Dodaj do ulubionych

Mam pytanie,

04.02.26, 15:55
jak czytam, że miasta udostępniają dworce, autobusy, podgrzewane namioty to nurtuje mnie jedno, czy kler jako taki udostępnia kościoły, plebanie? nigdzie nie ma wzmianki o tym, a chcialbym zamknąć oczęta niedowiarkom.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Mam pytanie, 04.02.26, 15:57
      A może choć prowadzi jakieś "wzmożenie" modlitewne?
    • j-k Koscioly w PL sa kiepsko ogrzewane 04.02.26, 16:05
      wiec przy temperaturze na zewnatrz - 20 °C w kosciolach jest tak ok. + 5 °C

ale ty do kosciolow nie chadzasz - wie ta ignorancja - nie dziwi.
      • czan-dra Re: Koscioly w PL sa kiepsko ogrzewane 04.02.26, 16:10
        Wie ta ignorancja - nie dziwi, masz racje, ale przy 5+ o wiele trudniej zamarznąć niż przy -20, a jakby rozdawali ciepłe napoje, to zamarznięcie im by nie groziło, ale co ja tam wiem, miło tak poczytać "inteligentnego" inaczej, bo inaczej, ale zawszeć.
        • j-k Re: Koscioly w PL sa kiepsko ogrzewane 04.02.26, 16:46
          sloohaj, hloopcze, uwazam, ze niewierzacym., like you, nie przystoi szukanie pomocy w kosciolach

- wiec musisz sie udac w/s schronienia do Wladz Doczesnych.
          • czan-dra Re: Koscioly w PL sa kiepsko ogrzewane 04.02.26, 16:55
            Płytkie, ale jak na twój poziom "intelektu" to i tak szacunek, a skąd u ciebie przekonanie iżem niewiary pełen, sorry, ale kościołami zarządzają władze doczesne, jakbyś nie czarował to i tak realiów nie zmienisz.
            • dunajec1 Re: Koscioly w PL sa kiepsko ogrzewane 04.02.26, 17:14
              Kosciol zn. wielebni maja to do tego ze oni BIORA a nie daja, a jak juz cos daja np. sakramenty to nie za darmo.
            • j-k tfoja chandra tesz jest kiepsko ogrzewana 04.02.26, 17:15
              czan-dra napisał:
              ... a skąd u ciebie przekonanie iżem niewiary pełen, sorry, ale kościołami zarządzają władze doczes
              > ne, jakbyś nie czarował to i tak realiów nie zmienisz.

me sorry - nosz faktycznie raz jeden przyznam Ci racje - zapedzilem sie zarzucajac ci totalna niewiare.

a chodzilo mi jedynie o tfoja niewiare w Kosciol Katolicki i jego instytucje

- zatem , zamiast zajmowac sie czyms w co nie wierzysz - omijaj ich szerokiom lukiem - miast durnie ,

jak slepy jamnik, kasac po kostach cos co dla ciebie nie istnieje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka