j-k no zwykly facet. 23.04.26, 22:34 negativum napisał: > A kto to jest? Był? no zwykly facet, tyle , ze posel. nie wiedzial, ze chodniki i jezdnie nie sa dla rowerzystow. dla nich sa sciezki roverowe, ale tych w PL malowato... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: no zwykly facet. 23.04.26, 23:04 j-k napisał: > > no zwykly facet, tyle , ze posel. To był bardzo dobry człowiek i niezwykły poseł, choć nie tak medialny, jak ci z pierwszych szeregów. Nie wdawał się w partyjne wojny. Skupiał się na pomocy innym ludziom i zwierzętom. Nie wiem czy kiedykolwiek w polskim Sejmie był ktoś taki. > nie wiedzial, ze chodniki i jezdnie nie sa dla rowerzystow. > Ten twój komentarz jest bardzo chamski. Zginął potrącony przez samochód, który nagle w niego wjechał. 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bezczelnosc. 23.04.26, 23:28 asia-loi napisała: > Ten twój komentarz jest bardzo chamski. > Zginął potrącony przez samochód, który nagle w niego wjechał. 😢 czy ja tu bronie kogos - kto w niego wjechal ? sam jestem rowerzysta. i na zwyklej jezdni tez nie czuje sie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: bezczelnosc. 24.04.26, 01:03 Ale zwalasz na niego winę a nie na bandytę za kierownicą. Dobrze, że padło na polityka, bo już policja zamiata sprawę pod dywan: -niedawno potrącony został inny i policja uwierzyła, że kierowca myślał że to ptak -w przypadku Litewki kierowca na niby usnął lub zasłabł, gdy realnie kontrował (po prostu pędził jak wariat i stracił kontrolę, średnia Polaków w zabudowanym to 71 km/h, tam gdzie wolno 60 jadą 80-100.. Moje przykłady z tego tygodnia: -dziś mijamy się ja i inna rowerzystka a zwyrodnialec slalomem nie zachowując 1 m odległości, za to pędząc ok. 80 km/h, minął mnie na ok. 50 cm - wygląda nieźle, realnie było blisko czołówki, ani myślą zwolnić -ze 2 dni temu na ostrym i powolnym zakręcie wypadł na lewą stronę na czołówkę ze mną, warunki tam tragiczne, żwir wertepy więc jechał ok. 30 km/h. Policja rozdaje mandaty za jazdę po chodniku (mimo, że hulajnogi mogą wszędzie). Zaś za mniej niż 1 metr jest 0 mandatów, nawet za tak skrajnie i typowe 20-30 cm (które robi 50% kierowców). Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: bezczelnosc. 24.04.26, 02:51 A niewiadomo jak było to już drugi polityk z Zagłębia. W wypadku zginął kiedyś Daniel Pudrzycki kandydat na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: bezczelnosc. 24.04.26, 16:34 boggi_dan napisał: > A niewiadomo jak było Już wiadomo: 1. Litewka winny bo nie miał kasku 2. kierowca niewinny bo zasnął lub zasłabł. Dlaczego przyjmowane są wersje absurdalne? Głupsze nawet niż porwanie Madzi czy wypadnięcie jej z kocyka (i olewanie drobiazgów jak szukanie w internecie jak zamordować dziecko). Ta Kazimierzowska to droga do autostrady, bliźniaczo podobna do tej pod Warszawą którą jeżdżę ok. 3 (x2) razy na tydzień, też 60 km/h, też dość nierówna z łagodnymi zakrętami. Typowi kierowcy tam pędzą 80-100 km/h, a gdy taki zwyrol mija zakręt to się poważnie boję czołówki lub uderzenia od tyłu. Oczywiste, że: a. bandyta jechał znacznie za szybko (już 50 to średnio 71 km/h i 79% łamiących przepisy) b. stracił panowanie na jakieś nierówności c. kontrował, żeby nie wpaść do rowu mając gdzieś że zabije Litewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: bezczelnosc. 24.04.26, 18:47 " Ale zwalasz na niego winę a nie na bandytę za kierownicą." A tego to jeszcze nie wiadomo, czy bandyta, więc lepiej się wstrzymać z oceną. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: no zwykly facet. 24.04.26, 07:16 Mi we wtorek auto uderzyło w kierownik, na zakręcie. Być może kierowca nie chciał przekraczać ciiągłej linii więc możliwie najbliżej mnie jechał Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dopiero teraz ? 23.04.26, 22:32 bo ja vidze to (te fale...) conajmniej od paru lat... Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 22:36 Napisałem to na innym portalu. Poseł Litewka jako jeden z pierwszych stanął w obronie Pierwszej Damy w obliczu odrażającej nagonki jaką doświadczyła ze strony polityków Koalicji, feministek i celebrytek. Został za to zaatakowany przez lewicowe środowiska ale się nie ugiął. W lutym 2026 roku publicznie stanął w obronie Marty Nawrockiej, ówczesnej pierwszej damy, po wywiadzie, którego udzieliła telewizji TVN24. Na tym forum też był hejcik wobec niej . Niech spoczywa w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 22:46 Zostało po Nim mnóstwo historii ludzi, którym odmienił los. Pomaganie najsłabszym, dzieciom, zwierzętom było sensem jego życia. W ciągu 36 lat zrobił tyle dobrego, jakby spieszył się zrobić jak najwięcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 22:57 Szkoda, że takich posłów mamy tak mało. Łukasz Litewka był nawet chyba - jedyny. 😪 Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: zalała nasz kraj fala smutku 24.04.26, 06:32 "Szkoda, że takich posłów mamy tak mało. Łukasz Litewka był nawet chyba - jedyny. 😪" Pamiętam, gdy po wyborach w 2023 znajomi mówili, że do parlamentu dostał się człowiek, który tyle dobrego już zrobił. Podziwiałam go, że bierze na siebie ponad ludzkie możliwości tyle trudnych historii Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: zalała nasz kraj fala smutku 24.04.26, 07:49 hana2 napisała: > "Szkoda, że takich posłów mamy tak mało. Łukasz Litewka był nawet chyba - jedyn > y. 😪" > > Pamiętam, gdy po wyborach w 2023 znajomi mówili, że do parlamentu dostał się cz > łowiek, który tyle dobrego już zrobił. > > Podziwiałam go, że bierze na siebie ponad ludzkie możliwości tyle trudnych hist > orii > Został wybrany do sejmu będąc zaangażowanym sumiennie społecznikiem. Będąc posłem sumiennym społecznikiem pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 23:06 hana2 napisała: > Zostało po Nim mnóstwo historii ludzi, którym odmienił los. Pomaganie najsłabsz > ym, dzieciom, zwierzętom było sensem jego życia. W ciągu 36 lat zrobił tyle dob > rego, jakby spieszył się zrobić jak najwięcej.... Dobrzy ludzie odchodzą, a zostają... Miałem kiedyś coś podobnego. Jak wracałem z ranczo i potrącił mnie Ukrainiec. Na pasach jak przejeżdżałem ze ścieżki rowerowej na drugą stronę. Obróciło mnie i wybiłem łokciem mu boczną szybę. W sumie miałem szczęście. Kupiłem sobie później elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: zalała nasz kraj fala smutku 24.04.26, 00:52 hana2 napisała: > Zostało po Nim mnóstwo historii ludzi, którym odmienił los. Pomaganie najsłabsz > ym, dzieciom, zwierzętom było sensem jego życia. W ciągu 36 lat zrobił tyle dob > rego, jakby spieszył się zrobić jak najwięcej.... Sprawdziłem, szkoda człowieka. Skończył jak Nico. Też zginęła na rowerze. The V̲e̲lvet Unde̲rgro̲und & N̲ico (Full Album 1967) To ta Niemka po lewej w dolnym rogu. Velvet Underground - Pale Blue Eyes Nico - These Days (Visualizer) Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 22:58 wygrał z Czarzastym w okręgu, no i działał na rzecz psów. Tyle o nim wiem. 35 lat to nie jest wiek na umieranie, ale nic się nie poradzi na przeznaczenie. www.youtube.com/watch?v=XGztkV5-OLM&list=RDXGztkV5-OLM&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 23:08 Startował z ostatniego miejsca na liście. Czarzasty z pierwszego miejsca. Litewka zdobył ponad 40 tysięct głosów, a Czarzasty ponad 20 tysięcy. O Litewce nawet PiS dobrze mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: zalała nasz kraj fala smutku 24.04.26, 18:47 " O Litewce nawet PiS dobrze mówi. " Mało, że PiS - nawet Braun i jego ekipa. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: zalała nasz kraj fala smutku 23.04.26, 23:09 perla.roztocza napisał(a): > wygrał z Czarzastym w okręgu, no i działał na rzecz psów. > Tyle o nim wiem. > 35 lat to nie jest wiek na umieranie, ale nic się nie poradzi na przeznaczenie. > www.youtube.com/watch?v=XGztkV5-OLM&list=RDXGztkV5-OLM&start_radio=1 Wygrał ostatniego miejsca. I nie został marszałkiem. Znany ze pomocy i zbiórek. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: zalała nasz kraj fala smutku 24.04.26, 09:15 www.instagram.com/reel/DXfGh0UjRkL/?igsh=MW8zeGl3NDE2cGR3Zg== Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: zalała nasz kraj fala smutku 25.04.26, 21:10 hana2 napisała: > www.instagram.com/reel/DXfGh0UjRkL/?igsh=MW8zeGl3NDE2cGR3Zg== A Doda dała nagrodę kto wskaże, że to był zamach🤔 Odpowiedz Link Zgłoś