Dodaj do ulubionych

PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce

19.12.25, 14:46
Nazywajmy rzeczy po imieniu. PiS przez 8 lat próbował (na szczęście nie zdążył) zbudować w Polsce 'ruski mir'. Czyli media kontrolowane przez władzę, sądy kontrolowane przez władzę, państwowa kasa dla partii rządzącej i bezkarne uwłaszczanie się na państwowym....
Słusznie zasługują więc na tytuł "budowniczych ruskiego miru w Polsce".
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 14:52
      taziuta napisał:

> Nazywajmy rzeczy po imieniu. PiS przez 8 lat próbował (na szczęście nie zdążył)
      > zbudować w Polsce 'ruski mir'. Czyli media kontrolowane przez władzę, sądy kon
      > trolowane przez władzę, państwowa kasa dla partii rządzącej i bezkarne uwłaszcz
      > anie się na państwowym....
      > Słusznie zasługują więc na tytuł "budowniczych ruskiego miru w Polsce".

Obecni, kontynuują ten proces i to zr zdwojoną siłą.
      • stasi1 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 17:21
        Nie mając pełni władzy raczej ciężko to zrobić. Najśmieszniejsze że obecna władza chce się pozbyć części tej władzy którą odziedziczyła od PiSu i ani Duda ani Nawrocki nie zgadzają się z tym
        • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 17:34
          stasi1 napisał:

> Nie mając pełni władzy raczej ciężko to zrobić. Najśmieszniejsze że obecna wład
          > za chce się pozbyć części tej władzy którą odziedziczyła od PiSu i ani Duda ani
          > Nawrocki nie zgadzają się z tym

Odpłynąłeś daleko od Port Rzeczywistość
          • j-k Stasiek buduje :) 19.12.25, 18:22
            no-popis napisała:
            > Odpłynąłeś daleko od Port Rzeczywistość

Stasiek buduje razem z Donkiem Port Polska :)
          • stasi1 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 21.12.25, 06:40
            To co teraz Tusk ma więcej władzy niż Kaczyński 3 lata temu? Toż to nawet pisowiec jak ty to zrozumie. Powioesz że ci płacą za co innego więc tak musisz pisać?
            • j-k tak. 21.12.25, 21:52
              stasi1 napisał:
              > To co teraz Tusk ma więcej władzy niż Kaczyński 3 lata temu?

tak.
              ma dotacje Unijne..
              • stasi1 Re: tak. 23.12.25, 10:17
                Kaczyński też miał te dotacje, więc tutaj jest po równo
                • j-k nieprawda. 23.12.25, 20:33
                  stasi1 napisał:
                  > Kaczyński też miał te dotacje, więc tutaj jest po równo

nieprawda.

Tusk ma ich 2 razy wiecej.
                  • stasi1 Re: nieprawda. 26.12.25, 12:45
                    Jak nie prawda? Przecież Tusk nic nie negocjował. Nie wiem czy pamiętasz jeszcze 3 lata temu stały w Polsce bilboardy że PiS załatwił Polsce coś około 709 miliardów złotych z UE. Nie widziałem ani jednego bilboardy z ostatnich miesięcy coby Tusk się chwalił tymi 1.5 miliardami. Podejrzewam że jakby to dostała polska to by Tusk nie omieszkał o tym oznajmić. A ty skąd wziąłeś to? Że dwa razy więcej?
                • no-popis Re: tak. 25.12.25, 08:10
                  stasi1 napisał:

> Kaczyński też miał te dotacje, więc tutaj jest po równo
                  :)
              • no-popis Re: tak. 25.12.25, 08:09
                j-k napisał:

> stasi1 napisał:
                > > To co teraz Tusk ma więcej władzy niż Kaczyński 3 lata temu?
                >
                > tak.
                > ma dotacje Unijne..
                Sławne kpo :)))))))))))))))....z części już zrezygnował.
            • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 25.12.25, 08:08
              stasi1 napisał:

> To co teraz Tusk ma więcej władzy niż Kaczyński 3 lata temu? Toż to nawet piso
              > wiec jak ty to zrozumie. Powioesz że ci płacą za co innego więc tak musisz pisa
              > ć?
              Jak widać nie masz argumentów.
              A jaka władza jest potrzebna aby reformować służbę zdrowia, postawić na BiR, zmniejszyć biurokrację w gospodarce, podnieść obiecany próg podatkowy itd itd ....to rząd i większość sejmowa nie wystarczy?
              • stasi1 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 28.12.25, 17:02
                To ja nie mam argumentów? Chyba ci się adresaci pomyloli.To PiS nie mógł reformować tej służby zdrowia? Postawić na bir czy walczyć z korupcją? Powiesz że chciał sobie podporządkować sędziów aby mieć więcej tej władzy. Po co mu jakieś duperele. A jak ty to mówisz im więcej władzy ma Kaczyński tym lepiej dla Polski
                • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 29.12.25, 07:26
                  stasi1 napisał:

> To ja nie mam argumentów? Chyba ci się adresaci pomyloli.To PiS nie mógł reform
                  > ować tej służby zdrowia? Postawić na bir czy walczyć z korupcją? Powiesz że chc
                  > iał sobie podporządkować sędziów aby mieć więcej tej władzy. Po co mu jakieś du
                  > perele. A jak ty to mówisz im więcej władzy ma Kaczyński tym lepiej dla Polski

A co mnie PiS? Pis to nieudacznicy. Wypowiadam się o obecnym, realnym rządzie.
                  PiS władzy już nie dostanie (samodzielnie) ale Tusk odejdzie skompromitowany i będzie uciekał pod azyl polityczny w Berlin ie, zobaczysz i tutaj też go Niemcy ograją.
                  • stasi1 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 31.12.25, 08:08
                    Gdyby cię tak pis nie obchodził to bys go na każdym kroku nie bronił. Czy Tusk będzie bardziej skompromitowany niż Kaczyński 2 lata temu? Jak na razie realnie pisowcy nie maja nic przeciwko niemu. Widzisz już 6 lat temu Kaczyński przestrzegał Ziobrę żeby nie był taki pazerny na pieniądze i co zrobił? No n ic, w końcu gdyby nie Ziobro nie mógłby rządzić
    • no-popis Rusk twierdzi inaczej 19.12.25, 14:56

Tusk gdy został zapytany o opinię o Putinie odpowiedział kiedyś- cytat :
      "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja”.
      Nie muszę nic więcej ej dodawać i komentować. Przyznaję rację Tuskowi, że On i Putin mają podobne standardy.
      • taziuta Re: Rusk twierdzi inaczej 19.12.25, 15:04
        no-popis napisała:

>
        > Tusk gdy został zapytany o opinię o Putinie odpowiedział kiedyś- cytat :
        > "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja”.
        >

> Nie muszę nic więcej ej dodawać i komentować. Przyznaję rację Tuskowi, że On i
        > Putin mają podobne standardy.

Bredzisz. Dopóki Putin nie okazał się terrorystą nikt tego nie mógł zakładać. Widzę tu złą wolę ze strony kolegi. :(
        • no-popis Re: Rusk twierdzi inaczej 19.12.25, 15:55
          taziuta napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > >
          > > Tusk gdy został zapytany o opinię o Putinie odpowiedział kiedyś- cytat :
          > > "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co
          > ja”.
          > >

> > Nie muszę nic więcej ej dodawać i komentować. Przyznaję rację Tuskowi, że
          > On i
          > > Putin mają podobne standardy.
          >
          > Bredzisz. Dopóki Putin nie okazał się terrorystą nikt tego nie mógł zakładać. W
          > idzę tu złą wolę ze strony kolegi. :(

Tylko zacytowałem Tuska.
        • niepoprawnylogin1980 Re: Rusk twierdzi inaczej 19.12.25, 15:56
          Wierzysz w to, że zamachy terrorystyczne które wyniosły Putina do władzy to przypadki tak jak zbrodnie
          seryjnego samobójcy w Polsce?
        • el.commendante Re: Rusk twierdzi inaczej 24.12.25, 22:29
          taziuta napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > >
          > > Tusk gdy został zapytany o opinię o Putinie odpowiedział kiedyś- cytat :
          > > "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co
          > ja”.
          > >

> > Nie muszę nic więcej ej dodawać i komentować. Przyznaję rację Tuskowi, że
          > On i
          > > Putin mają podobne standardy.
          >
          > Bredzisz. Dopóki Putin nie okazał się terrorystą nikt tego nie mógł zakładać. W
          > idzę tu złą wolę ze strony kolegi. :(
          A może to właśnie Putin zachował się podle, że zrobił reset z terrorystami odpowiedzialnymi za rzeź Irakijczyków...
        • x2468 Re: Rusk twierdzi inaczej 26.12.25, 13:36
          "kolega" nie ma woli, on ma wytyczne i "przekaz dnia" zwany briefem.
    • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 15:01
      Bo tak PO wiedzieli sprawcy resetu?
      Niedobrze się robi jak się obserwuje jak to lemingi PO wielają tego typu oskarżenia wobec tych co od wielu lat ostrzegają przed ruskim zagrożeniem i swoją decyzją o przekazaniu czołgów przyczynili się do krachu ruskiego blitzkriegu.
      A te "argumenty" to już dno absolutne.
      Akurat PiS NIE DOSTAJE "państwowej kasy dla partii" w przeciwieństwie do tych co wbrew wyrokowi nie wypłacają tych środków.
      Pośród kasty pomimo procederu zaangażowania PO litykierskiego są uczciwi sędziowie więc obecny nie-rząd chce żeby sędziowie nie byli losowani tylko wyznaczani.
      A to co obecne media przejęte w tyPOwo ruski sposób wyprawiaja to pisowska propaganda się chowa.
      • j-k Oni to robia "od serca" 19.12.25, 16:28
        niepoprawnylogin1980 napisał:
        > A to co obecne media przejęte w tyPOwo ruski sposób wyprawiaja to pisowska prop
        > aganda się chowa.

Oni to robia "od serca"

przeciez od dawna wiadomo, ze niejaki Adas M. nie walczyl o kase - tylko o Idealy.
        • no-popis Re: Oni to robia "od serca" 19.12.25, 17:35

> przeciez od dawna wiadomo, ze niejaki Adas M. nie walczyl o kase - tylko o Idea
          > ly.

Podobnie jak Lenin.
      • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 17:09

/.../
        > Akurat PiS NIE DOSTAJE "państwowej kasy dla partii" /.../

Rozumiem, że z pozostałymi zarzutami się zgadzasz?
        A co do dostawania kasy dla partii, to nie musiał 'dostawać', sam sobie brał - patrz przekręty Ziobry i spółka (fundusz sprawiedliwości), czy też kasa przekręcona przez Morawieckiego i spółka (RARS).
        • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 12:49
          Przeczytaj jeszcze raz, potem jeszcze raz a jak jeszcze nie zauważysz odniesienia do innych "zarzutów" to jeszcze raz
          A "argumentacją" , że skoro dali Bohaterom ratującym Polaków to im się dotacja nie należy
          bo tak zadecydowała ekipa znana z dotacji dla swingersow, rodzin działaczy dla lewaków na taktyki uliczne itp itd jeszcze dodatkowo się PO grążasz.
      • x2468 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 26.12.25, 13:40
        "Wystarczyło nie kraść - jak powiedziała pewna wielka i ważna myślicielka z pis.
    • don.kulawy Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 15:49
      Batyr skrzętnie odbudowuje Kraj Rad.

Dziś w Belwederze miała miejsce uroczystość powołania Rady Nowych Technologii i Cyfryzacji przy Prezydencie RP.
      x.com/prezydentpl/status/2001723579444887830?s=20

Prezydent RP
      @NawrockiKn
      powołał Radę Rolnictwa i Obszarów Wiejskich. x.com/prezydentpl/status/2000971996176199815?s=20

Jest tego więcej.
      • albwu Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 16:15
        czyli powstają odpowiedniki Ministerstw czyli Rząd Cieni.
      • dunajec1 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 17:28
        Czyzby Tusk ukradl juz wiecej jak Morawiecki? I to dwa razy wiecej? Jak sadzi po-pisior?
      • don.kulawy Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 12:20
        Prezydent RP
        @NawrockiKn
        19 grudnia 2025 roku powołał Radę Energii i Zasobów Naturalnych.

https://pbs.twimg.com/media/G8mY2avXYAAMnIr?format=jpg&name=medium
      • don.kulawy Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 21:56
        Marlena Maląg
        @MarlenaMalag
        ·
        5h
        W styczniu Prezydent
        @NawrockiKn
        powoła Radę ds. Naprawy Ustroju Państwa przy Pałacu Prezydenckim. Będą w niej przedstawiciele wszystkich środowisk, eksperci i akademicy. Odbudowa równowagi i państwa prawa 👏🇵🇱

😅😅😅
      • no-popis wyjaśnienie 21.12.25, 06:21
        don.kulawy napisał:

> Batyr skrzętnie odbudowuje Kraj Rad.
        Jest jednak mniej skuteczny bo trudno odnaleźć jego oświadczenie o tym, żę ma takie same standardy jak Putin.
        W przypadku Tuska wystarczy wpisać w google "Tusk Putin" i pojawia się cytat :
        Natomiast jak wpiszesz "Nawrocki Putin" to pojawia się, że Nawrocki jest na kremlowskiej liście "poszukiwanych do zatrzymania" ... a dopiero po tym posty z różnych produkcji Pińskiego, Pablo Gonzaleza (Rubcow), don kulawego i innych pracowników ruskiego aparatu.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: wyjaśnienie 23.12.25, 10:26
          x.com/DWielowieyska/status/2003103138107085100?s=20

Dominika Wielowieyska
          @DWielowieyska
          ·
          19h
          Przed dymisją zarządowi Polskiej Fundacji Narodowej zmieniono umowy, gwarantując im gigantyczne odprawy. Do korekty umów doszło w chwili, gdy było jasne, że PiS traci władzę. Marcin Zarzecki i dwóch członków zarządu dostało pół miliona zł na otarcie łez. Drodzy rodacy, to cudownie, że jesteście tak hojni dla zaplecza PiS.

Rafał Leśkiewicz
          @LeskiewiczRafa
          ·
          21h
          Prezydent RP Karol Nawrocki powołał dr. Marcina Zarzeckiego do Rady Polityki Pieniężnej.

https://pbs.twimg.com/media/G8xcS8cXYAAVc4S?format=jpg&name=small
          • no-popis Re: wyjaśnienie 23.12.25, 17:40
            to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> x.com/DWielowieyska/status/2003103138107085100?s=20
            Ty też jesteś o podobnych co Putin i Tusk bo nie odpowiadasz a jedynie dalej bredzisz swoje.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: wyjaśnienie 23.12.25, 17:57
              > bo nie odpowiadasz

za co mam odpowiadać 🤡
              • no-popis Re: wyjaśnienie 27.12.25, 06:22

> > bo nie odpowiadasz
                >
                > za co mam odpowiadać 🤡

Za bardzo koncentrujesz się na interpunkcji a stanowczo za mało na treści.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: wyjaśnienie 30.12.25, 12:46
                  > Za bardzo koncentrujesz się na interpunkcji a stanowczo za mało na treści.

Jeżeli chodzi o twoje wpisy to nie muszę się wysilać bo jeszcze nie napotkałem żadnego z treścią do zastanowienia się.
          • x2468 Re: wyjaśnienie 26.12.25, 13:51
            Młody działacz pis okazał się prawdziwym patriotą, wręcz kryształem.
            www.tvp.info/90543828/kim-jest-sebastian-wijas-raport-specjalny-przedstawia-sylwetke-mlodego-dzialacza-pis
    • adam.eu Do Popisu i Niepoprawnego. 19.12.25, 18:02
      Niejaki Szmydt podobnie jak Wy atakujecie też wściekle atakował PO i Tuska.
      • no-popis Re: Do Popisu i Niepoprawnego. 21.12.25, 06:21
        adam.eu napisał:

> Niejaki Szmydt podobnie jak Wy atakujecie też wściekle atakował PO i Tuska.
        Zgadza się. Awansował go Żurek a to wszystko wyjaśnia.
        • x2468 Re: Do Popisu i Niepoprawnego. 26.12.25, 13:56
          Staraj się Patryk, lecz żebyś nie wiem co robił to Mateckiego nie przeskoczysz, brak ci rozumu więc on nadal będzie ci podsyłał "przekazy dnia" a ty będziesz je skrupulatnie wykonywał..
          • no-popis Re: Do Popisu i Niepoprawnego. 27.12.25, 06:23
            x2468 napisał:

> Staraj się Patryk, lecz żebyś nie wiem co robił to Mateckiego nie przeskoczysz,
            > brak ci rozumu więc on nadal będzie ci podsyłał "przekazy dnia" a ty będziesz
            > je skrupulatnie wykonywał..
            Mylisz swój wirtualny, socjopatyczny świat a moim, normalnym światem. Te nasz światy nawet trochę się nie przenikają.
            • donvito52 Re: Do Popisu i Niepoprawnego. 28.12.25, 17:35
              no-popis napisała:

> x2468 napisał:
              >
              > > Staraj się Patryk, lecz żebyś nie wiem co robił to Mateckiego nie przesko
              > czysz,
              > > brak ci rozumu więc on nadal będzie ci podsyłał "przekazy dnia" a ty będ
              > ziesz
              > > je skrupulatnie wykonywał..
              > Mylisz swój wirtualny, socjopatyczny świat a moim, normalnym światem. Te nasz ś
              > wiaty nawet trochę się nie przenikają.
              >
              >
              Gratuluję dobrego samopoczucia ...
              Na me oko nie mającego pokrycia w faktach.
              To ty stoisz po ciemnej stronie mocy.
              Zakapiorskiej, narodowo-socjalistycznej.
              • taziuta Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socjaliści 28.12.25, 19:06
                donvito52 napisał:

/.../
                > To ty stoisz po ciemnej stronie mocy.
                > Zakapiorskiej, narodowo-socjalistycznej.

Tak będzie można nazwać koalicję socjalistycznego PiS z narodowcami z Konfederacji - naziole... :(
                • no-popis Re: Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socja 29.12.25, 08:27
                  taziuta napisał:

> donvito52 napisał:
                  >
                  > /.../
                  > > To ty stoisz po ciemnej stronie mocy.
                  > > Zakapiorskiej, narodowo-socjalistycznej.
                  >
                  > Tak będzie można nazwać koalicję socjalistycznego PiS z narodowcami z Konfedera
                  > cji - naziole... :(
                  Wolisz komunistów u władzy. Twoje prawo.
                  • taziuta Re: Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socja 29.12.25, 22:12
                    no-popis napisała:

> taziuta napisał:

> > Tak będzie można nazwać koalicję socjalistycznego PiS z narodowcami z Kon
                    > federa
                    > > cji - naziole... :(
                    > Wolisz komunistów u władzy. Twoje prawo.

Oprócz nazioli i komuchów jest jeszcze mnóstwo 'zwykłych' partii. Nie musisz biedaku głosować na narodowych socjalistów. Ich totalitarne ciągutki są kubek w kubek takie same jak komusze. Ale oczywiście możesz wspierać nazioli. Twoje prawo.
                    • no-popis Re: Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socja 30.12.25, 05:10
                      taziuta napisał:

> no-popis napisała:
                      >
                      > > taziuta napisał:
                      >
                      > > > Tak będzie można nazwać koalicję socjalistycznego PiS z narodowcami
                      > z Kon
                      > > federa
                      > > > cji - naziole... :(
                      > > Wolisz komunistów u władzy. Twoje prawo.
                      >
                      > Oprócz nazioli i komuchów jest jeszcze mnóstwo 'zwykłych' partii. Nie musisz bi
                      > edaku głosować na narodowych socjalistów. Ich totalitarne ciągutki są kubek w k
                      > ubek takie same jak komusze. Ale oczywiście możesz wspierać nazioli. Twoje praw
                      > o.
                      Zero argumentów co typowe dla internetowych trolli. Nie odniosłeś się w ogóle do moich tez. Tylko atakujesz rozmówcę, którego pogląd Ci się nie podoba ale brakuje Ci argumentów lub sił intelektualnych aby polemizować lub taką masz pracę.
                      Na nazioli nie głosuję i nie głosowałem ale Ty jak widzę głosowałeś na zdeklarowanych komuniztów:
                      www.youtube.com/shorts/UZO4bnPRda4
                      • taziuta Re: Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socja 30.12.25, 10:17
                        no-popis napisała:

> Zero argumentów co typowe dla internetowych trolli. Nie odniosłeś się w ogóle do moich tez. /.../

Twoje tezy brzmiały jak insynuacja. 'Dowód' to głosowanie sprzed lat. Nie każdy jest taki stały w swoich 'uczuciach' jak ty. Trzymasz się hejtu, jak typowy troll/hejter który woła - łap trolla! OK, twoje prawo, ale hejtera warto zawsze wskazać, żeby niezorientowani nie popełnili błędu powtarzania jego/jej jadowitego bełkotu.
                        • no-popis Re: Fakt, PiS plus Konfederacja to narodowi socja 30.12.25, 10:28
                          taziuta napisał:

> no-popis napisała:
                          >
                          > > Zero argumentów co typowe dla internetowych trolli. Nie odniosłeś się w o
                          > góle do moich tez. /.../
                          >
                          > Twoje tezy brzmiały jak insynuacja. 'Dowód' to głosowanie sprzed lat. Nie każdy
                          > jest taki stały w swoich 'uczuciach' jak ty. Trzymasz się hejtu, jak typowy tr
                          > oll/hejter który woła - łap trolla! OK, twoje prawo, ale hejtera warto zawsze
                          > wskazać, żeby niezorientowani nie popełnili błędu powtarzania jego/jej jadowite
                          > go bełkotu.
                          No i znowu nie podjąłeś polemiki co do treści i argumentów.
                          Typowe zachowanie hetera krzyczącego : " łapaj hejtera".
                        • no-popis merytorycznie to jest tak.... 30.12.25, 17:24
                          To kto budował ruski mir ?
                          Tusk : Chcemy dialogu z Rosją, taką jaką ona jest!
                          Tusk: " kapitał rosyjski jest taki sam jak każdy inny"
                          ....można to mnożyć.
                          W każdym razie szpieg ruski Rubcow pisząc i publikując jako Pablo Gonzales chronił zawsze Tuska a zawsze tępił te "ruskie onuce" PiS :)

• taziuta Nie dość, że bzdury to i nie na temat. 30.12.25, 17:34
                            no-popis napisała:

> Tusk gdy został zapytany o opinię o Putinie odpowiedział kiedyś- cytat :
                            > "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja”.
                            > To kto budował ruski mir ?
                            > Tusk : Chcemy dialogu z Rosją, taką jaką ona jest!
                            > Tusk: " kapitał rosyjski jest taki sam jak każdy inny"
                            > ....można to mnożyć.

Zdaje się, że kolega/koleżanka nie rozumie co to takiego 'ruski mir'. :(
                            Nie mieszaj tego co było kiedyś (zanim Putin napadł na Ukrainę), z tym co przez 8 lat PiS usiłował zbudować w Polsce. W tym wątku mówimy o pisim zamachu na demokrację.
                          • x2468 Re: merytorycznie to jest tak.... 03.01.26, 17:45
                            Co na to czynownicy z pis? Masz odpowiedz która cie przekona do racji twoich duchowych przewodników.:
                            wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-przywraca-wywiad-polityka-pis-zdrada-i-zaprzanstwo/rq5s96t
    • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 20:33
      Na to wygląda.
    • prze.nick Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 19.12.25, 20:56
      dlaczego Ewa Kopacz, przyłapana na kłamstwie o przekopaniu ziemi smoleńskiej 1 metr wgłąb i wspólnych sekcjach zwłok oraz badaniach genetycznych awansowała szybko na marszałek sejmu a potem na fotel premiera?!
      przecież lotna nie nigdy nie była

• taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 12:31
        prze.nick napisał:

> dlaczego Ewa Kopacz, /.../
        > przecież lotna nie nigdy nie była

A co ma piernik do wiatraka? Lotni ludzie nie pchają się do polityki - patrz Suski. :)
        • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 27.12.25, 06:25
          taziuta napisał:

> prze.nick napisał:
          >
          > > dlaczego Ewa Kopacz, /.../
          > > przecież lotna nie nigdy nie była
          >
          > A co ma piernik do wiatraka? Lotni ludzie nie pchają się do polityki - patrz Su
          > ski. :)

...i Suski, i Kopacz. I Budka, i Kowalski.
          POPiS to pianka w tyglu ignorancji i głupoty- taki creme de la creme z tygla socjopatów, karierowiczów i ignorantów.
          • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 27.12.25, 09:13
            no-popis napisała:

> ...i Suski, i Kopacz. I Budka, i Kowalski.
            > POPiS to pianka w tyglu ignorancji i głupoty- taki creme de la creme z tygla socjopatów, karierowiczów
            > i ignorantów.

Tacy wybrańcy narodu jaki naród. Ale jest jednak zasadnicza różnica między tymi dwoma partiami. PO nie próbowało zastępować demokracji systemem typu 'ruski mir'.
            • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 29.12.25, 08:29
              taziuta napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > ...i Suski, i Kopacz. I Budka, i Kowalski.
              > > POPiS to pianka w tyglu ignorancji i głupoty- taki creme de la creme z ty
              > gla socjopatów, karierowiczów
              > > i ignorantów.
              >
              > Tacy wybrańcy narodu jaki naród.
              Kolejna osoba poniżająca polski naród. A Ty jakiej narodowości jesteś?

>PO nie próbowało zastępować demokracji systemem typu 'ruski mi
              > r'.
              Po prostu to robiła .
              Ps
              PO próbowała a nie próbowało
            • x2468 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 03.01.26, 17:51
              Skromność zdominowała twój wpis, Twój wzorzec, twoje alter ego Janusz Kowalski skromnie na końcu.
      • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 05:15
        prze.nick napisał:

> dlaczego Ewa Kopacz, przyłapana na kłamstwie o przekopaniu ziemi smoleńskiej 1
        > metr wgłąb i wspólnych sekcjach zwłok oraz badaniach genetycznych awansowała sz
        > ybko na marszałek sejmu a potem na fotel premiera?!
        Ano dlatego, że to się opłaca.
        Dzisiaj zarabia około 50 000 zł miesięcznie jako europoseł.
        Mówienie absurdalnych rzeczy i po prostu kłamstw w tzw "żywe oczy" to od ponad 20 lat jest sposób na poprawienie sobie bytu w sposób wyrażny nawet na resztę swojego życia. Dowodzą tego szczególnie politycy zarówno PO jak i PiS czy PSL ale nie tylko.
    • mazala2 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 12:49
      taziuta napisał:

> Nazywajmy rzeczy po imieniu. PiS przez 8 lat próbował (na szczęście nie zdążył)
      > zbudować w Polsce 'ruski mir'. Czyli media kontrolowane przez władzę, sądy kon
      > trolowane przez władzę, państwowa kasa dla partii rządzącej i bezkarne uwłaszcz

Dokładnie tak było w ostatnim wieloleciu drogi moderatorze
    • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 17:54
      taziuta napisał:

Tak, jak na miłośników kacapskiej mitologii przystało.
    • mozart Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 18:03
      Dlatego ich dzieło dokończy KonfedeRuSSia.
      Polexit: Priwislinskij Kraj jako zbuntowana prowincja Wielkiego Imperium Rosyjskiego po prostu wróci na kolanach do swej prawdziwej matki - Matki Rosji.
      • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 20.12.25, 18:19
        Niewolnik MUSI mieć pana.
        Jak nie Bruksela to Moskwa?
        A Niepodległa Polska nie mieści się w głowie?
        • mozart Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 21.12.25, 21:48
          Polska nie ma do tego wystarczających zasobów intelektualnych.
          • j-k ma. 21.12.25, 21:54
            mozart napisała:
            > Polska nie ma do tego wystarczających zasobów intelektualnych.

ma..
            zachlannosc Buxeli - jest rowna dawnej moskiewskiej.
            • mozart Re: ma. 23.12.25, 13:13
              Patrząc pod kątem nagród Nobla I liczby patentów, to Polska leży gdzieś w Afryce.
            • asia-loi Re: ma. 23.12.25, 13:35
              j-k napisał:

> ma..
              > zachlannosc Buxeli - jest rowna dawnej moskiewskiej.

A mnie się lepiej żyje pod brukselskim butem niż pod ruskim. A mam porównanie.
              Więc zdecydowanie wybieram unijny but.
              I jakoś nie widzę, żeby ci nienawidzący UE, jeździli do pracy czy na wakajki do " wspaniałej Rasiji". Wszyscy jeżdżą do tej "wstrętnej UE".
              Zwłaszcza ci najbardziej nienawidzący UE.
              • niepoprawnylogin1980 Re: ma. 23.12.25, 18:40
                A ja wolę POLSKĘ.
                NIEPODLEGŁĄ I SUWERENNĄ.
                Na szczęście spada liczba entuzjastów buta tego czy innego.
                PS
                Na wakacje i nie tylko jeżdżę po Polsce , coraz rzadziej do krajów ue a coraz częściej poza ue.
                Ale gdyby nie postawa ruskich to np. St Petersburg chętnie bym zwiedził.
                • asia-loi Re: ma. 23.12.25, 19:37

> A ja wolę POLSKĘ.
                  > NIEPODLEGŁĄ I SUWERENNĄ.

A kiedy taka była?
                  • adam.eu Re: ma. 23.12.25, 20:22
                    ]> A ja wolę POLSKĘ.
                    > NIEPODLEGŁĄ I SUWERENNĄ.

A kiedy taka była?

Np w 1939 roku?
                • adam.eu Re: ma. 23.12.25, 20:19
                  Pieprzy Ci się Niepoprawny można by napisać.
                  Jednak stawiam, że to robisz świadomie, świadomie dla dobra spadkobierców Stalina.
                  • niepoprawnylogin1980 Re: ma. 23.12.25, 21:44
                    Masz ambicję aby być tfu - rcą najbardziej na tyle oszczerczych co debilnych KO mentarzy?
                • x2468 Re: ma. 25.12.25, 08:59
                  Zyupelnie jak Braun, kocha niepodległą Polskę z dwugłowym orłem i pieniądze z Unii.
                  • niepoprawnylogin1980 Re: ma. 25.12.25, 12:20
                    Z braku konkretnych argumentów epatują swoimi wizjami i "zarzutem" dot "pieniędzy z unii"
                    a to na Brauna nałożono kary jakich bodajże nie nałożono na nikogo w tej wysokości.

Lepiej zajmijcie się swoimi wybrańcami, którzy mają np po kilkanaście mieszkań albo :

"...Osoby, które nakładają kary, często:

są marszałkiem lub wicemarszałkiem Sejmu

są przewodniczącymi lub wiceprzewodniczącymi komisji

pełnią funkcje w Prezydium Sejmu

Za to dostają dodatki funkcyjne, np.:

marszałek Sejmu → bardzo wysoki dodatek

wicemarszałek → wysoki dodatek

przewodniczący komisji → kilkaset–kilka tys. zł miesięcznie

wiceprzewodniczący komisji → mniejszy, ale stały dodatek..."

Mało tego ?!??!?!
                    No to jeszcze to :

"...5️⃣ Podsumowanie (wprost)

✔️ Tak — część osób nakładających kary ma lub miała dochody poza Sejmem większe niż sejmowe..."

Eurokołchoz:

"...Dodatkowe pieniądze:

przewodniczący PE → bardzo wysoki dodatek

wiceprzewodniczący PE

przewodniczący komisji

koordynatorzy frakcji

➡️ Tak jak w Sejmie — osoby nakładające kary mają często WYŻSZE dochody niż zwykły eurodeputowany...."

"...Podsumowanie wprost

✔️ Tak — w PE osoby nakładające kary też często mają wyższe dochody niż karani
                    ✔️ Mogą mieć dochody poza PE, ale głównie pasywne
                    ✔️ System nadal powoduje, że kara finansowa „boli” jednych bardziej niż innych
                    ✔️ To problem strukturalny, nie osobowy..."
                    • x2468 Re: ma. 26.12.25, 14:00
                      Cackają się z nim, nakładają kary (które płaci Moskwa) a powinni zwyczajnie chuligana i oszczerce zamknąć w Sztumie.
            • adam.eu Re: ma. 23.12.25, 20:00
              j-k napisał:

> mozart napisała:
              > > Polska nie ma do tego wystarczających zasobów intelektualnych.
              >
              > ma..
              > zachlannosc Buxeli - jest rowna dawnej moskiewskiej.

Haha, pisałeś, że nie chcesz wychodzić z UE, Ty tylko chcesz, aby Polska wyszła,
    • qwardian Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 10:35
      To nie był powód, żeby mordować Lecha Kaczyńskiego. Nie macie wyrzutów sumienia?
      • asia-loi Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 13:36
        qwardian napisał:

> To nie był powód, żeby mordować Lecha Kaczyńskiego. Nie macie wyrzutów sumienia?
        >
        A kto go zamordował 🤔
        • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 14:11
          Kaim zabił Abla? :)
      • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 18:32
        qwardian napisał:

> To nie był powód, żeby mordować Lecha Kaczyńskiego. Nie macie wyrzutów sumienia?

Wyrzuty sumienia mieliby (być może), gdyby przeżyli, ci którzy zlekceważyli procedury, pull up'y i mgłę. To oni 'zamordowali Lecha Kaczyńskiego +. :(
        • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 18:41
          Po ataku ruskich na Ukrainę nie dało nic a nic do myślenia?
          • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 19:09

> Po ataku ruskich na Ukrainę nie dało nic a nic do myślenia?

Że niby ruski to taki diabeł, że winny jest całemu (również wcześniejszemu ) złu świata, również głupocie tych którzy lądują przy zerowej widoczności, ignorując 'Pull Up'y'?
            • x2468 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 25.12.25, 09:05
              To oczywista oczywistość, winny wszechpolskiej głupocie.
              Dmowski wisiał na klamce Cara, konfederusska swołocz na garnuszku Unii.
              • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 25.12.25, 12:03
                Skretyniała swołocz opluwa Dmowskiego bo ten walczył o polskie sprawy zarówno w Dumie
                jak i w Wersalu gdzie wygrał dla Polski Niepodległość przy stoliku rokowań wbrew koncepcji utopienia Polski we krwi i zabezpieczył Polskę także przed atakiem sowieckiej Rosji będąc inicjatorem powstania Błękitnej Armii.
                A chyba na nikogo nie nałożono takich kar , także finansowych jak na Brauna także "zarzut' , też zacytuję: "garnuszka unii", stawiany prze tych co wybierają takich co robią olbrzymie geszefty , mają po kilkanaście mieszkań itd itp jak zwykle kulą w płot:))
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 26.12.25, 13:31
                  😅
                • x2468 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 26.12.25, 17:37
                  Ci którzy w Rosji walczyli o Wolna Polskę umierali na katordze nie chwalili cara w Dumie.
                  Biedny Braun z biednym Frycem muszą żebrać o chleb w Brukseli co by z głodu nie zdechnąć,
                  wzięliby się za uczciwa prace i przestaliby psuć Polsce opinie. Mogliby na przykład zająć się zbieraniem porzuconych butelek których wiele wala się po krzakach.
        • asia-loi Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 20:20
          taziuta napisał:
          >
          > Wyrzuty sumienia mieliby (być może), gdyby przeżyli, ci którzy zlekceważyli procedury, pull up'y i mgłę. To oni 'zamordowali Lecha Kaczyńskiego +. :(

A może to on ich zamordował, wydając polecenia?
          • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 21:09
            asia-loi napisała:

> taziuta napisał:
            > >
            > > Wyrzuty sumienia mieliby (być może), gdyby przeżyli, ci którzy zlekceważy
            > li procedury, pull up'y i mgłę. To oni 'zamordowali Lecha Kaczyńskiego +. :(
            >
            > A może to on ich zamordował, wydając polecenia?

On? Czyli Lech Kaczyński wydając polecenie lądowania w niemożliwych warunkach?
            • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 24.12.25, 11:03
              Od czasu telefonicznej rozmowy braci bliźniaków, temat ten jest bezczelnie skręcany. Wpływ Jarka na Lecha. Kłania się tutaj historia z Traktatem z Lizbońskim.
    • ukos Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 20:54
      taziuta napisał:

> PiS przez 8 lat próbował (...)
      > zbudować w Polsce 'ruski mir'.

Nie ruski, tylko priwislinskij. To patrioci.
      • niepoprawnylogin1980 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 23.12.25, 21:50
        No pewnie, ci co jeszcze w czasach resetu ostrzegali przed ruskimi i przyczynili się do krachu ruskiego blitzkriegu to zwolennicy priwislanskiego miru🤮
        Priwislanski kraj czy też gubernia to zło ale rozbicie na euroregiony uzależnione od odwiecznych "przyjaciół" zza Odry to już dobre?
        • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 27.12.25, 05:45
          Czy to był priwislański mir, czy też nie, Watykanowi zawsze śnił się watykański komunizm. bez względu na koszty skatoliczonych wiernych.
    • el.commendante Ruski Mir to przynosił Polakom zwykle wolność. 24.12.25, 22:26
      Najpierw podczas zaborów wolność chłopom od pańszczyzny, wolność działania dla rodzącej się wtedy burżuazji (w feudalnej IRP nie miała żadnych szans zaistnieć). Podczas IIWŚ wolność od hitleryzmu, a potem wolność od kapitalizmu (W XX wieku czas kapitalizmu definitywnie powinien się skończyć, ten ustrój swoją rolę cywilizacyjną spełnił w XVIII i XIX wieku).
      PiSdziaki to nam przynoszą jedynie kato-faszystowsko-kpitalistyczne zniewolenie.
    • mtowctrioiw Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 26.12.25, 13:23
      PiS - to stachanowcy budownictwa ruskiego miru w Polsce.

-----------------------------------------------------------------------------

Informacje jak ta orgia narkotykowo-seksualna w Dąbrowie Górniczej powinny trafiać pod strzechy, te strzechy.
      Aby one tam trafiały potrzebny jest informacyjny wysiłek społeczny i nasz nacisk informacyjny na media i na dziennikarzy.
      Takie informacje należy linkować i przesyłać na maile do redakcji , newsroom@pap.pl , na maile dziennikarzy, w tym na maile redakcji/redaktorów w prowincjonalnych mediach typu Nasze Miasto Pierdziszewo Dolne , Info Kraśnik, itd.
      Mam na liście mailingowej kilkaset maili redakcyjnych i indywidualne do dziennikarzy i tam prawie codziennie przesyłam linki do znalezionych informacji. Informacji o Firmie , tej Firmie i wyczynach jej funkcjonariuszy są codziennie całe pęczki , tuziny i kopy. Oni najbardziej boją się informacji o sobie które mogą trafić pod strzechy, te strzechy gdyż wtedy im ktoś wkłada patyki w szprychy.
      Więc róbmy "re" w mediach społecznościowych i w mailach do redakcji/dziennikarzy, siać , siać , siać.
      Jako społeczeństwo dostaliśmy od internetu możliwości większe od ich tysięcy ambon więc korzystajmy z tego. Z nami jest moc informacyjna a z nimi jest teraz strach i trwoga że wszystko się wydaje i upublicznia.
      Na podobny temat jest książka "Nieznany front zimnej wojny. Tajny program dystrybucji książek za żelazną kurtynę", autor Alfred A.Reisch , wyd. IPN
    • privus Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 27.12.25, 05:41
      Nie mam wątpliwości, kto za tym stoi. Rosji zawsze Europa była wrogiem.
    • mozart Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 27.12.25, 12:26
      60% rodowitych, dorosłych Polaków to analfabeci funkcjonalni - nie rozumieją tekstu pisanego ani słowa mówionego. Oni są wyborcami. Wybrani przez nich politycy kształtują oświatę. I koło się zamyka.
    • no-popis kto budował ruski mir w RP 29.12.25, 07:40

Tusk : Chcemy dialogu z Rosją, taką jaką ona jest!
      Tusk: " kapitał rosyjski jest taki sam jak każdy inny"
      ....można to mnożyć.
      W każdym razie szpieg ruski Rubcow pisząc i publikując jako Pablo Gonzales chronił zawsze Tuska a zawsze tępił te "ruskie onuce" PiS :)

• x2468 Re: kto budował ruski mir w RP 03.01.26, 17:58
        Odpowiedź ministra spraw zagranicznych pis:
        wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-przywraca-wywiad-polityka-pis-zdrada-i-zaprzanstwo/rq5s96t
    • moingeal Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 11:45
      To jest sianie fobii nienawiści przez media głównego nurtu i straszenie Narodu przez PO PiS. Dlaczego media nadal tłuką Polakom do głowy, że Rosja chce napaść na Polskę w sytuacji kiedy Putin już wypowiedział się w tej sprawie?
      • stefan4 Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 12:23
        moingeal:
        > Dlaczego media nadal tłuką Polakom do głowy, że Rosja chce napaść na Polskę
        > w sytuacji kiedy Putin już wypowiedział się w tej sprawie?

Może dlatego, że wypowiedzi Putina chodzą po 5 kopiejek/sztuka w sklepie z wypowiedziami?

- Stefan
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 12:52
        Dlatego, że Trump kazał kupować amerykańskie zabawki i trzeba tą poddańczość jakoś wytłumaczyć suwerenowi.
        • el.commendante Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 19:26

> Dlatego, że Trump kazał kupować amerykańskie zabawki i trzeba tą poddańczość ja
          > koś wytłumaczyć suwerenowi.
          PISdziaki sprzeniewierzyli polskie miliardy na amerykański złom gdy rządził Biden. Pachołki z POPiS włażą pod plecy komukolwiek kto tam stoi na czele USA.
      • taziuta Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 14:55
        moingeal napisała:

> To jest sianie fobii nienawiści przez media głównego nurtu i straszenie Narodu
        > przez PO PiS. Dlaczego media nadal tłuką Polakom do głowy, że Rosja chce napaść
        > na Polskę w sytuacji kiedy Putin już wypowiedział się w tej sprawie?

A Putin to oczywiście najbardziej prawdomówny człowiek na świecie, prawda? :)
        • no-popis Re: PiS - Budowniczowie ruskiego miru w Polsce 30.12.25, 17:21
          taziuta napisał:

> A Putin to oczywiście najbardziej prawdomówny człowiek na świecie, prawda? :)
          No co Ty. Zgodnie z tym co powiedział Tusk - cytuję Tuska :"miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja” a więc łże jak kundel.
    • no-popis w tym wątku masz przykład kto budował ruski mir 31.12.25, 08:34
      taziuta napisał:

> Nazywajmy rzeczy po imieniu.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,160192520,160192520,OTK_Obrona_Terytorialna_Kraju_.html
      • taziuta Re: w tym wątku masz przykład kto budował ruski 31.12.25, 08:40
        no-popis napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,160192520,160192520,OTK_Obrona_Terytorialna_Kraju_.html

Przestań już może udawać i zmień nick na no-po. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka