Dodaj do ulubionych

Piss on PiS

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 00:11
Obserwuj wątek
    • Gość: Unita Re: Piss on PiS IP: *.chello.pl 06.09.01, 00:29
      Pewnie, Polską powinna rządzić stara UW (bez Czecha, Potockiego czy Tuska,
      który obecnie uciekł do PO). Są może trochę niemrawi, ale uczciwi.

Unita
      • slav_ Re: Piss on PiS 06.09.01, 01:48
        Niestety, szlachetna i czysta UW zdążyła w "międzyczasie" stracić cnotę. I to z
        kim ? Z AWS ! O zgrozo! Co za kiepski gust...
        • Gość: Unita Re: Piss on PiS IP: *.chello.pl 06.09.01, 01:59
          slav_ napisał(a):

> Niestety, szlachetna i czysta UW zdążyła w "międzyczasie" stracić cnotę. I to z
          >
          > kim ? Z AWS ! O zgrozo! Co za kiepski gust...

Przynajmniej umieścili Balcerowicza na czele NBP, czym zabezpieczyli finanse
          publiczne na kilka najbliższych lat. Też mi się nie podoba mariaż UW z AWS, ale
          dając ciała osiągnęli nadrzędny cel, jakim było ustabilizowanie finansów państwa
          na najbliższe, trudne lata. Wydaje mi się, że gdyby od początku rządziła sama
          AWS, to dzisiaj mielibyśmy jeszcze większy burdel niż mamy, albo kryzys
          nastąpiłby prędzej i na większą skalę.

Unia wydaje mi się jednak mądrzejsza w operowaniu budżetowymi pieniędzmi niż AWS.
          Dawno temu Unia była w stanie stworzyć koalicję z SLD, ale zaprzepaściłą swoją
          szansę z uwagi na głupie sentymenty do których się poczuwała. Następne lata
          udowodniły, że chyba tylko ona, bo AWS nie ma żadnych sentymentów i zero
          skrupułów.

Pozdrawiam,

Unita
          • slav_ Re: Piss on PiS 06.09.01, 17:15
            Powyższy żarcik i to co teraz napiszę piszę ze smutkiem bo nie ukrywam że
            jeszcze te 4 lata temu miałem nadzieję że wiem na kogo głosuję. Niestety
            dostałem w pysk tak mocno że jeszcze dzisiaj piecze mnie skóra. Okazało się
            bowiem że głosując na Unię zagłosowałem na rząd "fachowców" Buzek & Co oraz na
            TKM. Nagle partie o fundamentalnych różnicach programowych (czyżby mi się
            wydawało ?) idą ramię w ramię i nie ukrywajmy, to Unia "dawała ciała" (jeśli
            nie nazwać tego brutalniej) a AWS robiła co chciała. To "wychodzenie z rządu",
            grożenie paluszkiem, sławna "fundamentalna rekonstrukcja rządu" po której
            zmieniono bodajże ministra kultury i co najmniej tolerowanie przez Unię
            tworzenia sie prawdziwej republiki kolesiów i narastającej fali korupcji i
            przekrętów. Głosowanie i popieranie AWS w sprawach co najmniej budżących
            wątpliwości i nie reagowanie na protesty różnych środowisk skutkujące spadkiem
            poparcia. Po co to było ? Po to żeby wepchnąć Balcerowicza do NBP ? Tylko
            pogratulować. Nazywa się to zwycięstwem pyrrusowym. Warto było za cenę realnego
            nie wejścia do parlamentu? Bo o tych finansach to chyba jakiś ponury żart. Unia
            brała udział w tym rządzie i głosowała w tym roku za budżetem Bauca zdając
            sobie sprawę że jest nieralistyczny. Nie może teraz udawać że nic się nie
            stało. Głosowanie opóźniło ujawnienie stanu finansów a służyło chyba tylko temu
            żeby kolegom nie wyrwać sejmowych stołków spod d...Chłopcy chcieli sobie
            jeszcze porządzić to odprzedali stanowisko w NBP.
            Popatrz co oni mi zrobili - piszę jakbym był zwolennikiem jakiejś egzotycznej,
            oszołomskiej partyjki.
            Unia długo i wytrwale pracowała żeby mnie do siebie zniechęcić. I udało się !
            Obecnie nie widzę wśród oferowanych propozycji żadnej dla siebie. Pożyjemy,
            zobaczymy. Podobno czas goi rany, ale na razie chyba jest go za mało.
            Również pozdrawiam i życzę wytrwałości.
          • Gość: Maciej Re: Piss on PiS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 00:22
            SLD i UW to by bylo wspaniale polaczenie... ale stalo sie inaczej. Jakiekolwiek
            kontakty z AWS or sthing wydaja sie byc samobojstwem.
    • Gość: Nemo Re: Nie popisują się znajomością angielskiego!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 18:31
      I tak go naprawdę nie umiesz.
      • Gość: Janek Re: Nie popisują się znajomością angielskiego!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 21:17
        A kóry z naszych dyplomatów zna języki obce. Na jego naukę ma sie czas na
        placówce. Język jak widzisz nie istotny. Ważna jest placówka lub posada. W
        razie czego studenta sie na tłumacza wynajmie jak to rząd pokazał.
        • Gość: malak Re: a tu mowia peace brother !!! IP: 195.205.20.* 07.09.01, 00:39
          http://www.jachnicki.com.pl/maratonwyborczy2001
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka