Dodaj do ulubionych

Prezydent Częstochowy doniósł na internautę

IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:42
orła wrona nie pokona ;-)

bo nie ma jaj?
Obserwuj wątek
    • Gość: tfurca never mind the boloks IP: *.provider.pl 26.12.04, 21:43
      • Gość: Polak ale wronie sie obrywa na tym forum, HAHAHAHA IP: *.ght.iadfw.net 27.12.04, 01:44
        to sie wronie obrywa na tym forum, HAHAHAHAHA

a propo, czemu prezydent W-wy lub Pollski nigdy nikogo z internautow nie
        pozwali do wymiaru sprawied;liwosci ? Im to sie obrywa codziennie a sie nie
        skarzo.
        oj nieladnie wrono, nieladnie tak sie skarzyc - jestes pracownikiem, osobo
        publiczno i twoje pobory sa z naszej kieszeni, z podatkow - MY TOBIE PLACIMY.
        • Gość: tomt [...] IP: 80.50.19.* 27.12.04, 01:54
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mocniak [...] IP: *.stnet.pl 27.12.04, 10:10
      • Gość: Lewak ach ta Wybiórcza IP: 213.155.191.* 27.12.04, 11:12
        Szkoda, że kochana Wybiórcza nie napisała, że ów prezydent to solidaruch. Poseł
        AWS poprzedniej kadencji. Gdybyż to był komuch, ależ Wybiórcza miałby uzywanie.
        A tak? Ot zwykła zajawka...
        • Gość: NEEO Każdy lewak i komuch to ludzie wyjęci z pod IP: *.netis.net.pl 27.12.04, 11:32
          Prawa, śmierdzace trupy, które wolno , nalezy i powinno sie zgnoic.
          • Gość: ja znowu niech sie prawuje ale nie za panstwowe pieniadze IP: *.ght.iadfw.net 27.12.04, 14:04
            jak sie wrona chce prawowac to niech to robi nie za panstwowe (czyli nasze,
            podatnikow) pieniadze. Wydaje mi sie to nie w porzadku i zniszczy budzet
            kazdego miasta. a co Wy na to, jak to jest w naszym nie-komunistycznym (?)
            prawie ?
          • Gość: olo do Neeo....... Re: Każdy lewak i komuch to ludzie wyjęci z pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:38
            Sprawdż łaskawcze jakiego wyznania tfu jakiej partii zwolennikiem jest
            inkryminowany tu magister / chyba sie nie obrazi / Wrona. To wazne spostrzezenie
            które moze sygnalizowac nam zwyczaje jakie zapanuja w naszym kraju jak
            kumple Wrony dorwia sie do władzy. Czarno to widzę.
      • Gość: UaHaHaHaHaHa wr.ona@stan.wojenny.prl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:34
        UaHaHaHaHaHa
      • Gość: P.R.L. Wronowa Rasa Ocenzurowania Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:39
        A to ci dopiero WRON'a
    • dalecooper Prezydent Częstochowy doniósł na internautę 26.12.04, 21:44
      I jak tu nie wieszać psów na prezydencie Wronie? Ciekawe, czy do mnie też
      przyjdą policjanci ;)
      • Gość: ja Ma jaja czy nie, oto jest pytanie... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.12.04, 14:26
        Prezydent Wrona, sąd ustali, czy posiadający jaja, był działaczem
        Solidarności, opozycjonistą. Kiedyś, gdy wolności słowa nie było,
        walczył o nią, teraz, gdy wolność słowa jest, walczy z nią. Widać
        p. Wrona, sąd ustali czy posiadający jaja, w swojej naturze ma walkę
        w kwestii wolnosci słowa :)
        Pan Wrona, sąd ustali czy posiadający jaja, był też przeogromnym
        zwolennikiem wstąpienia Polski do Unii, gdzie wolność słowa jest
        ważniejsza, niż, dobra osobiste osób publicznych. Jednak ten pogląd
        zdecydowanie nie jest podzielany przez osobę publiczną, jaką jest
        p. Wrona, prezydent Czestochowy, sąd ustali czy posiadający jaja.
        Czyż to nie ciekawe, że jedna z podstawowych wartości propagowanych
        przez Solidarnośc lat 80 i współczesną UE, zdecydowanie nie jest
        ulubioną wartością p. Wrony, sąd ustali czy posiadającego jaja?
        Co pana, panie Wrona, sąd ustali czy posiadający jaja, pchnęło
        do aktywnych działań w Solidarności, a następnie w sprawie polskiej
        integracji z UE, skoro ma pan inne poglądy na poglądy fundamentalne
        zarówno Unii jak i Solidarności?

PS: Poseł Macierewicz, powiedział raz kiedyś coś mądrego (nisamowite, nie?),
        co facet o z jajami lub bez właśnie udowadnia. Jedna i druga wypowidź
        w oswiadczeniu byłego posła, sąd ustali czy posiadającego jaja.
        2002 rok, sejm RP:
        " (...) Jestem oburzony fragmentem wystąpienia pana posła Macierewicza, który powiedział: (...) Izba złamała podstawową ustawę. Jeżeli tak się dzieje w Sejmie, jeżeli tak się dzieje na samej górze, to nie trzeba pytać o to, jak się dzieje w powiecie i gminie. A dzieje się strasznie, jeśli chodzi o stan praworządności. Mamy nieprzygotowane kadry, mamy nieprzygotowany stan świadomości i stosunek do praworządności(...)".

Odebrałem ten fragment wypowiedzi pana posła jako rzeczywiście obrazę samorządu i tego dorobku, który polski samorząd w ciągu 10 lat wniósł do Polski niepodległej. (...)
        A przecież jeżeli chodzi o kadry, o których tutaj jest mowa, to twierdzę, że właśnie liderzy lokalni są nadzieją Trzeciej Rzeczypospolitej (...)"

[3 kadencja, 95 posiedzenie, 3 dzień (22.12.2000), pełen tekst w stenogramach sejmu, link mozna znaleźć poprzez stronę www.tadeuszwrona.pl (oświadczenia)]

PS2: Wydaje mi się, taki mój pogląd na temat tej sytuacji, w której występuje
        nienzany z nazwiska student, opłacani przez nas, czyli podatników, p. Wrona,
        państwowa policja/prokuratora i sądy, że gdyby były poseł, aktualny prezydent
        Częstochowy, rzeczywiście miał jaja, zdjąłby spodnie i uciął spekulacje. Lub
        też olałby tą wypowiedź i niedopuścił do osmieszenia się. A tak zapłacimy
        dużą kupkę kasy za "nadwrażliwość" jednego samorządowca.

PS3: Załosny jest ten nasz kraj :( Samorząd zamiast samorządić robi co widać,
        policja zamiast ścigać przestępców, robi co widać, człowiek zamiast mówić
        co myśli, myśli co powiedzieć, żeby za kratkami nie wylądować.
        • Gość: rgr Nie ma jaj, nie ma mózgu! IP: *.net / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.04, 14:47
          Oprócz braku jaj stwierdzam także brak mózgu.
          I mam pytanie - czy prezydentom robi się badania psychatryczne? Być może Wronę należy na nie skierować. Z pewnością ich nie przejdzie.
      • Gość: Marco WSZYSCY NAPISZMY ZE NIE MA JAJ ! ! ! IP: *.chello.upc.cz 27.12.04, 14:28
        DAJCIE MI ADRES NA TEGO CH..YA CIEKAWE CZY MNIE ZAMKNA W PRADZE (CZECHY) CZY
        DEPORTUJA NA JASNA GORE LUB NA RAKOWIECKA.
        A CO BY SIE STALO GDYBY 10TYS INTERNAUTOW NAPISALO ZE JEST WAL I ZE NIE MA JAJ?
        TO STWIERDZENIE JEST TYLKO PRZYPUSZCZENIEM NATURY ANATOMICZNEJ. JAK MA JAJA TO
        NIECH JE POKAZE. MOZE MA JAKIES INNE KOMPLEKSY ? MOZE ON NIE MA CH....
        • Gość: Buehehehehe A CO, MA?! Buahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:43
          Wronowa Rasa Ocenzurowania Narodowego
    • Gość: BEZPARTYJNY Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:44
      Aż strach komentować. Lepiej nic nie będę pisał, bo jeszcze WRONa mnie też
      zaskarży...
      • Gość: krab Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:49
        > Aż strach komentować. Lepiej nic nie będę pisał, bo jeszcze WRONa mnie też
        > zaskarży...

coz sa mozdzki male i duze, nie pierwsze to stanowisko - ktore obsadzono nie ze
        wzgledu na madrosc umyslu
        facio twierdzi, ze to nie on tylko jego podwladni - to tak jakby juz na wyrost
        podkreslac, ze nie ma sie wlasnego zdania w zadnej materii

Nie nalezy obawiac sie glosnej i swobodnej wypowiedzi, nawet zawierajacej
        bardzo ostra krytyke dowolnej osoby, sprawa jedynie piszacego jest by nie
        zmyslac (pisac nieprawdy) i nie uzywac wulgaryzmow - to wszystko !
        Napisanie nawet o jakims tam prezydentowiczu, ze "nie ma jaj" i obrazanie sie
        na to - to jakby eunuchowaty lek przed zawarta w takim sformulowaniu prawda -
        bo kazdy inny olalby taki zwrot jako słowotok szczeniacki i nieokrzeany jedynie.
        jak widac urzednicy w tym miescie - maja małe móżdżki i nie potrafią tego
        zrozumieć, ani nawet wiedzieć jak wyglądać może obrażanie w internecie.
        • Gość: kiks Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:11
          swięta racja. facet ma kompleksy
      • Gość: Kazu Jakie miasto, taki prezydant! Niestety. IP: *.man.czest.pl 27.12.04, 13:50
        W sumie wybrali Wronę. Częstochowianie. Widziałem go w lokalnej TV, jak modlił
        się żarliwie przed ołtarzem(służył do mszy). Nie wypada nawet politykowi,
        takiej rangi jak Wrona. Ale chodzi o jaja, jak pisał student.
      • Gość: STAN TYMINSKI To w Częstochowie jest teraz STAN WOJENNY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:38
        Wronowa Rasa Ocenzurowania Narodowego
    • Gość: Brachu Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.sympatico.ca 26.12.04, 21:46
      Prezydent Czestochowy pokazał, że nie ma jaj.

Niech teraz Prezydent na mnie doniesie.

Brachu
      • Gość: WronaBojSieBoga! Wrona=Sroka=Zoo IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 26.12.04, 21:59
      • Gość: Lehoo Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.devs.futuro.pl 26.12.04, 22:21
        Wrona faktycznie nie ma jaj
        • Gość: gość Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.knot.slupsk.pl 26.12.04, 22:34
          tel. +48 34/3610202, fax 3651361, albo Tel. +48(034) 365-60-31 fax. +48(34)3656553
          e-mail prezydent@czestochowa.um.gov.pl
          powiedzcie osłu co o nim myslicie - ciekawe czy wszystkich pozwie ?? :)
          UWAGA oficjalne nr tel i -emaila podane do publicznej wiad. na stronach
          www.tadeuszwrona.pl/index.php?dzial=kontakt
      • Gość: ross Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: 195.175.37.* 27.12.04, 09:02
        Ponieważ, jak wszyscy wiedzą - wrony jaj nie mają, to nie doniesie:)

Pozdrowienia dla ptactwa naszego rodzimego ;-)
        ----------------
        rozdziobią nas kruki, wrony
        • Gość: kogut Re: Ciekawe, czy był badany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:49
          Jako urzędnik państwowy podejmujący ważne społecznie decyzje, powinien jak inni
          funkcjonariusze publiczni przechodzić badania psychologiczno-psychiatryczne.
          Istotną jest rzeczą, aby ludzie mający możliwość dysponować majątkiem
          publicznym byli zdrowi na ciele i umyśle.
      • Gość: Sroka Co bylo pierwsze? IP: *.ericsson.net 27.12.04, 10:40
        Co bylo pierwsze?
        Jajo czy wrona?
    • Gość: niutek Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.chello.pl 26.12.04, 21:48
      Donos - rzecz niepiękna, ale to co wypisują w internecie niektórzy, woła o
      pomstę do nieba. Kiedyś gryzmoliło się ołówkiem po ścianie w miejskim
      szalecie, dziś w tym samym zbożnym celu potrzebny jest komputer. Rzecz w
      tym, że "pisarza kiblowego" wyśledzić było trudniej...
      • Gość: zdeb Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:51
        Pan Wrona nie powinien być prezydentem - nie rozumie zasad demokracji
        ja też potwierdzam że nie ma jaj - tylko dleczego za to mają placić
        podatnicy ???????????????????
      • Gość: student Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.proxy.aol.com 26.12.04, 21:53
        Zgadzam sie, z artykulu przebija teza ze jak uzywasz internetu to nie ponosisz
        zadnej odpowiedzialnosci. Otoz internet jest takim samym nosnikiem informacji
        jak papier czy fale radiowe, o tej samej skutecznosci.
        • Gość: AGG Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.12.04, 22:00
          Całe orzecznictwo Unii idzie w tym kierunku, ze ochrona tzw dóbr osobistych
          ludzi sprawujacych funkcje publiczne jest znacząco mniejsza niż przecietnych
          obywateli. Po prostu jak ktos jest taki obraźliwy, lub chce utajniać niektore
          fakty ze swojego zycia to niech sie nie pcha na prezydenta.
          Sledztwa w takich sprawach nie powinny być wszczynane. Policja sie ośmiesza.
          Policja ma slużyc obywatelom a nie obrazalskim funkcyjnym.
          Obawiam sie, ze jeśli takie sprawy będą grzane to tydssiace internautow obrażą
          pana delikatnego i co wtedy?
          • Gość: podatnik Prezydencie Wrona. Jest Pan ZEREM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:31
            I co mi Pan zrobi? To nie jest obraźliwe (juz w jednym takim wypadku sąd nawet
            orzekł)
            • Gość: kogut Re: Prezydencie Wrona. Jest Pan ZEREM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:53
              Ciekawy jestem, czy w powiedzeniu "mniej niż zero", bo jeszcze nie było
              rozpatrywane, Sąd by uznał, że jest obrażliwe?.
          • Gość: z dakleka Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:04
            Tak dla ścisłości - to chodzi raczej o orzecznictwo Europejskiego Trybunału
            Praw Człowieka w Strasburgu(ten od Rady Europy i Konwencji o Ochronie Praw
            Człowieka i Podstawowych Wolności) , a nie o Europejski Trybunał
            Sprawiedliwości w Luksemburgu(ten od Unii)-i obydwa sądy nie mają ze sobą nic
            wspólnego (przynajmniej na razie) -ale faktycznie taka jest linia orzecznicza.
      • synziemi Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę 26.12.04, 22:45
        Gość portalu: niutek napisał(a):

> Donos - rzecz niepiękna, ale to co wypisują w internecie niektórzy, woła o
        > pomstę do nieba.

Ale czy powiedzenie, ze ktos "nie ma jaj" jest obelga? Nie przesadzajmy z tym bo jak tak dalej pojdzie to ludzie beda sie bali krytykowac politykow w sieci a to byloby ciosem dla demokracji. Obywatel ma nie tylko prawo ale i obowiazek patrzec sie krytycznie na to co mu sie nie podoba w decyzjach politykow.
        • Gość: kura Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:05
          Jeżeli się mówi,że ktoś nie ma jaj to może być prawdą, lub nie a nie obrazą. W
          tej sytuacji prezydent jest w stanie to udowodnić w Sądzie, że na Jego temat
          powiedziano nieprawdę, pokazując, że jaja ma. Sąd co najwyżej może studenta
          ukarać za mówienie rzeczy nie mających odzwierciedlenia w rzeczywistości.
          Oskarżenie takie prezydent Częstochowy może składać jedynie z powództwa
          cywilnego, ponieważ nigdzie nie jest powiedziane,że na tym "urzędzie"
          posiadanie jaj jest warunkiem jego piastowania. Doradców Pan prezydent powinien
          w/g mojej oceny wymienić, jako nieznających podstaw prawnych a to jest
          niekorzystne dla dalszej kariery Pana prezydenta o czym informuję kierując się
          troską.
    • Gość: MB78 Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:49
      Jestem zszokowany postępowaniem "notabla". Dla mnie prezydent Częstochowy to
      ... Więcej nie napiszę, bo będzie mnie ciągał po sądach :)))
    • Gość: eee Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.04, 21:51
      to sformułowanie akurat nie nadaje się do ścigania
    • Gość: Marcin Szawurski Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.04, 21:52
      Mam wrażenie, że prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona naprawdę nie ma jaj.

Marcin Szawurski, Warszawa.
    • Gość: mycha Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.12.04, 21:55
      No cóż. Prawda w oczy kole.
      Prezydent przed sądem będzie udowadniał że ma jajca... Ale jajca ;)
    • Gość: cenzura KRA KRA KRA co za wredne stworzenie IP: *.ipt.aol.com 26.12.04, 21:55
      Nawet na rosol sie nie nadaje
    • Gość: zam Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.toya.net.pl 26.12.04, 22:02
      Sądząc po reakcji, to ma jaja - wyłącznie!
    • Gość: kruk aż wstyd się przyznać... IP: 80.53.75.* 26.12.04, 22:04
      ...że jest się z częstochowy:(
      najciekawszą częścią artykułu jest:
      "Policja nie oszacowała, ile kosztują podatników te dochodzenia. - Takie
      śledztwa są żmudne, wymagają zaangażowania wielu ludzi. Gdy choć dwóch
      policjantów zajmuje się nim, inne sprawy są odkładane albo obciążają innych
      funkcjonariuszy - przyznaje nadkom. Joanna Lazar, rzecznik częstochowskiej
      policji."
      ciekawe dlaczego poważne sprawy czekają miesiącami u odpowiednich służb, sprawy
      o mniejszej szkodliwości trzy razy dłużej, a zgłoszenie wrony od razu zostało
      wzięte?
      nie ma to jak potwierdzenie, że "wszyscy są równi, ale niektórzy są
      równiejsi"...

• Gość: papuas śmieszny gość ten prezydent, niech zażywa relanium IP: *.mtx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:07
      zamiast donśić do policji i prokuratury, to będzie i taniej i prościej.........
      Naraża się swoim postępowaniem na dalsze imertynencje i zwyczajną
      śmiesznośc....... kto go jeszcze na tym urzedzie bierze poważnie chyba tylko
      on sam...ośmiesza swoją osobę i urząd prezydenta Częstochowy takimi hehe "
      powiedzmy z dużym dystansem" REAKCJAMI.........
      a jak sie obrazi to i mnie pozwie bo sie wyrażam o nim mało pochlebnie...
    • Gość: fdsh Coz... IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 26.12.04, 22:08
      Typowe samcze zachowanie. Udowodniec ze sie ma jaja, chocby za cene podejrzen ze
      sie nie ma mozgu.

Panu Studentowi zycze powodzenia, zarowno w procesie karnym jaki i w pozniejszym
      procesie o wysokie odszkodowanie (po uniewinnieniu).

A Pan Wrona jest dla mnie skonczony, do jakich wladz by nie startowal, nigdy na
      niego nie zaglosuje. Bez jaj.
    • Gość: Janek Ten Wrona to chory na manie przesladowcza... IP: *.sympatico.ca 26.12.04, 22:09
      wyslac go na kuracje, na koszt wlasny ma sie rozumiec.
      PS. Z zachowania wniskuje ze to tak zwany 'prawicowiec' ale moge sie mylic.
    • Gość: Lesli Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.knot.slupsk.pl 26.12.04, 22:12
      ciekawe kiedy wezmą się za takich dupków jak ww prezydent. ?
      świnie mu pasać, a nie rządzić ludźmi, jeśli czuje się obrażony niech założy
      sprawę cywilną, w końcu może wyjdzie z prawa polskiego sformułowanie obraza
      urzędnika i konieczność ścigania tego z urzędu. Sądy i organa ścigania zajęłyby
      się poważnymi sprawami, a podatnik nie płaciłby za fochy obrażalskiego durnia.
      Tłumaczenie że to nie jego (durnia) decyzja jest tak samo bzdurne jak wniosek o
      ściganie to chyba jemu podlegają jego pracownicy??
    • Gość: Czytelnik W tym namierzaniu brała też udział GW IP: 216.127.82.* 26.12.04, 22:16
      Na stronie z komentarzami albo wcale nie ma adresu IP (jeśli użytkownik jest
      zarejestrowany), albo jest tylko końcówka adresu, nie umożliwiająca dokładnej
      identyfikacji komputera. Skoro policji udało się ustalić kto wpisał komentarz,
      to widocznie dostała te informacje od "Gazety Wyborczej".
    • Gość: Protest Art. 54 Konstytucji RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:17
      Ta sprawa nadaje się do Trybunału konstytucyjnego, parszywa władza łamie
      konstytucję:

Rozdzial II WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA
      Art. 54.
      1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
      rozpowszechniania informacji

To przegięcie, żeby nie można było krytykować włodarzy. Nie takie rzeczy ludzie
      wypisują na forum, ale żeby karać? I co, za chwilę za myśli będziecie karać?
      Domyślcie się, co o was teraz pomyślałem... cuhye i skonmiale jaehne.

PROTESTUJĘ!!!

PS. Myśli też są nielegalne?
      • Gość: tomt dobra osobiste IP: 80.50.19.* 27.12.04, 02:25
        Teoretycznie w polskim prawie istnieje wolność wyrażania pogladów, ale Kodeks
        Cywilny promuje też ochronę dóbr osobistych w artykułach 23, 24, 43, 445 i 448.
        Do katalogu tych dóbr art.23 zalicza m.in. wizerunek i cześć. W mysl artykułu
        24 zapewniającego ochronę tych dóbr:

"Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać
        zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego
        naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia,
        dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności
        ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na
        zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia
        pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny."

Co innego jednak teoria, a co innego praktyka. Zadośćuczynienie pieniężne
        stosuje się zazwyczaj tylko w przypadku, jeżeli osoba, której dobra naruszono
        doznała uszczerbku na zdrowiu, utraciła zdoność wykonywania pracy, doznała
        cieżkiego wstrząsu psychicznego. Prezydent Wrona może się więc np. domagać, aby
        użytkownik zamieścił w dzienniku ogólnopolskim oświadczenie, że posiada on
        jądra. A gdyby tak rzeczyświście się stało to dopiero będą jaja...
        • Gość: Polak BU$H, KWASNIEWSKI, KACZYNSCY - nie skarzo sie IP: *.ght.iadfw.net 27.12.04, 05:01
          Ale ja nie slyszalem aby jakis prezydent skarzyl na jakiegos dyskutanta na
          forum internet. Ile to sie obrywa prezydentom innych panstw i miast to az glowa
          boli, w tym takze na forum GW.
          Nikt z nich sie nie skarzyl.
          Ja nie kapuje tego wszystkiego.
          • Gość: nicko Re: BU$H, KWASNIEWSKI, KACZYNSCY - nie skarzo sie IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.04, 13:14
            niestety wrona ma takie zasady jak kuczma ,jesli cos stoi na przeszkodzie,to
            trzeba zniszczyc w zarodku.student mial racje.zrobic raz i dobrze polacy w
            ktorym wieku wy zyjecie,czy pozbyc sie komunistowskich obyczajow jest tak trudno
    • Gość: j. P A L A N T !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.04, 22:17
    • Gość: marjusko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:18
    • Gość: memling2000 Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę IP: *.68.219.44.brutele.be 26.12.04, 22:18

Prezydent czestochowy - na pomnik na RYNKU
      + GOZDZIKI BIALO-CZERWONE
    • doomsday Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę 26.12.04, 22:19
      Dlatego widzicie kochani ,jest sie dobrze zalogowac , wtedy do Was nie dojda .
      Mieszkam w Czestochowie ,dwa razy juz okradli mnie na tej przedmiotowej ulicy i
      teraz rozumiem ,dlaczego tam nigdy nie widac policji .
      Nasz prezydent ma wyjatkowo niskie poczucie wlasnej wartosci ,najwidoczniej z
      powodu upaprania sie w gownie ala full wypas Peczak .Przekrety z przetargami
      panu Wronie pomieszaly w glowie do tego stopnia , ze nie wytrzymuje juz
      jakiegokolwiek napiecia i peka .Tez bym sie bal pierdla na jego miejscu .
    • Gość: spiwor@gazeta.pl Do radców prawnych. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.04, 22:23
      Do szkoły spowrotem.
      Jak wrona może mieć jaja jak jest TA wrona.
    • cadamc Re: Prezydent Częstochowy doniósł na internautę 26.12.04, 22:25
      A ciekawe czy ta WRONA rowniez by tak krakala do prokuratury na wszystkich jak
      by musiala placic z powodztwa cywilnego tzn z wlasnej kieszeni. Raczej
      watpliwe. Ale WRONY jako istoty bez jaj potrafia tylko krakac na koszt
      podatnikow
      • Gość: misioooo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka