Dodaj do ulubionych

KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ?

13.01.05, 01:31
www.wprost.pl/ar/?O=71989
leszek.sopot rozpisuje sie namietnie o przecietniakach typu Michnik,Kuron a
ani slowem nie wspomni o J.Pawlowskim.
Komuna zabrala mu 10 lat zycia ale o tym cicho,bo to bylo calkiem inne zycie
niz tych miernot michnikowo-kuroniowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: kot Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? IP: *.pro-internet.pl 13.01.05, 01:37
      Ja też czasami zastanawiam się,dlaczego Kwaśniewski nie nadał mu "Orła
      Białego",skora Ameryka jest dzisiaj naszym Big Brotherem ?
      • maksimum Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? 13.01.05, 01:44
        Gość portalu: kot napisał(a):

> Ja też czasami zastanawiam się,dlaczego Kwaśniewski nie nadał mu "Orła
        > Białego",skora Ameryka jest dzisiaj naszym Big Brotherem ?

"Orzel Bialy" nie jest za zaslugi dla panstwa polskiego,ale dla kolesi lewakow.
    • rolotomasi Re: KTO PAMIĘTA WYCZYNY ? 13.01.05, 01:38
      A co tu pisać ?
      Był wszystkim,
      Miał wszystko,
      I się skiepścił.
    • Gość: DownUndroos Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 01:44
      Nie wystarczaly mu diety jakie dostawal od panstwa na Olimpiadach i innych
      zagranicznych turniejach, wiec znalazl sobie lepsze zrodlo dochodu. Pozwalalo
      to temu zarozumialemu i nielubianemu facetowi szpanowac przed kolegami z
      druzyny i wynosic sie ponad innych. Dopisalo mu szczescie, bo zasluzyl na
      wieksza kare.
      • maksimum Re: Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski 13.01.05, 01:49
        Gość portalu: DownUndroos napisał(a):

> Nie wystarczaly mu diety jakie dostawal od panstwa na Olimpiadach i innych
        > zagranicznych turniejach, wiec znalazl sobie lepsze zrodlo dochodu. Pozwalalo
        > to temu zarozumialemu i nielubianemu facetowi szpanowac przed kolegami z
        > druzyny i wynosic sie ponad innych. Dopisalo mu szczescie, bo zasluzyl na
        > wieksza kare.

Juz nie przesadzaj,przeciez Pawlowski nie cierpial przez te ponad 10 lat w
        wiezieniu!!!
        Michnik i Kuron,to sa przyklady prawdziwych Polakow,ktorzy cierpieli po 3 lata
        w komunistycznych kazamatach i nalezy im to pomnikami wynagrodzic.
        Teraz Michnik ma gruzlice,bo w wiezieniu za komuny siedzial i jak mu to narod
        wynagrodzi,co?

• Gość: DownUndroos Re: Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 02:03
          Pawlowski pracowal wylacznie na swoj rachunek, zarowno w UB, jak i CIA, a nie
          dla "sprawy" i w obu przypadkach bylo to obrzydliwe. Ja o nim juz dawno temu
          zapomnialem, a taki pseudo-sport jak szermierka, to moze dla mnie nieistniec.
          • maksimum LADNIE LYKNALES OFICJALNA WERSJE !! 13.01.05, 02:07

> Pawlowski pracowal wylacznie na swoj rachunek, zarowno w UB, jak i CIA, a nie
            > dla "sprawy" i w obu przypadkach bylo to obrzydliwe.

Calkiem ladnie lyknales oficjalna wersje.
            Dlaczego 10 lat siedzial,jak dla UB robil?

> Ja o nim juz dawno temu
            > zapomnialem, a taki pseudo-sport jak szermierka, to moze dla mnie nieistniec.

Wlasnie widze,ze nic nie pamietasz.
          • antykagan Re: Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski 13.01.05, 12:23

> Pawlowski pracowal wylacznie na swoj rachunek, zarowno w UB, jak i CIA, a nie
            > dla "sprawy" i w obu przypadkach bylo to obrzydliwe. Ja o nim juz dawno temu
            > zapomnialem, a taki pseudo-sport jak szermierka, to moze dla mnie nieistniec.
            A dlaczego ty chwalco komuny siedzisz w Australii? A nie w Korei albo
            Białorusi? Czyżby nieśmiertelny kagan pod innym nickiem? Głupota ta sama...
            • Gość: DownUndroos Re: Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 14:40
              prokurator Pawlowski (za swoich najlepszych czasow) by ci twoje rozterki
              wyjasnil najlepiej
      • Gość: v Re: Ten wyrachowany cwaniak Pawlowski IP: *.pro-internet.pl 13.01.05, 01:57
        Głupole , czy Wy nie czujecie ducha naszych czasów ? Toć to "patriota" nad
        patrioty,jedyny bohater w historii szpiegujący na rzecz USA,bez zezwolenia
        "góry",ten facet wyprzedził swoją epokę ! Myślę,że przyszły Rząd powinien
        zrobić go swoim Namiestnikiem ds. S.Specjalnych.
        • rolotomasi Re: To wyrachowany cwaniak 13.01.05, 01:58
          To nie jest licytacja na cierpienia i rany. Jak już to na postawy, a w tej dyscy
          -plinie Pawłow. dał ciała,wg modelu Had & Shoulders>>Jako człowiek i jako oficer
          • maksimum wyrachowany cwaniak WSPOLPRACOWALBY Z KGB 13.01.05, 02:03
            rolotomasi napisał:

> To nie jest licytacja na cierpienia i rany. Jak już to na postawy, a w tej
            dyscyplinie Pawłow. dał ciała,wg modelu Had & Shoulders>>Jako człowiek i ja
            > ko oficer

Taaaaaaaaaak.Rozsadny czlowiek wspolpracowalby z KGB.
            • Gość: DownUndroos Re: wyrachowany cwaniak WSPOLPRACOWALBY Z KGB IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 02:06
              Pawlow byl wiecej niz rozsadny, bo on z KGB tez wspolpracowal, poprzez UB
              • maksimum Re: wyrachowany cwaniak WSPOLPRACOWALBY Z KGB 13.01.05, 02:08

> Pawlow byl wiecej niz rozsadny, bo on z KGB tez wspolpracowal, poprzez UB

I kto by pomyslal,ze wlasnie za to w polskim wiezieniu 10 lat spedzil.
                • Gość: DownUndroos Re: wyrachowany cwaniak WSPOLPRACOWALBY Z KGB IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 02:10
                  za sluzbe w UB nigdy nie wsadzano do kicia
          • Gość: hen-ryk Re: To wyrachowany cwaniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:43
            Ciała dała też CIA. Na szkoleniach podstawowych rzeczy go nie nauczyli i dał
            się złapac jak dziecko. Właściwiej będzie powiedzieć - sam się swoimi
            enuncjacjami wprowadził do więzienia. Oni nie mieli wtedy nic, dosłownie nic na
            niego, nawet dowody na swoja działalność musiał im dostarczać.
            Głupota klasy mistrzowskiej.
            Ale pewnie bedzie rehabilitacja, szlak jest przetarty przez Kuklińskiego.
            Pozdrowienia
            • boom_bum Re: To wyrachowany cwaniak 13.01.05, 11:57
              W 1968 zaczeli przegladac teczki cwaniakow z UB i tak na niego wpadli... a
              teraz udowodni sie, ze Pawlowski byl Zydem, w nastepstwie czego Kwasniewski
              bedzie mogl go zrehabilitowac
    • Gość: DownUndroos Inna oficjalna wersja IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 02:14
      Pawlow juz w mlodosci buntowal sie przeciw komunie i jej opresyjnemu systemowi
      edukacyjnemu. Liceum skonczyl dopiero w wieku 24 lat, a studia jak mial 36 lat.
      I nikt mu w tym nie pomagal. Pozniej sobie to wszystko odbil.
      • Gość: MACIEJ PAWLOWSKI BYL W KADRZE W WIEKU 18 LAT IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 02:55
        A ktory ze sportowcow ,ktorzy byliw kadrze w wieku 18 lat chodzil do szkoly czy
        pracy??
        Kadra,to jest full time job.
        • Gość: DownUndroos Re: PAWLOWSKI BYL W KADRZE W WIEKU 18 LAT IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 03:03
          A wieku 20 paru lat byl juz w UB. Tez nieczesto sie zdarza. Jego kolega z kadry
          Wojtek Zablocki konczyl szkoly w terminie i wielu innych tak samo.
          • Gość: Czarny ;-) Re: PAWLOWSKI BYL W KADRZE W WIEKU 18 LAT IP: *.access.telenet.be 13.01.05, 09:53

> A wieku 20 paru lat byl juz w UB. Tez nieczesto sie zdarza. Jego kolega z
            kadry
            >
            > Wojtek Zablocki konczyl szkoly w terminie i wielu innych tak samo.

Ci inni rowniez byli w UB :)Tak samo jak wszyscy ruscy sportowcy to Specnaz.
            Takie byly czasy. Amatorzy cala geba i pod kazdym wzgledem.
            • boom_bum Re: PAWLOWSKI BYL W KADRZE W WIEKU 18 LAT 13.01.05, 11:44
              to dlaczego jedni sportowcy zdobywali porzadne wyksztalcenie w terminie
              (Zablocki - architekt), a inni dostawali gowniane dyplomy z porzadnym
              opoznieniem (Pawlowski - prawnik) ???
    • Gość: poi Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:23
      po
    • Gość: wesołek Szpieg jak szpieg IP: *.lublin.mm.pl 13.01.05, 12:19
      był dużym chłopcem , wiedział co robi, za ile, co mu grozi. Ale jak wpadł
      przynajmniej nie sku..ł się jak Kukliński menda.
    • Gość: miki Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 13:11
      Gdyby nie te miernoty to moglbys swoje wypociny nabazgrac co najwyzej kiblu.Pod
      warunkiem ze mialby jeszcze drzwi.
      • czyzunia Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? 13.01.05, 13:54
        a ten maksimum to tyn maksio od muchomorka.
    • Gość: babariba a może ktoś wie, czemu Pawłowski... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 13:54
      ...nie zechciał iść na 'wymianę' za kombojskich szpiegów, jak go kiedyś na Check Point Charlie zawieźli nawet do Berlina???
      • Gość: DownUndroos Re: a może ktoś wie, czemu Pawłowski... IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.01.05, 14:48
        bo tam bylby zupelnie nikim.. w USA szermierka to NIC, ZERO
        • Gość: babariba podobnie jak były płk. ludowej armii... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 15:17
          ...ale kutasina potem opowiadał pismakom różnym, że w moim interesie kierował we mnie rakiety, jak szpiegował za pieniądze na rzecz kombojów, co oni wtedy nie byli po naszej stronie
        • boom_bum Re: a może ktoś wie, czemu Pawłowski... 13.01.05, 16:24
          a poza tym inny jezyk.. Pan Pawlowski wcale nie byl lepszy w angielskim od Pani
          Szewinskiej, a ta byla tragiczna____;(
    • Gość: kuklinowski Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? IP: *.aster.pl 13.01.05, 14:03
      Głupiutki maxiu, przyjmij do wiadomości, że nawet w dzisiejszej rzeczywistości,
      gdybyś związał się ze służbami nawet Juesjej podpadłbyś pod odpowiedni paragraf.
      Zdrada jest zdradą, bez względu na płacącego.
      W moich oczach Pawłowski zrechabilitował się swoją pózniejszą postawą.
      Nie wyjechał do "sponsorów" w ramach wymiany szpiegów.
      • Gość: babariba goowno tam się 'zrehabilitował'... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 14:28
        ...doszedł do wniosku, że lepszy PRL-owski pierdel niż kombojska wolność.
        Ale wcześniej to we mnie osobiscie celował pułkownik polskiej armii, zdrajca i sku..syn rakietami.
        Bo mnie jako poborowego, wzięto do armii bez mojej zgody (pułkownikiem się tak nie zostawało) a p?łkownik mnie sprzedawał. I ch.. z nim!!!
      • maksimum Re: KTO PAMIETA WYCZYNY J.PAWLOWSKIEGO ? 13.01.05, 19:34
        Gość portalu: kuklinowski napisał(a):

> Głupiutki maxiu, przyjmij do wiadomości, że nawet w dzisiejszej
        rzeczywistości,
        > gdybyś związał się ze służbami nawet Juesjej podpadłbyś pod odpowiedni
        paragraf.
        > Zdrada jest zdradą, bez względu na płacącego.
        > W moich oczach Pawłowski zrechabilitował się swoją pózniejszą postawą.

A ty bys sie tepaku zrehabilitowal,gdybys skonczyl mature i nauczyl sie podstaw
        ortografii.

> Nie wyjechał do "sponsorów" w ramach wymiany szpiegów.

Nie wyjechal,bo Polska nalezala i nalezy do takich jak on a nie do tych
        komuchow,do ktorych ty rowniez nalezysz i ktorzy skazywali go na wiezienie.
        Wiadomo nie od dzis,ze lewakom tepakom do szkoly nie po drodze,ale do rzadzenia
        pierwsi.
        • Gość: babariba maksiołku, kochanie ty moje IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 08:41
          tym się ja różnię od Pawłowskiego, że nigdy sportowcem nie byłem. Ani pułkownikiem LWP.
          Mnie kiedyś wzięło i PRZYMUSOWO wcieliło do zasadniczej służby wojskowej na 722 dni. Były to te same czasy, w których w moją brygadę rakiety drugiej strony celował sku..syn, pułkownik Pawłowski.
          Pułkownikiem LWP nikt przymusowo nie zostawał.
          • Gość: Czarny ;-) Re: maksiołku, kochanie ty moje IP: *.access.telenet.be 14.01.05, 10:18
            Gość portalu: babariba napisał(a):

> tym się ja różnię od Pawłowskiego, że nigdy sportowcem nie byłem. Ani
            pułkownik
            > iem LWP.
            > Mnie kiedyś wzięło i PRZYMUSOWO wcieliło do zasadniczej służby wojskowej na
            722
            > dni. Były to te same czasy, w których w moją brygadę rakiety drugiej strony

Nie przesadzaj! W tym czasie nasze rakiety (czytaj ruskie) byly wycelowane w
            druga strone. Pawlowski byl pulkownikiem, poniewaz w jakis sposob nalezalo
            placic sportowcowi "amatorowi", dali mu pierwszy lepszy wolny etat.
            • Gość: miki Re: maksiołku, kochanie ty moje IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.05, 13:53
              Dla mnie Pawlowski jest "Szablista wszechczasow"Taki ma tytol i nikt nie byl w
              stanie tego Jemu odebrac.
              Wielu sportowcow pozostawalo na etatach miedzy innymi UBeckich czy
              Milicyjnych.Rowniez wojskowych.Dzilo sie tak poniewaz oficjalnie sport byl
              amatorski.Kolarz Mtnik byl oficjalnie bosmanem w Marynarce Wojennej,Bywal w
              swojej jednostce raz w miesiacy.Latem zawsze na rowerze w pelnym stroju
              kolarskim.Po wyplate.Pawlowski mial stopien oficerski,poniewaz mial wyzsze
              studia.Pewnie rowniez bywal raz w miesiacu na stanowisku pracy.Pilkarze Gornika
              Zabrze najczesciej byli "gornikami dolowymi"
              Jeszcze jedno.Gdyby prawo dzisiaj dzilalo tak jak w PRL to zarowno Oleksy jak i
              Kwach gniliby(gdyby mieli szczescie)w wiezieniach.Dowody przciw tym i innym sa o
              wiele mocniejsze niz te na podstawie ktorych ludzi mordowano w prl "za
              szpiegostwo".Wpiszcie to sobie sowieciarze do sztambucha.
              • Gość: babariba ale ja nie kwestionuję umiejętności Pawłowskiego.. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 15:47
                ...w machaniu ostrym kawałem żelaza. Może nawet z tego powodu powinien pułkownikiem LWP być i brać za to kasę. Nikt nikogo nie zmuszał do tego, żeby półkownikiem zostawać LWP.
                Jednocześnie jednak sku..syn pułkownik Pawłowski dostawał drugą kasę, od ludzi, którzy mieli powody, żeby mnie jako poborowego w LWP zabić rakietą nacelowaną na moje wyro przez sku..syna Pawłowskiego
                • Gość: Czarny ;-) Re: ale ja nie kwestionuję umiejętności Pawłowski IP: *.access.telenet.be 14.01.05, 16:11
                  Gość portalu: babariba napisał(a):

> Nikt nikogo nie zmuszał do tego, żeby półkownik
                  > iem zostawać LWP.

O przepraszam. Chcial zostac rowniez pulkownikiem u amerykanow, a te czerwone
                  scie... nie pozwolili mu na spokojny wybor. :)
              • maksimum Re: maksiołku, kochanie ty moje 14.01.05, 22:15
                Gość portalu: miki napisał(a):

> Dla mnie Pawlowski jest "Szablista wszechczasow"Taki ma tytol i nikt nie byl w
                > stanie tego Jemu odebrac.
                > Wielu sportowcow pozostawalo na etatach miedzy innymi UBeckich czy
                > Milicyjnych.Rowniez wojskowych.Dzilo sie tak poniewaz oficjalnie sport byl
                > amatorski.Kolarz Mtnik byl oficjalnie bosmanem w Marynarce Wojennej,Bywal w
                > swojej jednostce raz w miesiacy.Latem zawsze na rowerze w pelnym stroju
                > kolarskim.Po wyplate.Pawlowski mial stopien oficerski,poniewaz mial wyzsze
                > studia.Pewnie rowniez bywal raz w miesiacu na stanowisku pracy.Pilkarze
                Gornika
                > Zabrze najczesciej byli "gornikami dolowymi"
                > Jeszcze jedno.Gdyby prawo dzisiaj dzilalo tak jak w PRL to zarowno Oleksy jak
                i Kwach gniliby(gdyby mieli szczescie)w wiezieniach.Dowody przciw tym i innym
                sa o wiele mocniejsze niz te na podstawie ktorych ludzi mordowano w prl "za
                > szpiegostwo".Wpiszcie to sobie sowieciarze do sztambucha.

W zupelnosci sie zgadzam.
                • Gość: DownUndroos półkownicy IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.01.05, 00:09
                  od układania na półkach
    • Gość: DownUndroos Ciekawe kto ze sportowcow wezmie udzial IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.01.05, 04:09
      w uroczystosciach pogrzebowych?
      • Gość: Romek Re: Ciekawe kto ze sportowcow wezmie udzial IP: *.chello.pl 14.01.05, 15:55
        Czy to ten co chodził jako pachle na kremówki?
        • Gość: Kibic Re: Ciekawe kto ze sportowcow wezmie udzial IP: *.chello.pl 14.01.05, 15:58
          Pewnie wierny kibic Jerzy Waszyngton poprzez swoja wizytówke o wartosci 3 zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka