katarsis 03.01.05, 20:05 Zapraszam dziś na program dokumentalny promujący w ten szczególny sposób mój region, miasto i miejscowych notabli. Godzina 20.30 TVP1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarsis Re: opolska ośmiornica 04.01.05, 00:16 Wklejam opinię kolegi dla porządku: Re: opolska ośmiornica czy ktoś ogladał?? Autor: Gość: Hal-8 IP: 80.55.199.* Data: 03.01.2005 23:09 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- JESTEM ROZCZAROWANY! Spodziewałem się wątku ratuszowego, a o tym tylko wspomniano. Myślałem , że więcej będzie wywiadów z antybohateramia, tutaj właściwie to była promocja nowego szefa opolskiego SLD, jaki to niby pryncypialny. Nic nie było o tym jak sie wszystko zaczęło. Cały czas miałem wrażenie jakby chciano temat spłaszczyć i pozbawić drastyczności. Np sprawa elektrowni; niby nieprawidłowości ale przeciez wszystko może się zdarzyć. No to może podać jeszcze jeden przykład elektrowni w Polsce albo w Europie, która ubezpiecza ryzyko nieprodukcji. Kompletny absurd. Coś innego zwróciło zatem moją uwagę: pytanie reportera, jak to może poseł namaszczać na stanowiska w firmie. W kapitaliźmie poseł może kazać mnie, właścicielowi mojej prywatnej firmy abym zatrudnił jakiegoś niezgułę, niechby i pociotka Jakubowskiej? W kapitaliźmie nie może. W polskim kapitaliźmie może. Bo Polski kapitalizm jest jedyny na świecie, nie ma takiego drugiego na całej kuli ziemskiej. Polski Kapitalizm tym się różni od wszystkich innych, że budują go komuniści. He, he. Nie wyszło im budowanie komunizmu, wzięli się za budowanie kapitalizmu. Z takim samym skutkiem. He, he Odpowiedz Link Zgłoś
lvlarynat Re: opolska ośmiornica 04.01.05, 00:47 Niestety, nie oglądałem i nie wiem czy dużo straciłem, czy tylko troszkę. Ale ironiczne spostrzeżenie zawarte w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi Hal-8, jest warte zastanowienia. I powaznej (mimo dwukrotnego he,he) dyskusji: > Polski kapitalizm jest jedyny na świecie, nie ma takiego drugiego > na całej kuli ziemskiej. > Polski kapitalizm tym się różni od wszystkich innych, że budują go > komuniści. He, he. Nie wyszło im budowanie komunizmu, wzięli się za budowanie > kapitalizmu. Z takim samym skutkiem. He, he Pozdr.:) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarsis Re: opolska ośmiornica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 02:28 Re: opolska ośmiornica czy ktoś ogladał?? Autor: Gość: behemot IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl Data: 04.01.2005 01:37 + dodaj do ulubionych wątków Gdyby tv publiczna była w istocie publiczną,to program o aferze ratuszowej powinien pójść w momencie aresztowania Pogana Dolaty i całej reszty.No ale wówczas pozycja GTW była jeszcze na tyle mocna,że takie coś nie mogło się ukzać. Zastanawia mnie,że nie chwyciły tego kąska TVN i Polsat?Przespały,nie chciały,albo może ktoś zakazał.Rutkowski szaleje Alfabet mafii się rozkręca,a o Opolu gdzie wojewoda zamienia gabinet na celę cisza.Starachowice były więcej omawiane niż Opole. Dzisiejsz program TVP 1 odebrałem jako bajkę z tezą.Rzeczywiscie autor się nie wysilił,a teza to dokopać Jakubowskiej.Poza naszym województwem program będzie hitem,że oto publiczna odsłania kulisy afery,szybka reakcja,nie upłynął bowim miesiąc od aresztowania Macieja J. męża A.Jakubowskiej /Podawanie nazwiska zgodn z ustawą/ a my już badamy w długim reportażu aferę.Tytuł ośmiornica dawał do zrozumienia,że wszystkie macki zostaną opisane i połączone z korpusem bezkręgowca,a tego niestety zabrakło.Garbowski wyszedł z twarzą,której zabrakło basiorom.Szteliga dał do zrozumienia jakie częsci ciała za kogo by oddał,a ż w Opolu nie ma lotniska,to dał się sfotografować na tle upadającej PKP jak jego SLD.Motyw kolei,Jak Wokulski na dworcu przed podróżą/ucieczką/ do Paryża.I to określenie,mam papiery jak ostrzeżenie puszczone otwartym tekstem agenta . Myślę,że materiał był na dobry serial.przynajmnij cztery poniedziałki,ale został bardzo spłycony. Odpowiedz Link Zgłoś