Dodaj do ulubionych

Edukacja europejska - obowiązkowy przedmiot w szko

IP: *.telimeny / 192.168.0.* 20.05.02, 20:07
Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Wszedłem na tą stronę w poszukiwaniu
materiałów na lekcje edukacji europejskiej. Przedmiot ten jest w naszej szkole
obowiązkowy i wydaje mi się, że istnienie takiego przedmiotu jest słuszne.
Według mnie przedmiot jest bardzo ciekawy, wiele opowiada o funkcjonowaniu UE.
Jednak musze przyznać, że mój nauczyciel nie umie go dobrze wykładać.
Większość uczniów najzwyczajniej w świecie nudzi się na tych lekcjach. Sęk w
tym, że nauczyciel nie jest dobrze przeszkolony, korzysta tylko z materiałów
pomocniczych i nie potrafi nic dodać od siebie. Materiałami tymi są
najczęściej kilkuminutowe filmy oraz wykład jednego z wielu profesorów
specjalizujących się w tej dziedzinie. Nauczyciel czyta wykład i podaje
notatke do zeszytu opierając się na nim, a nawet dyktując słowo w słowo
podkreślone przez niego najważniejsze informacje. W takich wykładach często
używane jest skomplikowane słownictwo, którego częst zdaża się, żę
nauczyczyciel nie potrafi wyjaśnić. Wiele razy zdarzyło się, że profesor
zapomniała notatek i wykładu i jak przychodziło wyłożyć lekcje nie mogła
wydusić z siebie rzadnego mądrego słowa. W czym rzecz? Otóz jak mamy być
należycie informowani o UE, jak nasi nauczyciele nie są odpowiednio
wykfalifikowani? Tak naprawdę to mało kto wie jak wygląda życie we wspólnej
Europie. A szkoda, bo to naprawde ciekawe.

Sekret ukryty jest w umiejętnym przedstawieniu tego tematu nam - młodemu
pokoleniu, które będzie musiało kiedyś z tej wiedzy skorzystać!

Znalazłem to w sieci!
Tresura na całego; za niedługo obowiazkiem ucznia bedzie przynajeźność do
jakiś "młodych demokratów" czy "europejcyków" (dawne ZSMP) oraz to towarzystwa
przyjaciół Europy czy UE (dawne TPPR)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rysy Proponuje temat IP: *.104.popsite.net 20.05.02, 21:34
      Bombardowanie Jugoslawi jako dzilania dostosowawcze ekcezy do UE

• dixi13 Re: Edukacja europejska - obowiązkowy przedmiot w szko 20.05.02, 21:49
      Gość portalu: prowokat napisał(a):

> Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Wszedłem na tą stronę w poszukiwaniu
      > materiałów na lekcje edukacji europejskiej. Przedmiot ten jest w naszej szkole
      > obowiązkowy i wydaje mi się, że istnienie takiego przedmiotu jest słuszne.
      > Według mnie przedmiot jest bardzo ciekawy, wiele opowiada o funkcjonowaniu UE.
      > Jednak musze przyznać, że mój nauczyciel nie umie go dobrze wykładać.
      > Większość uczniów najzwyczajniej w świecie nudzi się na tych lekcjach. Sęk w
      > tym, że nauczyciel nie jest dobrze przeszkolony, korzysta tylko z materiałów
      > pomocniczych i nie potrafi nic dodać od siebie. Materiałami tymi są
      > najczęściej kilkuminutowe filmy oraz wykład jednego z wielu profesorów
      > specjalizujących się w tej dziedzinie. Nauczyciel czyta wykład i podaje
      > notatke do zeszytu opierając się na nim, a nawet dyktując słowo w słowo
      > podkreślone przez niego najważniejsze informacje. W takich wykładach często
      > używane jest skomplikowane słownictwo, którego częst zdaża się, żę
      > nauczyczyciel nie potrafi wyjaśnić. Wiele razy zdarzyło się, że profesor
      > zapomniała notatek i wykładu i jak przychodziło wyłożyć lekcje nie mogła
      > wydusić z siebie rzadnego mądrego słowa. W czym rzecz? Otóz jak mamy być
      > należycie informowani o UE, jak nasi nauczyciele nie są odpowiednio
      > wykfalifikowani? Tak naprawdę to mało kto wie jak wygląda życie we wspólnej
      > Europie. A szkoda, bo to naprawde ciekawe.
      >
      > Sekret ukryty jest w umiejętnym przedstawieniu tego tematu nam - młodemu
      > pokoleniu, które będzie musiało kiedyś z tej wiedzy skorzystać!
      >
      > Znalazłem to w sieci!
      > Tresura na całego; za niedługo obowiazkiem ucznia bedzie przynajeźność do
      > jakiś "młodych demokratów" czy "europejcyków" (dawne ZSMP) oraz to towarzystwa
      > przyjaciół Europy czy UE (dawne TPPR)
      =========================================================
      Na razie prowokat poprzestań na solidnym wertowaniu słowników ortograficznych.
      Nic na siłę. "Co możesz wziąć na plecy, weź" a rozumu skomplikowanymi sprawami
      nie zaprzątaj

