Dodaj do ulubionych

Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani?

05.05.26, 23:24
Od jakiegoś czasu ich nie widzę i ich stylu pisania pod innym nick'iem nie rozpoznaję...
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 06.05.26, 01:26
      Się zbieram do nakazu sądowego, + 10 klocków na dzieci. A może i 100 klocków.
      Pomimo próśb nie otrzymałem od Agory wyjaśnień. Złożą te przed Sądem. Tam już będą musieli. I tak trzeba traktować tę gadzinę,
      • hana2 Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 18:22
        Już chyba pisałam, że będzie ciekawie oglądać jak bronisz w sądzie prawa do swobodnego pisania inwektyw na temat ematek.
        • boggi_dan Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 20:47
          hana2 napisała:

> Już chyba pisałam, że będzie ciekawie oglądać jak bronisz w sądzie prawa do swo
          > bodnego pisania inwektyw na temat ematek.
          Pomijając co napisał i kto go zakapował dwa razy. To ematki nie są takie idealne. Większości mają problemy ze sobą i nienawidzą facetów. Byś się zdziwiła kto moderuje teraz tamto forum.
        • sverir Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 05:53
          "Już chyba pisałam, że będzie ciekawie oglądać jak bronisz w sądzie prawa do swobodnego pisania inwektyw na temat ematek."

Co nie zmienia faktu, że agora przyznaje sobie jednostronne prawo do interpretacji regulaminu, banuje i jeśli chcesz wiedzieć dlaczego, sama musisz się upominać o uzasadnienie.
          Mnie zbanowali na "głównym", bo - jak się dowiedziałem - nie mogę napisać użytkownikowi, że jest propagandzistą Putina:)
        • negativum Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 15:57
          hana2 napisała:

> Już chyba pisałam, że będzie ciekawie oglądać jak bronisz w sądzie prawa do swo
          > bodnego pisania inwektyw na temat ematek.

Sądu RP się nie boję. Dochodzić będę swojego, a nie jakiś ematek. Jak ematki mają coś do mnie, to do sądu.
          Dałem ci słowo, że nie będę pisał o rzeczach, o któryś mnie poinformowała, wbrew memu życzeniu. To są twe osobiste sprawy i nie wchodzi mi w to wnikać.

Kasy od Agory nie chcę. Przyda się dzieciom z Hospicjum (we WRO działała Czerska, co za ironiczna nazwa :) Dostaną coś więcej, niżli serduszko.
          hospicjum.wroc.pl/kontakt/
          Smuto mi jest to pisywać, ale ŻŁE kobiety, obojętnie gdzie (nawet na emamie) trzeba traktować z glana. I nie ma, że boli. Taki zły chyba nie jestem. Koty do mnie lgną, dziś usiadła mi sroka na ręce. Gołębi nie lubię, prócz sierpówek. Ale za nie biorą się sokoły. Jak gaworzyły jeszcze miesiąc temu tak cicho.

Taki sokolik jest herbem Ukrainy. Potrafi się rozpędzić nawet do 400 km/h. I gołębi ubywa. U mnie na dzielni dwie parry ją zaaprobowały. Rok temu jedna gnieździła się na parapecie na 9 piętrze. Sokoły są ptakami skalnymi. Blokowisko to ich naturalny teren.
          • hana2 Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 19:23
            "Dałem ci słowo, że nie będę pisał o rzeczach, o któryś mnie poinformowała, wbrew memu życzeniu."

To fajnie, bo zdarzało ci się przenosić wiadomości z prywatnego forum. Rozmawialiśmy kilka razy na poczcie. Ale nie sądziłam, że będziesz potem obwieszczał publicznie, że coś wiesz, ale nie napiszesz. Bardzo szlachetnie z twojej strony. I jak tu cię nie lubić.
            • negativum Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 20:22
              hana2 napisała:

> "Dałem ci słowo, że nie będę pisał o rzeczach, o któryś mnie poinformowała, wbr
              > ew memu życzeniu."
              >
              > To fajnie, bo zdarzało ci się przenosić wiadomości z prywatnego forum. Rozmawia
              > liśmy kilka razy na poczcie. Ale nie sądziłam, że będziesz potem obwieszczał pu
              > blicznie, że coś wiesz, ale nie napiszesz. Bardzo szlachetnie z twojej strony.
              > I jak tu cię nie lubić.

Wiem i o tym nie napiszę. Dałem ci słowo. Nie wiem za co mnie nie lubisz, bo nie gryzę. Twoja sprawa.
              Jesteś mi obca.
              • boggi_dan Re: Taki off top. 07.05.26, 20:33
                negativum napisał:

> hana2 napisała:
                >
                > > "Dałem ci słowo, że nie będę pisał o rzeczach, o któryś mnie poinformował
                > a, wbr
                > > ew memu życzeniu."
                > >
                >
                > > I jak tu cię nie lubić.
                >
                > Wiem i o tym nie napiszę. Dałem ci słowo. Nie wiem za co mnie nie lubisz, bo ni
                > e gryzę. Twoja sprawa.
                > Jesteś mi obca.
                >
                > W tam nie bądź taki zadziorny. Palnąłeś głupotę i trzeba było odcierpieć. Czasami trzeba się ugryź w język. Ludzie czytają to forum i meldują. Byłeś w ZOMO byłeś w ORMO, teraz jesteś za Platformą. O Ciebie nikt się martwił. Ja w sumie do Psa i Ryja nic nie miałem. Ryj był starszym człowiekiem i szkoda mi było. Stachu nie pisze niewiadomo co z nim. Ogólnie to pani K. wyczyściła wątek. Ludzie listy piszą.

>
                • negativum Sokół 07.05.26, 21:21
                  boggi_dan napisał:

www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                  www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                  taki ukraiński tryzub.
                  • negativum Re: Sokół 07.05.26, 21:57
                    negativum napisał:

> boggi_dan napisał:
                    >
                    > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                    > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                    > taki ukraiński tryzub.

Na dzielni rozbestwiły się gołębie. Wystarczyła para tych ptaków. I spokój. To ptaszysko potrafi osiągać 400km/h.
                    • boggi_dan Re: Sokół 07.05.26, 22:55
                      negativum napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      > > boggi_dan napisał:
                      > >
                      > > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                      > > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                      > > taki ukraiński tryzub.
                      >
                      > Na dzielni rozbestwiły się gołębie. Wystarczyła para tych ptaków. I spokój. To
                      > ptaszysko potrafi osiągać 400km/h.
                      >
                      > Ładne. U mnie stado gołębi dokarmiają dwie aktywistki. Nie mogliśmy zrobić kiedyś przeglądu dachu. Bo mają gniazda lęgowe. Ludzie wyrzucają chleb i to w dużych ilościach. One dokarmiają je ziarnem przy śmietniku, a reszta co grzebie to chlebem. Wszystko zafajdane. Pod spodem jest luka i wyłażą tam do śmieci i grzebią. Nie mają naturalnych wrogów. Koty się nie chcą. Kiedyś była kuna i lis. Ale rozjechali je samochodami.
                      >
                      • boggi_dan Re: Sokół 07.05.26, 22:57
                        Koty się nie chcą tego chwycić.
                        • hana2 Re: Sokół 07.05.26, 23:05
                          "Koty się nie chcą tego chwycić"

Może te koty to też aktywiści.
                          • boggi_dan Re: Sokół 09.05.26, 16:29
                            hana2 napisała:

> "Koty się nie chcą tego chwycić"
                            >
                            > Może te koty to też aktywiści.
                            Nie wiem, ale coś Tobą znowu coś złego dzieje Hania. To jest takie forum co zrobiło się bardzo nie przyjazne. Już lepiej było za Snajpera, ale później się zrobił bardzo złośliwy, pamiętam nasze początki na tym forum. Było o wiele łatwiej i ludzie bardziej byli nastawieni do siebie. Teraz coraz gorzej.
                            • sverir Re: Sokół 09.05.26, 16:36
                              "Było o wiele łatwiej i ludzie bardziej byli nastawieni do siebie. Teraz coraz gorzej. "

Nie było lepiej, po prostu snajper wycinał złośliwości i podobne komentarze, a teraz - zgodnie z życzeniem niegdysiejszej większości - jest więcej swobody. Aż przykre, jak ludzie zamiast po prostu do soczystych, ale merytorycznych dyskusji, wykorzystują to do najeżdżania na siebie.
                              • boggi_dan Re: Sokół 10.05.26, 05:32
                                sverir napisał:

> "Było o wiele łatwiej i ludzie bardziej byli nastawieni do siebie. Teraz coraz
                                > gorzej. "
                                >
                                > Nie było lepiej, po prostu snajper wycinał złośliwości i podobne komentarze, a
                                > teraz - zgodnie z życzeniem niegdysiejszej większości - jest więcej swobody. Aż
                                > przykre, jak ludzie zamiast po prostu do soczystych, ale merytorycznych dyskus
                                > ji, wykorzystują to do najeżdżania na siebie.
                                Mnie chodzi o coś innego. Hania będzie wiedziała.
                              • rysiek15 Re: Sokół 10.05.26, 13:16
                                Znikł też nick ayran - ktoś coś wie na jego temat?
                              • rysiek15 Re: Sokół 10.05.26, 13:18
                                Nie było lepiej, po prostu snajper wycinał złośliwości i podobne komentarze

Mam inne zdanie na temat snajpera, negatywne.
                            • storima Re: Sokół 09.05.26, 23:59
                              boggi_dan napisał:
                              Snajpera, ale później się zro
                              > bił bardzo złośliwy.

I był tego w pełni świadomy.

Z premedytacją wycinał moje sprostowania po prostu najzwyklejszego fałszowania rzeczywistości PRL, czy też życia codziennego we współczesnej Belgii.

Po prostu wspierał wprowadzenie forumowiczów w błąd. Przeprowadzając ataki, łamiąc nie tylko regulamin ale i prawo.

Taki był pewny swej pozycji.

Dopiero moja interwencja w zarządzie Agory zakończyła ten proceder.
                              • ta Re: Sokół 10.05.26, 00:05
                                storima napisał:

> Dopiero moja interwencja w zarządzie Agory zakończyła ten proceder.

Mylisz się.
                                • storima Re: Sokół 10.05.26, 00:17
                                  ta napisała:

> storima napisał:
                                  >
                                  > > Dopiero moja interwencja w zarządzie Agory zakończyła ten proceder.
                                  >
                                  > Mylisz się.

Opisuję doświadczenia z autopsji.

Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na temat życia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej interwencji w zarządzie Agory i GAZETY.PL.
                                  • ta Re: Sokół 10.05.26, 11:12
                                    Zbiegi okoliczności.
                                    Nie znasz wszystkich i przypisujesz wyłącznie sobie zasługi.
                                    -
                                    Obecnie kondycja tego konkretnego forum jest żałosna.
                                    W przeciągu ostatnich kilku lat odeszli ci, którzy rozumieli ideę forów
                                    jako miejsca do wymiany poglądów, ludzi zaangażowanych w tworzeniu
                                    miejsca do merytorycznej dyskusji.

Zwolna ale nieustępliwie byli wypierani przez agresywnych politruków
                                    posługujących sie mową nienawiści lub sekciarsko ograniczonych.

Ci, którzy uprawiali i uprawiają nadal politykę niszczenia środowisk
                                    myślących najgłośniej i najbezczelniej lamentują nad poziomem tego miejsca.

Właśnie.

• storima Re: Sokół 10.05.26, 12:53
                                      > ta napisała:
                                      >
                                      > > storima napisał:
                                      > >
                                      > > > Dopiero moja interwencja w zarządzie Agory zakończyła ten proceder.
                                      >
                                      > >
                                      > > Mylisz się.
                                      >
                                      > Opisuję doświadczenia z autopsji.
                                      >
                                      > Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na temat życ
                                      > ia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej interwen
                                      > cji w zarządzie Agory i GAZETY.PL.

ta napisała:

> Zbiegi okoliczności.
                                      > Nie znasz wszystkich i przypisujesz wyłącznie sobie zasługi.

Odnoszę się wyłącznie do mojego doświadczenia:

Usuwanych systematycznie moich korekt dotyczących życia codziennego w PRL, jak i dzisiejszej Belgii.
                                      Oraz fejk newsów, których celem było szerzenie antypolskiej putinowskiej propagandy.

Dochodziło do absurdalnych sytuacji.
                                      Usunięty w nocy wpis wklejałem ponownie rano.
                                      I tak poprzez kolejne ciecia tej samej w treści mojej korekty snajper wytwarzał i do tuzina wyciętych tego rodzaju linijek ze zmienną datą, godziną kolejnej po usuwanych publikacjach korekty:

storima Re: Sokół 10.05.26, 00:17

Do tuzina takich linijek.

Tak to trwało przez ponad rok.
                                      Snajper nie mógł doprowadzić do zablokowania mnie, bo moje wpisy były zgodne z regulaminem.

Zainterweniowałem w zarządzie Agory i GAZETA.PL.

Po mojej interwencji agresywne wobec mnie wpisy snajpera którymi łamał zarówno regulamin zostały usunięte.

A jak moglem przeprowadzać korekty publikowanych tu nagminnie fejk newsów.

• sverir Re: Sokół 10.05.26, 11:32
                                    "Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na temat życia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej interwencji w zarządzie Agory i GAZETY.PL. "

Snajper tak się przejął Twoją "interwencją" w zarządzie, który mając na głowie całą spółkę zainteresował się forum Kraj, że aż złożył rezygnację z pełnionej funkcji moderatora.
                                    • boggi_dan Re: Sokół 10.05.26, 16:49
                                      sverir napisał:

> "Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na temat ży
                                      > cia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej interwe
                                      > ncji w zarządzie Agory i GAZETY.PL. "
                                      >
                                      > Snajper tak się przejął Twoją "interwencją" w zarządzie, który mając na głowie
                                      > całą spółkę zainteresował się forum Kraj, że aż złożył rezygnację z pełnionej f
                                      > unkcji moderatora.
                                      Snajpera już nie ma i nie ma co mu już tyłek obrabiać. My też mamy z górki.
                                      • storima Re: Sokół 10.05.26, 17:47
                                        boggi_dan napisał:

> sverir napisał:
                                        >
                                        > > "Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na te
                                        > mat ży
                                        > > cia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej i
                                        > nterwe
                                        > > ncji w zarządzie Agory i GAZETY.PL. "
                                        > >
                                        > > Snajper tak się przejął Twoją "interwencją" w zarządzie, który mając na g
                                        > łowie
                                        > > całą spółkę zainteresował się forum Kraj, że aż złożył rezygnację z pełni
                                        > onej f
                                        > > unkcji moderatora.
                                        > Snajpera już nie ma i nie ma co mu już tyłek obrabiać. My też mamy z górki.

To jest jednoznaczenie oczywiste, że ja nie byłem jedyną osobą, która interweniowała w sprawie naruszania regulaminu przez tego konkretnego moderatora społecznego odpowiedzialnego za kilka forów GAZETA.PL.

Z pewnością interweniowano w administracji forów. Czynili to inni forumowicze. Kwestionując pracę moderatora społecznego na wszystkich powierzonych mu w opiece forach.

Widoczne to jest w archiwach forum o forum oraz forum o moderacji.

Nie wiem czy ktoś poza mną interweniował w zarządzie AGORY GAZETA.PL.

Odpowiadam wyłącznie za siebie, że świadom jestem zmian, które złożona przeze mnie dokumentacja spowodowała.

W końcu to ja prowadziłem w tej sprawie korespondencję z zarządem.

Udowadniając, że ktoś taki systematycznie narusza powierzoną mu misję moderatora społecznego.

• sverir Re: Sokół 11.05.26, 06:41
                                        "Snajpera już nie ma i nie ma co mu już tyłek obrabiać. My też mamy z górki"

Nikt tu mu tyłka nie obrabia - jest mowa o forum w tamtych czasach. Było narzekanie na cenzurę, bo ktoś coś tylko powiedział niepolitycznego. Teraz ma więcej swobody w mówieniu niepolitycznych rzeczy i wykorzystuje to do tego, żeby walić w rozmówcę. Może jednak ta swoista cenzura z czasów snajpera była właściwa?
                                        • storima Re: Sokół 11.05.26, 07:09
                                          Segregacja forumowiczów wg niejasnych prywatnych preferencji, manipulacje, wykorzystywanie narzędzi moderacji do wywierania nacisków na użytkowników forum, uniemożliwienie wprowadzenia korekt fejk newsów, promowanie publikacji fałszywych informacji, przyzwolenie na ataki personalne wspólnych „wrogów” opiekuna społecznego i wąskiej grupy „chronionych” forumowiczów, publikacje personalnych ataków opiekuna w tym takich które są karalne to działania niewyobrażalnie gwałcące misję i zaufanie do takiej osoby odpowiedzialnej za opiekę nad społecznościowym medium jakiejkolwiek normalnie funkcjonującej organizacji.
                                        • no-popis Re: Sokół 11.05.26, 08:42
                                          sverir napisał:

> "Snajpera już nie ma i nie ma co mu już tyłek obrabiać. My też mamy z górki"
                                          >
                                          > Nikt tu mu tyłka nie obrabia - jest mowa o forum w tamtych czasach. Było narzek
                                          > anie na cenzurę, bo ktoś coś tylko powiedział niepolitycznego. Teraz ma więcej
                                          > swobody w mówieniu niepolitycznych rzeczy i wykorzystuje to do tego, żeby walić
                                          > w rozmówcę.
                                          Może jednak ta swoista cenzura z czasów snajpera była właściwa?

...czyli pozostawianie sUsznego "walenia w rozmówcę" a wycinanie niesUsznego "walenia w rozmówcę". Ponadto snajper sam uczestniczył w dyskusjach i jak został przyparty do muru to ....wycinał swojego adwersarza. Wyjątkowo orwellowskie rozumienia wolności słowa.
                                          • storima Re: Sokół 11.05.26, 08:53
                                            no-popis odpowiada sverir :
                                            Ponadto snajper sam uczestniczył w dyskusjach i jak został
                                            > przyparty do muru to ....wycinał swojego adwersarza. Wyjątkowo orwellowskie ro
                                            > zumienia wolności słowa.
                                            >
                                            >

Można by uzupełniać nie tylko łamanie regulaminu, wykorzystywanie narzędzi moderacji do prywatnych celów ale gwałcenie etycznych zasad prowadzenia dyskusji.

Tak jak to zwyczajowo bywa na tym forum niektóre jednak istotne detale albo są ignorowane przez użytkowników bądź nieświadomie umykają ich uwadze.
                                        • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 09:01
                                          sverir napisał:

> "Snajpera już nie ma i nie ma co mu już tyłek obrabiać. My też mamy z górki"
                                          >
                                          > Nikt tu mu tyłka nie obrabia - jest mowa o forum w tamtych czasach. Było narzek
                                          > anie na cenzurę, bo ktoś coś tylko powiedział niepolitycznego. Teraz ma więcej
                                          > swobody w mówieniu niepolitycznych rzeczy i wykorzystuje to do tego, żeby walić
                                          > w rozmówcę. Może jednak ta swoista cenzura z czasów snajpera była właściwa?
                                          Snajper moderował parę forów. W tym forum Religia. Miał takie uprawnienia, że mógł wszędzie wejść i wycinać. Więc do końca nie jarzysz w czym rzecz. Ja tylko napisałem o pewnym wątku, a nie całokształcie oceny jego. Wracając do forów to tylko donosy na innych użytkowników. Bez możliwości obrony. Cały czas ktoś to robi.
                                    • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 09:17
                                      sverir napisał:

> "Usuwanie moich poprawek do ewidentnych i powtarzalnych fejk newsów na temat ży
                                      > cia codziennego PRL oraz we współczesnej Belgii zakończyło się po mojej interwe
                                      > ncji w zarządzie Agory i GAZETY.PL. "
                                      >
                                      > Snajper tak się przejął Twoją "interwencją" w zarządzie, który mając na głowie
                                      > całą spółkę zainteresował się forum Kraj, że aż złożył rezygnację z pełnionej f
                                      > unkcji moderatora.
                                      Snajper odszedł na drugą stronę lustra, tak jak paru użytkowników.
                              • rysiek15 Re: Sokół 10.05.26, 13:20
                                Snajper był wysoce nieobiektywny i po prostu złośliwy, naturę cenzora miał we krwi.
                                Z jego powodu, kiedyś opuściłem to forum.
                                • storima Re: Sokół 10.05.26, 13:55
                                  rysiek15 napisał:

> Snajper był wysoce nieobiektywny i po prostu złośliwy, naturę cenzora miał we k
                                  > rwi.
                                  > Z jego powodu, kiedyś opuściłem to forum.

Ewidentnie nadużywał swojej pozycji. Poniżał tych, których nie lubił. Prowokował. Wymuszając preteksty do ich gnębienia usuwając ich wpisy.

A pozostawiał ataki innych na wspólnych „wrogów”.

Podobnie zachowywał się wobec mnie.

Nigdy nie uległem jego prowokacjom. Bo byłem świadomy że gdybym się odcinał to skończyłoby się to dla mnie permanentnym banem.

Miałem inny, uczciwy plan.

Który zrealizowałem skrupulatnie do końca, wobec człowieka, który permanentnie naruszał etos społecznego moderatora forów GAZETA.PL.

Doprowadzając również do usunięcia wpisów karalnych, jego agresywnych wobec mnie publikacji, które wisiały miesiącami na tym forum.
                      • negativum Re: Sokół 07.05.26, 23:29
                        boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
                        >
                        > > negativum napisał:
                        > >
                        > > > boggi_dan napisał:
                        > > >
                        > > > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                        > > > www.youtube.com/shorts/FjdAyWYdTfg
                        > > > taki ukraiński tryzub.
                        > >
                        > > Na dzielni rozbestwiły się gołębie. Wystarczyła para tych ptaków. I spokó
                        > j. To
                        > > ptaszysko potrafi osiągać 400km/h.
                        > >
                        > > Ładne. U mnie stado gołębi dokarmiają dwie aktywistki. Nie mogliśmy zrobi
                        > ć kiedyś przeglądu dachu. Bo mają gniazda lęgowe. Ludzie wyrzucają chleb i to w
                        > dużych ilościach. One dokarmiają je ziarnem przy śmietniku, a reszta co grzebi
                        > e to chlebem. Wszystko zafajdane. Pod spodem jest luka i wyłażą tam do śmieci i
                        > grzebią. Nie mają naturalnych wrogów. Koty się nie chcą. Kiedyś była kuna i li
                        > s. Ale rozjechali je samochodami.
                        > >

Są i u mnie lisy, i wilki. Ale para sokołów rozwala wszystko. Te polują głównie na ptaki. I są skuteczne.
                        Koty stały się leniwe. Wypasione. Para sokołów robi swoje. Filmiku nie mam,, bo ciężko go zarejestrować. Filmowałeś komórką coś co się porusza tylko 400 km/h?
                        www.youtube.com/shorts/Kc5RJ-jeGPo
                        Są u mnie sokoły . Jedna para, ale trzebią gołębie

• negativum Re: Sokół 07.05.26, 23:42
                          Putin jest idiotą. Ani Ukrainy, ani Polski nie da się zawładnąć.
      • bobislaw.borboje Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 21:05
        > Się zbieram do nakazu sądowego,

Znaczy, zamkną Cię?
        • negativum Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 16:00
          bobislaw.borboje napisała:

> > Się zbieram do nakazu sądowego,
          >
          >
          > Znaczy, zamkną Cię?

Może :)
    • no-popis Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 06.05.26, 05:41
      don.kichote napisał:

> Od jakiegoś czasu ich nie widzę i ich stylu pisania pod innym nick'iem nie rozp
      > oznaję
      Zauważyłem ale nie udało mi się zaobserwować ich nowych nicków a więc powody muszą być inne.
    • x2468 Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 06.05.26, 11:31
      "Ryj" miał dość tutejszego bydła i pożegnał się wpisem na tym forum. Jak widać chłop ma honor i dotrzymuje słowa w przeciwieństwie do kreatur w rodzaju ludzika którzy wielokrotnie zapowiadali i nigdy danego zobowiązania nie dotrzymywali.
      Co do "Psa" to nic nie wiem, pewnie padł ofiara ciemnogrodu.
      • no-popis Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 12:12
        x2468 napisał:

> "Ryj" miał dość tutejszego bydła i pożegnał się wpisem na tym forum. Jak widać
        > chłop ma honor i dotrzymuje słowa w przeciwieństwie do kreatur w rodzaju ludzik
        > a którzy wielokrotnie zapowiadali i nigdy danego zobowiązania nie dotrzymywali.
        > Co do "Psa" to nic nie wiem, pewnie padł ofiara ciemnogrodu.
        >
        Masz świadomość, że ujawniłeś swoje kompleksy wobec mnie i Twoją krańcową patologię społeczną i zrutą przez noeidane życie psychikę socjopaty?
      • sverir Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 14:44
        ""Ryj" miał dość tutejszego bydła[...]"

Ryj sam śmiecił tak wątki, że nawet yoma go uciszała niejednokrotnie.

• don.kichote O właśnie. Yomy taż nie widać... 06.05.26, 16:13
          sverir napisał:

> Ryj sam śmiecił tak wątki, że nawet yoma go uciszała niejednokrotnie.
          • x2468 Re: O właśnie. Yomy taż nie widać... 06.05.26, 18:09
            Nie on jeden śmiecił, są tu o wiele więksi nietykalni smieciarze.
            • sverir Re: O właśnie. Yomy taż nie widać... 06.05.26, 20:32
              "Nie on jeden śmiecił, są tu o wiele więksi nietykalni smieciarze."

Jest ktoś tutaj nietykalny? Nie zauważyłem.
    • no-popis Re: Taki off top : czandra 06.05.26, 12:29
      Też zniknął.
      • sverir Re: Taki off top : czandra 06.05.26, 14:44
        Czandra zdaje się znudził:)
        • no-popis Re: Taki off top : czandra 07.05.26, 05:59
          sverir napisał:

> Czandra zdaje się znudził:)
          Obraził się na moderację.
    • qwardian Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 06.05.26, 21:18
      Niech dadzą znak życia. Czandra to z pewnością duplikat, ale Ryj z Psem są autentyczni..
      • bobislaw.borboje Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 06.05.26, 21:46
        Dobrze gada. Duplikat polisch chama.
    • storima Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 07.05.26, 21:26
      Jureek, Obywatel, Weteran Czasu, Margit, Hopryna, Venus, Emeryt, Boblebowski
      to kolejne aktywne niegdyś forumki i forumowicze.
      • hana2 Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 22:41
        Yoma - wyrazista osobowość. Jeszcze pamiętam Haen czy Hean jego wątki przyciągały ludzi.
      • ta Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 07.05.26, 23:24
        Sprostuję.
        Poprawnie nick uczestniczki także tego forum brzmiał horpyna4.
        O Jej odejściu poinformowała yoma.

Zmarła była kulturalnym, taktownym i mądrym dyskutantem o szerokiej wiedzy i wielu zainteresowaniach.
        Nie wdawała się nigdy w żadne przepychanki w kisielu, miała własne zdanie.
        Z sympatią wspominam osobę, która wiedziała do czego służą fora.
        • storima Horpyna 09.05.26, 07:30
          storima napisał:

> Jureek, Obywatel, Weteran Czasu, Margit, Hopryna, Venus, Emeryt, Boblebowski
          > to kolejne aktywne niegdyś forumki i forumowicze.

ta napisała:

> Sprostuję.
          > Poprawnie nick uczestniczki także tego forum brzmiał horpyna4.
          > O Jej odejściu poinformowała yoma.
          >
          > Zmarła była kulturalnym, taktownym i mądrym dyskutantem o szerokiej wiedzy i wi
          > elu zainteresowaniach.
          > Nie wdawała się nigdy w żadne przepychanki w kisielu, miała własne zdanie.
          > Z sympatią wspominam osobę, która wiedziała do czego służą fora.

Dziękuję za sprostowanie.

Horpyna. Dystyngowana, kulturalna taktowna Pani z życiową wiedzą.

Opisywała także swe wspomnienia z Polski wczesnego komunizmu za stalinowskiego PRL.

[’] [’] [’]

• rysiek15 Re: Horpyna 10.05.26, 13:12
            Znikł też nick ayran - ktoś coś wie na jego temat?
        • boggi_dan Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 09.05.26, 07:58
          ta napisała:

> Sprostuję.
          > Poprawnie nick uczestniczki także tego forum brzmiał horpyna4.
          > O Jej odejściu poinformowała yoma.
          >
          > Zmarła była kulturalnym, taktownym i mądrym dyskutantem o szerokiej wiedzy i wi
          > elu zainteresowaniach.
          > Nie wdawała się nigdy w żadne przepychanki w kisielu, miała własne zdanie.
          > Z sympatią wspominam osobę, która wiedziała do czego służą fora.
          No właśnie. Szkoda, że niektórzy nie biorą z niej przykład.
          • sverir Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 09.05.26, 16:37
            " No właśnie. Szkoda, że niektórzy nie biorą z niej przykład. "

No właśnie! Niektórzy swoje komentarze zaczynają najpierw od wycieczek osobistych vel ataków personalnych, a potem doklejają do tego cudzy/zapożyczony tekst, a potem narzekają, że szkoda, że ludzie są złośliwi:)
      • x2468 Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 10.05.26, 20:00
        Kataryna, Matka Kurka...
        • storima Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 10.05.26, 20:28
          x2468 napisał:

> Kataryna, Matka Kurka...
          >

Tutaj to raczej wspomnienie osób, którzy nie pojawiają się na przestrzeni ostatnich kilku lat.

Kataryna jako znana krajowa blogerka przerzuciła się na opiniotwórcze media społecznościowe w czasach gdy wygasła takaż rola forów GAZETA.PL przyjmując niszową formę mediów dyskusyjnych.
    • prze.nick Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" zbanowani? 08.05.26, 01:11
      nie ma też od jakiegoś czasu adminki samowykrywacz kłamstw/haga czeka/ łowca ruskich trolli

he he, straszyła mnie publicznie ABW ale potem posegregowała wątek
      to była mistrzyni wycinanek forumowych :D
      • boggi_dan Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 09.05.26, 08:00
        prze.nick napisał:

> nie ma też od jakiegoś czasu adminki samowykrywacz kłamstw/haga czeka/ łowca ru
        > skich trolli
        >
        > he he, straszyła mnie publicznie ABW ale potem posegregowała wątek
        > to była mistrzyni wycinanek forumowych :D
        Przecież to był facet. Odsunęli go od moderowania.
        • prze.nick Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 09.05.26, 08:48
          Na FŚ zanim go w-k wycięła jakiś gość napisał że był w sądzie i w-k to kobieta.
          • boggi_dan Re: Taki off top. "Pies" i "Ryj" 09.05.26, 10:59
            Pisał pod męskim nickiem. Ludzie się kamuflują. Wszystko ciął jak leci. W dobie wolności słowa i przekonań religijnych, nie było to zgodne z Agorą. Nie będę się wdawał w szczegóły. Na FK i FŚ uprawiał prywatę.
    • hana2 Re: Sokół 10.05.26, 19:47
      A wszystko się zaczęło od mojego wpisu o Syryjkach w wątku Perły. Bywa, że ludzie nie potrafią kontrolować swojego wzburzenia mimo, że by chcieli.
      • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 08:49
        hana2 napisała:

> A wszystko się zaczęło od mojego wpisu o Syryjkach w wątku Perły. Bywa, że ludz
        > ie nie potrafią kontrolować swojego wzburzenia mimo, że by chcieli.
        Wszystko się zaczeło że dałaś się zmanipulować pewnej osobie. Tak jak na innym forum wrażliwym ktoś inny. Aż dziw mnie bierze. Ale ty rozmawialiśmy o tym.
        • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 08:54
          A tyle rozmawialiśmy o tym. Szkoda, że nie potrafisz być stanowcza.
        • negativum Re: Sokół 11.05.26, 10:06
          boggi_dan napisał:

> hana2 napisała:
          >
          > > A wszystko się zaczęło od mojego wpisu o Syryjkach w wątku Perły. Bywa, ż
          > e ludz
          > > ie nie potrafią kontrolować swojego wzburzenia mimo, że by chcieli.
          > Wszystko się zaczeło że dałaś się zmanipulować pewnej osobie. Tak jak na innym
          > forum wrażliwym ktoś inny. Aż dziw mnie bierze. Ale ty rozmawialiśmy o tym.

Ludzie za bardzo dają się wkręcać. Ogólnie ludzie. Mama daje się wkręcać. Tata jest stabilny.
          Kiedyś w trakcie rozmowy z mamą powiedziałem, że kumpel jest alfonsem. I mama się w to wkręciła, choć zna kumpla od 1981 roku. W następnym zdaniu to sprostowałem. Ale chwyciła.
          To czego mi zabrakło 8 marca w mediach, to opowieści o wielkich kobietach: Skłodowska, Trzebiatowska i im podobnych. Tego nie było. Było tylko "mam macicę i macica jest moja". 8 marca to święto kobiet, a nie święto macic. Facetów to też dotyczy. Herr Donald nie potrafi pisać, by podpisać się choćby pod SAFE? Takich ludzi nie lubię, ludzi, którzy żyją innymi, nie biorą za nic odpowiedzialności.
          Znasz mnie trochę już. Pisałem o kimś źle? Może kiedyś mi się to przytrafiło. Ale nawet o Żonie nie piszę, że jest głupia. Choć jest :) Chciała być cwana. Ode mnie mieć 2500 alimentów i doić kolejnego łosia. Nawet Sąd na to nie poszedł. Dwójka dzieciaków dorosła i ma większe potrzeby. Ale nie będę utrzymywał wszystkich.
          Od rodziców nigdy nie pobierałem środków. Wiem że są, zbliżają się do 90tki. Ale na siebie pracuję sam.
          Z siostrą planujemy teraz zakup telefonów dla rodziców. Jesteśmy ich dziećmi. Zastanawiam się nad MOTO lub Samsungiem serii S. MOTO jest genialny ale trzeba go pod siebie ułożyć. Nie wiem co 90latki sobie preferują. Wysłałem mamę do sklepu. Niech coś sobie wybierze. Coś co dobrze leży w ręce. MOTO są niezniszczalne i niezatapialne. Ale są trudne w ułożeniu. Później działają przez 12-15 lat. Do czasu jak bateria nie napuchnie.
          • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 10:17
            Ja Ciebie znam, ale ludzie nie znają innych. Wkurza mnie taka obłuda, co innego się pisze na priv, a co innego na forum ogólnym. W życiu trzeba być stanowczym, ale dobieramy sobie przyjaciół i jesteśmy za nimi, albo udajemy tylko, że nimi jesteśmy. Życie jest za krótkie na to. Ja mam inne priorytety by z kimś się kopać po forach. Udzielam się aktywnie w swojej organizacji. Mam na głowie siostrzeńca. Na szczęście już trochę widzi i nie zmieniam poglądów politycznych i religijnych. Co nie miłe jest odbierane na tych forach. Ale jak trzeba to staję murem za kimś. A nie udaje, że nic się nie dzieje.
    • ta Re: Sokół 10.05.26, 20:45
      boggi_dan napisał:
      > Wtedy tam złapałem bana. I to przez panią Ta i Feelka

Nie znam uzasadnienia bana, za którego wyleciałeś z forum Religia, niemniej uważam, że słusznie.
      Protestowaliśmy z feelkiem przeciw notorycznej kradzieży przez ciebie cudzych tekstów i publikowania jako swoje czyli bez zaznaczenia cytatów i wskazania źródła. To jest wykroczenie przeciw prawom autorskim i przyzwoitości w dyskusji.
      Czynisz tak zresztą do dzisiaj - publikujesz pod swoim nickiem nie swoje teksty.

Upominaliśmy ciebie wielokrotnie, upominała moderacja, były zgłoszenia na FoMod, bezskutecznie.
      Aż dostałeś bana, po daniu wielu, wielu szans na poprawę.
      Nie „ przez” kogokolwiek ALE z powodu uporczywego łamania prawa i przyzwoitości.

Przypuszczam także, że osoba przez ciebie tam oblegana, która wyraźnie dawała do zrozumienia, że sobie tego nie życzy prosiła moderację o interwencję, zwłaszcza, że przekroczyłeś wszelkie granice włócząc po forach informacje o jej problemach zdrowotnych.

Sobie zawdzięczasz wszystkie bany, jakie otrzymałeś, wyłącznie sobie.
      • boggi_dan Re: Sokół 11.05.26, 08:47
        Przez wszystkie lata mnie prześladujesz. Nikt cię nie prosił na forum religia. Przyszłaś tam nie proszona. Coś ci się ubzdurało w głowie. Wszystkie kobiety ode mnie odganiasz. To się ciągnie już ładnych parę lat. Ludzie cię dobrze nie znają. Na ilu forach za mną biegałes Zmanipulowałaś wiele osób, bo niektórzy dali się na twoje wpisy nabrać. Nie tolerujesz żadnej kobiety w moim otoczeniu. Ci najbliżsi wiedzą. Reszta myśli, że jesteś miłą i kompetentną osobą. Ale ty jesteś prześladowacą moim. Ty nigdy się nie zmienisz. Wstyd tak kłamać. Trzeba by wszystkie twoje wpisy z forów, bo niektóre są usunięte zebrać w całość.
        • ta Re: Sokół 11.05.26, 12:14
          Publikujesz swoje mokre sny na mój temat od lat, ubzdurane, prymitywne i beznadziejnie głupie.
          Realizuj się w czterech ścianach, dyskretnie i w ciszy i zmień obiekt swoich upodobań.

Wszędzie, na wszystkich forach słyszysz to samo, co ode mnie - skup się - czy tyle osób, a są ich dziesiątki może się mylić w ocenie? Przylepiasz się, molestujesz, piszesz obleśności i groźby na priv, recenzujesz pernonalnie i masz zero do powiedzenia na konkretny temat poza plotkarskimi blebrami w sposób kaleczący do bólu język polski.
          Kiedy twoja wypowiedź ma jakikolwiek sens i jest w miarę poprawna językowo to pewnik, że tekst jest komuś ukradziony.

Reaguję na twoje kłamstwa i oszczerstwa, na prostacką propagandę wklejaną bez zrozumienia, na prymitywną agitkę, na personalne ataki, na świadome rujnowanie dyskusji poprzez recenzowanie wypowiedzi innych.

No i zawsze na walone babole językowe, które niezmiennie doprowadzają mnie do serdecznego śmiechu - jesteś niezrównany w dostarczaniu kabaretowych tekstów, choć robisz to zupełnie nieświadomie - absolutny kryształ- naturszczyk ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka