Dodaj do ulubionych

KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne

IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.01.05, 16:01
to jest bardzo interesujacy artykul, podparty zdjeciami z tamtych miejsc. Ja
jako osoba, ktora nie miala w rodzinie ofiary obozow, przezywam tamte
doswiadczenia tylko na podstawie takich artykulow i zdjec. dzieki temu nie
zapominam jak mozna cirpiec.
Obserwuj wątek
    • Gość: przejęty Szkoda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:57
      Jaka szkoda, że nie ma tutaj zdjęć komór gazowych z bliska. Przydałaby się
      również jakaś ekspertyza techniczno-kryminalistyczna komory gazowej. Ten
      schemat pod numerem 12 mogliby natomiast powiększyć, żeby można było zobaczyć,
      co tam jest napisane.

Żeby nigdy więcej ci wredni rewizjoniści, którzy podejmują atak na prawdę i
      pamięć; stają po stronie katów-zbrodniarzy, a przeciw ofiarom, na czele z dr.
      Ratajczakiem i o. Rydzykiem nie mogli zaprzeczać tej bezprecedensowej zbrodni w
      historii ludzkości.
      • Gość: Uka P. Re: Szkoda!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 09:29
        Gość portalu: przejęty napisał(a):

> Jaka szkoda, że nie ma tutaj zdjęć komór gazowych z bliska.
        [...]
        > Ten schemat pod numerem 12 mogliby natomiast powiększyć, żeby można było
        > zobaczyć, co tam jest napisane.

Przejedź się do Oświęcimia, to będziesz wiedział, dlaczego nie ma zdjęć komór
        gazowych z bliska.
        I przeczytasz też, co tam jest napisane na schemacie.
        • Gość: maciek Re: Szkoda!!! IP: 213.17.237.* 27.01.05, 10:30
          Szczegolna uwage zwrócie na prety w komorach zwane "rusztem" - do tej pory
          mozna zobaczyc nazwę firmy która je wyprodukowała. Aby było nie do śmiechu
          niemcom - nazwa tej firmy widnieje do dnia dzisziejszego na bilbordach które
          mijamy przy autostradach. Nie są to polskie firmy.
      • andrze_n co ty z tym Rydzem tutaj majaczysz? 19.03.05, 15:56
      • saint12 Re: Szkoda!!! 16.09.05, 14:31
        Przejęty czytelniku!!! Może spróbowałbyby Pan zastanowić się najpierw nad
        pojęciem prawdy, gdyż organ Pana Michnika zapewne reprezentuje pseudo-prawdę.
        Aż dziw, że tylu prestiżowych Polaków daje sobą manipulować poprzez
        treści "wyborczej". Nie rozumiem jak można tak rażąco mylić pojęcia i ludzi,
        którym można przypisać odwagę stawania po stronie wszechobecnej prawdy, tudzież
        historycznej, oskarżać o popieranie katów zbrodniarzy. Coś drastycznie sie Panu
        pomyliło. Radzę rzetelnie śledzić rzeczywistość i oczyszczając swiadomość
        stawać RZETELNIE PO STANIE PRAWDY!!!
        • kropek_oxford A wiec popierasz KLAMCE OSWIECIMSKIEGO Ratajczaka? 25.11.05, 19:42
          szkoda, ze - poki co - takich klamcow tylko w "starej" Europie do pierdla
          wsadzaja. nawet wowczas, gdy - jak ty - klamia tylko w internecie:)))
    • Gość: Artur Dąbrowski Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:53
      Wobec takiej sytuacji czlowiek potrafi tylko milczeć.
      Proszę was o modlitwę w intencji tych ludzi.
    • maksimum Zdjecia historyczne. 27.01.05, 01:19
      remember.org/educate/aimg0016.html
    • Gość: mArt Kolorowe baloniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:15
      taki sobie myślę,że grubą przesadą są sunące w nieskończoność przez każde ze
      zdjęć kolorowe karnawałowe baloniki...Czy nie można było zaprzestać tej
      radosnej reklamy na te kilka dni?
      • miki9636 NIE gadaj o balonikach zobcz lepiej co sie stało w 17.09.06, 21:28
        Suchaj w brkenale zgioneło ponad 1 mln ludzi a rocznie a miesiecznie az 1,600
        tys,a rocznoie 300,00 i wytumacz mi jak mozna napisać o balonikac a teraz tamci
        ludzie co ich bliscy zgineli na tym świecie niestety juz w Oswieńcimiu i na
        całym świecie nie zobaczą mojego dziadka kuzyn miał 9 lat i niemiec go pałką
        walnol i nie żyje:(:(;(;;(<beczy> to jest naprawde :(i płkać sie chce;(
    • Gość: mirka Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.pl / *.sauridnet.pl 27.01.05, 10:51
      przejrzałam zdjęcia- te zamieszczone na portalu gazeta to takie same jakie
      można odnaleźć na stronie muzeum oświecimskiego.
      Warto pamiętać - warto przypominać. "Nigdy więcej" !!
    • Gość: Gall Anonim... :-( Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 27.01.05, 15:02
      To zdjęcie nr 11 jest wprost niesamowite!!! Oczywiście inne też lecz ta fotka
      naprawde ma coś w sobie. Ten chłopczyk który patrzy na nas i nie wie że zaraz
      zginie........Jest to przerazające!!!!!!! :-((
    • Gość: nonka Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.pool80104.interbusiness.it 27.01.05, 15:48
      to habna dla ludzkosci!!!ale kazdy powinien pamietac o tych ktorzy tam
      polegli!!!to czarna kartka w ksiedze naszej histori o ktorej nikt nigdy nie
      powinien zapomniec!!!czcijmy tak jak i w tym roku wszystkich bohatersko
      poleglych!!!ale tez nie popelniajmy tych samych bledow i nie dajmy sie kierowac
      zadnemu ktory moglby zaszkodzic i nam i wszystkich ludziom takim jak my!!!!
    • clinic_92 Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 27.01.05, 16:53
      szkoda mi tych ludzi
    • Gość: Janek B Re: po oglądnięciu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:00
      Trudno cokolwiek powiedzieć ,ale moim zdaniem Niemcy jako naród powinien tym
      wszystkim narodom którym zgotowali taki los powinni sami przeżyć coś
      podobnego.A oni smieją sie w głos przyjeżdżając do nas.Wiele razy widziałem jak
      Niemcy w podeszłym wieku zwiedzając obóz koncentracyjny w Sztutowie nie
      potrafili zachować powagi. Gdybym wtedy mógł to bym chyba ich zmiażdżył.
    • Gość: Swiadoma Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:21
      mnie zastanawia w kontekscie Holocaustu najbardziej jedno: jak SWIAT mogl do
      tego przerazajacego bestialstwa dopuscic???????????
      dlaczego zadne z panstw SWIADOMYCH przeciez tego, co sie w auschwitz dzialo,
      NIE ZAREAGOWALO? nie probowalo zastopowac dzialan niemcow???????????????

nie do wiary.
      tym bardziej - O TRAGEDII OBOZOW NIE WOLNO NIGDY ZAPOMNIEC.
    • Gość: Raff KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 27.01.05, 20:48
      Moja babcia była tam, 3 lata, jej numer 35181. Opowiadała mi sporo rzeczy choć
      żałuję, że pytałem tak mało, a teraz jej nie ma. Była królikiem doświadczalnym
      eksperymentów medycznych. Ciekawe, że potrafiła nie nienawidzić Niemców, po tym
      wszystkim...
      • Gość: Katarzyna Re: KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.05, 03:10
        Moja także. A dokładnie moja cioteczna babka - nie miała dzieci, gdyż po
        medycznych eksperymentach nie mogła już ich mieć. Jej numer to 32115. Zmarła w
        listopadzie.Też nie zdążyłam o wszystko zapytać. Dużo wiem, ale... żałuję, że
        tak mało. Sądząc po numerach trafiły do obozu w zbliżonym czasie. Twoja babcia
        około 2 tygodnie po mojej.
        • maksimum KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była.35181 28.01.05, 04:58
          Gość portalu: Katarzyna napisał(a):

> Moja także. A dokładnie moja cioteczna babka - nie miała dzieci, gdyż po
          > medycznych eksperymentach nie mogła już ich mieć. Jej numer to 32115. Zmarła
          w
          > listopadzie.Też nie zdążyłam o wszystko zapytać. Dużo wiem, ale... żałuję, że
          > tak mało. Sądząc po numerach trafiły do obozu w zbliżonym czasie. Twoja
          >babcia około 2 tygodnie po mojej.
          -----------------------------
          • kotek.filemon Re: KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była. 28.01.05, 10:18
            > Jesli piszesz,ze roznica miedzy 35181 a 32115 jest okolo 2 tygodnie,to mozna
            > z grubsza przyjac,ze przyjmowano do obozu okolo 1.500 osob tygodniowo.
            > Byloby to okolo 80.000 rocznie,a ze oboz dzialal tylko kilka lat,to skad
            > wychodzi liczba ponad miliona ofiar?

Bo trafiających od razu do komór nie wciągano do ewidencji obozowej. Numer
            otrzymywali tylko ci, którzy przeszli selekcję i trafili do właściwego obozu.
            Całe setki tysięcy bezimiennych ofiar znikło z powierzchni Ziemi bez śladu.
            Jedynym dokumentem są listy przewozowe kolei niemieckich. Na tej podstawie z
            grubsza oszacowano liczbę ofiar KL Auschwitz-Birkenau.
            • maksimum KL Auschwitz-Birkenau-moja babcia tam była.Z GRUBS 04.02.05, 23:46
              kotek.filemon napisał:

> > Jesli piszesz,ze roznica miedzy 35181 a 32115 jest okolo 2 tygodnie,to mo
              > zna z grubsza przyjac,ze przyjmowano do obozu okolo 1.500 osob tygodniowo.
              > > Byloby to okolo 80.000 rocznie,a ze oboz dzialal tylko kilka lat,to skad
              > > wychodzi liczba ponad miliona ofiar?
              >
              > Bo trafiających od razu do komór nie wciągano do ewidencji obozowej. Numer
              > otrzymywali tylko ci, którzy przeszli selekcję i trafili do właściwego obozu.

To sie niestety kupy nie trzyma,bo sa ksiazki i filmy o tym,ze matki z dziecmi
              trafialy do Auschwitz i przezyly oboz,a w artykule jest napisane ,ze dzieci od
              razu trafialy do komor gazowych.Ten artykul jest wielkim klamstwem.

> Całe setki tysięcy bezimiennych ofiar znikło z powierzchni Ziemi bez śladu.

Tak by wlasnie chciala propaganda polska i zydowska.

> Jedynym dokumentem są listy przewozowe kolei niemieckich.

Dlaczego nie sa one udostepnione??

> Na tej podstawie z grubsza oszacowano liczbę ofiar KL Auschwitz-Birkenau.

Zgrubsza to na poczatku polskie i zydowskie wladze szacowaly "ofiary" Auschwitz
              na 4 mln. Po kilku latach spuscili na 3 mln,a teraz mowi sie o okolo 1 mln.
              Niemieckie wladze szacowaly ilosc ofiar na 300,000.

• pandada Re: KL Auschwitz-Birkenau-moja babcia tam była.Z 25.11.05, 18:42
                Nie oburzaj się. Trochę pokory. Obóz zmieniał swoją funkcję. Mordowanie "przemysłowe" rozpoczęto dopiero po jakimś czasie. W szczytowym okresie osiągnięto liczbę 30 000 ofiar dziennie. Wtedy większość z transportów nie wchodziła do ewidencji obozu, lecz od razu trafiała do komór.
        • eno_12 Re: KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była. 25.11.05, 18:26
          napisz cos więcej
      • Gość: Katarzyna Re: KL Auschwitz-Birkenau - moja babcia tam była. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.05, 03:26
        Jeszcze najważniejsze: nazywała się Barbara i odnoszę wrażenie, że chyba też
        ich nie nienawidziła, a przynajmniej już ich nie nienawidziła.
    • Gość: tszystyle Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:13
      nienawidzę niemców. FUCK THAT SHIT!!!
      • Gość: zofia Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 28.01.05, 12:48
        Nie mozna wszystkich niemcow wrzucac do jednego wora . Moja babcia opowiadala
        ze jak mieszkala w domu kolo jakiegos mostu [nie pamietam gdzie ]to pilnujacy
        tam zolniez przyszedl zeby ich uprzedzic ze ma rozkaz wysadzic go wpowietrze i
        zeby uciekali a wcale nie musial to robic .30 lat temu bylam w dawnym NRD na
        wczasach w gorach Harcu i jeden z mieszkajacych tam niemcow powiedzial ze wielu
        potomkow przyjechaloby do polski cos robic by zmazac te grzechy ktore
        popelnili ich ojcowie na narodzie polskim .
    • Gość: TSZYSTYLE Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:21
      SKU..SYNY!! CO MOŻNA NAPISAĆ?? KAŻDEMU SPOTKANEMU NIEMCOWI ZAWSZE MÓWIĘ KILKA
      MIŁYCH ZDAŃ NA TEMAT POWYŻSZY I ZAZWYCZAJ SŁYSZĘ: "HITLER??, WHY DO YOU HIT ME
      SO HARD? GERMANS AREN'T THE SAME." NIC TYLKO KU.. ZAJEBAĆ ZA BEZCZELNOŚĆ.
      • Gość: m Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:57
        ...a potem był ten marsz śmierci, to dopiero była męka - już niby wojna się
        kończyła, a oni musieli boso po śniegu iść masę kilometrów.
        Tak co 10 km można dziś znaleźć ich mogiły.
        Był kiedyś też Szlak Marszu Śmierci(niebieski), ale zmieniono trasę i
        przerobiono go na krajoznawczy.
        I to wydaje się dość symboliczne...
    • Gość: Kamil Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 06:51
      To był koszmar, który chyba trudno sobie do końca wyobrazić komuś, kto tego
      piekła nie przeszedł. fotografie ukazujące zbrodnie i dające obraz tamtego
      ponurego czasu powinny być publikowane aby uświadamiać ludziom dzisiaj to, czym
      był Holocaust i jako ostrzeżenie. Pamięć ludzka bywa krótka a Ofiarom nic nie
      zwróci życia!
    • Gość: ja Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 07:14
      Jestem w szoku. Tyle słyszałam o ludobójstwie, ale dopiero teraz do mnie to
      dotarło. Widać musiałam do tego dorosnąć. Najgorsza dla mni jest świadomość, że
      nasi przodkowie pozostawili tą tragiczną pamiątkę jako przestrogę dla
      przyszłych pokoleń.... czyli dla nas. I co? I nadal są akty ludobójstwa. Czy
      nas ludzi cokolwiek nauczy dbałości o życie?
    • Gość: k.w Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:49
      uważam że to wszystko działo się ponownie w Izraelu tylko że tam zaiali swój
      naród a nie códzy a po za tym taka męczarnia dla ludzi to jesy koszmar
    • Gość: karol Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:29
      trzeba było wyustrzelać tych faszystów
    • Gość: Szafa Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:28
      Wszystko przez niemców
    • Gość: caarooliinaa Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne IP: 195.136.118.* 30.01.05, 21:30
      to co sie kiedyś wydarzyło nie powinno "uciec" z naszej pamięci!! Teraz
      powinnyśmi dbać o naszą ojczyznę- Polskę, bo za dużo w nią Polskiej krwi
      wsiąkło, Mieszkam w Libiążu k/Chrzanowa. Wprawdzie nie daleko mam do Oświęcimia
      (ok 25km) ale byłam w Muzeum Auschwitz tylko jeden raz, a może aż jeden raz.
      Mam 14 lat w 6 klasie mieliśmy tam wycieczkę, planuję tam z Rodzicami pojechać
      we wakację, pragnę zobaczyć to miejsce jeszce raz. Nie mam styczności z
      Niemcami, ale po tym co zrobili i wogole nie wiem ale mam tak mało lat a nie
      lubie Niemców, i mam w sumie prawo do tego lecz teraz nie ma tych Niemców co
      byli ok 70-ciu lat temu i nie powinnam ich tak posądzać lecz ja nigdy nie
      zaufam Niemcowi, ponieważ oni nas uczynili "pod ludźmi" tzn. że musieliśmy
      zniknąć lecz im się ten plan z wyniszczeniem i holokaustem Żydów nie
      powiódł!!!!
      • nedyok Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 04.02.05, 23:16
        A ja tam nic do niemców nie mam, pieprzycie o tym, jak Wam szkoda tych żydów itd, a sami chcielibyście każdego niemca na stryczek wysłać. Pomyślcie troche. Ktoś gdzieś pytał, dlaczego nikt nie reagował na to, co się działo w Auschwitz. Podejrzewam, ze widziano korzyści w tym, aby pozbyć się żydów...A swoją drogą, popatrzecie co izraelici robią na bliskim wschodzie... Mordują palestyńczyków w imię czego? Przesiedlają ich w imię czego ? Ja tego nie rozumiem.

A Ty czternastolatko... poznaj niemców, to zobaczysz jakim są sympatycznym narodem, na pewno o wiele bardziej wartosciowym niż polacy. my polacy potrafimy tylko narzekać, ze zawsze po dupach dostajemy.... widocznie zasługujemy na to...zeby po tych dupach dostawać.

pozdrawiam,
        halb deutsch
    • misiamonisia Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 02.03.05, 15:47
      Aja tam myślę że patrząc na obecną sytuację w naszym kraju,można by pokusić się
      o stwierdzenie że szkoda iż nie dokończyli niemcy swojego planu eksterminacji
      żydów.Co tu się oszukiwać,wszędzie gdzie żydzi są przy władzy a u nas jest tego
      zatrzęsienie,gospodarka upada.I jeszcze pomysły w stylu że to były "polskie
      obozy",.albo że za mało pomagaliśmy...jak śmią tak mówić,dzięki nam nie zginęło
      ich dużo więcej i dlatego za ich oszczerstwa,jak to powiedzieli litwini"dostali
      to na co zasłużyli"zdecydowanie za mało ich zginęło,najlepiej wszyscy,wtedy
      nawet i arabowie byliby szczęśliwi nie mówiąc już o palestyńczykach na których
      żydki "trenują"swój mały holocaust.Pozdrawiam i ludzie!!!otwórzcie wreszcie
      oczy,żydzi nas ciągle szkalują,ciągle robią z nas to kim sami są.przestańcie
      wierzyć w jakieś tam pojednanie!zacznijcie myśleć o prawdziwej i wolnej
      Polsce!!!
      • ariadna-enta Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 17.09.05, 00:24
        misiamonisia napisał:

> Aja tam myślę że patrząc na obecną sytuację w naszym kraju,można by pokusić
        się
        >
        > o stwierdzenie że szkoda iż nie dokończyli niemcy swojego planu eksterminacji
        > żydów.Co tu się oszukiwać,wszędzie gdzie żydzi są przy władzy a u nas jest
        tego
        >
        > zatrzęsienie,gospodarka upada.I jeszcze pomysły w stylu że to były "polskie
        > obozy",.albo że za mało pomagaliśmy...jak śmią tak mówić,dzięki nam nie
        zginęło
        >
        > ich dużo więcej i dlatego za ich oszczerstwa,jak to powiedzieli
        litwini"dostali
        >
        > to na co zasłużyli"zdecydowanie za mało ich zginęło,najlepiej wszyscy,wtedy
        > nawet i arabowie byliby szczęśliwi nie mówiąc już o palestyńczykach na
        których
        > żydki "trenują"swój mały holocaust.Pozdrawiam i ludzie!!!otwórzcie wreszcie
        > oczy,żydzi nas ciągle szkalują,ciągle robią z nas to kim sami są.przestańcie
        > wierzyć w jakieś tam pojednanie!zacznijcie myśleć o prawdziwej i wolnej
        > Polsce!!!
        Często spotykam się z taką opinią jaka szkoda ,że Niemcy nie wymordowali
        wszystkich żydów - założę się ,że Ci którzy wygłaszją takie opinie uważają się
        za dobrych chrześcijan,albo przynajmniej za porządnych ludzi. Może ktoś
        łaskawie odpowie mi na pytanie co mieli wspólnego Ci nieszczęśnicy zamordowani
        w komorach gazowych ,rozstrzeliwanych w masowych grobach 60 lat temu z tym co
        obecnie dzieje się w Izraelu i w ogóle w dzisiejszym świecie.Misiamonisia
        pisze,że Zydzi nas szkalują ,a na POlaków nie łaska popatrzeć my to niby nic
        złego o nich nie mówimy (ta niechęć jest wzajemna i trudno powiedzieć kto
        pierwszy zaczął,tę spiralę wzajemnych oskarżeń}.Pani mądra pisze ,że przez nich
        upada gospodarka, a co do cholery miliony Polaków nie mogą dać rady garstce
        Zydów jaka mieszka w Polsce- więc albo Polacy są tak głupi ,albo żydzi tak
        mądrzy{odpowiedzcie sobie sami}. Za wszystko zło na świecie ich obarczamy ,a
        może byśmy popatrzeli na siebie ,ale nie my przecież jesteśmy bez skazy,
        wszyscy powinni na s przepraszać.Pani współczująca ujmuje się za Arabami- no
        tak byle Arab analfabeta jest lepszy od wykształconego Zyda. Na koniec chcę
        powiedzieć, że nie uważam Zydów za naród wybrany,ani za szczególnie mi bliski,
        ale wkurza mnie zwierzęca nienawiść do jakiegokolwiek narodu{inaczej
        upodabniamy się do tych ,którzy głosili tę nienawiść}.Ajak byś się czuła gdyby
        jakiś palant chciał wymordować wszystkich Polaków?.
    • orzech_15 Obóz 18.03.05, 15:21
      Mam 15 lat a zdjęcia jakie zawarte są w tym porytalu wywarły na mnie takie
      wrażenie.Nie rozumiem tylko jednego jak zwykli ludzie mogli tak zabijać czy oni
      wogóle nie mieli serca poprostu to jest dla mnie zrozumiałe.
    • orzech_15 Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 18.03.05, 15:58
      Jestem pełen podziwu dla tych zdjęć ponieważ pokazuja jak ludzie czynili w
      dawnych czasach i pokazuja okrucieństwo ludzi w stosunku do siebie.tak naprawde
      te zdjęcia pokazują jak było w obozie że ludzie byli gożej traktowani niż
      zwierzęta i to przez drugiego człowieka. A także pokazuja ile można człowiekowi
      zafundować cierpienia.Myślę że potakim czymś co działo się w obozie ludzie nie
      będą tak postępować.A najlepszym dowodem jak tam było jest obejeżenie zdjęć
      zawartych tutaj mnie nie raz zakręciała się łza w oku.
    • orzech_15 Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 18.03.05, 16:02
      Zdjęcia te są najlepszym dowodem pokazującym jak Niemcy byli najokrutniejszym
      krajem i jak traktowali ludzi.Aby stać się niewinnym zaczeli burzyć budowle
      lecz naszczęście im to się nie udało bo teraz młodsze pokolenia mogą zobaczyć
      jak tam naprawde traktowano być może ich dziadków, pradziatkó.Wiem jak tam było
      naprawde z opowiadań wujka i nie życze nikomy aby takie coś jeszcze raz sie
      wydarzyło i aby ktos sie tam się znalazł bo z opowiadań działo się tam piekło.
      • horsefish Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 18.03.05, 16:52
        Jak z jesnej z Zakazanych Piosenek spiewano:
        "im kultura nie zabrania robić takie polowania"
    • monika1716 Re: KL Auschwitz-Birkenau - zdjęcia historyczne 26.03.05, 17:18
      jako tak młoda osoba interesuje sie 2 wojna swiatowa a szczegulnie Auschwitz-
      birkenau dlatego ze jest to bardzo interesujacy temat i powinien byc poruszany
      bardzo czesto poto zeby uniknac takiej sytulacji w dzisiejszych czasach pelnych
      zgrozy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka