Dodaj do ulubionych

Zero nie znieważa, Oleksy nie obraża

03.01.05, 19:48
Albo mi się coś z oczami porobiło, albo mam zbyt bujną wyobraźnię i przyśniło
mi się na jawie, że na portalu GW około południa był następujący fragmnent z
dzisiejszego "Salonu politycznego Trójki":

JP: A nie uważa pan, że lepiej by było, gdyby Józef Oleksy od razu po wyroku
powiedział rezygnuje, a nie stawiał warunki?

AK: Nie, ja myślę, że nie. On miał prawo do... po pierwsze tego, co
powiedział o werdykcie, bo on był, bo jest oskarżony.

JP: Czyli nie zgadza się pan z fundacją Ius et Lex , która złożyła
zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w związku z tym komentarzem?

AK: To jest moim zdaniem nieporozumienie zupełne. Dlatego, że człowiek, który
ma poczucie głębokiej krzywdy , która go spotyka. I niezależnie od tego,
jakie stanowisko piastuje, może to wypowiedzieć. Doceni również jego prawo,
jak obywatela i człowieka.

JP: Czy nie uważa pan, że znieważył konstytucyjny organ?

AK: Nie. Tylko można powiedzieć, że gdyby się okazało, że w drugiej instancji
na przykład wyrok jest inny, to co, czy sąd znieważył marszałka. To prowadzi
do jakiegoś absurdu. My do czynienia z procedurą sejmową, gdzie jedną ze
stron jest pan Józef Oleksy i on ma prawo powiedzieć to, co czuje, co sądzi.
Bo jesteśmy krajem demokratycznym. Jest wolnośc słowa. Ta wolność słowa nie
może tylko ograniczać się do dziennikarzy. Ona musi być również dana tym
ludziom, którzy tak to odczuwają i mówią nam o tym, co sądzą. Więc tutaj jest
w ogóle jakiś absurdalny zarzut i moim zdaniem, ja bym tutaj nie toczył dalej
żadnej dyskusji. Natomiast oczywiście procedury trwają. Pan Józef Oleksy
będzie odwoływał się. Apelacja może potrwać wiele miesięcy. A więc w tym
sensie procedura jest istotną przeszkodą, gdy chodzi o wybory prezydenckie.

www.radio.com.pl/trojka/salon/

Skoro Kwaśniewski powiedział to, co powiedział, to ja mam teraz (w/g niego)
prawo powiedzieć teraz o nim parę nieprzyjemnych słów, ponieważ mam poczucie
głebokiej krzywdy z powodu jego dziesięcioletniej prezydentury. Uwaga!
Zaczynam:
URZĄD PREZYDENTA RP TO FARSA. PREZYDENT KWAŚNIEWSKI JEST DARMOZJADEM I
NIEROBEM. JEST ZŁODZIEJEM I MALWERSANTEM, OJCEM CGRZESTNYM MAFII SLD,
PACHOŁKIEM MOSKALI.

Obserwuj wątek
    • Gość: kancelaryjny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • venus99 Re: Zero nie znieważa, Oleksy nie obraża 03.01.05, 19:54
      słusznie zauważyłaś,że zero nie znieważa. możesz więc bełkotać dalej.
      zwracam ci tylko uwagę,że adresat NIE JEST członkiem lpr.pisz zawsze poprawne
      adresy.
    • Gość: *** Re: Zero nie znieważa, Oleksy nie obraża IP: *.chello.pl 03.01.05, 19:55
      Widzisz sama, jaki obrót przybiera sprawa w wyniku złożeniu doniesienia do
      prokuratury. Przestrzegałem przed tym w wątku, który założyłaś kilka dni
      temu...
    • Gość: antybydle [...] IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 19:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: *** "anty" w nicku - zbędne (n/txt) IP: *.chello.pl 03.01.05, 20:00
        • Gość: antybydle spadaj katolski palancie... IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 20:03
          masz taka samą mentalność jak ta powyżej.
          • Gość: *** j.w. (n/txt) IP: *.chello.pl 03.01.05, 20:08
    • Gość: Henryk Ot i popis POPiSówki-przy braku "oszołow" dobre i IP: 82.160.16.* 03.01.05, 20:04
      to;(
    • iza.bella.iza Re: Zero nie znieważa, Oleksy nie obraża 03.01.05, 20:13
      • iza.bella.iza Tego się spodziewałam:)))) 03.01.05, 20:17
        Właśnie takich a nie innych wpisów spodziewałam się w tym wątku, hahaha:))))
        Zlot obrońców wolności słowa i dobrych manier. Tak właśnie wygląda elektorat
        OMC magistra z Białogardu i Sojuszu Lewych Dochodów. Wpisujcie się dalej
        towarzysze socjal-chamowaci.

Dużo zdrowia życzę wam wszystkim w Nowym Roku.
        • Gość: Henryk Witamy w zespole:)-"towarzysze socjal-chamowaci." IP: 82.160.30.* 03.01.05, 21:01
          -"URZĄD PREZYDENTA RP TO FARSA. PREZYDENT KWAŚNIEWSKI JEST DARMOZJADEM I
          NIEROBEM. JEST ZŁODZIEJEM I MALWERSANTEM, OJCEM CGRZESTNYM MAFII SLD,
          PACHOŁKIEM MOSKALI."
          • iza.bella.iza Heniu nie wstyd ci? 03.01.05, 21:23
            Gość portalu: Henryk napisał(a):

> -"URZĄD PREZYDENTA RP TO FARSA. PREZYDENT KWAŚNIEWSKI JEST DARMOZJADEM I
            > NIEROBEM. JEST ZŁODZIEJEM I MALWERSANTEM, OJCEM CGRZESTNYM MAFII SLD,
            > PACHOŁKIEM MOSKALI."

Coś podobnego - Heniowi spodobały się moje "opinie" na temat farsowego
            prezydenta.:)))))
            • Gość: Henryk(up) Jakem "Heniu"- nie wstyd mi w Pani przemiłym -Pani IP: 82.160.30.* 03.01.05, 21:32
              izuniu.bellciu.izuniu -towarzystwie a, że "towarzysze socjal-chamowaci." to nie
              moje wymażone "koleżeństwo", cóż czego się nie robi dla "towarzystwa" pięknych,
              wykształconych i kulturalnych Pań:)
              • iza.bella.iza Re: Jakem "Heniu"- nie wstyd mi w Pani przemiłym 03.01.05, 21:46
                Gość portalu: Henryk(up) napisał(a):

> izuniu.bellciu.izuniu -towarzystwie a, że "towarzysze socjal-chamowaci." to
                > nie moje wymażone "koleżeństwo", cóż czego się nie robi dla "towarzystwa"
                > pięknych, wykształconych i kulturalnych Pań:)

Ja też uważam, że asia jest kulturalna i wykształcona. Czy jest piękna nie
                wiem, bo swojej fotki na FK nie wkleiła. Oświadcz się jej - będzie cudowną
                parą:)
                • Gość: Henryk To może powtórzę- Pani izuniu.bellciu.izuniu:):):) IP: 82.160.30.* 03.01.05, 22:01
                  Jakem "Heniu"- nie wstyd mi w Pani przemiłym -Pani
                  izuniu.bellciu.izuniu -towarzystwie a..... czego się nie robi dla "towarzystwa"
                  pięknych, wykształconych i kulturalnych Pań:):)

• iza.bella.iza Heniu, nie staje ci dowcipu 03.01.05, 23:11
                    A za takiego amamnta chcesz uchodzić, co to jest w stanie zauroczyć dwie
                    zupełnie skrajne osobowości? Skromności trochę.
                    • Gość: Henryk Heniu, nie staje ci dowcipu? jak Panu(i) J.M.W.R.? IP: 82.160.30.* 03.01.05, 23:51
                      A sam się gdzieś na FK "przyznałem, że z owym Panem mam wiele wspólnego
                      (przynajmniej patrząc od lini brew w górę), to "wiele" ma jakiś nieodparty
                      związek z wizerunkiem Tow. Lenina.
                      I tak nie przymierzając Pani izuniu.bellciu.izuniu ma wyglądać "amamnt"?,
                      doprawdy, bardzo łaskawa dla nas obu(trzech?) Pani jest.

Pani mnie o "zauroczaniu" dwóch zupełnie skrajnych osobowości a ja z
                      tych "yntelygentnych" jak sam Pan ..Maria.., usiłuję(nieudolnie?) jednej ze
                      owych osobowości ukazać Jej dwuznaczne traktowanie instytucji RP.
                      Sąd Lustracyjny na ten przykład, jak najbardziej wymaga(wg Pani) stosownego,
                      jak przystało na "organ" RP, szacunku, innym z "organów" tj. Urzędem Prezydenta
                      dowolnie wolno(w pani wykonaniu) pomiatać??;(
                      I na tym na dziś, jeśli Pani izunio.bellcio.izuniu zezwoli, zakończył bym:
                      dowcipkowanie, zuaroczanie i ukazywanie..;). Dobranoc.
                      • iza.bella.iza Re: Heniu, nie staje ci dowcipu? jak Panu(i) J.M. 04.01.05, 00:22
                        Gość portalu: Henryk napisał(a):

> A sam się gdzieś na FK "przyznałem, że z owym Panem mam wiele wspólnego
                        > (przynajmniej patrząc od lini brew w górę), to "wiele" ma jakiś nieodparty
                        > związek z wizerunkiem Tow. Lenina.
                        > I tak nie przymierzając Pani izuniu.bellciu.izuniu ma wyglądać "amamnt"?,
                        > doprawdy, bardzo łaskawa dla nas obu(trzech?) Pani jest.
                        >
                        > Pani mnie o "zauroczaniu" dwóch zupełnie skrajnych osobowości a ja z
                        > tych "yntelygentnych" jak sam Pan ..Maria..,

Oj, nie staje nadal. Nie staje:(

> usiłuję(nieudolnie?)

Bardzo nieudolnie, bo żeby wykazać coś udolnie trzeba najpierw pojąć sens tego
                        z czym chce się polemizować.

> jednej ze
                        > owych osobowości ukazać Jej dwuznaczne traktowanie instytucji RP.
                        > Sąd Lustracyjny na ten przykład, jak najbardziej wymaga(wg Pani) stosownego,
                        > jak przystało na "organ" RP, szacunku, innym z "organów" tj. Urzędem
                        Prezydenta
                        >
                        > dowolnie wolno(w pani wykonaniu) pomiatać??;(

Dowolnie każdemu wolno pomiatać Kwaśniewskim odkąd ten fircyk, co udaje
                        prezydenta, stojącego na straży praworządności, powiedział dziś to, co
                        powiedział. Oleksy nie zniważa, to i ja nie znieważam. Korzystam tylko z
                        wolności słowa. Tako rzecze "pan" prezydent.

> I na tym na dziś, jeśli Pani izunio.bellcio.izuniu zezwoli,

Sam sobie pozwól i przestań już nudzić, Heniu.

> zakończył bym:
                        > dowcipkowanie, zuaroczanie i ukazywanie..;).

A kiedy zacząłeś, Heniu powyższe czynności? Jakoś ich nie zuważyłam.

> Dobranoc.

Spokojnych snów.

• Gość: Henryk(up) Ale okazja na (up):):) IP: 82.160.16.* 04.01.05, 00:39
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19087395&v=2&s=0
        • Gość: antybydle No i powiedzcie katolskie ....... IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 21:26
          wywłoki czym wy różnicie się teraz od Oleksego - tego chama, obrażającego
          majestat RP? Kompletnie niczym. Opluwając Józka opluwacie sami siebie bo
          wyzywając Kwacha obrażacie nie jego lecz majestat urzędu czyli majestat RP.I
          tego właśnie chciałem dowieść i udało mi się - jesteście katolskie, chamskie
          bydło a ja, jak mój nick wskazuje bydła nie lubię.Mógłbym wam kilka qrew
          podesłać ale nie godzi się - qrwa przy was to uczciwie pracująca kobieta.
          Heniu - wiesz co to puzdro? To właśnie ty.
          • Gość: asia Re: No i powiedzcie katolskie ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:33
            Masz 100% rację. Nawet Prus nie mógł znieść głupoty dup o tym imieniu.
            Bohaterska PiSówka, której wydaje się, że pisząc głupoty walczy w "podziemiu".
            Gorszego gówna od niej nie ma na tym forum, a czyjeś przezwisko suka, jest dla
            niej za dużym komplementem. Ale chowało sie to gdzieś w pobliżu katabasów, więc
            i poglądy takie zboczone.
            • iza.bella.iza Brakowało was tutaj towarzyszu asia:) 03.01.05, 21:41
              I oczywiście jak zwykle nic twój ptasi móżdzek nie pojmuje. Nie widzisz, że
              durny Kwas dał dziś przyzwolenie na obrzucanie go najgorszymi określeniami.
              Moje takie nie były, ale z waszych, pełnych oburzenia wpisów można niezłą
              wiązankę skomponować:)))
          • iza.bella.iza Henio będzie w szoku:))))))))) n/t 03.01.05, 21:33
          • Gość: Henryk Re: No i powiedzcie katolskie ....... IP: 82.160.16.* 03.01.05, 21:39
            -"Heniu - wiesz co to puzdro? To właśnie ty."

A dokładniej - proszę:) - cóż to takiego puzdro:)

A dla ścisłości - proszę się dokładniej przyjrzeć z czyjego postu wyjąłem cytat
            i może się okazać, że Pańska "kulturalna" odpowiedź nie była skierowana do
            mnie:):)
            • Gość: antybydle Kulturalna to ona nie miała być.... IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 21:45
              wszak sądziłem, że utożsamiasz się waść z mirabelką tfu!! izabelką.
              • Gość: Henryk Re: Kulturalna to ona nie miała być.... IP: 82.160.30.* 03.01.05, 21:55
                A to ja ze szczerego serca przepraszam, że użyłem jakichś takich chyba mało
                czytelnych znaczków (";") i jednak utożsamiam się wjednym z Panią
                izunią.bellcią.izunią - "Ona" rzadko(lub) wcale używa "chamskich" słów.???;(
                • Gość: antybydle Re: Kulturalna to ona nie miała być.... IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 21:58
                  Czy przyjmiesz Waść przeprosiny?
                  • Gość: Henryk Re: Kulturalna to ona nie miała być.... IP: 82.160.30.* 03.01.05, 22:03
                    Ok. :):):)
                    • Gość: antybydle Re: Kulturalna to ona nie miała być.... IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 22:06
                      Dzięki, każdemu lapsus może się zdarzyć.Ukłony.
                      • Gość: Henryk Re: Kulturalna to ona nie miała być.... IP: 82.160.16.* 03.01.05, 22:08
                        :):)
    • iza.bella.iza Giwi - nie wycinaj!!!! 03.01.05, 23:32
      Bardzo proszę - nie wycinaj nic z tego wątku. To jest eksperyment socjologiczny.
      • Gość: antybydle Zakładasz....... IP: *.lublin.mm.pl 04.01.05, 20:04
        www.Bluzgacz katolski.com i potrzebne ci materiały?
    • Gość: Henryk NO...no? - ależ POPiSówki mają u P. "giwi" chody:) IP: 82.160.30.* 04.01.05, 20:43
      Wołanie o pomoc u Szefowej "przybocznych" - na "oślą ławkę"??:):)
      • Gość: Abi Szanowna Pani Izo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:39
        Jak Pani nie wstyd? W Pani wieku, z Pani wyglądem? A fe!!!!!
        • homosovieticus Re: Szanowna Pani Izo! 04.01.05, 23:25
          Gość portalu: Abi napisał(a):

> Jak Pani nie wstyd? W Pani wieku, z Pani wyglądem? A fe!!!!!

Knur się zachował.
          • Gość: Abi Ciociu Homo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:33
            Zazdrość?
            • homosovieticus Re: Ciociu Homo! 05.01.05, 00:01
              Gość portalu: Abi napisał(a):

> Zazdrość?

Byłaby w tym kontekście , obrazą dla Izy, durniu pospolity.
            • Gość: maturzysta Re: Abi, do marynata dzwonisz po poradę? IP: *.gdynia.mm.pl 05.01.05, 00:28
              Próżny trud.Nasz marynowany biznesman, własnie na patrolu, po Rakowieckiej
              jedzie nowiutkim Fordem.Na kolanach leży "Relizm".
              • Gość: Abi Homosiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:45
                Teraz przebrałeś się za maturzystę? A swoją drogą, skąd u Ciebie tyle pogardy
                dla kobiet. Zwłaszcza w podeszłym wieku, zasługujących na zwiększony szacunek.
                Zresztą, co ty możesz o tym wiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka