Dodaj do ulubionych

solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji

16.01.05, 01:22
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=6505993&redId=76070926641e9b25e5a5ff

-i przy okazji powtarzaja kłamstwa ministra Kozłowskiego który wyczyścił
teczkę Michnikowi...przypomnę że w Radzie Konsultacyjnej przy gen Jaruzelskim
działał również niejaki Krzysztof Skubiszewski minister spraw zagranicznych w
latach 1989-93..Rada Konsultacyjna to była pierwsza próba porozumienia się
ówczesnych włądz z ówczesną opozycją..to ta rada potem przygotowała okrągły
stół...jednakże prof giertych potem nie wziłą w obradach okrągłeg stołu
udziału..już wtedy wiedział że pachnie wielkim przekretem..i jak czas pokazał
miał rację
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoc bratnia Niemcy maja nadal teczki STASI i tadzia IP: 68.214.178.* 16.01.05, 01:25
      kiedy mnie wpuscisz do Forum Radio MaRyja?
      • Gość: mirmat Giertych wysiadl z czerwonego tramwaju przed ... IP: 209.135.109.* 25.01.05, 02:51
        Giertych wysiadl z czerwonego tramwaju przed przystankiem NIEPODLEGLOSC.
        Wiem, wiem, jak to musialo byc ciezko Maciejowi Giertychowi siedziec razem z
        marksistami ale co to sie nie robi by uratowac matke ROSJE. W koncu jak
        ujawniaja obecnie zrodla KGB, pedzio Dmowski tez wspolpracowal z czerwonymi
        kiedy ci znalezli na niego homoseksualny hak w kartotekach OCHRANY.
    • walnientynka stan wojenny, to byla pesteczka..... 16.01.05, 01:28
      w porownaniu,
      do tego,
      co teraz nastapi,
      dlatego chlopaki wala w pory:)
    • Gość: pomoc bratnia Rydzyk zdradzil Polske uciekajac do NIEMCOW! IP: 68.214.178.* 16.01.05, 01:30
      • walnientynka a mnie intryguje skad frasyniuk wzial kase...... 16.01.05, 01:35
        na zalozenie swojej firmy spedycyjnej,
        mam nadzieje,
        ze romek giertych mi to wyjasni:)
        • Gość: babariba to było wtedy, jak się Romanno zasikał... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 16.01.05, 10:25
          ...i nie mógł głosować w jednym banku, gdzie był w Radzie Nadzorczej,wtedy hadka Hatka przegłosowała, żeby dać Frasyniukowi kasę, bo Frasyniuk miał na Hadke'go kwita, że ten z koperty wyjął co ją miał dziekanowi po kolędzie dać 20 zł i dychę tylko włożył
      • Gość: Czarny ;-) Re: Rydzyk zdradzil Polske uciekajac do NIEMCOW! IP: *.access.telenet.be 16.01.05, 10:48
        Mam nadzieje, ze STASI ma wiadomosci o okresie, w ktorym Tadzio niby sie
        zawieruszyl w Niemczech. Czy bedziemu musieli czekac az KGB odtajni swoje
        teczki, aby dowiedziec sie wiecej o jego tajemniczym zniknieciu.
      • Gość: pb Re: Rydzyk zdradzil Polske uciekajac do NIEMCOW! IP: 68.214.180.* 16.01.05, 16:23
    • Gość: hehe Mietek Moczar też byłby za lustracjom !!!! IP: *.chello.pl 16.01.05, 10:38
      • Gość: Czarny ;-) Re: Mietek Moczar też byłby za lustracjom !!!! IP: *.access.telenet.be 16.01.05, 10:52
        Proponuje totalna lustracje. Poczawszy od pracownikow SB i ich kapusiow przez
        czlonkow PZPR dalej ZSP i oczywiscie ZMS. Nie wiem czy to koniec. W szkolach
        podstawowych i przedszkolach rowniez byly jakies "S"???
    • Gość: Kappa Taka refleksja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 16:29
      Powiedzcie mi szczerze, kogo tak naprawdę obchodzi lustracja? Ja, dosyć młody
      człowiek, mam szczerze mówiąc głęboko gdzieś, co się działo w przeszłości. Dla
      mnie nie jest ważne, co kto robił kiedyś, interesuje mnie teraźniejszość i to,
      kim ten człowiek jest teraz. Dla mnie ta cała "lustracja" nie ma żadnych
      znamion sprawiedliwości, jest w mojej ocenie powodowana jedynie ślepą zemstą i
      chęcią dowalenia "tamtym". Poza walorami, że tak to nazwę resentymantalnymi nie
      ma żadnego znaczenia.

Zajmijmy się teraźniejszością, a nie traćmy czas na wyciąganie trupów z szafy...
      • pan.nikt Re: Taka refleksja 16.01.05, 17:23
        Niestety młodzieńcze. Nie masz racji.
        TZN ZAJMIJMY SIE TERAŹNIEJSZOŚĆIĄ -TAK.
        ale
        Ale w teraźniejszości, wciąż mieszają "upiory przeszłości"
        Upiory komunizmu i jego służb specjalnych.
        Można poczekac, aż, oni umrą.
        Tylko co wtedy zostanie z Polski??
        I już nawet nie chodzi o jakiś patriotyzm.
        Co zostanie ludziom między Bugiem i Odrą??
        Zostanie, buieda i upodlenie.
        A ich majątek, który latami wypracowali, będzie leżał na Szwajcarzkich kontach
        spadkobierców złodziji spod znaku SB.
        • Gość: Kappa Re: Taka refleksja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 18:28
          Dużo ideologii, mało treści. Mnie te upiory jakoś nie straszą. Co z tego, że
          ujawni się, że pracowali dla SB czy UB? Co oni mogą zrobić z Polską? Z
          pewnością nic gorszego niż ci, którzy krzyczą za lustracją. Pokaż konkretnie,
          co mogą zrobić, bo pomimo iż postawiłeś pytanie w Twoim założeniu retoryczne,
          dla mnie retorycznym ono nie jest. Stwierdzenie "bieda i upodlenie" jest
          nacechowane emocjonalnie, ale niestety nie są ani uzasadnione przez Ciebie, ani
          w rzeczy samej nie wiadomo co w tym kontekście znaczą. I co ma do tego majątek?
          Jak chcesz go im zabrać, w państwie prawa to niemożliwe, jeśli nie udowodni
          się, że pochodzi z przestępstwa. A udowodnienie tego będzie po prostu
          niemożliwe bez bolszewckich metod. A poza tym jeśli rzeczywiście coś leży w
          szwajcarskich bankach to i tak jest nie do odzyskania...
          • pan.nikt Re: Taka refleksja 16.01.05, 22:29
            Bardzo mało rozumiesz, albo chcesz rozumieć.
            Ci, którzy chcą dekomunizacji, jeszcze nic nie zepsuli.
            Wrogowie dekomunizacji rządzą już 15 lat i osiągnęli 20% bezrobocia, spadek
            wartosci majatku narodowego, wzrost zadłużenia i upodlenie obywateli.
            Moim zdaniem dośc tego!!!
            • Gość: Kappa Re: Taka refleksja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 22:38
              Możesz mi wytłumaczyć zależność pomiędzy byciem/nie byciem agentem a
              skutecznością w rządzeniu? Bo ja nie widzę żadnej. Natomiast widzę warstwę
              koncepcyjną tych, którzy chcą dekomunizacji i jak sobie słucham i patrzę, to
              odnoszę wrażenie, że pod ich rządami zatęsknilibyśmy za owymi "wrogami
              dekomunizacji"...

Nie odpowiedziałeś na moje poprzednie pytania i wątpliwości.
              • pan.nikt Re: Taka refleksja 16.01.05, 22:58
                1.Związków jest kilka, a największy to tzw "HAKI".
                taki nieodkryty agent, boi się haków jak ognia i zrobi wszystko, żeby tego nie
                odkryć

2. Sprzedawczyk juz do śmierci bedzie sprzedawczykiem i mało go obchodzi komu
                się sprzeda. Moskwie, czy Brukseli, prawu, czy mafii itd

3.. Powiedz mi też,dlaczego, maja nami rządzić agenci, i dlaczego oni mają się
                bogacić, skoro tylu mądrych i uczciwych się marnuje?/
              • Gość: Czarny ;-) Re: Taka refleksja IP: *.access.telenet.be 17.01.05, 13:38
                Gość portalu: Kappa napisał(a):

> Możesz mi wytłumaczyć...

Daj spokoj. Nie przebijesz sie przez ten pancerz. On byj jest i bedzie nikim i
                to jest jego problem.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Taka refleksja 16.01.05, 22:10
        rozumiem ze jakby się okazało ze ktoś w przeszłoscui był w SS też byś przeszedł
        nad tym do porządku dziennego..
      • Gość: Bzyk Re: Taka refleksja IP: *.chello.pl 16.01.05, 22:18
        Jestes mlody wiec Cie usprawiedliwiam.
        Jednak niestety przeszlosc wplywa na terazniejszosc.
        Teraz ci sami ludzie rzadza Polska zwlaszcza gospodarczo ale i politycznie.
        To siec ukladow, powiazan. Wzajemnie sie spieraja, robia wspolnie przekrety i
        okradaja panstwo, spoleczenstwo. Maja cieple posadki za panstwowe czyli nasze
        pieniadze. I dzieki wyprowadzaja pieniadze z budzetu, na ktory my zarabiamy.
      • Gość: Czarny ;-) Ten mlody czlowiek ma racje! IP: *.access.telenet.be 17.01.05, 13:33
        Gość portalu: Kappa napisał(a):

> Powiedzcie mi szczerze, kogo tak naprawdę obchodzi lustracja? Ja, dosyć młody
        > człowiek, mam szczerze mówiąc głęboko gdzieś, co się działo w przeszłości.
        Dla
        > mnie nie jest ważne, co kto robił kiedyś, interesuje mnie teraźniejszość i
        to,
        > kim ten człowiek jest teraz. Dla mnie ta cała "lustracja" nie ma żadnych
        > znamion sprawiedliwości, jest w mojej ocenie powodowana jedynie ślepą zemstą
        i
        > chęcią dowalenia "tamtym". Poza walorami, że tak to nazwę resentymantalnymi
        nie
        >
        > ma żadnego znaczenia.
        >
        > Zajmijmy się teraźniejszością, a nie traćmy czas na wyciąganie trupów z
        szafy..
        > .
    • Gość: HrAdam Re:Pan Oszołom to wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:55
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

-i przy okazji powtarzaja kłamstwa ministra Kozłowskiego który wyczyścił
      > teczkę Michnikowi...

Czy byłby Pan uprzejmy podać (wiarygodne oczywiście)źródło tej posiadanej przez
      siebie i tu podanej informacji?
      Bo jeśli nie, to znaczy że Szanowny Pan łże i pomawia. Dla religijnego
      człowieka, za jakiego Pan się uważa, to grzech śmiertelny (zechce Pan
      przypomnieć sobie VIII przykazanie), dla każdego - religijnego i nie - łajdactwo
      • oszolom.z.radia.maryja Re:Pan Oszołom to wie 16.01.05, 22:14
        To jest fakt o którym na początku lat 90tych trąbiły wszystkie media..to ze
        Michnik był w archiwach SB to jest fakt a po co to mozna sie łatwo domyśleć
        • Gość: olo Re:Pan Oszołom to wie IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 01:28
          Michnik przesiedzial ponad 10 lat w wiezieniach i aresztach.Miedzy innymi po to
          aby takie obrzydliwe glisty jak te z lpr mogly publikowac swoje wypociny.Glisty
          bez poczucia honoru.opluwaja Michnika na forum Jego Gazety.Pisz na w waszym
          radiomyryjnym,sekciarskim szmatlawcu,lub tamtejszych stonach co chcesz.Dlaczego
          bzdzisz tutaj?
          O jednym z twoich idoli jakis sbek napisal"nie warto werbowac,wspolpracuje
          chetnie z wlasnej nieprzymuszonej woli"Dzisiaj zada lustracji i karania
          zdrajcow.Typowa lpracka moralnosc.
          • oszolom.z.radia.maryja Re:Pan Oszołom to wie 17.01.05, 13:08
            10 lat? conajmniej o połowę zawyżyłeś...poza tym nawet z tego więzienia Michnik
            przekazywał swe teksty do prasy zachodnioeuropejskiej...
      • bodo53 Re:Pan Oszołom to wie 16.01.05, 22:57
        Na mój prosty rozum ta próba dzikiej lustracji proponowana przez LPR to nic
        innego jak wrzucenie granatu do szamba...

I pomyśleć, że to wszystko z zemsty za niezaproszenie ich do Okrągłego Stołu.

Nie zapomnieli im tej zniewagi...
    • Gość: marian Wara od Solidarności LPRacka komusza gnido ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:30
    • Gość: pomoc bratnia nie zgadzasz sie z LPR- nazwa cie zdrajca IP: 68.214.179.* 16.01.05, 23:05
      to jest zakres dyskusji faszystow. Nie zapytaja dlaczego, tylko zastraszaja.
      nazistow z LPR do wiezienia czas wsadzac za straszenie ludzi. To ma byc polska
      demokracja zastraszonych?
      • oszolom.z.radia.maryja nie zgadzasz sie z Michnikiem nazwą cię antysemitą 17.01.05, 13:09
        ciemnogrodem i faszystą
        • imagistyk A jak Yossi zwalczał komunę to 17.01.05, 13:38
          Bujak i Frasyniuk Go śledzili i donosili do SB.
        • Gość: pomoc bratnia LPR/RM JEST ANTYSEMICKA IP: 68.214.177.* 17.01.05, 14:44
          i wasze wypowiedzi, twoje wycieczki antysemickie, twojego bosa prymitywa
          powiedzenie "Telawizja" to co? Ty swi778 antysemicka. Czas na wasz koniec
          zbliza sie! Sila jest po naszej stronie. Jak na Ukrainie!
          • oszolom.z.radia.maryja a GW antypolska i antyormiańska 17.01.05, 14:59
            • Gość: pomoc bratnia GW nie jest faszystowska, RM, ND i LPR to faszysci IP: 68.214.177.* 17.01.05, 15:46
              i wladze beda przez okno ogladac, sw9977 faszystowska. demokracja jeszcze ma
              duzo sily i nie podda sie puczom nazistow grozacym czystkami i sprawdzianami
              lojalnosci i religijnosci. ZYDZI urodeni w POLSCE i bedacy obywatelami polskimi
              sa PELNOPRAWNYMI obywatelami POLSKI. Ponial, faszystowski sluusie za pare
              srebrnikow?
              • Gość: Janka Re: GW nie jest faszystowska, RM, ND i LPR to fas IP: *.chello.pl 21.01.05, 17:28
                Hę ?
                • Gość: Yogi Re: GW nie jest faszystowska, RM, ND i LPR to fas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:27
                  Fakt.
                  • Gość: Ciotka Marfa Re: GW nie jest faszystowska, RM, ND i LPR to fas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:21
                    A jajki to po wiela ?!
              • oszolom.z.radia.maryja a własnie ze jest! dyskryminuje Polaków! 24.01.05, 21:34
                • Gość: pomoc bratnia Re: a własnie ze jest! dyskryminuje Polaków! IP: 68.214.179.* 25.01.05, 01:10
                  Wyraznie nawet FASZYSTOW nie dyskryminuje, dajac ci tu prawo bluzgac i obrazac
                  POLAKOW, lpracki slugo girtysza ( to POLSKIE nazwisko?)!
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: a własnie ze jest! dyskryminuje Polaków! 25.01.05, 14:17
                    ja! naturlich!
    • Gość: ??? Re: solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji IP: *.006.popsite.net 24.01.05, 23:10

BRAK ROZLICZENIA OKRESU KOMUNIZMU.
      TO JEDEN Z NAJWIEKSZYCH PROBLEMÓW

Byc moze te 15 lat temu byloby troche szumu, ale pelne wyjasnienie i
      rozliczenie, daloby jasna i klarowna sytuacje, zarówno w polityce jak i w
      gospodarce, a nawet na wysokich pietrach w kosciele.
      Nawet, gdyby TW pracowali dalej (nie na najwyzszych
      stolkach, ale pracowali), to nie byloby problemu HAKÓW.
      Przy braku ujawnienia i rozliczenia, funkcjonuje system haków, który zmusza
      ludzi do podejmowania durnych decyzji, przymykania oka na zlo i rozkradanie
      panstwa. Haki na sedziów i prokuratorów skutkuja nierozliczeniem afer
      gospodarczych, i generalnie budowie Polski mafijnej. Prokurator, sedzia boi
      sie, ze wydajac wyrok, komus niepasujacy, zostanie nazwany czerwona kanalia i
      wyciagna mu akta z bezpieki na swiatlo dzienne.
      W zaleznosci od spolecznej szkodliwosci czynów:
      Jednych trzeba zamknac, innych wywalic ze stolków, a innym pozwolic pracowac
      uczciwie, bez strachu o "haki"
      Za kilka lat TW przejda do historii (smierc , emerytura), ale nim to nastapi
      Polski juz nie bedzie (w sensie majatku).

pan.nikt

CZAS NAJWYZSZY ROZLICZYC WYJASNIC SPRAWY UBECKIE.

To sa momenty w których decydowalo sie jak bedzie wygladac kolejne kilkanascie
      lat. Kiszczak pokazal Michnikowi co ma na opozycje, Michnik jest na tyle
      inteligentny, ze wiedzial, ze kopie najciekawszych materialów z archiwum
      Kiszczak trzyma jako swoista polise ubezpieczeniowa. W takiej sytuacji mozna
      tylko starac sie udomowic i udobruchac Kiszczaka (czy Michnik przeprowadzil
      bardziej wazeliniarskie wywiady niz ten z Kiszczakiem?) i jego politycznych
      kolegów. Niech robia co chca. I robia co chca. Prezydent odznacza
      skompromitowanych esbeków, esbecy zaludniaja tez ministerstwa, zbrodnie
      komunizmu sa nieosadzone, komunisci rozgrabiaja majatek. Czy w którejs z tych
      spraw zaprotestowala mocnym glosem niegdysiejsza opozycja (poza "zoologicznymi"
      oszolomami)? Nie przypominam sobie. No, moze raz Labuda sie zdenerwowala w
      sprawie jej przesladowcy Kaucza, ale bylo to zdenerwowanie jednorazowe i
      osobiste, bo systemowo obecnosc esbeków na wysokich stanowiskach nie
      przeszkadzala. Za to raban sie podniósl jak pojawila sie realna mozliwosc
      ostatecznego zerwania z postkomuna, nagle okazalo sie, ze nie zawlaszczenie
      panstwa przez zlodziei jest grozne, ale przegonienie tych zlodziei. Obrona
      przed rozliczeniami, choc prowadzona pod pieknymi haslami o wybaczaniu i
      patrzeniu w przyszlosc, jest tylko obrona pewnej legendy, bo odsloniecie prawdy
      pozbawiloby kilka osób rzadu dusz aureoli.

kataryna.kataryna
    • Gość: verte Re: solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:13
      Dlaczego kłamiesz? Nie przeciw lustracji, tylko przeciw lustracji w/g projektu LPR, a to duża różnica.
      • grom3 Re: solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji 25.01.05, 01:36
        Czy Paulini na Jasnej Gorze tez beda lustrowani z pieniazkow,ktory daja dla
        gangsterow.
        • Gość: Patriota i Katolik Re: solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji IP: *.chello.pl 25.01.05, 07:48
          Oszołom prowadź nas !!!!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: solidarnościowi zdrajcy przeciw lustracji 25.01.05, 14:18
          słuszna uwaga..uważam ze trzeba też zlustrowac duchowieństwo szcególnie zaś
          tych tzw postępowych katolików z Tygodnika Powszechnego
    • oszolom.z.radia.maryja Doły solidarnosciowe odcinają się od Frasyniuka 25.01.05, 15:06
      i jego kumpla Bujaka...
      ...
      Gdańsk, 17 stycznia 2005 r.
      Pan Leon Kieres
      Prezes Instytutu Pamięci Narodowej

List otwarty
      Stowarzyszenie "Godność" zrzeszające na Wybrzeżu Gdańskim byłych więźniów
      politycznych i działaczy NSZZ "Solidarność" z lat 1980-1990 w pełni popiera
      ideę opublikowania list współpracowników SB, WOP i służb specjalnych MON, a
      także nazwisk funkcjonariuszy tych służb i ich politycznych mocodawców.
      Od 15 lat Polska zmaga się ze swoją komunistyczną przeszłością. Zatarta jest
      granica pomiędzy zdradą a bohaterstwem. Pracownicy peerelowskiego aparatu
      represji i ich polityczni mocodawcy pełnią w wolnej Polsce wiele ważnych
      funkcji państwowych i samorządowych.
      Życie publiczne kraju powinno być oczyszczone z esbecko-pezetpeerowskiej
      nomenklatury. Obywatele mają prawo wiedzieć, kto był kim w PRL, kto donosił,
      kto zniewalał i okłamywał Naród.
      Sygnatariuszy listu skierowanego do Pana przez Zbigniewa Bujaka, Władysława
      Frasyniuka i Bogdana Lisa nie należy traktować jako
      reprezentantów "Solidarności" z lat 1980-1989. Wszyscy trzej należą do Unii
      Wolności, która od początku swego istnienia sprzeciwiała się lustracji i
      dekomunizacji. Zbigniew Bujak, przekazując swoją legitymację na początku lat
      90. żonie gen. Kiszczaka na licytację, zdyskwalifikował się moralnie wobec
      ludzi zabitych i represjonowanych w stanie wojennym. Władysław Frasyniuk i
      Bogdan Lis są zwolennikami zbliżenia z obozem prezydenckim i zaproszenia go na
      uroczyste obchody 25-lecia Sierpnia i powstania NSZZ "Solidarność". Ich
      poglądów nie podziela większość członków NSZZ "Solidarność" z lat 80., jak
      również obecnych.
      W pełni popieramy wspólne stanowisko Prawa i Sprawiedliwości oraz Platformy
      Obywatelskiej zmierzające do uchwalenia ustawy dekomunizacyjnej w przyszłym
      parlamencie.

Czesław Nowak, prezes Stowarzyszenia "Godność"
      Andrzej Osipów, wiceprezes
      Stanisław Fudakowski, sekretarz
      -----------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka