Dodaj do ulubionych

Chce leciec do Polski w Lipcu

30.03.05, 23:20
Chcialbym sie zapisac do SLD,czy to jest mozliwe dla Kanadyjczyka Polskiego
pochodzenia.Do tego namawia mnie moj syn ktory na Universytecie Torontonskim
jest w grupie Socjalistycznej.Dalej posiadam obywatelstwo Polskie.
Obserwuj wątek
    • bladatwarz MOZESZ SIE ZAPISAC PRZEZ INTERNET 30.03.05, 23:22
      LEPIEJ TU NIE PRZJEZDZAJ.
      • grom3 Re: MOZESZ SIE ZAPISAC PRZEZ INTERNET 30.03.05, 23:25
        Dlaczego odradzasz mi przyjazd do Polski,czy tam trzeba czolgac sie przed
        klerem.Podaj mi link do SLD chetnie pomoge im w wyborach w Polsce.
        • bladatwarz Re: MOZESZ SIE ZAPISAC PRZEZ INTERNET 30.03.05, 23:45
          > Dlaczego odradzasz mi przyjazd do Polski,czy tam trzeba czolgac sie przed
          > klerem.
          TU JEST WOLNY KRAJ. MOZESZ SIE CZOLGAC PRZED KIM CHCESZ.

Podaj mi link do SLD chetnie pomoge im w wyborach w Polsce.
          NIE ZNAM I NAWET NIE MAM ZAMIARU GO SZUKAC.
          • polonus7 do LPR i rydzaka tez mi tu nie podawac linkow ! 30.03.05, 23:48
          • neceser [...] 31.03.05, 03:06
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • malaszaramysz Re: MOZESZ SIE ZAPISAC PRZEZ INTERNET 31.03.05, 16:44
          Google w Kanadzie nie działa? Wpisz w wyszukiwarkę i gotowe:-)

• grom3 Re: MOZESZ SIE ZAPISAC PRZEZ INTERNET 01.04.05, 00:07
            malaszaramysz juz znalazlem strone SLD dziekuje za informacje zapisze sie i
            namowie polonie Kanadyjska aby ich poparla.
    • kropekuk Nie musisz sie zapisywac - wystarczy, ze pokazesz 31.03.05, 03:12
      swa stara legitymacje PZPR - to kontynuatorzy ...
      • t324911 Re: Nie musisz sie zapisywac - wystarczy, ze poka 31.03.05, 03:21
        Moze nawet dadza ci twoj stary numer czlonkowski . Jedna uwaga . Jadac nie
        zapomnij dobrych butow bo po wyborach zapowiada sie na polowanie z nagonka na
        takich jak ty .
        • kropekuk ;) 31.03.05, 03:32

• neceser [...] 31.03.05, 06:19
      • jeanie_mccake Re: Nie musisz sie zapisywac - wystarczy, ze poka 01.04.05, 00:13
        kropekuk napisał:

> swa stara legitymacje PZPR - to kontynuatorzy ...

A ty, sassenachu, kiedy ostatni raz byles w Polsce?
        • grom3 Re: Nie musisz sie zapisywac - wystarczy, ze poka 01.04.05, 00:22
          Nigdy nie mialem legitymacji partyjnej o przepraszam raz namowili mnie do parti
          liberalnej,na zebraniu zobaczylem jak sie kloca o pieniadze i stanowiska zaraz
          sie wypisalem.W Polsce bylem 6 lat temu na pogrzebie,nawet mi sie podobalo
          tylko szok jak zobaczylem Lichen takiego kiczu dawno nie widzialem.
          • bladatwarz To kicz regionalny 01.04.05, 00:36
            U Was w Kanadzie moze takiego nie ma, ale to kwestia ofiarnosci wolnych ludzi.
            Chcieli kicz to sobie kicz zbudowali za swoje wlasne pieniadze.
            • grom3 Re: To kicz regionalny 01.04.05, 00:43
              bladatwarz jestes w bledzie polonia Kanadyjska tez na ten kicz slala
              pieniadze,pisze kicz poniewaz przed przylotem do Polski zwiedzalem Katedre sw
              Anny pod Quebec city.Piekna budowla i wykonanie,w Licheniu widzialem ze klada
              cegle nierowno mowie do robotnika czemu taka fuszerke odwalaja,a on mi mowi jak
              kosciol placi tak ma.
    • genefski [...] 31.03.05, 03:38
      • grom3 Przyjezdzam 31.03.05, 13:42
        Mowcie co chcecie ale ciagnie mnie do Polski przyjezdzam i zapisuje sie do
        SLD,mysle ze bede w stanie im duzo pomoc.
        • lauriane Re: Przyjezdzam 31.03.05, 13:59
          grom3 napisał:

> Mowcie co chcecie ale ciagnie mnie do Polski przyjezdzam i zapisuje sie do
          > SLD,mysle ze bede w stanie im duzo pomoc.
          L. A masz wasy jak Janik, potrafisz poslugiwac sie mowa polska jak Dyduch,
          umiesz glosowac na 4-ry rece, znasz rosyjski, wreszcie czy potrafisz tak po
          prostu krasc ev. korumpowac?
          Jesli tak masz moje blogoslawienstwo jak grom z jasnego nieba!
          J.C.
          • grom3 Re: Przyjezdzam 31.03.05, 15:17
            lauriane wasy mam po polsku mowie dobrze glosowac umie jezyk rosyjski znam
            wladam biegle angielski wegierski niemiecki hindu troche wloski francuski
            hiszpanski problem krasc nie umie jak rowniez korumpowac.Ale nauczylem sie od
            Ojcow Oblatow w Kanadzie jak sie oszukuje kradnie korumpuje,mysle ze kosciol w
            tym teraz prym wiedzie.Pozdrawiam
            • lauriane Re: Przyjezdzam 31.03.05, 15:37
              grom3 napisał:

> lauriane wasy mam po polsku mowie dobrze glosowac umie jezyk rosyjski znam
              > wladam biegle angielski
              L. No jak umie, to niech juz umie.....
              wegierski niemiecki hindu troche wloski francuski
              L. Kaziutek, tak znasz biegle hindu, jak jak albanski....A troche, to jak tez
              conajmniej 7-ma wladam....
              > hiszpanski problem krasc nie umie jak rowniez korumpowac.Ale nauczylem sie od
              > Ojcow Oblatow w Kanadzie jak sie oszukuje kradnie korumpuje,mysle ze kosciol
              w
              > tym teraz prym wiedzie.Pozdrawiam
              L. Masz problem z logika, w jednym zdaniu masz "problem krasc nie umie", a
              zaraz potem piszesz, ze sie naucyles od Ojcow Oblatow...
              Taki to figlarz z Ciebie....
              J.C.
              • grom3 Re: Przyjezdzam 31.03.05, 16:36
                lauriane owszem wiem jak to sie robi ale jeszcze nigdy nie probowalem,Oblaci
                swietnie to robia.Moge ciebie zapewnic jak bedzie trzeba to te nauki Oblackie
                wykorzystam ale nie dla siebie ale rodakow w Polsce.Bedac w Kanadzie mozesz sie
                nauczyc jezykow,pracujac z danymi narodowosciami.Jadac do pracy metrem,
                wypozyczam tasmy z jezykami i slucham a zarazem sie ucze.Codziennie 1
                godzine.Me hindi bolta hum.Me tumhej karta hun.
                • lauriane Re: Przyjezdzam 31.03.05, 17:08
                  grom3 napisał:

> lauriane owszem wiem jak to sie robi ale jeszcze nigdy nie probowalem,Oblaci
                  > swietnie to robia.Moge ciebie zapewnic jak bedzie trzeba to te nauki Oblackie
                  > wykorzystam
                  l. Nie watpie w to.....
                  ale nie dla siebie ale rodakow w Polsce.
                  L. Twoi starsi bracie w wierze (ideologicznej) opanowali to juz do perfekcji,
                  niczego SLD-owcow nie nauczysz....
                  Bedac w Kanadzie mozesz sie
                  >
                  > nauczyc jezykow,pracujac z danymi narodowosciami.
                  L. Z ciekawosci w restauracji, przy azbescie?

Jadac do pracy metrem,
                  > wypozyczam tasmy z jezykami i slucham a zarazem sie ucze.Codziennie 1
                  > godzine.Me hindi bolta hum.Me tumhej karta hun.
                  L. To brzmi jak pacierz dewotek....Skoro znasz biegle ten jezyk to dlaczego
                  piszesz fonetycznie?
                  Nie powinies sobie zafundowac klawiatury odpowiedniej do Twojej wiedzy?
                  P.S. Jestem pewien, ze na takich orlow jak Ty SLD czeka z chlebem i sola....
                  A wiec jedz Kaziutek!
                  J.C.
                  • grom3 Re: Przyjezdzam 31.03.05, 17:57
                    lauriane musze ciebie zmartwic pracuje dla rzadu,dobra praca tak samo jak w
                    Polsce za komuny czy sie stoi czy sie lezy 100 tys sie nalezy.Do orlow nie
                    naleze ale lubie porzadek i gospodarke,jak rowniez nie choruje na manie
                    wielkosci.Mysle ze to co nauczylem sie tutaj przez 25 lat przyda sie dla
                    SLD,nie ukrywam ze bylem doradca Benedykta Gondka bylego dyrektora najwiekszej
                    polonijnej Credit Union w swiecie w Toronto.Pan Gondek na stale wpisal sie w
                    historie poloni Kanadyjskiej,2 lata temu pociagnal za soba tlumy wszystkim
                    wydawalo sie to nierealne a stalo sie faktem.Moge ciebie zapewnic jeszcze
                    latwiej by poszlo w Polsce,gdzie jest wieksze nastawienie antyklerykalne niz
                    tutaj.Od 2 lat trwa totalna wojna Poloni Kanadyjskiej z Zakonem Oblackim.
    • syn_rydzyka Ale poważnie 01.04.05, 00:30
      Możesz sie zapisać, ale...
      Prawicowi neandertalczycy i bałwochwalcy przekonują, że każde ugrupowanie z
      literką L w naźwie to dziecko Szatana, Stalina i tak dalej. Mają do tego prawo,
      tak samo, jak homo sapiens ma prawo się z nich śmiać.
      SLD nie ma ani nic wspólnego z lewicą, ani przyszłości. Niestety tak jest.
      Poszukuj w sieci i znajdź coś lewicowego, choć do wyborów i to może już nie
      istnieć. Prawicowe sekty mają jednak w tym więcej doświadczenia...
      A i tak wygra jakaś dziwaczna koalicja różnych konserwatywnych inaczej i to
      skończy się tak, jak koalicja AWS/UW.
      • grom3 Re: Ale poważnie 01.04.05, 00:36
        syn rydzyka mysle ze jestes w bledzie przy odpowiednim praniu mozgow SLD jest w
        stanie wybory wygrac,czy zdajesz sobie sprawe te wszystkie cacykowe partie
        prawicowe same nie wiedza czego chca.I tu jest pole do popisu dla SLD mocny
        twardy zdecydowany program .
        • bladatwarz SLD to fajna organizacja 01.04.05, 00:39
          Jak juz dostaniesz sie do tej partii to masz szanse awansowac, a jak juz
          bedziesz na gorze na zawsze mozesz wyjechac jak jeden ze sztandarowych liderow
          formacji kawalek na poludnie do USA.
          Nie wiem czy zdazysz jak sztandarowi partyjniacy SLD - poprzednicy cos ukrasc,
          bo tu zostaly juz do sprywatyzowania kaski malo ciekawe.
          • grom3 Re: SLD to fajna organizacja 01.04.05, 01:05
            bladatwarz jutro dzwonie do Polski i zapisuje sie do SLD,wyjazdy do USA mnie
            nie interesuja bywam tam dosc czesto.Bardziej mnie interesuje wyjazd do Rosji,i
            zawarcie dobrych ukladow gospodarczych dla Polski a przez to stworzenie wiecej
            stanowisk pracy dla ludzi.Polacy popelniaja duzy blad zachod dalej ma ich w
            dupie a na wschodzie ucieka forsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka