rafal_koko Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 09:00 Tak mi się właśnie skojarzyli Siwiec i Kwaśniewski oraz odejście JPII. Olek w parę godzin po śmierci papieża w telewizorze wystąpił i dyrdymałki opowiadał, jak to mu niby żal. No przecież trzeba nie mieć przyzwoitości, żeby po tym, co z Siwcem w Kaliszu wyprawiali mieć czelność zabierać głos w takiej chwili. Jedź pało do tej swojej Moskwy, tylko nas, Polaków tam nie reprezentuj, ale co najwyżej tych "dobrych Polaków", co w ZSP tyłki grzali. Odpowiedz Link Zgłoś
dylslaw Oleksy był w seminarium!!! 19.04.05, 09:50 Stąd ten dowcip Kwacha. Żenada... i jeśli chodzi o dowcip i o "przypis autora"! Odpowiedz Link Zgłoś
mal1950 Re: Żenujący jest Kwaśniewski z jego przygłupimi d 19.04.05, 10:17 Żenujący jest Kwaśniewski z jego przygłupimi dowcipami. Dziwię się, że po tej jego postawie wobec naszego Papieża ma choćby 5% poparcia narodu w sondażach. Polacy nie potrafią sie po prostu zdecydować kto jest dla nich WIELKIM POLAKIEM i co jest prawdziwa SWIETOSCIA. Powinien gosc skonczyc w PIRDLU tak, jak jego protegowany Rywin. Odpowiedz Link Zgłoś
evaoko Dobry Polak - pazerny Józek i rady nadzorcze 19.04.05, 10:23 i przychodzi kres na tych dobrych polaków i "ich majątki" oraz "ich organizację mafijną". Odpowiedz Link Zgłoś
klakierr Wałęsa i Frasyniuk podnieśli by rangę uroczystości 19.04.05, 10:39 Ale towarzysze ich nie zaprosili,tak jak Wałęsa chce zaprosić kwacha na obchody sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneq1 Zniewolone umysły 19.04.05, 11:15 Miłosz pięknie opisał mentalność tych dżentelmenów w "Zniewolonym umyśle". W młodości zapisywali się do ZMS, ZSMP czy ZHP, bo była to łatwa droga funkcjonowania i odnoszenia sukcesów w systemie, którego istotą było umacnianie i poszerzanie wpływów Centrali. Na uroczytych akademiach schlebiali gnojom, którzy niewolili ten kraj i niszczyli jego kulturę. Machali chorągiewkami i kiełczyli się do czerwonych knurów o ociekających krwią łapach - marząc o tym, by stać się kiedyś takim samym knurem. Teraz wspominają wspólne ogniska i pieczenie kiełbasy? Balangi w klubach za "państwowe" pieniądze? Niech lepiej leczą sobie kiszki stolcowe, bo wielce one zużyte! Odpowiedz Link Zgłoś
zytkapitka Tez caluje 19.04.05, 11:18 Korzeniewski na Sybir,a moze na Kube do Bushowego humanitarnego pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Józek jest z nami, a nie na konklawe 19.04.05, 11:40 "Atmosfera była familiarna. Kwaśniewski żartował: - Trzeba docenić, że Józek przybył akurat tutaj. Przecież w Watykanie właśnie zaczęło się konklawe [w dzieciństwie Oleksy był ministrantem - red.]." czyzby objanienie redackji splyca sprawe? moze jozek mial taka wlasnie misje do wykonania ale nie dal sobie rady? cale szczescie ze mozemy byc pewni ze olka z wojtkiem w moskwie w maju nie zabraknie podbal mi sie ten fragment: - Jubileusz nie całkiem okrągły - przyznał Siwiec na konferencji prasowej. - Ale jest rok wyboru i sprawdzenia się Polaków, czeka nas moment refleksji obywatelskiej. Ordynacka chce udowodnić, że jest potrzebna swym członkom i Polsce. swym czlonkom przede wszsytkim? Odpowiedz Link Zgłoś
wojten Znam ich od lat 70-tych - to była szkoła konformiz 19.04.05, 11:47 mu i drobnego kombinatorstwa. Niwątpliwie świetnie wytrenowani w tym jak 'zagospodorować' publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 11:48 >Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konklawe< Podobnę w odczuciach refleksję po tej jakze typowej dla A.Kwaśniewskiego wypowiedzi i ja odnotowałem. Pomyślałem własnie tak :"Ciekawe,czy na imprezie bez reporterów i kamer będzie powtórka z przywitania Ziemi Kaliskiej? " ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Wychodzi po prostu "kultura wschodu" 19.04.05, 13:56 charakterystyczna dla kolejnych pokoleniowych miotów czerwonych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
querva Kwaśniewski vs ZSP 19.04.05, 12:57 jak Kwasniewski rozpoczal studia to ZSP juz nie bylo!! Wiem, bo jestem o rok od niego starszy Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh NIE ! Oni byli w S Z S P ( socjalistycznym) 19.04.05, 13:43 Mozna czytelnikom robic wode w głowie ale nie wszystkim ! Ci faceci nie mieli nic wspólnego z ZSP. GW celuje w takich dezinformacjach typu: prof Wiatr -opozycjonista czy Kiszczak człowiek honoru.Macie na punkcie komunistów jakąs obsesję zaciemniania sprawy.A przypominam że obsesja = sesja nad rzeka Ob (Mrozek) Odpowiedz Link Zgłoś
zetp Re: NIE ! Oni byli w S Z S P ( socjalistycznym) 20.04.05, 05:37 "Macie na punkcie komunistów jakąs obsesję zaciemniania sprawy" - to nie zadna obsesja! Wystarczy popatrzec na kariere polityczna Michnika, aby zrozumiec jak ten pan wyprowadzil w pole swoich kolegow z roku 1968 i kim jest naprawde. Czym sie dzis Michnik bowiem rozni od swych ponoc dawnych wrogow ideologicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
g.stevens Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 14:06 Zsyp jak pamietam, to była organizacja dla cwaniaków i młodych politruków z nadziejami na awanns w strukturach partyjnych. Mają czego bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Własnie oglądam wejście Rywina do aresztu 19.04.05, 14:22 Czy cos mu "kapnie" z ordynackiego stołu od kolesiów "trzymających władzę".No bo na samj zupce mlecznej i szynce to troche cienko!A tak sie nabiedził,nachodził z ta łapówka do Michnika i klops.Nawiasem na tych tasmach Rywin wyraznie mowi Michnikowi że łapówka bedzie "koszerna".Od roku pytam znawców koszerności i nie uzyskałem wyjaśnienia na czym polega koszerność łapówki.Czy ktos mi pomoże ? Odpowiedz Link Zgłoś
zetp Nareszcie wiadomo kto tu rzadzi! 19.04.05, 14:35 A prokuratura i policja dalej nie wiedza kto w Polsce tworzy mafie! "Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konklawe" - A jeszcze tydzien temu przejetym glosem namawial do "wprowadzania w zycie nauk papieza"! Czy w Polsce ludzie sa az tak naiwni czy glupi ludzie (co w praktyce wychodzi na jedno), ze wierza w to co ten pan do nich mowi! Odpowiedz Link Zgłoś
kulag ZSP - SZSP 19.04.05, 14:41 gwoli ścisłości - od kwietnia 1973 nie było już ZSP, ale SZSP (socjalistyczny ZSP), a więc towarzysze Kwaśniewski i Siwiec z ZSP nie mieli nic wspólnego ... Odpowiedz Link Zgłoś
ciesiol Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 15:27 prosze uprzejmoe zaznaczyc ze kwasniewski i inni nie nalezeli do zsp lecz szsp co po reformie gierkowskiej wlaczylo orgamnizacje mlodziezowe do wspolnego socjalistycznego frontu poparcia komuny. Ja i moi przyjaciele lalismy na ten twor cieplym moczem Odpowiedz Link Zgłoś
ciesiol [...] 19.04.05, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: "ZSYP" DOBRE MIEJSCE DLA ŚMIECI 19.04.05, 15:29 ZACZYNALI W "ZSYPIE" I TAM POWINNI ZAKOŃCZYĆ SWOJĄ "DZIAŁALNOŚĆ" NA SZKODĘ POLSKI. ZDRAJCY OJCZYZNY, SŁUGUSY MOSKIEWSKIE, ICH MIEJSCE NA ŚMIETNIKU HISTORII. Odpowiedz Link Zgłoś
orien Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 22:43 zart tow. kwasniewskiego mnie po prostu odrzucil... Odpowiedz Link Zgłoś