Dodaj do ulubionych

Gdzie się zapisać na kurs walki torebką?

24.01.26, 01:23
Bo krzesłem już umiem.

https://pbs.twimg.com/media/G_WKFiUXcAEasIh?format=jpg&name=4096x4096

Potem tylko doszkolę się z walki plecakiem.
Obserwuj wątek
    • kaminska-j Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 08:34
      Podobno można zabić olówkiem. Ja gdy czuję się niepewnie biorę klucze w rękę
      • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 17:28
        kaminska-j napisała:

> Podobno można zabić olówkiem. Ja gdy czuję się niepewnie biorę klucze w rękę

Są udokumentowane doniesienia policyjne, że gardło można poderżnąć kajdankami jadąc na przesłuchanie do sądu pod eskortą policji.
        • boggi_dan Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 18:25
          negativum napisał:

> kaminska-j napisała:
          >
          > > Podobno można zabić olówkiem. Ja gdy czuję się niepewnie biorę klucze w r
          > ękę
          >
          > Są udokumentowane doniesienia policyjne, że gardło można poderżnąć kajdankami j
          > adąc na przesłuchanie do sądu pod eskortą policji.
          >
          > Dostęp do broni w tych czasach powinien być dostępny. Oczywiście z badaniami od psychiatry.
          • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 18:41
            boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > kaminska-j napisała:
            > >
            > > > Podobno można zabić olówkiem. Ja gdy czuję się niepewnie biorę kluc
            > ze w r
            > > ękę
            > >
            > > Są udokumentowane doniesienia policyjne, że gardło można poderżnąć kajdan
            > kami j
            > > adąc na przesłuchanie do sądu pod eskortą policji.
            > >
            > > Dostęp do broni w tych czasach powinien być dostępny. Oczywiście z badani
            > ami od psychiatry.

W Niemczech nie można mieć gazu pieprzowego :)
            Z moich znajomych tylko kilku ma pozwolenie na broń palną.
            Większość się ode mnie nie daje. Choć przeszłaby bez problemu badania lekarskie.
            Nie musisz przecież mówić o tym, że grając w bilard w tracie partii stwierdzacie, wiecie co, jedziemy nad morze :) i w 24 godziny obracacie tam i z powrotem. Nikt nie miał kąpielówek. Kumpela też nie miała stroju plażowego, pojechała. Bile zostały na stole…
            • x2468 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 22:12
              Jako Niemiec Herr negativum musisz się zapisać do jakiejś niemieckiej Schützengilde i jako gorący niemiecki patriota dostaniesz pozwolenie.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 17:41
      Lepiej zapisz się na kurs obrony przed kobietom z torebkami.

• bobislaw.borboje Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 18:52
      Może zapisz się do Łowców Skór z Grudziądza? Pasowałbyś tam.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 19:43
        On najbardziej pasuje do tych łysych, którzy słusznie oberwali torebką po swoich zakutych łbach.
        • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 19:55
          to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> On najbardziej pasuje do tych łysych, którzy słusznie oberwali torebką po swoic
          > h zakutych łbach.

Muszę cię zmartwić mam włosy na głowie dłuższe niż niejedna kobieta :) Może nie wyglądają na takie, bo się kręcą. Grzywkę mam do podbródka, jak ją rozciągnę. Ogólnie mam dziwne włosy. Bardzo łatwo się układają dlatego chodzę w czapce. Jak byłem bez to głupio wyglądałem, z 15 cm "pawim" ogonem nad głową, jak wiatr zawiał. Ale ponoć Herr Donald był ostatnio u fryzjera :) Ma praktycznie gołą glacę.
          • x2468 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 22:14
            Herr negativum czesze się "na pożyczkę".
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 00:49
              Pożycza od pawia, a może ktoś na niego pawia z obrzydzenia puścił.

> Jak byłem bez to głupio wyglądałem, z 15 cm "pawim" ogonem nad głową, jak wiatr zawiał. 😅
          • boggi_dan Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 06:49
            Temu to już nic nie pomoże. Wytarły się w hołdzie, gdy składał Merkel.

Ale ponoć Herr Donald był ostatnio u fryzjera :) Ma praktycznie gołą glac
          • kaminska-j Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 07:39
            Gratulacje! Za te włosy😂
    • behemot17-13 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 20:57
      Śmiejecie się, naigrywacie, no są jaja bo przecież.
      Gość z Wrocławia ma rację, taki tekst to naprawdę mija się z rozumem.
      Jeszcze raz - jeżeli nie możesz uciec lub ukryć się ...
      • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 21:05
        behemot17-13 napisał:

> Śmiejecie się, naigrywacie, no są jaja bo przecież.
        > Gość z Wrocławia ma rację, taki tekst to naprawdę mija się z rozumem.
        > Jeszcze raz - jeżeli nie możesz uciec lub ukryć się ...

Nie śmiałbym się, ale Herr Donald nie wydał tego za swoje :) Tylko Twoje czy moje podatki.
        • behemot17-13 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 21:22
          Masz rację. A przypomnij sobie ile kasy niepotrzebnej, wręcz na zatracenie wydano za PiS. Wszyscy są po jednych ojcach jakby to nie zabrzmiało.
          • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 21:24
            behemot17-13 napisał:

> Masz rację. A przypomnij sobie ile kasy niepotrzebnej, wręcz na zatracenie wyda
            > no za PiS. Wszyscy są po jednych ojcach jakby to nie zabrzmiało.

I dlatego nie mamy dochodu jak Islandia na łba. Ale to trzeba piętnować. Taki Owsiak od 34 lat jest wolontariuszem :)
            • behemot17-13 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 21:54
              Czepiasz się, nie masz argumentów na tacy, więc idziesz na rympa,, znaczy, bez skrupułów. Taki Owsiak, nawet jeśli ma coś za paznokciami to są takie niuanse, takie drobnostki, przy których byłbyś dumny , bo pomimo wad człowiek robi świetną robotę, powtórzę, pomimo wad człowiek robi świetną robotę. Cenię Owsiaka, nie guru a człowiek.
              • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 24.01.26, 22:30
                behemot17-13 napisał:

> Czepiasz się, nie masz argumentów na tacy, więc idziesz na rympa,, znaczy, bez
                > skrupułów. Taki Owsiak, nawet jeśli ma coś za paznokciami to są takie niuanse,
                > takie drobnostki, przy których byłbyś dumny , bo pomimo wad człowiek robi świe
                > tną robotę, powtórzę, pomimo wad człowiek robi świetną robotę. Cenię Owsiaka, n
                > ie guru a człowiek.

Przecież to idzie prosto załatwić, jako wolontariusz nie ma zbyt wiele faktur i PIT-11 do okazania.
                Nie zastanawiało Ciebie nigdy, że facet, który jest woluntariuszem bez pracy przeżył 35 lat swego życia?
                Puszczał ciekawą muzykę w Brum. Dla nas taka muzyka było nie do osiągnięcia. A jeśli już to trzeba było na nią polować miesiącami jak na Purple Rain (Prince), czy Closer (Joy Division). Jaki to dla ciebie osobnik, który skarży się do Sądu na staruszki?
                • boggi_dan Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 06:57
                  To są takie bzdury co wysyłają ludziom.. Sam dostałem taki papier i wyrzuciłem do kosza bez czytania. Może by tak jakiś geniusz z MON wpadł na pomysł przeszkolenia młodych Polaków z posługiwania się karabinem maszynowym, pistoletem zamiast kazać walczyć naszej młodzieży torebką, plecakiem, krzesłem? Tygrysek już dawno odleciał z polityki i realiów wojny. Która się toczy, za naszą granicą. Nie jesteśmy przygotowani na nią. Ani mentalnie, ani świadomie.
                  • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 08:50
                    boggi_dan napisał:

> To są takie bzdury co wysyłają ludziom.. Sam dostałem taki papier i wyrzuciłem
                    > do kosza bez czytania.

Szkoda, trzeba było zostawić dla potomnych. Inaczej nikt za 50 lat nie uwierzy w mądrość Herr Donalda o sarnich oczach.
                • behemot17-13 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 14:20
                  A Ciebie nie zastanawia taki Bielan?
                  Człowiek który cały swój byt oparł na byciu w polityce, znaczy przy korycie. Przecież ten osobnik nie ma nawet minuty przepracowanej w jakikolwiek dziedzinie. Ba, jak dożyje wieku emerytalnego będzie miał status emeryta ze sporą sumką.
                  Połóż na szalę twórczość Owsiaka i Bielana i nie pisz mi, że to są różne dziedziny życia nie mające nic wspólnego ze sobą.
                  Owsiak to nie chodzący ideał, nawet matka z Kalkuty okazała się być zwykłą czarownicą, Owsiak jaki jest taki jest, dla mnie gość godny szacunku nie przez to jak wygląda i co mówi, po prostu działa z korzyścią dla licznych.
                  • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 14:51
                    behemot17-13 napisał:

> A Ciebie nie zastanawia taki Bielan?
                    > Człowiek który cały swój byt oparł na byciu w polityce, znaczy przy korycie. Pr
                    > zecież ten osobnik nie ma nawet minuty przepracowanej w jakikolwiek dziedzinie
                    > . Ba, jak dożyje wieku emerytalnego będzie miał status emeryta ze sporą sumką.
                    > Połóż na szalę twórczość Owsiaka i Bielana i nie pisz mi, że to są różne dziedz
                    > iny życia nie mające nic wspólnego ze sobą.
                    > Owsiak to nie chodzący ideał, nawet matka z Kalkuty okazała się być zwykłą czar
                    > ownicą, Owsiak jaki jest taki jest, dla mnie gość godny szacunku nie przez to j
                    > ak wygląda i co mówi, po prostu działa z korzyścią dla licznych.
                  • negativum Korekta 25.01.26, 14:57
                    behemot17-13 napisał:

> A Ciebie nie zastanawia taki Bielan?
                    > Człowiek który cały swój byt oparł na byciu w polityce, znaczy przy korycie. Pr
                    > zecież ten osobnik nie ma nawet minuty przepracowanej w jakikolwiek dziedzinie
                    > . Ba, jak dożyje wieku emerytalnego będzie miał status emeryta ze sporą sumką.
                    > Połóż na szalę twórczość Owsiaka i Bielana i nie pisz mi, że to są różne dziedz
                    > iny życia nie mające nic wspólnego ze sobą.
                    > Owsiak to nie chodzący ideał, nawet matka z Kalkuty okazała się być zwykłą czar
                    > ownicą, Owsiak jaki jest taki jest, dla mnie gość godny szacunku nie przez to j
                    > ak wygląda i co mówi, po prostu działa z korzyścią dla licznych.

Nie rozliczył się nawet z afery powodziowej. Na Śląsku mosty odbudowywali na swój koszt mieszkający tam przedsiębiorcy. Np. takie Nowak-Mosty Pana Władysława. Gratis!!!

Rząd ma kasę na rezerwę celową, ma swych wojewodów w terenie, którzy współpracują z władzami samorządowymi i mieszkańcami. Żaden grosz się nie zmarnuje. Co robi Herr Tusk, przelewa środki na prywatną fundację i tyle. Pieniądze znikają, brak faktur, dokumentacji na co poszły środki. Fundacje w Polsce mogą wziąć nawet 1/4 sumy, jaką zbiorą.

Ziobrę ścigają za to, że zasilał straż. Metoda była prosta. Herr Donald przelewa rezerwę na Wojewodów. Dajmy na to 40 mln. Ci przelewają środki na samorządy i Straż Pożarną. Nie ginie ani jeden grosz z tzw. pomocy Herr Donalda. Wszystko dzieje się jednego dnia. Środki są na miejscu, gdzie są potrzebne.

Jan Grabiec @JanGrabiec
                    Która gmina jako pierwsza złapie Romanowskiego dostanie wóz strażacki 🚒
                    x.com/JanGrabiec/status/1867621254565343499
                    • stefan4 Re: Korekta 25.01.26, 19:23
                      negativum:
                      > Nie rozliczył się nawet z afery powodziowej.
                      [...]
                      > Np. takie Nowak-Mosty Pana Władysława.
                      [...]
                      > Co robi Herr Tusk, przelewa
                      [...]
                      > Ziobrę ścigają za to, że
                      [...]
                      > Ci przelewają
                      [...]
                      > Wszystko dzieje się jednego dnia.

A skoro tak, to Owsiak istotnie jest pawianem masajskim. A może pawianem gwinejskim? Twoja argumentacja (i w sprawie mostów, i w sprawie przelewającego się przez nie hertroska, i w sprawie Ziobry jednego dnia) jest zaiste powalająca i rzuca nowe światło na naturę Owsiaka. Zresztą nie tylko Owsiaka, bo wynika z niej również, że Monsieur Karol to rodzaj pleśni, a towariszcz Jarosław przy każdej pełni krzyczy starczym falsetem
                          ,,Kogda nie staniet dnia,
                          spasitie wy mienia!''
                      tylko nauka jeszcze nie ustaliła, do kogo on się przy tym zwraca.

- Stefan
                      • negativum Re: Korekta 25.01.26, 19:34
                        stefan4 napisał:

> negativum:
                        > > Nie rozliczył się nawet z afery powodziowej.
                        > [...]
                        > > Np. takie Nowak-Mosty Pana Władysława.
                        > [...]
                        > > Co robi Herr Tusk, przelewa
                        > [...]
                        > > Ziobrę ścigają za to, że
                        > [...]
                        > > Ci przelewają
                        > [...]
                        > > Wszystko dzieje się jednego dnia.
                        >
                        > A skoro tak, to Owsiak istotnie jest pawianem masajskim. A może pawianem gwine
                        > jskim? Twoja argumentacja (i w sprawie mostów, i w sprawie przelewającego się
                        > przez nie hertroska, i w sprawie Ziobry jednego dnia) jest zaiste powalająca i
                        > rzuca nowe światło na naturę Owsiaka. Zresztą nie tylko Owsiaka, bo wynika z n
                        > iej również, że Monsieur Karol to rodzaj pleśni, a towariszcz Jarosław przy każ
                        > dej pełni krzyczy starczym falsetem
                        >     ,,Kogda nie staniet dnia,
                        >     spasitie wy mienia!''
                        > tylko nauka jeszcze nie ustaliła, do kogo on się przy tym zwraca.
                        >
                        > - Stefan

Owsiak dostał 40 baniek (ile naprawdę tego nikt nie wie prócz Herr Donalda, plakaty mogły być droższe), a Nowak musiał za swoje budować mosty. No dobra, niech do będą dwa dni robocze. BGK nie obsługuje szybkich przelewów. Tu jest wina Kaczora, który wymuszał na instytucjach zmianę banku na BGK. Teraz Herr Donald na tym kasę zbija. Widełki 30 gr. na $ czy innej walucie to nierzadkość. Budujemy CPK czy elektrownię atomową. Trzeba zrobić przelew. 10% wraca nazad do kasy państwa.
                        • behemot17-13 Re: Korekta 25.01.26, 19:40
                          Ten Twój Nowak od mostów akurat w moim mieście g.., zbudował, więc proszę Cię o bardziej obiektywną opinię.
                          • negativum Re: Korekta 25.01.26, 19:48
                            behemot17-13 napisał:

> Ten Twój Nowak od mostów akurat w moim mieście g.., zbudował, więc proszę Cię o
                            > bardziej obiektywną opinię.

Nowak jest jeden, nie rozdwoi się. Owsiaków jest wielu. Jest Owsiak z WOŚP, gdzie działa charytatywnie i jest Owsiak np. w Złotym Melonie (firmie ze 100% własnością przez WOŚP). I tu już nie jest taki charytatywny.
                • kaminska-j Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 14:41
                  Lepiej skarżyć się do sądu na staruszki niż z nich żyć
      • hana2 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 15:34
        Przecież tego ani Tuska nie wymyślił, ani nikt z jego ludzi a jest to zapewne wiedza dostępna na szkoleniach z zarządzania kryzysowego. Tak, niektóre rady mogą być śmieszne, dopóki nie zrobi się mocno nieśmiesznie.
        • hana2 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 15:35
          *ani Tusk
        • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 15:56
          hana2 napisała:

> Przecież tego ani Tuska nie wymyślił, ani nikt z jego ludzi a jest to zapewne w
          > iedza dostępna na szkoleniach z zarządzania kryzysowego. Tak, niektóre rady mog
          > ą być śmieszne, dopóki nie zrobi się mocno nieśmiesznie.

Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć gaśnicy śniegowej?
          • hana2 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 16:05
            "Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć gaśnicy śniegowej?"

Czy twoja twórczość na tym forum jest na poważnie czy jedynie udajesz błazna?
            • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 16:14
              hana2 napisała:

> "Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć
              > gaśnicy śniegowej?"
              >
              > Czy twoja twórczość na tym forum jest na poważnie czy jedynie udajesz błazna?

Zadałem proste pytanie. Tak czy nie?
              • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 18:12
                > hana2 napisała:
                >
                > > "Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można
                > użyć
                > > gaśnicy śniegowej?"
                > >
                > > Czy twoja twórczość na tym forum jest na poważnie czy jedynie udajesz bła
                > zna?
                >
                > Zadałem proste pytanie. Tak czy nie?

Nawet Hanko na nie nie potrafisz odpowiedzieć?
                Tak czy nie. :)
            • stefan4 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 19:32
              negativum:
              > Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć
              > gaśnicy śniegowej?

Jeśli pali się odzienie na kobiecie, bo należy ją czym prędzej tego odzienia pozbawić, i podelektować się widokiem.

hana2:
              > Czy twoja twórczość na tym forum jest na poważnie czy jedynie udajesz błazna?

On chyba na poważnie myśli, że ciągi słów w jego postach układają się w zdania, a w tych zdaniach tkwi sens...

- Stefan
              • negativum Stefanie IV. Odpisuję ci chyba z litości nad tobą. 25.01.26, 20:39
                stefan4 napisał:

> negativum:
                > > Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można
                > użyć
                > > gaśnicy śniegowej?
                >
                > Jeśli pali się odzienie na kobiecie, bo należy ją czym prędzej tego odzienia po
                > zbawić, i podelektować się widokiem.
                >
                > hana2:
                > > Czy twoja twórczość na tym forum jest na poważnie czy jedynie udajesz bła
                > zna?
                >
                > On chyba na poważnie myśli, że ciągi słów w jego postach układają się w zdania,
                > a w tych zdaniach tkwi sens...
                >
                > - Stefan

Co byś wiedział dlaczego trafiłeś do wyszarzonych.
                Twe posty niczego nie wnoszą. Twe wierszyki są marne. Czytałem je i musiałem puścić pawia.
                Rymy częstochowskie to nie jest poezja, jeśli nie wiesz co chcesz powiedzieć.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 18:30
            > Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć gaśnicy śniegowej?

Tak, można. Co prawda lepiej jest użyć koc albo inną grubą, niepalną tkaninę, ale jak nie masz nic innego to gaśnica śniegowa więcej pomoże niż zaszkodzi.
            W warunkach bojowych wszystko jest dopuszczalne.
            • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 19:25

> > Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można
              > użyć gaśnicy śniegowej?
              >
              > Tak, można. Co prawda lepiej jest użyć koc albo inną grubą, niepalną tkaninę, a
              > le jak nie masz nic innego to gaśnica śniegowa więcej pomoże niż zaszkodzi.
              > W warunkach bojowych wszystko jest dopuszczalne.

Widać, że byłeś na szkoleniu. Nie powinno się stosować tylko na twarz. U mnie na szkoleniu było podpalenie np. starego fartucha i jazda ze śniegówką. Jeden gasił drugiego. Szron na jajkach szybko sublimuje.

Od -78.5 *C jeszcze nikt nie umarł, warunki jak u ciebie w Sławojce :) Gasisz człowieka tak by go ugasić, a nie zamrozić. Sekunda, dwie i po krzyku. Co prawda wygląda potem przez pół minuty jak bałwan ale żyje i jest ugaszony.
              Możesz też wsadzić na sekundę łapę do ciekłego azotu. 77 K. To zimniej niż u ciebie i też ci się nic nie stanie.

Miast wysyłać poradniki, atakuj torebką wystarczyło tylko zrobić ludziom szkolenia. Od dzieci po starszych. Raz na rok wystarczy. Podoba mi się np. jak na filmach dźgają się nożami szefa kuchni pionowo. Wtedy żebra zatrzymają cios. Zamiast uczyć ludzi jak sobie mają radzić przy np. Święcie Wojska Polskiego, Herr Donald wystawia żurek.
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 19:43
                > Widać, że byłeś na szkoleniu.

Z racji wykonywanego zawodu musiałem periodycznie przechodzić takie szkolenia. Teoria i praktyka w specjalnym ośrodku szkoleniowym. FMTC ZEEBRUGGE.

> Miast wysyłać poradniki, atakuj torebką wystarczyło tylko zrobić ludziom szkolenia.

Jakich miast? Wrocek masz na myśli?

> wystarczyło tylko zrobić ludziom szkolenia.

Jak to sobie wyobrażasz?
                • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 19:57

> > wystarczyło tylko zrobić ludziom szkolenia.
                  >
                  > Jak to sobie wyobrażasz?

Przykład podałem. Jest Święto Wojska Polskiego. Gawiedź przychodzi na żurek czy grochówkę ale przy okazji można jej coś powiedzieć zademonstrować, jak to działa w praktyce. Jest Święto Strażaka. Itd.

Masz śniegówkę w domu? Ja mam.
                  Choć wystarczyła, by jedna na klatkę.
                  Koszt takiej na klatkę GS-5x B to 300 zł. To nie jest dużo, jeśli chodzi o liczbę mieszkańców klatki.
                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 10:57
                    > Przykład podałem. Jest Święto Wojska Polskiego. Gawiedź przychodzi na żurek czy grochówkę ale przy okazji można jej coś powiedzieć zademonstrować, jak to działa w praktyce.

No i przyjdzie taki Błaszczak i napuści na ciebie prokuraturę.

Mariusz Błaszczak
                    @mblaszczak
                    Składam zawiadomienie do prokuratury w związku z opublikowanym nagraniem, w którym wiceminister obrony narodowej zachęca do licytacji, której nagrodą jest strzelanie na wojskowym symulatorze w czynnej jednostce wojskowej w Sieradzu. x.com/mblaszczak/status/2015457050692567113?s=20

• boggi_dan Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 17:52
                      22,5 kosztował ten poradnik. Co można. 22 miliony zrobić dobrego dla ludzi, zamiast tego papieru bezużytecznego?
                      • enaw11 Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 18:26
                        Kłamiesz.
          • boggi_dan Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 17:59
            negativum napisał:

> hana2 napisała:
            >
            > > Przecież tego ani Tuska nie wymyślił, ani nikt z jego ludzi a jest to zap
            > ewne w
            > > iedza dostępna na szkoleniach z zarządzania kryzysowego. Tak, niektóre ra
            > dy mog
            > > ą być śmieszne, dopóki nie zrobi się mocno nieśmiesznie.
            >
            > Załóżmy, że ktoś się pali (odzienie na człowieku), czy wobec niego można użyć g
            > aśnicy śniegowej?
            >
            > Po ośmiu latach poprzednich rządów Tuska i Kopaczowej, polska armia kończyła ze stanem niespełna stu tysięcy żołnierzy, a jeśli odliczyć tych zza biurka dwóch dywizji i planem obrony na linii Wisły.
            Teraz nasza armia kierują fachowcy w stylu Tygryska, Bejdy, Paszyka i Cezarego Tomczyka. Czy skończy się to równie źle, czy jeszcze gorzej?
            >
    • m.c.hrabia Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 14:47
      do koła gospodyń wiejskich

https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/xga-grant-dla-kola-gospodyn-wiejskich-urzekajace-w-jazwinach-1719416883.jpg
      • kaminska-j Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 14:50
        One nie mają torebek!
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 25.01.26, 15:06
          To jest ich tajna broń.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 10:54
      Negatyw! Błaszczak jest z tobą.

Mariusz Błaszczak
      @mblaszczak
      Składam zawiadomienie do prokuratury w związku z opublikowanym nagraniem, w którym wiceminister obrony narodowej zachęca do licytacji, której nagrodą jest strzelanie na wojskowym symulatorze w czynnej jednostce wojskowej w Sieradzu.

x.com/CTomczyk/status/2015414938081132638?s=20

https://pbs.twimg.com/media/G_hhm5tW8AAX21c?format=jpg&name=900x900
    • adam.eu Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 11:08
      Negetivum poszedłem po najmniejszej linii oporu co do zdobycia wiedzy na temat walki torebkami.
      Inteligencja podaje cyt:

"Kursy samoobrony z wykorzystaniem przedmiotów codziennego użytku, w tym torebki, oferują specjalistyczne szkoły walki i organizacje zajmujące się bezpieczeństwem osobistym. Warto szukać warsztatów z zakresu samoobrony dla kobiet (WSD) lub kursów Urban Self-Defense (np. w StreetSafe), które często obejmują użycie torebki jako narzędzia do obrony. "
      • negativum Re: Gdzie się zapisać na kurs walki torebką? 26.01.26, 18:11
        adam.eu napisał:

> Negetivum poszedłem po najmniejszej linii oporu co do zdobycia wiedzy na temat
        > walki torebkami.
        > Inteligencja podaje cyt:
        >
        > "Kursy samoobrony z wykorzystaniem przedmiotów codziennego użytku, w tym torebk
        > i, oferują specjalistyczne szkoły walki i organizacje zajmujące się bezpieczeńs
        > twem osobistym. Warto szukać warsztatów z zakresu samoobrony dla kobiet (WSD) l
        > ub kursów Urban Self-Defense (np. w StreetSafe), które często obejmują użycie t
        > orebki jako narzędzia do obrony. "

W instrukcji nie ma nic takiego, że ktoś ma szukać prywatnej szkoły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka