Dodaj do ulubionych

Prezesi szli na wszystko

IP: *.76.classcom.pl 08.01.05, 09:23
To narusza zasady wspolzycia spolecznego (Kodeks Cywilny, art.5)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimikra Dlaczego urzędnicy g...o robią dopóki w gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:30
      nie przeczytają o patologiach w różnych dziedzinach życia, za które są
      odpowiedzialni?
    • Gość: laki PO PiS szykują się do skoku na stanowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:08
      To świetna przygotówka do skoku na stanowiska w wykonaniu Po PiS w ramach
      odpolityczninia spółek Skarbu Państwa będą zwalniać ludzi podejżanych o
      lewicowość a wsadzać swoich partyjnych fachowców tak jak i Prezesa Dworaka
      teraz nie mówi sie o politycznej TVP chociaż Prezes TVP Dworak to były członek
      Platformy Obywatelskiej teraz to oczywiście bezpartyjny fachowiec który
      oczywiście w ramach odpolitycznienia zatrudnia rodziny i kolegów byłych
      działaczy NZSu i Solidarności. A Pan Kaczyński w Warszawie to oczywiście nie
      zatrudnia kolegów z klucza politycznego??? To jest przykład nepotyzmu!!! Ale
      upolitycznianie w mediach jest tylko zarezerwowane dla SLD. Media polskie to
      największe zakłamane skórwiele na świecie. Kiedy media bedą piętnować i chwalić
      wszystkich zgodnie z zasługami a nie pod wpływem politycznych decyzji. Chyba
      nikt nie wierzy że Walendziak w Polsacie nagle przestał mieć polityczne
      przekonania???
    • Gość: bezpartyjny UW i AWS w energetykach IP: .1.* / 193.243.147.* 08.01.05, 11:16
      Kiedys już tak było - politycy UW i AWS wprowadzali swoich ludzi do zakładów
      energetycznych, wykasowując tych, których uważali za ideowych wrogów. Teraz do
      tego samego szykuje się PO-PiS. Wcale się nie dziwię, jest tam wielu młodych,
      ambitnych ludzi. Co z tego, że bez przygotowania? Wszystkiego się nauczą!
      Ludzie! Gwarancje zatrudnienia są nie tylko w zakładach energetycznych. Dają
      ludziom szansę na to, by zdobyć nowe kwalifikacje, znaleźli inną pracę, bo
      teraz specjaliści "od prądu" nie są już potrzebni tak jak kiedyś.
      Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje
      zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie. Potem zaczęto zwalniać załogę i
      zakład podupadł. W Kaliszu zwiększyło się bezrobocie. Podobnie będzie z
      energetykami w kraju. Gdy zwolnią ludzi w zakładach, rynek pracy w mniejszych
      miastach zostanie zalany kolejnymi bezrobotnymi. To nikomu nie posłuży.
      Nie róbcie z energetyków zachłannych potworów. Też mamy dzieci, też chcemy
      zachować pracę. A co do zarobków - ponosi Was wyobraźnia. Na stanowisku
      specjalisty, odpowiedzialnego za spory obszar rynku, dostaje się miesięczną
      pensję w wysokości 1100 zł. Taki człowiek obraca dziennie kwotami rzędu
      kilkuset tysięcy zł, kiedy kupuje energię na giełdzie lub zawiera umowy
      ubezpieczniowe. Więcej zarabiają ochroniarze z salonu ERY, sprzedawczyni w
      sklepie z bielizną, osoba prowadząca budkę z hot-dogami. Wielka
      odpowiedzialność, średnie zarobki i ludzie, którzy wciąż oskarżają, że się ich
      okrada. A przecież energetyka pobiera tylko jedną piątą ceny energii. Całą
      resztę zabiera państwo w podatkach, opłatach za przesył liniami wysokiego
      napięcia, akcyzach itp.
      • Gość: Mimikra 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:11
        I sobie jeszcze napiszesz - "Ludzie! Gwarancje zatrudnienia są nie tylko w
        zakładach energetycznych. Dają
        > ludziom szansę na to, by zdobyć nowe kwalifikacje, znaleźli inną pracę, bo
        > teraz specjaliści "od prądu" nie są już potrzebni tak jak kiedyś.
        > Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje
        > zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie. Potem zaczęto zwalniać
        załogę" >
        To ja chyba jestem z Marsa. Nigdy nie miałem żadnych gwarancji zatrudnienia, a
        jak mnie zwolnili, to nie dostałem ani złotówki. I właśnie chodzi o ten podział
        w Polsce. Na nadludzi którzy mają gwarancje, a w przypadku prywatyzacji kasują
        jeszcze kilkadziesiąt tysięcy zł. w akcjach swojej firmy i na podludzi, którzy
        po zwolnieniu od razu są kandydatami na samobójców. Bez żadnej "szansy".
        • Gość: zzz Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: .1.* / 193.243.147.* 08.01.05, 15:46
          Jakich dodatków? Wiesz coś, o czym ja nie wiem?
          Pracowałeś w Winiarach i nie dostałeś gwarancji? Znam osoby objęte gwarancją,
          więc nie wiem, co o tym myśleć.
          • Gość: Mimikra Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:32
            Nie pracowałem w Winiarach, nie pracowałem w energetyce, i właśnie piszę o
            różnicy pomiędzy tymi z Winiar, TPSA, Glaxo itp.,a pracownikami nie
            korzystającymi z dobrodziejstw prywatyzacji, gwarancji pracy czy odpraw.
            • Gość: znachor Re: 1100 zł? To chyba pensja bez dodatków. IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 18:47
              1100 to ma elektryk bez dodatków i bez boków. takie umowy gwarantują tylko
              pobory, a przecież praca w energetyce gwarantuje nietykalność. można bezkarnie
              kraść, gdyż administracja i prokuratura od 1999 roku trzymają nad wszystkimi
              parasol ochronny. pracownicy tego monopolisty są bezkarni. okradają swojego
              właściciela i okradają klientów. prokuratura nic nie widzi. otrzymują
              wyróżnienia "przedsiębiorstwo fair play". to jest tragiczne.
      • Gość: wojteq Re: UW i AWS w energetykach IP: 63.96.48.* 08.01.05, 16:30
        > Gdy Nestle kupiło Winiary, pracownicy otrzymali kilkuletnie gwarancje
        > zatrudnienia, bo tak robi się na całym świecie.
        Nigdzie tego sie nie praktykuje.... Zadna firma (na zachodzie) nie daje nikomu
        gwarancji pracy, do tego na okres 10letni. Mieszkam na zachodzie (USA) ponad 25
        lat i troche znam warunki tu panujace.
      • Gość: gosc Re: UW i AWS w energetykach IP: *.server.ntli.net 08.01.05, 23:58
        Misiu, wiesz dlaczego oni tak malo zarabiaja?
        Bo musza zarobic na cala mase nierobow, ktora tworzy administracje, kadry itp.
        A dzieje sie tak dlatego, ze te i inne zaklady nie sa modernizowane, ergo
        nieefektywne. Podatnicy musza do nich doplacac, wiec rosna podatki.... itp. A ta
        sytuacja powoduje, ze ochroniarz zarabia wiecej.
    • Gość: szeregowypracownik niech kazde ministerstwo wysle takie pismo IP: *.toya.net.pl 08.01.05, 18:42
      blagam
    • Gość: kos Co Marzec bredzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:25
      Jestem prezesem i mam szwagra najlepszego sprzedawcę w województwie i nie mogę
      go zatrudnić to zatrudnię kolegę naszego <<barona>> kompletnego nogę napewno
      będzie lepiej dla naszej firmy i jej odbiorców?????
    • Gość: J@H@ Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:01
      A najważniejsze aby być czujnym i ciągnąć wszystkich z powrotem do kotła! Co
      który wychyli głowę ze smoły to go z powrotem na dno! Niech nie myśli!No bo już
      niedługo K...a My!! Musi cóś kurna dla nas! Do Siego Roku.

• Gość: michal Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:27
      Jakies uzasadnienie to takiego twierdzenia ?
    • Gość: Enerpsik Re: Prezesi szli na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:35
      W każdym zakładzie energetycznym jest kilka zależnych spółek z rakami
      nadzorczymi. Tam mozna jeszcze znaleźć kolesiów i członków rodzin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka