Dodaj do ulubionych

Bardzo prosze o odpowiedz

IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 26.01.05, 22:56
2 pytania:

1. Jakie jest twoje zdanie na temat przemian ustrojowych w Polsce w roku 1989
czyli przejscia z komunizmu w gospodarke rynkowa?

2. Z czym kojarzy ci sie osoba Leszka Balcerowicza?

Bardzo prosze o powzne odp na oba pytania.
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • mr_watchman Re: Bardzo prosze o odpowiedz 26.01.05, 23:13
      Eee tam, było. Mam lepsze:
      1. Kto jest twoim idolem?
      2. Dlaczego Lenin?
    • Gość: belfer Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:15
      Sam sobie zrób to zadanie domowe, leniwcu!!!
    • leszek.sopot Re: Bardzo prosze o odpowiedz 26.01.05, 23:24
      ad.1 mam dobre zdanie
      ad. 2. z planem Balcerowicza
    • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:17
      1. och, och
      2. Z koniecznością odejścia
    • Gość: Rynek.szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 09:31
      1. Korea Polnocna lub Kuba wirtualną i aktualną ustrojową alternatywą
      2. Kim Djong Il lub Castro tez niekoniecznie muszą odchodzic
      • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:34
        ja naprawdę żartowałam, a ty taki poważny od rana
        • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 09:49
          No widzisz, coś narobiła. A przeciez Uczen z góry dziękował i bardzo prosił
          o "powazne odp na oba pytania".

I jak Cię tu poważać ? Zwazyłaś lekce oba niezwykle poważne pytania.
          • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:56
            nie domagam się szacunku na siłę, zwłaszcza w tym miejscu . Wyspałam się, piję
            poranną kawę przy kompie, mam wolne do niedzieli, czegóż chcieć więcej? mam
            nastrój do żartów. Zle? miłego dnia!
            • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 09:59
              ja naprawdę żartowałem, a ty nagle taka poważna
              • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:02
                Tak naprawdę,to ja w ogóle nie jestem poważna, dlatego jestem szczęśliwa.
                Czego i Tobie życzę.
                Japonki to mają dobrze - od rana zaraz w kimono!
                • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 10:11
                  > Czego i Tobie życzę
                  Ogolnie jestem szczęśliwy, w szczegolnosci pod wzgledem egzystencjonalnych.
                  Dobra wyzszego rzedu tez sa w moim zasiegu. Dziekuje ze zyczenia, to cenne.

> Japonki to mają dobrze - od rana zaraz w kimono!
                  A wiesz, niezupelnie. Spedzilem niedawno 2 miesiace w kraju kwitnacej wisni, i
                  mam o nim jak najlepsze zdanie. Tak sie sklada, ze miła mi Japonka (hmmm)
                  przywdziewała kimono dosc czesto, jako ze publicznie odprawiala rytual parzenia
                  zielonej herbaty, co w Japonii jest niemalze swietym obyczajem. I wiesz, ze
                  narzekala na wage kimona. Do tego te strasznie niewygodne drewniane chodaki i
                  jednopalczaste skarpety. Ale wizualnie rzecz prezentuje sie nadwyraz pieknie.
                  • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:14
                    byłeś w Japonii, fajnie masz! Ja zwiedziłam tylko Europę i Kanadę. Ale Japonia
                    też by mi się spodobała. Może kiedyś? Jestem optymistką. A buty dziewczyna
                    niech zdejmuje!Ogrzewanie podlogowe jest bardzo miłe.
                    • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 10:23
                      >> Japonia też by mi się spodobała.
                      Z pewnoscia. Nie chce Cie zasypywac truizmami, ale jest to szalenie piekny
                      kraj, szczegolnie na wiosne (ach te wisnie) i jesien (szczyt sezonu to X i XI).
                      Daruj sobie lato - parne i duszne. Zima - tylko dla amatorow narciarstwa, chyba
                      ze Okinawa (tropik). Uwaga na tajfuny (koniec lata) - sa wredne.
                      Czystosc i uprzejmosc - legendarne.

>> A buty dziewczyna niech zdejmuje!
                      Zdejmuje, zdejmuje. Miedzy innymi ...

To, ze jestes optymistką, podoba mi sie. Nie znosze narzekania na los swoj
                      marny.

• Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:30
                        no to jadę na narty!A czy tam w barach na stoku dają żurek w chlebku i golonkę
                        z rydzami( zapewniam, mogę się nawet obżerać, wszyscy mi tego zazadroszczą ).
                        Co prawda po kontuzji kolana jestem ostrożna, ale tam dopiero muszą być zjazdy!
                        PS Nie narzekam, cieszę się z tego, co mam, nie znoszę ponuraków bez powodu, a
                        sporo takich.
                        • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 10:51
                          Japonski odpowiednik Orbisu, JTB, zaprasza
                          www.jtb.co.jp/ski/
                          (nie, nie jestem ich agentem, ani niczyim innym)

A czy ponarciłaś juz w Kanadzie ? Whistler (BC) bije wszystko, od Bałtyku po
                          gór szczyty.

A'propos papu - hmm, zurek zamienią Ci na cienką zupke miso (bez wkladki) lub
                          znacznie bardziej pozywny udon (eintopf z makaronem i wkladkami).
                          Goloneczki zwyczajowo raczej nie uswiadczysz, choc udalo mi sie ja pozrec w
                          niemieckiej restauracji w Ginzie (Tokio). Ogolnie zarlo - cymes.

PS
                          Zawodowe ponuraki - brrr, ale takich tez ten ziemski padół płodzi. Szkoda, ze w
                          Polsce w nadmiarze.
                          • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:59
                            nie, byłam tam latem, jest pięknie. Nawet zdjęcia nam robili w różnych
                            miejscach, bo pierwszy raz - jak mówili-rodzinkę Polaków na wakacjach widzieli.
                            To było smutne . Tylko to. A kraj wspaniały, czysty, dobre jedzenie, mili
                            ludzie. Ceny przyzwoite.Chciałabym jeszcze do Arabów, ale nie pojadę, boję
                            się , obejrzę foldery.
                            • Gość: Rynek.Szminek Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: 206.54.158.* 27.01.05, 11:02
                              Elle, musze zrywac, bo szykuje sie na ... narty.
                              Przylapie Cie kiedys jeszcze, bo wiem, ze lubisz szminki. Paa.
                              • Gość: elle Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:05
                                miłego zjeżdżania, ja niedawno wróciłam , pooddychałam górskim powietrzem,
                                czuję się swietnie!Dziś zbyt pada. Hej, hej
    • Gość: krakus Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:54
      1. Wtedy musieliśmy zbierać stonkę, a teraz zapier… w Biedronce.
      2. Z przygłupem w waciaku i gumofilcach.
    • indris Re: Bardzo prosze o odpowiedz 27.01.05, 10:02
      1. Jak najgorsze. Z tym, że za przemiany ustrojowe nie uważam WYŁĄCZNIE
      wprowadzenia kapitalizmu. Zalicza się przecież do nich zniesienie cenzury i
      wprowadzenie bardziej autentycznych niż w PRL wyborów, zmniejszenie wszechmocy
      władzy i policji (zwłaszcza tajnej) i w ogóle likwidacja totalitaryzmu, co
      oceniam oczywiście jak najlepiej.

2. Z kapitalizmem w najgorszym tego słowa znaczeniu
    • Gość: Palnick Re: Bardzo prosze o odpowiedz IP: *.stenaline.com 27.01.05, 10:07
      1. Początkowo bardzo dobre. W miarę upływu czasu narastające zniecierpliwienie.
      Aż po rozczarowanie.
      Zgadzam się ze zdaniem hr. Koniecpolskiego który powiedział:

"Dla Polaków można czasem zrobić coś dobrego, z Polakami - nigdy"

2. Początkowo z ulgą na myśl, że wreszcie ktoś kompetentny i zdecydowany wyrwie
      kraj z ekonomicznej paranoi. W miarę upływu czasu rozczarowanie brakiem
      koncepcji działań po terapii szokowej. Ostatni okres - prezesura w NBP, to
      przykry etap upadku autorytetu rozmieniającego na drobne swoje zasługi w kasie
      Banku Światowego, MFW - ze szkodą dla Polski. Wady - dogmatyzm, capi upór, brak
      wrażliwości społecznej. Zalety konsekwencja, profesjonalizm. W sumie brak
      kwalifikacji na polityka, potwierdzony zniszczeniem UW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka