Dodaj do ulubionych

Pensje rosną

22.09.26, 00:39
A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Pensje rosną 22.09.26, 06:07
      papawulon3 napisał(a):

> A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje.

Ten rząd na pewno to zreformuje. Nie powiesz chyba, że boją się reform, tak ważnych dla państwa, tylko dlatego, że chcą wygrać wybory.
      • papawulon1 Re: Pensje rosną 24.09.26, 01:07
        Przecież właśnie powoiedzizałem.
        • manhu Re: Pensje rosną 24.09.26, 15:55
          Kto rozkrada te emerytury? To emeryci bezkarnie okradają dzieci i wnuki i nie widzą problemu, że wnuki będą mieć 3x mniejsze (i spłacać długi emerytów).

Emerytury są absurdalnie wysokie! W dodatku śr. emerytura to pewniak, zaś śr. pensja to ściema. Emerytury są liczone wszystkie, pensje tylko z najbogatszych firm. Więc średnia emerytura to ok. 3/4 do 4/5 średniej pensji realnej!

Emerytom mało się należy:
          1. pieniądze już przepili na głupoty (nawet większość była by dawać górnikom)
          2. zarabiali 20 $ miesięcznie, a emerytura musi być niższa.
          Czy naprawdę chcesz 20 $ czyli 75 zł lub mniej na miesiąc? O wiem wiem, chcesz okraść dzieci i wnuki, po nas potop, śmierć małym frajerom, głupim wnuczyskom.

Sprawiedliwość wymaga by emeryci i ich wnuki mieli tyle samo %.
      • negativum Re: Pensje rosną 24.09.26, 02:38
        no-popis napisała:

> papawulon3 napisał(a):
        >
        > > A na dziadowskie rozkradane emerytury stale pieniędzy brakuje.
        >
        > Ten rząd na pewno to zreformuje. Nie powiesz chyba, że boją się reform, tak waż
        > nych dla państwa, tylko dlatego, że chcą wygrać wybory.

dlatego wożą ludzi po całej Polsce…

Ludzi w Wrocławia przesłuchują w Katowicach. Tych z Warszawy albo w Zielonej Górze lub Rzeszowie.

Czarzasty zapowiedział, że to dopiero początek. Mnie mogą wywieść do Suwałk. :)
    • hordol Re: Pensje rosną 24.09.26, 05:19
      emerytów jest dużo.więc nawet małe "oszczędności" na każdym z nich dają sumarycznie duże pieniądze
      a finanse państwa wyglądają kiepsko...
    • stasi1 Re: Pensje rosną 24.09.26, 07:01
      A konkretnie o czym piszesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka