Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:10 ...juz sie boje!!!!!! Brrrrrrrrrry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej_n Środa - osoba z tupetem ponad miare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:22 Sroda to typowy przyklad aroganckiej, agresywnej werbalnie, aspolecznej jednostki. Takie wnioski mozna wyciagnac z jej zachowania w obliczu merytorycznej krytyki. Ona z tupetem kreci, przerywa, nie przyznaje sie do bledow. Poprostu ta osoba nie potrafi prowadzic dialogu, sporu. Takie cechy sa obciazeniem, dla jej tzw "konsygiacylnego" stanowiska w rzadzie. Wytlumaczyc ja moze tylko komleks malej atrakcyjnosci - jako kobiety. Ale co z tego, jezeli to niedopasowanie przeszkadza jej w obserwacji zycia w okol (zaslepienie antykatolickie - jak ktos czytal jej histeryczne teksty o KK). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Pusta argumentacja to standard w jej wypowiedziach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.04, 00:35 Szłyszałem wypowiedzi tej osoby przy paru okazjach- zero merytoryki w wypowiedziach, zero wartościowych argumentów. Zamiast tego lanie wody, głupie, nie mające podstaw wypowiedzi. Tak naprawdę ta osoba nie ma nic do powiedzenia, jest skrajnie arogancka i niekompetentna. Myslę,że takie osoby , jako ona i p. Dunin psuja opinię kobetom-feministkom, które walczą o równe traktowanie kobiet a nie są zakompleksionymi fanatyczkami o nastawieniu anty. Wszysko nie pasuje, katolicyzm jest "be" (a w islamie to kobiety pewnie są hiperszczęśliwe, tak? Muzułmanie nie biją, o nie, tylko ci okropni katolicy, każdy mąż bierze za punkt honoru zlanie swojej żony na kwaśne jabło...ale oczywiście tylko katolicy. Ateiść, Żydzi, wsponiani muzułmanie, zielnonośwątkowcy, sataniści i wyznawcy Jedi na pewno nigdy by czegoś takiego nie zrobili. Litości ludzie... ). Ten rząd wystarczająco się skompromitował, premier może jednak podjąć chociaz jedną dobrą decyzję- ogłosić dymisję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Ataki "katolików" na min. Środę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:36 Nic tak nie boli jak prawda. Polskich "katolików" zwłaszcza to dotyczy i dlatego piana, jaka pojawiła im się na twarzach ma szczególnie trujący charakter. Argumenty w tym wątku, że przecież wyznawcy innych religii też biją (vide diakon Henryk), są tak głupio żenujące, że aż rozbrajające. Logika, że inni robią jeszcze gorzej, więc to nas wybiela, może jest zgodna z katechizmem, ale nie ze zdrowym rozsądkiem. Coś widać poziom kościelnej sofistyki upada ostatnio. No, ale co się dziwić, kiedy mamy takie "uczelnie" jak ta lubelska z "profesorami" w rodzaju Bendera... Katoland do n-tej potęgi. Gdybyż ci katolicy otrzepawszy po mszy kurz z kolan nie zajmowali się z takim samozaparciem korupcją, oszukiwaniem państwa, lewymi interesami, "prywatyzacją" a zajęli swoją moralnością i "katolicką miłością bliźniego" (nie mylić z prawdziwym szacunkiem dla innych, to zupełna odwrotność!), to byliby tylko jedną z sekt, może o niższej niż przeciętna średniej inteligencji (tego wymaga fakt wiary w te bliskowschodnie bajki o "niepokalanym poczęciu" - seks z aniołkiem...). Ale ich destrukcyjny wpływ jest zbyt szeroki. I tu nie chodzi o gospodarkę rujnowaną zgodnie z zasadą (katolicką) "a po nas potop". Tę się odbuduje. Prawdziwą tragedią są spustoszenia moralne w głowach milionów Polaków! Słodko brzmiące pisemka papieża i praktyka w wykonaniu Stelli Maris, fundacji św. Jana Bosko, szaleństw biskupa Śliwińskiego, "sióstr" z krakowa wyrzucających dom dziecka na bruk, faszyzującego Jankowskiego, Rydzyka sączącego nienawiść do mózgów (łatwo)wiernych... I jedna min. Środa, która daleko stąd nie wytrzymała milczenia i powiedziała parę słów prawdy. jedna sprawiedliwa, wystarczająco wykształcona by dojrzeć stan skatolicyzowania społeczeństwa. Trzeba ją zniszczyć, bo mówienie, że król jest nagi może zostać usłyszane a wtedy trwoga dla kleru wielka! (...)"swojej żony na kwaśne jabło...ale oczywiście tylko katolicy." - pisze Henryk udowadniając swój kłamliwy charakter jaśniej niżby sam przyznał się do wrednych pobudek. Nigdzie nie ma mowy, że "tylko katolicy" i fakt, że "polski katolik Henryk" musi skłamać, wymyślić te słowa, by mieć w co uderzyć jest bardzo znaczący. Świadczący o głębokiej acz smutnej prawdzie bijącej ze słów pani Środy. Boże jakikolwiek, jeśliś obecny tam w niebiesiech, poraź tę jadowitą i zbrodniczą watykańską sektę, bo Polska i Polacy dłużej tego nie zdzierżą i jak drzewiej bywało otrząsną się z kleszego robactwa sami. Bo bajędy o tysiącletniej historii katolicyzmu na tych ziemiach to sobie może episkopat między hostie wrazić. Lud Polski skutecznie opierał się papieskim zabobonom do XVI, XVII wieku. Tryumfalny (i tak fatalny) w skutkach pochód kleru przez kraj ma zaledwie 400 lat. Wcześniej ta religia była obecna bardzo powierzchownie a Polska była potęgą a także celem ucieczek innowierców z bardziej skatoliczałych krajów. Ale potem Watykan przykręcił śrubę. Choć jeszcze nigdy tak nie było ciężko, jak teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ness Re: Ataki "katolików" czy ataki na katolikow IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 17.12.04, 03:23 CC JESLI JEST CI TAK CIEZKO ZYC W TYM "STERRORYZOWANYM" PRZEZ KATOLIKOW KRAJU , JAZDA NA BIALORUS. Twoja p. min. jest zwykla szmata i to tego intelektuanie uposledzana. Jako "mafia rzadzaca" w Polsce, mieliscie wplyw na wszystko, jego byt materialny jak i duchowy. Z dnia na dzien spychacie Polske po rowni pochylej do rynsztoka. To jest zasluga waszych rzadow. Teraz szukacie ofiary w kosciele katolickim. Dzieki rzadom zlodziejskiej mafii cierpia dzis w Polsce miliony ludzi. Czesc z nich zyje na bruku, czesc z ledwoscia wiaze koniec z koncem. To co zagrabiliscie Polakom musicie zwrocic! Stare powiedzenie mowi "na zlodzieju czapka gore".Nie pomoga paszkwile na kosciol, na ludzi ktorzy was rozliczaja. Skonczycie w rynsztoku. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Sroda straszy, ale juz piatek, my sie nie boimy IP: *.ri.ri.cox.net 17.12.04, 03:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Ataki "katolików" czy ataki na katolikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 07:18 Bardzo dobrze to ująłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Ataki "katolików" na min. Środę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.04, 03:27 Widzę, pisząc pana stylem, żeś pan wielce psychicznie zmaltretowany jest, że takie wniosky radykalne wysuwa pan. Teraz na powaznie :gratuluje intelektu na poziomie pani Ś. Może warto napisac doktorat na ten temat? Tytuł : "Katolicy to jedyni mężczyźni na świecie, którzy leją zony." Oczwyiście każdy z nich, bez wyjatku!! Jak czytam takie bzdury to się zastanawiam, czy sie śmiać,czy płakać. Katolicyznm to wiara, Kościół to instytucja- nie mylic pojęć...no ale tak łatwiej, prawda? Nigdzie nie napisałem, że to w innych kulturach bardziej leją. Zdarza się to wszędzie, ale nazywa się to jedynie w jeden sposób "PATOLOGIA". Nie ma to nic wspólnego z wiarą a juz na pewno katolicyzm niewiele ma wspólnego z tezą pani Środy. "Kochaj bliźniego jak siebie samego" - przesłanie jest raczej takie, nieprawdaż? Trzeba jednak znać chocby tak banalne zalecenia wiary katolickiej. Mi się wydaje ,ze ma pan problemy emocjonalne i cierpi na fobię antykatolicką. Ja mam być duchownym? Hhehe, nie, nie jestem i nie mam zamiaru być. Z Kościołem mam tyle wspólnego ile ma zwykły wierny, ale to nie znaczy,że nie mam mówic, co myślę. Chciałbym przypomnieć,że gdyby nie wiara katolicka to nie byłoby dzisiaj Polski, jeżeli chce pan tak bardzo nawiazywac do historii, bo była ona spoiwem narodu rozbitego w 3 zaborach, przemycała j. polski i dawała siłę. Wystarczy wspomnieć bitwę pod Grunwaldem (Bogurodzica, modlitwa przed bitwa), obrona Jasnej Góry, Cud nad Wisłą, strajk dzieci we Wrześni. Te wydarzenia mają jeden wspólny mianownik :wiara dawała ludziom siłę duchową, w pewien sposób wspierała i podnosiła na duchu, dawała nadzieję. To jednoczyło ludzi, zachecało do obrony własnej tożsamosci. Przypominam, jak ważną rolę odgrywała wiara (ale tez Kościół) w procesie upadku komunizmu. Odnosnie zarzutów dotyczących patologii w Kościele :na pewno sa i trzeba z nimi walczyc. Chciałem jednak zauwazyć, jak wielka siłę maja media i zasugerować, by w ocenie poszczególnych osób kierować się własnym rozumem, nie podanej na tacy (kartce) propagandzie. Radzę ponadtwo myslec, by móc zrozumieć ironię czy sarkazm, czego pan nie potrafi, co widać patrząc na zawiązania do mojego tekstu, przytaczane przez pana osobę. PS. Nie słucham RM, nie czytam gazet religijnych, nie jestem koscielnym ,ksiedzem, mnichem itp, itd. proszę mi nie zarzucać,że skoro opowiadam się przeciwko głupim oskarżeniom, to jestem na pewno skorumpowanym duchownym, który w dodatku bije kobiety (żony?) (jak ozna wywnioskowac z pana wypowiedzi- gratuluję wniosków). Ja, w odróżnieniu od pana, nie owtarzam pustych sloganów osób, które zamiast pracując dla dobra kobiet ,psują obraz feministek ,ktore w wielu wypadkach są normalnymi kobietami, walczącymi o równy status (a nie o głupi rozgłos oparty na kontrowersjach i laniu wody, opowiadaniu się przeciewko wszystkim wartościom, które były częścią kultury polskiej od wieków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Pusta argumentacja to standard w jej wypowied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:14 Oglądałam wczoraj w tv wypowiedzi Środy. Widowisko było żenujące. Nie wyobrażam sobie by jacyś, chociaż trochę myślący ludzie mogli poprzeć jej wywody. Przecież to ogromny wstyd dla kobiet w Polsce. A może specjalnie krecia robota? Niedawno Belka zdymisjonował jednego ze swych wiceministrów tylko dlatego, że odważył się powiedzieć prawdę na forum europejskim o perspektywach organizacji ochrony zdrowia. W tym kontekście sprawa Środy wybitnie podkreśla cechy naszego (mam nadzieję, że już niedługiego) rządu (pominę już epitety, które przy tym ostatnim słowie same się nasuwają) Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taak Re: Pusta argumentacja to standard w jej wypowied IP: *.arcor-ip.net 17.12.04, 10:40 Gość portalu: Alina napisał(a): > Oglądałam wczoraj w tv wypowiedzi Środy. Widowisko było żenujące. Nie wyobrażam > > sobie by jacyś, chociaż trochę myślący ludzie mogli poprzeć jej wywody. A konkretnie ? O co ci chodzi ? w ktorym miejscu bylo zenujace ? > Przecież to ogromny wstyd dla kobiet w Polsce. A może specjalnie krecia robota? "Okropny wstyd dla kobiet w Polsce" ? a co to za belgot rodem z wiecu pzpr ? Ty mow za siebie a nie za kobiety w Polsce bo do tego nikt ciebie nie upowaznil. > > Niedawno Belka zdymisjonował jednego ze swych wiceministrów tylko dlatego, że > odważył się powiedzieć prawdę na forum europejskim o perspektywach organizacji > ochrony zdrowia. Jaka prawde powiedzial ? Nie odrobil "pracy domowej" , nie przygotowal sie do dyskusji nawet nie raczyl przeczytac i zrozumiec tego czego od niego wymagano. W tym kontekście sprawa Środy wybitnie podkreśla cechy naszego > > (mam nadzieję, że już niedługiego) rządu W tym kontekscie nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ? Pan minister zdrowia faktycznie nas skompromitowal czego w zadnej mierze nie mozna powiedziec o pani Srodzie. (pominę już epitety, które przy tym > ostatnim słowie same się nasuwają) Dobrze ze pominiesz , epitety. Wstyd. No rzeczywiscie wstyd , Alino , oj wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: Pusta argumentacja to standard w jej wypowied IP: *.telia.com 17.12.04, 21:31 pani/panie "taak": "Alina" ma calkowita racje. Sroda to totalny belkot, amatorszczyzna i dziurawa argumentacja. I taka baba iest ministrem?! Skandal! Sam miszkam w Szwecji i widzialem na wlasne oczy oslupienie tubylcow na wywody owej "minister".. hehe. KOMPROMITACJA i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardzo proszę !! Proszę wywalić babę na zbitą mordę !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:48 Chyba należy się narodowi normalność?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Środa - osoba z tupetem ponad miare IP: *.dynamic.hinet.net 17.12.04, 08:17 No i prosze, do czego pan sprowadza caly problem - do malej atrakcyjnosci. To juz zenujace. Prosze sie wstydzic swojej glupoty. Chcialoby sie odpowiedziec w tym samym tonie: poprostu plawdziwa mencizna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_n co zenujace? to ze ma ona kompleksy i to NAPEWNO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:41 i ma to wplyw na jej zycie w tym zawodowe? Jedna z jej pierwszych wypowiedzi po incydencie w Szwecji - jak juz tu kiedys nawiazalem - byla pokracznym zartem SEKSUALNYM (nie oddam sie , haha, a komu to ja mialabym sie tu oddawac...). Nie ma innego (racjonalnego) wytlumaczenia dla jej zacietrzewienia, jak jakies "przejscia" psychiczne. Poprostu, widzac ja, mozna postawic na brak sukcesow w zyciu damsko-meskim. Jak by byla atrakcyjniejsza, mozna byloby spekulowac o wychowaniu bez dostepu do wzorca meskiego itd. Poprostu jej zachowanie/ wypowiedzi swiadcza o dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taak Re: co zenujace? to ze ma ona kompleksy i to NAP IP: *.arcor-ip.net 17.12.04, 12:07 Gość portalu: andrzej_n napisał(a): > > Nie ma innego (racjonalnego) wytlumaczenia dla jej zacietrzewienia, jak > jakies "przejscia" psychiczne. Nie ma innego wytlumaczenia na twoja "diagnoze " jak jakies przejscia psychiczne" . Nie masz dostepu do wlasnych emocji . Wszystko wyparte. Inaczej nie zdajesz sobie sprwy ze zrodel twoich zaburzen. Poprostu, widzac ja, mozna postawic na brak > sukcesow w zyciu damsko-meskim. Pani Sroda jest matka i zona. Widzac to co piszesz mozna mowic o przeniesieniu. Inaczej to ty nie masz sukcesow w zyciu mesko damskim. Jak by byla atrakcyjniejsza, mozna byloby > spekulowac o wychowaniu bez dostepu do wzorca meskiego itd. To zdanie pozwala spekulowac o twoim "meskim" wzorcu. Brutalny, cyniczny wulgarny. Poprostu jej > zachowanie/ wypowiedzi swiadcza o dewiacji. Poprostu jestes dewiantem , seksista , ze sklonnoscia do uzywania przemocy psychicznej i fizycznej - diagnoza :Socjopata. s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: co zenujace? to ze ma ona kompleksy i to NAP IP: *.telia.com 17.12.04, 21:34 "mieszkam", oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucho_macho Re: co zenujace? to ze ma ona kompleksy i to NAP IP: *.telia.com 17.12.04, 21:21 Racja, to wyjatkowo oblesna baba. Nikt jej nie chcial i oto sa skutki. Tak jest z nimi (FEMINIZDAMI) najczesciej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklejka Re: co zenujace? to ze ma ona kompleksy i to NAP IP: *.cm-upc.chello.se 17.12.04, 22:14 czytam z niesmakiem panskie uwagi, czy pan jest swiadom wlasnej agresji w odniesieniu do kobiet. mordercow na tle seksualnym szuka sie wsrod profilow psychicznych podobnych do panawypowiedzi . OJ cos z mamusia mamy powazne problemy. moze by tak samemu do psychologa sie wybrac. Ha ha ha najlepiej zaczac naprawiac od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASŁO NA DZIŚ "WYAWALIĆ ŚRODĘ BĘDZIE BLIŻEJ DO ŁYKENDU" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:56 WYAWALIĆ ŚRODĘ BĘDZIE BLIŻEJ DO ŁYKENDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tacyt Jasne, Premier jej nie wywalil to sie teraz stawia IP: *.dc.dc.cox.net 17.12.04, 00:34 A powinien, bo wiecej Mu ona narobi wrogow (wiekszosc ludzi w polsce ma poglady umiarkowane, a nie tak skrajne jak ona) niz przyjaciol. Ale coz, jest zakladnikiem UP, wiec musi tolerowac wyskoki Jarugi i jej protegowanej Srody. Szkoda Go, bo mu pseudopolityczki narobia wiele szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw byle szybciej, veltz kurveh IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 00:35 i nie zapomnij - dobra rada, magda: zolst es schtupin in toches arain. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ŚRODĘ TRZEBA PODDAĆ LECZENIU PSYCHIATRYCZNEMU IP: 212.33.66.* 17.12.04, 00:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: ŚRODĘ TRZEBA PODDAĆ LECZENIU PSYCHIATRYCZNEMU IP: 83.99.114.* 17.12.04, 09:08 czy z domu wariatow tez masz dostep do internetu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: ŚRODĘ TRZEBA PODDAĆ LECZENIU PSYCHIATRYCZNEMU IP: *.telia.com 17.12.04, 21:40 ...oo tak. Nawet wariaci chetnie by "minister" Srode widzieli u siebie. Kaftanik czeka Pani "minister"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Swoimi wypowiedziami Sroda mści się za to, że IP: 212.33.66.* 17.12.04, 00:47 Bozia poskąpiła jej urody. To samo dotyczy kłapoucha Urbana, tego diabła w ludzkiej skórze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: Swoimi wypowiedziami Sroda mści się za to, że IP: *.telia.com 17.12.04, 21:43 Hehe... to bylo dobre "xyz"(i bardzo celne). Popieram Twoje opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Zakompleksiona PROŚCIARO Środa - SPADAJ ! IP: *.twmi.rr.com 17.12.04, 00:57 a te swoje "profesorskie dyplomy" połóz sobie pod opsikanym SIENNIKIEM bo klepiesz GŁUPOTY jakbyś dostałe te "profesury" po znajomosci lub je kupiła na bazarze, gdyż BREDZISZ i BŁAZNUJESZ jak PROŚCIARA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Towarzysz prezio weżmie ją do magistratu. IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 17.12.04, 01:03 Łabuda już się wypaliła i jakichś trupów w szafie zaczyna nam szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nastepne martwe prawo IP: *.hrl.com 17.12.04, 01:12 co za paranoiczna moda w Polsce na ustawy ktore prawie zawsze sa martwe- oto projekt nastepny "zakaz bicia dzieci", wstyd ze w katolickim kraju w ogole mowi sie o biciu i musi byz ustawa zakazujaca , cos kiepsko z tym katolicyzmyem w Polsce . Ale nie o tym chcialem , otoz widzac jak pracuje policja, prokuratura i sadownictwo w Polsce to juz sobie wyobrazam jak bedzie bronione prawo dziecko pobitego. Panowie poslowie po co sie wysilac i tak wszystko bedzie do bani, na wazniejsze przestepstwa policja i sady nie maja czasu, madrosci ,dobrej woli, pracownikow i sprawnosci organizacyjnej tych instytucji. Jezeli sie nie usprawrni tysch organow do dokladanie im pracy jeszcze bardziej sparalizuje system. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Środa grozi dymisją 17.12.04, 01:03 Czyli „reprymendę” za głoszenie „autentycznej prawdy” przyjęła potulnie i pokornie, a szlag ją trafił dopiero przy okazji obniżenia jej ministerialnej rangi? Wygląda na to, że przynajmniej w kwestii pojmowania honoru Środa dorównała już co najmniej kilku mężczyznom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Sroda wynos sie na drzewo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 04:23 A co ma do tego katolicyzm? Ta pani za MOJE podatki robi NIC. Wozi sie po swiecie, zre za moje podatki i wspiera ludzi ktorych nie trawie. Jesli chce sobie to robic za SWOJE pieniadze prosze bardzo. Moze zostac szefowa lezbijek, feministek i lazic po Marszalkowskiej z wibratorem w tylku. Ale nie w rzadzie, ktory takze JA oplacam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ct Re: Sroda wynos sie na drzewo! IP: *.proxy.aol.com 17.12.04, 05:45 meloman - 100% racji, niestety bandy zboczonych lewicowcow musza sobie poszczekac przed snem, no bo przeciez pracowac nie potrafia a cos trzeba w zyciu robic. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Ojcem Środy jest prof. Ciupak - niedopieczony ... IP: 212.33.66.* 17.12.04, 01:06 ksiądz i religioznawca-komuch. To wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Ojcem Środy jest prof. Ciupak - niedopieczony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:14 prof. Ciupak znany też wśród wielu pokoleń studentek UW pod kryptonimem Ciupciak z powodu molestowania seksualnego wszystkich osób płci żeńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taak Re: Ojcem Środy jest prof. Ciupak - niedopieczony IP: *.arcor-ip.net 17.12.04, 12:22 Gość portalu: Gość portalu napisał(a): > prof. Ciupak znany też wśród wielu pokoleń studentek UW pod kryptonimem > Ciupciak Za te informacje - a raczej probe deprecjacji pani Srody mozesz poniesc konsekwencje...mysle jednak ze nikt toba nie bedzie zawracal sobie glowy.... bo ze jest to wierutne klamstwo jest dalsza czesc twojej wypowiedzi: "z powodu molestowania seksualnego wszystkich osób płci żeńskiej" w s z y s t k i e osoby plci zenskiej molestowal ? Nie ma takiej mozliwosci - nawet jesli zawezyc pojecie "wszystkie" tylko do studentek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: Ojcem Środy jest prof. Ciupak - niedopieczony IP: *.telia.com 17.12.04, 22:16 Panie "taak", moze zmienisz Pan nick na "niee". Bedzie Wam, towarzyszu blizej do Urbana... A jak tak sie towarzyszu czepiacie spraw jezykowo-merytorycznych, to chcialbym poinformowac, ze po polsku mowimy: "zawezic", a nie "zawezyc". Ale mowimy: "zawezanie" a nie "zawezianie" (to tak dla precyzji). Nie mam mozliwosci uzywania polskiego alfabetu/klawiatury, ale licze na wyobraznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka prosze nie ustępować pani minister!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.12.04, 01:11 Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: prosze nie ustępować pani minister!!!!!!!!!!! 17.12.04, 01:13 Popieram! Premierze Belka, proszę nie ustępować pani minister! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: prosze nie ustępować pani minister!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:47 Czyli jesteś za biciem kobiet przez katolików? A czy już przestałeś bić swoją żonę? Polacy nie chcą katolików swoim kraju. Doprowadziliście nam kraj do ruiny i jeszcze śmiecie pyskować kłamliwie? I jeszcze rękę wyciągać po jałmużnę? Wprowadzić podatek kościelny - tylko on pokaże ilu jest katolików tym kraju! Góra 25%! To widać po frekwencji w kościołach! Chociaż ta może być trochę zaniżona: pobite żony się nie pokazują na mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek W tak zwanej Zachodniej Europie... IP: *.sympatico.ca 17.12.04, 02:05 to dopiero musza bic i maltretowac kobiety, tam frewencja w kosciolach jest ponizej 10%. Jakos nie slychac ze strony feministek zeby katolicy niemcy lub francuzi czy wlosi bili swoje zony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustafa Tak, tak nie chcimy katoliki w nasz kraj Bolanda IP: *.dc.dc.cox.net 17.12.04, 05:05 ani nasz wspolny europa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ness Re: cc na resocjalizacje IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 17.12.04, 05:50 Na Bialorus, zlodzieju. Polacy nie chca ciebie w kraju. Dosc rzadow mafii w Polsce. Jest wiek XXI, a Polska to nie Sycylia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ŚRODA - KLASYKA DAMSKIEJ BRZYDOTY IP: 212.33.66.* 17.12.04, 01:15 Dlatego rzuca się na mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: xyz = KLASYKA POLSKIEJ GŁUPOTY IP: *.telia.com 17.12.04, 22:23 Panie "4", chyba jestes Pan slepy. Gosc o nicku "xyz" - to klasyka dobrego, polskiego humoru. Brawo "xyz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latino Re: Nie ma Sobótki, to jest Środa! IP: *.telia.com 17.12.04, 22:26 .. a Jej geba przypomina stary kartofel. I te male, azjatyckie oczka... brr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taak Re: Środa grozi dymisją IP: *.arcor-ip.net 17.12.04, 01:31 Kilka miesiecy temu cieszylam sie ze obejmie pani Sroda urzad ktory ma niwelowac, znosic patologie jaka jest nierowny s t a t u s kobiet i mezczyzn . Wyrazilam tez obawy ze na tym urzedzie wypalic sie szybko mozna . W Polsce jest tak ze koniecznoscia jest niestety strata energii olbrzymiego potencjalu na tlumaczenie najprostszych spraw. Polacy nie staraja sie zrozumiec czego kolwiek . Maja taki wzorzec - zamiast byc moze wsluchac sie w siebie na wzajem to podstawowym problemem Polaka jest faktycznie jak w kabarecie " czy mnie on-ona nie obraza" parafrazujac "odczucia religijne obrazone" Dokladnie ten sposob myslenia reprezentuja nasi niektorzy poslowie w EU. Dopatruja sie irracjonalnie spiskow i "walcza" , zamiast wziac sie za robote na rzecz naszego kraju .Za swoja wlasna ignorancje , brak znajomosci jezykow, nieumiejetnosc wspolzycia , negocjacji obarczaja pol swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Środa grozi dymisją 17.12.04, 01:36 Gość portalu: taak napisał(a): [...]Za swoja wlasna ignorancje , brak znajomosci jezykow, > nieumiejetnosc wspolzycia , negocjacji obarczaja pol swiata. Rzeczywiście pani minister Środa narzekała ostatnio na swój angielski, ale to zdanie jest chyba trochę niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tse-tse Zarty sie skonczyly, albo - albo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:34 Panie Premierze: albo Pan dzis wyrzuci Pania Srode (zasluzyla sobie na to w zupelnosci) albo ona jutro wyrzuci Pana. C'est la vie. Jest Pan dobrym, moze nawet bardzo dobrym Premierem, a ta Pani jest zlym ministrem. Ten kraj potrzebuje dobrego Premiera, a nie zlych ministrow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek P. MAŁA STRATA--KRÓTKI ŻAL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Zakaz bicia dzieci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 03:29 bardzo ładnie, tylko co to ma wspólnego ze Środą i z równym statusem k. i m.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemy świadek [...] IP: *.tpsa.techsys.pl 17.12.04, 03:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Protest przeciwko zdegradowaniu urzędu Pelnom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.04, 04:26 Kto się podpisał: Kampania Przeciw Homofobii (czyli co ma piernik do wiatraka? Przeciez podobno p. Środa "działa" na rzecz równouprawnienia kobiet) Może małe zestawionko? Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny + Fundacja "Zadbać o Ś(?)wiat" - Zespół Kampanii ZROBIONE-ZAPŁACONE (???) + Kampania Przeciw Homofobii Cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Re: Glupia baba IP: *.proxy.aol.com 17.12.04, 04:11 Tylko w chorej jazni rodza sie takie glupoty ten babulec powinien fruwac .Chroncie nas przed takimi ministrami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nix_2003 Re: Glupia baba IP: *.telia.com 17.12.04, 22:31 Racja! To zauwazalna kompromitacja mojej Ojczyzny tutaj w Szwecji! Sroda na Sybir! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. wystarczyl jeden IP: *.sympatico.ca 17.12.04, 04:48 telefon z watykanu, i rzad tej nadetej, rozkapryszonej trzeciej republiki zlapal czarnego za kolana i mocnooo przeprosil za odwage. no i minister pokaral. to sie dzisiaj nazywa niepodleglosc czy suwerennosc. co za obrzydliwy, operetkowy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustafa to naprawda wielka skandal takie rzecz, fuj! IP: *.dc.dc.cox.net 17.12.04, 05:10 kto to slucha papierz - tylko zacofane katoliki. Masz racja telefon to wimisl szejtana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Środa brzydka, glupia i jescze awanturnica/nt IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.12.04, 06:14 Skąd w polskich mężczyznach tyle strachu przed samodzielnym myśleniem i służalstwa wobec instytucji koscioła? Skąd ta napastliwość (zamiast się cieszyć, że jest babka, która ma odwagę intelektualną stanąć okoniem wobec moralnego szantażu uskutecznianego przez kler)? Czy wszystkim tutaj już odbija z tym całym katolicyzmem? Wszystkich was marzeniem jest rola świętojebliwego ministranta? Wy nie macie być żadnymi obrońcami wiary (bo wiary nie trzeba bronić - bronicie bowiem jedynie interesów i szczególnej pozycji społecznej kleru) ale obrońcami ROZUMU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Środa brzydka, glupia i jescze awanturnica/nt IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.12.04, 06:19 Polskość nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Jest pojęciem znacznie szerszym. Gdyby zaproponować równanie: Polak=katolik np. Kazimierzowi Wielkiemu, ten ryknąłby tylko ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latino Re: Środa brzydka, glupia i jescze awanturnica/nt IP: *.telia.com 17.12.04, 22:38 ...to nie "babka"! To wstretna "BABA". Do tego narobila we wlasne gniazdo na obczyznie(za pieniadze WSZYSTKICH podatnikow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Środa brzydka, glupia i jescze awanturnica/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:34 Czy wszyscy Ci, którzy obrażają P. Środę, wyzywają i szykanują, oskarżają o niemerytoryczne argumenty, dewiacje, kompleksy itp. chociaż raz zadali sobie trud związany z próbą zrozumienia tego,o co chodzi i co ma do przekazania światu ta kobieta????!!!!! Zapewniam Was, że długo przed tym, jak została "MINISTER" miała te same poglądy i przynajmniej nie sprzedaje się, jak niektórzy, a po prostu walczy o to, co uważa za słuszne... A dla tych wszystkich, co uważają, że jet "szpetna, brzydka itp." - zapewniam, że niejeden mój kolega z roku zawiesił oko na szykownej i eleganckiej Pani Doktor... Do Pani Minister/Doktor, po prostu do PANI - Proszę pamiętać, że w kraju, w którym wzorce osobowe tworzą idole popkultury, laureaci kolejnych reality-show i błazny, które przyjechały z "WIELKIEGO ZACHODU" i za sam status obcokrajowca robią karierę, trudno mówić o właściwie rozumianej debacie publicznej i liczyć na zrozumienie spójnych, logicznych i merytorycznie poprawnych argumentów... Tak mi przykro.. Pocieszę Panią - też muszę (przynajmniej na razie) tu żyć... Pozdrawiam serdecznie. s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Sroda brzydka?A Rodacy to piekni?Na dnie rank IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.12.04, 06:45 uważam, że kobieta i mężczyzna są ważniejsi od rodziny, jaką tworzą. Jej by bez nich nie było, oni zaś bez niej, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Sroda brzydka?A Rodacy to piekni?Na dnie rank IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.12.04, 06:51 Powagę sprawy potwierdza Jan Paweł II, który w 2000 Roku Jubileuszowym w bezprecedensowym dla Kościoła wyznaniu win i prośbie o przebaczenie za grzechy popełniane w historii przez "synów Kościoła" wyraził także żal z powodu dyskryminacji i poniżania kobiet. Wcześniej w "Liście do kobiet" z 1995 roku napisał: "Jesteśmy, niestety, spadkobiercami dziejów pełnych uwarunkowań, które we wszystkich czasach i na każdej szerokości geograficznej utrudniały życiową drogę kobiety zapoznanej w swojej godności, pomijanej i niedocenianej, nieadko spychanej na margines, a wreszcie sprowadzanej do roli niewolnicy. (...) Ale jeśli, zwłaszcza w określonych kontekstach historycznych, obiektywną odpowiedzialność ponieśli również liczni synowie Kościoła, szczerze nad tym ubolewamy." W tym samym czasie Kongregacja Generalna Towarzystwa Jezusowego przyznawała wprost: "Jesteśmy wszakże częścią tradycji społecznej i kościelnej, która zawiniła wobec kobiet. Podobnie jak inni mężczyźni usiłujemy zwykle przekonywać samych siebie, że problem nie istnieje. A jednak częstokroć - choć być może nieświadomie - przyczyniliśmy się do powstania pewnej formy klerykalizmu, który umacniał dominację mężczyzn, powołując się na wyraźną jakoby aprobatę ze strony Boga." Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Sroda brzydka?A Rodacy to piekni?Na dnie rank 17.12.04, 10:01 Co się tak rozgorączkowałaś ok? Po środzie będzie czwartek. Powalcz może o zmianę nazw dni tygodnia, wszak to jawna niesprawiedliwość, że męskich nazw jest więcej niż żeńskich. Należy powołać pełnomocnika do spraw nazw dni tygodni (może się załapiesz i poprawisz sobie status), że nie wspomnę już o nazwach miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Belka i SLD dali d.. Rozum przegrywa z katokołtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 07:09 nem. Obrzydliwy kraj. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś