Dodaj do ulubionych

Benzyna coraz taniej...

IP: *.atlanta-25-30rs.ga.dial-access.att.net 24.11.02, 02:37
Pare dni temu po raz pierwszy od bardzo dawna tankowalem zwykla ponizej
dolara za galon! Cena na stacji byla $1.01, ale mialem karte stalego klienta
(Kroger) i zaplacilem chyba $0.97 za galon. A zlodzieje na stacji kolo mnie
nadal strasza mnie cena $1.19...
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.telia.com 24.11.02, 03:06
      U nas to samo.Dawniej 98 kosztowala za litr 9.75sek a teraz 9.23sek.A 95 to
      zeszla ponizej 8.75sek mowa oczywiscie o Statoil.Pzdr.Michal
      P.S cholera spac nie moge chyba idzie na zime.
    • Gość: Marcel Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.reshall.umich.edu 24.11.02, 04:22
      U nas tez tanieje. Tyle, ze dzis najtaniej widzialem za $1.42 za galon. Ale to
      i tak lepiej niz $1.60 dwa tygodnie temu.
    • Gość: Lysy Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.client.attbi.com 24.11.02, 04:22
      Tanio tam u was. Ja niestety musze placic gdzies kolo
      1.5 $/gal (nie jestem pewny ile dokladnie ale cos kolo
      tego)
      • Gość: Jack Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 24.11.02, 08:18
        Piszecie to specjalnie żeby nas rozzłościć ???
        Jeżeli dobrze rozumiem to 1 galon to troche więcej niż 4,5 l czyli ja płacę za
        tę objętość ok. 15 zł czyli 3.7 $....;(
        • Gość: Marcel Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.reshall.umich.edu 24.11.02, 17:28
          Gość portalu: Jack napisał:
          > Jeżeli dobrze rozumiem to 1 galon to troche więcej niż 4,5 l
          Spokojnie! US gallon to tylko ok. 3.8 l. Nie jest wiec az tak tanio.
    • Gość: obi. Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 24.11.02, 14:15
      Marku, nie denerwuj ludzi ;)

U nas monopoliści znów podnoszą ceny!!! Zastanawia mnie ten fenomen: dolar
      tańszy niż w wakacje (w złotówkach), ropa tańsza niż w wakacje, a benzyna w
      Polsce... droższa!

Pozdr
      • Gość: kami.kadze Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.acn.pl 24.11.02, 17:15
        A u mnie stanialo! Z 3,o9zl na 3,o6zl :)) Zawsze to 3 gr :D
        • Gość: obi. Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 24.11.02, 23:20
          Gość portalu: kami.kadze napisał:

> A u mnie stanialo! Z 3,o9zl na 3,o6zl :)) Zawsze to 3 gr :D

Na razie staniało, ale niestety zdrożeje. NIe mogę znaleźć linka, ale dzisiaj
          czytałem na stronie GW lub Onecie, że od poniedziałku Orlen ponosi ceny o ok.
          20 zł za 1000 litrów, a RG - o ok. 15 zł.

Pozdr
      • Gość: Adam Poczekaj aż złodzieje z Orlenu "kupią" RG IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.11.02, 17:36
        Już teraz im się w dupach poprzewracało!!!! Jak zostaną faktycznym monopolistą
        po tym jak "kupią" Rafinerię Gdańską to dopiero się zacznie. Będziemy jeździć
        na ......rowerach i to nie tych produkowanych wkrótce na Żeraniu. Wywindują
        ceny do ponad 4 PLN za litr. Za coś trzeba utrzymywać tę bandę cwaniaczków ze
        służbowymi samochodami po 100 i więcej tysięcy i kosmicznymi pensjami. Tankując
        w Orlenie właśnie za to płacicie!!!!!!!!!!!!! Ja nigdy nie tankuję w Orlenie
        żeby nie finansować tego złodziejstwa.

Pozdrawiam wszystkich trzymających się jak najdalej od złodzieji z Orlenu.

• Gość: Mar heheheehe wiwat socjalistyczna Europa IP: skory:* / 10.2.13.* 24.11.02, 23:37
        Gość portalu: obi. napisał:

> Marku, nie denerwuj ludzi ;)
        >
        > U nas monopoliści znów podnoszą ceny!!! Zastanawia mnie ten fenomen: dolar
        > tańszy niż w wakacje (w złotówkach), ropa tańsza niż w wakacje, a benzyna w
        > Polsce... droższa!
        >

Głosujcie na SLD, AWS, LPR i temu podobnych i pchjcie sie do UE, to bedziecie
        mieć benzynę po 4,5 zł z litra. Już niedługo.
    • Gość: Bimmer Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.broadcom.com 25.11.02, 01:41
      Ponizej dolca za galon??
      Rany, ale CI dobrze.
      W LA na dal okolo 1.70

• Gość: Marek Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 25.11.02, 04:31
        Dzis juz podrozala i jest po $1.05
    • Gość: Hiszpan Re: Benzyna coraz taniej... IP: 213.25.43.* 25.11.02, 08:49
      a ja dzisiaj widziałem na Neste po 2,99 zł/l jako że tankuje płacąc karta to
      mam wtedy po 2,98 zł/l
      na innych stacjach co ciekawe jest po 3,07-3,10 zł/l najzabawniejsze że na
      schellu oddalonym od neste o 50! (pięćdziesiąt) m jest po 3,07 zł/l...
      mimo wszystko bardziej podobaja mi się ceny w USA! przy takiej różnicy cen to
      mógłbym śmiało śmigać bestią palącą nawet te 20l/100km...

chyba muszę się zacząć rozglądać za cenami biletów lotniczych do USA!
      :)

PZDR!
    • Gość: Hiszpan Re: Benzyna coraz taniej... IP: 213.25.43.* 25.11.02, 08:49
      a ja dzisiaj widziałem na Neste po 2,99 zł/l jako że tankuje płacąc karta to
      mam wtedy po 2,98 zł/l
      na innych stacjach co ciekawe jest po 3,07-3,10 zł/l najzabawniejsze że na
      schellu oddalonym od neste o 50! (pięćdziesiąt) m jest po 3,07 zł/l...
      mimo wszystko bardziej podobaja mi się ceny w USA! przy takiej różnicy cen to
      mógłbym śmiało śmigać bestią palącą nawet te 20l/100km...

chyba muszę się zacząć rozglądać za cenami biletów lotniczych do USA!
      :)

PZDR!
      • Gość: Rad Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.11.02, 10:18
        Gość portalu: Hiszpan napisał:

> a ja dzisiaj widziałem na Neste po 2,99 zł/l jako że tankuje płacąc karta to
        > mam wtedy po 2,98 zł/l
        > na innych stacjach co ciekawe jest po 3,07-3,10 zł/l najzabawniejsze że na
        > schellu oddalonym od neste o 50! (pięćdziesiąt) m jest po 3,07 zł/l...
        > mimo wszystko bardziej podobaja mi się ceny w USA! przy takiej różnicy cen to
        > mógłbym śmiało śmigać bestią palącą nawet te 20l/100km...
        >
        > chyba muszę się zacząć rozglądać za cenami biletów lotniczych do USA!
        > :)
        >
        > PZDR!

krótkie pytanko, z chęcią tankowałbym na Neste ale chciałbym dostawać fakturę
        bo mam działalność gospodarczą, czy na bezobsługowej stacji mozna taką fakturę
        dostać???
        • Gość: Niknejm Re: Benzyna coraz taniej... IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 25.11.02, 17:55
          Gość portalu: Rad napisał:

> krótkie pytanko, z chęcią tankowałbym na Neste ale chciałbym dostawać fakturę
          > bo mam działalność gospodarczą, czy na bezobsługowej stacji mozna taką
          > fakturę dostać???

Można, patrz w innym wątku. Na dystrybutorze jest telefon, pod który należy w
          tym celu zadzwonić.

Pzdr
          Niknejm

P.S. Ja też tankuję na Neste, bo cena dobra, a jakość też niezła. Staram się
          jak najmniej płacić monopoliście - póki jeszcze można.
          • Gość: is300 Jak jakosc tego Paliwa???? IP: *.dyn.optonline.net 25.11.02, 19:02
            To mnie wlasinie ciekawi.
            Tak jak tu nie ktorzy pisza, Marek jakie paliwo tankujesz? Najtanisze jakie
            jest, w najbardziej obskurnej, bezimiennej stacji?
            Ja tankuje za $1.55 za Premium 93, w Exxon "BP Petroleum"
            Tez moge tankowac za $1.10, gdziesc w jakiejsc tam stacji, nie wiadomo co leja
            i potem samochod slabo pali, albo obroty w samochodzie rozne sa.
            Dlatego wole zaplacic drozej i wiem ze mam lebsze paliwo w zbiorniku.
            • Gość: Marek Re: Jak jakosc tego Paliwa???? IP: *.atlanta.ga.us 25.11.02, 19:07
              Tankuje na:
              1) Nowiutkiej stacji Krogera (siec sklepow spozywczych) - tam najtansze paliwo
              2) Stacjach QT i RaceTrack - tu ceny porownywalne z Krogerem jak sie nie ma karty stalego klienta
              3) Na Amoco/BP i Texaco - jak akurat mi przyjdzie ochota.

W moich okolicach wszystkie stacje sa nowe i ladne - zadna nie ma wiecej niz 3-5 lat. Nie tankuje na
              starych stacjach bo potem samochod zle jezdzi.

Ceny dzis (jechalem na lunch):
              1) 1.02 bez karty, 0.99 z karta
              2) 1.02
              3) 1.06
              za galon zwyklej.

• Gość: Marek Re: Jak jakosc tego Paliwa???? IP: *.atlanta.ga.us 25.11.02, 19:10
                Aa - tez zauwazylem roznice jakosci paliwa - najepiej ciagnie na benzynie 93 z Krogera. Najgorsza jest 93
                z RaceTrack. Texaco jest O.K, ale na BP mam wrazenie ze lepiej jedzie. QT jest bez zastrzezen.
                • Gość: Marcel Re: Jak jakosc tego Paliwa???? IP: *.med.umich.edu 25.11.02, 23:32
                  U mnie w okolicy chyba najlepsze jest na Speedway'u. Ale widze spore roznice
                  sezonowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka