Dodaj do ulubionych

Panie ministrze Bodnar, jako prokurator generalny

22.06.25, 18:11
ma pan prawo a i obowiązek, w wyniku zgłoszonych kilkudziesięciu tysięcy nadużyć wyborczych, zarządzić z urzędu powtórne przeliczenie wszystkich głosów w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa wyborczego. Nie ma na co czekać, do roboty!
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 18:18
      Ty to tak piszesz jakby to forum, czytali politycy🤣😂😹
    • j-k Tusk tego nie chce, hloopcze, 22.06.25, 18:18
      weteran-czasu napisał:
      > ma pan prawo a i obowiązek, w wyniku zgłoszonych kilkudziesięciu tysięcy naduży
      > ć wyborczych, zarządzić z urzędu powtórne przeliczenie wszystkich głosów w zwią
      > zku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa wyborczego. Nie ma na co czekać, do
      > roboty!

Tusk tego nie chce, hloopcze, - ile razy mam ci to. k... pisac.?

Tusk chce robic tylko szum wokol wiarygodnosci tych wyborow - by oslabic pozycje Nawrockiego

Jezeli dojdzie do ponownego przeliczenia wyborow - a nie mam nic przeciwko

to przeciez wynik bedzie ten sam, a Platfusy sie tylko skompromituja...
      • don.kulawy Re: Tusk tego nie chce, hloopcze, 22.06.25, 19:03
        > ile razy mam ci to. k... pisac.?

Pisz na Berdyczów.
        • j-k Re: Tusk tego nie chce, hloopcze, 22.06.25, 19:08
          don.kulawy napisał:

> > ile razy mam ci to. k... pisac.?
          >
          > Pisz na Berdyczów.

dziecko, ty jestes juz spacyfikowane. - nie do ciebie ta uwaga.
          • don.kulawy Re: Tusk tego nie chce, hloopcze, 22.06.25, 19:12
            Jeszcze do gazu mnie nie wysłałeś więc pomacham jeszcze nóżkami.
          • hrasier_2 Re: Tusk tego nie chce, hloopcze, 22.06.25, 19:16
            j-k napisał:

> don.kulawy napisał:
            >
            > > > ile razy mam ci to. k... pisac.?
            > >
            > > Pisz na Berdyczów.
            >
            >
            > dziecko, ty jestes juz spacyfikowane. - nie do ciebie ta uwaga.
            Hehe Jasiu- tu to jakaś komedia się robi. Nic nie dociera. Piszą bidoki sami do siebie. Co trochę to nowy wątek o tym. A wcześniej prezydent niewiele może🤣
    • sverir Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 18:33
      "ma pan prawo a i obowiązek, w wyniku zgłoszonych kilkudziesięciu tysięcy nadużyć wyborczych, zarządzić z urzędu powtórne przeliczenie wszystkich głosów"

A który przepis daje mu takie prawo lub wręcz nakłada na niego taki obowiązek? Chyba nie chodzi Ci o to, że szef prokuratorów ma wydawać polecenia sądowi?
      • don.kulawy Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:10
        > A który przepis daje mu takie prawo lub wręcz nakłada na niego taki obowiązek?

Obowiązkiem prokuratora jest zbadanie podstaw każdego zgłoszenia o przestępstwie. W tym wypadki nie o batonik chodzi tylko o przeprowadzenie dochodzenia prokuratorskiego w sprawie uzasadnionego podejrzenia dopuszczenia się nadużyć przy przyjmowaniu lub obliczaniu głosów.
        • sverir Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 23.06.25, 05:30
          "Obowiązkiem prokuratora jest zbadanie podstaw każdego zgłoszenia o przestępstwie"

Badanie przestępstwa tak, ale weteran pisze o prawie i obowiązku zarządzenia ponownego liczenia głosów. Stąd moje pytanie. Ale już rozumiem ideę - pod pozorem prowadzenia postępowania prokuratorzy mają domagać się dostępu do zaplombowanych kart i samemu liczyć głosy.
      • kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:39
        Ja bym upatrywał szansy w kreatywności Bodnara. Najpierw zrobi kipisz w sądzie, a potem poszuka podstawy prawnej. Jako podstawę może podać fakt, że ignorowane są żądania chorego intelektualnie człowieka - każdy lekarz, felczer, a nawet weterynarz potwierdzi, że Roman G. do takich należy i to nawet zdalnie - a to już podpada pod paragraf jawnej dyskryminacji wobec ludzi ewidentnie poszkodowanych przez los.
    • mazala2 Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:16
      weteran-czasu napisał:

> ma pan prawo a i obowiązek, w wyniku zgłoszonych kilkudziesięciu tysięcy naduży
      > ć wyborczych, zarządzić z urzędu powtórne przeliczenie wszystkich głosów w zwią
      > zku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa wyborczego. Nie ma na co czekać, do
      > roboty!

Pan Bodnar jako Prokurator Generalny nie może tego zrobić do czego Go namawiasz, najprawdopodobniej wskutek braku wiedzy prawniczej.
    • kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:33
      Jakich nadużyć? Dowody? Czy tylko zwidy chorego Romka?
      • tapatik Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:39
        W komisji nr 95 w Krakowie doszło do zamiany głosów. W tej komisji głosy Trzaskowskiego zostały przypisane Nawrockiemu i na odwrót.
        Takich komisji jest więcej.
        Czyli mamy dowody na nadużycia, a nie tylko zwidy Giertycha.
        • kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:41
          No właśnie ta komisja została już zbadana. Jakich więcej komisji? Konkretnie?
          • tapatik Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 20:26
            Nie chce ci się szukać? Proszę bardzo w Brześciu Kujawskim, Oleśnie, Strzelcach Opolskich i Tychach.

A skoro piszemy o dowodach to poproszę o dowody, że Giertych ma zwidy.
            • kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 20:31
              Na szczęście to nie Giertych kwalifikuje nieprawidłowości do ponownego przeliczenia tylko sąd.

Już nie wspomnę o tym że nawet PKW nie przegłosowała postulatu Kalisza o ponowne przeliczenie głosów w całym kraju, a w PKW większość członków pochodzi z nowego nadania.
            • kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 20:33
              O zwidy raczej Romana nikt nie podejrzewa, bowiem wszyscy mają wręcz tego pewność.
              • tapatik Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 21:15
                To ja poproszę o dowody na te zwidy.

Nie wiem po co piszesz o tym PKW. Wskazałem komisje, w których doszło do nieprawidłowości, czyli one występują.
                • j-k co jest politycznie bez znaczenia 22.06.25, 23:28
                  tapatik napisał:
                  . Wskazałem komisje, w których doszło do nieprawidłowości, czyli one występują.

w takiej malej ilosci, ze jest to politycznie bez znaczenia.

a cala zadyma - to zawierucha ze strony przegranych.

PS. nie jest zwolennikiem PiSu.

• kod_matrixa Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 19:43
          Radziłbym zapoznać się z terminem "dowód sądowy".
    • monidlo-monidlo Re: Panie ministrze Bodnar, jako prokurator gener 22.06.25, 23:09
      Ukradziona kawalerka.
      Ukradzione wybory.
      "W nocy wygramy te wybory".
      www.youtube.com/@goniecredakcja/videos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka