Dodaj do ulubionych

Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE

08.05.02, 13:30

PAP (07-05-02 21:11)

Ponad dwie godziny trwało wtorkowe spotkanie prezydenta Aleksandra
Kwaśniewskiego z prymasem Polski kard. Józefem Glempem poświęcone integracji
Polski z Unią Europejską. Polscy przedstawiciele w Konwencie Unii Europejskiej
mają zaproponować, aby w przyszłej konstytucji europejskiej znalazło się
bezpośrednie odniesienie do Boga (tzw. invocatio Dei - w imię Boga). Chcieliby
tego polscy biskupi

-----------------------------------------------------------------

Jest robota do wykonania i dlaczego tylu katolików sie miga?
Andrzej
Obserwuj wątek
    • Gość: Miro Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.proxy.aol.com 08.05.02, 14:49
      Polscy biskupi jakby zapominaja, ze UE to obecnie 15 krajow, a docelowo 27.
      Mieszkancy tych krajow maja roznych bogow i rozne sposoby ich wyznawiania.
      Biskupi polscy nie moga wiec liczyc na zmiane konstytucji Unii z zapewnieniem
      preferencji dla Boga watykanskiego. Poza tym kraje stanowiace trzon UE i majace
      dla niej podstwowe znaczenie, to kraje laickie, ktore dawno nie uznaja wplywow
      Kosciola ani na wladze ani szkolnictwo. Klerykalne propozycje ze strony Polski
      moga zniechecic do nas UE no i oczywiscie osmieszyc.
      • Gość: brzytwa Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 14:58
        Gość portalu: Miro napisał(a):

> dawno nie uznaja wplywow
        > Kosciola ani na wladze ani szkolnictwo.

Szkoda tylko, ze same pchaja brudne lewackie lapy do tego szkolnictwa.
        • Gość: Ania Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 15:00
          Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Miro napisał(a):
          >
          > > dawno nie uznaja wplywow
          > > Kosciola ani na wladze ani szkolnictwo.
          >
          > Szkoda tylko, ze same pchaja brudne lewackie lapy do tego szkolnictwa.

A jak pchaja?
        • Gość: Miro Do brzytwy IP: *.proxy.aol.com 08.05.02, 15:04
          Rzucasz hasla o jakichs brudnych lewackich lapach. Cos ci sie chyba ze Stalinem
          w ZSRR pomylilo. Tam w Czestochowej to rzeczywiscie macie jakies pop... pojecia.
          Jasna Gora niewysoka jest przeciez. Swiat widac z niej kiepsko
          • Gość: brzytwa Re: Do brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 15:13

> Rzucasz hasla o jakichs brudnych lewackich lapach. Cos ci sie chyba ze Stalinem
            >
            > w ZSRR pomylilo. Tam w Czestochowej to rzeczywiscie macie jakies pop... pojecia
            > .
            > Jasna Gora niewysoka jest przeciez. Swiat widac z niej kiepsko

Nie moj drogi, nic mi sie nie pomylilo. Chcecie trzymac Kosciol z dala
            od szkoly, my chcemy trzymac panstwo z dala od niej. Tak, zeby zaden
            pieprzony lewacki intelektualista nie mial wplywu na to czego, i jak
            beda uczone nasze dzieci.

• jondrus Re: Do brzytwy 08.05.02, 16:28

>
              > Nie moj drogi, nic mi sie nie pomylilo. Chcecie trzymac Kosciol z dala
              > od szkoly, my chcemy trzymac panstwo z dala od niej. Tak, zeby zaden
              > pieprzony lewacki intelektualista nie mial wplywu na to czego, i jak
              > beda uczone nasze dzieci.
              >

Brzytwa.
              Po pierwsze koscioły mogą otwierać swoje szkoły i nauczać własciwej teorii,
              a po drugie na mieszanie sie do szkolnictwa masz wpływ poprzez wybory.
              Wystarczy wygrać wybory i już łapa jest właściwego koloru.

Andrzej
              • Gość: brzytwa Re: Do brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 09.05.02, 10:09
                jondrus napisał(a):

> Brzytwa.
                > Po pierwsze koscioły mogą otwierać swoje szkoły i nauczać własciwej teorii,

Owszem, tyle ze to kosztuje. Ktos kto wysyla dzieci do takiej szkoly,
                oprocz tego finansuje szkolnictwo publiczne, tak wiec placi dwa razy,
                co powoduje, ze wiekszosc ludzi na to nie stac.

> a po drugie na mieszanie sie do szkolnictwa masz wpływ poprzez wybory.
                > Wystarczy wygrać wybory i już łapa jest właściwego koloru.

Moj drogi, ja jestem liberalem i mnie takie przepychanki nie odpowiadaja.
                Guzik mnie obchodzi jak czerwoni chca uczyc swoja dzieci, ja do nich nic nie
                mam. Tak ze problem nie polega na "zmienianiu lapy".

• Gość: Jondrus Re: Do brzytwy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.02, 10:52

> Owszem, tyle ze to kosztuje. Ktos kto wysyla dzieci do takiej szkoly,
                  > oprocz tego finansuje szkolnictwo publiczne, tak wiec placi dwa razy,
                  > co powoduje, ze wiekszosc ludzi na to nie stac.

Oczywiście ,że kosztuje , ale o ile wiem szkoły prywatne też są dotowane,
                  czyli poprzez podatki też na nie płacisz, no i chyba są jeszcze ulgi
                  na szkolenie dziecka.Wiem , że szkoły wydają zaświadczenia o darowiznach
                  i te możesz odliczyc sobie od podatku.Czyli musisz przekalkulować
                  i zastanowić sie ,czy nie dopłacić a mieć porządną szkołę,albo korzystać
                  z tego co jest i walczyć o zmianę programu nauczania.

>
                  > > a po drugie na mieszanie sie do szkolnictwa masz wpływ poprzez wybory.
                  > > Wystarczy wygrać wybory i już łapa jest właściwego koloru.
                  >
                  > Moj drogi, ja jestem liberalem i mnie takie przepychanki nie odpowiadaja.
                  > Guzik mnie obchodzi jak czerwoni chca uczyc swoja dzieci, ja do nich nic nie
                  > mam. Tak ze problem nie polega na "zmienianiu lapy".

A na czym?

Pozdrawiam Andrzej
            • Gość: Miro Re: Do brzytwy IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 16:41
              Powiedzenie "daj kosciolowi palec" - pozre cala reke, idealnie sie sprawdza.
              Jedyne wyjscie to natychmiastowe wypowiedzenie konkordatu i sprowadznie
              kosciola do jego skromnej roli sluzenia wyznawcom watykanskiej wiary.
              To co ty opowiadasz brzytwo o koscielnej nauce w szkolach cuchnie
              sredniowiedzem. Nie wyobrazaj sobie, zeby narod polski mimo, ze nie slynie z
              madrosci, poszedl calkiem na jakies ciemniackie propozycje. Kosciol do
              kosciole, od wladzy i szkolnictwa, precz !!!!!!!!!
              • Gość: brzytwa Re: Do brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 09.05.02, 10:13

> Powiedzenie "daj kosciolowi palec" - pozre cala reke, idealnie sie sprawdza.
                > Jedyne wyjscie to natychmiastowe wypowiedzenie konkordatu i sprowadznie
                > kosciola do jego skromnej roli sluzenia wyznawcom watykanskiej wiary.
                > To co ty opowiadasz brzytwo o koscielnej nauce w szkolach cuchnie
                > sredniowiedzem. Nie wyobrazaj sobie, zeby narod polski mimo, ze nie slynie z
                > madrosci, poszedl calkiem na jakies ciemniackie propozycje. Kosciol do
                > kosciole, od wladzy i szkolnictwa, precz !!!!!!!!!

Jestes zwyklym lewackim zbzikowancem, wrzeszczacym wwciaz na te sama nute.
                Sam jestes ciemniak i bzik. A poza tym czerwony smieciu, skoro tutaj nie
                mieszkasz, to morda w kubel na temat sytuacji w Polsce.

• Gość: Ed Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 15:25

> Szkoda tylko, ze same pchaja brudne lewackie lapy do tego szkolnictwa.

Czyżbyś chciał im zafundować swoje łapy wzorem polskiego szkolnictwa?

• Gość: prowokat Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 08.05.02, 15:53
      za jedną karkę piapieru biskupi sprzedali Polskę
      • Gość: Ania Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 15:56
        Gość portalu: prowokat napisał(a):

> za jedną karkę piapieru biskupi sprzedali Polskę

Oni jeszcze dolozyli do interesu srebrna kielnie dla Olka.Prowokat ale zdjecie
        ladne no nie????
        • miedz_brzeczaca Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE 08.05.02, 16:50
          I co Aniu, zdradził cię Kwaśniewski? Opuścił? A tak w niego wierzyła... Taki
          piękny był Olek, a sprzedał się czarnym... I komu teraz można zaufać?!?
          • Gość: Ania Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 16:59
            miedz_brzeczaca napisał(a):

> I co Aniu, zdradził cię Kwaśniewski? Opuścił? A tak w niego wierzyła... Taki
            > piękny był Olek, a sprzedał się czarnym... I komu teraz można zaufać?!?

Ja nawet mezowi nie wierze a co dopiero Olkowi.A poniewaz nikomu w Polsce nie
            ufam to i nie glosuje na nikogo.Gorzej z czarnymi oni sie dopiero zaczna gryzc
            miedzy soba a ja sie posmieje.Zobacz jak juz prowokat sie pieni,ze sprzedali
            biskupi Polske za papier.
            • Gość: Elf Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 17:01
              Ma pani slusznosc to komuch i ruski sprzedawczyk .co on sie ugaduje z kosciolem
              o uni.
              W Niemcach to jest lepszy kosciol i lepszo kultura. niech one cos powiedzo.
          • jondrus Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE 08.05.02, 17:09
            Hej Miedź.
            Olek to wiadomo ,że jak horągiewka,
            ale nie zawiodłeś się na częsści biskupów i prymasie,
            że tak ręka w rękę z komuchami prą do UE?

Andrzej
        • Gość: prowokat Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 08.05.02, 19:41
          przepiękne, bardzo bym chciał z jakimś ksiedzem biskupem na ten temat
          porozmawiać
    • Gość: GMR Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 17:17
      Jesteśmy świadkami zdrady elit czyli III Targowicy!!!! Ciekawe co w zamian za
      prounijną agitkę otrzema Glemp od Vercheugena?
      • Gość: Miro Do GMR IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 17:32
        Koscielna targowica to byla przed rozbiorami. LPR i rydzyki pochodza w czystej
        linii z tej przedrozbiorowej - prywata, chciwosc, zadza absolutnej wladzy i
        totalne ignorowanie interesow narodu. Glemp jakby znal historie Polski i nie
        chce powtorzyc bledow kosciola z przedrozbiorowej Polski. Natomiast
        egoistyczni zakonnicy, agenci rzymskich redemptorystow, ladujacy ich kieszenie
        pieniedzmi polskich ciemniaczkow, demaskuja sie powoli.Prokuratura tez
        nareszcie zaczyna sie nimi interesowac. Nic nie pomoze ich ujadanie. Nikt im
        nie uwierzy.
        • Gość: GMR Re: Do GMR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 17:42
          Ty też wierzysz w spiskowa teorię dziejów? Myślałem że europostepowcom jest to
          obce...Miro mój miro.....
          • Gość: Klimt Re: Do GMR IP: *.proxy.aol.com 08.05.02, 18:59
            Prywata, chciwosc i zadza wladzy niekoniecznie nie pochodza ze spiskow
            narzuconych przez historie ale sa wynikiem celowych, egoistycznych dzialan.
            W pzrypadku Polski niestety czesto dzialan interesownego kleru.
            • Gość: GMR Re: Do GMR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 20:26
              zwłaszcza tego prounijnego! Tu się zgadzam z tobą!
              • Gość: Miro Re: Do GMR IP: *.ipt.aol.com 08.05.02, 20:33
                Nie odwracaj kota ogonem jakbys niczego nie zrozumial. targowica to jest rydzyk
                i jego otoczenie.
                • Gość: Oszołom Re: Do GMR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 20:36
                  To ty odwracasz kota ogonem! To nie my wydajemy Polskę na żer Brukseli tylko
                  wy!!
                  • Gość: JL Re: Do GMR IP: *.dowco.com 08.05.02, 20:48
                    Kwasniewski od batmanow dostal kielnie ze srebra (dziekujemy rencistom za datki na tace)
                    chyba po to by mogl sie przy jej pomocy wysmarowac wazelina ktora pomaga mu wciskac sie w czrne
                    koscielne dupska. Wstyd.
                    • Gość: Oszołom Re: Do GMR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:09
                      Kielnia od księży?? To masoneria ma aż tak wielkie wpływy w kościele? koniec
                      świata!
      • Gość: Paweł Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.02, 14:34
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Jesteśmy świadkami zdrady elit czyli III Targowicy!!!! Ciekawe co w zamian za
        >
        > prounijną agitkę otrzema Glemp od Vercheugena?

To kiedy RM odłączy się od KKi założy sektę?
        • Gość: Ed Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 15:31
          Przecież Episkopat już stracił kontrolę nad RM, które funkcjonuje jako
          samodzielny ośrodek polityczny skrajnych ugrupowań prawicowych.
    • Gość: Brzydula Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:26
      Por que ci mucho vostoro(a)s a la Unido Europa?
    • laik Glemp, ty zdrajco!!!!!!! 09.05.02, 14:31
      No pierdolca można dostać!
      Stado czarnych pasożytów, grabiących pod siebie ile się da, próbuje ustami
      przedstawicieli biednego kraiku, jakim jest Polska, zmienić poglądy
      europejskich potęg i ponieść swoją złodziejską misję na Zachód. Szanse na to są
      żadne, a efektem będzie tylko strata prestiżu Polski, ew. trudności w dalszych
      negocjacjach. Kler zachowuje się jak organizacja zbrodnicza, gotowa dla
      własnych, partykularnych interesów sprzedać Polskę.

GLEMP, JAK ZDECHNIESZ, TO POFATYGUJĘ SIĘ I OSOBIŚCIE NASZCZĘ NA TWÓJ
      GRÓB!!!!!!!!!!!!!!!
      MASZ TO U MNIE JAK W BANKU, ŁAJZO!!!!!!!
      • Gość: Brzydula Re: Glemp, ty zdrajco!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 14:44
        Y quien esto el Glempo?
        • laik Re: Glemp, ty zdrajco!!!!!!! 09.05.02, 14:56
          Gość portalu: Brzydula napisał(a):

> Y quien esto el Glempo?

Brzydula, ja ni panimaju...

• Gość: GMR Re: Glemp, ty zdrajco!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 15:02
            Ona się pyta kto to jest Glemp
    • Gość: Brzydula Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 15:14
      Soy visitaro la Polonia hasta unificado con Colombia

• Gość: Elf Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 02:17
        Ma pani slusznosc to komuch i ruski sprzedawczyk .co on sie ugaduje z kosciolem
        o uni.
        W Niemcach to jest lepszy kosciol i lepszo kultura. niech one cos powiedzo.
        Niech sie pani szybko uczy po niemiecku bo po hinszpansku to do uni przeć
        trudno.
        • laik Do Brzyduli 10.05.02, 07:26
          Brzydula, chcesz wiedzieć kto to jest Glemp?
          Już odpowiadam:
          Kawał chuja - reszta drania...
          • Gość: Brzydula Re: Do Brzyduli IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 11:50
            Sprubuje po polsku. U nas w kolumbii Kardynała zabito!!!
            Pszeraszam ale się poslkiego ucze. Mam pracowac w kolumbijskim konsulato w
            Polska
    • Gość: Jondrus Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:41
      Prawie wszystkie głosy na nie!
      Zdrada narodu , zdrada kościoła.
      A może to WY jestescie zdrajcami?
      Najwyższa władza świecka dogaduje się
      z najwyższą władzą kościelną,
      w tak istotnej sprawie ,jak przyszłośc Polski.
      Na forum słyszę 'ZDRADA',
      z każdej strony.

Może tak pójdziemy na piwo i porozmawiamy?

Andrzej
      • Gość: Ania Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 15:31
        Gość portalu: Jondrus napisał(a):

> Prawie wszystkie głosy na nie!
        > Zdrada narodu , zdrada kościoła.
        > A może to WY jestescie zdrajcami?
        > Najwyższa władza świecka dogaduje się
        > z najwyższą władzą kościelną,
        > w tak istotnej sprawie ,jak przyszłośc Polski.
        > Na forum słyszę 'ZDRADA',
        > z każdej strony.
        >
        > Może tak pójdziemy na piwo i porozmawiamy?
        >
        > Andrzej

Ja bylam wczoraj na dobrym piwie rozmawialam ze znajomymi Polakami.Poplotkowalam
        troche o tym co sie tu pisze na forum na temat UE nie chcieli wierzyc,ze ludzie
        wypisuja takie bzdury,ze UE to twor totalitarny,ze lepiej polaczyc sie z
        Bialorusia....Pukali sie lekko w glowe i patrzyli na mnie jak na glupia.
        • Gość: Jondrus Re: Prezydent z prymasem o integracji Polski z UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 15:47
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Jondrus napisał(a):
          >
          > > Prawie wszystkie głosy na nie!
          > > Zdrada narodu , zdrada kościoła.
          > > A może to WY jestescie zdrajcami?
          > > Najwyższa władza świecka dogaduje się
          > > z najwyższą władzą kościelną,
          > > w tak istotnej sprawie ,jak przyszłośc Polski.
          > > Na forum słyszę 'ZDRADA',
          > > z każdej strony.
          > >
          > > Może tak pójdziemy na piwo i porozmawiamy?
          > >
          > > Andrzej
          >
          > Ja bylam wczoraj na dobrym piwie rozmawialam ze znajomymi Polakami.Poplotkowala
          > m
          > troche o tym co sie tu pisze na forum na temat UE nie chcieli wierzyc,ze ludzie
          >
          > wypisuja takie bzdury,ze UE to twor totalitarny,ze lepiej polaczyc sie z
          > Bialorusia....Pukali sie lekko w glowe i patrzyli na mnie jak na glupia.

I zwalili wszystko na to ,że byłas po piwie

Andrzej

P.S.Pisałem na forum jako Andrzej(dla informacji)
          a że Andrzejów jak psów , a Jondusiów niet
          to będę pisał pod tym nickiem
          • Gość: Jl Kanonizacja A. Kwasniewskiego IP: *.dowco.com 10.05.02, 23:05
            Proponuje zwrocic sie do episkopatu z prosba o
            rozpoczecie procesu kanonizacyjnego Aleksandra Kwasniewskiego

a moze Kwach na papieza!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka