solidors Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:09 Cale szczescie ze sie wyprowadzilam z tego kraju bo mi rece opadaja jak czytam takie wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hydy a czy taka nazwa partii jest na miejscu? 16.02.05, 10:14 czy Episkopat nic nie powie nt.??? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk1 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:13 Ciekawe jak sie beda nazywali mamy juz neonzistow giertycha "mlodziez wzechpolska " ci sadzac po patronce powinni nazwac sie "krzyzacy" Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Po co konkurencja? 16.02.05, 10:16 Wierze w ideały ale po robić konkurencję LPRowi?? Ojcowie, róbcie co robicie prowadzcie ludzi do prawdy poprzez media ale politykę oddajcie politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkusm Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:16 I będziemy mieć Ministerstwo Różańca Świętego. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
krusek.fm i babcie w moherowym berecie jako premiera, 16.02.05, 12:23 która będzie marionetką w rękach niejakiego ojca dyrektora, a potem wyprowadzą nas z UNII i wysscy będą się z nas śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:19 Mogłoby się wydawać, że w dzisiejszych czasach nieiwele rzeczy może przerażać, ale wizja powstania Partii Maryja jest dla mnie bardziej przerażające niż wszystkie horrory razem wzięte. Po prostu na fanatyzm, ignorancję i przekonanie o własnej racji jest nie do opanowania. A słowo tolerancja w takich formacjach należy do indeksu ksiąg zakazanych. Wg mnie działalność tego typu formacji jest tak zbliżona do działalności formacji nazistowskich, że w świetle polskiego prawa winna być zakazana Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:19 Nie mozno nie zabierac glosu w tak waznej sprawie jaka jest,powstanie nowej partii.Ale powstanie partii Swietej Maryji jest katastrofa dla Narodu Polskiego i dla Polski.Wszystko co pisza o obiecankach w przyszlosci jest poprostu nie prawda,inikt,zadna partia nie moze inie podejmie sie obiecywac takie fory. Glupie i prymitywni beda ci ktorzy beda glosowac na te partie,bo bedzie to partia czysto nacionalistyczna,faszystowska,kleru zacofanego,na wzor Humejniego z Persji.kto chce niech sprobuje,ale niechaj pozniej przypomni sobie,ze OSTRZEGALEM,a dzieciom swoim niech tlomacza,ze za glupote sie placi. Odpowiedz Link Zgłoś
nash78 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:20 radio maryja? partia maryjna? jeśli dojdzie do tego absurdu, to niech Bogowie mają nas w swojej opiece. Nie wyobrażam sobie tego starczego tłumu fanatyków ojca Rydzyka jako reprezentantów narodu polskiego. "Ruch" ojca rydzyka juz dawno powienin zostać uznany za sekte religijną i prawnie rozbity w drobny pył. Odpowiedz Link Zgłoś
krusek.fm OJCIEC RYDZYK BEDZIE PREZYDENTEM , 16.02.05, 12:20 A JEDNA Z BABć W MOCHEROWYM BERECIE BEDZIE PREMIEREM, rząd stworzą redemptoryści , wszędzie będzie czarno od sutann księży, ja wyjeżdżam ................ :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
marekkoz Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:24 Bóg "umarł" już dawno, teraz "psychole od Rydzyka" chcą w spektakularny medialny sposób "uśmiercić" Maryję. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslaw13131 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:25 Jestem wierzącym i praktykującym katolikiem,ale na oszołomów od Rydzyka głosował nie będę.Rydzykowi przypominam że miejsce księdza jest w kościele ,a nie w parti.Wiele łask w życiu,lecz samych gromów z nieba w parti.Serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:25 Deklaracja wyborcy: Wiem, że każdemu wolno się zrzeszać, zakładać partię itp., ale ja jako wyborca mam dość rozdrobnienia, czekam na porządkowanie "rynku" politycznego, żeby byli i socjaliśći (sojaldemokraci) - nie mylić z postkomuną, socjalibeałowie (UW+ ...?), chadecy, liberałowie, narodowcy. Nie mam zaufania do hybryd jak np. Samoobrona, czy też ten nowy "twór". Odpowiedz Link Zgłoś
seneka111 Trochę rozwagi w tym co czytacie!!! 16.02.05, 10:25 Zdecydowanie protestuję przeciwko włączaniu jakiejkolwiek organizacji harcerskiej do struktur teoretycznie tworzonej partii. Bez względu na zbliżenie z Kościołem ŻADNA organizacja harcerska nie jest w jakikolwiek sposób związana z polityką, są to organizacje o charakterze społecznym, zajmujące się wychowaniem młodzieży. Z założenia są apolityczne a poglądy ich członków są indywidualną sprawą każdego z nich. Zadna jednostka harcerska (czy to ZHP, ZHR czy innych) nie może (i sądzę że nie chce) anagżować się w jakimkolwiek ugrupowaniu politycznym. Ciekawe, czy autorzy artykułu zastanowili się nad tym co napisali przed jego opublikowaniem!!! Podane tam stwierdzenia godzą w dobre imie harcerstwa w ogóle. Czy w ogóle ktoś się nad tym zastanowił? Odpowiedz Link Zgłoś
krusek.fm RATUJ SIE ...TEOKRACJA NAS POżRE 16.02.05, 12:16 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
dario.slupsk Prawda.... 16.02.05, 13:47 Ja jestem młody i na wielu się rzeczach nie znam,ale jedna prawda jest mi znana.Tylko kłamstwo i fałszywa religia,"pseudoreligia",potrzebuje opry i poparcia władz świeckich,w naszym przypadku,tego,opłakanego,idiotycznego rządu.Natomiast -prawda- nie ostoi się sama,nie potrzebuje mediów,ani żadnych koneksji politycznych,by trafić do drugiego człowieka.Powiem szczerze i z czystym sumieniem;nie chcę mieć nic wspólnego z tym "pseudokosciołem" i z taką wiarą.To się wszystko mija z celem.Czekam na komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.zak Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:26 Witam wszystkich. Jestem katolikiem, ale po tym co tu czytam, to powoli "tracę wiarę". Osobiście uważam, że Kościół nie powinien "mieszać" się do polityki. Przecież osoby duchowne nie przechodzą w seminariach żadnego przeszkolenia politycznego - więc "z czym do ludzi???" - gdzie oni się pchają???!!! A o. Tadeuszek to jest według mnie największy "oszołom" wśród nich wszystkich. Nie wystarcza mu radio, nie wystarcza mu telewizja (tandetna, ale jest), teraz jeszcze chce się wzbogacić w Sejmie - pewnie z ambony sejmowej będzie przypominał numery kont bankowych swojego radia i telewizji, no i wzroście nam oglądalność obrad w telewizji publicznej. Nie wystarcza mu już nawoływanie rzeszy słuchaczy i telewidzów ze swoich środków przekazu, teraz chce jeszcze kompromitować Polskę na całym Świecie poprzez media publiczne. Rząd nie wchodzi w kompetencje Kościoła, a dlaczego Kościół wchodzi w kompetencji Rządu??? Apeluję do wszystkich - idźmy na wybory i nie dopuśćmy do władzy o. Tadeuszka. Może na naszej scenie politycznej nie dzieje się dobrze, ale z nim będzie jeszcze gorzej. Połączmy siły, a na pewno nam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
pype Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 12:29 Dlaczego? dlaczego?... Oni od dawna wiedzą, że ta wiara to ściema, dawno przestali wierzyć, ale jak widzą tyle bydła, które przynosi im w zębach kasę - to wierzą w kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Póinteligenci??? 16.02.05, 10:27 Wychowani na czytaniu GW, bez wyobraźni, zarazeni michnikowym jadem...zal mi was. Tyle tu nienawisci do drugiego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Science Fiction 16.02.05, 10:28 Działalność o. Rydzyka przypomina mi filmy science fiction, w których bohater postanowił zapanować nad światem. Co będzie jeśli temu szaleńcowi to się uda? Może powinno się powołać komisję parlamentarną do wyjaśnienia kto finansuje Radio Maryja i kto stoi za o. Rydzykiem? Dzisiaj taką propozycję prawdopodobnie poparłaby nawet LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: kto finansuje kto stoi za Rydzykiem? dobre he 16.02.05, 11:23 Za O.Tadeuszem Rydzykiem stoją miliony Polaków. Z grubsza szacując, ponad 10 milionów ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:32 Najpierw bylo smiesznie, teraz robi sie strasznie. ________________________________________ Tylko merdania psiego ogona nie mozna kupic za pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
edapawel Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:35 chyba rydzyka pogieło jak oni wygrają wybory to armia mocherowych beretów zabroni napewno internetu Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:48 nie martw się,jak zabroni zejdziecie do podziemia ojcowie w konspirze działali, co wy gorsi? tak pogonicie rydzyka, ze się zatrzyma na białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
photo8 Czy prima aprilis jest już dzisiaj? 16.02.05, 10:36 Już to widzę. Spikerka w tv w moherowym berecie, wszystkie chłopy we flanelowych koszulach w kratkę i krawat w paseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Dowcip Stulecia 16.02.05, 10:37 RYDZYK Premierem , Glemp - Prezydentem ; Glodz - ministrem spraw zagranicznych, Jankowski - ministrem spraw wewnetrznych ITD! To bedzie ekipa! Dowcipami przebije Platforme Obywatelska! Nasz kraj czekal na to kilka wiekow!Slyszalem , ze posiedzenia rzadu beda sie odbywac w Czestochowie Dyrektywy z Watykanu /po Moskwie i Waszyngtonie/! Superb!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.te Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:37 jeszcze tego nam brakowalo..przeciez jest juz lpr..i inne takie...PARTI MARYJA DZIEKUJEMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrianollo Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:39 ZDELEGALIZOWAĆ KOŚCIÓŁ !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
petucha Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:50 A do pracy społecznej niech się wezmą te czarne sutanny, niech tworza domy dziecka itp i je utrzymują a nie do polityki się pchają!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukoo Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:54 Tylko niech uważają, bo w ZHP i ZHR jest sporo cyklistów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lelek44 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 10:55 Maleszka na przywódcę partii i po igrzyskach Odpowiedz Link Zgłoś