• Gość: prowokat Re: Edukacja europejska - obowiązkowy przedmiot w szko IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 11:44
        > rozumu skomplikowanymi sprawami
        > nie zaprzątaj

mam to zostawić takim jak ty??????? Nigdy
    • Gość: Oszołom Re: Edukacja europejska - obowiązkowy przedmiot w szko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 11:35
      Indoktrynacja jak za dawnych lat tylko .ze naszym wielkim breatem nie jest już
      Moskwa a Bruksela
    • Gość: brzytwa Re: Skandal! IP: *.pcz.czest.pl 21.05.02, 11:57

> Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Wszedłem na tą stronę w poszukiwaniu
      > materiałów na lekcje edukacji europejskiej. Przedmiot ten jest w naszej szkole
      > obowiązkowy i wydaje mi się, że istnienie takiego przedmiotu jest słuszne.

Taki przedmiot jest obowiazkowy w liceum, nic o tym nie slyszalem?
      To skandal. Na co jeszcze ida pieniadze podatnika?
      • Gość: Ania Re: Skandal! IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 11:59
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: prowokat napisał(a):
        >
        > > Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Wszedłem na tą stronę w poszukiw
        > aniu
        > > materiałów na lekcje edukacji europejskiej. Przedmiot ten jest w naszej sz
        > kole
        > > obowiązkowy i wydaje mi się, że istnienie takiego przedmiotu jest słuszne.
        >
        >
        > Taki przedmiot jest obowiazkowy w liceum, nic o tym nie slyszalem?
        > To skandal. Na co jeszcze ida pieniadze podatnika?

Na nauke religii w szkolach.

• Gość: Oszołom Re: Skandal! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:03
          A wolałabyś by nauczano satanizmu w szkołach?
          • Gość: Ania Re: Skandal! IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 12:15
            Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> A wolałabyś by nauczano satanizmu w szkołach?

Satanizmu nie lubie .Ale mogli by nauczac magii i czarow.
            Taka Szkola Czarownic.
            • Gość: Oszołom Re: Skandal! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:17
              A czary i magia to wstep do satanizmu
        • Gość: prowokat Jak rozumiem jesteś za prywtną edukacją ? IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 12:06
          czyli tak jak ja :-)
          • Gość: Oszołom Re: Jak rozumiem jesteś za prywtną edukacją ? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:16
            Jasne! Najlepiej by wprowadzić bon edukacyjny. Niech rodzic decyduje do jkakiej
            szkoły chce posłać swe dzieci..nawet stworzyliśmy kilka szkół wszystkich
            szczebli w kraju (IEN, Wyższa Szkoła Kultury medialnej) Kilkanaście
            podstawówek gimnazjów i liceów w całym kraju nad którymi IEN i Nasza Przyszłość
            oraz RRM sprawują pieczę)
            • Gość: Astra Re: Jak rozumiem jesteś za prywtną edukacją ? IP: *.ima.pl 21.05.02, 12:21

> Jasne! Najlepiej by wprowadzić bon edukacyjny. Niech rodzic decyduje do jkakiej
              >
              > szkoły chce posłać swe dzieci..nawet stworzyliśmy kilka szkół wszystkich
              > szczebli w kraju (IEN, Wyższa Szkoła Kultury medialnej) Kilkanaście
              > podstawówek gimnazjów i liceów w całym kraju nad którymi IEN i Nasza Przyszłość
              >
              > oraz RRM sprawują pieczę)

A co teraz rodzice nie mogą decydować??????Jak już przepisujesz coś to rób to
              dokładnie bo coś ci się tu "omsknęło".
              • Gość: Hania Re: Jak rozumiem jesteś za prywtną edukacją ? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 12:24
                Gość portalu: Astra napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom napisał(a):
                >
                > > Jasne! Najlepiej by wprowadzić bon edukacyjny. Niech rodzic decyduje do jk
                > akiej
                > >
                > > szkoły chce posłać swe dzieci..nawet stworzyliśmy kilka szkół wszystkich
                > > szczebli w kraju (IEN, Wyższa Szkoła Kultury medialnej) Kilkanaście
                > > podstawówek gimnazjów i liceów w całym kraju nad którymi IEN i Nasza Przys
                > złość
                > >
                > > oraz RRM sprawują pieczę)
                >
                > A co teraz rodzice nie mogą decydować??????Jak już przepisujesz coś to rób to
                > dokładnie bo coś ci się tu "omsknęło".

Widocznie tako rzecze Ojciec Rydzyk.
                • Gość: prowokat teraz rodzice mogą decydować.. IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 13:39
                  ... czy bedzie więcej czy mniej tego samego (czym "wyższy poziom" tym więcej
                  bezuzytecznych rzeczy trzeba wkuć), a np nie mogą zdecydować o tym jak ma
                  wyglądać np lekcja geografii (może chcą aby ICH dziecko uczyło się o płaskości
                  Ziemi) historii (może rodzice będą chcieli aby ICh dziecko dowiedziało się
                  czemu najlepszy ze wszystkich ustrój - demokracja - trwała w starozytności tak
                  krótko) biologi (może nie lubią Karola Darwina i wolą Eryka von Denikena) itp
                  itd.
                  • Gość: Pulbek Re: teraz rodzice mogą decydować.. IP: *.dcs.ed.ac.uk 21.05.02, 15:54

> (może chcą aby ICH dziecko uczyło się o płaskości
                    > Ziemi)

Czy jestes jednym z tych radykalnych postmodernistycznych
                    relatywistow ktorzy uwazaja ze jak ktos mysli ze Ziemia
                    jest plaska to niech sobie mysli, bo prawda nie istnieje?

Czy moze zartowales?

Pulbek.
      • Gość: Hania Re: Skandal! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 12:22

> Gość portalu: prowokat napisał(a):
        >
        > > Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Wszedłem na tą stronę w poszukiw
        > aniu
        > > materiałów na lekcje edukacji europejskiej. Przedmiot ten jest w naszej sz
        > kole
        > > obowiązkowy i wydaje mi się, że istnienie takiego przedmiotu jest słuszne.
        >
        >
        > Taki przedmiot jest obowiazkowy w liceum, nic o tym nie slyszalem?
        > To skandal. Na co jeszcze ida pieniadze podatnika?

Na lekcje religii zamiennie z lekcjami etyki. Dla uczniow nie-katolikow pozostaje
        tylko to drugie, poniewaz, poza nielicznymi wyjatkami, nie zapewnia im sie lekcji
        religii, ktora wyznaja. A rodzice tych dzieci tez placa podatki, za ktore
        ksztalca sie inne dzieci. To jest w porzadku?
        • Gość: Commo Re: Skandal! IP: 202.67.68.* 21.05.02, 13:20
          Czemu kobiety na tym forum zieja taka nienawiscia do Kosciola? Cholera
          Kosciola mozna nie lubic, ale skad w nich tyle nienawisci??? Zaczynasz watek o
          dupie Maryny a one o Kosciole!!!! A szkoly powinny byc prywatne i kazdy rodzic
          powinien wybierac i posylac dzieci do szkoly jakie oni uwazaja dobre dla
          swoich dzieci. Wtedy nie musielibysmy sie tu sprzeczac na forum, bo nie byloby
          takich problemow!!!!! Kazdy powinien sam decydowac o losie swoich dzieci a nie
          jacys idioci w MEN.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Skandal! IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 13:36
            Gość portalu: Commo napisał(a):

> Czemu kobiety na tym forum zieja taka nienawiscia do Kosciola? Cholera
            > Kosciola mozna nie lubic, ale skad w nich tyle nienawisci??? Zaczynasz watek o
            > dupie Maryny a one o Kosciole!!!! A szkoly powinny byc prywatne i kazdy rodzic
            > powinien wybierac i posylac dzieci do szkoly jakie oni uwazaja dobre dla
            > swoich dzieci. Wtedy nie musielibysmy sie tu sprzeczac na forum, bo nie byloby
            > takich problemow!!!!! Kazdy powinien sam decydowac o losie swoich dzieci a nie
            > jacys idioci w MEN.
            > Pozdrawiam

A czemu kazda najmniejsza krytyke odbieracie jako nienawisc.Czemu kazdemu kto sie
            z wami nie zgadza musi byc zaraz lewakiem,postepakiem,bzikolem,czerwona pijawka
            itp..Brzytwa traktuje jako skandal jeden przedmiot a ja drugi no i w czym
            problem.Gdzie tu nienawisc?

Szkoly powinny byc prywatne a na dodatek wszyscy powinnu byc mlodzi zdrowi
            szczeqsliwi i bogaci.Czyzbys nie zauwazyl watku o ludziach szukajacych jedzenia w
            smitniku?Kogo bedzie stac na platna szkole?A jak wiekszosci nie bedzie stac to co
            powrocimy do analfabetyzmu?
            A kto dzis nie ma prawa do decydowania o losie swoich dzieci?
            Przestancie panowie z UPR kopiowac teksty JKM zacznijcie myslec troche
            samodzielnie.
            • Gość: prowokat Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 13:48
              > Szkoly powinny byc prywatne a na dodatek wszyscy powinnu byc mlodzi zdrowi
              > szczeqsliwi i bogaci.Czyzbys nie zauwazyl watku o ludziach szukajacych jedzenia
              > w
              > smitniku?Kogo bedzie stac na platna szkole?A jak wiekszosci nie bedzie stac to
              > co
              > powrocimy do analfabetyzmu?

wiecej osób potrzebuje się najeść ubrać niż kształcić, a jakoś bez dobroci
              państwa istnieją prywatne firmy spożywcze i odzieżowe i jakoś nie zauważyłem, że
              się pogorszyło.
              Obecna edukacja też to tanich nie należy.
              -kto się chce nauczyć języka - chodzi na kursy
              -kto ma jakiś egzamin za pasem - szuka korepetytora
              -kto chce coś trenować - zapisuje się do jakiegoś klubu
              To właściwie po co jest szkoła skoro i tak panuje przekonanie, że bez
              korepetycji dodatkowych kursów nie mozna nigdzie się dostac?

> A kto dzis nie ma prawa do decydowania o losie swoich dzieci?

oczywiście że nie, spróbuj dzieciaka nie posłać do szkoły to kolegium; spróbuj
              go wychowyać po swojemu (ostatnia sprawa z adwentystami czy jak im tam), np
              świadkowie Jehowy nie uznają przetacznia krwi, a jednach robi sie to wbrew woli
              rodziców.

• Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 14:30

> To właściwie po co jest szkoła skoro i tak panuje przekonanie, że bez
                > korepetycji odatkowych kursów nie mozna nigdzie się dostac?

A to szkola jest winna temu przekonaniu?

> oczywiście że nie, spróbuj dzieciaka nie posłać do szkoły to kolegium; spróbuj
                > go wychowyać po swojemu (ostatnia sprawa z adwentystami czy jak im tam), np
                > świadkowie Jehowy nie uznają przetacznia krwi, a jednach robi sie to wbrew woli
                >
                > rodziców.
                >
                >

Straszne - ratowac zycie dziecku wbrew woli rodzicow. Naprawde karygodne.
                • Gość: prowokat Re: Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 14:35
                  > A to szkola jest winna temu przekonaniu?

a kto???????/
                  >

> Straszne - ratowac zycie dziecku wbrew woli rodzicow. Naprawde karygodne.

jasne, że tak
                  • Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 14:37

> > A to szkola jest winna temu przekonaniu?
                    >
                    > a kto???????/

A moze leniwe dzieci albo nadambitni rodzice?

> >
                    >
                    > > Straszne - ratowac zycie dziecku wbrew woli rodzicow. Naprawde karygodne.
                    >
                    > jasne, że tak

Jasne, lepiej niech dziecko umrze.
                    • Gość: prowokat Re: Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 14:55
                      >
                      > A moze leniwe dzieci albo nadambitni rodzice?

leniwemu nie zalezy, a z rodzicami to bywa różnie

>
                      > Jasne, lepiej niech dziecko umrze.

jeśli jest wolność wyznania to ze wszystkimi konsekwencjami, w końcu nie robią
                      tym krzywdy osobą postronnym, a jak ich społeczność tak żyje to czemu im tego
                      zabraniać; i nie mówię o satanistach, którzy krzywdzą osoby spoza swojego kręgu
                      • Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 14:59

> >
                        > > A moze leniwe dzieci albo nadambitni rodzice?
                        >
                        >
                        > leniwemu nie zalezy, a z rodzicami to bywa różnie
                        >
                        > >
                        > > Jasne, lepiej niech dziecko umrze.
                        >
                        > jeśli jest wolność wyznania to ze wszystkimi konsekwencjami, w końcu nie robią
                        > tym krzywdy osobą postronnym, a jak ich społeczność tak żyje to czemu im tego
                        > zabraniać; i nie mówię o satanistach, którzy krzywdzą osoby spoza swojego kręgu

A moze dziecko nie jest z przekonania swiadkiem jehowy bo jest za male, zeby to
                        pojac. Wtedy tez jest z kregu? Rodzice maja nad dziecmi wladze absolutna - prawo
                        zycia i smierci? A jezeli satanisci beda skladac ofiare ze swoich dzieci, to
                        bedzie ok?
                        Pokretna ta Twoja logika.
                        • Gość: prowokat Re: Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 15:04
                          dziecko jest rodziców i jeśli
                          a)nie wykorzystuja go seksualnie
                          b)nie katują
                          c)nie demoralizują
                          mogą czynić co im się podoba; mogą go nie leczyć nie edukować jeśli mają taką
                          wolę
                          • Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 15:05

> dziecko jest rodziców i jeśli
                            > a)nie wykorzystuja go seksualnie
                            > b)nie katują
                            > c)nie demoralizują
                            > mogą czynić co im się podoba; mogą go nie leczyć nie edukować jeśli mają taką
                            > wolę

Jezeli nie lecza, to skazuja na smierc. To jest w porzadku?
                            • Gość: prowokat Re: Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 15:20
                              a to nie jest tożsame;
                              • Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 15:21

> a to nie jest tożsame;

Z czym? Jezeli potrzebna jest transfuzja krwi albo przeszczep - niewykonanie
                                zabiegu = smierc.
                              • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 15:25

> a to nie jest tożsame;

Dziecko to nie przedmiot tylko zywy czlowiek moj drogi.Dziecko nie jest
                                wlasnoscia taka sama jak samochod.Moze zaczal bys troche myslec?A nie udzielenie
                                czlowiekowi pomocy jest karalne .
                      • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 15:02

> >
                        > > A moze leniwe dzieci albo nadambitni rodzice?
                        >
                        >
                        > leniwemu nie zalezy, a z rodzicami to bywa różnie
                        >
                        > >
                        > > Jasne, lepiej niech dziecko umrze.
                        >
                        > jeśli jest wolność wyznania to ze wszystkimi konsekwencjami, w końcu nie robią
                        > tym krzywdy osobą postronnym, a jak ich społeczność tak żyje to czemu im tego
                        > zabraniać; i nie mówię o satanistach, którzy krzywdzą osoby spoza swojego kręgu

Stosujac Twoja logike to nalezy skonczyc karanie przestepstw w rodzinie.Maz moze
                        bezkarnie zabic zone ale juz nie sasiadke.
                        Cos Ci sie pokrecilo Prowokat.
                        • Gość: prowokat Re: Do Ani IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 15:06
                          żonę tak ale męża to już nie :)

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                          dzial=0511&forum=KRAJ&wid=1929412&aid=1937827
                          • Gość: Hania Re: Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 15:10

> żonę tak ale męża to już nie :)
                            >
                            > <a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa
                            > /home.jsp?</a>
                            > dzial=0511&forum=KRAJ&wid=1929412&aid=1937827

Pieknie - czego mamy sie z tego linku dowiedziec? Jak zabijac meza?
            • Gość: Commo Re: Skandal! IP: 202.67.68.* 21.05.02, 13:50
              Droga Aniu,

Nie jestem zadnym panem z UPR. Mieszkam w Australii, wiec chyba to by bylo
              troche ciezko. Nie przecze, zgadzam sie z wieloma punktami programu UPR, ale
              tez mam na pewne tematy inne zdanie (wiec chyba mysle troche samodzielnie)

Szkoly powinny byc prywatne, bo panstwo nie powinno wychowywac dzieci. Potem
              wlasnie ludzie mysla tak jak Ty, wychowani przez publiczne szkoly.
              Jakby panstwo nie okradalo ludzi w podatkach, to by ich bylo stac na szkole.
              Pamietaj ze wszystko co panstwowe jest najdrozsze do utrzymania, bo ludzie w
              takich instytucjach nie szanuja pieniedzy. Bo i po co? I tak panstwo placi.
              Prywatny gospodarz zawsze lepiej gospodaruje.
              Pozdrawiam moja feminazistke :)))

• Gość: prowokat Commo czemu Anię podrywasz IP: *.telimeny / 192.168.0.* 21.05.02, 14:37
                > Pozdrawiam moja feminazistke :)))
                czy to ma znaczyć Aniu, że juz mnie nie kochasz
                czemu mi to robisz?

• Gość: Ania Re: Skandal! IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 15:52

> Droga Aniu,
                >
                > Nie jestem zadnym panem z UPR. Mieszkam w Australii, wiec chyba to by bylo
                > troche ciezko. Nie przecze, zgadzam sie z wieloma punktami programu UPR, ale
                > tez mam na pewne tematy inne zdanie (wiec chyba mysle troche samodzielnie)
                >
                Pocieszyles mnie.

> Szkoly powinny byc prywatne, bo panstwo nie powinno wychowywac dzieci. Potem
                > wlasnie ludzie mysla tak jak Ty, wychowani przez publiczne szkoly.
                > Jakby panstwo nie okradalo ludzi w podatkach, to by ich bylo stac na szkole.
                > Pamietaj ze wszystko co panstwowe jest najdrozsze do utrzymania, bo ludzie w
                > takich instytucjach nie szanuja pieniedzy. Bo i po co? I tak panstwo placi.
                > Prywatny gospodarz zawsze lepiej gospodaruje.
                > Pozdrawiam moja feminazistke :)))

Ciesze sie,ze jestes wychowany przez niepubliczna pewnie elitarna szkole.
                Co nie zmienia faktu,ze Polska jeszcze Australia nie jest i jakies szkoly musza
                byc.Jezeli przegladasz to forum to napewno przegladasz i polskie gazety sam wiec
                odpowiedz sobie na pytanie ilu ludzi stac na posylanie dzieci do prywatnych szkol.
                Pozdrawiam nie za goraco bo Prowokat zazdrosny i pewnie dlatego bzdury wypisuje.
                >
                >
                >

• Gość: Hania Do Commo - sprostowanie IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 14:27

> Czemu kobiety na tym forum zieja taka nienawiscia do Kosciola? Cholera
            > Kosciola mozna nie lubic, ale skad w nich tyle nienawisci??? Zaczynasz watek o
            > dupie Maryny a one o Kosciole!!!! A szkoly powinny byc prywatne i kazdy rodzic
            > powinien wybierac i posylac dzieci do szkoly jakie oni uwazaja dobre dla
            > swoich dzieci. Wtedy nie musielibysmy sie tu sprzeczac na forum, bo nie byloby
            > takich problemow!!!!! Kazdy powinien sam decydowac o losie swoich dzieci a nie
            > jacys idioci w MEN.
            > Pozdrawiam

Ja nie zieje nienawiscia do kosciola - nie wiem, jak sie tego dopatrzyles w
            ktorymkolwiek z moich postow. Uwazam tylko, ze skoro z pieniedzy wszystkich
            podatnikow wprowadza sie nauke religii w szkolach, moze nalezaloby zapewnic z
            tych wlasnie pieniedzy, rowniez nauke religii innej niz rzymsko-katolicka? A moze
            po prostu wprowadzic dobrowolny podatek wyznaniowy i pieniadze z tego podatku
            przeznaczac m.in. na nauke religii?
            • Gość: Oszołom Re: Do Commo - sprostowanie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 14:34
              Na każdym kroku widać wasz zajadły antyklerykalizm!
              • Gość: Hania Re: Do Commo - sprostowanie IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 14:36

> Na każdym kroku widać wasz zajadły antyklerykalizm!

Nie, Oszolku. To Tobie sie tak wydaje. To, ze potepiam ks. Jankowskiego i ks.
                Rydzyka nie oznacza, ze potepiam wszystkich innych ksiezy i kosciol katolicki
                jako taki. Nigdzie na tym forum, zreszta, nie dopatrzysz sie postu, w ktorym
                dawalabym upust temu, jak go nazywasz, "zajadlemu antyklerykalizmowi". A to, ze
                nie podoba Ci sie krytykowanie przeze mnie Ojczulka Dyrektora, to juz trudno.
                • Gość: Oszołom Re: Do Commo - sprostowanie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 15:14
                  Jakoś dziwnie się skłąda że to są zawsze księża znani z żarliwego patriotyzmu
                  tak krytykowani przez ciebie..przypadek? Ja w to nie wierzę..za to w ogóle ie
                  słyszę słów krytyki pod adresem katolewicy
                  • Gość: Hania Re: Do Commo - sprostowanie IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 21.05.02, 15:15

> Jakoś dziwnie się skłąda że to są zawsze księża znani z żarliwego patriotyzmu
                    > tak krytykowani przez ciebie..przypadek? Ja w to nie wierzę..za to w ogóle ie
                    > słyszę słów krytyki pod adresem katolewicy

Ja nie wiem, kto to jest ta katolewica, wiec kogo mam krytykowac? Jezeli to
                    wszyscy poza Paetzem, Jankowskim i Rydzykiem, to tak - popieram katolewice.
                    Trudno mi jednak nazwac wyzej wymienionych panow "patriotami".
                    • Gość: Ania Re: Do Prowokata IP: *.upc.chello.be 21.05.02, 15:27
                      Pisz juz lepiej o "wyborowej" o ogorkach o marchewce tylko przestan pisac
                      bzdury o dzieciach.Zrob mi te przyjemnosc .Prosze!!!!!
        • Gość: Ed Re: Skandal! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 23:18
          Gość portalu: Hania napisał(a):

> Na lekcje religii zamiennie z lekcjami etyki. Dla uczniow nie-katolikow pozosta
          > je
          > tylko to drugie, poniewaz, poza nielicznymi wyjatkami, nie zapewnia im sie lekc
          > ji
          > religii, ktora wyznaja. A rodzice tych dzieci tez placa podatki, za ktore
          > ksztalca sie inne dzieci. To jest w porzadku?

Haniu, nie znam przypadku szkoły, w której wykładana by była etyka. Na lekcjach
          religii - niestety - połowa klas ma po prostu wolne z powodu braku możliwości
          zagospodarowania im czasu. Co ta dzieciarnia w tym czasie robi - pozastawsiam
          domysłom.
      • Gość: Pulbek Re: Skandal! IP: *.dcs.ed.ac.uk 21.05.02, 15:50

> Taki przedmiot jest obowiazkowy w liceum, nic o tym nie
        > slyszalem? To skandal. Na co jeszcze ida pieniadze
        > podatnika?

Eee, to chyba w jakims prywatnym liceum. Nie chce mi sie
        wierzyc zeby w publicznym. Podatnik moze spac spokojnie.

Pulbek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka