Dodaj do ulubionych

Erozja okrągłostołowych elit

30.07.25, 23:03
Oglądając dziś dyskusję Marcina Giełzaka z Rafałem Ziemkiewiczem u Rymanowskiego nie mogłem sie oprzeć wrażeniu, że słucham gości z zupełnie innej planety niż Wielowiejska, Żakowski &co . Pojawienie się w internecie ludzi pokroju Marka Budzisza, Tomasza Wróblewskiego i całej masy oczytanych, kompetentnych ekspertów obnażyła miałkość i prymitywizm przekazu lansowanego przez pokolenie gazety wyborczej. Odchodzą razem z Tuskiem i Kaczyńskim do historii !.
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Erozja okrągłostołowych elit 30.07.25, 23:08
      Ziemkiewicz? Ten małorolny pupil Urbana który lansował się w TV stanu wojennego?
      • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 18:42
        x2468 napisał:

> Ziemkiewicz? Ten małorolny pupil Urbana który lansował się w TV stanu wojennego
        > ?
        Łzesz jak ....Tusk.
      • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 01.08.25, 06:46
        x2468 napisał:

> Ziemkiewicz? Ten małorolny pupil Urbana który lansował się w TV stanu wojennego
        > ?
        >No i co? Naplułeś kłamstwami na Ziemkiewicza i może małe przeprosiny lub sprostowanie?
    • papaj69 Re: Erozja okrągłostołowych elit 30.07.25, 23:16
      Ten wyleniały Wróbleski ? Daruj sobie.
      • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 06:59
        papaj69 napisała:

> Ten wyleniały Wróbleski ? Daruj sobie.
        Jaka siłą argumentacji! Typowa :(
    • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 06:58
      planeta_plonie napisał:

> Oglądając dziś dyskusję Marcina Giełzaka z Rafałem Ziemkiewiczem u Rymanowskieg
      > o nie mogłem sie oprzeć wrażeniu, że słucham gości z zupełnie innej planety niż
      > Wielowiejska, Żakowski &co . Pojawienie się w internecie ludzi pokroju Marka B
      > udzisza, Tomasza Wróblewskiego i całej masy oczytanych, kompetentnych ekspertów
      > obnażyła miałkość i prymitywizm przekazu lansowanego przez pokolenie gazety wy
      > borczej. Odchodzą razem z Tuskiem i Kaczyńskim do historii !.

Zgoda.
    • mazala2 Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 07:06
      planeta_plonie napisał:

> Oglądając dziś dyskusję Marcina Giełzaka z Rafałem Ziemkiewiczem u Rymanowskieg
      > o nie mogłem sie oprzeć wrażeniu, że słucham gości z zupełnie innej planety niż
      > Wielowiejska, Żakowski &co . Pojawienie się w internecie ludzi pokroju Marka B
      > udzisza, Tomasza Wróblewskiego i całej masy oczytanych, kompetentnych ekspertów
      > obnażyła miałkość i prymitywizm przekazu lansowanego przez pokolenie gazety wy
      > borczej. Odchodzą razem z Tuskiem i Kaczyńskim do historii !.

Przeczytaj powieść „ Lampart” Lampedusy lub film obejrzyj a wtedy zrozumiesz, że brak wiedzy ogólnej jest normalnością i gwarancją trwania elit
    • ukos Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 19:06
      No tak, goście od krzewienia wiary w duszę nieśmiertelną pałką teleskopową to doprawdy szczególna elita. Ale czy nowa?

Dlaczegóż to jednokomórkowy człowiek jest osobą i to ważniejszą od żywego pojemnika na zgniły płód? A dlatego, że ma duszę nieśmiertelną. No wierzyć mi tu w duszę nieśmiertelną, bo ja mocne jezdem i jak nie będzie wierzyło, to pałką telesko[pową i już będzie wierzyło. I jeszcze to kacapsko-targowickie hasełko "zgniły Zachód, zgniły Zachód!".

Dać rządy takiej nie tyle nowej, ile wznowionej elicie?

Jeśli o mnie chodzi, to dziękuję, postoję.
      • ukos Re: Erozja okrągłostołowych elit 31.07.25, 19:09
        ukos napisał:

> jednokomórkowy człowiek jest osobą i to ważniejszą
        > od żywego pojemnika na zgniły płód?

Chwilowo jeszcze żywego.
        • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 01.08.25, 06:48
          ukos napisał:

> ukos napisał:
          >
          > > jednokomórkowy człowiek jest osobą i to ważniejszą
          > > od żywego pojemnika na zgniły płód?
          >
          > Chwilowo jeszcze żywego.

Nawet 100 lat życia to w stosunku do świata też chwilka ale takie refleksje nie dotyczą ludzi takich jak Ty czyli bezrefleksyjnych.
          • ukos Re: Erozja okrągłostołowych elit 01.08.25, 08:59
            no-popis napisała:

> Nawet 100 lat życia to w stosunku do świata też chwilka ale takie refleksje nie
            > dotyczą ludzi takich jak Ty czyli bezrefleksyjnych.

Co bredzisz, Panie_Prezesie_Kochany_Panie_Prezesie_To_Ja_Twój_Wierny_yes-PiSS?
            Znalazł się promotor chazanoidów, egzekutorów ciężarnych.
          • ukos Re: Erozja okrągłostołowych elit 01.08.25, 09:02
            no-popis napisała:

> Nawet 100 lat życia to w stosunku do świata też chwilka ale takie refleksje nie
            > dotyczą ludzi takich jak Ty czyli bezrefleksyjnych.

Qrva, "refleksje" w kontekście mordów z zimną krwią na ciężarnych. Nie znacie granic sqrvienia, szubrawcy.
            • no-popis Re: Erozja okrągłostołowych elit 01.08.25, 09:02
              ukos napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > Nawet 100 lat życia to w stosunku do świata też chwilka ale takie refleks
              > je nie
              > > dotyczą ludzi takich jak Ty czyli bezrefleksyjnych.
              >
              > Qrva, "refleksje" w kontekście mordów z zimną krwią na ciężarnych. Nie znacie g
              > ranic sqrvienia, szubrawcy.

Wymagasz leczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka