Gość: Rex Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:17 Uderz w stół a nożyce się odezwą (prof. Staniszkis) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawełek3 Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:19 gzdzie można znależć listę agentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:21 Panie prof.Kieres ! To co zrobil Wildstein to super granda i wyszukane zlodziejstwo. Pan musi zapobiedz kolejnym! Pan odpowiada za materialy w IPN! Byle gnojek zadny sensacji i popularnosci /taniej/nie moze niszczyc niewinnych ludzi !Przyklad pani prof.Staniszkis !A ilu sie jeszcze ukaze w obiegu ?i jakie maja szanse sie oczyscic ?Nikt im nie uwierzy !!! Jesli Pan nie skieruje sprawy tej kradziezy do prokuratury to bede podejrzewal ,ze Wildstein ukradl ten wykaz za Pana cichym przyzwoleniem ! A moze Romcio tez jest na liscie i jego tatus i Macierewicz i paru innych patriotow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:22 Trwa wymiana ciosów między SLD a PO. 1. Pionki sld padły, laufer oleksy poza tablicą, roszada królowej już była, chwieje się pozycja wieży... 2. Ale oto "lista wildsteina" kosi atakującego skoczka i paraliżuje manewr z prawej strony... Próba zamiany pól białych na czarne , przy obecnej widowni może przejść nie zauważona. I nawet z sędziami turnieju da się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensacja !!! Lista Wildsteina: Małysz agentem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:22 Jest na pozycji pierwszej na liście ! O k..., co to za plik ?, ktoś mi tu połaczył wyniki skoków z agentami, pewnie ktoś z redakcji sportowej pracował na moim komputerze. Bronek W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS Re: Lista Wildsteina: RYDZYK agentem !!! IP: *.dynamic.mts.net 30.01.05, 17:35 Taaak!!! rydzyk byl agentem szejka Jassina, mial doprowadzic do upadku katolicyzmu w Polsce i zaprowadzeniu islamu.Liczyl ,ze zostanie ajatollahem,niestety Jassin wybral 40 dziewic i po prostu olal rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsum Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 30.01.05, 17:27 Przeczytałem sporo z tych komentarzy i pierwsze wrażenie, że ci wszyscy komentujący mają w granicach 15-25 lat, więc co za tym idzie GÓWNO wiedzą o "komuszkach", "ubekach", "zbrodniach komuszo-ubeckich" itd., itp. A i ciasnota umysłu daje mocno znać o sobie, jakiś taki mikrocephalizm u tych PT komentujących. Jednocześnie zastanawiam się dlaczego ci wielcy zwolennicy inkwizycyjnej lustracji chcą lustrować tylko od 1945 roku a nie od 17 września 1939 No i na koniec, czyż nie kościół katolicki dał im przykład ŚWIĘTĄ INKWIZYCJĄ jak i kogo lustrować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miner Obrzydliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:28 Sposób w jaki GW zrobiła wokół "listy Wildsteina" szum, tylko po to aby go zaraz potem "wyciszać" jest już klasyczny. Ludzie zebrani wokół tej gazety są zbyt umoczeni w mrokach PRLu - dlatego zrobią wszystko by zohydzić reszcie idde lustracji. Wystarczylo patrzec na zachowania Wildsteina w ciągu ostatnich tygodni zeby wiedziec czemu zdecydowal sie na opublikowanie listy. Nie wiem tylko dlaczego Pani Staniszkis, osoba racjonalnie mysląca uderza w tak absurdalnie histeryczne tony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk [...] IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypostkomuch Re: IP: *.b.pppool.de 30.01.05, 17:29 To sa wlasnie dalekosiezne konsekwencje braku konsekwentnej i odwaznej dekomunizacji panstwa po roku 1989! Nie chodzi przeciez o to, czy ktos te nieszczesna liste wyniosl lub nie-lecz o to ze w ramach postkomunistycznej poprawnosci politycznej(ktorej glownymi filarami sa m.in."Gazeta Wyborcza" oraz gadzinowka Urbana (slowa krytyki na temat jej dziennikarskich metod nigdy w GW and TVPublicznej nie znalazlem!)lecz o zlamanie tego niedemokratycznego ukladu,ktory rozklada panstwo!Cywilna odwaga Wildsteina lub kogokolwiek kto odwazy sie publicznie i konsekwetnie go w watpliwosc poddawac wywoluje natychmist histerie pseudo-humanitarna!Rzekomi obroncy cywilnych praw jednostki rodem z elit Rywina powinni z jednakowa konsekwencja dochodzic prawdy na temat tysiecy cywilnych i biologicznych ofiar komunizmu w Polsce!Przestepstw ktore nigdy nie zostaly (moralnie lub karnie)rozliczone oraz nawet nazwane! Bravo Bronku, walcz dalej o lepsza odklamana Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolę sex w łóżku Mam w d... lustrację i Wildsteina ! Idę wydawac mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:30 moje cięzko zarobiene pieniądze, której to przyjemności nie zakłóca mi żadne palanty ani z lewa, a niz prawa. dajecie się wodzić tym potłuczonym politykom i dziennikarzynom pożal się boze, tym zyciowym nieudaczynnkom. Jak was to bardziej podnieca niz sex to czas udać się do lekarza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Polak WILDSTEIN - od dzisiaj jesteś dla mnie autorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:31 Chcą cię zniszczyć - ci którym zalezy na ukryciu prawdy. Ale to im się nie uda. Prawdziwi Polacy cię obronią - trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.clubnet.pl 30.01.05, 17:32 Nie dowiecie się z programu,ani z bieżących zapowiedzi TW /nie,nie to tylko skrót od Telewizja Wyznaniowa/,że Kabaret Olgi Lipińskiej może być nadany dzisiaj o 21.40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobola Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.c151.petrotel.pl 30.01.05, 17:42 a dla mnie ta lista' to lista wildschweina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o\ Niezaleznie od koniecznosci udostepnienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 17:38 teczek, pan Wildstein zrobil zadyme w stylu Piotra Ikonowicza, Jerzego Urbana i im podobnych. Student dziennikarstwa I roku moze popelnic taki blad, ale dziennikarz Wildstein powinien przewidziec, ze puszczona w obieg lista (bo puszczona), zacznie zyc swoim wlasnym zyciem. Lacznie z chrztem - "ubecka lista". Poza tym pan Wildstein okazal sie byc malo kulturalnym czlowiekiem. Na pytanie, czy nie czuje sie nie w porzadku w stosunku do Pani Staniszkis odpowiedzial, ze przykro mu z powodu J. Zakowskiego. Zadnego "przepraszam", "przykro mi". Rece opadaja. Widac w teczkach nie jedno g... tkwi, a teraz jeszcze jedno plynie i krzyczy: "To ja ujawnilem". Obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zydokomuna Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.interpc.pl / 193.25.186.* 30.01.05, 17:40 Kolejny zyd chce opluwac prawdziwych polakow. Wildstein jedz do Izraela i tam se kradnij listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 20:58 to ty nie możesz tego znieść, że zdrada została dokonana, więc przyjdzie się tobie spakować gościu podszyty pod nikiem żydokomuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Wildstein jest beszczelny... IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:41 Pan Wildstein to dzis byl moim ulubionym dziennikarzem, jego poglady byly mi zawsze bliskie, ale to co mowil w programie Zakowskiego(ktorego nie cenie) to skandal!!! Zachwoywal sie jakby pozjadal wszystkie rozumy, zacietrzewienie siegnelo zenitu... , niestety pan wildstein popada w psychoze na ktora cierpi Macierewicz. Wszedzie widzi agentow a a chec pseudo-lustracji nie pozwala mu rozsadnei myslec..... Szkoda bo zawsze cenilem tego pana. P.S Jestem zwolennkiem lustracji, ale nie moze sobie tego kazdy robic na wlasna reke...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wildstein jest beszczelny... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 20:45 A dlaczego Pan W. nie może tego robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:43 Chyba to jest pouczająca bajka o Bronku, co chciał zrobić lustrację. Ale umiał tylko wypuścić demony, nie wiedział zaś, jak nad nimi zapanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silisaw Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.25.11.vie.surfer.at 30.01.05, 17:45 Wolość słowa to nie to samo co samowola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.mikrus.pw.edu.pl 30.01.05, 17:45 Złodziej i tyle. Tłumaczenie, że to własność publiczna a nie tylko IPN jest bez sensu. Wyniusł tą listę bez pozwolenia i potajemnie - ukradł. Inny przykład: w urzędach są komputery. Urząd to "własność" całej społeczności, więc mogę sobie jeden taki komputer w nocy wynieść? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 21:07 Gość portalu: greg napisał(a): Urząd to "własność" całej społeczności, > więc mogę sobie jeden taki komputer w nocy wynieść? Greg, mylisz pojęcia, ale to typowe dla jednej z nacji mieszkającej w Polsce. Wildstein nie ukradł komputera, on rozpowszechnił dane z komputera, które wklikali ludzie za nasze pieniądze, dla naszego dobra.... a że nie bardzo spieszno im bylo się z ludem podzielić, co groziło manipulowaniem w dalszym ciągu, więc im prędzej te dane ujrzały światlo dzienne tym lepiej.... rzecz jasna nie dla osób, które były w coś wmieszane, a że tych osób sporo było i głównie tych ze świecznika, więc podniósł sie wielki raban i próba oskarżenia BW o kradzież intelektualną, jak ją nazywa nałęcz.... hahahhaaaaaa intelektualną bc mogłaby, gdyby to twórczośc prywatna nie była..... ale ptrywata do tego stopnia funkcjonuje, że już dane w państwowym komputerze, wpisywane za pieniądze społeczeństwa są wartością intelektualną ..... my nie chcemy takich intelektualistów..... czas na nowy, uczciwy, choć może nie tak płodny intelektualizm Odpowiedz Link Zgłoś
kanya lustracje i lincze 30.01.05, 17:45 Wildsteinowi się w głowie poprzewracało i postanowił zostać narodowym bohaterem. A teraz, kiedy okazało się, że jego czyn heroiczny był raczej nieprzemyślany, Wildstein kopie i wierzga, bo przecież nikt nie lubi przyznawać się do głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:46 Zastanawiam się, jak taki człowiek jak Wildstein, niegdyś zasłużony, w dodatku mason - a więc ktoś poważnie traktujący kwestie etyczne - może się tak zeszmacić. Publicznie rżnąć głupa, udając że nie wie, dlaczego rozesłał ten katalog nazwisk i sugerować, że miał dobre intencje... Malutki człowieczek, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuuuda zastanawiam się, kogo to może podniecać? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 17:51 Co z tego, że jakaś lista nazwisk została opublikowana? Nie donosiłem, nie obchodzi mnie to kto na mnie donosił (jeśli w ogóle), więc na wieść o jakiejś kolejnej liście agentów i nie-agentów używam pilota od telewizora. A pomyśleć, ile nieujawnionych dotąd agentów jest w książce telefonicznej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: zastanawiam się, kogo to może podniecać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:54 Słusznie, tylko co będzie, jeśli się okaże, że nie donosiłeś, ale masz teczkę, a jakiś Wildstein ogłosi, że pewnie byłeś TW? Nadal będzie Ci nudno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojket Re: zastanawiam się, kogo to może podniecać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:54 ale mnie np. bardzo obchodzi, przez kogo mialem przechlapane życie i do dzisiaj sie nie pozbieralem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albatrix Wildstein to Giertych dziennikarstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:51 To, co zrobił Wildstein z "Rzeczpospolitej" (czy to w ogóle gazeta polska?), to skandal. Ten pan z zawodu, który uprawia czyni narzędzie do nieetycznych działań. Za komuny dziennikarze (nie wszyscy!!) dmuchali w trąby komuszych ideologów, a dziś dziennikarze (niektórzy!!) roszczą sobie prawo do bycia ponad prawem i decydowania o czyimś życiu. Nie wiem co jest gorsze. Wildsteinowi trzeba uświadomić, że jest zakałą tego zawodu. I naprawdę szkoda dziennikarzy, którzy próbują rzetelnie objaśniać i pomagać czytelnikom w zrozumieniu zawiłośći tego świata. Widać, że również w dziennikarze zazdroszczą Giertychowi metod działania. To juz naprawdę dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWps."Gonzo" Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 17:52 Kochani tajni współpracownicy! Nie ma się czego wstydzić. To bardzo dobrze o was świadczy, że pomagaliście ówczesnej władzy, jakakolwiek ona by nie była. Obecnie też tysiące naszych obywateli współpracuje z ABW(wcześniej z UOP) i policją, nawet często nie wiedząc, że są zarejstrowani jako źródła informacji. Ci, co was potępiają niby biegali z karabinami po lesie w tamtym czasie i walczyli przeciw Ruskom tak...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.05, 17:54 Jeśli Pani Staniszkis myśli, że się oczyściła na wizji, to się grubo myli. Ona była po prostu żałosna. Szkoda mi jej. Oczyścić się może przed niezawisłym sądem a nie w redakcji TV. Póki co, Ona jest teraz dla mnie TW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie-naiwny Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.05, 18:32 Dla mnie kazdy na tej liście jest TW. I jeśli sąd "oczyści", to będzie tylko znaczyło, że sędziowie są przekupni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof O Gazeta agenta Maleszki straszy ludzi lustracją IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 17:55 Gazeta zatrudniająca agenta nie zwerbowanego szantażem, ale działającego z przekonania - Maleszki, gra larum. Jak to?. To nie tylko pomazańcy systemowi, w rodzaju członków komisji Michnika (jesień 1989, kto to jeszcze pamieta?) będą mogli znać prawdę? Już nie tylko Michnik będzie wiedział kto był agentem i nie tylko Michnik może coś wynosić z archiwum, tylko jakiś zwykły Bronisław. Pora umierać Odpowiedz Link Zgłoś