Dodaj do ulubionych

Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam politykó

24.01.26, 21:30
Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam polityków”, a dziś już ją rozmiękcza, gdy chodzi o człowieka z otoczenia PiS.
To klasyka pisowska: twarde deklaracje na kamerach, a potem „wyjątek”, „okoliczności”, „analiza akt” — czyli furtka tak szeroka, że można przez nią przepchnąć każdą decyzję.
Jeśli Nawrocki zaczyna kadencję od sygnału, że reguły będą obowiązywać wybiórczo, to nie jest żadna „odpowiedzialność”, tylko zapowiedź politycznego parasola i erozji zaufania do urzędu.
W takich sprawach nie liczą się usprawiedliwienia, tylko wrażenie równości wobec prawa — a Nawrocki właśnie pokazuje, że partyjna bliskość może mieć znaczenie i robi sobie z gęby dudę.
Obserwuj wątek
    • kawa_poranna11 Re: Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam pol 24.01.26, 21:53
      Nawrocki ujawnił, że prowadzi casting na pierwszego ułaskawionego.
      Ma już nawet żelaznego kandydata do debiutu. "Opinie prawne spłyną do mnie w przyszłym tygodniu i będę podejmował decyzję, czy mogę ułaskawić pana Adama Borowskiego w pierwszym pakiecie ułaskawień" — oznajmił I dodał: "To bardzo odważny człowiek, który zawsze stawał po stronie Polski".

Tyle, że Borowski przestepczo się zachował, nie respektował orzeczeń sądowych.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam pol 25.01.26, 01:01
        Buuuuuuu! Wielki Bu ma być pierwszy bo inaczej....
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam pol 25.01.26, 01:00
      Pisior z politykami. Ja czekam na 30% obniżki cen energii. :)
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam pol 25.01.26, 01:02
      x.com/agent25krk/status/2015197138095870148?s=20
    • no-popis Ten obrazek ilustruje ... 25.01.26, 02:41
      ....ilustruje to czego bronisz i co atakujesz.
      • bobislaw.borboje Co ilustruje 26.01.26, 09:39
        zdjęcie alfonsa z synem prostytutki w Davos 26?
    • stasi1 Re: Nawrocki mówił o zasadzie „nie ułaskawiam pol 26.01.26, 10:06
      Ale czy to jakieś zaskoczenie jest że ma polityków ułaskawić? Zresztą jeszcze przed wyborami założyłem tutaj wątek który ewentualnie pisowiec będzie jako pierwszy ułaskawiony przez ewentualnie przyszłego prezydenta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka