Dodaj do ulubionych

opolska ośmiornica

03.01.05, 20:05
Zapraszam dziś na program dokumentalny promujący w ten szczególny sposób mój
region, miasto i miejscowych notabli.
Godzina 20.30 TVP1
Obserwuj wątek
    • katarsis Re: opolska ośmiornica 04.01.05, 00:16
      Wklejam opinię kolegi dla porządku:

Re: opolska ośmiornica czy ktoś ogladał??
      Autor: Gość: Hal-8 IP: 80.55.199.*
      Data: 03.01.2005 23:09 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      JESTEM ROZCZAROWANY! Spodziewałem się wątku ratuszowego, a o tym tylko
      wspomniano. Myślałem , że więcej będzie wywiadów z antybohateramia, tutaj
      właściwie to była promocja nowego szefa opolskiego SLD, jaki to niby
      pryncypialny. Nic nie było o tym jak sie wszystko zaczęło. Cały czas miałem
      wrażenie jakby chciano temat spłaszczyć i pozbawić drastyczności. Np sprawa
      elektrowni; niby nieprawidłowości ale przeciez wszystko może się zdarzyć. No to
      może podać jeszcze jeden przykład elektrowni w Polsce albo w Europie, która
      ubezpiecza ryzyko nieprodukcji. Kompletny absurd.
      Coś innego zwróciło zatem moją uwagę: pytanie reportera, jak to może poseł
      namaszczać na stanowiska w firmie. W kapitaliźmie poseł może kazać mnie,
      właścicielowi mojej prywatnej firmy abym zatrudnił jakiegoś niezgułę, niechby i
      pociotka Jakubowskiej? W kapitaliźmie nie może. W polskim kapitaliźmie może. Bo
      Polski kapitalizm jest jedyny na świecie, nie ma takiego drugiego na całej kuli
      ziemskiej. Polski Kapitalizm tym się różni od wszystkich innych, że budują go
      komuniści. He, he. Nie wyszło im budowanie komunizmu, wzięli się za budowanie
      kapitalizmu. Z takim samym skutkiem. He, he

• lvlarynat Re: opolska ośmiornica 04.01.05, 00:47
        Niestety, nie oglądałem i nie wiem czy dużo straciłem, czy tylko troszkę.
        Ale ironiczne spostrzeżenie zawarte w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi Hal-8,
        jest warte zastanowienia. I powaznej (mimo dwukrotnego he,he) dyskusji:

> Polski kapitalizm jest jedyny na świecie, nie ma takiego drugiego
        > na całej kuli ziemskiej.
        > Polski kapitalizm tym się różni od wszystkich innych, że budują go
        > komuniści. He, he. Nie wyszło im budowanie komunizmu, wzięli się za budowanie
        > kapitalizmu. Z takim samym skutkiem. He, he

Pozdr.:)
        M.
        • maksimum JAK ZAADOPTOWALISCIE JAKUBOWSKA Z PRUSZKOWA? 04.01.05, 01:23
    • Gość: katarsis Re: opolska ośmiornica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 02:28
      Re: opolska ośmiornica czy ktoś ogladał??
      Autor: Gość: behemot IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl
      Data: 04.01.2005 01:37 + dodaj do ulubionych wątków

Gdyby tv publiczna była w istocie publiczną,to program o aferze ratuszowej
      powinien pójść w momencie aresztowania Pogana Dolaty i całej reszty.No ale
      wówczas pozycja GTW była jeszcze na tyle mocna,że takie coś nie mogło się ukzać.
      Zastanawia mnie,że nie chwyciły tego kąska TVN i Polsat?Przespały,nie
      chciały,albo może ktoś zakazał.Rutkowski szaleje Alfabet mafii się rozkręca,a o
      Opolu gdzie wojewoda zamienia gabinet na celę cisza.Starachowice były więcej
      omawiane niż Opole.
      Dzisiejsz program TVP 1 odebrałem jako bajkę z tezą.Rzeczywiscie autor się nie
      wysilił,a teza to dokopać Jakubowskiej.Poza naszym województwem program będzie
      hitem,że oto publiczna odsłania kulisy afery,szybka reakcja,nie upłynął bowim
      miesiąc od aresztowania Macieja J. męża A.Jakubowskiej /Podawanie nazwiska zgodn
      z ustawą/ a my już badamy w długim reportażu aferę.Tytuł ośmiornica dawał do
      zrozumienia,że wszystkie macki zostaną opisane i połączone z korpusem
      bezkręgowca,a tego niestety zabrakło.Garbowski wyszedł z twarzą,której zabrakło
      basiorom.Szteliga dał do zrozumienia jakie częsci ciała za kogo by oddał,a ż w
      Opolu nie ma lotniska,to dał się sfotografować na tle upadającej PKP jak jego
      SLD.Motyw kolei,Jak Wokulski na dworcu przed podróżą/ucieczką/ do Paryża.I to
      określenie,mam papiery jak ostrzeżenie puszczone otwartym tekstem agenta .
      Myślę,że materiał był na dobry serial.przynajmnij cztery poniedziałki,ale został
      bardzo spłycony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka