create 26.02.05, 18:02 szczególnie z najszkodliwszym członem AWS-u w postaci LPR-u. info.onet.pl/1060135,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk.log Re: PO-PiS zawsze to lepsze od AWS-u 26.02.05, 18:05 Jeśli różnica np: miedzy dżumą a cholerą istnieje to tylko mogę się z Panem(ią) zgodzić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
create bez przesady 26.02.05, 18:08 przynajmniej wiadomo kto to jest, a AWS to był taki zlepek niewiadomo czego, z niewiadomo czym. Jest to jakis krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: bez przesady 26.02.05, 18:15 Chyba ucieczka do przodu. Ale w sumie trudno bedzie przebic SLD w aferach i kunktatorstwie,wiec szanse maja wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
create ja tam zawsze byłem optymistą 26.02.05, 18:19 jak dochodził do władzy AWS, pozniej SLD i zawsze sie zawodziłem , okazywało się że jakby za wczesnie jeszcze na zaznajominie sie polityków z pojęciem dobra wspolnego. A teraz, nadal żyję nadzieją , jak każdy głupi, że PO i PiS beda sie kierować ideałami a nie tylko popierać swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: ja tam zawsze byłem optymistą 27.02.05, 21:23 create ! A rządy Kaczyńskiego w Warszawie to co ? Nie TKM ? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: ja tam zawsze byłem optymistą 27.02.05, 23:30 a jakie konkretnie posunięcia. Po Kaczyńskim spodziewałem się gorszego. Moim zdaniem trochę się ucywilizował Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log bez przesady ??:)) 26.02.05, 18:37 -"Jest to jakis krok do przodu." - po ustawieniu kraju na skraju "czarnej dziury" przez miedzy innymi polityków POPiS (w większośći swej wywodzących się z AWS). :)) Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: PO-PiS zawsze to lepsze od AWS-u 26.02.05, 18:05 create napisał: > szczególnie z najszkodliwszym członem AWS-u w postaci LPR-u. > info.onet.pl/1060135,11,item.html No ba! Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: tera TKM 26.02.05, 19:59 to hasło lewica w 1993 roku wymysliła a ściśle PSL Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: tera TKM 26.02.05, 20:03 -"to hasło lewica w 1993 roku wymysliła a ściśle PSL" P. platformiak nie zadzieraj Pan z Kaczorem, jego to jest "TKM". :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Nadzieja, ze PiS bedzie kontrolowal PO i LPR 26.02.05, 19:13 Koalicja PiS, PO i LPR jest nieunikniona po nastepnych wyborach. Nadziueja w tym, ze PO i LPR beda sie balansowaly a PiS bedzie mogl wymusic w ten sposob patriotyczna polityke rzadu. PO tez bedzie musialo sie pozbyc najzagorzalszych entuzjastow Eurokolchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Nadzieja, ze PiS bedzie kontrolowal PO i LPR 26.02.05, 20:01 prędzej izrael pogodzi się z palestyna niż LPR będzie w rządzie z PO... to dwa różne światy jak w piosence Kultu. Uw teraz rośnie w sondażach to może być ten 3. Odpowiedz Link Zgłoś
create to nie moja nadzieja 27.02.05, 10:28 nie zbudujemy silnej Polski na hasłach "patriotyczna polityka" Mimrat nie bądź śmieszny. EU to nie kołchoz tylko własność prywatna i przedsiebiorczosc. a lpr niech sie zajmie budowaniem przyjazni z rosja Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Będzie gorzej. 27.02.05, 11:02 W czasach rządów AWS była radosna twórczość naiwnych ideowców, teraz będzie też twórczość ale na pewno nie radosna. Wtedy był prezydent Kwaśniewski wetujący najgłpsze ustawy (np. o powszechnym uwłaszczeniu) teraz go nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Będzie gorzej. 27.02.05, 11:31 piotr7777 napisał: > W czasach rządów AWS była radosna twórczość naiwnych ideowców, teraz będzie też > > twórczość ale na pewno nie radosna. Wtedy był prezydent Kwaśniewski wetujący > najgłpsze ustawy (np. o powszechnym uwłaszczeniu) teraz go nie będzie. Vetujący najglupse ale i najlepsze reforma podatkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Będzie gorzej. 27.02.05, 11:46 > Vetujący najglupse ale i najlepsze reforma podatkowa) To prawda, ale to była reforma raczej Balcerowicza i Unii Wolności niż AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
create pozostaje zawsze Trybunał Konstytucyjny 27.02.05, 20:48 pozatym ktokolwiek nie byłby prezydentem będzie miał aspiracje i sądze że będzie korzystał w wiekszym czy mniejszym stopniu ze swoich uprawnień Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Będzie gorzej. 27.02.05, 23:22 piotr7777 napisał: > > Vetujący najglupse ale i najlepsze reforma podatkowa) > To prawda, ale to była reforma raczej Balcerowicza i Unii Wolności niż AWS. niestety AWS teżjej nie poparl.... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 PO się rozleci 27.02.05, 11:55 Przecież jest to najbardziej amorficzne ciało w tym związku. Rokita bardziej pasuje do PISu, ale tam zaraz by się pożarł z Kaczyńskimi, dlatego tkwi w PO. Część liberalna PO wyjdzie z partii i połączy się z grupą Hausnera i UW. Ale to za czas jakiś, gdy zaczną się kłopoty. Dzisiaj jest wszystko cacy... ale AWS przed wyborami też wyglądał na monolit. To co proponują Kaczyńscy i PO jest ze sobą nie do pogodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
create AWS nigdy niebył monolitem,ani na taki niewyglądał 27.02.05, 20:49 wszyscy wiedzieli że głosują na porozumienie ściśle wyborcze, komitet wyborczy, a PO jest jedną partią Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: PO się rozleci 27.02.05, 23:24 herr7 napisał: > Przecież jest to najbardziej amorficzne ciało w tym związku. Rokita bardziej > pasuje do PISu, ale tam zaraz by się pożarł z Kaczyńskimi, dlatego tkwi w PO. > Część liberalna PO wyjdzie z partii i połączy się z grupą Hausnera i UW. Ale to > > za czas jakiś, gdy zaczną się kłopoty. Dzisiaj jest wszystko cacy... ale AWS > przed wyborami też wyglądał na monolit. > To co proponują Kaczyńscy i PO jest ze sobą nie do pogodzenia. W każdej partii są frakcje, w PO naszczescie tylko 2 a rokita mimo że jest tzw. Leaderem to nie am za duzego poparcia dołów ani struktur. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 dokładnie 27.02.05, 23:45 Wszyscy politolodzy to powtarzają , ale do niektórych na tym forum nie przemówisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: PO się rozleci 27.02.05, 23:48 W trojmiescie liberalowie zostali wyatowani przez kolegow z bylego AWS i SKL w zasadzie ze wszystkich wplywow w gminach i spolkach od gmin zaleznych. Nie przejawiaja jednak ochoty do powrotu do UW czy do PD (choc to moze teraz trudno odgadnac). Jest tak, ze w zbyt "nieelaganckim" stylu sie zegnali i byc moze nie widza szans na powrot i nie maja ochoty na kajanie sie. Zreszta malo kto ich przywitalby z otwartymi rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki.and.zawacki Re: PO się rozleci 27.02.05, 23:50 leszek.sopot napisał: > W trojmiescie liberalowie zostali wyatowani przez kolegow z bylego AWS i SKL w > zasadzie ze wszystkich wplywow w gminach i spolkach od gmin zaleznych. Nie > przejawiaja jednak ochoty do powrotu do UW czy do PD (choc to moze teraz trudno > Bredzisz. > odgadnac). Jest tak, ze w zbyt "nieelaganckim" stylu sie zegnali i byc moze nie > > widza szans na powrot i nie maja ochoty na kajanie sie. Zreszta malo kto ich > przywitalby z otwartymi rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: PO się rozleci 27.02.05, 23:53 Znasz kogos w Trojmiescie, ze twierdzisz iz nie ma podzialu na liberalow i reszte? Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki.and.zawacki Re: PO-PiS zawsze to lepsze od AWS-u 27.02.05, 23:49 create napisał: > szczególnie z najszkodliwszym członem AWS-u w postaci LPR-u. > info.onet.pl/1060135,11,item.html Z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś