Dodaj do ulubionych

Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:15
Po co Polska się az tak w to angażuje? Po co ta sprawa została tak
nadmuchana? Kim my jesteśmy żeby tak się zachowywać? Czy Ukraina przejęłaby
się tak samo gdyby takie wydarzenia miały miejsce u nas? Nie. Poza tym
powszechnie wiadomo, że Ukraincy nas nienawidzą. Nie byliśmy i nie będziemy
przyjaciółmi. Czemu nagle Juszczenko to Bóg? Przecież to nacjonalista, który
jak dojdzie do władzy to dopiero namiesza.
Chcemy być tacy super, tacy kochani dla wszystkich- czy to Ameryka czy
Ukraina. Wszystkim liżemy dupy. Bo a nuż będzie nam potrzebna czyjaś pomoc.
Wydaje nam się ze możemy liczyć na ich solidarność z nami. Ale to złudzenie,
że ktoś nam w prawdziwej potrzebie pomoże. Na którą potęgę możemy liczyć?
Amerykę? W życiu. Daleko, inny kontynent, wykorzystają nas do swoich celów i
tyle. Szybko zapomną nasze "zasługi". Niemcy? Akurat. Mają nas głęboko w
dupie, Francja też.
ALe taka nasza mentalność- lepiej ze wszystkimi dobrze choć to sztuczne,
nienaturalne i śmieszne. Zachód już się z nas śmieje. I ma rację. To co się
dzieje w ostatnich dniach w Polsce to jest śmieszne i zarazem straszne.
Władze jeżdzą na Ukrainę( albo taki chłopek roztropek Wałęsa-ha,ha,ha,wielki
mi autorytet...), mądrzą się, organizowane są jakieś koncerty, rozdawane
wstązki, pomarańcze... Jak sobie pomyślę ile to kasy na to poszło to mi mdło.
Nie mamy na co wydac tych pieniędzy? Świetnie. A juz najlepszym tekstem jaki
widziałam był: "Dziś Pałac Kultury pokaże że też jest za wolną Ukrainą"
Śmiech po pachy.
Dzięki za uwagę.
Pozdrawiam wszystkich, którzy w ostatnich dniach nie dali się zwariować.
Obserwuj wątek
    • wartburg4 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 14:49
      Gość portalu: ala napisał(a):

> Po co Polska się az tak w to angażuje? Po co ta sprawa została tak
      > nadmuchana? Kim my jesteśmy żeby tak się zachowywać? Czy Ukraina przejęłaby
      > się tak samo gdyby takie wydarzenia miały miejsce u nas? Nie. Poza tym
      > powszechnie wiadomo, że Ukraincy nas nienawidzą. Nie byliśmy i nie będziemy
      > przyjaciółmi. Czemu nagle Juszczenko to Bóg? Przecież to nacjonalista, który
      > jak dojdzie do władzy to dopiero namiesza.
      > Chcemy być tacy super, tacy kochani dla wszystkich- czy to Ameryka czy
      > Ukraina. Wszystkim liżemy dupy. Bo a nuż będzie nam potrzebna czyjaś pomoc.
      > Wydaje nam się ze możemy liczyć na ich solidarność z nami. Ale to złudzenie,
      > że ktoś nam w prawdziwej potrzebie pomoże. Na którą potęgę możemy liczyć?
      > Amerykę? W życiu. Daleko, inny kontynent, wykorzystają nas do swoich celów i
      > tyle. Szybko zapomną nasze "zasługi". Niemcy? Akurat. Mają nas głęboko w
      > dupie, Francja też.
      > ALe taka nasza mentalność- lepiej ze wszystkimi dobrze choć to sztuczne,
      > nienaturalne i śmieszne. Zachód już się z nas śmieje. I ma rację. To co się
      > dzieje w ostatnich dniach w Polsce to jest śmieszne i zarazem straszne.
      > Władze jeżdzą na Ukrainę( albo taki chłopek roztropek Wałęsa-ha,ha,ha,wielki
      > mi autorytet...), mądrzą się, organizowane są jakieś koncerty, rozdawane
      > wstązki, pomarańcze... Jak sobie pomyślę ile to kasy na to poszło to mi mdło.
      > Nie mamy na co wydac tych pieniędzy? Świetnie. A juz najlepszym tekstem jaki
      > widziałam był: "Dziś Pałac Kultury pokaże że też jest za wolną Ukrainą"
      > Śmiech po pachy.
      > Dzięki za uwagę.
      > Pozdrawiam wszystkich, którzy w ostatnich dniach nie dali się zwariować.

a podanie o azyl w Moskwie, dziecko, już złożyłaś? Bo na Belwederskiej pewnie
      Ci sie już nie uda. Jakieś polsko-ukraińskie bojówki podobno tam pikietują.
      • Gość: czyzunia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • yossarian18 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 15:14
      Napisałaś w sumie prawdę i od razu zostałaś okrzyczana moskiewską agentkę, bo
      zdaniem lewusów każdy kto nie popiera Juszczenki musi być putinowcem.
      • Gość: busa Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: 193.110.99.* 28.11.04, 17:33
        z żalem i wstydem przyłączam sie do głosu mojego poprzednika
      • maksimum Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 17:46
        yossarian18 napisał:

> Napisałaś w sumie prawdę i od razu zostałaś okrzyczana moskiewską agentkę, bo
        > zdaniem lewusów każdy kto nie popiera Juszczenki musi być putinowcem.

Dokladnie tak.

• yossarian18 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:15
          O tym "polskie" media raczej nie mówią:
          1. Juszczenko jest antypolskim nacjonalistą(raczej nie wierzę, że się to zmieni)
          2. Był dwukrotnie premierem, mianowanym przez Kuczmę, i to za premierostwa
          Juszczenki został zamordowany dziennikarz Gongadze.
          3. Juszczenko jest aliantem Berlina, czy w interesie Polski leży wzmacnianie
          Niemiec?
          4. W przeciwieństwie do Polski nie jest proamerykański-chcę wycofać wojska z
          Iraku.
          5. P. Kaczyńscy, Buzkowie, itd. mieszający się w wewnętrzne sprawy Ukrainy
          powinni zostać zapakowani do milicyjnej karetki i wywiezieni na lotnisko
          jako "persona non grata".
          • Gość: Henryk Co jest? -"Oszoły" przemawiają ludzkim językiem?:) IP: 82.160.16.* 28.11.04, 18:24
          • maksimum Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 19:08
            yossarian18 napisał:

> O tym "polskie" media raczej nie mówią:
            > 1. Juszczenko jest antypolskim nacjonalistą(raczej nie wierzę, że się to
            >zmieni)
            > 2. Był dwukrotnie premierem, mianowanym przez Kuczmę, i to za premierostwa
            > Juszczenki został zamordowany dziennikarz Gongadze.
            > 3. Juszczenko jest aliantem Berlina, czy w interesie Polski leży wzmacnianie
            > Niemiec?
            > 4. W przeciwieństwie do Polski nie jest proamerykański-chcę wycofać wojska z
            > Iraku.
            > 5. P. Kaczyńscy, Buzkowie, itd. mieszający się w wewnętrzne sprawy Ukrainy
            > powinni zostać zapakowani do milicyjnej karetki i wywiezieni na lotnisko
            > jako "persona non grata".

6-Juszczenko zostal odwolany z pelnienia funkcji premiera przez parlament
            ukrainski ,ktory wreczyl mu VOTUM NIEUFNOSCI.

Jak sie teraz Juszczenko nie zalapie na prezydenta,to zadnej przyszlosci na
            Ukainie dla niego nie ma,dlatego Kataryna i polscy politycy zaczynaja III wojne
            swiatowa w jego obronie.
      • Gość: vvv Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:00
        > zdaniem lewusów każdy kto nie popiera Juszczenki musi być putinowcem.

Wejdź sobie na portale lewicowe i nie pisz głupot.
        Ta pomarańczowa paranoja na pewno nie jest lewicowa.
        • yossarian18 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:04
          Demokrację wymyślili lewicowcy...
          • Gość: vvv Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:09
            A co wspólnego z demokracją ma forowanie do upadłego jednego
            z kandydatów?
            • yossarian18 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:18
              Nie wiem. Jest to posunięcie niepolityczne.
          • Gość: vvv Yossarian! IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:02
            > Demokrację wymyślili lewicowcy...

Mam spóźniony zapłon- co proponują prawicowcy w miejsce demokracji?
            • yossarian18 Re: Yossarian! 28.11.04, 19:10
              Prawdziwi prawicowy? Monarchię oczywiście.
              Fałszywi typu Kamiński wołają w Kijowie za demokracją i prawami człowieka.
    • Gość: Henryk Dziękuję za pozdrowienia:)) IP: 82.160.30.* 28.11.04, 18:21
      -"Pozdrawiam wszystkich, którzy w ostatnich dniach nie dali się zwariować."
      • Gość: tadek Re: Dziękuję za pozdrowienia:)) IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 28.11.04, 18:25
        W sierpniu 2004 "Nasza Ukraina" była współorganizatorem (razem z Blokiem Julii
        Tymoszenko) ogólnoukraińskiej akcji pod hasłem : "Wołyń - ukraińska ziemia; OUN
        i UPA - nasi bohaterowie". Pikietowano między innymi polską ambasadę.
        Uczestnicy protestów domagali się, aby prezydent nie ważył się przepraszać
        Polaków za wołyńską tragedię.
        ===================================
        Potrzebny komentarz?.
        • yossarian18 Re: Dziękuję za pozdrowienia:)) 28.11.04, 18:30
          Kolejny dowód na to, że "nasi" politycy kierują się ideologią, a nie polską
          racją stanu. Smutne.
      • Gość: jack Re: Dziękuję za pozdrowienia:)) IP: *.proxy.aol.com 29.11.04, 09:02
        A ci co juz zwariowali poszujaja wiadomosci:
        kto zacz jest p. Juszczenko, pani Timoszenko, grupa sposorow?
        Jedna strona jest podobna "moralnie" drugiej.
        Czy nie jest to przypadkiem walka obu oligarchi prorosyjskiej i prozachodnej
        wyniesiona na ulice?
        W polskiej prasie "niezalezni" komentatorzy radia i tv unikaja opisu.
        Polscy poieracze Buzek, Walesa, Geremek przedstawiciele polskich parti
        politycznych to "wybitni" moralisci o stopniu akceptacji spolecznej w kraju
        zblizona zeru.
        Zera popieraja zero tak mowi teoria.
        Wstyd napisac ale tylko kwach okazuje wzgledny umiar.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:41
      Kapitalny wątek! I co pocieszajace większosć komentarzy jest bardzo rozsądna.
      Ja też uważam ze nie powinniśmy sie wtrącać w wewn sprawy Ukrainy. Sytuacja
      jest o wiele bardziej skomplikowana niż próbuja to przedstawić politycznie
      poprawne media. Owszem ten Janukowycz to faktycznie bandyta ale ekipa
      Juszczenki też czysta nie jest..taka Julia Timoszenko jest takim Ukraińskim
      Kulczykiem by nie rzec Chodorkowskim, zbiła wielki majatek na tzw prywatyzacji
      która byla dokonywana w ewidentnie złodziejski sposób tak wiec od tym względem
      niczym ona od ekipy Janukowycza z Doniecka sie nie różni..Starcie Janukowycz
      Juszczenko można porównać do walki o wpływy między dwiemna poteżnymi
      mafiami..to tak jak by Pruszków i Wołomin walczyły w Polsce o władze...Sam
      Juszczenko jest nazywany ukraińskim Balcerowiczem czyli żaden to powód do
      dumy...choc jest jedna sprawa która mi sie u tego gościa podoba...chce
      wycofania wojsk ukraińskich z Iraku...ciekawe co na to nasi politycy z PiSu i
      PO wielcy orędownicy interwencji w Iraku...o tym pewnie nie rozmawiali ale
      prędzej czy później będzie musiało dojsć do rozmów na ten temat i co wtedy?
      Głupoyta polskich politykierów przekracza wszelkie granice przyzwoitosci..nie
      dosć ze przez ostatnie 15 lat rozwalili do reszty Polskę to jeszcze chcą nam
      napytać biedy na arenie międzynarodowej.. widac nie znają historii własnego
      kraju. Za Chrobrego i Mieszka II wtracaliśmy sie w wewn sprawy naszych sąsiadów
      (Czechy Ruś Saksonia) i omal to sie nie skończylo rozbiorami..był potem
      długotrwały kryzys polit.i utraciliśmy na kilkadziesiat lat koronę królewską i
      zdobyczne terytoria...
      • neceser Faszystowska wykladnia Oszoloma z Radia Nazyja 29.11.04, 16:02
        Faszystowska swinio. Juz czas zamknac te gebe. Rydzyk to wrog wolnosci i
        demokracji, to swinia ktora obraza i Balcerowicza i Juszczenke w jednym zdaniu!

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Kapitalny wątek! I co pocieszajace większosć komentarzy jest bardzo rozsądna.
        > Ja też uważam ze nie powinniśmy sie wtrącać w wewn sprawy Ukrainy. Sytuacja
        > jest o wiele bardziej skomplikowana niż próbuja to przedstawić politycznie
        > poprawne media. Owszem ten Janukowycz to faktycznie bandyta ale ekipa
        > Juszczenki też czysta nie jest..taka Julia Timoszenko jest takim Ukraińskim
        > Kulczykiem by nie rzec Chodorkowskim, zbiła wielki majatek na tzw
        prywatyzacji
        > która byla dokonywana w ewidentnie złodziejski sposób tak wiec od tym
        względem
        > niczym ona od ekipy Janukowycza z Doniecka sie nie różni..Starcie Janukowycz
        > Juszczenko można porównać do walki o wpływy między dwiemna poteżnymi
        > mafiami..to tak jak by Pruszków i Wołomin walczyły w Polsce o władze...Sam
        > Juszczenko jest nazywany ukraińskim Balcerowiczem czyli żaden to powód do
        > dumy...choc jest jedna sprawa która mi sie u tego gościa podoba...chce
        > wycofania wojsk ukraińskich z Iraku...ciekawe co na to nasi politycy z PiSu i
        > PO wielcy orędownicy interwencji w Iraku...o tym pewnie nie rozmawiali ale
        > prędzej czy później będzie musiało dojsć do rozmów na ten temat i co wtedy?
        > Głupoyta polskich politykierów przekracza wszelkie granice przyzwoitosci..nie
        > dosć ze przez ostatnie 15 lat rozwalili do reszty Polskę to jeszcze chcą nam
        > napytać biedy na arenie międzynarodowej.. widac nie znają historii własnego
        > kraju. Za Chrobrego i Mieszka II wtracaliśmy sie w wewn sprawy naszych
        sąsiadów
        >
        > (Czechy Ruś Saksonia) i omal to sie nie skończylo rozbiorami..był potem
        > długotrwały kryzys polit.i utraciliśmy na kilkadziesiat lat koronę królewską
        i
        > zdobyczne terytoria...
        • oszolom.z.radia.maryja prawda w oczy kole? 29.11.04, 16:03
    • Gość: Jaś Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:41
      Szkoda , że niektórzy zapominają jaki stosunek do naszych spraw mieli Ukraińcy
      ( patrz : cmentarz Orląt, UPA itp). Teraz popieranie jednego .Choć by był
      najlepszy to według mnie jest to ingerencja w sprawy innego kraju.Przykładem
      innego zachowania może być np nieomulna UE. Nasi politycy nie mogą tak bardzo
      angażować się po jednej stronie. Co będzie jeśli prezydentem zostanie ten
      drugi . Jak będą układały się wtedy nase stosunki ? Do kogo będziemy mieli
      wtedy pretensje? A przekręty wyborcze pewnie wszędzie występują . W czsie
      wyborów samorządowych w sąsiedniej gmnie dopisano ok 900 wyborców. Niektórzy
      nie wiedzieli w której komisji mają glosować.U niektórych vipów było na tą
      okoliczność zameldowanych kilku dotatkowych obywateli.Organy dochodzeniowe
      stwierdziły - mała szkodliwość bez wpływu na wynik wyborów.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:44
        w Płocku też próbowano sfałszować wybory samorzadowe (wybory na prezydenta
        miasta) W Wałbrzychu na wskutek fałszerstw musiano aż trzykronie powtarzać
        wybory!!! Tak więc Polska wcale nie jest takim wzorcem demokracji
        • maksimum Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:53

> w Płocku też próbowano sfałszować wybory samorzadowe (wybory na prezydenta
          > miasta) W Wałbrzychu na wskutek fałszerstw musiano aż trzykronie powtarzać
          > wybory!!! Tak więc Polska wcale nie jest takim wzorcem demokracji

Polska nie jest ZADNYM wzorcem panstwa demokratycznego,co wcale nie
          przeszkadza,zeby namieszac troche u sasiadow.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 18:56
            tylko co nam z tego przyjdzie? a no to że sąsiedzi będą się wtrącać w nasze
            sprawy
      • Gość: stąd Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:57
        Gość portalu: Jaś napisał(a):

> A przekręty wyborcze pewnie wszędzie występują . W czsie
        > wyborów samorządowych w sąsiedniej gmnie dopisano ok 900 wyborców. Niektórzy
        > nie wiedzieli w której komisji mają glosować.U niektórych vipów było na tą
        > okoliczność zameldowanych kilku dotatkowych obywateli.Organy dochodzeniowe
        > stwierdziły - mała szkodliwość bez wpływu na wynik wyborów.

Jest gorzej niż piszesz. Nasi "demokraci" robią to z wielką wprawą i
        skutecznością. Ci wszyscy oburzeni fałszerstwami wyborczymi na Ukrainie nawet
        nie pomyślą, aby coś podobnego mogło mieć miejsce u nas.
        Dlaczego komuna przegrała sromotnie pamiętne czerwcowe wybory?
        Bo dzięki tysiącom mężów zaufania reprezentujących stronę solidarnościową,
        władze nie miały swobody w ustalaniu wyników.
        Doświadczenie w dokonywaniu fałszerstw wyborczych jest bardzo duże i ma
        długoletnią historię. W końcu skądś brało się to 99% poparcie przy 99%
        frekwencji.
        Dziś błędnie nie przywiązuje się większej uwagi do obecności mężów zaufania we
        wszystkich komisjach wyborczych.
        Dla wielu zmobilizowanie takiej armii wolontariuszy przerasta ich możliwości.
        Wszystko to powoduje znaczny handicap czerwono-różowych.
    • Gość: Henryk -"co się dzieje w związku z tą Ukrainą..."? IP: 82.160.16.* 28.11.04, 19:27
      Czytam i czytam ten wątek i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że "Oszoły" przemawiają jak mężowie (racji?) stanu a "cywilizowana"-prawoskrętna częśc FK popada w stan (nazwałbym go) egzaltacyjno-hurra-narodowego amoku;((
      • Gość: tadek Re: -"co się dzieje w związku z tą Ukrainą..."? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 28.11.04, 19:34
        Cóż, osiołek pisze z racji rusofilstwa LPR. Ja, dlatego bo nie chce być
        widziany jako członek kraju pożytecznych idiotów ;-)
        • oszolom.z.radia.maryja Re: -"co się dzieje w związku z tą Ukrainą..."? 28.11.04, 21:47
          Ja nigdy nie kochałem Rosji a LPR nigdy nie okazywała jakichkolwiek oznak
          sympatii do tego kraju..My jesteśmy za Polską i tylko ona nas obchodzi o innych
          niech sie martwią inni
      • maksimum Re: -"co się dzieje w związku z tą Ukrainą..."? 28.11.04, 20:34
        Gość portalu: Henryk napisał(a):

> Czytam i czytam ten wątek i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że "Oszoły"
        przemawia
        > ją jak mężowie (racji?) stanu a "cywilizowana"-prawoskrętna częśc FK popada w
        >stan (nazwałbym go) egzaltacyjno-hurra-narodowego amoku;((

I lewicowy wartburg im pomaga.

• Gość: asia Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:25
      Brawo Alu, brawo Yossarianie i inni. W tym ogólnopismackim amoku jaki ogarnął
      media i prawicowców, dobrze usłyszeć czasem glosy rozsądku. A fakty są takie,
      że jest to bezczelne wpieprzanie sie przez polactwo, bo nie przez Polaków w
      sprawy drugiego państwa. Jeśli ok. 50% jest innego zdania niż Juszczenko, to
      powinniśmy dac im dszansę na samodzielne rozwiązanie swoich spraw, a nie
      bezczelną ingerencję. A dlaczego niby Juszczenko jest większym demokratą niż
      JANUKOWYCZ, NIECH TO KTOŚ DO CHOLERY WRESZCZIE WYJAŚNI, BEZ GÓRNOLOTNEGO
      PIER..LENIA. I niech różnego rodzaju wartburgi nie wyzywaja mnie od komuny, bo
      ja 4 lata pracowałam na Ukrainie i bywałam u Juszczenki gdy był prezesem
      Nacbanku, w przeciwieństwie do tych wszystkich oszołomów, którzy teraz
      popierają pseudorewolucje na Ukrainie, siedząc za nasze pieniądze w hotelach na
      Chreszczatiku, gdzie jedna doba kosztuje 200 euro. Łatwo iśc na wiec, gdy można
      sobie godzinę pokrzyczeć, a później wygodnie oglądać telewizję w hotelu np.
      Dnipro, a wszystko to za pieniądze polskiego podatnika.
      • maksimum Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 28.11.04, 23:07
        Gość portalu: asia napisał(a):

> Brawo Alu, brawo Yossarianie i inni. W tym ogólnopismackim amoku jaki ogarnął
        > media i prawicowców, dobrze usłyszeć czasem glosy rozsądku. A fakty są takie,
        > że jest to bezczelne wpieprzanie sie przez polactwo, bo nie przez Polaków w
        > sprawy drugiego państwa. Jeśli ok. 50% jest innego zdania niż Juszczenko, to
        > powinniśmy dac im dszansę na samodzielne rozwiązanie swoich spraw, a nie
        > bezczelną ingerencję. A dlaczego niby Juszczenko jest większym demokratą niż
        > JANUKOWYCZ, NIECH TO KTOŚ DO CHOLERY WRESZCZIE WYJAŚNI, BEZ GÓRNOLOTNEGO
        > PIER..LENIA. I niech różnego rodzaju wartburgi nie wyzywaja mnie od komuny,

wartburg to jest taki dinosaur z minionej epoki,ktorego fascynuje kino czarno-
        biale i jak ktos ma troche nowoczesniejsze poglady niz on,to on juz tego nie
        zaskakuje.

> bo ja 4 lata pracowałam na Ukrainie i bywałam u Juszczenki gdy był prezesem
        > Nacbanku, w przeciwieństwie do tych wszystkich oszołomów, którzy teraz
        > popierają pseudorewolucje na Ukrainie, siedząc za nasze pieniądze w hotelach
        na Chreszczatiku, gdzie jedna doba kosztuje 200 euro. Łatwo iśc na wiec, gdy
        można sobie godzinę pokrzyczeć, a później wygodnie oglądać telewizję w hotelu
        >np. Dnipro, a wszystko to za pieniądze polskiego podatnika.
    • Gość: stąd Pożyteczna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:54
      Dobrze się stało, że założyłaś ten wątek. Teraz znacznie lepiej widać, że nie
      wszyscy ulegają niezdrowej propagandzie obliczonej na doraźny efekt.
      Cieszy, że przybywa głosów zatroskanych o interes Polski, zwłaszcza ten
      widziany z dalszej perspektywy.
      Dotychczasowe dość liczne głosy krytycznie oceniające nasze zaangażowanie w
      wewnętrzne sprawy Ukrainy utonęły w powodzi hurra-optymistycznych okrzyków.
    • Gość: jack Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... IP: *.proxy.aol.com 29.11.04, 08:46
      Mamy tu do czynienia ze sterowanym medialnie i popieranym politycznie amokiem.
      WSZYSTKIE media, komentatorzy mowia JEDNYM glosem, z panstwa, gdzie przewaga
      jednego kandydata wynosila wg. niezaleznych sondazy 4-15% procent.
      Odkrywana Ukraine jedna, choc do jednosci jest tam daleko.
      Wrecz narod jest podzielony na rowno. Szczytem bezczelnosci jest przemawianie
      OBSERWATORA unijnego Buzka na wiecach Juszczenki.
      Walesa znany prowokant wyrazal chec wyjazdu do Kijowa jako MEDIATOR, a stal na
      uslugach jednego ugrupowania
      Komentatorzy tv, radia nie sa NIEZALEZNYMI obserwatorami calosci sytuacji, choc
      taka powinna byc ich rola i za to powinni byc oplacani.
      Tak wywolany i sterowany stan udurnienia naszego narodu osiaga rekordy co
      wyraza sie "choroba koloru pomaranczowego".
      Przypomne, ze jeszcze pol roku temu, byla to "choroba koloru niebieskiego".
      Wariant i konstrukcja medialna IDENTYCZNA.
      Polskie partie polityczne robia w sprawie Ukrainy i w Kijowie swoje show.
      Czy cel tego polactwa jest:
      info.onet.pl/1016078,12,item.html
      I niech to zbiorowisko idiotow czynnie dolewajacych "benzyne do ognia" nie
      powie potem, ze o tym nie wiedzialo, jesli na Ukrainie dojdzie do powtorki
      Jugoslawi.

• zeet Przecież to Polska właśnie 29.11.04, 09:08
    • Gość: stary byk Re: Tylko i zawsze nienawiść IP: *.imgw.pl 29.11.04, 08:59
      To typowe dla superpatriotów. Nigdy z nikim nie można się pogodzić, a zawsze
      pamiętać: Szwedom oblężenie Częstochowy, Niemcom Zakon Krzyżacki, UKraińcom
      Chmielnickiego, Węgrom Rakoczego, Czechom Zaolzie, itd itp.

Czy to tak trudno zrozumieć, że warto popierać prawdę i wolność (bo nie chodzi o
      Juszczenkę, ale o sfałszowane wybory)?

Oprócz kwestii moralnych (prawda i wolność) jest jeszcze zwykły interes:
      przecież Janukowycz uzyskując władzę w sposób zafałszowany i z silnym poparciem
      Moskwy spadłby do roli Łukaszenki, czyli do półkolonii Rosji. Po pewnym czasie
      Rosja zechciałaby to zrobić z nami (a próby już są widoczne - kombinacje z
      Orlenem, wspieranie na Litwie Paksasa).

Tak więc można mieć zastrzeżenia do nacjonalistów ukraińskich, ale jednak ich
      popierać. Zresztą spodziewam się, że takich zakamieniałych upowców (jakimi są w
      Polsce el-pe-raki) jest taki sam marginaes jakim jest w Polsce LPR, a myślący
      nacjonaliści ukraińscy wiedzą, że obecnie nie Polska jest zagrożeniem dla
      Ukrainy, a Rosja.
      • zeet Tylko dlaczego milczeliśmy jak fałszowano w USA 29.11.04, 09:10
        Gość portalu: stary byk napisał(a):

> To typowe dla superpatriotów. Nigdy z nikim nie można się pogodzić, a zawsze
        > pamiętać: Szwedom oblężenie Częstochowy, Niemcom Zakon Krzyżacki, UKraińcom
        > Chmielnickiego, Węgrom Rakoczego, Czechom Zaolzie, itd itp.
        >
        > Czy to tak trudno zrozumieć, że warto popierać prawdę i wolność (bo nie
        chodzi
        > o
        > Juszczenkę, ale o sfałszowane wybory)?
        >
        > Oprócz kwestii moralnych (prawda i wolność) jest jeszcze zwykły interes:
        > przecież Janukowycz uzyskując władzę w sposób zafałszowany i z silnym
        poparciem
        > Moskwy spadłby do roli Łukaszenki, czyli do półkolonii Rosji. Po pewnym czasie
        > Rosja zechciałaby to zrobić z nami (a próby już są widoczne - kombinacje z
        > Orlenem, wspieranie na Litwie Paksasa).
        >
        > Tak więc można mieć zastrzeżenia do nacjonalistów ukraińskich, ale jednak ich
        > popierać. Zresztą spodziewam się, że takich zakamieniałych upowców (jakimi są
        w
        > Polsce el-pe-raki) jest taki sam marginaes jakim jest w Polsce LPR, a myślący
        > nacjonaliści ukraińscy wiedzą, że obecnie nie Polska jest zagrożeniem dla
        > Ukrainy, a Rosja.
        -------------------
    • szpikulec1 Re: Wstyd co się dzieje w związku z tą Ukrainą... 29.11.04, 09:25
      A jak myslisz, dlaczego Francja , az tak bardzo angazuje sie w Wybrzeze Kosci
      Sloniowej - a to tak daleko, i jeszcze tyle pieniedzy ich to kosztuje ?
    • bush_w_wodzie stan wojenny -tez wewnetrzna sprawa polska? 29.11.04, 10:47
      chyba nie jest tak trudno zauwazyc ze wladze ukrainskie sfalszowaly wybory i -
      wobec mozliwosci ze to zostanie nazwane po imieniu - groza teraz rozbiciem
      ukrainy. z kolei ulica ukrainska - zwlaszcza w stolicy i na zachod od niej -
      jest zdeterminowana by nie dac sie oszukac w ten sposob. wojsko i policja sa na
      razie neutralne. sytuacja grozi wybuchem wojny domowej - ktora moze sie
      skonczycy interwencja armii rosyjskiej

w interesie polski jest

1) unikniecie scenariusza silowego
      2) wspieranie praworzadnosci na ukrainie
      3) pomoc w wylonieniu wladz majacych mandat demokratyczny

w tej sytuacji dzialania wladz polski powinny miec charakter mediacji. ale
      uwaga! to wladze ukrainy i janukowycz dokonali falszerstwa wyborczego i sa
      zdeterminwani by przejac wladze z awszelka cene. mediacje nie maja szans
      powodzenia bez wywarcia na wladze odpowiednio silnego nacisku

• Gość: wartburg "antypolskie klimaty" IP: *.pool.mediaWays.net 29.11.04, 12:53
        O "antypolskich klimatach" wśrod popleczników nacjonalisty Juszczenki we Lwowie
        piszą wycieczkowicze z forum "Aktualności". Miasto to znam z porokrotnych
        pobytów i potwierdzam, że klimaty opisane w cytowanej korespondencji dominują
        nie tylko w czasie rewolucji. Stykałem się z nimi także w spokojniejszych
        czasach. W co drugiej restauracji ukraińskie kapele śpiewały "Hej sokoły" po
        polsku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18112817
        Kim są Asia, Yossarian, Maksio i Oszołom, wiadomo nie od dzisiaj. Ale chyba
        nigdy głupota ich oraz zbieżność zapatrywań z moskiewską racją stanu nie były
        aż tak groteskowo uderzające...

• oszolom.z.radia.maryja Re: "antypolskie klimaty" 29.11.04, 14:53
          Kto nie z wami nie znaczy ze przeciw wam...nie lubimy tak samo Moskwy jak Brukseli.
          • neceser Dodaj: LPR nie lubi USA tez. 29.11.04, 16:04
            Nie bedac z nami jestescie przeciw nam, faszysci. Bush was ma na oku tez. za
            antysemityzm i pogarde dla demokracji za anty sojuszniicza propagande. Irak
            jest dla nas wazny. pamietajcie o tym smieci nazistowskie!!!

> Kto nie z wami nie znaczy ze przeciw wam...nie lubimy tak samo Moskwy jak
            Bruks
            > eli.
        • Gość: vvv Re: "antypolskie klimaty" IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:19
          >Ale chyba
          > nigdy głupota ich oraz zbieżność zapatrywań z moskiewską racją stanu nie były
          > aż tak groteskowo uderzające...

Jakże trafne słowa, ale w odniesieniu do "myslicieli" uważających
          wrogie stosunki z Moskwą za polską rację stanu.

PS
          Za co tak nienawidzicie Ukraińców, że życzycie im żeby polska hołota polityczna
          urządziła ich tak samo jak urządziła swój własny naród.
          • neceser Caly zachod popiera Jusczenke. Rydzyk i Putin nie 29.11.04, 17:34
            Wniosek: holota jest w RM/LPR!faszysci podziela los Haidera. Romcio to trup
            polityczny.

Gość portalu: vvv napisał(a):

> >Ale chyba
            > > nigdy głupota ich oraz zbieżność zapatrywań z moskiewską racją stanu nie
            > były
            > > aż tak groteskowo uderzające...
            >
            > Jakże trafne słowa, ale w odniesieniu do "myslicieli" uważających
            > wrogie stosunki z Moskwą za polską rację stanu.
            >
            > PS
            > Za co tak nienawidzicie Ukraińców, że życzycie im żeby polska hołota
            polityczna
            > urządziła ich tak samo jak urządziła swój własny naród.
          • wartburg4 Re: "antypolskie klimaty" 29.11.04, 18:23

> PS
            > Za co tak nienawidzicie Ukraińców, że życzycie im żeby polska hołota
            polityczna
            > urządziła ich tak samo jak urządziła swój własny naród.

o kim piszesz, kochasiu? O sobie?
            • Gość: vvv Re: "antypolskie klimaty" IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:37
              Mnie nie było wśród polskich pajaców kompromitujących ten kraj.

Lubię Ukraińców choćby za ich piękny język i nie życzę im losu Polaków
              pod rządami neoliberalnych kanalii.
              • wartburg4 Re: "antypolskie klimaty" 29.11.04, 19:00

> Mnie nie było wśród polskich pajaców kompromitujących ten kraj.

Jeśli masz na myśli Oleksego i Janika, to zgoda.
                >
                > Lubię Ukraińców choćby za ich piękny język i nie życzę im losu Polaków
                > pod rządami neoliberalnych kanalii.

A ja lubię Ukraińców nie tylko za język. Chyba bardziej podoba mi się ich upór,
                solidarność oraz szacunek, jakim się wzajemnie darzą. Jeśli zaś chodzi o los
                Polaków, to jest bez porównania lepszy od ukraińskiego.

Inaczej nie przyjeżdżaliby do Polski i nie pracowali za 2-3 złote na godzinę.
                Życzę im, żeby możliwie jak najszybciej osiągnęli stopę życiową porównywalną z
                naszą. Ale najpierw musza zrobić u siebie porządek i jak wszystko na to
                wskazuje, są na dobrej drodze.
        • yossarian18 Re: "antypolskie klimaty" 29.11.04, 17:25
          Na ile szacujesz wynagrodzenie jakie za swoją promoskiewską działalność
          pobieramy od tow. Putina(d. KGB)???
          • Gość: Rodak Dajmy zarobić Ukrainkom na szosach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:35
            W "paszczu" tylko za 5 zł !
    • Gość: democratic A Ty co ? Ruska agentka ? IP: 217.153.168.* 29.11.04, 18:31
      Free Ukraina !
    • Gość: t bez wątpienia .... IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:32
      ... to z czym mamy do czynienia pokazuje siłę kreacji mediów, które skutecznie
      podsycają nastroje. Nagle na ulicach zaroiło się od znawców spraw ukraińskich,
      którzy świetnie wiedzą kim jest Juszczenko i Janukowicz. Ja niestety niewiele o
      nich wiem, więc trudno mi popadać w entuzjazm. Zdaje się, że jeden i drugi to
      przedstawiciele oligarchii, która wyrosła pod skrzydłami Kuczmy.
      • wartburg4 niewiedza o Ukrainie 29.11.04, 18:45
        Gość portalu: t napisał(a):

> ... to z czym mamy do czynienia pokazuje siłę kreacji mediów, które
        skutecznie
        > podsycają nastroje. Nagle na ulicach zaroiło się od znawców spraw
        ukraińskich,
        > którzy świetnie wiedzą kim jest Juszczenko i Janukowicz. Ja niestety niewiele
        o
        >
        > nich wiem, więc trudno mi popadać w entuzjazm. Zdaje się, że jeden i drugi to
        > przedstawiciele oligarchii, która wyrosła pod skrzydłami Kuczmy.

Bardzo Ci się chwali, że przyznajesz sie do swojej niewiedzy. Skąd jednak ta
        pewność, że i inni ją z Tobą podzielają? Ja np. od dłuższego czasu interesuję
        się sytuacją na Ukrainie. Znam wielu Ukraińców i jeżdżę tam. Na początku
        miałem uprzedzenia, tak jak większość Polaków, ale potem miałem nieraz okazję
        przekonać się że jest to b. dzielny i niegłupi naród, który zasługuje na coś
        lepszego niż bizantyjskie rządy oligarchów i bezwstydny wyzysk. Są takimi
        samymi Europejczykami jak my. Jestem przekonany, że to co się tam w tej chwili
        dzieje, jest olbrzymią szansą, której nie można zmarnować. I cieszy mnie, że
        tak duża część społeczeństwa polskiego widzi to podobnie.
        • tad9 Re: niewiedza o Ukrainie 29.11.04, 18:58
          wartburg4 napisał:

> Bardzo Ci się chwali, że przyznajesz sie do swojej niewiedzy. Skąd jednak ta
          > pewność, że i inni ją z Tobą podzielają?

Pewności rzecz prosta mieć nie mogę, ale mogę mieć podejrzenia i podejrzewam,
          że większość tych, którzy dali się porwać "pomarańczowej rewolucji" nie
          interesowało się dotąd ukraińską sceną polityczną, rzecz polega tu raczej na
          uleganiu nastrojom szerzonym przez media, które "postawiły" na Juszczenkę. Być
          może nie jest to zły wybór (może jest to "wybór mniejszego zła"?), ale jakoś
          trudno mi uwierzyć w Juszczenkę - anioła, czy Juszczenkę - demokratę, skoro był
          to pierwszoplanowy polityk w czasach Kuczmy. Z tego, ze kontrkandydat to zbir,
          nie wynika, że Juszczenko to bohater.

> Ja np. od dłuższego czasu interesuję
          > się sytuacją na Ukrainie. Znam wielu Ukraińców i jeżdżę tam. Na początku
          > miałem uprzedzenia, tak jak większość Polaków, ale potem miałem nieraz okazję
          > przekonać się że jest to b. dzielny i niegłupi naród, który zasługuje na coś
          > lepszego niż bizantyjskie rządy oligarchów i bezwstydny wyzysk.

Dobrze, ale czy Juszczenko nie jest aby jednym z tych oligarchów, tyle, że
          zerkającym na Zachód? Oczywiście, że dla Polski lepiej mieć kogoś takiego pod
          bokiem, ale to nie powód, by śpiewać pieśni ku jego czci.

• wartburg4 jedyny czlowiek, który może osuszyć bagno 29.11.04, 19:09
            Juszczenko był już przez półtora roku premierem. Wsławił się konsekwentną
            walką z korupcją i naraził się nomenklaturze. Dlatego musiał odejść. Nikt nie
            ma lepszej opinii na Ukrainie od niego. Oni go tam uwielbiają, czemu się nie
            dziwię, bo jest to chyba jedyny człowiek, który może osuszyć bagno. Mimo że w
            czasie kampanii wyborczej był na dobrą sprawę odcięty od mediów, wygrał wybory,
            bo chyba co do tego, że Janukowycz dopisał sobie 3 miliony głosów nie ma w tej
            chwili wątpliwości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka