polonus9 14.04.05, 20:27 Darujcie sobie oczywiscie plucie na Urbana,ktorego osobiscie nienawidzilem za PRLu, jak wszyscy. Pomincie tez wulgarny jezyk niektorych (nielicznych !) artykulow. O co wam naprawde chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomian Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 20:41 polonus9 napisał: > Darujcie sobie oczywiscie plucie na Urbana,ktorego osobiscie nienawidzilem za > PRLu, jak wszyscy. Pomincie tez wulgarny jezyk niektorych (nielicznych !) > artykulow. O co wam naprawde chodzi ? Chętnie bym podyskutował ale trudne to będzie, ponieważ nigdy tej gazety nie kupiłem i nigdy jej nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 bo kłamie 14.04.05, 20:51 NIE jest gazetą kłamliwą - opublikowali rzekomą "lojalkę" Kaczyńskiego a potem przegrali z nim proces i musieli go przepraszać Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: bo kłamie 14.04.05, 21:01 Urban to inteligentna swina, i ci co go czytaja maja po prostu to na co zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
nosh Re: bo kłamie 14.04.05, 21:17 aron2004 napisał: > NIE jest gazetą kłamliwą - opublikowali rzekomą "lojalkę" Kaczyńskiego a potem > przegrali z nim proces i musieli go przepraszać > cała prasa kłamie - aby osiągnąć jak największą popularność i sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Interesujacy tygodnik 14.04.05, 21:51 Po prostu "NIE" dało sie nabrac na rzekoma lojalke Kaczynskiego i lojalnie,grzecznie potem przeprosiło. Czy innym pismom to sie niby nie zdarza? A w sumie tygodnik jest inteligentnie redagowany,choć używa często takiego języka, jakim mowią dzis Polacy (ładnie,czy nie - to inna sprawa).Znamienne ,ze ma sporo tekstow dotyczących afer i nie dowala tylko jednej stronie, ale wszystkim równo.. Obiektywny,jak rzadko który tygodnik tego typu. Przedtem bylo sporo prowokującego sexu,ale to w zasadzie przeszłosc.Z "Nie" kradną niekiedy tematy inne redakcje,ale udają Greka.Inna rzecz,ze dopiero wtedy te tematy nagłasniają srodki masowego przekazu. Na tygodniku "NIE" wiesza sie psy,ale wielu,ktorzy tak czynią,czyta pismo ukradkiem.Ja - czytam otwarcie. Wszędzie,gdzie się da. Od 1 n-ru. Sprawy zwiazane z przekrętami w Kosciele katolickim są niekiedy szczegolnie ciekawe. Co do procesów? Ile ich bylo? Ile przegranych. Bez przesady! Red. Urban ma sztab prawnikow zapewne.W sumie trafil w dziesiatke zakladając po transformacji ustroju tego typu tygodnik. Znależc go mozna w internecie,jak ktos tego chce,ale z opożnieniem zwykle. Ostatnio red. Urban zaskoczyl wszystkich atakując rząd premiera Millera.Zapewne wczesniej dostrzegł,że ten błądzi-mowiac skrótowo. Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Nie bujaj! 14.04.05, 22:17 Ostatnio w kosciele nikt mnie z "NIE" nie mogł widziec,bo ostatnio bywało sie w kosciele na slubie kolezanki,kiedy "NIE" jeszcze nie wychodzilo.Wiec nie bujaj! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 100% racji 14.04.05, 23:10 Z "Nie" kradną niekiedy > tematy inne redakcje,ale udają Greka.Inna rzecz,ze dopiero wtedy te tematy > nagłasniają srodki masowego przekazu 100% racji.Ilez to razy Urban opisywał afery , które potem podkradali mu inni i nagle robiło sie o nich głosno.Najlepszym przykładem jakosci "NIE" może byc opisanie przez ta gazete "Afery automatowej" - kilka lat wczesniej przed Wyborczą i reszta! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Nie to najodwazniejsza gazeta w Polsce 14.04.05, 23:59 Urban teraz nie klamie. Nie jest idiota. Mozna u niego wyczytac to czego boja sie napisac inni, a procesow mial bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:04 KLamstwa, inwektywy, przeinaczenia, brak szacunku dla polskich świętości,obluda, obrona czerwonych morderców, oskarżanie o wszelkie zlo Solidarności, szerzenie nienawiści wobec osób które po prostu podpadly temu szmatlawcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:14 chwila,moment,czego jak czego,ale obludy,to Urbanowi zarzucic nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:22 Jeżeli przedstawiciel totalitarnej partii, czlek który w dni poprzedzające śmierć ksiedza Popieluszki mówil o nim w mediach jako o wrogu demokracji, teraz rozpisuje sie jakim to zagrożeniem jest prawica dla demokracji i jakim to obrońcą demokracji są czeroni mordercy, to to bez wątpienia jest OBLUDA. Odpowiedz Link Zgłoś
tomian Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:38 lortea napisał: > Jeżeli przedstawiciel totalitarnej partii, czlek który w dni poprzedzające > śmierć ksiedza Popieluszki mówil o nim w mediach jako o wrogu demokracji, teraz > > rozpisuje sie jakim to zagrożeniem jest prawica dla demokracji i jakim to > obrońcą demokracji są czeroni mordercy, to to bez wątpienia jest OBLUDA. A jednak dostał rozgrzeszenie od Michnika tego samego który wraz z śp. księdzem Jerzym pozdrawiał tłum ludzi zgromadzonych pod kościołem na Żoliborzu w 1983 lub 1984r. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 michnik- manipulant i oszust intelektualny-Herbert 14.04.05, 21:46 ale posłużyłeś się wielkim autorytetem!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomian Re: michnik- manipulant i oszust intelektualny-He 14.04.05, 21:50 she8 napisała: > ale posłużyłeś się wielkim autorytetem!! Michnik dla mojego pokolenia był wielkim autorytetem. Ot cały problem! Odpowiedz Link Zgłoś
she8 użyłeś czasu przeszłego. michnik to też wie. 14.04.05, 21:54 albo jeszcze się łudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tomian Re: użyłeś czasu przeszłego. 14.04.05, 21:58 To chyba oczywiste!!! Chyba gdzieś od 1992r. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm a Giertych i tow.Nowak - co mowili za komuny ? 15.04.05, 00:32 Ich "inteligencji" wwystarczylo zaledwie na lizanie tylka generalowi w interesie ktorego Urban lgal jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Do "lortea" 15.04.05, 01:42 "lordea" skresl to haselko "Niech zyje niepodlegla UKRAINA",bo mi obrzydzisz prezydenta Juszczenkę! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 15.04.05, 00:04 Powtarzasz za Rydzykiem czy czytujesz niekiedy sam Nie ? Co do klamstw pleciesz bzdury, bo Urban nie ma z tego powodu procesow. Za komunistow tez byly "swietosci" i procesy za ich obrazanie.Dewoci to komunisci w odwroconych marynakach. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 15.04.05, 01:43 Przy dewotach komunisci to anioły! Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Prorpaguje antysemityzm 14.04.05, 21:06 Doszukiwała się kiedyś żydowskich korzeniu u Krzaklewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To przeciez widac, a i cala Kolbuszowa o tym mowi 14.04.05, 23:14 Zreszta, co za problem - najwazniejsze, ze sie wychrzcili... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nie mam bladego pojęcia nigdy nie czytałam:-)) 14.04.05, 21:13 Jutro nadrobię:-) Kupię, przeczytam i może będę wiedziało o co to awantura:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:14 Złą??? Ciekawe dlaczego sprzedajesie 1oo ooo na tydzien:)albo i więcej. Kupują bo pisze prawdę. Nie nawidzą bo pisze prawdę. Niestety ,Polacy chcą znać prawdę i jednocześnie jej nie nawidzą. tak już mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:19 a tak wogole,jak sie pluje,to trzeba choc wiedziec na co i za co.Urban to swietny dziennikarz i ma tez swietnych dziennikarzy.Bardzo lubie Macieja Wisniowskiego.Fantastyczne pioro. Odpowiedz Link Zgłoś
nataga Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 21:32 Rzetelni i rzeczowi są też Anna Fischer i Henryk Schultz,wynichają i opiszą każdą dużą i małą aferę gospodarczą /także te komusze/.Co prawda po jakimś czasie Rzepa albo Wyborcza napisze to samo i wtedy dopiero to jest fakt ... ale taka już ta nasza Polska .Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 14.04.05, 23:13 Ja lubie artykuły Gomzara opisujace od kuchni srodowisko polskiej patologii (choc "NIE" czytam bardzo rzadko) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 15.04.05, 01:45 1OO OOO egz.na tydzien? Zartujesz! Pomnoż to sobie przez 3-4! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:36 Urban powiada , ze jesli sie nie ma do powiedzenia czegoś odmiennego od tego , co głosi cała reszta , to lepiej w ogóle sie nie odzywać.I ta dewiza przyswica własnie jego gazecie.... Mimo ze jestem przeciwnikiem komunizmu i PRL i Urban jest dla mnie osoba wielce kontrowersyjną to mimo wszystko bardzo go cenie.We mgle fałszu , obłudy i hipokryzji , która spowija polskie zycie publiczne on jest latarnia autentycznosci i szczerosci.Mówi zawsze , co mysli i niczego się nie wstydzi.Jesli kogos nie oburza kolokwialny jezyk i niepoprawne politycznie tematy , to czytajac Urbana moze nawet naprawde nieźle sie uśmiać.To działa jak katalizator na frustracje otaczajaca rzeczywistoscia.Poza tym "NIE" tropi afery skuteczniej niz "Wyborcza" , "Rzepa" i reszta razem wziete.Trzeba powiedziec , że duza część krytyków tej gazety nigdy nie miała jej w rece a zna ja z opowiesci ciotki-dewotki PS:Prawda jest taka , że wszyscy politycy , prokuratorzy , sedziowie i dziennikarze , choc publicznie nadaja na Urbana , to cichaczem czytaja jego gazete (patrz Rokita recytujacy na wyrywki tezy z artykułów w "NIE" w czasie posiedzen komisji śledczej) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:40 szatek100 napisał: > Urban powiada , ze jesli sie nie ma do powiedzenia czegoś odmiennego od tego , > co głosi cała reszta , to lepiej w ogóle sie nie odzywać.I ta dewiza przyswica > własnie jego gazecie.... > Mimo ze jestem przeciwnikiem komunizmu i PRL i Urban jest dla mnie osoba wielce > > kontrowersyjną to mimo wszystko bardzo go cenie.We mgle fałszu , obłudy i > hipokryzji , która spowija polskie zycie publiczne on jest latarnia > autentycznosci i szczerosci.Mówi zawsze , co mysli i niczego się nie > wstydzi.Jesli kogos nie oburza kolokwialny jezyk i niepoprawne politycznie > tematy , to czytajac Urbana moze nawet naprawde nieźle sie uśmiać.To działa jak > > katalizator na frustracje otaczajaca rzeczywistoscia.Poza tym "NIE" tropi afery > > skuteczniej niz "Wyborcza" , "Rzepa" i reszta razem wziete.Trzeba powiedziec , > że duza część krytyków tej gazety nigdy nie miała jej w rece a zna ja z > opowiesci ciotki-dewotki > > PS:Prawda jest taka , że wszyscy politycy , prokuratorzy , sedziowie i > dziennikarze , choc publicznie nadaja na Urbana , to cichaczem czytaja jego > gazete (patrz Rokita recytujacy na wyrywki tezy z artykułów w "NIE" w czasie > posiedzen komisji śledczej) > > pzdr kocham nasz kraj Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomian Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:45 Do zasług urbana (jako przeciwnik komunizmu, oczywiście) zapomniałeś dodać że był rzecznikiem prawicowej junty. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 23:17 No tak , przeciez gen. Jaruzelski przysłuzył sie Polsce niedopuszczając do władzy Trockistów z KORu ;) Obaj odrobilismy zadanie domowe z nauki Giertycha seniora pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tyta.nic1 Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:46 Do wszystkich, którzy zarzucają Urbanowi kłamstwa w "NIE", mam tylko jedno małe pytanie: ile spraw/procesów o zniesławienie czy podanie nieprawdy, przegrał Urban? Odpowiedz Link Zgłoś
bombalina5 Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:48 Polskie prawo nie daje podmitowości prawnej ssakom naczelnym jak to jest w Nowej Zelandii, pozywanie urbanów, orangutanów, szympansów i goryli górskich i nizinnych jest przed polskimi sądami nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan Re: Chyba dlatego , że jest obrazoburcza... 14.04.05, 21:59 Urban przegrał kiedys sprawe z ministrem Siwkiem ( przydupas Walesy)Pomylil sie w kolorze samochodu jakim jechał gdzies tam ów minister.W nastepnym numerze "NIE" Urban napisła: cyt." jestem c*h*u*j nie redaktor i przepraszam Pana ministra. Taki proces przegrał. No i to na tyle przegranych procesów. W sprawie STARCA z WADOWIC? - sprawa w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan Urban potrzebny jak nigdy. 14.04.05, 21:50 W ostatnich dniach kiedy całe dziennikarstwo padło na pysk i kolana bo zmarł Karol Wojtyła jedynie URBAN odważył sie napisać w sieci www.nie.com.pl/ tekst, który jest bliski milionom europejczyków, którzy nie rozumieją spazmów i szlochań ludzi, którym zakazuje sie wiele (doktryna Watykanu) ale i tak wierzą - Zakłamanej ORGANIZACJI KK. Cenię URBANA za to, że w takim kraju jak POLSKA odwazył sie na taki krok. Wielu polityków , aktorów, dziennikarzy ma takie same poglady jak URBAN ale w obawie przed szykanami i utrata pracy woleli pisac "na zamowienie" oby co do gara mozna było włozyc i nowy ciuch kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 urban jest świetny! 14.04.05, 21:44 od chwili, gdy ogłosił, że 90% jego czytelników to idioci i prostaki, popieram go! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: urban jest świetny! 14.04.05, 21:50 she8 napisała: > od chwili, gdy ogłosił, że 90% jego czytelników to idioci i prostaki, popieram > go! I masz odpowiedż ,na temat nakladu "Nie"{w kontekscie wykształcenia ziomkow) Odpowiedz Link Zgłoś
she8 jakaś tam wandzia 14.04.05, 21:52 wcześniej podała ,że nakład sięga 100 ooo, a może i więcej. Głupota sięga zenitu, więc sprzedaż Nie ma się fatalnie. Wandziu, buzi dla czerwonego, spoconego sado-maso! od ciebie ,rzecz jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: urban jest świetny! 14.04.05, 23:25 O sobie tez mówi , że jest idiota i prostakiem (i jeszcze chamem).Mozesz to powtarzac wszystkim znajomym , jesli poprawi Ci to humor pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Coś jednak w "sobie" ma :) 14.04.05, 21:56 Świadczą o tym wpisy w tym wątku. Nawet nie lubiący zamiast olać ,produkuja się na potege. { Moze myślą ,że Urban ich zauważy i do wspolpracy wciągnie) Odpowiedz Link Zgłoś
cumtroll [...] 15.04.05, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Re: Dlaczego wg niektorych "Nie" jest zla gazeta 15.04.05, 08:00 Bo jest klamliwa szmata, ktora zrobi wszystko, zeby prowokowac i epatowac zlem.Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Zamiast argumentów obrazanie! 15.04.05, 11:20 jeremiaspolak - spójrz do lustra! Odpowiedz Link Zgłoś