Gość: BOB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:14 Fire, walk with me Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bronek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navigare Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom IP: *.lublin.mm.pl 24.01.05, 19:10 Większy bohater niż Giertych,Maciarewicz i Rydzyk razem wzięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:28 Żegnaj bohaterze! Kto będzie teraz wspomagał antypolskie knowania Żydów w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk idź,synku,w środę na pogrzeb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 01:03 i spróbuj tam powiedzieć to, co tutaj anonimowo wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom 25.01.05, 01:50 Czy beda jego niesli czy wiezli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyciszony [...] IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 19:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alz777 Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:33 niech Bog Ci wybaczy, bo ja chyba juz nie potrafie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:56 Niech Bóg ci głupotę "gościu" wybaczy . I sku..syństwo też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Żegnamy Polaka gorliwego w służbie Żydom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:26 "..były zupełnie inne źródła tej prożydowskości. Z jednej strony mogły to być obawy przed ujawnieniem przez stronę żydowską niezbyt chlubnego dla Nowaka-Jeziorańskiego incydentu wojennego z pracą w zarządzie mieniem pożydowskim, i rozpętania hałaśliwej nagonki, która mogłaby zniszczyć całą karierę Jana Nowaka. I obawy te przypuszczalnie sprawiły, że wolał, jak to się mówi: "jeść Żydom z ręki". Warto tu dodać, że obawy Jana Nowaka-Jeziorańskiego przed atakowaniem go ze strony żydowskiej nie były całkowicie bezpodstawne. Spotkał się z takim atakiem, ze strony jednej tylko wpływowej osoby, mimo że przez całe dziesięciolecia popierał frakcję żydowską w PZPR, maksymalnie nagłaśniał działaczy politycznych i intelektualistów żydowskiego pochodzenia. Tym atakującym był Anatol Shub, amerykański dziennikarz, pochodzący z rosyjskiej rodziny żydowskiej. Shub konsekwentnie rozgłaszał przeciwko Nowakowi-Jeziorańskiemu oskarżenia, że jest on "antysemitą i hitlerowskim treuhänderem, a jego wojenna kariera w AK została wymyślona..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Żegnamy Wielkiego Polaka IP: *.chello.pl 24.01.05, 21:51 Najgorsi sa i tak Eskimosi, z tymi ich zjelaczalymi wlosami. Ideologia Eskimoska jest grozna dla swiata, transfery finansowe przekraczaja wielokrotnie transfery do Izraela, wprowadza sie limity polowowe i wycofuje nowoczesny sprzet AGD marki "Minsk" Dobrze ze Nowak nie byl TW "Eskimo". Tfoje ujecie bardzo mi odpowiada, kup sobie szczudly, moze dzieki temu urosniesz w moich oczach, maly czlowieku z wielka, nieuzywana glupota na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Bronek ty zalosny czlowieczku/prowokatorku IP: *.ang.sth.bostream.se 24.01.05, 19:56 Zebys ty zrobil dla Polski 1% tego co Jan Nowak-Jezioranski to bys dostal medal. Ty w ogole nie wiesz o czym ty piszesz, dlatego moze bedzie ci to wybaczone (nie przeze mnie!). Ciebie tylko zjada nienawisc do Zydow, toczy cie jak robak gnijacego trupa! Nie wiesz takze, ze robisz swinstwo swojej ojczyznie wypisujac takie niewyobrazalne bzdury. Ale moze ty jestes zydowski prowokator, zeby potem mogli o nas pisac i cytowac takie wypowiedzi jak twoja...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast [...] IP: *.arc.nasa.gov 24.01.05, 20:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Żegnamy Polaka - po prostu Polaka ! IP: 129.81.192.* 24.01.05, 20:28 Glupota (dodatkowo ukryta za zaslona anonimowosci) jest wszechobecna na internetowych forach ale... glupota internauty podpisujacego sie "Bronek" jest wrecz porazajaca! Smutne to i przykre zarazem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batman Re: W środę pożegnanie Jana Nowaka-Jeziorańskiego IP: 81.219.87.* 24.01.05, 19:20 Szczęśliwie nie mam TVP1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeuszLuzny Jan Nowak-Jeziorański, wielka strata dla Polski... IP: 67.70.228.* 24.01.05, 19:36 Jan Nowak-Jeziorański to jeden z naszych najznamienitszych rodakow, Wielki Czlowiek, ogromnie zasluzony. Nie mam slow oburzenia na to zeby nawet w godzinie jego smierci jakies komunistyczno-esbeckie scierwo pozwalalo sobie na jego opluwanie, a moze to jakies niedorostki co nie przezyli komunizmu i nie znaja histori; w takim razie radze troche poczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Jan Nowak-Jeziorański, wielka strata dla Pols IP: *.telia.com 24.01.05, 20:12 "Kurier z Warszawy" wielokrotnie ryzykowal swoje zycie aby nawet tacy bezmozgowcy jak na tym forum mogli miec zagwarantowana wolnosc wypowiedzi. Wypisywane przez nich idiotyzmy i wulgaryzmy to najlepszy dowod, ze wygral. Chwala mu za jego walke, nie patrzmy na idiotow, uboczny produkt wywalczonej przez Jana wolnosci. Mam nadzieje, ze teraz jak wrocil z najdluzszej misji swojego zycia zazna spoczynku. Wieczne odpoczywanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nordynek Co potrzeba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:50 Ile potrzeba odwagi, zatracenia siebie, desperacji w Powstaniu Warszawskim? Ile trzeba lat wyrzeczeń, wygnania, pracy na obczyźnie? Jak długo trzeba mówić prawdę, mądrze pisać, głosić nieakceptowane przez reżim fakty? Co jeszcze jeden człowiek może w życiu zrobić, żeby ten niewdzięczny naród nie opluwał pamięci swego bohatera nawet w godzinę jego śmierci? To już lepiej teraz być Wiśniewskim, Kwaśniewską, Rydzykiem? Jaki naród, takich wybiera sobie przewodników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Racja nordynek IP: *.ang.sth.bostream.se 24.01.05, 19:59 Ciemno widze przyszlosc Polski z takimi "rodakami"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Niestety masz racje Viking..... IP: *.zeelandnet.nl 24.01.05, 20:43 Jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Niestety masz racje Viking..... IP: *.chello.pl 24.01.05, 21:58 Czemu sie martwicie, lepiej byc bogatym Zydem z polskimi przodkami niz biednym Polakiem, bez rozsadku i z kupa zawisci i uprzedzen. Ja juz dzis zmienilem narodowosc, bo w tym kraju lepiej sluzy sie Polsce jako Zyd niz jako Polak, kiedys i tak nazwa mnie Eskimosem. Pluc pod wiatr zawsze umielismy, a Bronki w tym zawsze przodowaly, tyle ze forum daje zludzenie egalitaryzmu ludziom zupelnie przecietnym. Odwagi chlopaki, nie gorszcie sie tak latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basta Re: Co potrzeba? - koszernych liderów nie trzeba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Durniem jestes, durniem zostaniesz, nieszkodzi... IP: *.chello.pl 24.01.05, 22:05 Koszmernych wypowiedzi i zlasowanych ambicji gastarbaiterów tez nie potrzeba, wiec czemu sie wypowiadasz? Zmierz swój dorobek suwmiarka i podziel przez dwa. Jak bedziesz zchodzil z tego swiata, to pewnie tez orszak bedzie za toba szedl. Ludzie kochaja glupote, szczególnie te Twoja, nieodkryta. I tak bedziesz sam jak palec w chwili smierci. Jedyna pociecha ze swojego nekrologu nie zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Testament Jana Nowaka IP: *.aster.pl 24.01.05, 20:10 Wielki Polak umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Re: Testament Jana Nowaka IP: *.aster.pl 24.01.05, 20:14 Ten wielki Polak nie zostawił testamentu. Szkoda, że ostatnim głosem, za grobu nie przestrzegł przed zagrożeniem dla Polski o którym mówił, a są nim sami Polacy. Pomyślałem, że ten testament powinien brzmieć tak (tekst jest mojego autorstwa!) Jeśli popierasz moja troskę, wyślij ten tekst do znajomych. Może uda nam się poruszyć serca i sumienia. TESTAMENT (fragment dotyczący spraw publicznych) Ja, kurier z Warszawy, zbliżam się do kresu mojej drogi. Nigdy nie traciłem nadziei, że to, co jest klęską osobistą człowieka i narodu, może stać się zwycięstwem, byle nie zabrakło nadziei. Trzymałem się tej wiary przez całe życie i Bogu dziękuję, że doczekałem wolnej Polski; Polski w Unii Europejskiej i NATO. Nauczony gorzkim doświadczeniem zawiedzionych sojuszy, patrząc w przyszłość, odchodzę spokojny. Nie zawracajcie z tej drogi… Ja, kurier z Warszawy wybaczam wszystkim swoim wrogom, bo tak robiłem zawsze w duchu mojej katolickiej wiary. Ale nie ma we mnie wybaczenia, dla wszystkich, którzy zapominają, jak cenna jest Polska. Nie wybaczam władzy, która zapomniała, że reprezentuje naród. Nie wybaczam politykom i karierowiczom, którzy zbijają majątki na krzywdzie społeczeństwa. Nie wolno zapomnieć, że III Rzeczypospolita wyrosła z "Solidarności" - nikt nie ma prawa dzielić społeczeństwa na biednych i bogatych; prezesów od stutysięcznych pensji i robotnika, który musi utrzymać rodzinę za 1000 zł miesięcznie; polityków cynicznie wykorzystujących przywileje i społeczeństwo, które w walce o przetrwanie traci siłę do protestu. Jedyną drogą dla Polski jest solidarność społeczna - nie schodźcie z tej drogi… Ja kurier z Warszawy, świadek krwi młodych moich przyjaciół i kolegów, nie żałuję tego celu w życiu, które nazywa się poświęceniem dla sprawy. Gdybym zginął na szlaku kurierskim, a mógł jeszcze wyrazić swój sąd, powiedziałbym: Wypełniłem swoją powinność, nic więcej. I was proszę: nie bądźcie bierni! To wasze zobowiązanie, obowiązek wobec historii i przyszłych pokoleń - podejmować służbę społeczną… Ja kurier z Warszawy odchodzę z radością, że dane mi było zobaczyć, jak bardzo zmienia się kraj, wyzwolony z piekła komunizmu. Wiem, jak ciężko żyje się rodakom, ale proszę: nie traćcie nadziei. Przed wami, waszymi dziećmi, perspektywy, jakich nie miało żadne pokolenie Polaków. Poznałem świat i zapewniam was, nigdzie nie ma tyle ukrytej energii, siły, uporu, co w moim narodzie. Nie smućcie się. Walczcie o swoje życie, o Polskę, a wygracie... Ja, kurier z Warszawy, odchodzę z przeświadczeniem, że naród tworzą ludzie dumni ze swojego państwa. Poznałem świat i zapewniam was: nikt tam na nas nie czeka. Polskie krajobrazy, serdeczność, gwar rozmów, gościnność, polska kuchnia i zwyczaje - to jest ciepło, którego nie ma w zmaterializowanym świecie. Bądźcie dumni z tej barwy, która czyni nas Polakami. Nawet w świecie zysków i pieniądza, ciepło i serce - to Polska. Nie wybierajcie zamiast Polski, pustki i niczego… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Do Zatroskanego: Jestem zbudowany IP: *.ang.sth.bostream.se 24.01.05, 21:31 Przypuszczam, ze Jan Nowak-Jezioranski podpisalby sie pod duza czescia tego - nie wlasnego przeciez - "testamentu". Zatroskany, napisales duzo cennych mysli i ciesze sie, ze tacy ludzie jeszcze sa. Oby nie byli na wymarciu! Smierc jest oczywiscie sprawa naturalna, ale w przypadku Jana Nowaka- Jezioranskiego jest niezwyklym okrucienstwem pozbawiajacym ten biedny (glownie duchowo i uczuciowo) narod jednego ze swoich najlepszych synow. Oby byl wzorem dla jak najwiekszej liczby Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Polacy są zagrożeniem dla Polski, napewno !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:33 "..gdyby w czymkolwiek naraził się lobby żydowskiemu. Wszystkie powiązane z tym lobby media rozpoczęłyby natychmiast niszczącą nagonkę na Nowaka-Jeziorańskiego, do skrajności wykorzystując nieszczęsny incydent z jego wojenną pracą w zarządzie mienia pożydowskiego. Nie można w tej sytuacji nawet wykluczyć, że Jan Nowak-Jeziorański był wręcz szantażowany przez jakichś Żydów groźbą ujawnienia faktu jego roli jako zarządcy mienia żydowskiego w czasie wojny. Być może jednak skrajna prożydowskość Nowaka-Jeziorańskiego wynikała po prostu z zimnych, wyrachowanych obliczeń, skrajnego koniunkturalizmu. Doszedł po prostu do wniosku, że przy tak dużych wpływach Żydów w różnych sferach życia amerykańskiego, w tym polityki amerykańskiego Departamentu Stanu, warto im maksymalnie się przypochlebiać..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramaputra Re: Testament Jana Nowaka przez Żyda napisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:45 Wyślij do znajomych, może kolejny odbiorca uwierzy, że napisał to sam JN-J. Szansa na oszustwo jest duża, bo naturą takich przekazów są przekłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Czytałem w dzisiejszej Rzepie... IP: *.lublin.mm.pl 24.01.05, 20:13 o Jeziorańskim i Jeziorańskiego. Nie zawsze się z nim zgadzałem ale był to facet "z jajami". Niech mu ziemia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korab Re: Panie Dyrektorze ! Dziekujemy za 25-lat w WE. IP: *.ri.ri.cox.net 24.01.05, 21:14 W najciemniejszych okresach dyktatury Glos Wolnej Polski trzymal nas na duchu. Jeszcze raz dziekujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś