Gość: zz IP: *.76.classcom.pl 08.01.05, 09:23 To narusza zasady wspolzycia spolecznego (Kodeks Cywilny, art.5) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mimikra Dlaczego urzędnicy g...o robią dopóki w gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:30 nie przeczytają o patologiach w różnych dziedzinach życia, za które są odpowiedzialni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki PO PiS szykują się do skoku na stanowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:08 To świetna przygotówka do skoku na stanowiska w wykonaniu Po PiS w ramach odpolityczninia spółek Skarbu Państwa będą zwalniać ludzi podejżanych o lewicowość a wsadzać swoich partyjnych fachowców tak jak i Prezesa Dworaka teraz nie mówi sie o politycznej TVP chociaż Prezes TVP Dworak to były członek Platformy Obywatelskiej teraz to oczywiście bezpartyjny fachowiec który oczywiście w ramach odpolitycznienia zatrudnia rodziny i kolegów byłych działaczy NZSu i Solidarności. A Pan Kaczyński w Warszawie to oczywiście nie zatrudnia kolegów z klucza politycznego??? To jest przykład nepotyzmu!!! Ale upolitycznianie w mediach jest tylko zarezerwowane dla SLD. Media polskie to największe zakłamane skórwiele na świecie. Kiedy media bedą piętnować i chwalić wszystkich zgodnie z zasługami a nie pod wpływem politycznych decyzji. Chyba nikt nie wierzy że Walendziak w Polsacie nagle przestał mieć polityczne przekonania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny UW i AWS w energetykach IP: .1.* / 193.243.147.* 08.01.05, 11:16 Kiedys już tak było - politycy UW i AWS wprowadzali swoich ludzi do zakładów energetycznych, wykasowując tych, których uważali za ideowych wrogów. Teraz do tego samego szykuje się PO-PiS. Wcale się nie dziwię, jest tam wielu młodych, ambitnych ludzi. Co z tego, że bez przygotowania? Wszystkiego się nauczą! Ludzie! Gwarancje zatrudnienia są nie tylko w zakładach energetycznych. Dają ludziom szansę na to, by zdobyć nowe kwalifikacje, znaleźli inną pracę, bo teraz specjaliści "od prądu" nie są już potrzebni tak jak kiedyś. Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie. Potem zaczęto zwalniać załogę i zakład podupadł. W Kaliszu zwiększyło się bezrobocie. Podobnie będzie z energetykami w kraju. Gdy zwolnią ludzi w zakładach, rynek pracy w mniejszych miastach zostanie zalany kolejnymi bezrobotnymi. To nikomu nie posłuży. Nie róbcie z energetyków zachłannych potworów. Też mamy dzieci, też chcemy zachować pracę. A co do zarobków - ponosi Was wyobraźnia. Na stanowisku specjalisty, odpowiedzialnego za spory obszar rynku, dostaje się miesięczną pensję w wysokości 1100 zł. Taki człowiek obraca dziennie kwotami rzędu kilkuset tysięcy zł, kiedy kupuje energię na giełdzie lub zawiera umowy ubezpieczniowe. Więcej zarabiają ochroniarze z salonu ERY, sprzedawczyni w sklepie z bielizną, osoba prowadząca budkę z hot-dogami. Wielka odpowiedzialność, średnie zarobki i ludzie, którzy wciąż oskarżają, że się ich okrada. A przecież energetyka pobiera tylko jedną piątą ceny energii. Całą resztę zabiera państwo w podatkach, opłatach za przesył liniami wysokiego napięcia, akcyzach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:11 I sobie jeszcze napiszesz - "Ludzie! Gwarancje zatrudnienia są nie tylko w zakładach energetycznych. Dają > ludziom szansę na to, by zdobyć nowe kwalifikacje, znaleźli inną pracę, bo > teraz specjaliści "od prądu" nie są już potrzebni tak jak kiedyś. > Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje > zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie. Potem zaczęto zwalniać załogę" > To ja chyba jestem z Marsa. Nigdy nie miałem żadnych gwarancji zatrudnienia, a jak mnie zwolnili, to nie dostałem ani złotówki. I właśnie chodzi o ten podział w Polsce. Na nadludzi którzy mają gwarancje, a w przypadku prywatyzacji kasują jeszcze kilkadziesiąt tysięcy zł. w akcjach swojej firmy i na podludzi, którzy po zwolnieniu od razu są kandydatami na samobójców. Bez żadnej "szansy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: .1.* / 193.243.147.* 08.01.05, 15:46 Jakich dodatków? Wiesz coś, o czym ja nie wiem? Pracowałeś w Winiarach i nie dostałeś gwarancji? Znam osoby objęte gwarancją, więc nie wiem, co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:32 Nie pracowałem w Winiarach, nie pracowałem w energetyce, i właśnie piszę o różnicy pomiędzy tymi z Winiar, TPSA, Glaxo itp.,a pracownikami nie korzystającymi z dobrodziejstw prywatyzacji, gwarancji pracy czy odpraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 18:47 1100 to ma elektryk bez dodatków i bez boków. takie umowy gwarantują tylko pobory, a przecież praca w energetyce gwarantuje nietykalność. można bezkarnie kraść, gdyż administracja i prokuratura od 1999 roku trzymają nad wszystkimi parasol ochronny. pracownicy tego monopolisty są bezkarni. okradają swojego właściciela i okradają klientów. prokuratura nic nie widzi. otrzymują wyróżnienia "przedsiębiorstwo fair play". to jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojteq Re: UW i AWS w energetykach IP: 63.96.48.* 08.01.05, 16:30 > Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje > zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie. Nigdzie tego sie nie praktykuje.... Zadna firma (na zachodzie) nie daje nikomu gwarancji pracy, do tego na okres 10letni. Mieszkam na zachodzie (USA) ponad 25 lat i troche znam warunki tu panujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UW i AWS w energetykach IP: *.server.ntli.net 08.01.05, 23:58 Misiu, wiesz dlaczego oni tak malo zarabiaja? Bo musza zarobic na cala mase nierobow, ktora tworzy administracje, kadry itp. A dzieje sie tak dlatego, ze te i inne zaklady nie sa modernizowane, ergo nieefektywne. Podatnicy musza do nich doplacac, wiec rosna podatki.... itp. A ta sytuacja powoduje, ze ochroniarz zarabia wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowypracownik niech kazde ministerstwo wysle takie pismo IP: *.toya.net.pl 08.01.05, 18:42 blagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Co Marzec bredzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:25 Jestem prezesem i mam szwagra najlepszego sprzedawcę w województwie i nie mogę go zatrudnić to zatrudnię kolegę naszego <<barona>> kompletnego nogę napewno będzie lepiej dla naszej firmy i jej odbiorców????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J@H@ Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:01 A najważniejsze aby być czujnym i ciągnąć wszystkich z powrotem do kotła! Co który wychyli głowę ze smoły to go z powrotem na dno! Niech nie myśli!No bo już niedługo K...a My!! Musi cóś kurna dla nas! Do Siego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:27 Jakies uzasadnienie to takiego twierdzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enerpsik Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:35 W każdym zakładzie energetycznym jest kilka zależnych spółek z rakami nadzorczymi. Tam mozna jeszcze znaleźć kolesiów i członków rodzin Odpowiedz Link Zgłoś