Dodaj do ulubionych

DO BRONISŁAWA WILDSTEINA...

23.01.05, 17:13
Gdy już wytną na amen Kuroniów, Michników
A miłosierny but zamknie pysk zeszłym partyjniakom, agentom, ubekom
Gdy twoja córka by welon przyodziewać z bieli
Będzie zmuszona zbierać podpisy sąsiadów

Gdy już z portretów na sali będą na Cię baczyć Prawdziwi Polacy
A w drzwiach nagle zaczną szturchać i popychać
Gdy Cham zacznie rodu twojego przewracać macewy
i podejrzliwym wzrokiem sarkać na krój nosa dziwny

Wtedy przyjdź do nas
Wtedy siądź przy nas Przyjacielu...

My wszystkie ku.. z Hiszpańskiego Placu
Co wiatr historii zamiótł z trotuarów
My śmieć historii - dziejów nauczycielki złowróżbnej dla tych
Co nie mieli czelności wywyższyć się nad motłochu plecy
Ani też podnieść z ziemi ubłoconego sztandaru nadziei...

Wtedy przyjdź do nas Przyjacielu...

Obserwuj wątek
    • venus99 Re: DO BRONISŁAWA WILDSTEINA... 23.01.05, 17:40
      gdyby to było pisane do człowieka myślącego może by zrozumiał............
      • gini Re hej Venus 23.01.05, 18:19
        venus99 napisał:

> gdyby to było pisane do człowieka myślącego może by zrozumiał............
        A ty jakie masz kwalifikacje by oceniac Wildsteina.
        Kim tak w ogole jestes.
        • venus99 Re: Re hej Venus 23.01.05, 18:53
          p.Wildstein prowadzi publiczną działalność na łamach Rzeczpospolitej i jak
          każdy piszący podlega wnikliwej ocenie czytelników. jestem jednym z nich
          (jeszcze). i to są moje kwalifikacje.
          natomiast w zaufaniu ci powiem,że nie lubię p.Wildsteina za jego zaciekłość,
          agresję i brak zrozumienia prostego faktu - są ludzie, którzy myślą inaczej niż
          on i ku jego ubolewaniu nie jest to karalne.jeszcze.
          • gini Re: Re hej Venus 23.01.05, 18:59
            venus99 napisał:

> p.Wildstein prowadzi publiczną działalność na łamach Rzeczpospolitej i jak
            > każdy piszący podlega wnikliwej ocenie czytelników. jestem jednym z nich
            > (jeszcze). i to są moje kwalifikacje.

To troche za malo, to jest Twoja prywatna ocena.Musisz jednak wiedziec, ze pana
            Wildsteina inni, oceniaja calkiem inaczej niz Ty, wiec co zrobisz z tym fantem?

> natomiast w zaufaniu ci powiem,że nie lubię p.Wildsteina za jego zaciekłość,
            > agresję i brak zrozumienia prostego faktu - są ludzie, którzy myślą inaczej
            niż
            >
            > on i ku jego ubolewaniu nie jest to karalne.jeszcze.

Wyobraz sobie, ze ja wlasnie bardzo lubie pana Wildsteina, jak i wielu innych.
            Nie zawsze sie z Nim zgadzam, ale nie mam obowiazku zgadzac sie z kazdym we
            wszystkim.
            Zeby wydawac takie kategoryczne sady jak Twoje, trzeba jeszcze samemu cos soba
            reprezentowac.
            Nie wystarczy napisac Wildstein jest glupi, bo ja sie z nim nie zgadzam.
            • Gość: lpr Re: Bronek porządny obywatel, patriota! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 19:11
              Jest to gość z klasą! Tylko śmieci płyną z nurtem poprawności.
              Bronek na prezydenta!
              • Gość: . To nie plynie z pradem...marzen plebsu? Ciekawe... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:42
            • kataryna.kataryna Re: Re hej Venus 23.01.05, 19:20
              gini napisała:

> Wyobraz sobie, ze ja wlasnie bardzo lubie pana Wildsteina, jak i wielu innych.
              > Nie zawsze sie z Nim zgadzam, ale nie mam obowiazku zgadzac sie z kazdym we
              > wszystkim.
              Wildstein jest glupi, bo ja sie z nim nie zgadzam.

Ja Wildsteina uważam za jednego z najlepszych publicystów, nie tylko na tematy
              polityczne. To jest facet o nieprzeciętnej inteligencji, bardzo sprawnym piórze
              i umiejętności prowadzenia sporów (chociaż jego zapalczywość może niektórym
              utrudniać odbiór - mi nie przeszkadza bo mam słabość do choleryków). Wildstein
              to najwyższa półka i chyba nawet przeciwnicy muszą to uznać. Ostatnio Janina
              Paradowska i Krzysztof Kozlowski odmówili nagrania swojej wypowiedzi o teczkach
              do wywiadu z Wildsteinem. Widać wiedzieli, że nie są w stanie powiedzieć nic
              czego Wildstein by nie zbił. Stchórzyli.
              • jak.babcie.kocham Re: Re hej Venus 23.01.05, 19:26
                Wooooooooooow!!!!!!!
                Naprawdę jestem pod wieeeelkiem wrażeniem twojego poczucia humoru:))))))))
                • Gość: lekarz Re: Re hej Venus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:32
                  katarynie jakiś czas temu jeszcze bardziej odjebało
                • kataryna.kataryna Re: Re hej Venus 23.01.05, 19:35
                  jak.babcie.kocham napisała:

> Wooooooooooow!!!!!!!
                  > Naprawdę jestem pod wieeeelkiem wrażeniem twojego poczucia humoru:))))))))

I?
                  • Gość: . Tak, kataryna, nie badz taka skromna: to twoje IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:45
                    zaiste angielskie wyczucie non-sense i ironii...Bylas wyzej wrecz DOSKONALA.
              • camille_pissarro Bronek Wildstein 23.01.05, 19:30
                Całkowita zgoda. Pomijając artykuły w Rzepie , udaje mi sie obejrzeć czasami w
                TV PULS jego autorskie programy - interlokutorzy i sam Bronek naprawde na
                zdecydowanie wyższym poziomie aniżeli programy Durczoka , Najsztuba czy
                Zakowskiego.To jest dziennikarz z j..i, który w d... ma political correctness -
                i bardzo dobrze.
                • kataryna.kataryna Re: Bronek Wildstein 23.01.05, 19:45
                  camille_pissarro napisał:

> Całkowita zgoda. Pomijając artykuły w Rzepie , udaje mi sie obejrzeć czasami
                  w
                  > TV PULS jego autorskie programy - interlokutorzy i sam Bronek naprawde na
                  > zdecydowanie wyższym poziomie aniżeli programy Durczoka , Najsztuba czy
                  > Zakowskiego.To jest dziennikarz z j..i, który w d... ma political
                  correctness -
                  >
                  > i bardzo dobrze.

"Bez autocenzury" jest naprawdę świetne, bardzo mi się podoba sposób
                  prowadzenia, nienachalny a jednocześnie widać, że wie o czym chce rozmawiać.
                  Taka spokojna publicystyka, bez zbędnych gadżetów, tylko dyskretny prowadzący i
                  goście. Lubię jak forma nie zastępuje treści, u niego tak właśnie jest.

• camille_pissarro Re: Bronek Wildstein 23.01.05, 19:54
                    Jest oprócz niego w Pulsie jeszcze jeden bardzo dobry dziennikarz, którego tez
                    cenie i bardzo lubię , to Jacek Sobala - szkoda , że PULS nie nadaje dla
                    szerszego audytorium , tam publicystyka rzeczywiscie na wyżynach....
                    Wydaje mi sie , że TVN sprzęzona jest mimo wszystko ze środowiskiem GW .
                    Owszem są programy np. Małgorzaty Łaszcz ( ja akurat za nią nie przepadam )
                    Wydarzenia Tygodnia ale tu wszystko zależy od doboru gości.
                    • Gość: antybydle Re: Bronek Wildstein IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:03
                      a co to znaczy: szkoda , że PULS nie nadaje dla
                      szerszego audytorium , tam publicystyka rzeczywiscie na wyżynach....
                      Wynika z tego, że ma gó..aną oglądalność. W większości kablówek ta
                      badziewiasta telewizja jest i można to oglądać. Tylko po co. A Wildstain to
                      taka polityczna wesz , katolska tuba. Skoro był czy jest tak wielki jak pisze
                      porąbana kataryna to dlaczego wolkowe życie padło? mając tyle wybitnych piór?
                      • Gość: . Wolkowe "Zycie" padlo, bo nie wiedzieli, ze nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:50
                        nalezy plebsowi sprzedawac informacji, ale igrzyska. Dobrze, ze choc Wildstein
                        sie nauczyl na czym dziennikarka tak naprawde polega:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19772866&a=20039559
                  • olany_klient Re: kataryna lubi Bronka bo............ 27.01.05, 10:23

Kataryna lubi Bronka bo pozwolił jej zajrzeć do swojej "listy":
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19824558&a=19828013
                • Gość: . Bardzo sprawny dziennikarz - ma wyczucie, jakich IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:47
                  igrzysk dzisiaj plebs pragnie. Na tym wlasnie w dziennikarstwie robi sie
                  kariery, bo zwieksza to poczytnosc czy ogladalnosc, a wiec i zarobek...z reklam.
                • Gość: 3x Re: Bronek Wildstein IP: *.76.classcom.pl 30.01.05, 14:49
                  Bez przesady.
                  Film Ferenheit skrytykowal wedle wszeslkich zasd poprawnosci politycznej. Jest
                  pod prad wtedy, kiedy mu pasuje.
              • gini Re: Re hej katarynko 23.01.05, 20:34
                kataryna.kataryna napisała:

> gini napisała:
                >
                >
                > > Wyobraz sobie, ze ja wlasnie bardzo lubie pana Wildsteina, jak i wielu in
                > nych.
                > > Nie zawsze sie z Nim zgadzam, ale nie mam obowiazku zgadzac sie z kazdym
                > we
                > > wszystkim.
                > Wildstein jest glupi, bo ja sie z nim nie zgadzam.
                >
                >
                >
                >
                > Ja Wildsteina uważam za jednego z najlepszych publicystów, nie tylko na
                tematy
                > polityczne. To jest facet o nieprzeciętnej inteligencji, bardzo sprawnym
                piórze
                >
                > i umiejętności prowadzenia sporów (chociaż jego zapalczywość może niektórym
                > utrudniać odbiór - mi nie przeszkadza bo mam słabość do choleryków).
                Wildstein
                > to najwyższa półka i chyba nawet przeciwnicy muszą to uznać. Ostatnio Janina
                > Paradowska i Krzysztof Kozlowski odmówili nagrania swojej wypowiedzi o
                teczkach
                >
                > do wywiadu z Wildsteinem. Widać wiedzieli, że nie są w stanie powiedzieć nic
                > czego Wildstein by nie zbił. Stchórzyli.

Zgadzam sie ze wszystkim Kasiu , co napisalas, zapamczywosc? Nie lubie cieplych
                kluchow...

Kazdego ranka, Rzepe zaczynam od poszukiwania artykulow Wildsteina.
                • Gość: antybydle Re: Re hej katarynko IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 21:24
                  różne są zboczenia
            • venus99 Re: Re hej Venus 23.01.05, 20:05
              to nie jest za mało - to jest bardzo dużo.to jest moja prywatna opinia. nie
              muszę się nikim ani niczym podpierac, żeby napisać co myślę o p.Wildsteinie.
              otóż muszę jeszcze raz powtórzyć,że myślę żle ze względu na jego zaciekłość,
              agresję i brak obiektywizmu.jeżeli inni inaczej oceniają p.Wildsteina - to jest
              to ich sprawa. mnie to nie przeszkadza. w przeciwieństwie do ciebie i wielu
              innych demokratów.
              ale cieszę się,że podobnie jak ja uważasz jednak, że nie ma obowiązku
              powszechnej zgody w kwestii oceny p.Wildsteina.
              żeby oceniać p.Wildseina wystarczy go przeczytać.nic więcej nie trzeba.
              ale przecież w tym kraju każdy może mieć jakąś święto krowę.
              • gini Re: Re hej Venus 23.01.05, 20:39
                venus99 napisał:

> to nie jest za mało - to jest bardzo dużo.to jest moja prywatna opinia. nie
                > muszę się nikim ani niczym podpierac, żeby napisać co myślę o p.Wildsteinie.
                > otóż muszę jeszcze raz powtórzyć,że myślę żle ze względu na jego zaciekłość,
                > agresję i brak obiektywizmu.

Ale Ty za to jestes bardzo obiektywny.
                Ciesze sie, ze podkresliles, ze to Twoja prywatna opinia, mnie ona nie
                obowiazuje zatem.

jeżeli inni inaczej oceniają p.Wildsteina - to jest
                >
                > to ich sprawa. mnie to nie przeszkadza. w przeciwieństwie do ciebie i wielu
                > innych demokratów.
                > ale cieszę się,że podobnie jak ja uważasz jednak, że nie ma obowiązku
                > powszechnej zgody w kwestii oceny p.Wildsteina.
                > żeby oceniać p.Wildseina wystarczy go przeczytać.nic więcej nie trzeba.
                > ale przecież w tym kraju każdy może mieć jakąś święto krowę.

Ja bym Ci proponowala poczytac pana Wildsteina ze zrozumieniem.
                Widzisz On w przeciwienstwie do Ciebie, i innych Jego krytykow, udzielajacych
                sie w tym watku zawsze jakos uzasadnia swoje stanowisko.
                Wy raczej poslugujecie sie inwektywami, zacieklosc agresja, a moze pasja, ?
                Przekonanie do tego co robi?
                Dla mnie raczej to sa zalety.
                Co do braku obiektywizmu, pewnie kazdemu kto sie z Toba nie zgadza, stawiasz
                ten zarzut))))))))))
                • Gość: antybydle Re: Re hej Venus IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 21:26
                  czy nie uważasz za istotne jakich argumentów wildstein używa do uzasadnienia
                  swoich wydalin?
            • Gość: morrighan gini, bejbe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:03
              forum jest do oceniania i dyskutowania.

> Musisz jednak wiedziec, ze pana
              > Wildsteina inni, oceniaja calkiem inaczej niz Ty, wiec co zrobisz z tym
              fantem?

Ja bym nic nie robiła, bo na świecie zawsze musi być odsetek oszołomów. Tak dla
              równowagi. A Wildstein nie jest głupi bo ja się z nim nie zgadzam, tylko jest
              głupi bo tak ma. A żeby wydawać kategoryczne sądy wystarczy mieć jedynie dobre
              argumenty.
          • kataryna.kataryna Re: Re hej Venus 23.01.05, 19:15
            venus99 napisał:

> p.Wildstein prowadzi publiczną działalność na łamach Rzeczpospolitej i jak
            > każdy piszący podlega wnikliwej ocenie czytelników. jestem jednym z nich
            > (jeszcze). i to są moje kwalifikacje.

Aaaaa, więc to była "wnikliwa ocena" :))) No to rzeczywiście, Wildstein się nie
            pozbiera :)))
        • Gość: . A KIM jest Wildstein, idiotko? BOGIEM? Moze dla IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:41
          takiej kuchty jak ty, ale nie dla ludzi, co razem z nim studia konczyli i - w
          dodatku - MYSLEC POTRAFIA.
    • Gość: Por. UB Jajec On jedyny w RP wie co to DZIENNIKARSTWO IP: 192.38.163.* 23.01.05, 19:15
      • Gość: elle Re: On jedyny w RP wie co to DZIENNIKARSTWO IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:22
        TAK!
      • Gość: . ZGADZAM SIE W CALEJ ROZCIAGLOSCI !!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 14:51
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19772866&a=20039559
    • Gość: Życzliwy DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:35
      Kamieniu Dziki,

Schudłbyś trochę bo masz strasznie nalaną, wielką mordę. Utuczyłeś się zdrowo w
      tym państwie zdrady i agentów. Chudnij, bo nikt Ci nie uwierzy, że nie byłeś w
      elicie, tylko cały czas byłeś przeciw i nie czerpałeś profitów z tego
      katastrofalnego stanu rzeczy.
      • Gość: elle Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:40
        Ty do Kwacha czy do Kalisza?
        • Gość: antybydle Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:04
          a nie mówiłem żeś tępa?
        • Gość: elle Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:08
          a nie mówiłam, żeś cham i prostak ? No i bydlę, rzecz jasna!
          • Gość: antybydle Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:11
            co nie zmienia faktu żeś tępa jak obuch o młotka
            • Gość: elle Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:15
              nareszcie można z tobą o czymś pogadać: tępota to twa mocna strona, coś wiesz
              o niej od urodzenia. U was to dziedziczne? Jak i uroda niezwykła zapewne, bo
              taka żółć zalewa tylko pięknych.Wyrazy współczucia.
              • venus99 Re: DO DZIKIEGO KAMIENIA! 23.01.05, 20:18
                rzeczowość argumentów i ich prostota godna podziwu.
              • Gość: antybydle Re: DO elle cud urody IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:26
                nie wątpię, że uroda twa zapobiega rozmnażaniu sie stonki i szarańczy dlatego
                nie śmiem swej porwównywać z twoją. Tyle że ja nie muszę być ładny a ty nie
                możesz. To tak jak w tym dowcipie - ja jutro wytrzeźwieję. A o tępocie twojej -
                bo o niej rozmawiamy, świadczy sam fakt użycia argumentu mojej brzydoty co ma
                mnie rzekomo pogrążyć. Idź lepiej stara i zrób se lifting to może pozbędziesz
                się chociaż części kompleksów.
                I nie przepisuj cudzych tekstów, nie ładnie jak na "yntelektualystkę".
                • Gość: elle Re: DO IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:31
                  dzięki za porady! Jedno mnie zaskoczyło: ty trzezwiejesz? I następne: cudzy
                  tekst?
                  • Gość: antybydle Re: DO IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:41
                    tępota=niezrozumienie . Jak czegoś nie rozumiesz to pytaj, powtórzę.Ty pewnie
                    pijesz tylko kefir?A na temat tekstów juz ci pisałem. Nie dość że tępa to
                    jeszcz skleroza.
                    • Gość: wtorek szlifierz czy ślusarz? IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:35
                      Tak bardzo lubi antybydle słowo "tępy" i wszelkie jego odmiany, że podejrzewam
                      go zboczenie zawodowe. Zapewne, nim przeszedł na przedwczesną emeryturę,
                      ostrzył noże.
                      • Gość: antybydle [...] IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 21:55
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: wtorek Chamstwo w czystej postaci. IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:57
                          Idź pod budkę z piwem - tam takie słownictwo jest na miejscu.
                          • Gość: antybydle [...] IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:01
                            • Gość: wtorek Rzygnąłeś. I co nie ulżyło ci???? (n/t) IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:03
                              • Gość: antybydle Re: Rzygnąłeś. I co nie ulżyło ci???? (n/t) IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:12
                                lubię wqrwiać takich niedorobów jak ty
                                • Gość: wtorek To ty jesteś w...ony:)))) (n/t) IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:13
                                  • Gość: antybydle idź do spowiedzi IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:15
                                    i nie p....ol
                                    • Gość: wtorek Słodkich snów nerwusku:))) (n/t) IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:18
                                      • Gość: antybydle Re: Słodkich snów nerwusku:))) (n/t) IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:20
                                        buziaczki chłoptasiu.
                      • Gość: elle Re: szlifierz czy ślusarz? IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:00
                        .))Ja myślę, że bydlę nasłuchał się tego o sobie , rzecz jasna , w szkole i
                        teraz się wyżywa. A sam jako milicjant z drugim do tej pory chodzą we dwóch z
                        psem, by była przewaga klasy robotniczej nad inteligencją.
    • Gość: wtorek poezja socrealistyczna IP: *.chello.pl 23.01.05, 19:49
      bodo53 napisał:

> Gdy już wytną na amen Kuroniów, Michników
      > A miłosierny but zamknie pysk zeszłym partyjniakom, agentom, ubekom
      > Gdy twoja córka by welon przyodziewać z bieli
      > Będzie zmuszona zbierać podpisy sąsiadów
      >
      > Gdy już z portretów na sali będą na Cię baczyć Prawdziwi Polacy
      > A w drzwiach nagle zaczną szturchać i popychać
      > Gdy Cham zacznie rodu twojego przewracać macewy
      > i podejrzliwym wzrokiem sarkać na krój nosa dziwny
      >
      > Wtedy przyjdź do nas
      > Wtedy siądź przy nas Przyjacielu...
      >
      > My wszystkie ku.. z Hiszpańskiego Placu
      > Co wiatr historii zamiótł z trotuarów
      > My śmieć historii - dziejów nauczycielki złowróżbnej dla tych
      > Co nie mieli czelności wywyższyć się nad motłochu plecy
      > Ani też podnieść z ziemi ubłoconego sztandaru nadziei...
      >
      > Wtedy przyjdź do nas Przyjacielu...
      >

Broniewski jak musiał pisać takie kawałki, to potem chlał, żeby o tym jak
      najszybciej zapomnieć:)))))))
      • Gość: elle Re: poezja IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:56
        Broniewski to również piękne wiersze o miłości, te inne zapomnij
        • Gość: wtorek Re: poezja IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:24
          Gość portalu: elle napisał(a):

> Broniewski to również piękne wiersze o miłości,

Wiem, wiem... I treny dla Anki, i tak pięknie o moim Mazowszu.

> te inne zapomnij

staram się:)
      • wartburg4 Re: poezja socrealistyczna 23.01.05, 19:59
        Gość portalu: wtorek napisał(a):
        >
        > Broniewski jak musiał pisać takie kawałki, to potem chlał, żeby o tym jak
        > najszybciej zapomnieć:)))))))

: )))))))
      • Gość: antybydle drogi rozp...wtorku IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:05
        Czy Wildstein też chla żeby móc pisać takie kawałki?
        • Gość: lpr Re: Bronek wspaniały dziennikarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 20:17
          Wszystkie wymoczki z GW na naukę do Bronka.
          Facet z klasą!
          • Gość: antybydle Re: Bronek wspaniały dziennikarz IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 20:27
            tak, "B", broń Boże ekstraklasą.
            • Gość: goi Re: Bronek wspaniały dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:41
              www.rubikkon.pl/spistresci.htm
        • Gość: wtorek tani antybydlaku IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:29
          Gość portalu: antybydle napisał(a):

> Czy Wildstein też chla żeby móc pisać takie kawałki?

Jakie kawałki? Możesz zacytować jakiś socrealistyczny wiersz Wildsteina?
          A czy Bronek chla, tego nie wiem.

p.s. wszystkie bydlądka są porządniejsze od ludzi, czy więc antybydle najgorsza
          ludzka łachudra?
          • Gość: antybydle [...] IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 21:59
            • Gość: wtorek Rzygnąłeś. I co ulżyło ci???? (n/t) IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:01
          • Gość: wtorek Re: tani antybydlaku IP: *.chello.pl 23.01.05, 21:59
            Gość portalu: wtorek napisał(a):

> p.s. wszystkie bydlądka są porządniejsze od ludzi, czy więc antybydle to
            najgorsza ludzka łachudra?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19772866&a=19782330
            • Gość: antyklerykał Re: tani antybydlaku IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:02
              no, dość tych pieszczot palancie, spadaj.
              • Gość: wtorek antyklerykał, antybadle - ta sama swołocz IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:06
                nikt zmienia nicki i nadal jest nikim.
                • Gość: antybydle Re: antyklerykał, antybadle - ta sama swołocz IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:10
                  nie ukrywam sie dupku, po prostu źle mi sie kliknęło bublu genetyczny.
                  • Gość: wtorek Re: antyklerykał, antybadle - ta sama swołocz IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:12
                    Gość portalu: antybydle napisał(a):

> nie ukrywam sie dupku, po prostu źle mi sie kliknęło

Nie ukrywam się, ale piszę pod różnymi nickami - dialektyka czy debilizm?

> bublu genetyczny.

raczej debilizm:))))
                    • Gość: środa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:15
                      • Gość: wtorek Pudło - nie trafiłeś. Dobranoc:)))) (n/t) IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:19
                        • Gość: elle gorzej niż bydlę, bo kocham zwierzęta IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:21
                          "Nie wątpią o słuszności czynów swych piranie.

Grzechotnik aprobuje siebie bez zastrzeżeń.

Samokrytyczny szakal nie istnieje.
                          Szarańcza, aligator, trychina i giez
                          żyją jak żyją i są rade z tego".

Czasem lubię rzucić perły między wieprze. aTYbydlę, jako byłeś, jesteś,
                          tako i zdechniesz.
                    • Gość: antybydle nie denerwuj sie chłopie IP: *.lublin.mm.pl 23.01.05, 22:19
                      masz chwilkę czasu?
                      • Gość: lpr Re: pewnie rodowód masz lewacki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 23:13
                        Zdradził cię język człowieka z gminu.
    • Gość: ??? Re: DO BRONISŁAWA WILDSTEINA... IP: *.006.popsite.net 24.01.05, 08:34

BRAK ROZLICZENIA OKRESU KOMUNIZMU.
      TO JEDEN Z NAJWIEKSZYCH PROBLEMÓW

Byc moze te 15 lat temu byloby troche szumu, ale pelne wyjasnienie i
      rozliczenie, daloby jasna i klarowna sytuacje, zarówno w polityce jak i w
      gospodarce, a nawet na wysokich pietrach w kosciele.
      Nawet, gdyby TW pracowali dalej (nie na najwyzszych
      stolkach, ale pracowali), to nie byloby problemu HAKÓW.
      Przy braku ujawnienia i rozliczenia, funkcjonuje system haków, który zmusza
      ludzi do podejmowania durnych decyzji, przymykania oka na zlo i rozkradanie
      panstwa. Haki na sedziów i prokuratorów skutkuja nierozliczeniem afer
      gospodarczych, i generalnie budowie Polski mafijnej. Prokurator, sedzia boi
      sie, ze wydajac wyrok, komus niepasujacy, zostanie nazwany czerwona kanalia i
      wyciagna mu akta z bezpieki na swiatlo dzienne.
      W zaleznosci od spolecznej szkodliwosci czynów:
      Jednych trzeba zamknac, innych wywalic ze stolków, a innym pozwolic pracowac
      uczciwie, bez strachu o "haki"
      Za kilka lat TW przejda do historii (smierc , emerytura), ale nim to nastapi
      Polski juz nie bedzie (w sensie majatku).

pan.nikt

CZAS NAJWYZSZY ROZLICZYC WYJASNIC SPRAWY UBECKIE.

To sa momenty w których decydowalo sie jak bedzie wygladac kolejne kilkanascie
      lat. Kiszczak pokazal Michnikowi co ma na opozycje, Michnik jest na tyle
      inteligentny, ze wiedzial, ze kopie najciekawszych materialów z archiwum
      Kiszczak trzyma jako swoista polise ubezpieczeniowa. W takiej sytuacji mozna
      tylko starac sie udomowic i udobruchac Kiszczaka (czy Michnik przeprowadzil
      bardziej wazeliniarskie wywiady niz ten z Kiszczakiem?) i jego politycznych
      kolegów. Niech robia co chca. I robia co chca. Prezydent odznacza
      skompromitowanych esbeków, esbecy zaludniaja tez ministerstwa, zbrodnie
      komunizmu sa nieosadzone, komunisci rozgrabiaja majatek. Czy w którejs z tych
      spraw zaprotestowala mocnym glosem niegdysiejsza opozycja (poza "zoologicznymi"
      oszolomami)? Nie przypominam sobie. No, moze raz Labuda sie zdenerwowala w
      sprawie jej przesladowcy Kaucza, ale bylo to zdenerwowanie jednorazowe i
      osobiste, bo systemowo obecnosc esbeków na wysokich stanowiskach nie
      przeszkadzala. Za to raban sie podniósl jak pojawila sie realna mozliwosc
      ostatecznego zerwania z postkomuna, nagle okazalo sie, ze nie zawlaszczenie
      panstwa przez zlodziei jest grozne, ale przegonienie tych zlodziei. Obrona
      przed rozliczeniami, choc prowadzona pod pieknymi haslami o wybaczaniu i
      patrzeniu w przyszlosc, jest tylko obrona pewnej legendy, bo odsloniecie prawdy
      pozbawiloby kilka osób rzadu dusz aureoli.

kataryna.kataryna
      • Gość: Antyrasita Boruch wie najlepiej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:14
        I te jego namiętne usteczka cioteczki z galicyjskiej mieściny ... .
    • Gość: Junkier 10000000% poparcia dla B. Wildsteina IP: 195.117.157.* 24.01.05, 12:05
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050122/plus_minus_a_7.html
      • venus99 Re: 10000000% poparcia dla B. Wildsteina 24.01.05, 13:23
        w tej sprawie oczywiście tak - jest poparcie. może tylko bez tak procentowej
        gorliwości. jaka szkoda,że tak wywazonej opinii p.Wildstein nie reprezentuje w
        innych sprawach. akurat w tej dziedzinie były ambasador Izraela p.Szewach Weiss
        może być wzorcem.
        • Gość: Junkier Wyważone opinie Sz. Weissa? Wolne żarty IP: 195.117.157.* 24.01.05, 15:44
          szkoda,że tak wywazonej opinii p.Wildstein nie reprezentuje w
          > innych sprawach. akurat w tej dziedzinie były ambasador Izraela p.Szewach
          Weiss może być wzorcem.

"Polecam" wszystkim artykuł TEJ SAMEJ z sob.-niedz. "Rzepy" przetłumaczony
          zdaje się z macierzystego języka. Ten facet jest jak Lepper, ma jedną twarz "na
          export", a inną, mniemam że prawdziwą, na użytek wewnętrzny. Dla Polaków,
          których część chyba ze snobizmu zaczytuje się w umysłopłodach tego faceta,
          artykuł może być szczególnie interesujący.
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050122/plus_minus_a_8.html
          Pomijam brednie, że "wspomnienie holokaustu ma stać się nową religią ludzkości"
          okraszone antychrześcijańskim bluźnierstwem że " Egzekucja jednego człowieka,
          skazanego przez sąd rzymski w Jerozolimie 2000 lat temu (...). – wiadomo
          przecież że chodzi o Jezusa Chrystusa, Boga Chrześcijan.

Pomijam nachalne domaganie się jakiegoś "wyjątkowego statutu" dla zbrodni na
          żydach, tak jakby zamęczenie ukraińskiego chłopa, moskiewskiego robotnika czy
          polskiego oficera w Katyniu przez NKWD-owskich siepaczy miało nie wiedzieć
          czemu mniejszą wagę niż śmierć żyda. Odpowiada na to red. Wildstein, więc nie
          ma co dodawać.

Ale do cholery nie można przejść obojętnie nad zwykłymi kalumniami i
          oszczerstwami: " Nawet jeśli faszyzm w wydaniu Hitlera był świecki, a niekiedy
          nawet antyreligijny, inspirował się antysemityzmem chrześcijan. Krzyże często
          przemieniały się w swastyki. A krucjaty swastyki w Europie niszczyły zarówno
          naród żydowski, jak i samą Europę."

To są skandaliczne, haniebne pomówienia wynikające albo z ignorancji, ale
          raczej ze ZŁEJ WIARY Mr Weissa, które go kompromitują osobiście, a już na pewno
          powinny zamknąć mu możliwość publikowania w poważnej prasie polskiej. Nie
          wierzę, że wszyscy Polacy przyjmą zasadę "jak Mr Weiss pluje w twarz, to trzeba
          powiedzieć że pada deszcz".

Nieprawdopodobne jest, że Żydzi, którzy DO DZIŚ DNIA NIE ROZLICZYLI SIĘ ze
          swojego współudziału w zbrodniczym systemie bolszewizmu, pozwalają sobie na
          całkowicie bezkarne oczernianie chrześcijaństwa, które przypomnijmy było przez
          narodowych socjalistów skazane na powolną śmierć i zastąpienie jakąś przedziwną
          formą "germańskiego pogaństwa".
          • venus99 Re: Wyważone opinie Widsteina? Wolne żarty 24.01.05, 15:52
            no i widzisz co z ciebie wyszło?
            • Gość: Junkier Re: Wyważone opinie Widsteina? Wolne żarty IP: 195.117.157.* 24.01.05, 16:22
              > no i widzisz co z ciebie wyszło?

Raczej co "wyszlo" z Mr Weissa, to podejrzewam jest klopot i podod do zmartwien
              dla drukujacych jego "tworczosc" mediow. Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan,
              ale w jaki sposob ten facet moze dla kogos stanowic wzor obiektywizmu
              czy "wywazenia opinii" to nie wiem.
      • Gość: jankiel Re: 10000000% poparcia dla B. Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:40
        Tako rzecze;
        www.rubikkon.pl/spistresci.htm
        • Gość: elle Re: 10000000% poparcia dla B. Wildsteina IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:48
          fajna gazeta, jest co poczytać.
          • imagistyk Wildstein to idiota i kabotyn 24.01.05, 16:02
            albo jeszcze gorzej.Nie jest żadną sztuką bohatersko zwalczać komunę.Sztuką jest napisać lub powiedzieć coś nowego,a nie tylko powielać stereotypy.Od narcyzmu do obiektywizmu droga daleka.Ku pamięci proszę sobie przypomnieć drugą debatę telewizyjną Oleksego z czwórką dziennikarzy naibardziej go atakujących.
            • Gość: elle Re: Wildstein to idiota i kabotyn IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:35
              czemu idiota? Bo kabotynami można nazwać większość dziennikarzy.
              • imagistyk Re: Wildstein to idiota i kabotyn 27.01.05, 14:51
                Tak się składa,że Wilsteina czytałem i słuchałem przez kilka lat.Używając licznych słów pisze i mówi jedno i to samo i nie ma sensu pośięcać na niego więcej czasu.Idiotą zaś jest m.in. dlatego,że kocha skrajną prawicę,która nienawidzi go jako Żyda i masona.
      • Gość: @ Re: 10000000% poparcia dla B. Wildsteina IP: *.chello.pl 30.01.05, 20:16
    • basia.basia teczki w internecie 27.01.05, 00:08
      Nazwiska oficerów SB w Internecie
      Środa, 26 stycznia 2005, 17:50

Dwóch działaczy Solidarności z Koszalina i Słupska prześladowanych w czasach
      PRL, opublikowało dokumenty ze swoich teczek, w tym pełną listę nazwisk
      funkcjonariuszy SB.
      Publikacja wywołała burzę. Na stronę wchodzą byli działacze Solidarności i
      esbecy. Słupsk to małe miasto i wiele z tych nazwisk jest powszechnie znanych.
      Dziś byli oficerowie SB pracują w bankach, policji, urzędzie miasta, prowadzą
      własne firmy. Ta publikacja to sprawiedliwość dziejowa – mówią ci, którzy
      utworzyli tę stronę: Żaden z tych funkcjonariuszy czy też urzędników nie
      powiedział nawet słowa przepraszam.

Reporter RMF rozmawiał z byłym funkcjonariuszem SB, dziś szanowanym obywatelem
      Słupska. Jego zdaniem publikacja to błąd.

Autorzy strony chcą pójść jednak dalej. Zapowiadają, że jeśli pojawi się taka
      możliwość, opublikują też nazwiska tajnych współpracowników.
      Edward Miller, autor strony nie chce ujawniać tylko tych agentów, którzy zostali
      złamani przez SB, a ich działanie nie wyrządzało szkody.

To nie jedyna strona w Internecie na której można znaleźć podobne rewelacje.
      Reporterowi RMF udało się odszukać inną, na której figurują nazwiska byłych
      oficerów SB i tajnych współpracowników.
      • Gość: ??? Re: teczki w internecie IP: *.006.popsite.net 27.01.05, 06:34

Gość: oshi 24.01.2005 13:04 + odpowiedz

z twojej teorii wynika raczej, ze w tym czasie michnik mógł bać się jednego -
        tego, że teczki wskazywały na udział agentury w obradach okrągłego stołu po
        stronie solidarnościowej. gdyby to okazało się prawdą, czego absolutnie nie
        wiemy, i gdyby ta "prawda" wyszła wtedy na jaw, całe porozumienie, które
        symbolizował okrągły stół, straciłoby swoją moralną i polityczną legitymację.
        nigd by nie przełknął tego, ze agenci dogadywali się ze swoimi szefami, a
        przynajmniej uczestniczyli w rozmowach i mieli wpływ na okrągłostołowe
        ustalenia.

• Gość: WW Re: DO BRONISŁAWA WILDSTEINA... IP: *.chello.pl 30.01.05, 14:27
      "Bodo" ucholu ty.
    • Gość: 3x Bodo53 to Michnik czy Rapaczynski? IP: *.76.classcom.pl 30.01.05, 14:39
      ????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka