Dodaj do ulubionych

Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd

IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 20:44
Zabrac zezwolenie na prowadzenie dzialalnosci w POLSCE.
Obserwuj wątek
    • Gość: eureko pzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:54
      czy ktoś zauważył, że stara i znane przecież powszechnie (vide: raport nik)
      afera została odgrzana akurat tuż przed wyborami, gdy wygrana prawicy staje się
      tak bardzo prawdopodobna... i kto dolewa oliwy do ognia??? gazetka oczywiście :)))
      pomijając oczywiście, że przekręt eureko jest zupełnie oczywisty... kupować
      połowę giganta ubezpieczeniowego za kwotę odpowiadającą jego rocznym zyskom
      netto!!! de facto bez finansowania ze swoich środków, a z zysków przejmowanej
      (wykradzionej) spółki. No więc panie były ministrze, bez gadania pierdół w
      stylu: nie mam sobie nic do zarzucenia... przewał jest aż nadto oczywisty!
      • Gość: miop Re:belkot gazety wybiorczej IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 08:22
        >np. przekonać sąd, żeby przełamał stereotyp, gdzie ciężar dowodu przerzuca się
        na >pracownika. A pełnomocnik wyznaczony z urzędu nie jest wystarczająco
        >zainteresowany wynikiem sprawy, bo tak czy tak dostanie te same pieniądze.

wezcie stuknijcie sie w ten lyberalny dzban ktory nosicie na szyji
        to moze z tej zupy protoplazmy ktora sie tam przelewa
        w koncu wylegnie sie jakas komorka nerwowa
        zdolna do czegos wiecej niz bulgotu i wydania na swiat smrodu glupoty

• Gość: miop Re:jakie lyberalne rzady i prasa takie i zarzady IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 08:55
          jak sobie wybrales i poscieliles
          tak bedziesz mial narodzie

wybierasz lajdakow to lajdacy sie urzadzaja twoim kosztem
          oni byli i rzadzili
          PO LSD PSL PiS
          owoce ich rzadow smierdza trucizna zla i nierzadu
          czas na karczowanie korzeni tych lyberalnych chwastow

i nie wierzcie krokodylim lzom trybuny i gwybiorczej
          tylko myslcie troche szerzej o demokracji ktora opiera sie
          na rownosci z ktorej wynika solidaryzm i sprawiedliwosc
          na wolnosci dzieki ktorej mozliwa jest rownosc i wlasnosc
          i wlasnosci dzieki ktorej mozliwa jest rownosc i wolnosc

• Gość: Blekot Re:jakie lyberalne rzady i prasa takie i zarzady IP: *.home.cgocable.net 08.01.05, 04:21
            A o Jednomandatowych Okregach Wyborczych slyszeliscie?
            Wtedy zadne Kwachy Millery i Olekse nie sporzadzaly by wam list wyborczych.
            Pozniej by wam kraju nie prywatyzowali i sprzedawali temu, kto da wiecej. Do
            ich kieszeni. Zaden Portugalczyk czy Hiszpan zadnych biedronek i stonek nie
            zakladal. Pomyslcie, wybory tuz, tuz.
        • Gość: ??? Re:belkot gazety wybiorczej IP: *.bis.krakow.pl / 81.21.194.* 07.01.05, 11:37
          Jedyny komentarz: bełkot miota. Obserwuję Cię od pewnego czasu. Masz "hopla" na
          punkcie Gazety Wyborczej?
    • Gość: zbig Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:10
      ukarac gnoi wielomilionowa grzywna. jezeli nie beda mieli z czego zaplacic -
      zlicytowac im sklepy. ponadto zmusic ich do zakupu tych wozkow i czego tam
      jeszcze..
    • Gość: PPP Jakie to szczęscie że biedronka jest tak blisko ! IP: *.retsat1.com.pl 06.01.05, 21:27
      ;-)
    • Gość: marzier Mnie co innego martwi..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:32
      Pani Bożenie to gratuluję z człego serca ....chciałbym miec takego managera
      przy sobie....
      Z drugiej strony zastanawiajce jest to dlaczego doszło do takich patologi w
      skali całego kraju......myślę ze jest to poważny złożony problem również w
      sferze mentalnej naszego narodu! Ale skoro Pani bożenka się zdecydowała to
      chy6ba nie jest tak źle!Jeszcze raz gratulacje
      • Gość: jan mam nadzieję, że pójdzie siedzieć za fałszowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:53
        ewidencji czasu pracy. Do swojego odszokodowania dołoży jeszcze odsetki !!!!I
        nie będzie musiała wydawać na jedzenie.
        • Gość: Arek Tez mam taką nadzieje. IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.05, 01:21
          Fałszerstwo to też oszustwo. Bez takich kierowników nie było całej sprawy
          Biedronki. Chciała się wykazać jak potrafi oszukiwać. Jeszcze chcą za to ją
          nagrodzić.
          • Gość: edek co wy pier...licie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:45
            chyba nigdy nie pracowaliscie alebo nie znacie rzeczywistosci!!! jak czegos nie
            zrobisz to out gnoju! jeszcze nie jarzysz ?
            • Gość: smerfetka Re: co wy pier...licie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:39
              Ty to chyba musiałeś za długo Izaure oglądać jełopie.
              Jak się niewolnikiem urodziłeś to prezesem nie umrzesz.
              • Gość: Blekot Re: co wy pier...licie IP: *.home.cgocable.net 08.01.05, 04:24
                Nie wsiekaj sie. Twoim przedmowcy, lub przedpiscy, to pewnie kierownicy
                biedronek, ktorym kazano to napisac.
    • Gość: ochroniarz Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:34
      Biedronka to małe piwo w stosunku do tego co dzieje się w firmach ochroniarskich
      w wiekszości prowadzonych przez byłą esbecje.Kiedy i kto zajmie sie tym bagnem?
      • Gość: kuba Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:04
        Czy słyszeliście ,że osoby które przeszły na pomostówkę nie mają prawa do
        zasiłku pogrzebowego z zusu?
    • Gość: echos Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:40
      drodzy ludkowie, przestanmy tam robic zakupy, ot co...
      • Gość: git Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:46
        Albo nie zaczynajmy tam robic zakupow.
        Kampania reklamowa Biedronki glosi ze juz polowa Polakow kupuje w Biedronce.
        Ktos to kiedys sprawdzil?
        Ja nie kupuje w Biedronce.
        A Ty?
        • Gość: echos Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:48
          toz mowie.. p#######c biedronke, jest tyle innych sklepow
          • Gość: janspruce Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.proxy.aol.com 06.01.05, 22:13
            nadgodzinach to pewnie stad tak duze w Polsce bezrobocie. W USA prawo do
            wynagrodzenia jest rownie swiete jak prawo wlasnosci. Sedzia tego typu sprawy
            rozstrzyga w dwie minuty w 99% na korzysc pracownika. Zarzad Biedronki
            wszelkimi sposobami bedzie sie bronil przed tym zarzutem i jesli nasze sady
            dadza im wiare ze pracownicy sami falszowali ewidencje to nie zostanie nic
            tylko rozpedzic to skorumpowane towarzystwo. Zreszta wyrok w sprawie Biedronki
            bedzie sygnalem dla innych pracodawcow. Moze po tym wyroku zobacza ze nie moga
            czuc sie juz bezkarnie. Z calego serca zycze powodzenia temu adwokatowi.
            • Gość: polhouse Re: Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.gci.net 07.01.05, 04:24
              U nas wsazystko co sie robi to zawsze cos jest zle. Zawsze oczy koja ze
              wlasciciel zarabia potezne pieniadze a pracownicy malo, tylko nie potrafi sie
              rozummiec ze wlasciciel zarabia drobne grosze na s przedazy - pieniadze daje
              tylko duza sprzedaz na co pracownicy maja wielki wplyw. Po co do diabla
              pracujecie tak ciezko, jezeli wam jest za ciezko to zmienic prace, chyba ze
              chcecie pracowac tak jak dawniej - jednej sprzedawczyni pokazecie jaki towar
              chcecie kupic , drugej aby zciagala z polki i pokazala, trzeciej aby napisala
              paragon , czartej zaplacicie w kasie i piatej aby zapakowala i wydala towar.
              Wyglada na to ze Biedronka musi zatrudnic tyle pracownikow ile bedzie miala
              klijentow. Jak widac to chcecie zarabiac jak na zachodzie a pracowac jak w
              komunie .W ameryce tez ciagna wozki i nikt tego nie neguje . Wozek o ciezarze
              tony to uciag (20 kilogramow albo uciag 200 kilogramow ) zaleznosci jak szybko
              sie go chce ruszyc i prosze nie wmawiac ze ciagniecie na sile - bo sam
              widzialem jak wam to idzie. Zagranica napewno by nie mozna dugo z tym
              ciagnieciem pracowac , zwolnienie by bylo na drugi dzien- ani zadny zwiazek
              zawodowy by nie pomog. Oczywiscie zzdazaja sie sprawy w sadzie, ale tylko wtedy
              kiedy stanie sie wypadek przy pracy. Wteczas adwokaci moga dochodzic czy ten
              wozek nie byl za ciezki. Zaczyna sie walka o odszkodowanie.A z ciagnieciem
              wozka to jest to samo co pociagniecie autobusu przez jednego czlowieka. Autobus
              wazy 5 ton stoi na gumowych kolach i jest go duzo ciezej ruszyc, bo opor
              zwieksza ciezar do 10 ton. ale jedna osoba go rusza z sila uciagu 300
              kilogramow. Nie trzeba nazekac a tylko pracowac to wyjdzie na dobre - inaczej
              biedronke zgine. A wteczas napewno bedzie ciezko kilku tysiacom ludzi znalesc
              biedronke bo itak wszystkie wyginely robaczki przez nawozy.
              • Gość: edek Re: Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:49
                gosciu skad ty jestes pewnie z tego samego towarzystwa skorumpowanych bobków.
                sam se pracuj za 500/mies po 12 h/dobe. dla mnie to biedronka moze zginac. a ci
                ludzie na pewno znajda godniejsza prace. bo teraz to nawet nie maja czasju jej
                poszujac bo musza rozładowac 10 palet do 23:00. a na 6sta do roboty wiec sie nie
                odzywaj!
                • Gość: Stonka Re: Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.home.cgocable.net 08.01.05, 04:29
                  Przeciez to kolejny pracownik, albo kierownik biedronki, odwalajacy darmowe
                  nadgodziny. Ale pies go dmuchal. On (ona?) ma mozg niewolnika.
              • Gość: edek Re: Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:51
                autobus ku.. WON !!
              • Gość: edek autobus !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:52
                autobus ku.. WON !!
              • Gość: [PL]szkwiatkowski Re: Jezeli polowa pracujacych robi za darmo w IP: *.server.ntli.net 07.01.05, 08:40
                nie filozofuj czlowieku bo sobie krzywde zrobisz! Ja pracuje w anglii i widze
                jak tu sie robi i jak dbaja o czlowieka. Oczywiscie tutaj tez trzeba pracowac (a
                raczej robic swoje). Ja robie swoje wszyscy chwala a przez 1.5 miesiaca raz sie
                spocilem (dodam ze pracuje w magazynie). Wiec nie opowiadaj takich bzdur i nie
                porownoj polski do zachodu puki Polska rzadza ludzie bez honoru i poczucia
                braterstwa z reszta spoleczenstwa. Ja ta biedronke dawno bym zamkna przynajmniej
                male warzywniaki by odrzyly. A co do wypadkow to lepiej sie zamknij bo o to nie
                trzeba walczyc to poszkodowanemu sie nalezy i juz.
                PS. jesli "Nie trzeba nazekac a tylko pracowac to wyjdzie na dobre" to bierz
                sie sam do roboty i zasuwaj.
                CHETNIE BYM Z TOBA POROZMAWIAL OSOBISCIE....
      • Gość: Zosiek Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.proxy.aol.com 06.01.05, 22:03
        Badzmy antyglobalistami i kupujmy w malych sklepach osiedlowych!!!! One tez
        maja prawo zyc!!! I nie kupujmy danona i nestle!!!!!!
        • Gość: oj oj oj :( Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:39
          Zamiast szydzic poczytaj nieco o ekonomii, i wolnym rynku. A potem zrob tak,
          zeby pieniadze ktore wydajesz, kiedys do Ciebie wrocily. Powodzenia
    • Gość: J.K. Zabrac zezwolenie IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 21:59
      Gość portalu: pollak napisał(a):
      Zabrac zezwolenie na prowadzenie dzialalnosci w POLSCE.

a moze tak raczej wykopsac tych wszystkich przelozonych - Polakow, ktorzy sami
      dobijaja pracownikow byle sie tylko wydajnoscia i oszczednoscia swojej "gorze"
      pochwalic. Mam dwie osoby z najblizszej rodziny pracujace w Polsce w tego typu
      jednostkach i wiem o czym pisze.
      • Gość: maruda Re: Zabrac zezwolenie IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.05, 06:05
        Gość portalu: J.K. napisał(a):

> Gość portalu: pollak napisał(a):
        > Zabrac zezwolenie na prowadzenie dzialalnosci w POLSCE.
        >
        > a moze tak raczej wykopsac tych wszystkich przelozonych - Polakow, ktorzy sami
        > dobijaja pracownikow byle sie tylko wydajnoscia i oszczednoscia swojej "gorze"
        > pochwalic. Mam dwie osoby z najblizszej rodziny pracujace w Polsce w tego typu
        > jednostkach i wiem o czym pisze.

Zapominasz jednak, że godziwy zysk z gwarancjami praw pracowniczych w polskich
        realiach gospodarczych (odbiorcami towarów Biedronki itp. są ludzie niezamożni)
        jest nie do pogodzenia.

A więc firmy zagraniczne inwestowały w polski rynek w pełni świadome łamania
        prawa. Podjęły ryzyko, którego teraz będą musiały ponieść konsekwencje.

• Gość: KaJot Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.unregistered.media-com.com.pl 06.01.05, 22:02
      Widziałem na własne oczy, jako klijent "Biedronki" w Tychach przy ul.
      Weychertów/Edukacji jak kobieta w ciąży ciągnęła pełną paletę o ciążarze ponad
      400 kg na wózku. Co przekraczało wszelkie dopuszczalne normy dla kobiet, tym
      bardziej w ciąży.
      Krasnowski Janusz
    • Gość: ja Drogie Matki:5000 złotych za spłodzenie niewolnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:02
      dla BIEDRONKI. ROZMAŻAJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: nika Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:23
      Nienawidze tej sieci od czasu kiedy pare lat temu gazety podały,że w jednym z
      nich sprzedawczynie " za karę " za coś tam
      musialy jednego dnia stać przez 14 godzin pracy i nie wolno im bylo usiąść.
      Czy to jest zakład karny z zaostrzonym rygorem ,do cholery, czy sklep spożywczy.
      Od tego czasu bojkotuję ich z premedytacją.
      • Gość: polhouse Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.gci.net 07.01.05, 04:29
        A jak myslisz , przyszly do pracy czy na pogawedke z siedzeniem.
    • Gość: Belial Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:27
      A gdzie sa zwiazki zawodowe?Gdzie są solidaruchy?Gdzie sa obrońcy praw
      pracowniczych? PIP- i inne instytucje?Czyżby wszyscy wszystko w d....mieli.Za co
      urzędasy np z inspekcji pracy biora szmal podatnika?Nawiasem.Korzystalem kiedyś
      "pomocy" PIP /w Malborku/na każde w zasadzie proste pytanie slyszałem od pani
      prawnik:nie wiem.
    • Gość: wiesiek To nie tylko problem Biedronki IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 22:36
      ale wszystkich supermarketwo w Polsce, zeruja bezwstydnie na sile roboczej, jak
      we wczesnym kapitalizmie. Nich ktos pogada z ludzmi w Tesco, Auchen....
      • Gość: Zofia Re: To nie tylko problem Biedronki IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 06:49
        A ja myślę sobie że nie tylko supermarkety wykorzystują w dzisiejszych
        czasach,swoich pracowników ,jak znam życie,-pracownicy siedzą po cichu,boją się
        żeby ich nie zwolniono z pracy-którą ciężko dostać.Proponuje zrobić anonimową
        ankiete a jestem przekonana ,że więcej by było firm ,zakładów pracy i problemów
        ,jakie ma Biedronka .
        • Gość: mkopek Re: To nie tylko problem Biedronki IP: *.ericsson.net 07.01.05, 10:13
          Moze po prostu pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc. Inne kraje na zachodze
          Europy przechodzily to juz dawno i maja za soba. U nas wtedy byl komunizm i nie
          moglismy tego przejsc razem z nimi. Taeraz chcielibysmy przeskoczyc 40 lat
          rozwoju kapitalizmu. Mam watpliwosci czy tak sie da. Pracownikom poprawi sie
          dopiero wtedy, jak naucza sie sami bronic. Jesli praca jest za ciezka i za
          niegodziwa prace, a innej nie mozna znalezc, to trzeba samemu sobie stworzyc
          stanowisko pracy. Inaczej zawsze pracy bedzie za malo. Jak nauczymy sie
          konkurowac z pracodawcami, jak nauczymy sie byc przedsiebiorczy, wtedy
          pracodawcy beda nas szanowac. Zadne prawo cywilne czy handlowe nam tego nie
          zadwarantuje.
    • Gość: Woda Nie kupujcie w Biedronce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:42
      Jak niedawno byłem w USA, południowa Kalifornia, to była tam nieco podobna
      sytuacja. Sieci handlowe przestały płacić ubezpieczenie zdrowotne swoim
      pracownikom. To doprowadziło do strajku i na koniec wszystkich niezadowolonych
      firmy wyrzuciły na bruk.

W proteście przeciwko temu przed sklepami dyzurowali zwolnieni z tablicami aby
      "nie kupować tutaj" - i Amerykanie brali sobie do serca te słowa! Nie kupowali
      tam, pomimo że towary były tam tańsze niż u konkurencji! W efekcie
      kilkumiesięcznego bojkotu tych sklepów doszło do ugody...

Też mam taką propozycję:

Nie kupujmy w Biedronce!!!
      • Gość: ta... Re: Nie kupujcie w Biedronce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:43
        no owszem, yle ze tu nie Ameryka, mentalnosc ludzi tez troche inna... i tak
        naprawde najbardziej winni sa Ci, ktorzy zamiast protestowac przeciwko
        skandalicznemu traktowaniu w pracy siedza cichutko, bo boja sie stracic prace.
        To sprawia, ze pracodawcy chca tylko takich, a niestety jest ich zawsze pod
        dostatkiem

Ps. nawiasem mowiac, tez bylem w poludniowej kalifornii w tym roku. Maja tam
        taki smieszny zwyczaj, ze kasjerzy stoja przy kasach, nawet nie maja
        krzeselek... i pytali mnie, czy to prawda, ze w Europie sie SIEDZI przy kasie? ;)
        • Gość: maruda Re: Nie kupujcie w Biedronce! IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.05, 10:34
          Gość portalu: ta... napisał(a):

> no owszem, yle ze tu nie Ameryka, mentalnosc ludzi tez troche inna... i tak
          > naprawde najbardziej winni sa Ci, ktorzy zamiast protestowac przeciwko
          > skandalicznemu traktowaniu w pracy siedza cichutko, bo boja sie stracic prace.
          > To sprawia, ze pracodawcy chca tylko takich, a niestety jest ich zawsze pod
          > dostatkiem
          >
          > Ps. nawiasem mowiac, tez bylem w poludniowej kalifornii w tym roku. Maja tam
          > taki smieszny zwyczaj, ze kasjerzy stoja przy kasach, nawet nie maja
          > krzeselek... i pytali mnie, czy to prawda, ze w Europie sie SIEDZI przy kasie?
          > ;)

Zwyczaj kasowania na stojąco jest faktycznie śmieszny, bo niczym nie uzasadniony.

• Gość: pawel Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:50
      A miało być tak k...wa pięknie! ...and justice for all.
    • Gość: wojtek Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 06.01.05, 23:03
      przecież w końcu, jeżeli te wszystkie "wyzyskiwane" osoby miały tak bardzo
      ciężką pracę, mogły poszukać sobie innej, mniej męczącej pracy...
    • Gość: Xionc Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 06.01.05, 23:06
      Dzieje sie tak i bedzie sie dzialo ze Stonką dlatego ze jest duze bezrobocie i
      strasza ludzi ze na ich miejsce jest kilkunastu innych,i czlowiek zapier...a
      jak dziki.Proponuję zabrać tej "francy" właścicielowi pozwolenie na prowadzenie
      dzialalności w PL na jego miejsce tez sie znajdą chętni !!!Gratuluje Pani
      Bożence!!!!!!!!
      • Gość: WT Co robi PIP ?! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.01.05, 23:34
        Może również należy sprawdzić ile kontroli PIP się odbyło w Biedronce i co one
        wykryły?! Jeżeli nic to kontrolerów PIPu należy postawić przed sądem razem z
        zarządem JMD!

• Gość: polhouse Re: Co robi PIP ?! IP: *.gci.net 07.01.05, 04:34
          albo tych co nazekaja wymienic na nowych pracownikow.
    • Gość: wedrowiec3 Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.01.05, 23:40
      To wierzchołek góry lodowej a co się dzieje w innych marketach,o tym media
      milczą!za łamanie przepisów Kodeksu pracy ,powinny być kary rzędu
      kilkudziesięciu tys.złotych!!!
    • Gość: vlado Re: Biedronka: wyzysk XXI wieku pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:41
      kontrolerzy PIP wolą dojechać Kowalskiego, bo nie ma armii prawników...
    • Gość: Komuch Proletariusze wszystkich Biedronek - łączcie się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:56
      Ha ha ha.
      Byłem kierownikiem w PRL - 40 pracowników co miesiąc wykłucało się ze mną nawet
      o 15 minut nadliczbówek, zresztą które ewidentnie naciągali.Żadnemu
      kierownikowi nawet do głowy nie przyszło żeby ludziom nie płacić nadliczbówek.
      • Gość: polhouse Re: Proletariusze wszystkich Biedronek - łączcie IP: *.gci.net 07.01.05, 04:37
        Bo wteczas mozna bylo napisac - i tak bylo, czy sie stoi czy lezy to wyplata
        sie nalezy.Jaka roznica Gierek i tak placil za zagraniczne pieniadze.
    • Gość: topazorg Czarna lista pracodawców IP: *.espol.com.pl 07.01.05, 00:23
      Pora walczyć z pracodawcami oto czarna lista: www.czarna.lista.abc.pl
    • Gość: Pani Siedlecka szkoda ze takiej & ^%% dziennikarskiej nie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.01.05, 00:30
      mozna (REALNIE) podac do sadu za straty jakie ponosi firma dzieki takim
      artykulom. A tacy jak pani Siedlecka (oczywiscie nie ona! - tylko taki
      przyklad) biora w lape za pisanie ze znakiem zapytania ? (czyli nic nie mozna
      zarzucic bo dziennikarz sie tylko pyta...)
      Wiec moze mozna zapytac "Czy to prawda ze Pani Siedlecka bierze łapówki za nie
      pisanie artykułów w GW?" - bo dlaczego o Jeronimo a nie o np Leader Price albo
      Zabka? "Czy to prawda, ze Pani Siedlecka ma grzybice?" - to tez tylko pytanie

ps Nie pracuje w Biedronce ani zadnej sieci handlowej
      • Gość: klakson Re: szkoda ze takiej & ^%% dziennikarskiej ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:15
        Zabka to tez Jeronimo :)
    • Gość: qq Problem w tym że ludzie wiedząc idą na te warunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:01
      i tyle
    • Gość: funia Czas także skontrolować ŻABKI,ŻABKI,ŻABKI!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 07.01.05, 01:33
      W Żabkach także jest olbrzymi wyzysk pracowników:praca na czarno,lewe
      umowy,niepłacenie nadgodzin,fałszowanie ewidencji czasu pracy,itp,itp,itp.
      • Gość: bociek ŻABKI TO SKLEPY DLA MENELI I PIJAKÓW! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 07.01.05, 02:10
        ŻABKA TO FIRMA UTWORZONA PRZEZ POZNANSKICH SPEKULANTÓW Z OKRESU PRL,TWÓRCÓW
        SŁYNNEGO ELEKTROMISU ZŁODZIEI,FAŁSZERZY I CWANIACZKÓW ŻERUJĄCYCH NA LUDZKIEJ
        BIEDZIE I KONIECZNOŚCI PRACOWANIA NA KAŻDYCH WARUNKACH.PODSTAWOWĄ ICH HANDLU
        JEST SPRZEDAZ ALKOHOLI DRONYM PIJACZKOM OD WCZESNEGO RANKA DO PÓŹNEJ NOCY.
    • macienty JUZ NIGDY TAM NIC NIE KUPIE !!!!!!! 07.01.05, 04:37
      cale szczescie ze biedronka jest tak blisko
      • Gość: edwj Re: JUZ NIGDY TAM NIC NIE KUPIE !!!!!!! IP: 213.17.228.* 07.01.05, 07:44
        Kochani, a co robią nasze kochane związki zawodowe? Co robi PIP? Czy potrzeba
        ogólnokrajowej akcji, by ruszyli swoje tłuste d.. od biurek? Jak dotąd, a mówi
        się o wyzysku od dawna, nie słyszałem, by ZZ wystąpiły z konkretnym postulatem w
        obronie praw pracowniczych. Chyba myślą już o wyborach. Chwała kancelariom
        adwokackim, że wystąpiły z ofertą pomocy prawnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka