Dodaj do ulubionych

Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową”

05.08.26, 15:28
Gdyby się okazało, że pan poseł Giertych cokolwiek zrobił nielegalnie, np. wyniósł te materiały, to oczywiście poniesie konsekwencje – zapowiedział w środę podcas konferencji prasowej premier Donald Tusk. Chodzi o wyciek do mediów materiałów z przesłuchania Jarosława Kaczyńskiego ws. „dwóch wież”.
I proszę mi wierzyć, Roman Giertych, z mojego punktu widzenia człowiek zasłużony w niektórych sprawach, w niektórych kontrowersyjnych, nie jest świętą krową. Jeśli złamał prawo, jest out – podsumował.

Minister Żurek udowodni , że winny jest Foka a nie poseł Giertych .
Obserwuj wątek
    • no-popis ma tupet 05.08.26, 17:05
      basia_nobile napisała:

> Gdyby się okazało, że pan poseł Giertych cokolwiek zrobił nielegalnie, np. wyni
      > ósł te materiały, to oczywiście poniesie konsekwencje – zapowiedział w środę po
      > dcas konferencji prasowej premier Donald Tusk. Chodzi o wyciek do mediów materi
      > ałów z przesłuchania Jarosława Kaczyńskiego ws. „dwóch wież”.
      > I proszę mi wierzyć, Roman Giertych, z mojego punktu widzenia człowiek zasłużon
      > y w niektórych sprawach, w niektórych kontrowersyjnych, nie jest świętą krową.
      > Jeśli złamał prawo, jest out – podsumował.
      >
      > Minister Żurek udowodni , że winny jest Foka a nie poseł Giertych .

Kto w postępowaniu karnym szuka dowodów? Dowody gromadzi prokuratura i policja plus służby! Co grozi prokuratorowi, policjantowi oficerowi służb jak znajdzie i nie odda zapominając o tym, że znalazł? Grozi im zwolnienie z pracy! Co mogą uzyskać jak znajdą i "zgubią" takie dowody ? Mogą dostać awans o 2 szczeble do góry! Komu podlega prokuratura, policja i służby? Tuskowi! Ma tupet Pinokio.
      • pies.na.czarnych Re: ma tupet 05.08.26, 17:26
        > Co mogą uzyskać jak znajdą i "zgubią" takie dowody ?

Za Pisich dostawali awans i mamy na to wiele sprawdzonych przypadków.
        • no-popis Re: ma tupet 05.08.26, 20:25
          pies.na.czarnych napisała:

> > Co mogą uzyskać jak znajdą i "zgubią" takie dowody ?
          >
          > Za Pisich dostawali awans i mamy na to wiele sprawdzonych przypadków.

I za i za pisich, i za Tuska partyjno-putinowski trollu.
          • pies.na.czarnych Re: ma tupet 05.08.26, 20:37
            Dowody proszę, kacapski oszczerco!
            • no-popis Re: ma tupet 06.08.26, 06:21
              pies.na.czarnych napisała:

> Dowody proszę, kacapski oszczerco!

Masz ich bez liku w necie. Spóbuj poczytać jakieś treści i przestać oglądać te memy.
              Jakikolwiek przykład Ci nie podam, co wielokrotnie udowodniłeś, to dalej będziesz trollował i twierdził, że ten nadzwyczajny awans co prawda zaraz po decyzji ale był za troskę o praworządność a tamten za niszczenie państwa mimo, że będą to identyczne awanse (lub degradacje) za nadzwyczajną lojalność wobec ZIobry,Żurka czy Bodnara. Z innymi osobami podjąłbym tę polemikę dalej ale Ty jesteś tylko trollem na tym forum.
              Szukaj jakiś memów propagandowych i to jest Twój status tutaj.
    • stasi1 Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 05.08.26, 17:35
      W PiSie od razu by stwierdzili że działałał w imie racji państwa i dostałby nagrodę. Nikt by nie mówił o jakimś karaniu
      • no-popis Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 06.08.26, 06:23
        stasi1 napisał:

> W PiSie od razu by stwierdzili że działałał w imie racji państwa i dostałby nag
        > rodę. Nikt by nie mówił o jakimś karaniu

Tak Stasi. PiS jest zły a PO dobra :)
        Po co tyle słów? Podajesz przeważnie takie ogólniki, że opublikuj w takich dyskusjach post pusty a bęzie wiadomo co uważasz.
        • stasi1 Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 07.08.26, 09:49
          To w zasadzie jak ty. Tylko ja mniej manipuluję. Ostatnio niby się pochwaliłeś że głosowałeś na Nawrockiego. Przecież o tym chyba każdy wiedział.
          • no-popis Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 07.08.26, 13:58
            stasi1 napisał:

> To w zasadzie jak ty. Tylko ja mniej manipuluję. Ostatnio niby się pochwaliłeś
            > że głosowałeś na Nawrockiego. Przecież o tym chyba każdy wiedział.
            To mają być argumenty bo "wszyscy tak uważają" Twoim zdaniem:)
            Trybunie Wszystkich Forumowiczów mów za siebie.
            W kampanii wyborczej bardzo krytykowałem Nawrockiego ale w I turze i to tu na forum.
            Jak miałem do wyboru Nadzorcę Szpitala Południowego i szefa mafii warszawskiej to zdecydowałem się na poparcie Nawrockiego. Innego wyboru już nie miałem.
            W I turze głosowałem na Bosaka.
            Ciebie nie pytam na kogo głosowałeś bo wszyscy to wiedzą.
            • no-popis Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 07.08.26, 14:07
              no-popis napisała:

> W I turze głosowałem na Bosaka.
              Oczywiście na Mentzena bo to był kandydat Konfy. Sorry.
      • sverir Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 07.08.26, 15:27
        "W PiSie od razu by stwierdzili że działałał w imie racji państwa i dostałby nagrodę. Nikt by nie mówił o jakimś karaniu"

Myślę, że generalnie w każdej partii istotne byłoby kim dla partii jest, a ściślej - ile daje partii lub kierownictwu:)

Gdyby mógł w każdej chwili wyprowadzić z klubu połowę posłów, to myślę, że gdyby nawet występnie skrytykował rząd, to mogłoby mu się upiec. Czy to PiS, czy KO.

A póki co to mamy deklarację ze strony pana szefa partii czy premiera, a nie działania. Deklaracje nic nie kosztują.
    • mazala2 Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 05.08.26, 18:28
      Zdroworozsądkowa analiza wypowiedzi Pana Tuska jest wielce szczególna:

Primo - Pan Tusk publicznie powiedział prawdę po raz pierwszy. Pan Giertych nie jest św. krową bo nie chodzi na czworaka po mieście i żyje nie w Indiach ale w Polsce

Secundo - Pan Żurek nie będzie udawadniał, że winna jest foka ponieważ Pan Żurek kocha zwierzęta czego dał dowód trzymają w wannie domowej krokodyla.

Tertio - Być "out" w rozumieniu piłkarskiego kibica oznacza nie brać bezpośredniego udziału w grze o władzę z powodu braku udowodnionych niekompetencji ( był już vicepremierem ).
    • no-popis jest bezkarny nie dlatego, że jest świętą krową 05.08.26, 20:27
      Giertych jest bezkarny nie dlatego, że jest świętą krową ale dlatego, że wie tyle o Tusku, że trzyma go za cohones.
    • sverir Re: Tusk o Giertychu: „Nie jest świętą krową” 07.08.26, 15:28
      "I proszę mi wierzyć, Roman Giertych, z mojego punktu widzenia człowiek zasłużony w niektórych sprawach, w niektórych kontrowersyjnych, nie jest świętą krową. Jeśli złamał prawo, jest out – podsumował."

W razie czego zawsze potem może powiedzieć: "mówiłem "jeśli złamał prawo". Od ustalenia czy doszło do naruszenia prawa jest sąd, więc poczekajmy na wyrok sądu":)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka