papawulon3 22.09.26, 00:39 A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Re: Pensje rosną 22.09.26, 06:07 papawulon3 napisał(a): > A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje. Ten rząd na pewno to zreformuje. Nie powiesz chyba, że boją się reform, tak ważnych dla państwa, tylko dlatego, że chcą wygrać wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Pensje rosną 24.09.26, 15:55 Kto rozkrada te emerytury? To emeryci bezkarnie okradają dzieci i wnuki i nie widzą problemu, że wnuki będą mieć 3x mniejsze (i spłacać długi emerytów). Emerytury są absurdalnie wysokie! W dodatku śr. emerytura to pewniak, zaś śr. pensja to ściema. Emerytury są liczone wszystkie, pensje tylko z najbogatszych firm. Więc średnia emerytura to ok. 3/4 do 4/5 średniej pensji realnej! Emerytom mało się należy: 1. pieniądze już przepili na głupoty (nawet większość była by dawać górnikom) 2. zarabiali 20 $ miesięcznie, a emerytura musi być niższa. Czy naprawdę chcesz 20 $ czyli 75 zł lub mniej na miesiąc? O wiem wiem, chcesz okraść dzieci i wnuki, po nas potop, śmierć małym frajerom, głupim wnuczyskom. Sprawiedliwość wymaga by emeryci i ich wnuki mieli tyle samo %. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Pensje rosną 24.09.26, 02:38 no-popis napisała: > papawulon3 napisał(a): > > > A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje. > > Ten rząd na pewno to zreformuje. Nie powiesz chyba, że boją się reform, tak waż > nych dla państwa, tylko dlatego, że chcą wygrać wybory. dlatego wożą ludzi po całej Polsce… Ludzi w Wrocławia przesłuchują w Katowicach. Tych z Warszawy albo w Zielonej Górze lub Rzeszowie. Czarzasty zapowiedział, że to dopiero początek. Mnie mogą wywieść do Suwałk. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Pensje rosną 24.09.26, 05:19 emerytów jest dużo.więc nawet małe "oszczędności" na każdym z nich dają sumarycznie duże pieniądze a finanse państwa wyglądają kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś