Gość: Gość Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:43 Ja tam należe do życzliwych ale co tu zrobić kiedy ktoś na moją życzliwość odpowiada chamstwem? Oj ten nasz naród to albo jest chole.... złożony albo tak prosty. Tego nikt nie będzie wiedział. Tak czy siak pozdrawiam wszystkich życzliwych Polaków a tym nie zyczliwym życze powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: polak to biedal i niewolnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:46 Sam jesteś biedalem i niewolnikiem ty francuska cioto. Ja mam tyle kasy, że starcza mi na wszystko co chcę i robię to co lubię. Żałuję tylko, że nie jesteś ode mnie na wyciągnięcie ręki bo być zaraz zęby zbierał ty cw..u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.it-net.pl 27.12.04, 14:01 Sranie w banię i dupa Maryna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.12.04, 14:02 W tym kraju niczego pożytwecznego nie uczą. Może i sarkastyzn to opinia, ale ma swoje potwierdzenia w codziennym życiu. Mam ponad 55 lat, i śmie tierdzić, ż od zawsze Polacy dokonywali podziału ludzi na różne sposoby. Np. Lepszy, w czasach realnego socjalizmu był ten, który należał do PZPR-u, od należącego do ZSL-u( matka obecnego PSL-u) cz7y SD. O PAX-sie nie wspominam ,bo mało kto wiedział o istnieniu takiego dziwadła?(to nie moja ocena PAX).Kto był w ORMO, ten był lepszy. Pozytywni acz,obojętni byli "afiszujący się chodzeniem do kościoła". JEdnym słowem nie uczono zasad etycznego i pożytecznego życia i uszanowania odrębności. Tylko prosta klasyfikacja PZPR= towarzysz, reszta społeczeństw to "nawóż" .Byłem temu przeciwny i temu sie przeciwstawiałem, buntowałem sdie i dawałem temu ielokrotnie wyraz. Nie do Solidarności nie wstąpiłem, uważałe wówczas to za przeja "małostkowości słabtych i niedowarościowanych.Dzisiaj z dystansu postrzegam to w inny sposób.Mam do tego bardzej pozytywne odniesienie , niżli czynią to byli "Solidarnościowcy".Doszło do sytuacji że PZPR-owcy i Solidarnościowcy powini dla "pokajnia się", zjeść swoje legitymacje. Dzisiaj ,ten który ma odmienny pogląd na np. postępowanie kościoła( nie nadążającym za zachodzącymi zmianami),posterzegany jest jako wróg Polski i powinien natychmiast "sczeznąć".Krytyka zachowań sie niektórych Polityków dla jednych jest Balsamym a dla innych jest trucizną. Posługujemy sie w woich ocenach skrajnociami. Dla neutralności, dla tolerancji dla szacunku człowieka o odmiernnym pojrzeniu, miejsca nie ma i być nie może. Takiej Polski nie cierpie,tkiej Polski zakłamanej nie znoszę. W takieju Polsce się duszę. Zal mi mojej ojczyzny, za to że, pozwala na dominowanie skrajności ,głupocie zacietrzewieniu.Takiej Polski nie chcę. Przeżyłem z narzuconym, przez proroków komuny, jarzmem "jedynych racji" do końca lat 80.,Dzisiaj wszelkimi sposobami usiłuje się społeczeństwu włożyć jarzmo "jedynie słusznych racji" przez kolejnych proroków,mężów "naznaczonych". Ja przeciw takiemu stawianiu życia w Polsce stanowczo protestuję. Mam prawo do swobody zachowań, do własnych poglądów, i samostanowienia. To są najwyższe wartości, i w 1989r,głosując na "Solidarność" ,dałem temu dowód. Ze swoich praw odrzeć sie nie pozwolę choćbym był nawet wykąpany w czerwonym albo czarnym kotle "ze święconą wodą" Wolność, szacunek dla ustanowinego prawa,szacunek dla innego człowieka i przyrody,są wartościami nieprzemijającymi z których nie zrezygnuję nigdy i dla nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 14:31 Biedny Kazimierzu! Jest mi cie zal.Mialem w Polsce przyjaciela, niestety juz zmarl, ktory reprezentowal podobne twoim poglady.Odczytuje to jako krzyk zrozpaczonego czlowieka , ktory chcialby , ale wie ze juz za duzo sie w danym mu okresie zycia zmienic nie da.Itu masz racje . To wymaga czasu. Jak Mojzesz , ktory ze swoim ludem wedrowal przez pustynie tak dlugo az wymze ostatni Izraelita pamietajacy niewole egipska , tak w Polsce moze sie spoleczenstwo zmienic dopiero wtedy , az wymra wszyscy wychowani i pamietajacy czasy realnego i nierealnego socjalizmu .Ato jeszcze jak wiesz potrwa.Warunek prz tym jest , ze mlodzi sie tymi bakcylami starych nie zaraza i sie przez to nie zdeprawuja.Gdybys nie mial , jak piszesz , 55 lat poradzilbym ci abys opuscil ten kraj i poszukal szczescia dla siebie i swojej rodziny gdzies w szerokim swiecie.Wielu tak zrobilo i sa szczesliwi.W twoim wieku musze ci powiedziec - kolps, za pozno. Wyalienuj sie z tego wszystkiego. Nie czytaj prasy, nie ogladaj i sluchaj massmediow.Wez kija i idz na ryby. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.12.04, 15:48 Gość portalu: Schuja napisał(a): > Biedny Kazimierzu! [...] Jak Mojzesz, > ktory ze swoim ludem wedrowal przez pustynie tak dlugo az wymze ostatni > Izraelita pamietajacy niewole egipska, tak w Polsce moze sie spoleczenstwo > zmienic dopiero wtedy, az wymra wszyscy wychowani i pamietajacy czasy >realnego i nierealnego socjalizmu --------------------- Tak, tak, Biedny Kazimierzu. Nie będzie ci w Polsce dobrze, zanim wymrą wszyscy tacy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliści hygropsjo jesteś kolejnym polskojęzycznym kretynem IP: *.acn.waw.pl 27.12.04, 16:19 lub kolejną polskojęzyczną kretynką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: 81.219.126.* 27.12.04, 21:55 Gość portalu: Schuja napisał(a): > ktory ze swoim ludem wedrowal przez pustynie tak dlugo az wymze ostatni > Izraelita pamietajacy niewole egipska , tak w Polsce moze sie spoleczenstwo > zmienic dopiero wtedy , az wymra wszyscy wychowani i pamietajacy czasy realnego > i nierealnego socjalizmu .Ato jeszcze jak wiesz potrwa Zwłaszcza kiedy ukatrupi sie mojżesza, on pamiętał niewole egipską. I jakis do głowy nie przyszło nikomu żeby go ukatrupić.Miał szczęście nie przeprowadzał polaków -najwyraźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 22:28 Chlopie.! Co ty tu bekotasz i nie na temat i w odrazajacym stylu a wlasciwie to bez stylu.Nie chce , zeby ktos tak kretynsko probowal ze mna ,albo za pomoca moich slow-szczudel , dyskutowac.Brzydze sie toba.I wyczuwam w tobie ducha, ktorego najbardziej nie znosze .Tego , co podobno kazdy Polak wyssal z mlekiem matki.Odczep sie i wiecej do moich wypowiedzi nie nawiazuj.Prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja pechowy Gogo IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.12.04, 00:57 Widzisz, Gogo - Schuja brzydzi się tobą za to, co każdy Polak wyssał z mlekiem matki. Każdy Polak wyssał, ale Schuja brzydzi się akurat tobą. Nie masz szczęścia, Gogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: pechowy Gogo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 12:52 Kolego!Brzydze sie wszystkimi , z antysemickiej parafii.Uzylem tego omowienia aby zaznaczyc , ze z ta wstretna wada charakteru gogo nie jest w Polsce osamotniony.WWiem to z autopsji.Czesto odwiedzam rodzine i znajomych w poludniowej i wschodniej Polsce , i to co tam na tzw .wolnym rynku towarzyskim slysze , wzbudza moje przerazenie.Jakakolwiek proba przeciwstawienia sie tym pogladom z mojej strony ,powoduje zazwyczaj typowa reakcje; koniec rozmowy i wychlodzenie stosunkow towarzyskich a przynajmniej powolne odsuwanie sie na zasadzie z nim nie warto przebywac bo on odstrasza innych .Nie wspominam juz o przypadkach ekstremalnych,stwierdzam je takze u mojej dalszej rodziny,bo te maja miejsce na calym swiecie.Poznalem takze zwierzecy antysemityzm panujacy wsrod tzw starej i nowej Polonii amerykanskiej.Cos niesamowitego.Na koniec wyjasnienie.Nie wywodze sie na pewno z narodu zydowskiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:48 Np. Lepszy, w czasach realnego socjalizmu był ten, który należał do PZPR-u, od należącego do ZSL-u( matka obecnego PSL-u) cz7y SD. O PAX-sie nie wspominam ,bo mało kto wiedział o istnieniu takiego dziwadła?(to nie moja ocena PAX).Kto był w ORMO, ten był lepszy. Ja akurat widziałam i widzę to odwrotnie: ten kto należał do PZPR, ZSL, SD czy ORMO był gorszy. I to dużo gorszy. I widać to wyraźnie po efektach ich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda., Re: Polacy-Europejczycy wobec siebie raczej obojęt IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 27.12.04, 14:25 Znowu nam cos wmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej NYC Re: polak to biedal i niewolnik IP: *.z251-93-67.customer.algx.net 27.12.04, 14:33 Do francuza przez male "f": Tu w USA, w kraju ludzi biznesu, w finansowym centrum swiata o francuzach nie mowi sie wiele. Nikt nie ma czasu na tego rodzaju nonsens. Ja osobiscie nie czuje zadnej antypatii w stosunku do twojego narodu, ale obiektywnie trzeba przyznac ze arogancja i prymitywizm twojej wypowiedzi przpomina popisy swiatowej dyplomacji waszego prezydenta. Ja Polak, tu w New Yrok'u mialem wielka przyjemnosc konkurowc o $20,000,000 kontrakt z francuskim biurem projektowym. Nie dalem im szans. Pozdro z NYC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: polak to biedal i niewolnik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 15:31 Szkoda tylko wielka , ze ty Polak , w Nowym Jorku , musisz az tam jechac , zeby moc sie sprawdzic. Szkoda , ze nie mozesz o sobie powiedziec , ze z CALA pewnoscia moglbys sie takze sprawdzic w twojej ojczyznie.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beni Re: polak to biedal i niewolnik IP: 195.116.53.* 27.12.04, 14:34 Nawet mi się nie chce wdawać w polemikę z "francuzem",nie oszukujmy się -ludzie wszędzie są tacy sami,i nie ma co się czarować,że francuzi kochają się strasznie,przeprowadzają staruszki przez ulicę.We Francji nie ma głodnych,biednych i bezdomnych,których rodacy mają w głębokim poważaniu?!W Polsce są cudowni ludzie którzy nigdy nie będą obojętni na drugiego człowieka ale są i tacy,którzy dbają tylko o własny tyłek.Tak samo jest we Francji,w Stanach wszędzie!A Ty "drogi francuzie" przypomnij sobie historię swojego cudownego,nieobojętnego kraju,cofnij się do 39 roku,starczy żeby się wstydzić cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: polak to biedal i niewolnik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 16:06 Pewnie, ze masz racje Beni ,piszac o ludzkich charakterach ze sa na calym swiecie podobne w odniesieniu do przestrzegania norm wspolzycia spolecznego jak rowniez wyrazania takiej albo innej wrazliwosci na problemy ludzi. Sek w tym , i tak ja odczytuje naszego kontrowersyjnego kolege z Francji, ze w Polsce te proporcje na , uzywam tu skrotu myslowego, chamow i wychowanych ,sa w porownaniu chocby z taka wlasnie Francja tak niekorzystne dla Polski , ze az sie powinno wam chciec plakac.Dlatego mysle , troche mniej bluzgania na naszego Francuza a wiecej refleksji nad samym soba. I podziekujmy mu , merci , za to , ze swoim , byc moze troche szarpiacym wasze polskie nerwy przyczynkiem, umozliwil nam dokonania w tej dyskusji calkiem ciekawej wiwisekcji odwiecznych polskich kompleksow i bolaczek w temacie (jak to ktos mowi) Polak a reszta tego swiata. Pozrawiam wszystkich myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Jan Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: 212.244.167.* 27.12.04, 14:54 Po siedmiu latach w Kanadzie stwierdzam, ze Polacy sa - wobec siebie zawzajem niezwykle - nieuprzejmi, zawistni i agresywni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Piosenka prawde ci powie IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 15:15 'Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina / Stary czy młody, chłopak czy dziewczyna, itd. - glosi imprezowy przeboj ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Monsieur le francuz, allez baiser vous meme. IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 15:29 Quoiqu'il en soit, on na to sra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Monsieur le francuz, allez baiser vous meme. IP: *.adsl.easynet.be 27.12.04, 17:03 Ludzie, opanujcie sie ! Taki z niego Francuz jak z koziej d... saksofon. Francuz, chyba ze niepismienny (to tez mozliwe oczywiscie), nie napisze 'mes chères polonais', tylko 'mes chers polonais', z prostego powodu ze 'chères' jest rodzaju zenskiego, a 'polonais' meskiego. Z czego wynikaloby, ze napisal 'moje kochane Polacy'. Moj wniosek: sfrustrowany koles (moze Polak zreszta) podszywajacy sie pod Francuza i przykopujacy Polakom. Co go tak bierzecie na serio ?!! Do francuza (jak zrozumie) Mon cher 'français', il est l'heure de te soigner, ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Monsieur le francuz, allez baiser vous meme. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 17:48 Kolego Dymek! To ty sie opanuj i uspokoj.Najlepiej zapal jednego dymka i pomysl zamni mi , byc moze , odpowiesz.Przeciez w tej dyskusji jest to najmniej istotne , czy kolega Francuz poprawnie czy z bledami wyrazil sie w swojwj nowej mowie ojczystej.Dlaczego tylko z tego powodu jedziesz po nim jak na starej kobyle.I dlaczego probujesz mu od razu z wsciekloscia , pardon, dopieprzyc.Chyba nie czujesz sie na sile dyskutowac za pomoca argumentow na wlasciwy temat jego wypowiedzi.Rozczarowales mnie ,Dymek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Monsieur le francuz, allez baiser vous meme. IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 18:23 ...czy kolega Francuz poprawnie czy z bledami wyrazil sie w swojwj nowej mowie ojczystej... Bardzo typowe. Na tym m.in. wlasnie polega debilizm francuzow i innych tzw. frankophones, ktorzy beda pana poprawiac nawet na punkcie tzw. 'e' niemego - bez wzgledu czy pan sobie tego zyczy, czy nie. Brak po prostu dyskrecji i klasy Anglikow, ktorzy maja o wiele wiecej wyczucia w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrzej Re: Monsieur le francuz... IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.12.04, 19:55 Gość portalu: Schuja napisał(a): > Kolego Dymek! To ty sie opanuj i uspokoj. [...] w tej dyskusji jest to najmniej > istotne , czy kolega Francuz poprawnie czy z bledami wyrazil sie w swojwj nowej > > mowie ojczystej [...] Chyba nie czujesz sie na sile dyskutowac za pomoca argumentow na > wlasciwy temat jego wypowiedzi. ------------------- Jaką to merytoryczną dyskusję można prowadzić ze stekiem obelg i wulgaryzmów? Oczywiscie Polacy dzisiejsi mają mnóstwo wad i należy o tych wadach rozmawiać, ale stanowczo nie mam zamiaru prowadzić takiej rozmowy na poziomie wyznaczonym przez knajacki post pseudofrancuza. Takie posty najlepiej zignorować, ewentualnie (mniej moim zdaniem zalecana reakcja) można też autorowi zrewanżować się w równie soczystej formie. Problem w tym, że część zapalczywych polskich forumowiczów kieruje swe rewanże nie osobiście pod adresem autora prowokacji, lecz pod adresem Francji i Francuzów w ogóle. Dlatego uwaga Dymka n.t. analfabetycznej francuszczyzny autora obelżywego tekstu jest bardzo na miejscu, pokazuje bowiem zapalczywcom, że najpewniej wcale nie jest on Francuzem - to raczej prowokator, który chce jątrzyć. (Ostatnio w polskim internecie takich szemranych "francuzów" spotyka się dość często, istnieje bowiem polityczne zapotrzebowanie na dalsze psucie stosunków Polski z Francją i w ogóle ze "starą Europą".) Ale ty, kolego Schuja, tej intencji Dymka w ogóle nie dostrzegłeś. Uznałeś, że Dymek małostkowo czepia się ortografii. Wykorzystał to skwapliwie Bartosz (jest to jeden z rycerzy wspomnianej antyfrancuskiej krucjaty w polskim internecie, tyle, że działający z otwartą przyłbicą) i w charakterystyczny dla siebie sposób zelżył po raz kolejny Francuzow, a i innych "frankofonów" przy okazji też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Monsieur le francuz... IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 21:01 ...zelżył po raz kolejny Francuzow, a i innych "frankofonów" przy okazji też... Ano co mam robic, kiedy ten kraj zidiocialych narcystow az prosi sie zeby lzyc. (Sami Francuzi twierdza, ze Francja bylaby pieknym krajem, tylko bez Francuzow). A propos, moze pan szanowny Jedrzej dolaczy do tej krusady - bo zdaje sie czlowiek bywaly - i pofolguje sobie troche na tej starej galijskiej kobyle? Choc w gruncie rzeczy satysfakcja watpliwa. Nie za bardzo wypada bic lezacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Monsieur le francuz... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 21:29 Jedrus! Czy ty naprawde tak myslisz , ze ty wiesz wszystko najlepiej?Skad ty to wiesz , jakie ja dla siebie dalsze wnioski wyciagnalem z tekstu naszego (pseudo) Francuza.I dlaczego ty chcesz dla mnie ustalac ,co ja mam czytac a co nie i z kim ja mam rozmawiec a z kim nie.Ejze , a ile ty masz latek .Mam nadzieje , ze jestes stosunkowo mlody , inaczej pomysle ,ze jestes emerytowanym , bylym pracownikiem z ulicy Mysiej w Warszawie .Jest twoim swietym prawem nie brac , obojetne z jakich tez , tobie znanych powodow ,udzialu w tej rozmowie.Nic jednak nie daje ci takiego prawa mnie albo innym tego zabraniac.Uwazam , ze zachowujesz sie jak rycerz - krzyzowiec w czasie pierwszej krucjaty , pelno zapalu,mniej tolerancji.Tym niemniej jestes w tym jak reagujesz sympatyczny. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Lisa Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 27.12.04, 15:40 POLSKA KRAJ LUDZI"GŁĘBOKO WIERZĄCYCH",95 % SPOŁECZEŃSTWA TO KATOLICY ,A 15 % SPOŁECZEŃSTWA TO LUDZIE ŻYCZLIWI /PATRZ TABELA/.COŚ TU SIĘ,ZE SOBA WZAJEMNIE WYKLUCZA I DAJE DUŻO DO MYŚLENIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 16:48 Halo Ana Lisa!Temat ciekawy, ale sie bede skracal.Twoj blad myslowy , to przyjecie aksjomatu " katolik = czlowiek dobry, zyczliwy ". Zapomnij o tym .W Polsce (a ja znam z tej strony najlepiej)jest ogromne zaklamanie miedzy tym w co ludzie pokazuja , ze wierza a tym co w rzeczywistosci czynia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 20:40 Ana Lisa, czemu dobrowolnie powtarzasz nieprawdziwe banały o 95% katolikach i "głęboko wierzących" w Polsce? Z tego co wiem tzw. "praktykujących" regularnie jest ok. 30% - 35%, a "głęboko wierzących" to może ze 4%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Je recommande les pages: www.fuckfrance.com IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 17:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Je recommande les pages: www.fuckfrance.com IP: *.adsl.easynet.be 27.12.04, 17:21 Et moi je ne les recommande pas ! C'est d'un primitivisme, franchement. Komu chcesz zaimponowac, ze amerykanie nie lubia francuzow. No to co z tego ? Mozemy miec wlasne powody zeby nie lubic Francuzow, nie musimy opierac sie na skretynialej 'mentalnosci' amerykanskiej. Dla nich wszyscy ktorzy nie liza amerykanskich butow i nie jedza hamburgerow, sa 'be' ? Big deal ! Wstydzilbys sie Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Je recommande les pages: www.fuckfrance.com IP: *.bos.east.verizon.net 27.12.04, 17:52 Monsieur les Dymecques, dymaj sie pan avec la France et de tout ce qui est du francais. Moi, personnellement, je m'en fous. Assez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.mclink.it 27.12.04, 17:13 Durne i nic nie znaczace sondaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 17:36 Chcialabys zeby tak bylo , co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Polacy sa jacy sa ... moze bedzie lepiej. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 17:51 Polacy i ich kolektywne osobowosci manifestuja sie glownie w ruchu drogowym, na ulicach i w czasie robienia zakupow, przyczym niezyczliwosc , chamstwo i brak elementarnej wyobrazni sa dominujace. Ktos kto przezyl warszawski koszmar na ulicach i ewentualnie jako kierowca na drogach do i z wawy to wie doskonale o czym ja pisze. Ilosc przydroznych krzyzy moze co poniektorym sugerowac ze ruski znowu przeszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Polacy sa jacy sa ... moze bedzie lepiej. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.04, 18:20 Szanowny Dante!Odnosnie tytulu twojej wypowiedzi.Jest takie powiedzenie; nadzieja to jest to , co czlowiek traci na koncu.Odnosnie barbarzynskich zwyczajow polskich kierowcow na polskich drogach , zgadzam sie z twoimi pogladami w pelni a nawet ponadto.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Pasterka w Gorzowie Wlkp IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.04, 18:02 W piątek w dzień Wigilii Bożego Narodzenia na Mszy o 0oo czyli na Pasterce , w Katedrze Gorzowskiej, a także przy innych kościołach miały miejsce gorszące awantury wywołane przez młodzież. Próba „zerwania” Mszy i to tej najważniejszej w roku jest czymś obrzydliwym nie mieszczącym się w głowie. Pisze o tym dzisiaj wiele gazet. Niestety poza Gazeta Wyborczą. Nie znalazłem nawet wzmianki w edycji gorzowskiej. Zastanawiam się czy to przypadek czy celowe niedostrzeżenie problemu. Zawsze starałem się być obrońcą Gazety i walczyć z poglądem o antyklerykalizmie ale teraz mam wątpliwości. Jeżeli ktoś nie dostrzega problemu to znaczy, że go pochwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: Pasterka w Gorzowie Wlkp IP: 81.219.126.* 27.12.04, 22:00 ktos walczy o wywołanie poczucia zagrożenia? kogo korzyść? Janie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Masz rację, ale u nas elitę wymordowano - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:58 - albo zgnojono, a w to miejsce rozpleniło się chamstwo. Teraz już występuje w następnym pokoleniu. Za komuny rządziło z partyjnego nadania, teraz ma Polskę na własność. Za komuny pracowałem pod wiecznie spitym kierownikiem, po 89r. firma stała się czerwonym folwarkiem, potem mnie wy.....li, później pracowałem właśnie w prywatnej firmie która stała się francuska. Nikt tam nawet nie śmiał pomyśleć słów "związki zawodowe", rzeczywiście g..... zarabiałem, ale i tak byłem zadowolony, bo mogłem jako tako przeżyć. Ale wszystko wskazuje na to, że już niedługo to się zmieni i będę musiał chodzić i żebrać o zatrudnienie. I o wiele łatwiej byłoby mi żebrać o pracę gdzieś na zachodzie niż w Polsce. Tu nie istnieje coś takiego jak prawo pracy. Mam np. kogoś w rodzinie, komu pracodawca zalega w wynagrodzeniach na 8tys.zł. Ico? I gó... Nic nie można zrobić. Na zachodzie nie ma też tylu chamów . Polska to piekło dla bezrobotnych i pracujących na niskich stanowiskach. Po 89r. wolność stała się udziałem ok. 15 - 20% ludzi , którzy cieszą się poczuciem bezpieczeństwa, bogactwem opartym na wypracowanych i zawłaszczonych majątkach i szacunkiem. Ja zawsze tu byłem stłamszonym niewolnikiem. I niczym innym nie będę bez pieniędzy, dlatego chcę wyjechać, bo wolę być tym niewolnikiem u Francuzów, Niemców, Żydów czy Anglików, byle nie u Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.chello.pl 27.12.04, 23:03 Artykuł przecztałem.Nic nowego.W Polsce ,w określonych politycznych warunkach jedynym autorytetem był Wałęsa -na krótko.Potem sam się ośmieszał. Aktualnie Polacy nie mogą liczyć na nikogo .Skompromitowana jest władza od ustawodawczej ,wykonowczej ,sądowniczej i tej czwartej medialnej którą skapromitował Michnik nagrywając Rywina. Komu wierzyc na kim się oprzeć? Obojętnie przechodzimy juz do wszystkich rewelacji nic juz nie jest w stanie nas zaskoczyć.To jest przyczyna powszechnej obojętności -a raczej skutek tego co wokół nas się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sondaż OBOP: Polacy wobec siebie raczej oboję IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 00:46 Co bylo do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolskaGazetaWy Re: GW: "Co za okazja, żeby dołować Polaków." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: GW: "Co za okazja, żeby dołować Polaków." IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 13:19 Dlaczego zaraz dolowac.Po prostu jest temat i ludzie sie wypowiadaja. A ze skupiaja sie na mankamentach swoich i swoich rodakow to co w tym zlego .Moze tylko pomoc.Kretynskiego i nachalnego hurrapatriotyzmiu mieli chyba ludzie przez ostatnie lata dosyc.Szczegolnie w zyciu politycznym jak i propagandzie pisanej oraz medialnej ma to miejsce.Takze dzisiaj.Jest lepiej wiedziec o soich minusach i ulomnosciach i probowac jakos temu przeciwdzialac , niz nadal beczec jak owca w wielkim chorze zapienialego Wielkopolactwa (dzieki red. Ziemkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś