Dodaj do ulubionych

Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu

• Gość: Brawo Za Artykul Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.abhsia.telus.net 08.01.05, 07:15
      Budowanie optymizmu jest cenne. Dziekuje Gazecie Wyborczej za ten artykul.
      Cagliostro
    • Gość: Toy Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.mofnet.gov.pl 08.01.05, 07:23
      troche szokuje mnie informacja że rodziny z dochodem na osobe 1200 pln sa to
      rodziny gorzej sytuowane, znam mnóstwo rodzin którym daleko do tego poziomu i
      nie uważam że to jest juz margines społeczny .
      • Gość: Rainbow Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:59
        Bo te 1200 to nie jest margines społeczny, tylko oznacza "gorsze sytuowanie".
        Żeby było jasne, to zarabian ze 4 razy po 1200. I cieszę się.

Pozdrawiam.
    • Gość: Adam z Wroclawia Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: 5.6.1D* / *.cust.bezeqint.net 08.01.05, 08:18
      To prawda,i musze zaznaczyc, ze ja tez,chociaz statystyka nie jest tak bardzo
      wiarygodna,bo nie obejmuje nawet miliona ludzi co najmniej,ale,z grubsza
      bez zastanowienia sie,mozno powiedziec smialo,ze caly ,prawie caly, Narod Polski
      winien byc szczesliwy, ze pozbyl sie "opieki"komunistycznej,za ktora bardzo
      drogo placila.A to juz jest bardzo duzo.Wiec radujcie sie demokracja,i dbajcie
      o zdrowie,bo tego zadan ustroj wam nieda.
      • Gość: zyje powietrzem Re: ostatnio z mojego miasta IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 08:29
        wlasnie trzech szczesliwych wyjechalo za chlebem do Irlandii, wiec ich nie
        policzyli. w mim 140tys miasteczku jesttylko 30 % bezrobotnych , reszta to sami
        szczesliwi
        • Gość: Rainbow Re: ostatnio z mojego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:04
          Z tych bezrobotnych, to połowa NIE CHCE pracować. Wolą dostawać zasiłek i
          siedzieć w domu niż pójść do jakiejkolwiek pracy.
          Sprawdź zresztą w Urzędzie Pracy ile osób odmawia podjęcia pracy, zasłaniając
          się różnymi "przeszkodami".
          Na lenistwo nie ma rady.
          • Gość: miop Re: a co z ta druga polowa o rabi IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 13:23
    • Gość: pesymista Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:41
      16 lat temu byłem szczęśliwy, byłem o 16 lat młodszy. Teraz mam po 50 i nie jestem szczęśliwy. Czuje sie raczej niepotrzebny, nikt nie chce "starego" pracownika - szczęście to pojęcie względne :(
    • Gość: tal Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 09:52
      Od 16 lat Polskę zalewa krwawe kapitalistyczne tsunami,niszcące NARÓD POLSKI.
      1 maja 2004 po wstąpieniu Polski do unii europejskiej -przestało istnieć
      państwo polskie,a byt NARODU POLSKIEGO jest śmiertelnie zagrożony brutalną
      ekspansją krwawego bezdusznego kapitalizmu:zgniłej, libertyńskiej unii
      europejskiej i nieodpowiedzialnej ,zwierzęcej ameryki.
      NARÓD POLSKI stał się ofiarą KAPITALISTYCZNEGO KATAKLIZMU -ofiar w
      zastraszającym przybywa ! Nic tylko PŁAKAĆ ze SZCZĘŚCIA !
      • Gość: Rainbow Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:56
        Hehe... znalazł się krytyk!
        Nie pisz o Narodzie, tylko o sobie, kolego. Dla Ciebie ty sam jesteś
        najważniejszy, a nie reszta ludzi. Więc chodź do szkoły, znajdź dobrą pracę i
        ciesz się życiem, a nie wylewaj swoich żalów na publicznym forum.
        A jak Ci się nie podoba, to zapraszam na Kubę albo innego raju... hehe.
    • Gość: karolina Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 08.01.05, 10:14
      Najsmieszniejsze są dane o zadowoleniu rodziców z ich dzieci. Rodzice,
      zwłaszcza mamusie, zawsze są zadowolone z dzieci, bo mają na nosie różowe
      okulary. Widzą potomstwo przez pryzmat miłości. Cóż w tym odkrywczego?
    • Gość: as Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 10:42
      Polacy są teraz szczęślwsi niż 16 lat temu ,bo ich dzieci mają nieograniczony
      dostęp do narkotyków.III rp pozwoliła na zrobienie z Polski ogromnego rynku
      zbytu wszystkich narkotyków.Rodzice tryskają szczęściem widząc swoje dzieci
      otumanione i zatruwane marichuaną ,amfetaminą.Narkobiznes to żyła złota dla
      dealerów ,którymi są posłowie ,nauczyciele ,ministrowie,radni III rp.
      III rp to szczęsliwy kraj -ŚMIECHU WARTE !!!!
      • Gość: Rainbow Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:51
        Jak w Twojej rodzinie masz problem z narkotykami, to zasuwaj do odpowiedniej
        poradni, a nie żal się publicznie.
        Poza tym pieprzysz bez sensu, bo choroby będą zawsze i wszędzie.
        • Gość: miop Re: tylko skutki dla chorego rozne, w zaleznosci IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 13:29
          od spolecznego zabezpieczenia praw socjalnych

prawda o rabi przemadrzaly i wszystko wiedzacy
          tylko nie dopowiadajacy do konca prawd wszystkim znanych
          i pozaostawiajacy mysli sluchaczy w oparach polprawd
          a czasem i jakies klamstewko sie dorzuci mimochodem
          • Gość: Rainbow Re: tylko skutki dla chorego rozne, w zaleznosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:15
            Są też kropki i przecinki, są duże litery. Ale nie zawracasz sobie takimi
            duperelami głowy, prawda?
            Lepiej marudzić... to marudź.
      • p.smerf Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu 08.01.05, 11:03
        > Polacy są teraz szczęślwsi niż 16 lat temu ,bo ich dzieci mają nieograniczony
        > dostęp do narkotyków.

E nie jest tak źle. Jak widać tatusiom też czasem działkę odpalają.
    • Gość: ja Co się dzieje na onecie? Komuchy tam rządzą? IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 08.01.05, 10:49
      Żadne moje komentarze nie są tam publikowane. Jeśli w tym kraju działa jeszcze
      jakiś wywiad, niech się wreszcie zainteresuje tym portalem i sprawdzi, kto tam
      pociąga za sznurki.
      • Gość: Belial Re: Co się dzieje na onecie? Komuchy tam rządzą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:07
        Nie koleś,ONET to cenzura.Tam siedzą palanty które wg własnego widzimisię
        cenzuruja opinie.Podejrzewam,że maja też cenzorów w sutannach.Daj sobie z tym
        g...spokój.
        • p.smerf Re: Co się dzieje na onecie? Komuchy tam rządzą? 08.01.05, 11:32
          > Nie koleś,ONET to cenzura.Tam siedzą palanty które wg własnego widzimisię
          > cenzuruja opinie.Podejrzewam,że maja też cenzorów w sutannach.Daj sobie z tym
          > g...spokój.

Święte słowa. Dawne sobie już dałej spokój. Zrozumieć na jakiej zasadzie ta
          cenzura działa, po prostu nie sposob.
      • Gość: Mimikra Re: Co się dzieje na onecie? Komuchy tam rządzą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:13
        Miałem ten sam problem, więc już dawno ich olałem.
    • Gość: szczęśliwy Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:05
      Fakt.Ja też jestem szczęśliwy.Siedzę w domku,pracować nie muszę bo nie ma
      roboty,nie piję i nie palę bo mnie nie stać na używki,nie dojadam więc mam
      figurkę jak baletnica,uprawiam działkę aby coś z niej mieć do żarcia a to
      przeciez rekreacja.Uprawiając dzialke dożywiam innych bo połowę "plonów" jest
      rozkradanych.Dzięki ci POLSKO,naprawde jestem szczęsliwy.
      • Gość: Rainbow Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:09
        Robota jest!
        Ale Ty siedź dalej w domku i, Broń Boże, nie przemęczaj się!
        Jeżeli Ci dobrze, to siedź i nie pokazuj się nikomu. Tak będzie dobrze i dla
        Ciebie, i całej reszty, której niepotrzebny jest bierny facet.
        Powodzenia.
        • Gość: szczęśliwy Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:18
          Oj,cos mi sie wydaje iż nie zrozumiałeś sensu mej wypowiedzi.
          • Gość: Rainbow. Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:27
            Ha! Może rzeczywiście źle zrozumiałem...
            Jeżeli tak, to na drugi raz będę czytał uważniej ;-) No i ze zrozumieniem.
            Pozdrawiam.
            • Gość: szczęśliwy Re: Polacy są teraz szczęśliwsi niż 16 lat temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:30
              Czy jedna trzecia społeczeństwa,która uważa się za szczęśliwych to jet w
              porządku?Uważam,że nie.Zwlaszcza,że nie widać żadnych perspektyw zwlaszcza dla
              mlodych.Pozdrawiam.
              • Gość: Rainbow Perspektywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:37
                Mam trochę inny punkt widzenia.
                Uważam, że "młodzi" sami szukają własnych perspektyw. Chodzą do szkół,
                wybieraja zawód. Ci bardziej zaradni znajdą się w lepszej sytuacji, a ci mniej -
                w gorszej.
                To, że ktoś nie widzi dla innych perspektyw jest całkiem naturalne ponieważ
                powinien interesować się sobą!
                • Gość: szczęśliwy Re: Perspektywy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:44
                  Każdy ma swoje racje.Ja wiem jedno.Nie majac "plechów" nawet przy dwóch
                  fakultetach trudno znależć pracę.Czy tobie przyjacielu jako ojcu nie byłoby
                  przykro gdyby twój syn musiał "kolędować"po Europie szukając pracy?
                  • Gość: Rainbow Kolędowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:15
                    Możemy mieć różne pojęcie "przymusu" kolędowania.
                    Zauważ, że za granicą ów młody człowiek będzie mówił w obcym języku, nie będzie
                    miał przyjaciół, rodziny, których zostawi w kraju. Jeżeli poradzi sobie w tak
                    niekorzystnych warunkach, to poradziłby sobie i w Polsce.
                    Inna sprawa, to wysokość zarobków i wiadomo, że zarabiamy mniej.

Mam córkę, która chce studiować. Co sobie wybierze, to jej sprawa - mogę tylko
                    doradzać. Jeżeli wybierze źle, to bedzie cierpiała przez niezadowolenie z
                    pracy, albo konieczność zmiany kwalifikacji, albo niskie dochody. W każdym
                    przypadku to JEJ PROBLEM i nikt, poza nią, tego nie rozwiąże.
                  • Gość: Rainbow Kolędowanie cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:20
                    Wracam jeszcze do temu "pleców".
                    Te plecy, to właśnie próba przerzucenia odpowiedzialności za własny los na
                    barki innych. To KTOŚ ma mi załatwić pracę, uczelnię itp. Ktoś ma mi załatwić
                    bo ja... NIE UMIEM!
                    Jeżeli czegoś nie potrafimy, to należy to sobie uświadomić i zmienić. Wtedy
                    plecy nie będą potrzebne.
                    • Gość: miop Re: o rabi, czy ty nam tu nie proponujesz ruska IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 13:38
                      ruletke
                      a sam sprzedajesz uczestnikom naboje
                      i trumny dla tych ktorzy odpadli z gry

o rabi tys jest jednak "mondry"
                      corka pewnie obejmie ten geszeft po tobie
                      bo nie bedzie chyba taka glupia
                      aby grac i nie wygrywac
                      • Gość: Rainbow Re: o rabi, czy ty nam tu nie proponujesz ruska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:18
                        Niczego tu nie proponuję, poza braniem odpowiedzialności za własny los.
                    • Gość: szczęśliwy Re: Kolędowanie cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:28
                      Kolego tęczowy- albo jesteś idealistą albo żyjesz na Marsie.
                      • Gość: Rainbow Na Marsie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:20
                        Jasne jest, że na Marsie nie żyję :)
                        Idealistą jestem, to fakt. Cieszę się z tego.
      • Gość: as Precz z taką Polską! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:19
        Polska Balcerowicza, Urbana, Jaruzelskiego, Millera, Krzaklewskiego, Wałęsy
        nigdy nie będzie Polską szczęśliwą...takich jak oni trzeba było w 1989 powywieszać.
    • Gość: Jola ZADOWOLONY czy SZCZESLIWY? IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 08.01.05, 15:27
      Wiecie co, szczescie jest genetyczne, nie mozna nauczyc sie byc szczesliwym,
      natomiast mozna sobie ulozyc zycia tak aby byc z niego zadowolonym albo nie.
      Zamozny gbur, nigdy nieusmiechajacy sie, nadety i nieuprzejmy, nie jest
      szczesliwy, z tego prostego wzgledu, ze jego zyciowa dewiza jest „miec wiecej-
      zawsze za malo”.
      Szczescie jest uczuciem,ktorego nie mierzy sie na kilogramy.
      Polacy nie sa szczesliwi, Polacy sa niezadowoleni, zazdrosni i niesolidarn,i a
      co najgorsze to nie maja poczucia przynaleznosci. Przykre ale prawdziwe.
    • paganinni W MOIM MIESCIE SZCZĘSLIWCY SPIĄ DZIŚ NA MROZIE 08.01.05, 15:38
      A godne ze szczęścia dzieci żebrzą. Wiwat szczęście a la III RP.POza tym
      porównywanie obecnej sytuacji ze nienormalnymi latami miedzy 1980 i 89 r. jest
      absurdalne i nieuczciwe, bo tamte lata polosidarnościowe były nienormalne.
      Należy porównywac z epoką późnego Gierka. Tylko wtedy odpadnie cala młodzież.
      • Gość: statystyk komuny Re: W MOIM MIESCIE SZCZĘSLIWCY SPIĄ DZIŚ NA MROZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:01
        No i pamietajcie ze do porownan z prl nie mozna barac nastepujacych lat :

44-48 - bo my wtedy umacnialismy socjalizm
        48-56 - bo one licza sie do historii Rosji Sowieckiej a nie Polski
        56-68 - bo to Gomulkowska szarzyzna i nie bylo by fair
        68 - bo sami rozmumicie, a nasza armia byla na wojnie w Czechach jak teraz w Iraku
        69-70 - bo to Gomulkowska szarzyzna i nie bylo by fair
        70-VI 73 - bo dopiero bralismy te pozyczki
        VII 73-80 - bo juz musielismy spalacac te pozyczki i byly kartki na cukier
        80-89 - bo to juz byly nienormalne lata

dlatego do porownan z obecna systuacja nadaje sie tylko lipiec 1974 a wlasciwie
        jedeb dzien 22 VII 1974.
        wtedy na festyn rzucilismy i papier toaletowy i szynke i nawet pomarancze byly z
        Kuby. Dwa tysiace talonow na male fiaty rozdzielismy wsrod zaufanych towarzyszy.

Ten dzien mozna smialo brac do porownania z kazdym dniem obecnej (tfu) Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka