Dodaj do ulubionych

Zandberg siedzi w polityce tyle lat,

13.06.25, 18:31
jest utrzymywany przez podatników.
Mam pytanie, co ten człowiek przez te wszystkie lata zrobił pożytecznego dla Polski i podatników, poza jęczeniem i szukaniem dziury w całym u innych?
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 18:41
      Pożytecznego? Zandberg?
      Jajcarz z ciebie🤑
      • no-popis Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 17.06.25, 17:02
        m.c.hrabia napisał:

> Pożytecznego? Zandberg?
        > Jajcarz z ciebie🤑
        A spróbujesz napisać jakie masz zarzuty do tego polityka?
        Spróbuj. Nie ograniczaj się do jednozdaniowego hejtu, proszę.
    • j-k jak kazdy "lewicowy socjalista" 13.06.25, 18:42
      weteran-czasu napisał:

> jest utrzymywany przez podatników.
      > Mam pytanie, co ten człowiek przez te wszystkie lata zrobił pożytecznego dla Po
      > lski i podatników, poza jęczeniem i szukaniem dziury w całym u innych?

jak kazdy "lewicowy socjalista" (bo sa i prawicowi socjalisci - jak np. JA)

chce sprawiedliwosci spolecznej w PELNYM wymiarze - co realnie jest niemozliwe

ale uwaza, ze jest moralnym drogowskazem w historii Polaski...

• don.kulawy Re: jak kazdy "lewicowy socjalista" 13.06.25, 19:18
        > chce sprawiedliwosci spolecznej w PELNYM wymiarze

Jak zwykle bełkot.
        W niektórych sprawach Zandberg chciałby wprowadzić modele skandynawskie, ale nie te numery z pojebanym suwerenem, który wybrał sobie najpierw debila, a teraz oszusta za prezydenta.
        • j-k Zandberg - jak kazdy "lewicowy socjalista" 13.06.25, 19:29
          don.kulawy napisał:

> > chce sprawiedliwosci spolecznej w PELNYM wymiarze
          >
          > Jak zwykle bełkot.
          > W niektórych sprawach Zandberg chciałby wprowadzić modele skandynawskie,

belkoczesz, to ty, dziecino,

bo przeciez wiadomo, ze poza pisanina na foro - nie wiesz co ze soba poczac.

modele skandynawskie sa w Polsce nie do wprowadzenia. nie ta mentalnosc ludzi.

ERGO: Zandberg jest FANTASTA - chociaz w dobrym sensie tego slowa - jesli chce dobrze i bez uzycia przemocy.
          • don.kulawy Re: Zandberg - jak kazdy "lewicowy socjalista" 13.06.25, 19:32
            > nie ta mentalnosc ludzi

To mialem na myśli. Wiking i Katol to jest Niebo i Ziemia.
      • adam.eu Re: jak kazdy "lewicowy socjalista" 15.06.25, 10:46
        j-k napisał:

> jak kazdy "lewicowy socjalista" (bo sa i prawicowi socjalisci - jak np. JA)

Prawicowy socjalista pisząc o sobie używa dużych liter? "JA"?
        Prawicowy socjalista uważa, ze wojna Rosji z Ukrainą powinna trwać jak najdłużej?

A kto był, lub jest NARODOWYM SOSJALISTĄ?
        • j-k Re: jak ... socjalista" 15.06.25, 19:59
          adam.eu napisał
          >
          > Prawicowy socjalista pisząc o sobie używa dużych liter? "JA"?

- czepiasz sie...

> Prawicowy socjalista uważa, ze wojna Rosji z Ukrainą powinna trwać jak najdłuże j?

- niedowidzisz ?
          przeciez niezaleznie od tego co mowi (klamie) Trump - przedluzanie tej wojny jest NIE TYLKO w interesie USA...
          >
          > A kto był, lub jest NARODOWYM SOCJALISTĄ?

- Adolf, prawda ?

i przeszedlby do historii jako drugi Bismarck - gdyby nie zgubila go fobia/szajba anty-zydowska...
          • adam.eu Re: jak ... socjalista" 17.06.25, 09:58
            j-k napisał:

> - Adolf, prawda ?
            >
            > i przeszedlby do historii jako drugi Bismarck - gdyby nie zgubila go fobia/szaj
            > ba anty-zydowska...

Czyli odnośnie Adolfa, gdyby był delikatniejszy (Żydzi, terytorium) to już zaakceptowałbyś?
            Wiem, są ludzie, którzy takie rozwiązania zdają się mniej lub bardziej cichaczem akceptować.
            Wiara w jakiś rodzaj rozsądnych(?) hamulców, w Boga, własne ego, czy jeszcze coś innego?

A już obecne Niemcy to sa dla Ciebie niestrawne?
            Paradoksalnie, zaryzykuję, obecny rząd niemiecki nie podoba Ci się, ale AFD, to już tak?
            • no-popis Re: jak ... socjalista" 17.06.25, 17:04
              adam.eu napisał:

> j-k napisał:
              >
              > > - Adolf, prawda ?
              > >
              > > i przeszedlby do historii jako drugi Bismarck - gdyby nie zgubila go fobi
              > a/szaj
              > > ba anty-zydowska...
              >
              > Czyli odnośnie Adolfa, gdyby był delikatniejszy (Żydzi, terytorium) to już zaak
              > ceptowałbyś?
              Wielu naszych intelektualistów akceptowało Stalina mimo, że "nie był delikatny". Nawet wiersze-peany tworzyli na jego cześć.
              Proszę Państwa, w dniu 11 czerwca 2025 roku skończył się w Polsce ...Donald Tusk. (red, Mazurek)
              • j-k fantasta 17.06.25, 17:13
                no-popis napisała:
                > > Czyli odnośnie Adolfa, gdyby był delikatniejszy (Żydzi, terytorium) to już zaakceptowałbyś?

Bismarck przeszedl do historii jako wielki polityk, , ktory zjednoczyl Niemcy.

delikatny to on nie byl - utrudnial zycie Polakom w Poznanskim i forsowal tam germanizacje

ale dzialal w RAMACH PRAWA.

to mialem na mysli wspominajac Hitlera. byl z pewnoscia nietuzinkowym politykiem, ktory widzial niebezpieczenstwo ze strony Stalina i komunizmu.

niestety, byl poitycznym bandyta, lamal prawo i to go zgubilo.
                • don.kulawy Re: fantasta 19.06.25, 16:54
                  > to mialem na mysli wspominajac Hitlera. byl z pewnoscia nietuzinkowym politykiem, ktory widzial niebezpieczenstwo ze strony Stalina i komunizmu.

Byl największym populistom jakiego znała historia Świata potrafiącym świetnie grac na emocjach ludzi.
                  Jego napaść na ZSSR nie miała nic wspólnego z komunizmem bo przecież od początku jego współpraca ze Stalinem układała się świetnie. Dzięki komunistom z ZSSR mial zapewnione surowce itp. Hitler w swoim szaleństwie poszerzenia Lebensraum podobnie jak Napoleon niedowartościował Rosjan i rosyjskiej zimy. Ruszył w złym momencie, podobnie jak Napoleon nie słuchał swoich generałów, a Rosjanie powtórzyli manewr jaki zastosowali w walce z Bonaparte, wycofali się na wschód, a po sobie zostawili zgliszcza.
                • adam.eu Re: fantasta 19.06.25, 21:23
                  ..........to mialem na mysli wspominajac Hitlera. byl z pewnoscia nietuzinkowym politykiem, ktory widzial niebezpieczenstwo ze strony Stalina i komunizmu.

niestety, byl poitycznym bandyta, lamal prawo i to go zgubilo.

No tak, widział niebezpieczeństwo ze strony komunizmu i mordował Żydów jak leci i napadł na Polskę. A przypomnij, na co robił przed 1 września 1939 roku?

Szczególnie NO Popis to łyknie.
              • j-k sorry , no-popis, 17.06.25, 17:15
                no-popis napisała:

> adam.eu napisał:
                >
                > > j-k napisał:
                > >
                > > > - Adolf, prawda ?
                > > >
                > > > i przeszedlby do historii jako drugi Bismarck - gdyby nie zgubila g
                > o fobi
                > > a/szaj
                > > > ba anty-zydowska...
                > >
                > > Czyli odnośnie Adolfa, gdyby był delikatniejszy (Żydzi, terytorium) to ju
                > ż zaak
                > > ceptowałbyś?
                > Wielu naszych intelektualistów akceptowało Stalina mimo, że "nie był delikatny
                > ". Nawet wiersze-peany tworzyli na jego cześć.
                > Proszę Państwa, w dniu 11 czerwca 2025 roku skończył się w Polsce ...Donald Tus
                > k. (red, Mazurek)

sorry za pomylke, no-popis,

moj wpis powyzej, byl oczywiscie do Adasia.
                • no-popis Re: sorry , no-popis, 19.06.25, 16:32
                  No problem!
                  Pozdrawiam serdecznie
                  No POPiS.
    • don.kulawy Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 19:13
      Gdybyśmy porównali działalność Zandberga z działalnością Kaczyńskiego, który siedzi w polityce tysiące lat dłużej to można by powiedzieć, że Zandberg zdobił dużo.
    • hrasier_2 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 19:19
      Proszę mi przypomnieć jeden gest protestu, gdy był zamykany Kamiński i Wąsik, gdy był napad na Pałac Prezydenta RP, TVP, PAP itd.
      Gdy były zamykane kobiety w więzieniach i zginął nasz młody żołnierz zadźgany przez nożownika.
      Zandberg pięknie mówi, ale jest tylko po to, żeby odebrać wyborców od PIS. To stary cwaniak czerwony.
      • don.kulawy Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 19:33
        > Proszę mi przypomnieć jeden gest protestu

No przecież protestowałeś. Już nie pamiętasz.
      • x2468 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 21:00
        Sam widzisz, Zandberg kombinuje, kombinuje a komuniści i tak wolą Kaczyńskiego.
        • wariant_b Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 13.06.25, 23:04
          x2468 napisał:

> Sam widzisz, Zandberg kombinuje, kombinuje a komuniści i tak wolą Kaczyńskiego.

Bo Kaczyńskiemu bliżej do komunizmu, a Zandbergowi do socjaldemokracji.
          Komunizm rozdaje, socjaldemokracja pozwala stworzyć samemu.
          Elektorat woli dostać rybę niż wędkę.

• x2468 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 14.06.25, 08:31
            Zandberg to przykład politycznego eunucha.Narzeka, ciska gromy, postuluje i poucza, niestety sam w życiu niczego nie zbudował.
          • don.kulawy Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 15.06.25, 11:31
            wariant_b napisał:

> Bo Kaczyńskiemu bliżej do komunizmu, a Zandbergowi do socjaldemokracji.
            > Komunizm rozdaje, socjaldemokracja pozwala stworzyć samemu.
            > Elektorat woli dostać rybę niż wędkę.
            >
            >

Wyjąłeś mi to spod klawiatury.
            • wariant_b Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 15.06.25, 12:10
              don.kulawy napisał:

>> Elektorat woli dostać rybę niż wędkę.

> Wyjąłeś mi to spod klawiatury.

Tak już w życiu jest - rybę można zjeść, wędki zjeść się nie da.

Podoba mi się, że Zandberg np. nie proponuje podniesienia poziomu ochrony zdrowia
              poprzez obniżki składki zdrowotnej, a poprzez jej podniesienie. Ma to jakiś realny sens.
              Także uważam, że jeśli chcemy więcej, musimy więcej zapłacić, ale to my, jako społeczeństwo,
              powinniśmy decydować o tym, na co i jak zostaną wydane te dodatkowe pieniądze.
              Żeby to nasze życie stawało się łatwiejsze i lepsze, a nie życie naszych przedstawicieli.
          • don.kichote Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 15.06.25, 12:03
            wariant_b napisał:

> Elektorat woli dostać rybę niż wędkę.

Ale wiesz, że na pustyni, wędka sprawdza się raczej słabo?
      • x2468 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 09:52
        Protestować gdy zamykani są przestępcy? To może tylko towarzysz z ZjeP.
    • no-popis Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 14.06.25, 06:56
      weteran-czasu napisał:

> jest utrzymywany przez podatników.
      > Mam pytanie, co ten człowiek przez te wszystkie lata zrobił pożytecznego dla Po
      > lski i podatników, poza jęczeniem i szukaniem dziury w całym u innych?
      Reprezentuje aktualnie 4,86 % wyborców tj prawie milion głosów w parlamencie.
      Możesz mieć jednak z tym problem, ze zrozumieniem demokracji, bo to wymaga braku zakażenia umysłu wirusem homo sovieticus.
      • adam.eu Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 15.06.25, 16:27
        "Reprezentuje aktualnie 4,86 % wyborców tj prawie milion głosów w parlamencie.
        Możesz mieć jednak z tym problem, ze zrozumieniem demokracji, bo to wymaga braku zakażenia umysłu wirusem homo sovieticus.
        "

" Powtórzę pytanie Weterana, co co ten człowiek zrobił pożytecznego dla Polski podatników...." ????

To co Ty piszesz, to akurat pokrywa się z grubsza z wynikami partii Razem, które spowodowały swego czasu samodzielne rządzy PISU!!!!
        Tym bardziej zadaję to pytanie Tobie, bo Ty tłumaczyłeś się, lata temu, że Zandberg to dla Ciebie "lewica, na którą czekałeś"

Wzywasz do szacunku do niego, bo otrzymał niecałe 5% głosów, a Tusku piszesz nie tylko jak o Niemcu, ale w domyśle jak o Niemcu, który zagarnął ziemie polskie.

A teraz na jaki rząd liczy głosując z PISem przeciw aktualnej koalicji?
        A Ty na co liczysz?
        • wariant_b Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 15.06.25, 19:50
          adam.eu napisał:

> To co Ty piszesz, to akurat pokrywa się z grubsza z wynikami partii Razem,
          > które spowodowały swego czasu samodzielne rządzy PISU!!!!

Cieszę się, że nie obwiniasz Zandberga za wynik kandydatki SLD w wyborach prezydenckich
          w 2015 roku Magdaleny Ogórek (2,38%) czy Roberta Biedronia (2,22%) w 2020 roku.
          Niestety rozgrywającym w 2015 roku był Jerzy Miller i to była jego koalicja.

• adam.eu Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 14:20
            "Cieszę się, że nie obwiniasz Zandberga za wynik kandydatki SLD w wyborach prezydenckich
            w 2015 roku Magdaleny Ogórek (2,38%) czy Roberta Biedronia (2,22%) w 2020 roku.
            Niestety rozgrywającym w 2015 roku był Jerzy Miller i to była jego koalicja."

I nie obwiniam go, że Magdalena Biejat zapewne miałaby lepszy wynik, gdyby on nie startował.
            Ale teraz to już naprawdę nie wiem, co w praktyce chce w polityce osiągnąć. Bo co osiągnął, to dla niektórych jest wiadome.
        • no-popis Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 06:42
          adam.eu napisał:

> "Reprezentuje aktualnie 4,86 % wyborców tj prawie milion głosów w parlamenci
          > e.
          > Możesz mieć jednak z tym problem, ze zrozumieniem demokracji, bo to wymaga brak
          > u zakażenia umysłu wirusem homo sovieticus.
          "
          >
          > " Powtórzę pytanie Weterana, co co ten człowiek zrobił pożytecznego dla Polski
          > podatników...." ????
          >
          > To co Ty piszesz, to akurat pokrywa się z grubsza z wynikami partii Razem, któr
          > e spowodowały swego czasu samodzielne rządzy PISU!!!!
          > Tym bardziej zadaję to pytanie Tobie, bo Ty tłumaczyłeś się, lata temu, że Zand
          > berg to dla Ciebie "lewica, na którą czekałeś"
          Tak czekałem i mam nadzieję, że dojdzie do np 10 % eliminując tych zjadaczy pieniędzy publicznych i ześwirowanych panienek z SLD.
          Dalej Zandberg budzi moją sympatię z uwagi na zasady jakie swoją osobą reprezentuje. Jest tu jednym z nielicznych wyjątkó w sejmie.
          >
          > Wzywasz do szacunku do niego, bo otrzymał niecałe 5% głosów, a Tusku piszesz ni
          > e tylko jak o Niemcu, ale w domyśle jak o Niemcu, który zagarnął ziemie polskie
          > .
          Domysły to są Twoje rojenia. Tusk powiedział o sobie, że jest Niemcem.
          > A teraz na jaki rząd liczy głosując z PISem przeciw aktualnej koalicji?
          > A Ty na co liczysz?
          Cały czas na koniec POPiSu. Sądzę, że teraz szansę ma Konfa. Będzie to bolało ale się , chyba, stanie.
          • adam.eu Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 14:38
            "Domysły to są Twoje rojenia. Tusk powiedział o sobie, że jest Niemcem."

Powiedział też setki innych rzeczy bez ironii. Prawda?

"> A Ty na co liczysz?

Cały czas na koniec POPiSu. Sądzę, że teraz szansę ma Konfa. Będzie to bolało ale się , chyba, stanie."

To teraz może będziesz pisał, czekam na konfę?

Ale masz rację, pomimo, że są elementy programu konfy które być może zasługują na uwagę, to jednak jak dla mnie to jest niebezpieczna i paradoksalnie w pewnym sensie populistyczna partia.
            Weż też pod uwagę, że Braun wywodzi się z Konfederacji, ale nie tylko o Brauna chodzi.
            • no-popis Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 19.06.25, 16:35
              adam.eu napisał:

> "Domysły to są Twoje rojenia. Tusk powiedział o sobie, że jest Niemcem."
              >
              > Powiedział też setki innych rzeczy bez ironii. Prawda?
              >
              > "> A Ty na co liczysz?
              >
              > Cały czas na koniec POPiSu. Sądzę, że teraz szansę ma Konfa. Będzie to bolało a
              > le się , chyba, stanie."

>
              > To teraz może będziesz pisał, czekam na konfę?
              Tak.
              > Ale masz rację, pomimo, że są elementy programu konfy które być może zasługują
              > na uwagę, to jednak jak dla mnie to jest niebezpieczna i paradoksalnie w pewnym
              > sensie populistyczna partia.
              Dla.mnie też ale nie widzę obecnie innej szansy zakończenia złej epoki POPiSu
              > Weż też pod uwagę, że Braun wywodzi się z Konfederacji, ale nie tylko o Brauna
              > chodzi.
              Nie musisz mnie przekonywać tutaj
              Widzę te niebezpieczeństwa.
        • sverir Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 17.06.25, 00:51
          " " Powtórzę pytanie Weterana, co co ten człowiek zrobił pożytecznego dla Polski podatników...." ????"

Przypomina niektórym politykom, że chodzi o sprawowanie władzy nad państwem dla dobra kraju i jego obywateli, a nie dla stołków.

Właśnie na poziomie lokalnym kłóci się PO - chcą wywalić szefową miejskich struktur. Nie za nieetyczne działania związane z dorabianiem jej ludzi po spółkach miejskich. Nie za dziwne harce z dotacjami dla jej męża. Chcą ją wywalić za to, że głosowała niezgodne z dyspozycją partyjną.

Dobrze, że są takie Zandbergi.
          • adam.eu Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 17.06.25, 09:03
            "Właśnie na poziomie lokalnym kłóci się PO - chcą wywalić szefową miejskich struktur. Nie za nieetyczne działania związane z dorabianiem jej ludzi po spółkach miejskich. Nie za dziwne harce z dotacjami dla jej męża. Chcą ją wywalić za to, że głosowała niezgodne z dyspozycją partyjną."

Zgadzam się, że i w strukturach lokalnych partii Razem jest wielu wartościowych ludzi, być może nawet proporcjonalnie więcej, niż w innych partiach.

Oceniam nie ludzi w działaniach lokalnych, a skutki jego działania w polityce centralnej, wszak tutaj startował na stanowisko prezydenta.
            Co prawda kiedyś uważałem, że to on byłby bardziej sensownym kandydatem lewicy od Ogórek czy Biedronia, ale teraz to naprawdę, to mam obawy co do niego jako polityka lewicy, do czego naprawdę praktycznie dąży? Co osiągnął? Kogo i do czego przekonał?
            Jest przeciwny obecnemu rządowi, to jaka jest jego wizja w obecnej sytuacji politycznej?

Tu przemycę moje poparcie do Krzysztofa Gawkowskiego, obecnie dla mnie najbardziej sensowny polityk na lewicy.
            • sverir Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 17.06.25, 10:23
              "Oceniam nie ludzi w działaniach lokalnych, a skutki jego działania w polityce centralnej"

Jakie są skutki działania pani poseł Bielawskiej? Pana posła Karnowskiego? Dowolnego innego posła? Tak na poziomie indywidualnym? Ilu z nich od początku do końca "forsowało" zmianę przepisów, jako pomysłodawcy, autorzy, inspiratorzy zmian? Na tym polega nasza sejmokracja, że indywidualnie politycy niewiele mogą, co najwyżej jako zakulisowi politykierzy, którzy więcej niż losem państwa i jego obywateli przejmuja się losami partii i podziałem stołków.

"Co prawda kiedyś uważałem, że to on byłby bardziej sensownym kandydatem lewicy od Ogórek czy Biedronia, ale teraz to naprawdę, to mam obawy co do niego jako polityka lewicy, do czego naprawdę praktycznie dąży? Co osiągnął? Kogo i do czego przekonał?"

Mnie coraz bardziej do siebie przekonuje jako alternatywa dla Hutu i Tutsi.
    • stasi1 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 14.06.25, 08:47
      To każdy z polityków jest utrzymywany z podatków. Czasami robią kosztowne przekręty. Czy ktoś poniósł karę za 2 miliardy złotych za Ostrołękę? Albo trochę więcej za wymiar sprawiedliwości? Albo całkiem malutką, na 50 milionów sprawę o elektrownie w turoszowie?
      • bobislaw.borboje Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 09:57
        Tym bardziej, że winnych gigantycznej (łącznie 4,5 mld a nie 2)niegospodarności w Ostrołęce bardzo łatwo jest wskazać i osądzić.
        Skazywać, a ułaskawienia alfonsa po prostu ignorować.
        • j-k dziecinada 16.06.25, 23:20
          bobislaw.borboje napisała:
          > Skazywać, a ułaskawienia alfonsa po prostu ignorować.

a tego sie niestety dla Platfusow - nie da..
      • no-popis Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 14:31
        stasi1 napisał:

> To każdy z polityków jest utrzymywany z podatków. Czasami robią kosztowne przek
        > ręty. Czy ktoś poniósł karę za 2 miliardy złotych za Ostrołękę? Albo trochę wię
        > cej za wymiar sprawiedliwości? Albo całkiem malutką, na 50 milionów sprawę o el
        > ektrownie w turoszowie?
        Znowu udowodniłeś że widzisz tylko na jedno oko.
        • bobislaw.borboje Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 16.06.25, 23:03
          Znowu Twój alfons wypuścił Cię w miasto?
          • j-k jego prawo. 16.06.25, 23:22

> Znowu Twój alfons wypuścił Cię w miasto?

a ciebie wypuscili w "dluga", dziecino ?
        • stasi1 Re: Zandberg siedzi w polityce tyle lat, 19.06.25, 16:17
          To podaj na drugie oko gdzie Tusk stracił 2 miliardy
    • bobislaw.borboje Dobrego dla Polski? - NIC. 16.06.25, 09:53
      Zandberg oddzielił swoją lewicę marksistowską od pozostałej lewicy kawiorowej.

Przypomina to trochę rozłam pomiędzy WKP(b) od WKP(m).

Mamy chyba szczęście, bo Zandberg nie ma swojego Trockiego (dopóki Grigorij Brown nie zapisze się do jego partii).
      • no-popis Re: Dobrego dla Polski? - NIC. 16.06.25, 14:32

> Zandberg oddzielił swoją lewicę marksistowską od pozostałej lewicy kawiorowej.
        Wolę konsekwentnego marksistę bo przynajmniej wiem na kogo głosuję lub na kogo nie zagłosuję od : liberała, katolika, centrolewicowca, prawicowca czyli oszusta politycznego.
        • don.kulawy Re: Dobrego dla Polski? - NIC. 16.06.25, 14:36
          > przynajmniej wiem na kogo głosuję

Ty na kogo masz głosować dowiadujesz się od swojego oficera prowadzącego.
          • no-popis Re: Dobrego dla Polski? - NIC. 17.06.25, 17:06
            don.kulawy napisał:

> > przynajmniej wiem na kogo głosuję
            >
            > Ty na kogo masz głosować dowiadujesz się od swojego oficera prowadzącego.
            nie wszyscy piszą z tego powodu co Ty.
      • j-k na nieszczescie dla Rosji 16.06.25, 23:25
        bobislaw.borboje napisało:
        > Zandberg oddzielił swoją lewicę marksistowską od pozostałej lewicy kawiorowej.
        >
        > Przypomina to trochę rozłam pomiędzy WKP(b) od WKP(m).

na nieszczescie dla Rosji zwyciezyla ta pierwsza hołota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka