panatha 31.03.05, 07:55 Giertych jedz do Moskwy 9 maja razem z Jaruzelskim , NIE WRACAJ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cocolinko Przed wczoraj dostaliśmy tę gazetkę na parafię! 31.03.05, 09:03 Najpierw nie wiedziałem co to takiego bo na parafię do mnie przychodzi mnóstwo pism urzędowych, ale jak tylko zauwazyłem podpis Maciej Giertych i LPR, to zaraz mi się kubeł ze śmieciami zapełnił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bawul Re: Gazetka śląskiego eurodeputowanego LPR 31.03.05, 13:36 te cyniczne artykuly w GW o Giertychach staja sie juz powoli stare, kto to jeszcze traktuje powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt JAWNA MANIUPULACJA I PRZEKŁAMANIE 31.03.05, 14:29 JAWNA MANIUPULACJA I PRZEKŁAMANIE cyt z artykułu: "Maciej Giertych, śląski eurodeputowany i kandydat LPR na prezydenta, nie może już liczyć na Radio Maryja. Swoje poglądy wypowiada więc teraz we własnej gazetce. Wysyła ją m.in. do biskupów" A przecież gazetka ukazuje się już ponad 10 lat. To nie żadna nowość. www.ciemnogrod.net/owk/ polowanie na czarownice wg GW trwa????? Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 31.03.05, 14:34 Pomysł na likwidację bezrobocia według Macieja G. - to najbardziej chory pomysł, o jakim słyszałam! Facet stracił w tym momencie połowę swojego elektoratu - bo żadna kobieta nigdy nie zagłosuje na tę męską szowinistyczną świnię! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 31.03.05, 14:43 Trudno nazwać pomysł Giertycha szowinizmem. Wiele kobiet, szczególnie gorzej wykształconych, chętnie zrezygnowałaby z pracy, gdyby zarobki męża starczały na życie. Oczywiście wiele KOBIET CHCE PRACOWAĆ I ROBIĆ KARIERE. I TEGO NIE WOLNO IM ZAKAZYWAĆ. I GIERTYCH CHYBA NIE ZAKAZUJE. Choć przyznam, że jako człowieka, będącego za pełnym równouprawnieniem (rzeczywistym, a nie dekretowanym), ten artykuł Giertycha, nie do końca mi pasuje. Wyjasnie, jeszcze co znaczy rzeczywiste równouprawnienie: RÓWNOUPRAWNIENIE, TO PRAWO DO NAUKI I DO PRACY. I z tego co widzę w tym kraju, kobiety, które chcą, ucząsie i robia kariery. A, że to ciężka praca?? Tak, ciężka, zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Jestem chory, kiedy słysze feministki, które chcą, aby kobieta była uprzywilejowana, żeby robiła karierę na "dupie". To uwłacza kobietom. Nie zmienia, to opinii, że artykuł w GW to MANIPULACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 31.03.05, 15:04 pan.nikt napisał: > Trudno nazwać pomysł Giertycha szowinizmem. Ale "głupotą" nazwać go można na pewno... > Oczywiście wiele KOBIET CHCE PRACOWAĆ I ROBIĆ KARIERE. I TEGO NIE WOLNO IM > ZAKAZYWAĆ. I GIERTYCH CHYBA NIE ZAKAZUJE. Bo jeszcze nie jest prezydentem, z synem premierem u swego boku. Ale jesli tak się stanie - to się wszyscy zdziwimy, czego ten duecik nam zakaże... > Choć przyznam, że jako człowieka, będącego za pełnym równouprawnieniem > (rzeczywistym, a nie dekretowanym), ten artykuł Giertycha, nie do końca mi > pasuje. Zwłaszcza ten kawałek o Olisadebie jest smakowity, prawda? Giertych jest nie tylko mizoginem i faszystą, ale również antysemitą i rasistą. > Nie zmienia, to opinii, że artykuł w GW to MANIPULACJA. Jak w takim razie ocenisz "wypociny" Macieja Giertycha??? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 19:39 PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ ON WCALE NIE POZNAWIA KOBIET PRAWA DO PRACY. WRĘCZ PRZECIWNIE. DAJE IM WIĘKSZĄ MOŻLIWOŚĆ WYBORU: "W całym świecie zachodnim powstała absurdalna sytuacja. Z jednej strony mamy wymóg ekonomiczny, by oboje rodzice pracowali zarobkowo. Utrzymanie rodziny, otrzymanie kredytu na zakup czy budowę domu, koszt samochodu, koszta dojazdu do pracy itd., to wszystko wymaga, by w rodzinie były dwie pensje. To nie jest kwestia wyboru, pragnienie realizowania się w pracy zawodowej, czy walka o status społeczny, ale twardy wymóg ekonomiczny. Ma to szereg negatywnych konsekwencji, a najpoważniejszą z nich jest utrata szacunku dla kobiety, która zdecyduje się zrezygnować z pracy zawodowej i zająć doglądaniem domu i dzieci. Takie kobiety określamy jako „niepracujące". Kłamstwo i krzywda! Z drugiej strony mamy duże bezrobocie. Bezrobotnych utrzymujemy poprzez zasiłki, wsparcie charytatywne czy kosztem rodziny. Bezrobotni czują się bezużyteczni, niedowartościowani, psychicznie źle. Otóż potrzeba, aby chociaż część tego bezrobocia przenieść do domu. Żona (może to być mąż, jeżeli zarabia dużo mniej, ale ze względu na obowiązki biologiczne najczęściej będzie to żona) nie jest i nie czuje się bezrobotną, gdy zostaje w domu. Chodzi tylko o to, by było to ekonomicznie możliwe. A więc zamiast utrzymywania bezrobotnych, wspierajmy matki pracujące w domu. Jak to zrobić? System podatkowy winien mieć w swojej optyce rodzinę, a nie pracownika. Wysokość opodatkowania winna uwzględniać wielkość rodziny, czyli to, ile osób jest utrzymywanych z danego dochodu. Dzisiaj mamy pewną część dochodu wolną od podatku, ale to tylko dla pracownika, a nie dla jego rodziny. Istnieje możliwość wspólnego opodatkowania się małżonków. Mój postulat sprowadza się do tego, by rozszerzyć tę możliwość na wszystkich domowników. W rezultacie, kto ma dużo dzieci, czy emerytów na utrzymaniu, włączy do dochodu zarobki dzieci czy emeryturę dziadków, ale przede wszystkim odpisze sobie ulgi podatkowe dla nich, tak jak odpisuje dla żony, gdy się z nią wspólnie się rozlicza. Oczywiście, można też pomyśleć o emeryturach dla matek pozostających w domu, o zasiłkach rodzinnych, wychowawczych, opiekuńczych itd. W każdym razie chodzi o to, by każdy uczciwie pracujący, niezależnie od zawodu, był w stanie utrzymać swoją rodzinę, niezależnie od jej wielkości, i to na poziomie odpowiadającym jego statusowi społecznemu. Nie może być tak, że wielodzietność automatycznie oznacza głęboką pauperyzację. GDY TAK USTAWIMY SYSTEM PODATKÓW I ZASIŁKÓW, WIELE KOBIET WYBIERZE REZYGNACJĘ Z PRACY ZAROBKOWEJ I WRÓCI DO CIĘŻKIEJ PRACY W DOMU. Na rynku pracy zwolni się sporo miejsc dla obecnie bezrobotnych. Środki, które dziś idą na utrzymanie bezrobotnych przejdą na utrzymanie rodzin." Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 19:43 JESZCZE LINK: www.ciemnogrod.net/owk/owk52.htm STR 1. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 19:57 No to co powiesz na ten cytacik (pochodzi z podanej przez Ciebie strony): "Sięgając po towar w sklepie sprawdzajmy, czy jest on polskiej produkcji. Zwykle polski makaron, groszek czy czekoladka są tańsze niż importowane." Przecież to jest ewidentne kłamstwo! W sklepie na moim osiedlu makaron importowany z Włoch jest o 25% TAŃSZY, niż polski. O jakości nawet nie wspominam, bo porównać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 21:09 I co, chcesz tak analizoać każdy kawałek tekstu?? To poproś Giertycha. Swoją drogą, nie ma pojęcia ile kosztuje włoski makaron. Ja kupuję "malme", albo "Lubelski" i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 22:59 pan.nikt napisał: > I co, chcesz tak analizoać każdy kawałek tekstu?? Nie mam najmniejszego zamiaru. Ten tekst na to nie zasługuje. Ale czy chcesz mnie przekonać, że ze steku kłamstw narodzi się prawda objawiona??? Innymi słowy - czy Maciej G. ma jakiś "pomysł" na Polskę? Realny, rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 23:27 Nie wiem, na ile realny jest pomysł Giertycha. Sądzę, że wymaga korekt. WIEM NATOMIAST, ŻE PROJEKTY REALIZOWANE W IIIRP, przez UW, AWS, czy SLD i ich przechrzty BYŁY (SĄ) DO NICZEGO. SŁUŻĄ WYNISZCZENIU OBYWATELI POLSKI I BOGACENIU SIĘ MAFII POLTYCZNEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 31.03.05, 23:53 pan.nikt napisał: > WIEM NATOMIAST, ŻE PROJEKTY REALIZOWANE W IIIRP, przez UW, AWS, czy SLD i ich > przechrzty BYŁY (SĄ) DO NICZEGO. SŁUŻĄ WYNISZCZENIU OBYWATELI POLSKI I > BOGACENIU SIĘ MAFII POLTYCZNEJ. Bzdura. Plan Balcerowicza to była jedyna droga wyjścia z kryzysu. A wszystkie złe rzeczy, jakie dzieją się obecnie, to wina z jednej strony prób "pójścia na skróty", a z drugiej - oszołomów, którzy w życiu nic nie osiągnęli, ale doskonale znają się na krytykowaniu innych. I zwróć uwagę, że mimo wielu słów krytyki w Polsce nadal realizowany jest plan Balcerowicza - bo nikt nie odważy się tak naprawdę go obalić, mając w pamięci to, co było "przed". Powiem szczerze - jestem anarchistą w ujęciu George'a Washingtona i uważam, że wszyscy politycy to pijawki, a kluczem do dobrobytu jest zdrowa gospodarka, którą nikt nie będzie centralnie zarządzał. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 00:21 JESTEŚ NIEKONSEKWENTNY. 1. Niby liberał, a popiera ręczne sterowanie i ochładzanie gospodarki wg Balcerowicza. 2. "Oszołomy" jak ich nazwałeś to włąsnie przedstawiciele wymienionych przeze mnie partii, bo to oni mieszają od 15 lat. 3. Dlaczego nikt, nie obala planu Balcerowicza, to temat bardziej skomplikowany. Pozwolisz, że daruję sobie kilku stronnicowych wyjaśnień i analiz. Można je łatwo znaleźć, również w pismach skrajnych liberałów. 4. I jeszce jedno do poprzedniej serii. Mówisz, że nie am co analizować tekstu Girtycha, a udowodniłeś wcześniej, że nawet nie potrafisz go ze zrozumieniem przeczytać. 8. Uażaj w poważnej rozmowie, na zwroty typu "bzdura". Ja też potrafię powiedzieć głupi jesteś, ale do xczego taka rozmowa prowadzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 00:38 pan.nikt napisał: > 1. Niby liberał, a popiera ręczne sterowanie i ochładzanie gospodarki wg > Balcerowicza. Popieram jako metodę doprowadzającą do celu, jakim jest gospodarka w pełni wolnorynkowa. > 2. "Oszołomy" jak ich nazwałeś to włąsnie przedstawiciele wymienionych przeze > mnie partii, bo to oni mieszają od 15 lat. Nie. Oszołomy to Lepper i Giertych - ludzie bez wiedzy i doświadczenia, którzy wmawiają innym, że pozjadali wszystkie rozumy. > 3. Dlaczego nikt, nie obala planu Balcerowicza, to temat bardziej skomplikowany > . > Pozwolisz, że daruję sobie kilku stronnicowych wyjaśnień i analiz. Można je > łatwo znaleźć, również w pismach skrajnych liberałów. A możesz w dwóch zdaniach? Jeśli czegoś nie da się powiedzieć w dwóch zdaniach, to znaczy, że to nieprawda :-) > 4. I jeszce jedno do poprzedniej serii. > Mówisz, że nie am co analizować tekstu Girtycha, a udowodniłeś wcześniej, że > nawet nie potrafisz go ze zrozumieniem przeczytać. Czym to udowodniłem? To Ty nie chcesz analizować tego tekstu, bo to zbiór pobożnych życzeń i "chciejstw". > 8. Uażaj w poważnej rozmowie, na zwroty typu "bzdura". Ja też potrafię > powiedzieć głupi jesteś, ale do xczego taka rozmowa prowadzi??? Do niczego. Dlatego ja nie mówię, że jesteś głupi. Mamy po prostu odmienne zdanie i sobie dyskutujemy na ten temat. I dzięki Bogu, że możemy dyskutowac bez wzajemnego obrażania się, jak to czyni wiekszośc polskich polityków. Natomiast ewidentna głupota polskich "elit rządzących" to sprawa poważniejsza - bo stajemy się jej ofiarami. Wszyscy - również Ty i ja. A to mi się wcale nie musi podobać. No bo czyż nie jest głupotą, że partia polityczna wydaje za pieniądze pozyskane z Unii Europejskiej ulotkę... głoszącą sprzeciw przeciwko euro-konstytucji? cyrkpolonia.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?118957 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 00:58 1. Balcerowicz. Sam widzisz, że nie doprowadził do wolnego rynku, tylko do koncesji i biedy. 2. Oszołomy to Lepper i Giertych - ludzie bez wiedzy i doświadczenia, którzy > wmawiają innym, że pozjadali wszystkie rozumy. Akurat Giertych ma wykształcenie, a Lepper doświdczenia za trzech takich jak Ty. Natomiast ich "oszołomami" ochrzcili "lewaki" (nie lubię tego słowa, oni określają się liberałami, ale z kolei, ja nie chce obrażac prawdziwych liberałów). Ochrzcili ich "oszołomami", żeby ogłupić społeczeństwo i dalej rozkradać kraj. Mam nadzieję, że naród przejrzał tą lewacką grę, a nazwa oszołom, trafi na tych, którzy na to zasługują. OSZOŁOMIONYCH ZŁODZIEJI. 3. > Jeśli czegoś nie da się powiedzieć w dwóch zdaniach, to znaczy, że to > nieprawda :-) Ciekawa opina. Jednak zmilczę i te dwa zdania. Inni tłumaczą to sprawniej. Poczytaj sobie. 4. A przeczytałęś ten tekst ze zrozumieniem, czy założyłeś z góry za GW, że jest głupi?? 5. > Natomiast ewidentna głupota polskich "elit rządzących" to sprawa poważniejsza - > > bo stajemy się jej ofiarami. Wszyscy - również Ty i ja. A to mi się wcale nie > musi podobać. > PEŁNA ZGODA. ALE POKARZ MI RZĄD IIIRP, KTÓREGO NIE CECHOWAŁA GŁUPOTA I ZŁODZIEJSTWO??? Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 01:58 pan.nikt napisał: > 1. Balcerowicz. > Sam widzisz, że nie doprowadził do wolnego rynku, tylko do koncesji i biedy. Mogę zapytać, ile Ty masz lat? Bo być może nie pamietasz czasów "sprzed" Balcerowicza - i stąd Twoje opinie... > 2. > Oszołomy to Lepper i Giertych - ludzie bez wiedzy i doświadczenia, którzy > > wmawiają innym, że pozjadali wszystkie rozumy. > > Akurat Giertych ma wykształcenie, a Lepper doświdczenia za trzech takich jak Ty A co Ty wiesz o moim doświadczeniu??? Nie chcę dyskutować z argumentami od personam, więc daruj sobie osobiste wycieczki. Rzeczywiście - Lepper ma na pewno więcej doświadczenia ode mnie, choćby w kwestii unikania wymiaru sprawiedliwości, wyłudzania kredytów i ich późniejszego niespłacania i lżenia innych polityków z sejmowej mównicy. > A przeczytałęś ten tekst ze zrozumieniem, czy założyłeś z góry za GW, że jest > głupi?? Znowu zarzuty osobiste. tak przeczytałem ze zrozumieniem, ale mam wątpliwości, czy ty również... > > Natomiast ewidentna głupota polskich "elit rządzących" to sprawa > poważniejsza - > > > > bo stajemy się jej ofiarami. Wszyscy - również Ty i ja. A to mi się wcale > nie > > musi podobać. > > > > PEŁNA ZGODA. ALE POKARZ MI RZĄD IIIRP, KTÓREGO NIE CECHOWAŁA GŁUPOTA I > ZŁODZIEJSTWO??? Wydaje mi się, że ten pierwszy miał najmniej cech negatywnych. A masz gwarancję, że następny będzie lepszy? Szykujący się do prezydentury Kaczyński mówi "silny prezydent, uczciwa Polska" - a ja bym wolał, żeby to prezydent był uczciwy, a Polska silna... A Kaczyński nie daje żadnej gwarancji uczciwości; jego zachowanie w kwestii wyroku za obrazę Wachowskiego zdaje się to potwierdzać... Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 01:59 czysta.malta napisał: > A co Ty wiesz o moim doświadczeniu??? Nie chcę dyskutować z argumentami od > personam, więc daruj sobie osobiste wycieczki. Oczywiście miało być "ad personem" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 02:22 1. Tak, pamiętam PRL, pamiętam od lat 60-tych (czy to było "ad personum"?) 2. O Twoim doświadczeniu nic, choc wygłaszasz opinie typowe, dla dwudziesto, trzydziestolatków, którym się wydaje, że mają patent na mądrość. Młodsi, to dla nich dzieci, a starsi to zwykłe wapniaki ubabrane w komunie. (to nie było do ciebie, ale jako opis pokolenia). 3. To czytaliśmy obaj. Ciekkawe, że wyczytaliśmy coś innego. Choćby Tuy wyczytałeś o projekcie dyskryminacji kobiet, a ja o większej wolności wyboru dla kobiet. 4. > Wydaje mi się, że ten pierwszy miał najmniej cech negatywnych. > To tylko Ci się wydaje. Ten pierwszy rząd swoją słynną "grbą krechą" otworzył "puszkę pandory", zamiast ją szczelnie zapudłować. > A masz gwarancję, że następny będzie lepszy? Oczywiście, że nie mam. Mam natomiast gwarancję, że ponowny wybór złodzieji i przekrętów, którzy rządzili nami ostatnie 15 lat, będzie PEŁNA KLĘSKĄ NASZEGO KRAJU. Wolę zaryzykować niepewność, niż pewnie pchać się pod gilotynę. Pod gilotynę niszczącą mój kraj. I już nawet nie chodzi, o wielki patriotyzm, ale o zwykłe spokojne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 03:19 pan.nikt napisał: > 1. > Tak, pamiętam PRL, pamiętam od lat 60-tych (czy to było "ad personum"?) Nie. Zwykła ciekawość :-) > 2. > O Twoim doświadczeniu nic, choc wygłaszasz opinie typowe, dla dwudziesto, > trzydziestolatków, którym się wydaje, że mają patent na mądrość. Młodsi, to dla > > nich dzieci, a starsi to zwykłe wapniaki ubabrane w komunie. (to nie było do > ciebie, ale jako opis pokolenia). Pudło. Jesteśmy rówieśnikami :-))) > 3. > To czytaliśmy obaj. Ciekkawe, że wyczytaliśmy coś innego. Choćby Tuy wyczytałeś > > o projekcie dyskryminacji kobiet, a ja o większej wolności wyboru dla kobiet. W obecnej sytuacji ekonomicznej taki wybór - to czysta fikcja, niestety. > 4. > > Wydaje mi się, że ten pierwszy miał najmniej cech negatywnych. > > > > To tylko Ci się wydaje. > Ten pierwszy rząd swoją słynną "grbą krechą" otworzył "puszkę pandory", zamiast > > ją szczelnie zapudłować. Nie zgadzam się. Chyba źle rozumiesz ideę "grubej kreski". Ona oznaczała tylko tyle, że od tego momentu MY (a ja się troszkę utożsamiam z NIMI) bierzemy odpowiedzialność. Nic innego. Nie chodziło o ochronę byłych komunistów i ich agentów, jak to niestety fałszywie się obecnie interpretuje. > > A masz gwarancję, że następny będzie lepszy? > > Oczywiście, że nie mam. > Mam natomiast gwarancję, że ponowny wybór złodzieji i przekrętów, którzy > rządzili nami ostatnie 15 lat, będzie PEŁNA KLĘSKĄ NASZEGO KRAJU. Nie mówię o ponownym wyborze złodziei. Ale jesli uzywasz tych kategorii - to czy wybór np. Lecha kaczyńskiego nie jest "graniem starą talią kart"? > Wolę zaryzykować niepewność, niż pewnie pchać się pod gilotynę. > Pod gilotynę niszczącą mój kraj. > I już nawet nie chodzi, o wielki patriotyzm, ale o zwykłe spokojne życie. Ja też jestem za spokojnym życiem. Ale chciałbym być rządzony przez mądrzejszych ode mnie. A na to się niestety nie zanosi. P.S. Też cierpisz na bezsenność? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 00:39 A poza tym - "zjadło" Ci się 5, 6 i 7 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN POMYSŁ 01.04.05, 00:49 Nc się ni zjadło, tylko mi się klawisze pomieszały. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 31.03.05, 20:53 czysta.malta, jeśli walczysz z głupotą to mniemam, że nadajesz z Tworek. Pozdrawiam: Nornalny Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 31.03.05, 23:00 abba15 napisał: > czysta.malta, jeśli walczysz z głupotą to mniemam, że nadajesz z Tworek. Bez komentarza. > Pozdrawiam: Nornalny Twój podpis - to skrót od Norny, czy od nornicy? EOT - z Twoją głupotą nie będę walczyć, bo z mojego punktu widzenia jest ona nieszkodliwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
huraganmiedzyrzecpodlaski Re: Pomysł na likwidację bezrobocia wg Macieja G. 11.05.05, 15:47 Zeby komentowac to co pisze pan Giertych, trzeba to przeczytac w calosci, a nie wycinki ktore Gazeta Zydorcza, rozpowszechnia gdzie sie da, poczytajcie sobie na www.ciemnogrod.net/owk/ a dopiero pozniej komentujcie klamliwe opinie zydow i masonow z najbardziej zaklamanej gazety w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ręce precz od Olisadebe !!!! 31.03.05, 16:57 Emanuel dał Polakom więcej powodów do dumy i zadowolenia niż wszystkie Giertychy razem wzięte !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Jaruzelski+Michnik=Moskwa 31.03.05, 18:36 To są dobrzy znajomi, znają sie nie od dzis i nie raz zapijali sie na smierc hehe to były czasy...pan Michnik do dzisiaj uwaza pana Jaruzelskiego za człowieka honoru...jak to sie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Jaruzelski+Michnik=Moskwa 31.03.05, 18:39 A na sugestie ze nie lubią Giertychów w RM podam ciekawy fakt ze syn Macieja Giertycha w RM wystepował ostatnio chyba z 3 razy buahahaha!!!! Rzetelnosci szukaj w GW to doczekasz sie smierci i nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Czy "GW" chociaż RAZ może nie manipulować ... 31.03.05, 19:32 .... pisząc o biednych Giertychach? Przecież "Opoka w kraju" to pismo mające dobrych kilka lat historii, a co do unikania przez Giertychów "RM" na tle konfliktu związanego z "nową formacją" - kilka dni temu Roman Giertych występował razem z Maciarewiczem w "Rozmowach niedokończonych". Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Gazetka śląskiego eurodeputowanego LPR 31.03.05, 20:59 "Gazetka" ładny tytulik nadany przez "gazetkę wybiórczą". Jedna jest polska, druga polskojęzyczna - zgadnijcie która jest która? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik [...] 31.03.05, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Gazetka jewrejskiego prowokatora Michnika. 31.03.05, 23:29 musi polaczek jestes, bo partiota ppolaczek musi obrazac Zuyda bo jego siostra sluzy mu i pewnie na lezaco tez. hehe. Odpowiedz Link Zgłoś