boggi_dan 25.02.26, 12:16 Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 13:02 Czestochowa miastem korupcji 2026. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 13:10 boggi_dan napisał: > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prezydent. Jak czerwony to wiadomo, że kradł. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 15:25 no-popis napisała: > boggi_dan napisał: > > > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prez > ydent. > Jak czerwony to wiadomo, że kradł. Dzisiaj rano całą Częstochową wstrząsnęła wiadomość o zatrzymaniu Krzysztofa M. – urzędującego prezydenta miasta związanego z lewicą. Jak poinformował Jacek Dobrzyński, akcja została przeprowadzona przez agentów #CBA na polecenie prokuratora Śląskiego Wydziału Prokuratury Krajowej. Sprawa ma charakter niezwykle poważny i dotyczy podejrzenia popełnienia przestępstw korupcyjnych, a w kilku punktach miasta trwają obecnie intensywne przeszukania i zabezpieczanie ważnej dokumentacji. Po zakończeniu tych czynności operacyjnych zatrzymany mężczyzna zostanie przewieziony bezpośrednio do prokuratury w Katowicach. Zastanawiając się nad tym, czego właściwie można się było spodziewać po zarządzanej przez lewicę Częstochowie, wielu z nas czuje, że dzisiejsze wydarzenia to dopiero wierzchołek góry lodowej, która właśnie zaczęła się topić na naszych oczach 🧊🔥. Mamy wielką nadzieję, że to zatrzymanie to początek gruntownych porządków w mieście, a nadchodzące miesiące przyniosą nam nowe wybory samorządowe oraz całkowitą wymianę zarządów, na którą Częstochowa od dawna zasługuje. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 16:00 boggi_dan napisał: > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prezydent. > Czyli drogi bunga bunga Prokuratura działa bez rozróżniania swoi, nie swoi jak za Ziobry bywało. Tak właśnie powinno działać państwo prawa i zarazem państwo wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 16:14 No i. Do sprawy odniósł się rzecznik Nowej Lewicy. Poinformował, że decyzją przewodniczącego Włodzimierza Czarzastego Krzysztof Matyjaszczyk zostaje zawieszony w prawach członka partii do czasu pełnego wyjaśnienia tej sprawy. Sutryk też był zatrzymany przez CBA Wpłacił kaucję i dalej rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 16:32 boggi_dan napisał: > No i. Do sprawy odniósł się rzecznik Nowej Lewicy. Poinformował, że decyzją prz > ewodniczącego Włodzimierza Czarzastego Krzysztof Matyjaszczyk zostaje zawieszon > y w prawach członka partii do czasu pełnego wyjaśnienia tej sprawy. Sutryk też > był zatrzymany przez CBA > Wpłacił kaucję i dalej rządzi. A siedzi jakiś polityk za Collegium Humanum z lewa czy prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 18:07 mateusz572 napisał: > boggi_dan napisał: > > > No i. Do sprawy odniósł się rzecznik Nowej Lewicy. Poinformował, że decyz > ją prz > > ewodniczącego Włodzimierza Czarzastego Krzysztof Matyjaszczyk zostaje zaw > ieszon > > y w prawach członka partii do czasu pełnego wyjaśnienia tej sprawy. Sutry > k też > > był zatrzymany przez CBA > > Wpłacił kaucję i dalej rządzi. > > A siedzi jakiś polityk za Collegium Humanum z lewa czy prawa? Są różne oblicza Temidy. I tak długo mu się udawało. Zawsze byłem zdania że SLD zagrało pokerowo wystawiając go na prezydenta. Miły, uśmiechnięty trzymany z dala od wszystkich lokalnych afer, aferek, małych i dużych przekrętów, które były kręcone za jego plecami i o których "nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 18:49 " A siedzi jakiś polityk za Collegium Humanum z lewa czy prawa?" Sutryk ma zarzuty. Co ciekawe, nie ma ich np. Roguska, absolwentka Collegium Humanum. Widocznie ona uczciwie zaliczyła tamtejsze MBA i dlatego nikt się nią nie zainteresował, a nie dlatego, że jest bliską współpracownicą Kierwińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 18:48 "Czyli drogi bunga bunga Prokuratura działa bez rozróżniania swoi[...]" Drogi Mateuszu - popełniasz błąd zakładając, że Nowa Lewica są swoi w tej układance. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 12:42 Nowa Lewica jest koalicjantem w obecnym rządzie. Określenie „swoi” jest nadzwyczaj wyraźnie czytelne w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 12:59 Sąd nie wyraził zgody na jego areszt. Jest na urlopie i tyle w temacie. Może pora już na zmiany. Bo faktycznie Częstochowa stanęła w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 13:03 boggi_dan napisał: > Sąd nie wyraził zgody na jego areszt. Jest na urlopie i tyle w temacie. Może po > ra już na zmiany. Bo faktycznie Częstochowa stanęła w miejscu. > To dobrze, że sąd nie wyraził zgody na areszt. Areszty są nadużywane. Wystarczy wstrzymać paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 18:54 no-popis napisała: > To dobrze, że sąd nie wyraził zgody na areszt. Areszty są nadużywane. Wystarczy > wstrzymać paszport. Jak najbardziej się z tym zgadzam. Nastały inne czasy i areszty wydobywcze stały się mniej modne. Moda taka zapanowała za niejakiego Ziobry, który areszty wydobywcze stosował nagminnie aby także opozycję pognębić. Zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 18:33 sverir napisał: > "Czyli drogi bunga bunga Prokuratura działa bez rozróżniania swoi[...]" > > Drogi Mateuszu - popełniasz błąd zakładając, że Nowa Lewica są swoi w tej układ > ance. > Prokuratura zastosowała wobec prezydenta szereg środków: zawieszenie w pełnieniu funkcji służbowych (zakaz wstępu do urzędu), poręczenie majątkowe (250 tys. zł) oraz dozór policji połączony z zakazem kontaktowania się z określonymi osobami. Zatrzymali mu paszport i złożą zażalenie na wyrok sądu. Już wskoczył na stanowisko Wolski. Drogi Mateusz pochodzi z tego miasta i ma rozeznanie w czym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 18:50 boggi_dan napisał: > Prokuratura zastosowała wobec prezydenta szereg środków: zawieszenie w pełnieni > u funkcji służbowych (zakaz wstępu do urzędu), poręczenie majątkowe (250 tys. z > ł) oraz dozór policji połączony z zakazem kontaktowania się z określonymi osoba > mi. Zatrzymali mu paszport i złożą zażalenie na wyrok sądu. Już wskoczył na st > anowisko Wolski. Drogi Mateusz pochodzi z tego miasta i ma rozeznanie w czym rz > ecz. Mylisz się bunga bunga nie pochodzę z tego miasta, choć nie zaprzeczam, że w Częstochowie tez pomieszkiwałem. Jednakże różnica zasadnicza między nami jest taka, że ja nie interesuję się twoim życiem prywatnym choć wiem z kim mam do czynienia bo sam się tym wychwalałeś tu i tam a ty byś wszystko chciał o mnie wiedzieć a nie wiesz i przedstawiasz mój fałszywy i fragmentaryczny obraz. Przestań więc może mną się zajmować a zajmij się sobą samym i popracuj nad sobą w tym sensie aby w brudnych buciorach nie wkraczać w czyjeś życie i nie pisać komuś życiorysów. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 16:31 Coś tu jest nie tak. Bogobojni Częstochowianie wybrali czerwonego na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 18:08 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > Coś tu jest nie tak. Bogobojni Częstochowianie wybrali czerwonego na prezydenta > ? Nieprzerwanie od 10 grudnia 2010 roku. Oznacza to, że rządzi miastem już ponad 15 lat, wygrywając kolejne wybory samorządowe w 2014, 2018 oraz w kwietniu 2024. Tak na przekór mamie..... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 20:47 > Nieprzerwanie od 10 grudnia 2010 roku. Co na to zakonnicy z Jasnej Góry? Rzucili już jakieś czary/klątwy na częstochowski lud? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 25.02.26, 21:04 Była próba odwołania w zeszłym roku. Ale się nie udało. PIS ma słabe poparcie w tym mieście. Poza Piotrkiem Wroną to aktywnie cienko. Ciekawe czy do Baltów się dobiorą? Eweliny i Marka. To szare persony. Nie jest powiedziane że M. nie wygra sprawy. W czwartek będzie wiadomo. Samo CBA bez zgody prokuratora nic nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 10:42 > PIS ma słabe poparcie w tym mieście Nic dziwnego. W cieniu Brunatnej Góry też mieszkają normalni ludzie, którym nie podobają się najazdy dzikich kiboli na ich miasto i bratanie się pisu z nimi na wspomnianej górze. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 10:38 > "Oznacza to, że rządzi miastem już ponad 15 lat, wygrywając kolejne wybory samorządowe w 2014, 2018 oraz w kwietniu 2024." Ciekawe, dlaczego tak go namiętnie wybierali? Może dlatego, że dobrze rządził miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 17:21 bobislaw.borboje napisała: > > Ciekawe, dlaczego tak go namiętnie wybierali? Może dlatego, że dobrze rządził miastem? Ja głosowałam na Matyjaszczyka, ponieważ wybór był między dżumą a cholerą. Albo Matyjaszczyk z Lewicy, albo kandydatka PiS-u, o której w mieście mówi się bardzo źle. Matyjaszczyk raz rządził lepiej, raz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 18:26 asia-loi napisała: > bobislaw.borboje napisała: > > > > Ciekawe, dlaczego tak go namiętnie wybierali? Może dlatego, że dobrze rzą > dził miastem? > > Ja głosowałam na Matyjaszczyka, ponieważ wybór był między dżumą a cholerą. Albo > Matyjaszczyk z Lewicy, albo kandydatka PiS-u, o której w mieście mówi się bard > zo źle. Matyjaszczyk raz rządził lepiej, raz gorzej. > > Zasiedział się w Częstochowie. Nie dałaś szansy innym. Częstochowa oprócz Jasnej Góry to dziura i dziurawe drogi. Ta kamienice pamiętają jeszcze wozy konne. To prowizorka jak stadion Rakowa w wykonaniu tego prezydenta. Starzy ludzie bo dla nich robił Senioradę. Dla młodych ludzi bez perspektyw. Tu tylko głosują na komucha lub z Platformy. Ludzie się nie zagłębiają dalej, gdzie Balty siedzą w spółkach miejskich. To samo ci co prowadzą biznes i są uzależnieni od pana M. W przyznawaniu koncesji. Jak były wybory między nim, a Pohorecką to całkowicie olał miasto. A tu fart i wygrał. Referendum nic nie dało bo brali się jak do jeża. Dostał areszt na trzy miesiące. Zobaczymy co dalej. Takich miast jest mnóstwo w Polsce i rządzą układy i układziki. . > Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 18:39 Sebastian Myśliwiec z Dospelu wypromował w pierwszej kadencji M. i sponsorował. Miłośnik dzikich zwierząt. Spacerował po Częstochowie z pumą. Właściciel klubu Wisła i gangster. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Jestem za likwidacja CBA 25.02.26, 19:33 bo to banda w rekach KAZDEJ aktualnej Wladzy. Polska posiada CBS (P) i ABW - ktore to zupelnie wystarczaja Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Jestem za likwidacja CBA 25.02.26, 20:16 j-k napisał: > bo to banda w rekach KAZDEJ aktualnej Wladzy. > > > Polska posiada CBS (P) i ABW - ktore to zupelnie wystarczaja > Szkoda, że prezydenci miast nie mają immunitetu jak parlamentarzyści, karygodne przeoczenie. Swoją drogą kolega Czarzastego z Lewicy podejrzany o branie łapówek? To jakieś podle moherowe pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Jestem za likwidacja CBA 26.02.26, 10:28 j-k napisał: > bo to banda w rekach KAZDEJ aktualnej Wladzy. > > > Polska posiada CBS (P) i ABW - ktore to zupelnie wystarczaja > ABW powiadasz doktorze 😎 Warto przypomnieć, że były szef ABW Piotr Pogonowski z kaprala na pułkownika awansował w 18(!) miesięcy, a kancelaria Dudy odmawiała przekazania informacji o dacie awansu na pierwszy stopień oficerski. Jak w świetle tego miał czuć się przeciętny oficer służb? Określenie "patologia" nie oddaje sedna problemu. A Pogonowski nie był wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 07:56 boggi_dan napisał: > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prezydent. > I nie uciekł na Węgry? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Prezydent Czestochowy 26.02.26, 11:04 mateusz572 napisał: > boggi_dan napisał: > > > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prez > ydent. > > > > I nie uciekł na Węgry? Raczej się nie spodziewał. Dobrze wiesz bo jesteś z tego miasta tak jak i Aśka. Przecież to jest ośmiornica. W TBS czerwoni. W Naszej Pracy to samo. W wodociągach jak wyżej. W przedsiębiorstwie komunalnym. Była próba odwołania, ale nic z tego nie wyszło. Do tej pory zarzuty usłyszało 17 osób. Pierwszą, od której ruszyło domino był Bartłomiej Sabat. były wiceprezydent Częstochowy, w chwili zatrzymania wicemarszałek województw śląskiego. Pod koniec października 2025 r. zatrzymany został ówczesny przewodniczący Rady Miasta Częstochowy Łukasz Banaś, który był kandydatem Koalicji Obywatelskiej na prezydenta Częstochowy w ostatnich wyborach. samorządowych Dzieje się dużo w Częstochowie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja jestem sceptyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis ludzie są tylko ludżmi we wszystkich partyjach 27.02.26, 12:27 boggi_dan napisał: > Krzysztof M. Zatrzymany przez CBA. Coś się dzieje. Czerwony lewicowy prezydent. > To standard niestety dotyczy wszystkich partii bo we wszystkich partia są tylko ludzie. Martwić się należą złym propozycjom jaką jest np likwidacja CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 13:09 KNF zawiadomiła prokuraturę. Kolejna afera na giełdzie w którą jest zamieszany obecny doradca Nawrockiego Paweł Gruza Naprawdę Belweder to jeden wielki kryminał businessinsider.com.pl/biznes/knf-zawiadomila-prokurature-kolejna-afera-na-gieldzie/wlv97f2 Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 13:53 Ktoś tu pisał o standardach, dlatego wkleiłem to tu. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Czestochowy 27.02.26, 19:19 Ogólnie widzę to tak. Częstochowa za Matyjaszczyka zmieniła się bardzo na plus. Wcześniej to miasto nie miało takiego szczęścia i wiele okazji na lepszy rozwój przeszło koło nosa. Natomiast to, że prezydent Częstochowy jest zamieszany w afery korupcyjne to już inna bajka. Brał w tym udział zasługuje na karę, nie brał zostanie uniewinniony. Najważniejsze, że obecnie służby państwowe i Prokuratura nie dzielą umoczonych na swoich i obcych czyli opozycyjnych jak za Ziobry bywało. Odpowiedz Link Zgłoś