczystościach religijnych jeżeli w wyborach deklarował się j > ako wierzący.....wyborca to wiedział i zdecydował bo ma prawo wybrać np głęboko > wierzącego prezydenta czy posła. Zdolność do analizy bieżącej sytuacji to rzeczywiście trudna sztuka. Rzeczony chciał być prezydentem wszystkich Polaków, a kończy na sekciarstwie. > Bezstronność nie ma też nic wspólnego z programową negacją jakiejkolwiek wiary > bo programowy ateizm jest też OK jak suweren wie o ateizmie kandydata ale atako > wanie jakiegokolwiek kościoła też jest zaprzeczeniem tego właśnie zapisu , i in > nych, konstytucji. Nie odróżniasz konstytuccyjnej bezstronności od prywaty, a to jest już poważny błąd. > Duda był uczciwy, tak uczciwy, i prezentował swoje przekonania religijnie suwer > en wiedział na kogo głosuje. Występowanie w imieniu suwerena a własne rojenia, to nie jest jedno i to samo. > Natomiast co sądzisz o oszustach wyborczych, którzy jak tak się opłaca deklaruj > ą dystans do wiary a następnie produkują memy z obrazkami jak to idą z jajkami > wielkanocnymi i koszykiem do poświęcenia ...do kościoła lub fotki na tle krzyży A co można sądzić o kameleonach? > Bezstronność ma dotyczyć decyzji i nie jest zakazem np pożegnania papieża czy u > czestnictwa w mszy. Masz racę, ale czyjeś prywatne odczucia nie oznaczają prawa do narzucania ich innym. Nie jest żadną tajemnica, że ze strony dzisiejszych żałobników nie jedna fala krytyki papieża Franciszka ubarwiała naszą rzeczywistość. > Załączam Ci foto "bezstronnego prezydenta".....premiera też mogę :) Możesz załączyć także foto prezydenta Trumpa, to galeria tych "bezstronnych: będzie większa :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:19 Bzdury i obsesja. Żadnych argumentów a jedynie test do analizy psychiatrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:49 no-popis napisała: > Bzdury i obsesja. Żadnych argumentów a jedynie test do analizy psychiatrycznej. Uwaga godna rozwagi. Oto kilka przykładów poglądów Wyszyńskiego, zamieszczonych w jego artykułach w „Ateneum Kapłańskim” w latach 1932-1939: „Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitację.” „Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec.” „Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rzecznikiem ideologii o zasięgu ogólnoludzkim.” „Dzisiejsza Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony system polityczny. Podejmuje ona tytaniczną próbę urzeczywistnienia wielkich idei, mających przynieść odrodzenie ludzkości (…) Dzięki swej antykomunistycznej postawie niemiecki narodowy socjalizm przyczynił się do tego, aby położyć tamę zagrożeniu Europy przez bolszewizm. W tym względzie ma zasługi dla całej ludzkości.” Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 20:59 privus napisał: > Uwaga godna rozwagi. > Oto kilka przykładów poglądów Wyszyńskiego, zamieszczonych w jego artykułach w > „Ateneum Kapłańskim” w latach 1932-1939: > > „Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko > w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitacj > ę.” > > „Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W > nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec.” > > „Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która > ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rzecznikiem ide > ologii o zasięgu ogólnoludzkim.” > „Dzisiejsza Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony system polityczny. > Podejmuje ona tytaniczną próbę urzeczywistnienia wielkich idei, mających przyni > eść odrodzenie ludzkości (…) Dzięki swej antykomunistycznej postawie niemiecki > narodowy socjalizm przyczynił się do tego, aby położyć tamę zagrożeniu Europy p > rzez bolszewizm. W tym względzie ma zasługi dla całej ludzkości.” Zdradż mi z jakiego powodu Ty mi o tym napisaleś? Jakie treści chce mi przekazać w polemice ze mną i na jaki temat jest ta polemika? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 22:21 To tak w ramach przyjaznego gestu i przyjaznej pomocy nad zasugerowanymi własnymi badaniami prowadzonej analizy psychiatrycznej :) Mam nadzieję, że w czymś pomogłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:58 Ostatnią żałobą w Polsce po śmierci przywódcy innego kraju była żałoba po Stalinie. Duda w tym, jak również w wielu innych przypadkach chce kultywować komunistyczne tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 12:22 yoma napisała: > Po JP2. > Ten to chociaż obok watykańskiego paszportu również mial polski. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 08:26 privus napisał: > Dr prawa, 8 lat prezydentury i jak łamał prawo, tak łamie do dzisiaj. I przy tym zawsze brak taktu, obycia i klasy Duda chce się wykazać, to on skwitował film Holland słowami - tylko świnie siedzą w kinie - A Zielona granica dostała nagrodę w Watykanie. W czasie festiwalu, którego inicjatorem był sam papież Polak! 😱 Być może i Franciszek obejrzał film😀 Pamiętne też są jego kondolencje po śmierci prezydenta Iranu, krwawego satrapy. Wystarczył oficjalny dyplomatyczny tekst, ale Duda musiał się popisać - wzruszająco pożegnał dyktatora bandytę, bo był i wątek smoleński i zapewnienie o modlitwie Dlatego ze szczególnym zrozumieniem łączymy się z bliskimi ofiar i narodem irańskim w modlitwie i żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 08:47 privus napisał: > Zgodnie z art. 25.Konstytucji "Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej > zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i fi > lozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym" > > Dr prawa, 8 lat prezydentury i jak łamał prawo, tak łamie do dzisiaj. No i co to ma do rzeczy. Wiadomo że jesteś niewierzącym radykałem. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 10:59 Chociaż by to zakonniku. że oznacza to brak szacunku dla innych i ich przekonań przypominających dawno minioną kulturę jaskiniowca. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:34 Hipokryzję widać z obu stron. Marszałek Hołownia otwarcie mówi że jest za judaizmem i za hanuką Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 03:50 czan-dra napisał: > Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, > czyżby ogłaszał na zasadzie kogo lubię? A może dlatego, że Ratzinger przed śmiercią wypowiedział wolę/życzenie, że na jego pogrzeb tylko rządy Włoch i Niemiec mają być zaproszone do wysłania oficjalnych delegacji. Czy w czymś pomogłem? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:02 Był już taki, który głosił, że naród to ja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:16 privus napisał: > Był już taki, który głosił, że naród to ja. :) A co to ma wspólnego z moją wypowiedzią? Jeżeli chodzi natomiast o tego co to mówił "naród to ja" to Tusk w tamtych czasach by z nim współpracował i robił reset a Giertych wtedy miałby opłacalność jako , znowu, narodowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 11:27 no-popis napisała: > A co to ma wspólnego z moją wypowiedzią? Ależ owszem. Takich bijących pokłony na kolanach nawet w ostatnich czasach nigdy nie brakowało, poczynając poczynając od Piusa XII a kończąc na Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 13:12 privus napisał: > no-popis napisała: > > > A co to ma wspólnego z moją wypowiedzią? > > Ależ owszem. Takich bijących pokłony na kolanach nawet w ostatnich czasach nig > dy nie brakowało, poczynając poczynając od Piusa XII a kończąc na Kaczyńskim. Jednopartyjny troll zapomniał wskazać jeszcze Tuska. Jak nawiedzony to nawiedzony pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 13:14 no-popis napisała: > Jednopartyjny troll zapomniał wskazać jeszcze Tuska. Jak nawiedzony to nawiedzo > ny pod każdym względem. ...o Giertychu Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 16:27 No to się nadymałeś, jak chłopiec strzelający z procy :) Z dwumiesięcznika redagowanego przez kard. Wyszyńskiego: „Trzecia Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości...". (Ateneum Kapłańskie, 1938, zeszyt 1): "Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony ustrój polityczny: Ona podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkich idei, które mają przynieść odrodzenie ludzkości." (Tamże) "Hitler. Jest on doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej genialnej taktyki .." (Tamże) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 17:43 privus napisał: > No to się nadymałeś, jak chłopiec strzelający z procy :) > > Z dwumiesięcznika redagowanego przez kard. Wyszyńskiego: > > „Trzecia Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma > przynieść > odrodzenie ludzkości...". > (Ateneum Kapłańskie, 1938, zeszyt 1): > > "Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony ustrój polityczny: Ona podj > ęła > tytaniczną próbę realizacji wielkich idei, które mają przynieść odrodzenie ludz > kości." > (Tamże) > > "Hitler. Jest on doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej genialne > j taktyki .." > (Tamże) A w czym te banialuki tych autorów kojarzysz ze mną, obsesie? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 17:46 Z podobnym zadęciem o swojej jedynie swojej racji. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 20:59 privus napisał: > Z podobnym zadęciem o swojej jedynie swojej racji. Słabo podobne ale zadęcie widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: zapomniałeś przypadkowo o ... 23.04.25, 22:23 Nic nie stoi na przeszkodzie, byś się postarał trochę bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
potrawkazkota Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 12:27 Raz już w najnowszej historii niepodległęj ogłoszono żałobę po śmierci przywódcy obcego(hmm?) państwa. Ta jakiś Gruzin był. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 12:28 Cichcem Polska przestała być państwem świeckim. Aż strach otworzyć jakąkolwiek polską witrynę internetową. Wszędzie tylko zwłoki papieża i krzyże. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis a Tusk akceptuje decyzję Dudy 23.04.25, 13:24 czan-dra napisał: > Narodową, nie bardzo to rozumiem, przecież jak zmarł Ratzinger, to nie ogłosił, > czyżby ogłaszał na zasadzie kogo lubię? n/txt Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:11 Jan Grabiec z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów wyjaśnił, że nie ma ścisłych zakazów prawnych dotyczących organizacji wydarzeń kulturalnych czy sportowych w czasie żałoby. Decyzja o odwołaniu imprez sportowych czy kulturalnych leży w gestii organizatorów. Grabiec podkreślił, że nie będzie sankcji za organizację takich wydarzeń, a kwestia ich odbycia się zależy od wrażliwości organizatorów. wiadomosci.wp.pl/zaloba-narodowa-w-polsce-po-smierci-papieza-franciszka-co-oznacza-kogo-obowiazuje-i-jakie-kary-za-jej-zlamanie-7149203419388512a No 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:17 yoma napisała: > Jan Grabiec z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów wyjaśnił, że nie ma ścisłych za > kazów prawnych dotyczących organizacji wydarzeń kulturalnych czy sportowych w c > zasie żałoby. > Decyzja o odwołaniu imprez sportowych czy kulturalnych leży w gestii organizato > rów. Grabiec podkreślił, że nie będzie sankcji za organizację takich wydarzeń, > a kwestia ich odbycia się zależy od wrażliwości organizatorów. > > wiadomosci.wp.pl/zaloba-narodowa-w-polsce-po-smierci-papieza-franciszka-co-oznacza-kogo-obowiazuje-i-jakie-kary-za-jej-zlamanie-7149203419388512a > > No 😈 Mądrze i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:37 Czyli będzie żałoba, albo jej nie będzie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:42 No i prawidłowo. Kto se chce pożałobić, nikt mu nie zabrania. Teraz żebym z nadmiaru entuzjazmu nie pojechała dzisiaj do nie tego klubu 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 16:55 Bezhołowie panie, a Hołownia w Rzymie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 17:12 Też pojechał gdzie chciał 🙂 Każdemu wedle potrzeb... Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Du*a ogłasza żałobę 23.04.25, 19:13 Always look on the bright side of life 🎼🎹 I na wesoło! Refren! 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Jak umarł Breżniew 23.04.25, 23:33 to w radio leciała tego dnia dobra muzyka. Jak umarł JPeg-2 to już nie było tak słodko, bo było już RMF FM. Jak Lech zrobił się Zimny to szkoda gadać. Teraz na dzień Franciszkowej żałoby będę sobie puszczał Preisnera. Odpowiedz Link Zgłoś